Tenis de câmp

Banner turnee

Medalii pentru tenismenii ceferişti ieşeni la "Trofeul Elisa-SCM Bacău"

La acest  început de august 2017 s-au încheiat, la Bacău, întrecerile unui important turneu juvenil de tenis, el făcînd parte din calendarul competiţional al FR Tenis, de la categoria 16 ani.
La Trofeul Elisa-SCM Bacău din cadrul Circuitului Naţional FRT au luat parte şi tenismenii ieşeni de la CS CFR, Bianca Andrei şi respectiv Răzvan Aghion, ultimul împlinind în decembrie 2017 doar 14 ani.
La feminin, în proba de simplu, Bianca Andrei a cucerit medalia de argint, după ce a pierdut finala în faţa lui Daniela Andreea Roşca (CSM Bucureşti), la scorul de 4-6, 2-6.
În schimb, în proba de dublu, perechea Andrei Bianca (CS CFR Iaşi) / Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a cucerit trofeul pus în joc, după 3 victorii din tot atâtea posibile pe tabloul final de tip şah. În marea finală, Andrei şi Munteanu le-au învins pe Daniela Andreea Roşca (CSM Bucureşti) şi Andreea Lila (CSM Craiova) cu scorul de 6-2, 7-6 (7).
În proba masculină, la simplu, pe un tabloul principal de "32", Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion) a reuşit victorii în primele două tururi, după cum urmează: 6-2, 6-1 cu Ştefan Alistar (SCM Bacău) şi 6-2, 6-2 cu Andrei Butnaru (ACS MS Team Bucureşti). În sferturile de finală, Răzvan Aghion a pierdut doar după trei seturi, cu 1-6, 6-2, 3-6 în faţa lui Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi), cel care avea apoi să fie finalist. În finala probei de simplu, într-un "DUO sau chiar TRIPLU ANDREI", am consemnat: Andrei Andrei (CSM Bucureşti) - Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) 6-0, 6-3.
În proba de dublu masculin, în sferturile de finală, am consemnat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila) - Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) / Albert Ştefan (Viva TC Galaţi) 6-3, 6-7 (2), 10-8. În semifinale, cuplul Bogdan Manole (SCM Bacău) / Andrei Andrei (CSM Bucureşti) s-a impus în faţa perechii Răzvan Aghion / Adrian Gheorghe cu scorul de 6-3, 6-3.
În finala probei de dublu, cuplul Bogdan Manole (SCM Bacău) / Andrei Andrei (CSM Bucureşti) a învins cu 6-3, 2-6, 10-3 pe ieşenii Teodor Cojocaru şi Ştefan Dediu, de la TC Micul AS, dar care au început tenisul la CS CFR Iaşi în anii din urmă.
Directorul turneului băcăuan a fost Mihai Octavian Ciuntea, iar arbitrajul a fost asigurat de Lucian Ghia.
În perioada următoare, ieşeanul Răzvan Aghion va participa la trei turnee internaţionale de tenis de la Brüxelles, în Belgia.
DAN TEODORESCU

 

La doar 7 ani, Elena Aghion duce tradiţia familiei mai departe pe terenurile ieşene de tenis!

În calendarul naţional al Federaţiei Române de Tenis este cuprinsă şi competiţia TENIS 10 FRT, adresată copiilor cu vârsta maximă împlinită de 10 ani. În acest context, sâmbătă, 29 iulie 2017, CS Vergiliul Iaşi (preşedinte: Raluca Aghion) a organizat la arenele CFR Iaşi un turneu din calendarul naţional Tenis 10 FRT, cu participarea micilor tenismeni din Iaşi şi Fălticeni.
La nivelul portocaliu (până la 9 ani) s-au înscris 10 copii, care au fost împărţiţi în două grupe de câte cinci sportivi, acolo unde ieşeanca Elena Aghion (doar 7 ani) a câştigat toate partidele disputate. În marea finală, disputată în sistem tie-break până la 10, cu diferenţă de 2 puncte, Elena Aghion a avut o comportare bună în faţa unei sportive mai mare ca ea cu 2 ani (Ana Dumitru, din Fălticeni, are 9 ani), scorul final fiind de 12-10 pentru tenismena din Fălticeni. Medalia de argint cucerită de Elena Aghion în acest turneu juvenil duce tradiţia familiei mai departe, ea fiind sora mai mică a talentatului şi binecunoscutului Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi, care în decembrie va împlini 14 ani şi este om de lot naţional), fiica antrenoarei Raluca Aghion (care pregăteşte şi micii tenismeni de la CS CFR Iaşi) şi nepoata antrenorului şi bunicului Vergil Aghion (CS CFR Iaşi). Pentru "berbecul" Elena Aghion, născută pe 13 aprilie 2010, sportul alb se pare că va fi o mare pasiune, ea având rezultate notabile încă de la vârste fragede!
Tot în cadrul competiţiei de sâmbătă, de la arenele CFR Iaşi, la nivelul roşu (până la 8 ani) s-au impus micii sportivi Matei Strugariu (Fălticeni) - la avansaţi şi respectiv Valentin Ionescu (CS CFR Iaşi) - la începători.
La nivelul verde (până la 10 ani), trofeul a revenit lui Matei Moşneguţu (Fălticeni), pe locul 2 fiind clasat Rareş Cantoriu (CS CFR Iaşi).
"A fost o competiţie frumoasă, unde copii au luptat pentru fiecare minge. A bătut uneori şi vântul destul de puternic, deci nu a fost deloc uşor pentru ei!", ne-a declarat, la final, organizatorul principal şi arbitrul Raluca Aghion.
Vă mai informăm că Răzvan Aghion participă în aceste zile la turneul de 16 ani de la Bacău, de categoria A, denumit "Circuitul Naţional FRT - Trofeul Elisa-SCM Bacău", însoţit de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion. Directorul de turneu este Mihai Octavian Ciuntea, iar arbitrul principal Lucian Ghia. În turul I, pe tabloul principal al competiţiei masculine, ieşeanul Răzvan Aghion se va confrunta cu Ştefan Alistar (SCM Bacău). Primul favorit al turneului este Teodor Cojocaru (CS Micul AS Iaşi, dar care a început tenisul în anii din urmă, la CS CFR Iaşi).
La turneul de la Bacău, la feminin, participă şi Bianca Andrei (cap de serie nr. 2), tot de la CS CFR Iaşi. Ea o va întâlni în turul I pe Daria Toth (SCM Bacău). Prima favorită este Daniela Andreea Roşca, de la CSM Bucureşti.
În probele de dublu, Andrei Bianca va evolua alături de Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi), iar la masculin, Răzvan Aghion va face pereche cu Adrian Gheorghe (CSM Brăila).
După ziua de 10 august 2017, ceferistul ieşean Răzvan Aghion va participa la cele trei turnee internaţionale de tenis de la Brüxelles (Belgia), devenite tradiţionale pentru el.
DAN TEODORESCU

 

La arenele CS CFR Iaşi s-a încheiat Memorialul Florenţa Mihai la tenis!

În perioada 22-25 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi s-au derulat întrecerile ediţiei a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12 şi 16 ani, la masculin şi feminin. A fost un turneu din calendarul FR Tenis, de categoria superioară I.
După întreceri palpitante, clubul organizator, CS CFR Iaşi a cucerit două trofee, ambele la categoria de vârstă 16 ani, prin Răzvan Aghion şi respectiv Bianca Andrei.
La masculin, deşi nu a împlit nici 14 ani, ceferistul Răzvan Aghion a obţinut pe tabloul tip şah trei victorii din tot atâtea posibile şi s-a clasat pe locul 1, după următoarele succese: 6-3, 6-3 cu Ştefan Luca (Viva TC Galaţi), 6-3, 6-0 cu Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) şi 6-0, 6-0 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi).
La feminin, tot pe tabloul tip şah, ceferista Bianca Andrei a obţinut tot trei victorii şi nu a pierdut nici un game! A fost 6-0, 6-0 pentru Bianca în confruntările cu Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), Anca Pintilie (TCM Roman) şi Ioana Basarab (Dacia Galaţi).
Ceilalţi câştigători ai turneului organizat în memoria "Doamnei Tenisului Românesc", Florenţa Mihai, au fost:
- Cat. 10 ani: Sergiu Urzică (ATC Victor Hănescu Bucureşti) - la masculin şi Ioana Rachieru (Condor Piatra Neamţ) - la feminin.
- Cat. 12 ani: Radu Constantin Paivant-Deliescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti), respectiv Maia Todiriţă (CS Condor Piatra Neamţ).  
Arbitrul principal al turneului de tenis de la CS CFR Iaşi a fost Ionel Cobuz, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion.
DAN TEODORESCU

 

La arenele CFR Iaşi: În memoria Doamnei Tenisului Românesc - Florenţa Mihai!

În perioada 22-28 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi va avea loc ediţia a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, la masculin şi feminin.
Doamna Tenisului Românesc, Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland Garros în 1977, a trecut "în lumea umbrelor" la vârsta de 60 ani, în urma unei boli necruţătoare, pe 14 octombrie 2015, de Sf. Parascheva. A fost o prietenă statornică a Clubului Sportiv CFR Iaşi, iar multe turnee juvenile sau de seniori organizate şi găzduite de arenele de tenis de la "Gara Mare", pe plan naţional şi internaţional, au fost supervizate de bucureşteanca Florenţa Mihai, un om de o rară modestie, un om care a pus mult suflet în tot ceea ce a făcut şi un foarte bun profesionist în "sportul alb".
Turneul de la arenele CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, organizat în memoria regretatei Florenţa Mihai, va fi de categoria I şi a II-a la 14 ani.
Arbitrul principal al turneului de tenis denumit "Memorialului Florenţa Mihai" va fi Cătălin Costaş, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion, ambii din Iaşi.
Arenele de tenis CFR Iaşi numără patru terenuri pe zgură de cea mai bună calitate, iar jucătorii clasaţi pe podium vor primi premii sportive din partea organizatorilor.
Să menţionăm că, în intervalul 24 iunie-2 iulie 2017, la Bucureşti a avut loc turneul ITF feminin cu premii de 15.000 dolari, denumit "Florenţa Mihai Trophy", supervisorul ITF fiind bucureşteanul Mihai Dumitrescu, care a fost prezent de multe ori şi la arenele de tenis CFR Iaşi, în aceeaşi calitate.
Trofeele puse în joc de FRT au fost dobândite de Cristina Ene (România) / Alexandra Perper (Republica Moldova) - la dublu feminin şi de Cristina Dinu (România, venită din calificări) - în proba de simplu. În proba de dublu, ieşeanca Andreea Prisacariu, alături de ucrainianca Anastasiya Fedoryshyn a fost semifinalistă.
DAN TEODORESCU

 

Răzvan Aghion, semifinalist la "Dyadora Trophy" de la Timişoara

La nici 14 ani împliniţi, talentatul tenismen Răzvan Aghion, component al Clubului Sportiv CFR Iaşi, a participa la turneul pentru categoria de vârstă 16 ani de la Timişoara, denumit Dyadora Trophy, acolo unde a fost nominalizat pe tabloul principal în cadrul circuitului internaţional "Tennis Europe".
În proba de simplu, având "ghinion" la tragerea la sorţi, Răzvan Aghion s-a confruntat în primul tur cu favoritul nr. 7, austriacul Nikki Stoiber, în faţa căruia a pierdut cu 0-6, 5-7.
În schimb, în proba de dublu, după un prim tur liber, cuplul Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) a avut "noroc" în sferturile de finală, deoarece perechea favorită nr. 3, Csanad Nyaradi (Ungaria) / Dusan Trunic (Serbia) s-a retras din competiţie, pe motive medicale. În semifinalele probei de dublu am consemnat: Eric Daniel Bogdan / Dragoş Petre Popeangă (România, nr. 2) - Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) 4-6, 6-1, 10-2.
Joi, 6 august, în sferturile de finală ale probei de simplu se vor disputa meciurile: Nini Gabriel DICĂ (România, nr. 1) - Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 6), Dan Radu MUNTEANU (România) - Ki Lung NG (Hong Kong, nr. 5), Eric Daniel BOGDAN (România) - Peter FAJTA (Ungaria, nr. 3), Lav DASIC (Serbia) - Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
Tot pe 6 iulie, în finala probei de dublu băieţi de la Timişoara se vor confrunta perechile Richard DULGANOV / Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 1) şi Eric Daniel BOGDAN / Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
În continuare, în perioada 7-9 iulie (în calificări) şi 10-16 iulie 2017 (pe un posibil tablou principal), ieşeanul Răzvan Aghion la fi prezent la turneul "Open des jeunes Stade Français - BNP PARIBAS CUP", de la Paris (Franţa), pentru categoria de vârstă 14 ani.
Răzvan Aghion este însoţit la turneul de la Paris de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion.
Rămasă acasă, la Iaşi, antrenoarea şi mama lui Răzvan, Raluca Aghion ne-a declarat astăzi, 6 iulie, următoarele: "La turneul din Franţa vom beneficia de ospitalitate, deoarece organizatorii asigură cazare şi masă tinerilor participanţi. Baza unde se va juca turneul este una extraordinară, cu 30 terenuri de tenis, ceva de vis! Diseară, după ora 18.00, vom afla şi cu cine va juca Răzvan în primul meci de pe tabloul de calificări. Sperăm să ajungă cât mai sus şi să promoveze şi pe tabloul principal. Oricum, el câştigă experienţă în această perioadă, după turneele de la Timişoara şi Paris şi asta e bine pentru cariera lui".
La concursul din Franţa, directorul de turneu va fi Jacques Laurent, iar arbitrul principal Jean-Jacques Sabatier.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1 (6 iulie 2017, ora 20:10): Pe tabloul de calificări de "128" (!!!), Răzvan Aghion (România, favoritul nr. 7) are un prim tur liber. În turul al doilea va juca cu câştigătorul dintre francezii Leo Brunet Manquat şi Maxime Chevalier (wild-card). Baftă Răzvane!
*** UPDATE 2 (8 iulie 2017, ora 16.00):
În turneul de la Paris, în calificări, în turul al II-lea: Leo Brunet Manquat (Franţa) - Răzvan Aghion (România, nr. 7) 7-6 (4), 6-3. Un meci bun totuşi pentru ieşeanul Răzvan Aghion, chiar dacă a pierdut în cadrul unui mare turneu internaţional de categoria 1.

 

De la Timişoara la Paris, un traseu internaţional pentru ieşeanul Răzvan Aghion

Talentatul tenismen Răzvan Aghion, component al Clubului Sportiv CFR Iaşi, la nici 14 ani împliniţi, va avea în iulie 2017 o lună de foc pe terenurile europene, de la Timişoara la Paris.
În perioada 3-9 iulie, Răzvan Aghion va participa la turneul pentru categoria de vârstă 16 ani de la Timişoara, denumit Dyadora Trophy, acolo unde a fost nominalizat pe tabloul principal în cadrul circuitului internaţional "Tennis Europe".
Primii 18 sportivi promovaţi automat pe acest tablou principal de "32", în proba de simplu, sunt următorii:  
1. Nini Gabriel Dică (România, locul 24 în clasamentul mondial de juniori);
2. Peter Fajta (Ungaria, locul 101);
3. Dragoş Petre Popeanga (România, locul 111);   
4. Dimitrije Zubac (Serbia, locul 161);
5. Balint Dobak (Ungaria, locul 197);
6. Ki Lung Ng (Hong Kong, locul 234);
7. Răzvan Aghion (România, născut în 11 decembrie 2003, cel mai tânăr competitor al turneului din Banat, locul 1114);
8. Athanassios Drakos (Grecia, locul 1157);
9. Victor Udrea Tautzenberger (România);
10. Andrei Cătălin Brisc (România);
11. Hans Peter Kaufmann (Austria, locul 1477);
12. Richard Dulganov (Ungaria, locul 247);
13. Bogdan Andrei Manole (România, locul 352);
14. Ivan Noel Hornung (Ungaria, locul 444);
15. Dusan Trunic (Serbia, locul 503);
16. Alexandros Roumpis (Grecia, locul 583);
17. Niki Stoiber (Austria, locul 604);
18. Csanad Nyaradi (Ungaria, locul 668).
Pe lista din calificări de "32" s-au înscris sportivi din România, Ungaria, Serbia.
Turneul internaţional de la Timişoara este organizat de "Tenis Club Dyadora", directorul competiţiei fiind Claudiu Sola, iar arbitrul principal va fi Ovidiu Sola.
Turneul din Banat se desfăşoară pe zgură, pe 5 terenuri în calificări şi pe 4 terenuri pe tablourile principale de simplu şi dublu, la masculin şi feminin.
La feminin, prima favorită la simplu este Marketa Panackova (Cehia, pe 28 iulie 2017 va împlini 15 ani, locul 67 mondial la junioare).
În continuare, în perioada 7-9 iulie (în calificări) şi 10-16 iulie 2017 (pe un posibil tablou principal), ieşeanul Răzvan Aghion la fi prezent la turneul "Open des jeunes Stade Français - BNP PARIBAS CUP", de la Paris (Franţa), pentru categoria de vârstă 14 ani. La masculin, tabloul principal la simplu are 64 de poziţii, iar principalul favorit este Tsotne Dzimistarishvili (Georgia, locul 13 mondial la juniori).
Pe tabloul de calificări de "96", pe locul 14 se află ieşeanul Răzvan Aghion (România, locul 357 mondial la această categorie de vârstă, antrenat de mama Raluca Aghion şi bunicul Vergil Aghion).
La acest turneu francez de categoria I, organizat de clubul "STADE FRANCAIS", la băieţi, Răzvan Aghion este singurul român prezent în competiţie.
La feminin, prima favorită este Vanda Vargova (Slovacia, locul 10 mondial), iar tot pe tabloul principal de simplu, poziţia a cincea este ocupată de Fatima Ingrid Amartha Keita (România, locul 15 mondial la junioarele de 14 ani).
Directorul de turneu va fi Jacques Laurent, iar arbitrul principal Jean-Jacques Sabatier.
"Pentru mine urmează două turnee importante pe plan internaţional şi voi lupta să ajung cât mai sus la aceste două competiţii, de la Timişoara şi Paris. Chiar dacă la Timişoara voi evolua la un turneu pentru categoria de vârstă 16 ani, iar eu nu am împlinit nici 14 ani, acest lucru nu mă sperie, deoarece voi căpăta experienţă competiţională în orice condiţii!", ne-a declarat Răzvan Aghion, care în aceste zile continuă antrenamentele zilnice la arenele de tenis CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...