Tenis de câmp

Banner turnee

Ieşeanca Andreea Prisacariu, triplă medaliată în tenisul românesc

La doar 17 ani şi 3 luni, ieşeanca Andreea Prisacariu, legitimată acum la CSM Bucureşti şi antrenată de Alex Cojocaru este marea vedetă a tenisului juvenil din România! Recent, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale de Vară (Under 18 ani), Andreea Prisacariu, care a făcut primii paşi în tenis la arenele CFR Iaşi, sub comanda antrenoarei Oana Hâncu, a cucerit două medalii de aur şi una de argint în probele la care a evoluat.
La feminin, Andreea a devenit astfel campioană naţională în probele de simplu şi dublu (alături de Selma Ştefania Cadar) şi a mai fost finalistă şi în proba de dublu mixt (alături de Teodor Giuşcă).
Rezultatele din cele trei finale menţionate au fost următoarele:
- SIMPLU FETE: Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 6) - Georgia Andreea Crăciun (TC Venus Brăila, nr. 4) 4-6, 6-4, 6-2.
În semifinale, a fost programat un duel al ieşencelor Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) şi Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, care va împlini de-abia 16 ani pe 25 iunie 2017), câştigat de prima menţionată, cu scorul de 6-1, 6-0. În finala mică (locurile 3-4), ieşeanca Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, nr. 3) a învins-o pe Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa, nr. 2) cu scorul de 6-3, 6-3. 
- DUBLU FETE: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 1) - Izabela Gabriela Novac (AC CS AS Politehnica Bucureşti) / Luminiţa Tutunaru (ATC Elite Tg. Jiu, nr. 2) 6-2, 6-3.
- DUBLU MIXT: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Matei Georgescu (Tenis Club Bucureşti, nr. 1) - Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) / Teodor Giuşcă (Daimon Sport Club Bucureşti, nr. 2) 3-6, 6-4, 10-8.
În întrecerea masculină, campioni naţionali au devenit Gabi Adrian Boitan (CS Mamaia Idu, favoritul nr. 5) - la simplu şi Ioan Dan Abrudan (CS Dinamo Bucureşti) / Vladislav Melnic (Daimon Sport Club Bucureşti) - la dublu.
În întrecerea din Capitală au participat şi doi sportiv de la TC Micul AS Iaşi, Matei Fotea şi Diana Iacob, dar fără rezultate notabile de această dată!
Arbitrul principal al turneului a fost Raluca Izabella Băncescu, iar directorul de turneu Radu Bădin, ajutat de Cătălin Micula.
DAN TEODORESCU

 

La Arenele de tenis CFR Iaşi: Participare selectă la "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir"

Recent, Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit întrecerile tradiţionalului turneu "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir", pe mai multe categorii de vârstă, la feminin şi masculin.
Într-o competiţie arbitrată de Cătălin Costaş şi coordonată de directorul de turneu Raluca Aghion, ambii din Iaşi, câştigătorii au fost următorii tenismeni:
FEMININ:
- Cat. 10 ani: Alina Stan (TC Coreco Iaşi);
- Cat. 12 ani: Ioana Balmuş (TC Coreco Iaşi);
- Cat. 14 ani: Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi). Pe locul 2 s-a clasat Bianca Andrei, de la clubul gazdă, CS CFR Iaşi.
MASCULIN:
- Cat. 10 ani: Radu Constantin Paisvant-Deliescu (Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti);
- Cat. 12 ani: Rareş Popa (TC Vaslui);
- Seniori: Rodion Panayiotou (TC Micul AS Iaşi). Pe podium au mai urcat Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi) - locul 2 şi Nicolae Baciu (CS Tenis Star Piatra Neamţ) - locul 3.
Să mai menţionăm că, doi tineri ieşeni care au început tenisul la arenele CFR Iaşi, au evoluat în acest an la mai multe turnee din calendarul mondial ITF, la simplu şi dublu, cu rezultate promiţătoare pentru vârsta lor.
La masculin, Bogdan Ionuţ Apostol (21 ani, acum la CSM Paşcani) a jucat la turneele de la Hammamet (Tunisia, la 2 turnee) şi Santa Margherita Di Poula (Italia, la 4 turnee), iar Andreea Prisacariu (17 ani, acum la CSM Bucureşti) la turneele de la Hammamet (Tunisia, la 4 turnee).
Nu cu mult timp în urmă, fosta campioană a României şi fosta componentă a Clubului Sportiv CFR Iaşi, Michele Alexandra Zmău (care va împlini 21 ani pe 22 mai 2017 şi care aparţine acum de un club italian din zona Torino, unde locuieşte cu părinţii şi care are în prezent şi cetăţenie italiană) a evoluat cu succes la două turnee din Maroc, la Casablanca şi la Rabat, la ultimul fiind semifinalistă în proba de simplu.
DAN TEODORESCU

 

Tenis la Bucureşti şi Iaşi, cu tinerii sportivi de la CS CFR Iaşi

La Centrul Naţional de Tenis şi la Baza "Tenis Club Tineretului" din Bucureşti sunt în plină desfăşurare întrecerile din cadrul Selecţiei Naţionale de Primăvară pentru categoria de vârstă 14 ani. Participă primii 15 sportivi din ţară la această categorie de vârstă, plus un sportiv aflat în plină afirmare şi invitat în concurs de către antrenorul federal.
Clubul Sportiv CFR Iaşi a avut doi sportivi în turul I al calificărilor, dar din păcate ambii nu au reuşit promovarea pe tabloul final de "8" de tip şah, acolo unde se joacă după sistemul "fiecare cu fiecare". Rezultatele cu implicaţii ieşene au fost: Alin Fătu (AS Tenis Club Bucureşti) - Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3, respectiv Alisia Negoiţă (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti) - Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) 6-4, 6-3.
În schimb, la feminin, ieşeanca Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) a ajuns pe tabloul final, după 7-5, 6-3 cu Fatima Keita (CS Dinamo Bucureşti). În primele trei meciuri disputate pe tabloul final de "8", de tip şah, Daria Munteanu nu a reuşit însă nici un succes şi a avut un singur set câştigat.
La băieţi, pe 20 aprilie, Alin Fătu (învingătorul din calificări al lui Răzvan Aghion) a fost descalificat în meciul cu Alexandru Stupar (CSM Sibiu), după 0-6, 0-3 şi amendat cu 300 puncte, după ce a încălcat codul sportiv de conduită. Asta după ce, cu două zile înainte, deci pe 18 aprilie, acelaşi Alin Fătu a fost avertizat de arbitrul Lucian Stănciulescu, pentru obscenităţi auditive!
Turneul din Capitală este organizat de FRT, sub stricta supraveghere a antrenorilor federali Radu Bădin şi Cătălin Micula.

* Eduard-Silviu Schipor, mezinul turneului juvenil de la baza "Coreco"

În altă ordine de idei, vă informăm că la Iaşi, la baza de tenis "Coreco" au avut loc recent întrecerile pentru categoria de vârstă 16 ani, sub denumirea Cupa TC Micul AS - Bestar, din cadrul Circuitului Naţional FRT. Mezinul competiţiei a fost Eduard-Silviu Schipor (CS CFR Iaşi), care are doar... 12 ani!
La simplu, pe tabloul principal de "32", în turul secund, Eduard-Silviu Schipor nu a avut nici o şansă în faţa lui Bogdan Manole (SCM Bacău), fiind învins cu 6-0, 6-0, iar Edy a renunţat apoi şi la turneul de dublu. 
Partidele finale au adus următoarele rezultate:
- Masculin (simplu): Bogdan Manole (CSM Bacău) - Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi) 1-6, 6-3, 6-1.
- Masculin (dublu): Teodor Cojocaru / Ştefan Dediu (TC Micul AS Iaşi) - Bogdan Manole (CSM Bacău) / Ştefan Andrei (CS Dacia Galaţi) 6-3, 6-4.
- Feminin (simplu): Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi) - Aida Ranya Sobh (CSŞ Alexandria) 6-3, 6-2.
De remarcat că tenismenii Teodor Cojocaru şi Ştefan Dediu au începutul tenisul la CS CFR Iaşi, iar Diana Iacob a evoluat în multe concursuri din circuitul "Tenis Partener", tot la arenele CFR Iaşi.
Arbitrul principal a fost Cătălin Costaş, iar directorul de turneu Teodor Damian, ambii din Iaşi.
Pe 29 aprilie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi vor debuta întrecerile de la tradiţionalul turneu denumit "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU

 

"Cazacii" de la CS CFR Iaşi mereu pe primul loc!

Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit recent întrecerile Cupei de Primăvară Vergilius, competiţie arbitrată de Cătălin Costaş şi organizată de directorul de turneu Raluca Aghion.
Printre sportivii participanţi s-au aflat şi tinerii basarabeni Ilie Cazac şi Maxim Cazac, care au câştigat turneele la care au participat aferente categoriilor lor de vârstă. Ei sunt pregătiţi la CS CFR Iaşi de antrenorii Vergil Aghion şi Raluca Aghion.
Vă prezentăm în cele ce urmează câştigătorii turneului încheiat luni, pe 3 aprilie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi:
- Cat. 10 ani fete: AnaMaria Ştirbu (TCM Roman);
- Cat. 10 ani băieţi: Radu Constantin Paisvant-Deliescu (Viva Tenis Club Galaţi);
- Cat. 12 ani fete: Teodora Ţurcanu (CS Tenis Club Vaslui);
- Cat. 12 ani băieţi: Ilie Cazac (CS CFR Iaşi);
- Cat. 14 ani fete: Alexandra Fărţescu (Club Atletic Roman);
- Cat. 14 ani băieţi: Maxim Cazac (CS CFR Iaşi);
- Cat. 18 ani băieţi: Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi, fost în anii din urmă la CS CFR Iaşi).

* Finale cu ieşenii Răzvan Aghion şi Maria Bianca Andrei la turneul de la Brăila

Să mai menţionăm că, în aceste zile, la Brăila se desfăşoară turneul denumit "Trofeul DJST-Spartacus", din cadrul Circuitului Naţional FRT, pentru categoria de vârstă 14 ani.
În finala probei de simplu băieţi se vor confrunta Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) şi Adrian Gheorghe (CSM Brăila). Printre participanţi s-a aflat şi Eduard Silviu Schipor, tot de la CS CFR Iaşi, care a ajuns până în optimile de finală ale probei de simplu, pe tabloul principal de "32", dar şi în sferturi, la dublu, alături de Mihai Alexandru Negură (CS Moldosport Bacău).
În proba de simplu fete, Maria-Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) a ajuns până în semifinalele competiţiei. Finala probei femenine le va aduce la fileu pe Andra Diana Stanciu (Club Sportiv Mamaia IDU) şi Andreea Alexandra Lila (CSM Craiova).
În proba de dublu băieţi, în finală, cuplul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Adrian Gheorghe (CSM Brăila) va întâlni perechea Bryan Cristian Baltă (CS Carpaţi Sinaia) / Iustin Belea (Dinamo-Centrul Sportiv Braşov).
În finala probei de dublu fete se vor confrunta perechile Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi) / Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi) şi Andreea Alexandra Lila (CSM Craiova) / Andra Diana Stanciu (Club Sportiv Mamaia IDU).
Competiţia organizată de Clubul Sportiv Spartacus, din Brăila, este arbitrată de Marian Chirilă, directorul de turneu fiind Aurel Chisozan.
Din 29 aprilie 2017, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui tradiţionalul turneu denumit "Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (4 aprilie 2017, ora 21.17):
La turneul de la Brăila, Răzvan Aghion a câştigat probele de simplu şi dublu (alături de Adrian Gheorghe), iar cuplul Bianca Andrei / Daria Munteanu a pierdut finala la dublu.

 

Ieşeanul Răzvan Aghion a jucat tenis la Ierusalim!

Însoţit de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, tânărul tenismen ceferist ieşean Răzvan Aghion a evoluat în urmă cu puţine zile la Memorialul Morris Goldsmith de la Ierusalim (Israel), fiind favoritul 5 pe tabloul de calificare de "64", într-un turneu pentru categoria de vârstă sub 14 ani. După un prim tur liber, Răzvan Aghion a reuşit două succese consecutive, calificându-se pe tabloul principal de "32". În calificări, Răzvan Aghion i-a învins pe Daniel Rispler (Israel) cu 6-1, 6-0 şi pe Shay Bar Menahem (Israel) cu 7-5, 1-6, 6-4, dar în primul tur de pe tabloul principal de simplu s-a înclinat în faţa suedezului Alexander Eriksson (nr. 7) la scorul de 2-6, 1-6.
În primul tur al probei de dublu, cuplul Luca Accomando (Italia) / Răzvan Aghion (România) a pierdut prin neprezentare în faţa perechii Omer Mann / Daniel Yizhaki (Israel), deoarece jucătorul italian a plecat mai devreme acasă, fiind eliminat încă din calificările probei de simplu!
De remarcat că, pe parcursul turneului de la Ierusalim, familia Aghion a fost "călăuzită" pe la toate obiectivele sportive şi turistice de fostul arhitect ieşean Eduard Mattes, nimeni altul decât fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes.
"A fost un turneu important pentru mine, am căpătat mai multă experienţă. Am jucat la Ierusalim cu mulţi tenismeni israelieni, care sunt foarte buni! Mulţumim şi domnului Eduard Mattes, care ne-a găzduit o perioadă de timp şi ne-a arătat obiectivele religioase sacre, precum mormântul lui Iisus, Calea Crucii, Zidul Plângerii şi ne-am botezat în apa Iordanului!", ne-a declarat Răzvan Aghion în ziua de marţi, 28 martie, la revenirea la Iaşi.
Conform programului iniţial, turneul de la Ierusalim se va încheia duminică, pe 2 aprilie 2017, arbitrul principal fiind Eli Gorelik. Baza sportivă unde se dispută turneul de la Ierusalim are 16 terenuri de tenis, cu unul principal şi alte 15 terenuri de bună calitate.
Să mai menţionăm că Răzvan Aghion va participa, începând de sâmbătă, 1 aprilie, la întrecerile de la Brăila, la "Trofeul DJTS - Spartacus" din cadrul Circuitul National FRT (cat. 14 ani) şi apoi la Selecţia Naţională de la Bucureşti, începând cu 17 aprilie 2017, tot pentru categoria "Under 14 ani". 

* Au început competiţiile oficiale la arena de tenis CFR Iaşi

Să mai menţionăm că, recent, arena CFR Iaşi a găzduit Cupa Vergilius la dublu, câştigătorii fiind URZICĂ SERGIU (CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL MOINEŞTI) / PAISVANT-DELIESCU RADU (TC MICUL AS IAŞI) - la cat. 10 ani şi PRĂJESCU MARIAN (ACS SENSE ROMAN) / NANU DAN (CLUB ATLETIC ROMAN) - cat. 18 ani.
Începând cu 1 aprilie 2017, arena de tenis CFR Iaşi va găzdui Cupa de Primăvară Vergilius, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani şi 18 ani, la masculin şi feminin. Director de turneu va fi Raluca Aghion, iar arbitru principal ieşeanul Cătălin Costaş.
DAN TEODORESCU (sursa foto: RONI MATTES)

 

Doi ceferişti ieşeni, medaliaţi la "Cupa Vergilius" la tenis pe echipe

În intervalul 18-20 martie 2017, la Roman a avut loc "Cupa Vergilius" la tenis pe echipe, pentru categoria de vârstă 14 ani. În cadrul echipelor participante au fost şi doi tenismeni de la CS CFR Iaşi, Răzvan Aghion şi Eduard Silviu Schipor, ambii urcând pe podium.
Fiecare echipă a fost formată din doi jucători de la cluburi diferite şi s-a jucat în sistem "Cupa Hopman", cu două meciuri de simplu şi unul de dublu.
În turneul final, pe primul loc al podiumului de premiere s-a clasat echipa alcătuită din Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) şi Adrian Gheorghe (CSM Brăila), care a învins cu acelaşi scor de 3-0 toate cele trei adversare întâlnite, reuşind astfel 3 victorii din tot atâtea posibile.
Pe locul 2, cu 2 victorii la activ s-a clasat echipa alcătuită din Dragoş Cazacu (Ştiinţa Constanţa) şi Alexandru Giurea (CSŞ Petroşani), iar pe locul 3, cu o victorie, a urcat pe podium echipa Eduard Silviu Schipor (CS CFR Iaşi) - Mihai Alexandru Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău).
Pe locul 4, fără nici un succes, s-a clasat echipa Raed Saadedine (Ştiinţa Constanţa) - Adrian Robert Ciulea (CS Mamaia Idu).
Directorul de turneu a fost ieşeanca Raluca Aghion, iar arbitru principal Ionel Cobuz, din Roman.
Începând cu 25 martie 2017, arenele CFR Iaşi vor găzdui Cupa Vergilius, pentru proba de dublu, directorul de turneu fiind antrenoarea Raluca Aghion.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...