Tenis de câmp

Banner turnee

La arenele CFR Iaşi: Cupa de Toamnă Vergilius-Rodotex Iaşi şi-a desemnat câştigătorii

Prima decadă a lunii septembrie 2016 a adus o nouă competiţie la nivel naţional la arenele de tenis CFR Iaşi. După întreceri spectaculoase la grupa de vârstă 12 ani, Cupa de Toamnă Vergilius-Rodotex Iaşi, din cadrul Circuitului Naţional al Federaţiei Române de Tenis şi-a desemnat învingătorii. Ei sunt următorii:
- Masculin - proba de simplu: Matei Cristian Onofrei (TC Venus Brăila);
- Masculin - proba de dublu: Matei Cristian Onofrei (TC Venus Brăila) / Rareş Gabriel Ştefan Ene (CS Spartacus Brăila);
- Feminin - proba de simplu: Ioana Maria Secară (TC Coreco Iaşi);
- Feminin - proba de dublu: Briana Dan (ACS Arcada Galaţi) / Bianca Bulat (AS Viva Tenis Galaţi).
Competiţia de la arenele CFR Iaşi s-a derulat sub arbitrajul lui Cătălin Costaş şi directoratul antrenoarei Raluca Aghion, ambii din Iaşi.
În altă ordine de idei, printr-un protocol de colaborare, tânărul tenismen Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), reîntors recent de la trei turnee jucate în Belgia, evoluează acum pentru echipa Sportul Studenţesc Bucureşti, în cadrul Campionatului Naţional de echipe (Under 14). Turneul de la Bucureşti a ajuns în faza finală, unde Sportul Studenţesc Bucureşti, cu Răzvan Aghion cap de serie nr. 1 la simplu şi dublu, a înregistrat următoarele rezultate: 2-3 cu CSŞ Petroşani şi 4-1 cu AS CS Tenis Masters Bucureşti. În ultimul meci al competiţiei, pe 9 septembrie, pe terenurile 4 şi 5 de la CNT Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti se va confrunta cu CS Dinamo Bucureşti.
Vă mai informăm că, din 24 septembrie 2016, CS CFR Iaşi va organiza în propria arenă prima ediţie a Memorialului Florenţa Mihai la tenis.
DAN TEODORESCU

 

Răzvan Aghion este semifinalist la dublu la turneul juvenil de tenis "Argayon Cup"

La Nivelles, în Belgia, au debutat întrecerile de la "Argayon Cup", competiţie pentru jucătorii sub 14 ani, din calendarul
Tennis Europe.
Turneul de categoria a III-a este organizat de clubul TC Argayon, directorul de turneu fiind Xavier Daufresne, iar arbitrul principal Luc Delory.
Pe tabloul principal al probei de simplu a fost nominalizat şi Răzvan Aghion (doar 12 ani şi 9 luni, de la CS CFR Iaşi, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion). În prezent, ieşenul Răzvan Aghion, elev la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului, se află pe locul 949 în clasamentul mondial al jucătorilor sub 14 ani, cea mai bună clasare a sa fiind pe locul 408, în ianuarie 2016.
Capii de serie în cadrul turneului "U 14" de la Nivelles sunt următorii tineri jucători:
- PROBA DE SIMPLU:
1. Olanda - Liam LILES;
2. Belgia - Pierre Yves BAILLY;
3. Olanda - Frank JONKER;
4. Marea Britanie - Giacomo REVELLI;
5. Israel - Jonathan BARON;
6. Italia - Gabriele CAMILLI;
7. Belgia - Harold HUENS;
8. Belgia - Natan D'HULST.
- PROBA DE DUBLU MASCULIN:
1. Frank JONKER / Liam LILES (Olanda);
2. Harold HUENS / Martin KATZ (Belgia);
3. Gabriele CAMILLI (Italia) / Arno VAN DROOGENBROECK (Belgia);
4. Răzvan AGHION (România) / Giacomo REVELLI (Marea Britanie).
Luni, pe 15 august, în primul tur al probei de simplu, pe tabloul de "32", după o luptă acerbă la fileul disputei, am consemnat: Brecht HERMANS (Belgia, locul 586 ITF) - Răzvan AGHION (România, locul 949 ITF) 6-7 (5), 6-4, 7-5.
În proba de dublu masculin, de pe tabloul de "16", după un prim tur liber, în sferturile de finală s-a jucat marţi, 16 august 2016, meciul Răzvan AGHION (România, locul 949 ITF) / Giacomo REVELLI (Marea Britanie, locul 345 ITF) [4] - Yves BAILLY (locul 212 ITF) / Viktor SEMPELS (Belgia, neclasat ITF) 2-6, 6-1 [10-2].
"La simplu, Răzvan a luptat exemplar, în faţa unui jucător care este nr. 2 în Belgia, la categoria sa de vârstă. A fost aproape de o victorie, dar a pierdut în setul decisiv, după scorul de 5-5. El este supărat, dar noi suntem mulţumiţi de evoluţia lui. La dublu însă Răzvan a câştigat în sferturi, alături de partenerul său britanic şi a promovat în semifinalele competiţiei. E un început bun!", a menţionat antrenoarea de tenis şi mama jucătorului, Raluca Aghion.
După turneul de la Nivelles, ieşeanul Răzvan Aghion, însoţit în Belgia de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion (ambii de la CS CFR Iaşi) va mai evolua în alte două turnee juvenile, ambele la Brüxelles (Belgia).
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (18 august 2016): În semifinalele probei de dublu de la Nivelles: Frank Jonker / Liam Liles (Olanda, nr 1) - Răzvan Aghion (România) / Giacomo Revelli (Marea Britanie, nr. 4) 6-1, 6-2.

 

O finală mai scurtă la arenele de tenis CFR Iaşi


* Finala probei de simplu a turneului internaţional de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi" a fost adjudecată de românul Dragoş Dima, în faţa unui număr important de spectatori, care au apreciat evoluţia sportivului bucureştean, legitimat însă la CS Universitatea Cluj

Arenele CFR Iaşi au găzduit duminică, 14 august 2016, finala probei de simplu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis masculin, turneu din cadrul circuitului mondial ITF, cu premii totale de 25.000 dolari.
Finala a fost însă mai scurtă, deoarece în setul al doilea, argentinianul Hernan Casanova (cap de serie nr. 2) a abandonat din motive medicale, la scorul de 2-6, 0-3 în faţa românului Dragoş Dima (nr. 4). Finala arbitrată de bucureştanul Lucian Stănciulescu (şeful Comisiei de Arbitraj din cadrul FR Tenis) a durat doar 48 minute, iar în primul set Casanova a condus cu 1-0 şi 2-1 la game-uri. În continuare, acuzând dureri puternice la umărul drept, el a pierdut apoi 8 game-uri consecutive, abandonând disputa în favoarea lui Dragoş Dima, sportiv născut la Ploieşti în urmă cu 24 ani, dar care se antrează cu Marcel Miron la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, chiar dacă el este legitimat în continuare la CS Universitatea Cluj.
De menţionat că Dragoş Dima, absolvent al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti, a cucerit cinci titluri în turneele ITF în probele de simplu, toate în 2016: unul la Opatija (Croaţia) şi alte patru în România, la turneele internaţionale de la Bucureşti, Bacău, Piteşti şi IAŞI.
În urma succesului obţinut duminică la Iaşi, Dragoş Dima a primit 27 puncte ATP şi un premiu impozabil de 3.600 dolari.
La Festivitatea de premiere care a urmat finalei probei de simplu, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, au luat cuvântul în faţa publicului, adresând cuvinte de laudă finaliştilor, dar şi organizatorilor şi sponsorilor, supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti), administratorul bazei sportive CFR Iaşi, Vasile Botezatu, antrenoarea Raluca Aghion şi cei doi jucători implicaţi în ultimul act al probei de simplu, Hernan Casanova şi Dragoş Dima.
Câştigătorul Dragoş Dima a menţionat: "Vin cu mare plăcere la arenele CFR Iaşi, pentru a juca un tenis de calitate. Mai cred că oraşul Iaşi este în TOP 3 din România, alături de Bucureşti şi Cluj. Sper să revin şi în 2017 la Iaşi, pentru a-mi apăra titlul cucerit astăzi. Acum îmi iau o pauză de câteva zile şi apoi voi evolua în Europa, doar în turneele de tip challenger. Cu cele 27 puncte cucerite acum, la Iaşi, sper să intru pe tablourile principale şi la turneele challenger".
Sâmbătă seară, în finala probei de dublu, am consemnat: Victor Mugurel Anagnastopol / Victor Vlad Cornea (ambii din România) - Petru Alexandru Luncanu (România) / Vladyslav Manafov (Ucraina) [nr. 1] 6-1, 3-6, [10-6].
Turneul de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi" a fost organizat, pentru al optulea an consecutiv la arenele CFR Iaşi, de către CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română la Tenis.
DAN TEODORESCU

 

"Duo Victor" - Anagnastopol şi Cornea s-a impus la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit sâmbătă, pe 13 august 2016, finala probei de dublu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis masculin, turneu din cadrul circuitului mondial ITF, cu premii totale de 25.000 dolari.
După un real spectacol sportiv la fileul disputei, consumat în 70 minute, perechea Victor Mugurel Anagnastopol / Victor Vlad Cornea (România) s-a impus în faţa primilor favoriţi, Petru Alexandru Luncanu (România) şi Vladyslav Manafov (Ucraina) cu scorul de 6-1, 3-6 [10-6], într-un meci arbitrat de bucureşteanul Paul Stoicescu.
La festivitatea de premiere care a urmat finalei, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, au luat cuvântul în faţa publicului, adresând cuvinte de laudă celor două perechi finaliste, dar şi organizatorilor, supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti), administratorul bazei sportive CFR Iaşi, Vasile Botezatu, antrenoarea Raluca Aghion şi cei patru jucători implicaţi în ultimul act al probei de dublu.
De remarcat şi aportul adus în buna desfăşurare a finalei de dublu a copiilor de mingi de la CS CFR Iaşi, ei fiind Eduard Schipor, Robert Schipor, Constantin Sava, Camelia Cristea, Eric Lascăr, Bianca Dumitru (venită de la New York, unde locuieşte cu familia, pentru a învăţa tenisul la arenele ceferiste din Iaşi), Alex Radu. La tabela electronică de marcaj s-a aflat antrenorul Alex Tudurache, venit şi el într-un concediu acasă, din ţările... calde, unde pregăteşte viitorii tenismeni ai lumii.
Tot sâmbătă şi tot la arenele CFR Iaşi au avut loc meciurile din proba de simplu, din sferturi şi semifinale, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
Sferturile de finală (partidele au fost mutate sâmbătă, din cauza ploilor căzute cu o zi înainte):
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia, jucător de origine română) - Eros SIRINGO (Italia) 7-6 (5), 7-6 (8);
- Dragoş DIMA (România) [4] - Peter TOREBKO (GER) [6] 6-2, 6-2;     
- Maxime CHAZAL (Franţa) [3] - Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] 6-2, 7-5;     
- Hernan CASANOVA (Argentina) [2] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] 6-2, 6-3.    
Semifinale:
- Dragoş DIMA (România) [4] - Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia) 6-2, 6-7 (9), 6-1;     
- Hernan CASANOVA (Argentina) [2] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3] 6-7 (5), 6-0, 6-3.
Sâmbătă dimineaţă, arenele de tenis CFR Iaşi au fost vizitate şi pe preşedintele FR Tenis, George Cosac, care s-a arătat încântat de calitatea competiţiei.
Finala probei de simplu, dintre românul Dragoş Dima şi argentinianul Hernan Casanova va avea loc duminică, 14 august 2016, de la ora 11.00, la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

 

Condiţiile meteo au perturbat buna desfăşurare a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis

Ploaia căzută peste Iaşi în ultima perioadă a fost excelentă doar pentru... agricultură, dar nu şi pentru turneul internaţional de tenis masculin "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi.
Deşi au fost încercate mai multe variante, ca unele partide programate în sferturile de finală ale probei de simplu să fie mutate pe terenurile de la Coreco Iaşi şi Gruco Tomeşti, din condiţii meteo şi strict regulamentare acest lucru nu s-a putut realiza.
Aşadar, la arenele de tenis CFR Iaşi, în seara zilei de vineri, 12 august, s-a disputat doar a doua semifinală a probei de dublu, cu următorul rezultat final: Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3] 2-6, 6-4 [10-7].
La arenele CFR Iaşi s-au mai jucat, tot vineri, şi patru game-uri din primul sfert la simplu, Luncanu - Chazal 2-2, iar după aceea meciul s-a întrerupt din cauza ploii. La "Coreco", s-a jucat Maamoun - Casanova 0-40 (în primul game), iar după aceea  meciul s-a întrerupt!
Supervisorul ITF al turneului ieşean cu premii de 25.000 dolari, bucureşteanca Mihaela Testiban, a programat sâmbătă, pe 13 august, de la ora 10.30, la arenele CFR Iaşi, următoarele partide din proba de simplu (sferturi de finală şi semifinale):
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3] - meciul se va relua de la scorul de 2-2 în primul set;
- Dragos DIMA [4] - Peter TOREBKO [6]      
- Nu înainte de ora 14:00 se va juca prima semifinală a probei de simplu.
La o oră încă nestabilită, se va încerca şi disputarea finalei de dublu, Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL / Victor Vlad CORNEA (ambii din România). Totuşi, dacă Luncanu câştigă sâmbătă primul sfert de finală, finala de dublu va fi reprogramată duminică, deoarece un jucător nu poate disputa trei meciuri în aceeaşi zi! Perechea câştigătoare la dublu va primi un premiu impozabil de 1.550 dolari şi 27 puncte ATP.
Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia, jucător de origine română) - Eros SIRINGO (Italia). 
- Nu înainte de ora 15:00 se va juca a doua semifinală a probei de simplu.
Dacă condiţiile meteo nu vor perturba din nou turneul de la arenele CFR Iaşi, duminică, 14 august, probabil de la ora 11.00, va avea loc finala probei de simplu, acolo unde câştigătorul va primi un premiu impozabil de 3.600 dolari şi 27 puncte în clasamentul mondial ATP.
DAN TEODORESCU

 

Doar doi români în sferturile probei de simplu la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

Cu unele influenţe meteo negative, pe numai două terenuri de joc (nr. 1 şi nr. 3), turneul internaţional de tenis masculin "Trofeul Municipiului Iaşi" a continuat joi, 11 august, cu optimile de finală ale probei de simplu, dar şi cu ultimele meciuri din sferturile de finală ale probei de dublu.
În urma partidelor disputate la simplu, au promovat în sferturile de finală doar doi români, cei mai bine clasaţi în ierarhia turneului de la arenele CFR Iaşi, ei fiind Dragoş Dima (FOTO / 24 ani) şi Petru-Alexandru Luncanu (27 ani), ambii din Bucureşti. De fapt, mai este un român ajuns în sferturi, Dragoş Nicolae Mădăraş (18 ani), dar el reprezintă acum Suedia, acolo unde beneficiază de anumite facilităţi financiare în practicarea "sportului alb"!
Rezultatele complete din optimile de finală, de la simplu, au fost:
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (SWE) - Călin MANDA (ROU) 3-0 (retragere medicală Manda);  
- Eros SIRINGO (ITA) - Martin CUEVAS (URU) [8]  6-3, 4-6, 6-0;
- Dragoş DIMA (ROU) [4] - Santiago MARESCA (URU) 6-2, 6-2;     
- Peter TOREBKO (GER) [6] - Mircea-Alexandru JECAN (ROU) 4-6, 6-3, 6-4;
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) [5] - Teodor-Dacian CRĂCIUN (ROU) 6-1, 6-3;
- Maxime CHAZAL (FRA) [3] - Alexis MUSIALEK (FRA) 6-3, 6-4;     
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) [7] - Alexandru Vasile MANOLE (ROU) 6-3, 6-1;  
- Hernan CASANOVA (ARG) [2] - Francois-Arthur VIBERT (FRA) 6-2, 6-4.
În proba de dublu au fost programate ultimele două jocuri din sferturile de finală şi prima semifinală, cea care de fapt nu s-a mai disputat, deoarece uruguayanul Martin Cuevas s-a accidentat la mâna dreaptă şi s-a retras din competiţie!
Rezultatele de la dublu masculin au fost următoarele:
Sferturile de finală:
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) / Vladyslav MANAFOV (UKR) [1] - Patrick GRIGORIU (ROU) / Mircea-Alexandru JECAN (ROU) 6-3, 6-4;     
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) / Peter TOREBKO (GER) [3] - Ronan JONCOUR (FRA) / Alexis MUSIALEK (FRA) 6-2, 6-1.
Semifinale:     
- Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL (ROU) / Victor Vlad CORNEA (ROU) - Hernan CASANOVA (ARG) / Martin CUEVAS (URU) W.O. (retragere medicală Cuevas).
Vineri, dacă ploile anunţate nu vor perturba competiţia, programul de jocuri de la arenele CFR Iaşi se prezintă astfel:
Proba de simplu (sferturile de finală, de la ora 10.30):
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia) - Eros SIRINGO (Italia);       
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3];       
Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragoş DIMA (România) [4] - Peter TOREBKO (Germania) [6].
Tot pe terenul 1, la o oră de după-amiază încă nefixată, se va disputa a doua semifinală, Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3].
Programată iniţial vineri, de la ora 17:00, finala probei de dublu va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, tot pe 13 august urmând a avea loc şi semifinalele probei de simplu.
Dacă se va putea juca fără probleme "meteo" până la finalul turneului, finala probei de simplu va avea loc duminică, 14 august, de la ora 11:00, pe terenul nr. 1 "Ilie Năstase", ne-a informat supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti).       
Turneul de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, acolo unde spectatorii au accesul gratuit pe durata competiţiei, este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis şi are premii totale de 25.000 dolari.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...