Tenis de câmp

Banner turnee

Finală fără românce la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis

Sâmbătă, 9 iulie 2016, pe terenurile 1 şi 4, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit meciurile din semifinalele probei de simplu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, competiţie din calendarul mondial ITF, cu premii totale de 10.000 dolari.
Rezultatele au fost următoarele:
- Terenul 1 "Ilie Năstase": Giorgia Marchetti (Italia) - Irina Fetecău (România, nr. 2) 7-5, 7-6 (7/4).
Prima semifinală s-a încheiat într-o oră şi 58 minute, cu victoria surprinzătoare a italiencei Giorgia Marchetti (21 ani, locul 1170 WTA), care s-a impus după o luptă aprigă la fileul disputei în faţa favoritei nr. 2, bucureşteanca Irina Fetecău (20 ani, locul 597 WTA).
Evoluţia scorului, în cele două seturi a fost următoarea: 1-0, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5, 7-5 (setul I), apoi 1-0, 1-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-5, 6-5, 6-6, 7-6, cu tie-break la 7-4 (setul al II-lea).
De remarcat că italianca Giorgia Marchetti a câştigat vineri seara şi proba de dublu feminin a turneului ieşean, alături de românca Elena Teodora Cadar. 
În carieră, Giorgia Marchetti are doar patru titluri ITF câştigate la dublu, dintre care trei în 2016, astfel: la Palamano (Spania), alături de Martina Di Giuseppe (Italia), la Amiens (Franţa), alături de Gioia Barbieri (Italia) şi la Iaşi, la arenele CFR, alături de românca Elena Teodora Cadar.
- Terenul 4 "Florenţa Mihai": Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1) - Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 4) 7-5, 2-6, 6-2.
Marele derby al Republicii Moldova s-a consumat în 2 ore şi 24 minute şi a fost unul aprig disputat. Evoluţia scorului în cele trei seturi disputate a fost următoarea: 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4, 4-4, 4-5, 7-5 (setul I), apoi 1-0, 1-5, 2-5, 2-6 (setul al II-lea) şi în final 2-0, 2-2, 6-2 (setul al III-lea).
De remarcat că prima favorită a turneului "Trofeul Municipiului Iaşi", Alexandra Perper (24 ani, locul 493 WTA), a urcat pe tabloul principal venind din calificări, deoarece nu s-a înscris iniţial la turneul de la arenele CFR Iaşi.
A luat-o apoi de la "munca de jos", fără nici o... ruşine, chiar dacă este componentă de bază a echipei Republicii Moldova de "Fed Cup" şi a ajuns până la urmă până în marea finală a probei de simplu. În carieră, în turneele ITF, Alexandra Perper are câştigate 7 titluri, 2 la simplu (ambele la Galaţi, în 2016) şi 5 la dublu. La dublu, în 2016, Perper s-a impus la turneele ITF de la Hammamet (Tunisia), alături de Nika Kukharckuk (Rusia) şi de două ori la Galaţi, făcând pereche cu Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova) şi Ioana Loredana Roşca (România).
Cealaltă semifinalistă a turneului, Anastasia Vdovenco (22 ani, locul 639 WTA) este câştigătoarea competiţiei de la arenele CFR Iaşi din 2015, dar ea nu mai poate acum să-şi apere titlul câştigat anul trecut, deoarece a pierdut astăzi, în trei seturi, în faţa colegei de lot naţional, Alexandra Perper.
În turneul cu premii totale de 10.000 dolari, organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, finala probei de simplu va avea loc duminică, 10 iulie 2016, de la ora 11.00. Pe terenul 1 "Ilie Năstase" se vor confrunta Alexandra Perper (Republica Moldova, cap de serie nr. 1) şi Giorgia Marchetti (Italia), într-un meci arbitrat de Mihai Dumitrescu, din Bucureşti.
Câştigătoarea probei de simplu va primi 12 puncte WTA şi un premiu de 1568 dolari, iar finalista 7 puncte WTA şi un premiu de 980 dolari, sumele menţionate fiind impozabile.
La finala de duminică, intrarea spectatorilor este liberă, aşa cum a fost pe toată durata competiţiei.
DAN TEODORESCU (vezi Galerie Foto pe site, sus în dreapta)

 

Perechea Cadar-Marchetti se impune în finala probei de dublu de la "Trofeul Municipiului Iaşi"

Vineri, 8 iulie 2016, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit meciurile din sferturile de finală ale probei de simplu şi finala probei de dublu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, competiţie din calendarul mondial ITF cu premii totale de 10.000 dolari.
În turneul organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis,
rezultatele de vineri, din sferturile de finală ale probei de simplu, au fost următoarele, cu menţiunea că ieşeanca Andreea Prisacariu nu a mai putut repeta performanţele extraordinare din tururile anterioare, în faţa unei jucătoare mult mai experimentate şi aflată în mare formă:
- Andreea PRISACARIU (România, doar 16 ani) - Irina FETECĂU (România, 20 ani, de la CS Dinamo Bucureşti) [nr. 2] 1-6, 3-6 (meciul a durat o oră şi 14 minute); 
- Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [nr. 4] - Natalie CVACKOVA (Cehia) 6-1, 6-1;
- Simona IONESCU (România) - Giorgia MARCHETTI (Italia) 3-6, 1-6;
- Alexandra PERPER (Republica Moldova) [nr. 1] - Gabriela TALABĂ (România) 6-3, 6-3.  După-amiază, terenul nr. 1 "Ilie Năstase" a găzduit finala probei de dublu, acolo unde s-a disputat partida:
- Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [nr. 1] - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [nr. 4] 7-6 (7), 6-7 (1), [11-9].

* Finală dramatică în proba de dublu

Finala probei de dublu, din 8 iulie 2016, arbitrată de bucureşteanul Dumitru Bucur şi consumată în 2 ore şi 9 minute, a fost de un real dramatism, iar perechea Davesne / Fetecău a scăpat practic victoria printre degete. Din păcate pentru mulţi fani din tribunele arenei ieşene, care erau susţinătorii Irinei Fetecău şi a tatălui ei prezent an de an la turneul de la Iaşi, binecunoscutul comentator sportiv Adrian Fetecău, care este şi conducătorul grupului umoristic "VOUĂ", franţuzoaica de numai 17 ani, Kassandra Davesne a făcut multe greşeli neforţate şi a pierdut mingi importante, în ciuda faptului că, uneori, a avut şi reuşite frumoase la fileul disputei.
În primul set, cuplul Davesne / Fetecău a condus cu 5-2 la game-uri, iar la scorul de 5-3 a avut trei mingi de set ratate. A fost apoi 5-5 şi 6-6, iar în tie-break perechea Davesne / Fetecău a mai avut o minge de set la scorul de 7-6, dar a pierdut următoarele trei mingi (7-9) şi cu această ocazie şi setul !
În al doilea act, Davesne şi Fetecău au condus din nou cu 5-2 la game-uri, au fost egalate la 5-5, apoi la 6-6, dar au egalat şi ele la seturi (1-1), adjudecându-şi tie-breakul la scorul categoric de 7-1.
În meci tie-break (super tie-break), Davesne şi Fetecău au fost conduse cu 7-1, au egalat formidabil la 8-8, iar la un favorabil scor de 9-8 au ratat o minge de meci! De la 9-8 pentru Davesne / Fetecău, scorul a devenit 9-11, iar cuplul Cadar / Marchetti a câştigat până la urmă finala de dublu de la arenele CFR Iaşi, acolo unde, printre spectatori s-au aflat primarul Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, consilierul pe probleme de sport Ionel Popa, conducerea CS CFR Iaşi, reprezentanţii mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale, dar şi mulţi iubitori ai sportului alb.
În cadrul festivităţii de premiere care a urmat finalei probei de dublu, alături de copiii de mingi s-a aflat directorul turneului, antrenorul Răzvan Aghion, cele patru finaliste şi antrenorii lor, trofeele puse în joc fiind oferite jucătoarelor de primarul Mihai Chirica şi deputatul Sorin Iacoban. Au fost oferite şi trofeele speciale "Rodotex" şi diplomele de excelenţă din partea DJST Iaşi.
Conform regulamentului ITF, echipa care a câştigat proba de dublu (Cadar / Marchetti) a primit 12 puncte WTA şi un premiu de 637 dolari, sumă impozabilă. Perechea finalistă (Davesne / Fetecău) s-a ales cu 7 puncte WTA şi un premiu total de 343 dolari.

* Mai sunt de jucat trei meciuri, toate în proba de simplu

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 11:00, vor avea loc semifinalele la simplu, astfel:
- Terenul 1: Giorgia Marchetti (Italia) - Irina Fetecău (România, nr. 2).
- Terenul 4: Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1) - Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 4);
Duminică, pe 10 iulie, tot de la ora 11:00, arenele CFR Iaşi vor găzdui finala probei de simplu, în ultimul meci al turneului.
Câştigătoarea probei de simplu va primi 12 puncte WTA şi un premiu de 1568 dolari, iar finalista 7 puncte WTA şi un premiu de 980 dolari.
Tot la arenele CFR Iaşi, în perioada 6-14 august 2016, se va disputa varianta masculină a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis, cu premii totale de 25.000 dolari.
DAN TEODORESCU

 

Victorie de senzaţie pentru Andreea Prisacariu la "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis

Chiar dacă în noaptea de miercuri spre joi, ploaia a căzut în rafale peste Iaşi, arenele de tenis CFR din localitate au asigurat pe 7 iulie, în condiţii optime, desfăşurarea competiţiei în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin.
Joi, în turneul internaţional de tenis din calendarul mondial ITF, organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, au avut loc optimile de finală la simplu şi semifinalele din proba de dublu, acolo unde s-au disputat şi câteva partide extrem de spectaculoase.
Una dintre ele s-a desfăşurat pe terenul 1 "Ilie Năstase", acolo unde prima favorită a competiţiei, Alexandra Perper (24 ani, Republica Moldova, locul 493 WTA) s-a impus doar în tie-breakul setului decisiv în faţa româncei Ilona Georgiana Ghioroaie (18 ani, locul 1170 WTA). 
Tot pe terenul 1, în meciul de după-amiază, junioara originară din Iaşi, Andreea Prisacariu (FOTO / 16 ani, locul 1255 WTA) a întâlnit-o pe "veterana" Ioana Ivan (33 ani, originară din Timişoara, fostă pe locul 258 WTA pe 17 septembrie 2001, dar care a revenit în 2016 în circuitul ITF, după o pauză de 6 ani). În faţa unei jucătoare extrem de experimentate, Andreea Prisacariu (antrenată de Alex Cojocaru) şi-a ascuns emoţiile şi a jucat formidabil, câştigând în două seturi, într-o oră şi 22 minute.
Rezultatele complete ale "rundei" de joi, 7 iulie 2016, au fost următoarele:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
Gabriela TALABĂ (România) - Elena-Teodora CADAR (România) [7] 6-3, 6-3;       
Alexandra PERPER (Republica Moldova) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE (România) 6-2, 3-6, 7-6 (3);
Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [4] - Andreea GHIŢESCU (România) 6-4, 6-3; Andreea PRISACARIU (România) - Ioana IVAN (România) 6-4, 6-1.
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Andreea Amalia ROŞCA (România) 6-1, 6-0;
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Irina FETECĂU (România) [2] 4-6, 2-6;       
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România) 6-3, 6-3;
Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2] 6-4, 7-5.       
*** Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
Natalie CVACKOVA (Cehia) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8] 6-4, 6-2;       
Simona IONESCU (România) - Teodora STÎNGĂ (România) 6-7 (8), 6-4, 6-3.
Vineri, 8 iulie, arena CFR Iaşi va găzdui sferturile de finală ale probei de simplu şi finala probei de dublu, după următorul program:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
De la ora 11.00:
- Andreea PRISACARIU (România, originară din Iaşi) - Irina FETECĂU (România, de la CS Dinamo Bucureşti) [nr. 2]; 
- Alexandra PERPER (Republica Moldova) [nr. 1] - Gabriela TALABĂ (România);       
Nu înainte de ora 17:00 (finala probei de dublu):
- Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [nr. 1] - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [nr. 4]      
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
De la ora 11:00:
- Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [nr. 4] - Natalie CVACKOVA (Cehia);
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
De la ora 11:00:
- Simona IONESCU (România) - Giorgia MARCHETTI (Italia).
Singurele jucătoare care evolua vineri în două partide, în sferturi la simplu şi în finala de la dublu, vor fi italianca Giorgia Marchetti şi românca Irina Fetecău, ultima fiind însoţită la Iaşi de tatăl său, Adrian Fetecău, binecunoscutul comentator sportiv de la Radio România Actualităţi şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ!
Conform regulamentului ITF, echipa (perechea) care va câştiga proba de dublu va primi 12 puncte WTA şi un premiu de 637 dolari, sumă impozabilă.
Sâmbătă vor avea loc semifinalele la simplu, iar duminică, pe 10 iulie, de la ora 11.00, finala probei de simplu, în ultimul meci al turneului dotat cu premii totale de 10.000 dolari. Câştigătoarea probei de simplu va primi 12 puncte WTA şi un premiu de 1568 dolari. Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, este liberă pe toată durata turneului.
DAN TEODORESCU

 

Victorie pentru Andreea Prisacariu, dar înfrângere pentru Michele-Alexandra Zmău la arenele CFR Iaşi

Miercuri, pe 6 iulie 2016, în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin au avut loc 13 partide de pe tablourile principale de simplu şi dublu.
La simplu s-au disputat ultimele 9 meciuri din turul I, iar la dublu s-au jucat sferturile de finală.
În proba de simplu au evoluat şi ieşencele Andreea Prisacariu (16 ani) şi Michele Alexandra Zmău (FOTO / 20 ani), ambele jucând în faţa unor adversare extrem de puternice. În al doilea meci de pe terenul 1, tânăra speranţă a României în "sportul alb", ieşeanca Andreea Prisacariu (doar 16 ani) a învins-o în trei seturi pe galonata Camelia-Elena Hristea (25 ani, favorita nr. 5 a competiţiei) după o dispută întinsă pe durata a 2 ore şi 5 minute.
În primul meci de după-amiază, tot pe terenul 1 al arenei ceferiste din cartierul Alexandru cel Bun, ieşeanca Michele-Alexandra Zmău (20 ani) a întâlnit-o pe bucureşteanca Andreea Ghiţescu (19 ani, antrenată de binecunoscutul Gabriel Moraru, cel care a câştigat în anii din urmă competiţia de la Iaşi, pe timpul când era jucător de top în ţara noastră). După o luptă întinsă pe durata unei ore şi 12 minute, în faţa unei apărătoare experimentate şi vădit "sufocată" de căldura din luna lui Cuptor, Alexandra Zmău a pierdut în două seturi disputa, în care a câştigat doar patru game-uri. După partidă, vădit emoţionată în faţa propriilor "fani" şi a primului ei antrenor de la CS CFR Iaşi, Vergil Aghion, "Misha" Zmău a declarat doar atât: "Nu mai pot, nu mai pot... ".
Tot la simplu, au obţinut victorii scontate moldoveanca Anastasia Vdovenco (câştigătoarea ediţiei de la Iaşi, din 2015), bucureşteanca Irina Fetecău (cap de serie nr. 2, fiica comentatorului sportiv Adrian Fetecău, care este şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ), dar dinamovista Cristina Adamescu (20 ani, favorita nr. 3 a turneului) a pierdut în trei seturi în faţa Andreei Amalia Roşca (doar 17 ani, de la CS AS Club Politehnica Bucureşti).
La dublu, perechea cu nr. 3 pe lista favoritelor, alcătuită din austriaca Peckl (26 ani) şi italianca Tona (21 ani) a fost eliminată din competiţie de cuplul juvenil românesc Bejenaru (19 ani) / Roşca (17 ani).
Rezultatele au fost următoarele:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
Andreea Amalia ROŞCA (România) - Cristina ADAMESCU (România) [3] 4-6, 7-5, 6-1;  Camelia-Elena HRISTEA (România) [5] - Andreea PRISACARIU (România) 6-1, 2-6, 2-6.
Andreea GHIŢESCU (România) - Michele Alexandra ZMĂU (România) 6-1, 6-3; 
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] 5-7, 0-6.
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova) [4] - Kerstin PECKL (Austria) 6-1, 6-2;       
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Natasha BREDL (Austria) 6-0, 6-3; 
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România) 6-3, 4-6, 6-4.
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2] 1-6, 2-6.
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
Miriana TONA (Italia) [6] - Simona IONESCU (România) 5-7, 0-6; 
Csenge FURAK (Ungaria) - Irina FETECĂU (România) [2] 0-6, 1-6; 
Maria SIOPACHA (Cipru) - Teodora STÎNGĂ (România) 1-6, 1-6.
Kerstin PECKL (Austria) /Miriana TONA (Italia) [3] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România) 2-6, 3-6;
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România) 6-1, 6-2.
Joi, pe 7 iulie, sunt programate meciurile din optimile de finală la simplu şi cele două semifinale de la dublu, după următorul program:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- De la ora 10:00:
Gabriela TALABĂ (România) - Elena-Teodora CADAR (România) [7];       
Alexandra PERPER (Republica Moldova) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE (România); Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova) [4] - Andreea GHIŢESCU (România);       
- Nu înainte de ora 17:00:
Andreea PRISACARIU (România) - Ioana IVAN (România).
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
- De la ora 10:00:
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Andreea Amalia ROŞCA (România);
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Irina FETECĂU (România) [2];       
- Nu înainte de ora 16:00:
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România).
Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2].       
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
De la ora 10:00:
Natalie CVACKOVA (Cehia) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8];       
Simona IONESCU (România) - Teodora STÎNGĂ (România).

* Un meci între două generaţii la arenele CFR Iaşi

De menţionat că ieşeanca Andreea Prisacariu (doar 16 ani) va evolua joi după-amiază în faţa experimentatei Ioana Ivan (33 ani, venită din calificări, originară din Timişoara, fostă pe locul 258 WTA pe 17 septembrie 2001, dar care a revenit în 2016 în circuitul ITF, după o pauză de 6 ani), într-un meci în care se vor confrunta, de fapt, două generaţii... "Ivan este mult mai experimentată decât Prisacariu, dar Andreea poate obţine un nou succes aici, la Iaşi, la ea acasă !", ne-a declarat antrenorul Alexandru Cojocaru, cel care o pregăteşte pe Andreea Prisacariu de mai mulţi ani, pe terenurile de tenis din Bucureşti.
"În fiecare an vrem să facem câte un pas, inclusiv la Iaşi vrem să urcăm cât mai sus", ne-a mai declarat reporterul sportiv Adrian Fetecău, referitor la fiica sa, Irina Fetecău, care miercuri a reuşit pe arenele CFR Iaşi două victorii extrem de importante, la simplu şi dublu. "După tenis plec la box, la Centura de Aur de la Sala Polivalentă ieşeană, nu scap eu aşa o gală...", ne-a mai spus confratele de la Radio România Actualităţi Adrian Fetecău, specialist în sportul cu mănuşi, prezent an de an la arenele CFR Iaşi, alături de fiica sa Irina, care este şi studentă în anul al doilea la Facultatea de Jurnalism şi Comunicare, din cadrul Universităţii din Capitală!

* Finalele sunt vineri şi duminică, pe 8 şi 10 iulie 2016

Vă reamintim că turneul ITF de la arenele de tenis CFR Iaşi are premii totale de 10.000 dolari şi este organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
În urma discuţiilor purtate astăzi cu supervisorul ITF - dl. dr. Dan Nicolae, finalele Trofeului Municipiului Iaşi la tenis vor avea loc astfel:
- Vineri, 8 iulie 2016, ora 17.00 - finala probei de dublu feminin;
- Duminică, 10 iulie 2016, ora 11.00 - finala probei de simplu feminin.
Ambele finale, înregistrate şi redate apoi pe "Youtube", vor fi urmate de festivităţile de premiere aferente.
DAN TEODORESCU (Vedeţi Galeria Foto de pe site, sus, în dreapta)

 

"Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis feminin a derulat primele dueluri de pe tablourile principale

Marţi, 5 iulie 2016, în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin au avut loc primele partide de pe tablourile principale de simplu şi dublu. În primul meci al dimineţii, cel de pe terenul nr. 1 "Ilie Năstase", prima favorită a competiţiei de simplu, Alexandra Perper (Republica Moldova, locul 493 WTA ) s-a impus în două seturi destul de echilibrate în faţa italiencei Marianna Natali, cu 6-3, 6-4 şi a ajuns în optimile de finală, acolo unde va întâlni pe Ilona Georgia Ghioroaie (locul 1170 WTA), care a câştigat clar în faţa Andreei Cula (venită din calificări), cu 12-2 (6-1, 6-1) în primul tur al turneului.
În primul meci al zilei de pe terenul nr. 4 "Florenţa Mihai", doamna Gabriela Aura Zarnoveanu (40 ani, care a promovat pe tabloul principal după două victorii repurtate în turneul de calificare) a pierdut în două seturi identice (2-6) în faţa domnişoarei Karola Petricia Bejenaru (doar 19 ani, locul 771 WTA, favorita nr. 8).
Tot marţi au evoluat în primul tur al probei de dublu şi ieşencele Michele Alexandra Zmău (alături de italianca Marianna Natali) şi Andreea Prisacariu (alături de Ştefana Andrei), ambele pierzând partidele susţinute.
Fără a avea un "ajutor" prea mare din partea lui Natali, ieşeanca Zmău a pierdut confruntarea în faţa cuplului Ghioroaie / Tătăruş în două seturi, dar talentata junioară de numai 16 ani, Andreea Prisacariu (FOTO), împreună cu bucureşteanca Ştefana Andrei, a făcut un meci mare împotriva surorilor Bogdan, unde a pierdut doar în super-tiebreak, cu precizarea că Ana Bogdan (sora mai mare) a venit la Iaşi direct de la Wimbledon şi este acum pe locul 139 WTA la simplu. Ana Bogdan s-a înscris însă la turneul de la arenele CFR Iaşi doar în proba de dublu, fiind mult prea "valoroasă" pentru participarea şi pe tabloul de simplu al unui turneu de numai 10.000 dolari, conform regulamentului ITF !
Rezultatele complete au fost următoarele:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
Alexandra PERPER (Rep. Moldova) [1] - Marianna NATALI (Italia) 6-3, 6-4;       
Giorgia PINTO (Italia) - Elena-Teodora CADAR (România) [7] 4-6, 5-7;       
Kassandra DAVESNE (Franţa) - Natalie CVACKOVA (Cehia) 4-6, 0-6.
Marianna NATALI (Italia) / Michele Alexandra ZMĂU (România) - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România) 5-7, 1-6;       
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) / Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina) 6-3, 6-3;       
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Ştefana ANDREI / Andreea PRISACARIU (România) 2-6, 6-1 [10-5];
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
Ilona Georgiana GHIOROAIE (România) - Andreea CULA (România) 6-1, 6-1;       
Ioana IVAN (România) - Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina) 6-3, 6-3;
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) - Ioana TOANCHINA / Gabriela Aura ZARNOVEANU (România) 6-2, 6-2;      
Natalie CVACKOVA / Barbora KIJASOVA (Cehia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2] 2-6, 1-6. 
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
Gabriela Aura ZARNOVEANU (România) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8] 2-6, 2-6;
Gabriela TALABĂ (România) - Ştefana ANDREI (România) 6-3, 7-6 (3); 
Kerstin PECKL (Austria) / Miriana TONA (Italia) [3] - Andreia BEBERECHI / Maria TOMA (România) 6-4, 2-6 [10-5];       
Francesca Dorothea CIUTESCU / Clara Patricia RIZEA (România) - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România) 3-6, 5-7;       
Ioana IVAN / Teodora STÎNGĂ (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4] 3-6, 6-7 (4).
Miercuri, 6 iulie, tot la arenele CFR Iaşi, se vor disputa celelalte 9 partide din turul I la simplu şi sferturile de finală la dublu, după următorul program:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- De la ora 10.00:
Andreea Amalia ROŞCA (România) - Cristina ADAMESCU (România) [3];       
Camelia-Elena HRISTEA (România) [5] - Andreea PRISACARIU (România).
- Nu înainte de ora 16:00:
Andreea GHIŢESCU (România) - Michele Alexandra ZMĂU (România); 
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECAU (România) [4].
*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
- De la ora 10:00:
Anastasia VDOVENCO (Rep. Moldova) [4] - Kerstin PECKL (Austria);       
Giorgia MARCHETTI (Italia) - Natasha BREDL (Austria); 
Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) - Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România).
- Nu înainte de ora 16:00:
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABA (România) [2].
*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
- De la ora 10:00:
Miriana TONA (Italia) [6] - Simona IONESCU (România); 
Csenge FURAK (Ungaria) - Irina FETECAU (România) [2]; 
Maria SIOPACHA (Cipru) - Teodora STÎNGĂ (România).
- Nu înainte de ora 16:00:
Kerstin PECKL (Austria) /Miriana TONA (Italia) [3] - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România);
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România).
Competiţia de la arenele CFR Iaşi are premii totale de 10.000 dolari şi este organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, este liberă pe toată durata competiţiei.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (6 iulie 2016):
În urma discuţiilor purtate astăzi cu supervisorul ITF - dl. dr. Dan Nicolae, finalele Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin, turneu internaţional găzduit de arenele CFR Iaşi (Şos. Naţională nr. 7-9) vor avea loc astfel:
- Vineri, 8 iulie 2016,
ora 17.00 - finala probei de dublu feminin
- Duminică, 10 iulie 2016, ora 11.00 - finala probei de simplu feminin.
Ambele finale vor fi urmate de festivităţile de premiere aferente.
Invităm organizatorii competiţiei (CS CFR Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, FR Tenis), apoi DJST Iaşi, mass-media ieşeană şi naţională şi publicul spectator la cele două finale, dar şi la celelalte meciuri din cadrul competiţiei.Vă aşteptăm ! (ing. Dan Teodorescu - Director sportiv şi ofiţer de presă al CS CFR Iaşi)

 

Trofeul Municipiului Iaşi la tenis feminin este în plină desfăşurare la arenele CFR Iaşi

Luni, 4 iulie 2016, în cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis feminin au avut loc ultimele patru partide din finalele din calificări, acolo unde rezultatele au fost următoarele:
- Teodora Stîngă (România) - Francesca Dorothea Ciutescu (România) 6-0, 6-2;
- Natalie Cvackova (Cehia, nr. 3) - Paula Mihaela Onita (România) 6-0, 6-2;
- Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1) - Barbora Kijasova (Cehia) 6-0, 6-0;
- Csenge Furak (Ungaria) - Clara Patricia Rizea (România) 6-2, 6-0.
Ajunsă pe tabloul principal de pe locul 493 WTA, moldoveanca Alexandra Perper a devenit prima favorită a turneului internaţional de la arenele CFR Iaşi, urmată în lista capilor de serie de Irina Fetecău (România - locul 597 WTA), Cristina Adamescu (România - locul 615 WTA) şi Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova - locul 639 WTA).
Tot luni, în prezenţa supervisorului ITF Dan Nicolae a avut loc tragerea la sorţi a tablourilor principale de simplu şi dublu, acolo unde au ajuns şi ieşencele Michele Alexandra Zmău (20 ani) şi Andreea Prisacariu (16 ani).
În proba de simplu de pe tabloul de "32", ambele ieşence vor avea adversare puternice, astfel: Michele Alexandra Zmău (locul 970 WTA) - Andreea Ghiţescu (locul 790 WTA) şi Andreea Prisacariu (locul 1255 WTA) - Camelia Elena Hristea (locul 742 WTA, cap de serie nr. 5).
Alte meciuri importante sunt: Alexandra Perper (Rep. Moldova, nr. 1, venită din calificări) - Marianna Natali (Italia), Irina Fetecău (România, nr. 2) - Csenge Furak (Ungaria, venită din calificări), Cristina Adamescu (România, nr. 3) - Andreea Amalia Roşca (România), Anastasia Vdovenco (Rep. Moldova, nr. 4, câştigătoarea de anul trecut la Iaşi) - Kerstin Peckl (Austria).
Un alt meci interesant este şi cel dintre doamna Gabriela Aura Zarnoveanu (România, care va împlini 41 ani pe 11 noiembrie 2016, venită pe tabloul principal după două victorii consecutive în calificări) şi domnişoara Karola Patricia Bejenaru (România, 19 ani, cap de serie nr. 8 şi locul 101 ITF în ierarhia mondială a junioarelor, în 15 iunie 2015).
Şi în proba de dublu, ieşencele vor avea adversare puternice pe tabloul de "16", după cum urmează: Marianna Natali (Italia) / Michele Alexandra Zmău (România) - Ilona Georgiana Ghioroaie / Gabriela Nicole Tătăruş (România) şi Ştefana Andrei / Andreea Prisacariu (România) - Ana Bogdan / Ioana Bogdan (România).

* De la turneul de Grand Slam de la Wimbledon la Trofeul Municipiului Iaşi, e doar un pas!

De menţionat că Ana Bogdan (23 ani, născută la Sinaia), este nominalizată pe locul 139 WTA în proba de simplu în data de 27 iunie 2016, dar la Iaşi ea nu participă decât în proba de dublu, alături de sora ei, Ioana Bogdan (16 ani).
În carieră, Ana Bogdan a câştigat, în cadrul turneelor ITF la care a luat parte, 11 dintre ele în proba de simplu şi unul în proba de dublu feminin. La junioare, Ana Bogdan a fost pe locul 2 ITF în clasamentul mondial, în data de 5 ianuarie 2009.
După ce a jucat în urmă cu câteva zile în calificări, la Wimbledon, unde a pierdut doar în trei seturi în faţa lui Mandy Minella (Luxemburg), dar s-a şi accidentat, iată că Ana Bogdan a ajuns acum şi la Trofeul Municipiului Iaşi, unde va evolua alături de sora sa mai mică, Ioana Bogdan, în proba de dublu. 

* Primarul ieşean Mihai Chirica, "cap de serie nr. 1" la conferinţa de presă oficială de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

La baza sportivă CFR Iaşi a avut loc luni, 4 iulie, conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei menţionate anterior, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, FR Tenis, CS CFR Iaşi şi a reprezentanţilor mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale.
Într-o manifestare coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu (care a reprezentat acum şi Agenţia de Presă "Aşii Români" şi revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg / Germania) în prezidiul conferinţei de presă au luat loc primarul ieşean Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, supervisorul ITF Dan Nicolae, directorul de turneu Vergil Aghion, administratorul bazei sportive CFR Iaşi Vasile Botezatu şi directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi George-Radu Pipa.
În sală s-au mai aflat Mihai Pricop (Primăria Municipiului Iaşi), Lucian Mihalache (economist la CS CFR Iaşi), antrenorii de tenis din Bucureşti, Gabriel Moraru şi Alexandru Cojocaru, ieşencele participante în competiţie, Michele Alexandra Zmău şi Andreea Prisacariu, o parte dintre sportivii de la CS CFR Iaşi.
În discursul său, primarul Mihai Chirica a spus: "Vom susţine sportul ieşean pe toate planurile şi ne bucurăm că tenisul duce numele Iaşului în toată lumea. Dorim ca şi la baza noastră de la Ciric să organizăm competiţii internaţionale de tenis, să facem acolo şi un club de tenis pentru copii. Doresc sportivelor participante mult succes în competiţie, să nu se accidenteze pe terenurile de joc şi să câştige cel mai bun !".
În replică, jucătoarea Michele Alexandra Zmău a menţionat: "Sunt plecată în Italia de cinci ani, împreună cu părinţii şi fac în continuare tenis la un club din Torino. Dar turneul de la Iaşi este pentru mine unul special, deoarece joc la mine acasă. Sper ca în acest an să am cât mai multe victorii la Trofeul Municipiului Iaşi".

* Marţi, pe 5 iulie, se vor juca 15 meciuri la arenele CFR Iaşi

Tablourile principale de simplu şi dublu se deschid marţi, pe 5 iulie 2016.  Marţi, de la ora 10:00, sunt programate la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, un număr de 15 meciuri, 7 din turul I al probei de simplu şi 8 din proba de dublu (turul I complet).
Se vor juca pe 3 terenuri (1, 2 şi 4), iar terenul nr. 3 este rezervat antrenamentelor oficiale.
Partidele programate sunt următoarele:

*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- De la ora 10:00:
Alexandra PERPER (Rep. Moldova) [1] - Marianna NATALI (Italia);       
Giorgia PINTO (Italia) - Elena-Teodora CADAR (România) [7];       
Kassandra DAVESNE (Franţa) - Natalie CVACKOVA (Cehia).
- Nu înainte de ora 16:00:      
Marianna NATALI (Italia) /Michele Alexandra ZMĂU (România) - Ilona Georgiana GHIOROAIE / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ (România);       
Elena-Teodora CADAR (România) / Giorgia MARCHETTI (Italia) [1] - Veronica MIROSHNICHENKO (Rusia) / Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina);       
Ana BOGDAN / Ioana BOGDAN (România) - Ştefana ANDREI / Andreea PRISACARIU (România);       

*** Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
- De la ora 10:00:
Ilona Georgiana GHIOROAIE (România) - Andreea CULA (România);       
Ioana IVAN (România) - Angelina SHAKHRAYCHUK (Ucraina);
- Nu înainte de ora 16:00:
Simona IONESCU (România) / Giorgia PINTO (Italia) - Ioana TOANCHINA / Gabriela Aura ZARNOVEANU (România);      
Natalie CVACKOVA / Barbora KIJASOVA (Cehia) - Camelia-Elena HRISTEA / Gabriela TALABĂ (România) [2]. 

*** Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":
- De la ora 10:00:      
Gabriela Aura ZARNOVEANU (România) - Karola Patricia BEJENARU (România) [8];
Gabriela TALABĂ (România) - Ştefana ANDREI (România);  - Nu înainte de ora 15:00:
Kerstin PECKL (Austria) / Miriana TONA (Italia) [3] - Andreia BEBERECHI / Maria TOMA (România);       
Francesca Dorothea CIUTESCU / Clara Patricia RIZEA (România) - Karola Patricia BEJENARU / Andreea Amalia ROŞCA (România);       
Ioana IVAN / Teodora STÎNGĂ (România) - Kassandra DAVESNE (Franţa) / Irina FETECĂU (România) [4].
Competiţia de la arenele CFR Iaşi are premii totale de 10.000 dolari şi este organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Dacă directorul de turneu este antrenorul ieşean de tenis Vergil Aghion, supervisorul ITF al competiţiei este focşăneanul Dan Nicolae (dar care locuieşte de mai mulţi ani la Brüxelles, în Belgia, iar fratele său, Bogdan Nicolae, este în acest moment arbitru la Wimbledon).
Brigada de arbitri este compusă din Mihai Dumitrescu, Dumitru Bucur şi Sabina Spireanu (toţi din Bucureşti), Dragoş Moisi (Adjud) şi Cătălin Costaş (Iaşi).
Finalele competiţiei sunt programate vineri, pe 8 iulie (la dublu), respectiv duminică, 10 iulie 2016 (la simplu).
Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi este liberă, pe toată durata turneului.
DAN TEODORESCU ( Vedeţi şi Galeria Foto de pe site, sus în dreapta)

 
Mai multe articole...