Tenis de câmp

Banner turnee

Cinci medalii la Roman pentru tinerii tenismeni ceferişti ieşeni

Întrecerile din cadrul Trofeului Smirodava din Circuitul Naţional FRT, pentru categoriile de vârstă 14 ani, la băieţi şi fete, s-au încheiat recent la Roman, sub conducerea directorului de concurs Ioan Isciuc şi a arbitrului principal Emil Tomegea.
Printre tenismenii care au "muncit" în cadrul acestui turneu găzduit de cele trei terenuri pe zgură aflate în incinta Fabricii de confecţii şi tricotaje Smirodava din Roman s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi, ei fiind Răzvan Aghion, Eduard Schipor şi Maria Bianca Andrei, asistaţi de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion.
În proba de simplu, la băieţi, Răzvan Aghion a fost finalist, iar Eduard Schipor a ajuns până în optimile de finală, pe un tablou principal de "32".
Tot la simplu, dar la fete, Maria Bianca Andrei a ajuns şi ea până în finala competiţiei, pe un tablou principal de "32".
Rezultatele din finalele turneului au fost următoarele:
- Masculin: Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 7-5, 7-6 (3);
- Feminin: Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) 6-4, 3-6, 6-1.
În proba de dublu băieţi, în semifinale, Aghion şi-a învins colegul de club, pe Schipor, după următorul rezultat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti) - Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) / Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) 6-1, 6-2. În marea finală de la dublu am consemnat: Andrei Nica (AS de Fotbal Zărneşti) / Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti) 7-5, 6-3.
În finala probei de dublu fete, în sfârşit o ieşeancă s-a impus în faţa "steliştilor", iar dacă la fotbal nu se poate acest lucru, iată că la tenis se poate: Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Francesca Feodorov (Ştiinţa Constanţa) - Alexandra Petric / Vanessa Popa Teiuşanu (ambele de la CSA Steaua Bucureşti) 6-1, 6-2.
Aşadar, în turneul de la Roman, ceferiştii ieşeni au cucerit cinci medalii, dintre care una de aur (Andrei), trei de argint (Aghion - 2 şi Andrei) şi una de bronz (Schipor).

* Trei terenuri de tenis acoperite, în incinta unei fabrici din Roman

Romaşcanii se pot lăuda cu trei terenuri de tenis pe zgură, acoperite, acolo unde se poate practica "sportul alb" şi în timpul iernii.
În curtea fabricii SC Smirodava SA din Roman, pe un teren nefolosit, cu ajutorul unui proiect cu finanţare europeană iniţiat de către omul de afaceri Sorin Chiriac, managerul societăţilor Caremil şi Smirodava, s-a construit recent o frumoasă bază sportivă de tenis. Ea cuprinde trei terenuri de tenis de câmp, acoperite cu prelate pe schelet metalic, acolo unde a avut loc şi competiţia mai sus amintită, în condiţii excelente.
Directorul de turneu, Ioan Isciuc, a pus bazele şi Asociaţiei Club Sportiv "Sense" Roman (acolo unde este vicepreşedinte), afiliată la MTS şi FR Tenis, dar nu va abandona activitatea cu copiii de la Clubul Atletic din Roman, clubul său de suflet, după cum a declarat pentru "Monitorul de Roman".
De menţionat că antrenorul Ioan Isciuc este fiu al satului Secuienii Noi, a practicat sportul încă din adolescenţă, dar nu tenisul, cum ar crede unii, ci popicele, la echipa Metalul Roman. În 1998, Ioan Isciuc a înfiinţat secţia de tenis a Clubului Atletic Roman, iar de atunci, an de an, caută şi descoperă talente în tenisul de câmp.

* "Vergilius-Sense", un parteneriat benefic tenisului de câmp

Începând cu 5 noiembrie 2016, în aceeaşi locaţie din Roman se va derula turneul de tenis denumit "Cupa de Toamnă Vergilius - Sense", arbitrul principal fiind ieşeanul Cătălin Costaş, iar directorul de turneu romaşcanul Ioan Isciuc. Se va concura la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin, cluburile organizatoare fiind CS Vergilius Iaşi şi ACS Sense Roman.
La turneu va participa şi tânărul ceferist ieşean Eduard Schipor, în timp ce colegul său de club, Răzvan Aghion, însoţit de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion, va participa la turneul internaţional "FAMAGUSTA TENNIS CUP U14", de la Limassol - Cipru, în perioada 7-13 noiembrie 2016.
Să mai menţionăm că, începând cu 5 noiembrie 2016, tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani) revine în circuitul internaţional al seniorilor, participând la turneul ITF cu premii de 10.000 dolari, de la Latina (Italia).
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (7 noiembrie): La Roman, la Cupa de Toamnă Vergilius-Sense, jucătorul Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) a câştigat turneul de la cat. 14 ani băieţi. În Cipru, la "Famagusta Tennis Cup U14", după ce a pierdut la simplu, în faţa unui sportiv din Rusia, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) continuă competiţia la dublu, alături de grecul Chris Spyrou.

 

Curs de tenis la Iaşi cu Iñaki Balzola şi Ştefan Niţă, alături de conducerea FRT!

În sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 39 "George Călinescu" din cartierul ieşean Dacia s-a desfăşurat vineri, 28 octombrie 2016, cursul "Metode de dezvoltare ale tenisului modern şi corecţiile acestora", lectorul principal fiind americanul de origine italiană, directorul internaţional USTA, din cadrul PTR (Professional Tennis Registry) - Iñaki Balzola. Alături de el s-a aflat conducerea FR Tenis, reprezentată de preşedintele George Cosac, vicepreşedintele Răzvan Itu, preşedintele Colegiului de Antrenori (CDA) - Florin Niţă, apoi lectorul PTR pentru România - Ştefan Niţă.
Unul dintre principalii parteneri locali, Clubul Sportiv CFR Iaşi, a fost reprezentat de directorul sportiv Dan Teodorescu, economistul Lucian Mihalache, antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion şi tinerii tenismeni Eduard Schipor şi Răzvan Aghion. S-au mai aflat în sala de joc, printre alţii, tinerii jucători ieşeni Rafael Grosu (TC Coreco Iaşi) şi Teodor Leahu (CS Pro AS Sibiu, dar care a început tenisul de performanţă la CS CFR Iaşi), dar şi Răzvan Bucuroiu (CSM Focşani).
În debutul manifestării, preşedintele George Cosac a mulţumit asistenţei pentru prezenţa la acest curs de specialitate, făcând totuşi o comparaţie cu evenimentul pe aceeaşi temă de la Cluj, din urmă cu două zile, acolo unde s-au aflat circa 90 de persoane, la Iaşi fiind prezenţi doar circa 30 de oameni din lumea tenisului, din zona Moldovei, chiar dacă acest curs a fost gratuit, iar unul dintre lectori a fost o somitate pe plan internaţional!
În continuare, preşedintele CDA, Florin Niţă, a spus: "Sunt unii aşa zişi antrenori de tenis care ne fură meseria, lucrând la şi lucrând prost! Noi, antrenorii, trebuie să schimbăm metodologia de predare, să fim stimulaţi material şi să fim stimulaţi de meseria noastră. La copii să lăsăm la o parte relaţia "1-1", părinţii bagă mâinile în buzunar doar până când copilul împlineşte 16 ani, apoi el abandonează tenisul şi din lipsă de fonduri. De la 16 ani în sus ne trezim că nu mai avem jucători! Vedeţi, aici avem un curs metodologic pentru antrenorii de tenis, în regim de gratuitate, dar câţi dintre noi răspundem pozitiv la acest lucru? Aici, la Iaşi, Iñaki Balzola ne va învăţa cum se face tenisul în Australia, SUA şi aşa mai departe. Îi mulţumim foarte mult pentru aceasta. Suntem în România, iar ţara noastră este pe locul 7 în lume din punctul de vedere al jucătorilor de top mondial, faţă de bugetele acordate tenisului. Avem un Halep la fete, un Copil la băieţi, avem jucători buni de tenis, dar după ei trebuie să mai vină jucători buni şi foarte buni, iar noi, antrenorii, trebuie să-i descoperim şi să-i perfecţionăm. Din 2017 vrem să formăm în cadrul FRT un Colegiu Naţional al Antrenorilor de tenis. Să avem un reprezentant în fiecare judeţ, care să urmărească activitatea profesională de la fiecare club şi să transmită informaţii. Să vedem care este pulsul ţării şi să vedem ce avem de făcut pentru ţara noastră!".

* Unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din lume, prezent în "dulcele târg"

Originar din Italia, Iñaki Balzola ocupă funcţia de director internaţional în cadrul PTR (Professional Tennis Registry), o organizaţie internaţională a profesorilor de tenis cu peste 14.500 de membri în 126 de ţări care certifică, educă şi oferă servicii de tenis la un nivel profesionist. Ca şi clinician internaţional şi profesor PTR, Iñaki a predat în peste 350 de Workshop-uri despre tenis, vorbind engleză, franceză, italiană, portugheză şi spaniolă, în peste 60 de ţări. El este un vorbitor frecvent şi reprezintă PTR la multe simpozioane internaţionale, inclusiv la Simpozionul Internaţional Anual PTR, Conferinţa Anuală a profesorilor de tenis organizată de USTA, la New York, Worldwide Conference şi Întâlnirea Anuală, ambele organizate de ITF şi a vorbit la simpozioanele regionale din Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Republica Dominicană, Italia, Mexic şi Peru, fiind unul dintre vorbitorii ce reprezintă PTR la ATP Professional Course.
De asemenea, el este un antrenor USTA High Performance, un vorbitor la Cardio Tennis Internaţional şi unul dintre cei doi medici ce predau cursul certificat Pat Etcheberry. A scris articole pentru "TennisPro", "Tennis în Spanish", "Tennis Italiano" şi alte publicaţii de tenis.
Tot vineri, la Iaşi a fost prezent şi al nostru Ştefan Niţă (fiul preşedintelui CDA), unul dintre cei mai tineri antrenori profesioniști de tenis din țara noastră. El este lector certificat PTR România și unul dintre puținii români care au activat la "National International Tennis Academy", în Marea Britanie.
În cuvântul său din deschiderea manifestării de la Şcoala nr. 39 "George Călinescu", Iñaki Balzola a menţionat: "Eu sunt din Italia, soţia din Venezuela şi trăiesc în America. Ce este tenisul faţă de fotbal şi baschet? În tenis am o rachetă şi trebuie să joc singur, deci totul depinde numai de mine! De mic copil mă bat pentru victorii şi cer ajutorul antrenorului. Tenisul este business-ul meu şi îl am în inimă! Avem mai multe metode de antrenament, iar un jucător trebuie pregătit mental, fizic şi tactic. Cu grupele de copiii, antrenamentele nu trebuie să dureze mai mult de o oră, deoarece dacă depăşim acest timp ei se plictisesc şi nu mai sunt atenţi...".
În continuare, Iñaki Balzola şi Ştefan Niţă au aprofundat, pe parcusul a mai multor ore, tema cursului "Metode de dezvoltare ale tenisului modern şi corecţiile acestora", cu ajutorul tinerilor tenismeni ieşeni prezenţi în sala de sport sus menţionată.  
La finalul manifestării, antrenorul Vergil Aghion, de la CS CFR Iaşi, ne-a declarat: "Am avut şansă să învăţăm din tainele tenisului mondial de la un profesor renumit pe plan internaţional, dar şi de la un român de-al nostru. Am avut ce învăţa, iar cursul a fost unul foarte interesant. Felicitări Federaţiei Române de Tenis pentru organizarea acestei manifestări profesionale!".
De menţionat că, la cursul organizat de FRT au luat parte peste 30 de persoane din lumea tenisului din Moldova, din Iaşi, Botoşani, Fălticeni, Dorohoi, Focşani, Tg. Neamţ etc. Directorul sportiv şi jurnalistul Dan Teodorescu a oferit oaspeţilor din Bucureşti şi SUA materiale culturale şi turistice cu municipiul Iaşi, plus ultima sa carte editată - "Paşaport către neuitare".
Sâmbătă, pe 29 octombrie, cu începe de la ora 9.00, la București, mai precis la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT, va fi predat acelaşi curs ca la Cluj şi Iaşi, de data aceasta celor din Capitală şi din partea de sud a României.
DAN TEODORESCU

 

Ceferiştii Răzvan Aghion şi Maria Bianca Andrei au participat la "Selecția Națională" de la 13 ani

Timp de o săptămână, pe terenurile din Centrul Național de Tenis din Capitală, din cadrul FRT a avut loc Selecția Națională la 13 ani, masculin și feminin, pentru a-i afla pe viitorii componenți ai loturilor naționale U14.
Printre cei 16  participanţi şi 16 participante s-au aflat şi doi componenţi ai clubului CS CFR Iaşi, ei fiind Răzvan Aghion şi Maria Bianca Andrei, antrenaţi al acest turneu de "veteranul" Vergil Aghion şi respectiv "debutantul" Bogdan Ionuţ Apostol.
Ambii ieşeni intraţi în concurs au trecut cu bine de tabloul de calificări şi au ajuns pe tabloul final de tip şah de "8", după următoarele rezultate: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) - David Perju (Dinamo Bucureşti) 6-1, 6-3 şi Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) - Vanesa Ioana Popa Teiuşanu (Steaua Bucureşti) 2-6, 6-0, 6-3.
Pe tabloul tip şah de "8" s-a jucat după sistemul "fiecare cu fiecare", fiecare jucător disputând 7 partide.
La finalul turneului, în competiţia masculină, pe podium s-au clasat:
1. Matei Victor Palcău (Ştiinţa Constanţa) - 6 victorii;
2. Vlad Cristian Breazu (CS Dinamo București) - 5 victorii;
3. Liviu Gabriel Zamfirache (CSŞ Slobozia) - 5 victorii.
Pe locul 7, cu o singură victorie s-a clasat ieşeanul Răzvan Aghion (care va împlini 13 ani doar pe 11 decembrie 2016). El la învins cu 6-4, 7-5 pe Mihnea Petru Zaharia (CS Dinamo Bucureşti) şi a pierdut la câştigătorul competiţiei, Matei Victor Palcău doar în trei seturi, după 7-5, 0-6, 1-6.
Tot la finalul turneului, dar în competiţia feminină, pe podium s-au clasat următoarele tinere jucătoare:
1. Fatima Keita (CS Dinamo Bucureşti) - 6 victorii;
2. Alexandra Maria Petric (CSA Steaua București) - 5 victorii;
3. Maria Alexandra Moglan (AS CS AS Club Politehnica București) - 4 victorii.
Pe locul 6, cu două victorii la activ s-a clasat Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi, născută pe 2 martie 2003), după următoarele succese: 6-4, 6-1 cu Alexandra Maria Iordache (CSŞ Slobozia) şi 6-3, 4-6, 6-0 cu Daniela Andreea Roşca (CSŞ 6 Bucureşti).
"A fost un turneu reuşit pentru cei doi sportivi de la clubul nostru, deşi se putea şi mai bine!", ne-a declarat la finalul competiţiei antrenorul Vergil Aghion, de la CS CFR Iaşi.
Arbitrul principal al turneului de la Bucureşti a fost Emilian Tomegea, iar directul de turneu antrenorul federal Radu Bădin, secondat de Cătălin Micula.

* Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol revine în circuitul mondial ITF

Pentru tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani, legitimat la CSM Paşcani, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi), anul 2016 nu a fost unul favorabil din punct de vedere al numărului de competiţii internaţionale la care a putut participa, asta şi din cauza unor "jene" financiare şi a lipsei unor sponsori permanenţi.
Ultimul turneu la care Bogdan Ionuţ Apostol (participant în anii din urmă la turneele juniorilor de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon) a jucat în acest an a fost "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, acolo unde, în august 2016, el a evoluat în proba de dublu, alături de Andrei Marinescu şi a ajuns până în sferturile de finală.
Totuşi, dorind să-şi clădească un viitor pe "cont propriu", Bogdan Ionuţ Apostol a devenit în această toamnă student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului şi s-a apucat din vară şi de antrenorat, pregătind pe tinerii tenismeni ieşeni pe terenurile din Tomeşti (alături de colegul Teodor Leahu) şi CS CFR Iaşi (alături de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion).
Numai că, primind o recentă ofertă de sponsorizare din... Italia, tenismenul ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (ajuns acum pe locul 2047 ATP din lipsă de concursuri) revine în zilele următoare în circuitul mondial ITF, la turneele de 10.000 dolari din Italia şi Spania.
"Revin în tenisul internaţional ca jucător, am stat de ajuns pe tuşă! Primul turneu la care voi participa va fi în Italia, la Latina, începând cu 5 noiembrie 2016. Voi juca apoi la alte două turnee în Spania şi apoi, împreună cu noul meu sponsor, îmi voi face calendarul pentru anul viitor. Doresc să fac performanţă în tenisul mondial şi voi lupta pentru acest deziderat!", ne-a declarat mai optimist ca niciodată, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, cel care ar merita să primească unele "şanse" şi din partea "Fundaţia Sportului Ieşean", în perioada următoare! Mai ales că, Bogdan Ionuţ Apostol este în prezent cel mai bine clasat pe plan mondial dintre toţi tenismenii ieşeni, cu şanse reale de a urca mult mai sus în clasamentul ATP.

* Alături de românii Luncanu şi Tatomir...

La turneul italian de la Latina, primul favorit este Salvatore Caruso (Italia, locul 314 ATP), pe tabloul principal, pe poziţia a şasea, fiind acceptat şi românul Petru-Alexandru Luncanu (locul 482 ATP). Pe tabloul de calificare de "48", în prezent, pe locul 20 este Bogdan Ionuţ Apostol (20 ani), iar pe locul se află 21 românul Luca-George Tatomir (21 ani).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol, cele mai bune clasări în calendarul mondial ATP au fost locurile 1065 (la simplu, pe 26 august 2013) şi 627 (la dublu, pe 17 august 2015).
În scurta sa carieră de la seniori, Bogdan Ionuţ Apostol a câştigat două trofee la dublu în turneele internaţionale ITF, ambele în 2014, la Braşov - România şi Antalya - Turcia, alături de Lukas Mugevicius (Lituania). Pe timpul junioratului, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol s-a aflat la un moment dat pe locul 48 în clasamentul mondial ITF, în data de 12 mai 2014, atunci când avea 18 ani şi 4 luni. 
DAN TEODORESCU (Sursa foto: FRT)

 

La Cluj, Iaşi şi Bucureşti: Curs la nivel internaţional pentru antrenorii de tenis


Conducerea Federației Române de Tenis, în colaborare cu Colegiul Antrenorilor din FRT, invită pe cei din lumea "sportului alb" să participe gratuit la un curs de o zi pus la dispoziția tuturor antrenorilor de tenis din România, cu tema: "METODE DE DEZVOLTARE ALE TENISULUI MODERN ȘI CORECȚIILE ACESTORA".
Prezentarea va fi făcută de Dl. Iñaki Balzola - Director Internațional PTR USTA și Dl. Ştefan Niță - lector PTR România, după cum urmează:
- 26 octombrie: la Cluj-Napoca (în Sala Sporturilor Horia Demian);
- 28 octombrie: la Iași, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 39 "George Călinescu", din str. Amurgului nr. 2, din cartierul Alexandru cel Bun-Dacia;
- 29 octombrie - la București (la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT).
Toate prezentările vor avea loc între orele 09.00 - 15.00, cu pauză de prânz între orele 12.00 - 13.00.
La această acțiune vor fi prezenți Președintele FR Tenis, George Cosac, Vicepreședintele FRT - Răzvan Itu și Președintele CDA din FRT - Florin Niță.
Vă așteptăm în număr cât mai mare în locațiile menționate mai sus. Pentru mai multe detalii îl puteți contacta pe Dl. Florin Niță, Președinte CDA FRT, la telefon 0726.920033. La evenimentul din "dulcele târg al Ieşilor", unul dintre partenerii locali va fi CS CFR Iaşi.

* Unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din lume va fi prezent la Iaşi

Originar din Italia, Iñaki Balzola ocupă funcţia de director internaţional în cadrul PTR (Professional Tennis Registry), o organizaţie internaţională a profesorilor de tenis cu peste 14,500 de membri în 126 de ţări care certifică, educă şi oferă servicii de tenis la un nivel profesionist. Ca şi clinician internaţional şi profesor PTR, Iñaki a predat în peste 350 de Workshop-uri despre tenis, vorbind engleză, franceză, italiană, portugheză şi spaniolă, în peste 60 de ţări. El este un vorbitor frecvent şi reprezintă PTR la multe simpozioane internaţionale, inclusiv la Simpozionul Internaţional Anual PTR, Conferinţa Anuală a profesorilor de tenis organizată de USTA, la New York, Worldwide Conference şi Întâlnirea Anuală, ambele organizate de ITF şi a vorbit la simpozioanele regionale din Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Republica Dominicană, Italia, Mexic şi Peru, fiind unul dintre vorbitorii ce reprezintă PTR la ATP Professional Course. De asemenea, el este un antrenor USTA High Performance, un vorbitor la Cardio Tennis Internaţional şi unul dintre cei doi medici ce predau cursul certificat Pat Etcheberry. A scris articole pentru „TennisPro", „Tennis în Spanish", „Tennis Italiano" şi alte publicaţii de tenis.
Să mai menţionm că al nostru Ştefan Niţă este unul dintre cei mai tineri antrenori profesioniști de tenis din țara noastră, este lector certificat PTR România, și unul dintre puținii români care au activat la "National International Tennis Academy", în Marea Britanie.
DAN TEODORESCU (Sursa: FRT)

 

Clasări pe podium pentru tenismenii de la CS CFR Iaşi la Cupa Iaşului-Vergilius-Rodotex

Din data de 8 octombrie 2016, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit turneul juvenil denumit Cupa Iaşului-Vergilius-Rodotex, turneu de categoria superioară A, din cadrul Circuitului Naţional al FR Tenis.
56 de tineri tenismeni de la mai multe cluburi din ţară au luat startul la această frumoasă competiţie, organizată pe două categorii de vârstă, la 12 ani şi 14 ani, la fete şi băieţi, la simplu şi dublu. Printre ei s-au aflat şi micile vedete ale CS CFR Iaşi, precum Răzvan Aghion, fraţii moldoveni Maxim Cazac şi Ilie Cazac, Eduard Schipor şi Maria Bianca Andrei, coordonaţi de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion, ultima menţionată fiind şi directorul de turneu.
Câştigătorii au fost următorii tenismeni:
PROBA DE SIMPLU:
- Cat. 12 ani băieţi: Damian Alexandru Cucu (CS Dinamo Bucureşti);
- Cat. 12 ani fete: Maria Daciana Ciubotaru (CSM Focşani 2007);
- Cat. 14 ani băieţi: Maxim Cazac (CS CFR Iaşi). Podiumul a fost completat cu ceilalţi jucători de la CS CFR Iaşi, ei fiind Răzvan Aghion (locul 2) şi Eduard Schipor (locul 3). În partida decisivă pentru locul 1 am consemnat: Maxim Cazac - Răzvan Aghion 2-6, 6-4, 6-3. Pe locul 4 s-a clasat Adrian Gheorghe (CSM Brăila), care s-a accidentat şi nu a mai putut termina turneul, dar în prima rundă, el l-a învins pe Maxim Cazac, în turneul final de patru, cu 7-5, 7-5.
- Cat. 14 ani fete: Alexandra Petric (CSA Steaua Bucureşti). Pe locul 3 s-a clasat Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi).
PROBA DE DUBLU:
- Cat. 12 ani băieţi: Bogdan Andrei Precupescu (AS Tenis Club Bucureşti) / Damian Alexandru Cucu (CS Dinamo Bucureşti);
- Cat. 12 ani fete: Bianca Bulat (Viva Tenis Club Galaţi) / Maria Daciana Ciubotaru (CSM Focşani 2007);
- Cat. 14 ani băieţi: Eduard Schipor / Maxim Cazac (CS CFR Iaşi). Pe locul 3 s-a clasat perechea Ilie Cazac (CS CFR Iaşi) / Cosmin Roman (CS Vergilius Iaşi). Nu a mai putut participa la turneu, din motive medicale, cuplul favorit Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila).
- Cat. 14 ani fete: Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Alexandra Petric (CSA Steaua Bucureşti).
Concursul de la arenele de tenis CFR Iaşi a fost arbitrat de localnicul Cătălin Costaş. Concurenţii şi antrenorii au fost invitaţi de organizatori să participe şi la "Sărbătorile Iașului", prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
În lunile noiembrie şi decembrie 2016, CS Vergilius Iaşi şi SC Rodotex SRL Iaşi vor organiza Cupele de Toamnă, respectiv de Iarnă la tenis, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani şi seniori, la masculin şi feminin.
DAN TEODORESCU

 

S-au stabilit primii învingători ai Memorialului Florenţa Mihai la tenis

În perioada 24-28 septembrie 2016, clubul sportiv CFR Iaşi organizează în propria arenă prima ediţie a Memorialului Florenţa Mihai la tenis. Sub arbitrajul lui Cătălin Costaş şi a directorului de concurs Raluca Aghion, ajutată mereu de tatăl şi antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, turneul a adunat la startul lui 62 de tineri tenismeni de la 25 cluburi din România, în special din zona Moldovei.
Competiţia se desfăşoară pe patru categorii de vârstă - 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani - la fete şi băieţi în probele de simplu, iar la categoria 14 ani fete a existat şi proba de dublu.
Până în prezent, câştigătorii turneului au fost următorii:
LA SIMPLU:
- 10 ani băieţi: Andrei Dascălu (CSM Paşcani).
- 10 ani fete: Alina Stan (FOTO / TC Coreco Iaşi).
- 12 ani băieţi: David Apetrei (TC Vaslui).
- 12 ani fete: Daria Ghibarşina (Sănătatea Botoşani).
- 14 ani băieţi: Matei Onofrei (TC Venus Brăila). Pe locul 2 s-a clasat Eduard Schipor, de la clubul gazdă, CS CFR Iaşi.
- 16 ani băieţi: Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi, 15 ani), după 6-2, 6-1 în finala cu Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 12 ani).
- 16 ani fete: Ştefana Lazăr (CS Giglio Iaşi).
LA DUBLU:
- 14 ani fete: Daria Munteanu / Maria Secară (ambele de la TC Coreco Iaşi).
Miercuri, pe 28 septembrie, sunt programate, începând cu ora 13.30, ultimele trei partide ale competiţiei, din cadrul turneului final al categoriei 14 ani fete, după cum urmează:
- Terenul nr. 1 "Ilie Năstase" (finala pentru locurile 1-2): Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - Maria Secară (TC Coreco Iaşi);
- Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai" (finala pentru locurile 3-4): Sabrina Simionică (TC Micul AS Iaşi) - Daria Toth (SCM Bacău);
- Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac" (finala pentru locurile 5-6): Riana Cobuz (TCM Roman) - Alexandra Fârtescu (Club Atletic Roman).
Pe locul 7 s-a clasat Sânziana Grosu, de la CSŞ Unirea Iaşi. Cei clasaţi pe podium au primit din partea organizatorilor medalii şi diplome, iar câştigătorii au primit şi cupe şi volumul beletristic "Cultură şi Sport în Dealul Copoului", cu o dedicaţie specială din partea autorului, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu. Cartea cuprinde şi un capitol special dedicat memoriei Doamnei Tenisului Românesc, Florenţa Mihai, cu alese cuvinte din partea lui Virginia Ruzici (din Paris-Franţa), Mariana Simionescu (din Monte Carlo - Monaco), Aurelia Wagner (din Nürnberg - Germania), Irina-Camelia Begu, George Cosac (preşedintele FR Tenis), Marilena Totoran, Rodica Covalenco, Ruxandra Dragomir, Dan Teodorescu, Vergil Aghion, Ilie Foia şi Florin Dobrea, oameni care au cunoscut-o şi preţuit-o pe cea care a fost Florenţa Mihai, plecată prea devreme în "lumea de dincolo"!
DAN TEODORESCU
* UPDATE: În marea finală de la categoria 14 ani fete: Daria Munteanu - Ioana Maria Secară 6-2, 7-6 (3).

 
Mai multe articole...