Tenis de câmp

Banner turnee

Victorii pentru ieşenii Răzvan Aghion şi Daria Munteanu la turneul "Dr. Oetker Junior Trophy"

La Centrul Naţional de Tenis Bucureşti au continuat miercuri, 24 mai, întrecerile de pe tablourile principale de simplu şi dublu ale competiţiei internaţionale denumite "Dr. Oetker Junior  Trophy", pentru categoria de vârstă "U 14 ani", turneul făcând parte din circuitul "Tennis Europe Junior Tour".
La simplu, în turul al II-lea am consemnat două succese ale singurilor ieşeni aflaţi în competiţie, după următoarele rezultate:
- Masculin: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) - Adrian Gheorghe (CSM Brăila) 7-6 (5), 3-6, 6-3;
- Feminin: Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - Anastasiya Yakubechko (Ucraina) 6-3, 6-2.  
Tot la feminin, dar în proba de dublu, perechea Maria Alexandra Moglan (CS AS Club Politehnica Bucureşti) / Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a capotat în faţa cuplului Katerina Dimitrova / Velina Minkeva (Bulgaria, cap de serie nr. 2) la scorul de 2-6, 0-6.
Joi, pe 25 mai 2017, sunt programate partidele rundei nr. 3 (optimi de finală) ale probei de simplu, acolo unde, pe terenul 6, de la ora 9.30, Răzvan Aghion se va duela cu Arthur Fils (Franţa), iar pe terenul 7, nu înainte de ora 10.30, Daria Maria Munteanu se va lupta la fileu cu Dariya Radulova (Bulgaria, favorita nr. 3).
Turneul internaţional de la Bucureşti aste arbitrat de Vlad Dominţeanu şi coordonat de directorul competiţiei, binecunoscuta fostă tenismenă Cătălina Cristea. 
DAN TEODORESCU
*** PS: Turneele internaţionale din circuitul mondial ITF din iulie şi august 2017, de la arenele de tenis CFR Iaşi, sunt în pericol !!! Se spune că Primăria Municipiului Iaşi nu mai are bani pentru acordarea premiilor şi la acest capitol, deşi ele reprezintă un MARE BRAND al Iaşului şi se organizează de mulţi ani, fără mari probleme financiare. Este oare posibil aşa ceva ? Eu tot nu cred... (DT)
*** PS 2: M-am înşelat, deoarece ceea ce nu credeam să se întâmple vreodată s-a întâmplat: turneul internaţional de tenis ITF feminin din iulie 2017, de la arenele CFR Iaşi, denumit Trofeul Municipiului Iaşi a fost anulat, din lipsă de finanţare din partea Primăriei Municipiului Iaşi. Oare urmează să fie anulat şi cel masculin, din august??? Oare chiar aşa de rău am ajuns cu promovarea Iaşului peste hotare??? Chiar nimeni nu înţelege că sportul e cel mai bun şi cel mai ieftin ambasador pentru o comunitate???
*** PS 3: Sâmbătă, pe 27 mai 2017, începând cu ora 7.45, arena de popice CFR Iaşi găzduieşte Cupa Iaşului pentru veterani (seniori +50 ani), competiţie ajunsă la ediţia a doua. Intrarea liberă! Vă aşteptăm!

 

Răzvan Aghion, în duel cu prietenul Adrian Gheorghe, la turneul "Dr. Oetker Junior Trophy"

La Bucureşti au debutat recent întrecerile de pe tablourile principale de simplu şi dublu ale competiţiei internaţionale de tenis denumite "Dr. Oetker Junior  Trophy", pentru categoria "Under 14 ani", turneul făcând parte din circuitul "Tennis Europe Junior Tour". Printre participanţi se află şi sportivul Răzvan Aghion, de la CS CFR Iaşi, cel care, în turul I al probei de simplu de pe tabloul de "64" a avut marţi, 23 mai, o evoluţie strălucită în faţa favoritului nr. 9, bulgarul Dragomir Draganov, pe care l-a învins cu 6-1, 6-3. În turul al doilea, miercuri, pe 24 mai, ieşeanul Răzvan Aghion se va duela cu partenerul său în proba de dublu, Adrian Cristian Gheorghe (CSM Brăila), în faţa căruia speră să-şi ia revanşa, după înfrângerea suferită în finala mică în urmă cu puţine zile, în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale de Vară, de la CNT Bucureşti.
În turul I, brăileanul Adrian Cristian Gheorghe l-a învins pe Liam Gavrielides (Germania), cu scorul de 6-4, 6-2.
În proba de dublu băieţi, pe tabloul de "32", perechea Răzvan Aghion / Adrian Gheorghe a ajuns până în turul al II-lea (optimile de finală), după următoarele rezultate: 2-6, 6-4, [10-6] cu Carlos Fernando Carvalho (Italia) / Elijah Poritzky (SUA) şi 2-6, 4-6 în faţa primului cuplu favorit, William Nolan / Jack Pinnington Jones (Marea Britanie, nr. 1).
Tot la dublu, perechea Maxim Cazac (Rep. Moldova, dar legitimat la CS CFR Iaşi, în România) / Daniel Blazka (Cehia) a ajuns tot în turul al II-lea, după următoarele scoruri: 6-3, 7-5 cu Mihai Viorel Lungu / Eric David Verdeş (România) şi 0-6, 0-6 (!!!) cu Eduardo Morais / Pedro Dimas Ruivinho Graca (Portugalia, nr. 3).
La feminin, în proba de simplu, ieşeanca Daria Munteanu (TC Coreco) s-a calificat în turul al II-lea, după victoria cu  6-3, 6-2 în faţa româncei Maria Sara Popa. Pe 24 mai, în turul secund, Daria Munteanu va întâlni pe Anastasiya Yakubechko (Ucraina).
La dublu, primind un wild-card pe tabloul principal, perechea Maria Alexandra Moglan (CS AS Club Politehnica Bucureşti) / Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a trecut de primul tur, după victoria cu 3-6, 7-5 [10-5] în faţa cuplului Francesca Andreea Feodorov / Alessia Popescu (România). În turul secund, perechea Moglan / Munteanu va întâlni capul de serie nr. 2 - cuplul Katerina Dimitrova / Velina Minkeva (Bulgaria).
Turneul internaţional din Capitală este coordonat de directorul competiţiei, doamna Cătălina Cristea, arbitrul principal fiind Vlad Dominţeanu. 
DAN TEODORESCU

 

La Bucureşti, ieşeanul Răzvan Aghion a devenit campion naţional în tenisul juvenil!

În perioada 14-21 mai 2017, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti au avut loc Campionatele Naţionale Individuale de Vară, pentru categoria "Under 14 ani". Printre competitori s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi - Răzvan Aghion, Eduard Schipor, Bianca Andrei - dar şi o sportivă de la TC Coreco Iaşi - Daria Munteanu.
În proba de dublu băieţi, perechea Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila) a cucerit titlul naţional, după victoria cu 6-3, 6-3 în faţa cuplului Andrei Voican (CS Târgovişte) / Mihnea Zaharia (CS Dinamo Bucureşti), în finala mare a turneului, cea pentru locurile 1-2.
În finala mică (cea pentru locurile 3-4) s-a disputat meciul Matei Palcău (Ştiinţa Constanţa) / Alexandru Stupar (CSM Sibiu) - Alin Fătu (AS Tenis Club Bucureşti) / Liviu Zamfirache (CSŞ Slobozia) 6-0, 5-7, 10-4.
De menţionat că, în turul I al probei de dublu băieţi, într-o dispută ceferistă, dar şi ieşeană, perechea Răzvan Aghion / Adrian Gheorghe a eliminat cuplul Mihai Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău) / Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) cu categoricul scor de 6-0, 6-1. 
La finalul probei de dublu, însoţit la Bucureşti de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, proaspătul campion naţional Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) ne-a declarat: "Toate meciurile au fost grele, dar eu şi cu Adrian ne-am mobilizat atunci când a trebuit şi am câştigat, devenind campioni naţionali! Mergem mai departe...".
La dublu fete, perechea Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a cucerit medalia de bronz a competiţiei, după succesul cu 2-6, 6-2, 11-9, în finala mică (locurile 3-4), împotriva cuplului Annemarie Cristmann (CS Sportul Studenţesc Bucureşti) / Andra Stanciu (CS Mamaia-Idu). În finala mare a probei s-a disputat meciul Francesca Feodorov (CS Ştiinţa Constanţa) / Vanessa Popa Teiuşanu (Steaua Bucureşti) - Silvia Costache (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) / Maria Moglan (CS AS Club Politehnica Bucureşti) 3-6, 7-5, 11-9.
În proba de simplu, la masculin, cele două finale pentru podium au fost următoarele:
- Locurile 3-4: Adrian Gheorghe (CSM Brăila) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 4-6, 6-4, 6-1.
- Locurile 1-2: Vlad Breazu (Dinamo Bucureşti) - Mihnea Zaharia (Dinamo Bucureşti) 6-2, 7-6 (1).
Pe un tablou principal de "32", ieşeanul Eduard Schipor (doar 12 ani şi 8 luni) a fost eliminat chiar din primul tur, de Mihnea Lungu (13 ani, de la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare), la scorul de 2-6, 4-6.
Tot la simplu, dar la feminin, cele două finale au fost:
- Locurile 3-4: Francesca Feodorov (Ştiinţa Constanţa) - Vanessa Popa Teiuşanu (Steaua Bucureşti) 6-4, 6-3.
- Locurile 1-2: Fatima Ingrid Keita (Dinamo Bucureşti) - Alexandra Petric (Steaua Bucureşti) 6-4, 6-0.
Pe tabloul principal de "32", Bianca Andrei, antrenată la CS CFR Iaşi de tânărul Teodor Leahu, a ajuns până în turul al II-lea (optimile de finală), iar Daria Munteanu până în turul al III-lea (sferturile de finală).
Arbitrul principal al turneului a fost Sergiu Vladu, iar directorul de turneu Radu Bădin, ajutat de Cătălin Micula, ambii fiind antrenori federali.

* Turneu internaţional în Capitală pentru ieşenii Răzvan Aghion şi Daria Munteanu

Din 22 mai 2017 vor debuta la Bucureşti meciurile de pe tablourile principale de simplu şi dublu ale turneului internaţional de tenis "Dr. Oetker Junior Trophy TE U14 - cat. 1". Pe tablourile principale de simplu vor evolua şi doi ieşeni, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) - la băieţi şi Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) - la fete.
La băieţi, în primul tur din calificări, Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) a fost învins de Theodor Cristian Miriuţă (România), la scorul de 5-7, 3-6 şi a ratat promovarea pe tabloul principal.
Arbitrul principal al competiţiei din Capitală este Vlad Dominţeanu, iar directorul de turneu Cătălina Cristea, ambii din România.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanca Andreea Prisacariu, triplă medaliată în tenisul românesc

La doar 17 ani şi 3 luni, ieşeanca Andreea Prisacariu, legitimată acum la CSM Bucureşti şi antrenată de Alex Cojocaru este marea vedetă a tenisului juvenil din România! Recent, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale de Vară (Under 18 ani), Andreea Prisacariu, care a făcut primii paşi în tenis la arenele CFR Iaşi, sub comanda antrenoarei Oana Hâncu, a cucerit două medalii de aur şi una de argint în probele la care a evoluat.
La feminin, Andreea a devenit astfel campioană naţională în probele de simplu şi dublu (alături de Selma Ştefania Cadar) şi a mai fost finalistă şi în proba de dublu mixt (alături de Teodor Giuşcă).
Rezultatele din cele trei finale menţionate au fost următoarele:
- SIMPLU FETE: Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 6) - Georgia Andreea Crăciun (TC Venus Brăila, nr. 4) 4-6, 6-4, 6-2.
În semifinale, a fost programat un duel al ieşencelor Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) şi Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, care va împlini de-abia 16 ani pe 25 iunie 2017), câştigat de prima menţionată, cu scorul de 6-1, 6-0. În finala mică (locurile 3-4), ieşeanca Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, nr. 3) a învins-o pe Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa, nr. 2) cu scorul de 6-3, 6-3. 
- DUBLU FETE: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 1) - Izabela Gabriela Novac (AC CS AS Politehnica Bucureşti) / Luminiţa Tutunaru (ATC Elite Tg. Jiu, nr. 2) 6-2, 6-3.
- DUBLU MIXT: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Matei Georgescu (Tenis Club Bucureşti, nr. 1) - Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) / Teodor Giuşcă (Daimon Sport Club Bucureşti, nr. 2) 3-6, 6-4, 10-8.
În întrecerea masculină, campioni naţionali au devenit Gabi Adrian Boitan (CS Mamaia Idu, favoritul nr. 5) - la simplu şi Ioan Dan Abrudan (CS Dinamo Bucureşti) / Vladislav Melnic (Daimon Sport Club Bucureşti) - la dublu.
În întrecerea din Capitală au participat şi doi sportiv de la TC Micul AS Iaşi, Matei Fotea şi Diana Iacob, dar fără rezultate notabile de această dată!
Arbitrul principal al turneului a fost Raluca Izabella Băncescu, iar directorul de turneu Radu Bădin, ajutat de Cătălin Micula.
DAN TEODORESCU

 

La Arenele de tenis CFR Iaşi: Participare selectă la "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir"

Recent, Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit întrecerile tradiţionalului turneu "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir", pe mai multe categorii de vârstă, la feminin şi masculin.
Într-o competiţie arbitrată de Cătălin Costaş şi coordonată de directorul de turneu Raluca Aghion, ambii din Iaşi, câştigătorii au fost următorii tenismeni:
FEMININ:
- Cat. 10 ani: Alina Stan (TC Coreco Iaşi);
- Cat. 12 ani: Ioana Balmuş (TC Coreco Iaşi);
- Cat. 14 ani: Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi). Pe locul 2 s-a clasat Bianca Andrei, de la clubul gazdă, CS CFR Iaşi.
MASCULIN:
- Cat. 10 ani: Radu Constantin Paisvant-Deliescu (Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti);
- Cat. 12 ani: Rareş Popa (TC Vaslui);
- Seniori: Rodion Panayiotou (TC Micul AS Iaşi). Pe podium au mai urcat Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi) - locul 2 şi Nicolae Baciu (CS Tenis Star Piatra Neamţ) - locul 3.
Să mai menţionăm că, doi tineri ieşeni care au început tenisul la arenele CFR Iaşi, au evoluat în acest an la mai multe turnee din calendarul mondial ITF, la simplu şi dublu, cu rezultate promiţătoare pentru vârsta lor.
La masculin, Bogdan Ionuţ Apostol (21 ani, acum la CSM Paşcani) a jucat la turneele de la Hammamet (Tunisia, la 2 turnee) şi Santa Margherita Di Poula (Italia, la 4 turnee), iar Andreea Prisacariu (17 ani, acum la CSM Bucureşti) la turneele de la Hammamet (Tunisia, la 4 turnee).
Nu cu mult timp în urmă, fosta campioană a României şi fosta componentă a Clubului Sportiv CFR Iaşi, Michele Alexandra Zmău (care va împlini 21 ani pe 22 mai 2017 şi care aparţine acum de un club italian din zona Torino, unde locuieşte cu părinţii şi care are în prezent şi cetăţenie italiană) a evoluat cu succes la două turnee din Maroc, la Casablanca şi la Rabat, la ultimul fiind semifinalistă în proba de simplu.
DAN TEODORESCU

 

Tenis la Bucureşti şi Iaşi, cu tinerii sportivi de la CS CFR Iaşi

La Centrul Naţional de Tenis şi la Baza "Tenis Club Tineretului" din Bucureşti sunt în plină desfăşurare întrecerile din cadrul Selecţiei Naţionale de Primăvară pentru categoria de vârstă 14 ani. Participă primii 15 sportivi din ţară la această categorie de vârstă, plus un sportiv aflat în plină afirmare şi invitat în concurs de către antrenorul federal.
Clubul Sportiv CFR Iaşi a avut doi sportivi în turul I al calificărilor, dar din păcate ambii nu au reuşit promovarea pe tabloul final de "8" de tip şah, acolo unde se joacă după sistemul "fiecare cu fiecare". Rezultatele cu implicaţii ieşene au fost: Alin Fătu (AS Tenis Club Bucureşti) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3, respectiv Alisia Negoiţă (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) - Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3.
În schimb, la feminin, ieşeanca Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a ajuns pe tabloul final, după 7-5, 6-3 cu Fatima Keita (CS Dinamo Bucureşti). În primele trei meciuri disputate pe tabloul final de "8", de tip şah, Daria Munteanu nu a reuşit însă nici un succes şi a avut un singur set câştigat.
La băieţi, pe 20 aprilie, Alin Fătu (învingătorul din calificări al lui Răzvan Aghion) a fost descalificat în meciul cu Alexandru Stupar (CSM Sibiu), după 0-6, 0-3 şi amendat cu 300 puncte, după ce a încălcat codul sportiv de conduită. Asta după ce, cu două zile înainte, deci pe 18 aprilie, acelaşi Alin Fătu a fost avertizat de arbitrul Lucian Stănciulescu, pentru obscenităţi auditive!
Turneul din Capitală este organizat de FRT, sub stricta supraveghere a antrenorilor federali Radu Bădin şi Cătălin Micula.

* Eduard-Silviu Schipor, mezinul turneului juvenil de la baza "Coreco"

În altă ordine de idei, vă informăm că la Iaşi, la baza de tenis "Coreco" au avut loc recent întrecerile pentru categoria de vârstă 16 ani, sub denumirea Cupa TC Micul AS - Bestar, din cadrul Circuitului Naţional FRT. Mezinul competiţiei a fost Eduard-Silviu Schipor (CS CFR Iaşi), care are doar... 12 ani!
La simplu, pe tabloul principal de "32", în turul secund, Eduard-Silviu Schipor nu a avut nici o şansă în faţa lui Bogdan Manole (SCM Bacău), fiind învins cu 6-0, 6-0, iar Edy a renunţat apoi şi la turneul de dublu. 
Partidele finale au adus următoarele rezultate:
- Masculin (simplu): Bogdan Manole (CSM Bacău) - Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi) 1-6, 6-3, 6-1.
- Masculin (dublu): Teodor Cojocaru / Ştefan Dediu (TC Micul AS Iaşi) - Bogdan Manole (CSM Bacău) / Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) 6-3, 6-4.
- Feminin (simplu): Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi) - Aida Ranya Sobh (CSŞ Alexandria) 6-3, 6-2.
De remarcat că tenismenii Teodor Cojocaru şi Ştefan Dediu au începutul tenisul la CS CFR Iaşi, iar Diana Iacob a evoluat în multe concursuri din circuitul "Tenis Partener", tot la arenele CFR Iaşi.
Arbitrul principal a fost Cătălin Costaş, iar directorul de turneu Teodor Damian, ambii din Iaşi.
Pe 29 aprilie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi vor debuta întrecerile de la tradiţionalul turneu denumit "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...