Tenis de câmp

Banner turnee

"Duo Victor" - Anagnastopol şi Cornea s-a impus la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

Arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit sâmbătă, pe 13 august 2016, finala probei de dublu din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis masculin, turneu din cadrul circuitului mondial ITF, cu premii totale de 25.000 dolari.
După un real spectacol sportiv la fileul disputei, consumat în 70 minute, perechea Victor Mugurel Anagnastopol / Victor Vlad Cornea (România) s-a impus în faţa primilor favoriţi, Petru Alexandru Luncanu (România) şi Vladyslav Manafov (Ucraina) cu scorul de 6-1, 3-6 [10-6], într-un meci arbitrat de bucureşteanul Paul Stoicescu.
La festivitatea de premiere care a urmat finalei, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, au luat cuvântul în faţa publicului, adresând cuvinte de laudă celor două perechi finaliste, dar şi organizatorilor, supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti), administratorul bazei sportive CFR Iaşi, Vasile Botezatu, antrenoarea Raluca Aghion şi cei patru jucători implicaţi în ultimul act al probei de dublu.
De remarcat şi aportul adus în buna desfăşurare a finalei de dublu a copiilor de mingi de la CS CFR Iaşi, ei fiind Eduard Schipor, Robert Schipor, Constantin Sava, Camelia Cristea, Eric Lascăr, Bianca Dumitru (venită de la New York, unde locuieşte cu familia, pentru a învăţa tenisul la arenele ceferiste din Iaşi), Alex Radu. La tabela electronică de marcaj s-a aflat antrenorul Alex Tudurache, venit şi el într-un concediu acasă, din ţările... calde, unde pregăteşte viitorii tenismeni ai lumii.
Tot sâmbătă şi tot la arenele CFR Iaşi au avut loc meciurile din proba de simplu, din sferturi şi semifinale, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
Sferturile de finală (partidele au fost mutate sâmbătă, din cauza ploilor căzute cu o zi înainte):
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia, jucător de origine română) - Eros SIRINGO (Italia) 7-6 (5), 7-6 (8);
- Dragoş DIMA (România) [4] - Peter TOREBKO (GER) [6] 6-2, 6-2;     
- Maxime CHAZAL (Franţa) [3] - Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] 6-2, 7-5;     
- Hernan CASANOVA (Argentina) [2] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] 6-2, 6-3.    
Semifinale:
- Dragoş DIMA (România) [4] - Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia) 6-2, 6-7 (9), 6-1;     
- Hernan CASANOVA (Argentina) [2] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3] 6-7 (5), 6-0, 6-3.
Sâmbătă dimineaţă, arenele de tenis CFR Iaşi au fost vizitate şi pe preşedintele FR Tenis, George Cosac, care s-a arătat încântat de calitatea competiţiei.
Finala probei de simplu, dintre românul Dragoş Dima şi argentinianul Hernan Casanova va avea loc duminică, 14 august 2016, de la ora 11.00, la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

 

Condiţiile meteo au perturbat buna desfăşurare a Trofeului Municipiului Iaşi la tenis

Ploaia căzută peste Iaşi în ultima perioadă a fost excelentă doar pentru... agricultură, dar nu şi pentru turneul internaţional de tenis masculin "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi.
Deşi au fost încercate mai multe variante, ca unele partide programate în sferturile de finală ale probei de simplu să fie mutate pe terenurile de la Coreco Iaşi şi Gruco Tomeşti, din condiţii meteo şi strict regulamentare acest lucru nu s-a putut realiza.
Aşadar, la arenele de tenis CFR Iaşi, în seara zilei de vineri, 12 august, s-a disputat doar a doua semifinală a probei de dublu, cu următorul rezultat final: Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3] 2-6, 6-4 [10-7].
La arenele CFR Iaşi s-au mai jucat, tot vineri, şi patru game-uri din primul sfert la simplu, Luncanu - Chazal 2-2, iar după aceea meciul s-a întrerupt din cauza ploii. La "Coreco", s-a jucat Maamoun - Casanova 0-40 (în primul game), iar după aceea  meciul s-a întrerupt!
Supervisorul ITF al turneului ieşean cu premii de 25.000 dolari, bucureşteanca Mihaela Testiban, a programat sâmbătă, pe 13 august, de la ora 10.30, la arenele CFR Iaşi, următoarele partide din proba de simplu (sferturi de finală şi semifinale):
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3] - meciul se va relua de la scorul de 2-2 în primul set;
- Dragos DIMA [4] - Peter TOREBKO [6]      
- Nu înainte de ora 14:00 se va juca prima semifinală a probei de simplu.
La o oră încă nestabilită, se va încerca şi disputarea finalei de dublu, Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL / Victor Vlad CORNEA (ambii din România). Totuşi, dacă Luncanu câştigă sâmbătă primul sfert de finală, finala de dublu va fi reprogramată duminică, deoarece un jucător nu poate disputa trei meciuri în aceeaşi zi! Perechea câştigătoare la dublu va primi un premiu impozabil de 1.550 dolari şi 27 puncte ATP.
Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia, jucător de origine română) - Eros SIRINGO (Italia). 
- Nu înainte de ora 15:00 se va juca a doua semifinală a probei de simplu.
Dacă condiţiile meteo nu vor perturba din nou turneul de la arenele CFR Iaşi, duminică, 14 august, probabil de la ora 11.00, va avea loc finala probei de simplu, acolo unde câştigătorul va primi un premiu impozabil de 3.600 dolari şi 27 puncte în clasamentul mondial ATP.
DAN TEODORESCU

 

Doar doi români în sferturile probei de simplu la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis

Cu unele influenţe meteo negative, pe numai două terenuri de joc (nr. 1 şi nr. 3), turneul internaţional de tenis masculin "Trofeul Municipiului Iaşi" a continuat joi, 11 august, cu optimile de finală ale probei de simplu, dar şi cu ultimele meciuri din sferturile de finală ale probei de dublu.
În urma partidelor disputate la simplu, au promovat în sferturile de finală doar doi români, cei mai bine clasaţi în ierarhia turneului de la arenele CFR Iaşi, ei fiind Dragoş Dima (FOTO / 24 ani) şi Petru-Alexandru Luncanu (27 ani), ambii din Bucureşti. De fapt, mai este un român ajuns în sferturi, Dragoş Nicolae Mădăraş (18 ani), dar el reprezintă acum Suedia, acolo unde beneficiază de anumite facilităţi financiare în practicarea "sportului alb"!
Rezultatele complete din optimile de finală, de la simplu, au fost:
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (SWE) - Călin MANDA (ROU) 3-0 (retragere medicală Manda);  
- Eros SIRINGO (ITA) - Martin CUEVAS (URU) [8]  6-3, 4-6, 6-0;
- Dragoş DIMA (ROU) [4] - Santiago MARESCA (URU) 6-2, 6-2;     
- Peter TOREBKO (GER) [6] - Mircea-Alexandru JECAN (ROU) 4-6, 6-3, 6-4;
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) [5] - Teodor-Dacian CRĂCIUN (ROU) 6-1, 6-3;
- Maxime CHAZAL (FRA) [3] - Alexis MUSIALEK (FRA) 6-3, 6-4;     
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) [7] - Alexandru Vasile MANOLE (ROU) 6-3, 6-1;  
- Hernan CASANOVA (ARG) [2] - Francois-Arthur VIBERT (FRA) 6-2, 6-4.
În proba de dublu au fost programate ultimele două jocuri din sferturile de finală şi prima semifinală, cea care de fapt nu s-a mai disputat, deoarece uruguayanul Martin Cuevas s-a accidentat la mâna dreaptă şi s-a retras din competiţie!
Rezultatele de la dublu masculin au fost următoarele:
Sferturile de finală:
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) / Vladyslav MANAFOV (UKR) [1] - Patrick GRIGORIU (ROU) / Mircea-Alexandru JECAN (ROU) 6-3, 6-4;     
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) / Peter TOREBKO (GER) [3] - Ronan JONCOUR (FRA) / Alexis MUSIALEK (FRA) 6-2, 6-1.
Semifinale:     
- Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL (ROU) / Victor Vlad CORNEA (ROU) - Hernan CASANOVA (ARG) / Martin CUEVAS (URU) W.O. (retragere medicală Cuevas).
Vineri, dacă ploile anunţate nu vor perturba competiţia, programul de jocuri de la arenele CFR Iaşi se prezintă astfel:
Proba de simplu (sferturile de finală, de la ora 10.30):
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ (Suedia) - Eros SIRINGO (Italia);       
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Maxime CHAZAL (Franţa) [3];       
Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragoş DIMA (România) [4] - Peter TOREBKO (Germania) [6].
Tot pe terenul 1, la o oră de după-amiază încă nefixată, se va disputa a doua semifinală, Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3].
Programată iniţial vineri, de la ora 17:00, finala probei de dublu va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, tot pe 13 august urmând a avea loc şi semifinalele probei de simplu.
Dacă se va putea juca fără probleme "meteo" până la finalul turneului, finala probei de simplu va avea loc duminică, 14 august, de la ora 11:00, pe terenul nr. 1 "Ilie Năstase", ne-a informat supervisorul ITF Mihaela Testiban (Bucureşti).       
Turneul de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, acolo unde spectatorii au accesul gratuit pe durata competiţiei, este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis şi are premii totale de 25.000 dolari.
DAN TEODORESCU

 

Principalul favorit al Trofeului Municipiului Iaşi la tenis, eliminat din competiţie !

* Miercuri, 10 august 2016, în primul tur al turneului de la arenele CFR Iaşi, francezul Yannick Jankovits a pierdut ambele partide susţinute, la simplu şi dublu.

La turneul internaţional de tenis Trofeul Municipiului Iaşi, organizat în propria arenă de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, ziua de miercuri, 10 august, a adus marea surpriză a competiţiei, deoarece francezul de 29 ani Yannick Jankovits (FOTO / locul 291 ATP) a părăsit concursul pe uşa din dos, pierzînd partidele susţinute în turul I la simplu şi la dublu (alături de olandezul Miliaan Niesten). La simplu, învingătorul lui Jankovits a fost "junele" de numai 18 ani, românul-suedezul Dragoş-Nicolae Madaras (locul 896 ATP), cei doi contrându-se puternic şi mai puţin sportiv la finalul disputei !
Tot la simplu, propulsat poate prea devreme pe tabloul principal al unui turneu ITF de 25.000 dolari, ieşeanul de numai 17 ani, Tudor Ştefan Gheorghiţă a pierdut cu 12-0 (adică 6-0, 6-0), în doar 35 minute, confruntarea cu favoritul nr. 7, egipteanul Karim-Mohamed Maamoun (25 ani, locul 404 ATP).
La dublu, în sferturile de finală, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, alături de partenerul său, bucureşteanul Andrei Marinescu, ambii în vârstă de 20 ani, nu au putut face faţă puternicului cuplu Hernan Casanova (Argentina, 22 ani) / Martin Cuevas (Uruguay, 24 ani), pierzând însă destul de onorabil, în două seturi, cu 6-2, 6-4.  
În cele 13 partide disputate, 11 la simplu şi alte două la dublu, rezultatele au fost următoarele:
SIMPLU (turul I - şaisprezecimi de finală):
- Dragoş Nicolae MADARAS (Suedia) - Yannick JANKOVITS (FRA) [1] 6-4, 6-3;
- Călin MANDA (ROU) - Jerome INZERILLO (FRA) 7-6 (4),  7-6 (5);     
- Eros SIRINGO (ITA) - Bogdan BORZA (ROU) 1-6, 6-1, 7-5;  
- Dragoş DIMA (ROU) [4] - Mor BULIS (ISR) 6-1, 6-1;     
- Mircea-Alexandru JECAN (ROU) - Fred GIL (POR) 6-3, 6-1;    
- Peter TOREBKO (GER) [6] - Miliaan NIESTEN (NED) 0-6, 6-4, 6-2;     
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) [5] - Vladyslav MANAFOV (UKR) 6-1, 2-6, 6-1;
- Alexis MUSIALEK (FRA) - George BOTEZAN (ROU) 6-2, 7-5;   
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) [7] - Tudor Ştefan GHEORGHIŢĂ (ROU) 6-0, 6-0;
- Francois-Arthur VIBERT (FRA) - Andrei Stefan APOSTOL (ROU) 0-6, 7-5, 7-6 (2);     
- Hernan CASANOVA (ARG) [2] - Nicolae FRUNZĂ (ROU)    6-2, 6-0.
DUBLU (turul al II-lea, sferturile de finală):
- Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL (ROU) / Victor Vlad CORNEA (ROU) - Yannick JANKOVITS (FRA) / Miliaan NIESTEN (NED) [4] 6-2, 6-1;  
- Hernan CASANOVA (ARG) / Martin CUEVAS (URU) - Bogdan Ionut APOSTOL (ROU) / Andrei MARINESCU (ROU) 6-2, 6-4.
Joi, pe 11 august 2016, de la ora 10:00, sunt programate meciurile:
*** Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Alexandru Vasile MANOLE (România);       
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Teodor-Dacian CRĂCIUN (România);      
- Francois-Arthur VIBERT (Franţa) - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Dragos DIMA (România) [4] - Santiago MARESCA (Uruguay);      
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Patrick GRIGORIU / Mircea-Alexandru JECAN (România);      
- Prima semifinală la dublu.
*** Terenul nr. 3 "Virginia Ruzici":
- Mircea-Alexandru JECAN (România) - Peter TOREBKO (Germania) [6];       
- Alexis MUSIALEK (Franţa) - Maxime CHAZAL (Franţa) [3];       
- Eros SIRINGO (Italia) - Martin CUEVAS (Uruguay) [8]; 
- Dragoş Nicolae MADARAS (Suedia) - Călin MANDA (România);       
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3] - Ronan JONCOUR / Alexis MUSIALEK (Franţa);       
- A doua semifinală la dublu, nu înainte de ora 17:30.
În una din semifinalele de la dublu se vor confrunta Victor-Mugurel Anagnastopol (România) / Vlad Victor Cornea (România) şi Hernan Casanova (Argentina) / Martin Cuevas (Uruguay).
La turneul de la arenele CFR Iaşi, supervisorul ITF este Mihaela Testiban (Bucureşti), iar directorul de turneu Vergil Aghion (CS CFR Iaşi). Intrarea spectatorilor este liberă pe toată durata competiţiei.
DAN TEODORESCU

 

La arenele de tenis CFR: Confruntare ieşeană adjudecată de Bogdan Apostol

Turneul internaţional de tenis denumit Trofeul Municipiului Iaşi a programat marţi, pe 9 august 2016, primele partide de pe tablourile principale de simplu şi dublu, acolo unde au evoluat şi ieşenii Tudor Ştefan Gheorghiţă, Sorin Roşca şi Bogdan Ionuţ Apostol.
La simplu, în doar 67 minute, Sorin Roşca a pierdut cu 1-6, 3-6 în faţa băcăuanului Alexandru Vasile Manole (component al lotului României - U 18). Evoluţia scorului a fost următoarea: 0-2, 1-2, 1-6 (setul I), apoi 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 2-5, 3-5, 3-6 (setul al II-lea).
La dublu, într-o confruntare ieşeană, în doar 58 minute, perechea Bogdan Ionuţ Apostol (Iaşi) / Andrei Marinescu (Bucureşti) a învins cuplul Tudor Ştefan Gheorghiţă (Iaşi) / Sergiu Darie Medeşan (Constanţa) cu un dublu 6-2, după următoarea evoluţie a scorului: 0-1, 5-1, 5-2, 6-2 (setul I), apoi 0-1, 1-1, 1-2, 6-2 (setul al II-lea).
După jocul prestat, Bogdan Ionuţ Apostol (FOTO / 20 ani) a dovedit din nou că este cel mai valoros tenismen ieşean la ora actuală, cel care, în urmă cu doi ani era pe locul 48 ITF în clasamentul mondial al juniorilor, cu o participare promiţătoare şi la turneele juvenile de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon. Din păcate, în lipsa unui sponsor constant, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (legitimat în prezent la clubul CSM Paşcani) nu poate participa la toate competiţiile internaţionale organizate de ITF, pierzând astfel puncte preţioase în clasamentul mondial ATP pentru seniori. Proaspăt student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului şi tocmai pentru a se întreţine în sportul pe care îl practică cu mult talent, Bogdan Ionuţ Apostol pregăteşte şi pe viitorii tenismeni ieşeni pe terenurile de tenis din Tomeşti, alături de un alt jucător ieşean, care a început şi el tenisul la CS CFR Iaşi, Teodor Leahu (22 ani).
Revenind la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, turneu cu premii totale de 25.000 dolari, să menţionăm în cele ce urmează rezultatele complete de marţi, 9 august:
Proba de simplu (turul I, şaisprezecimi de finală):
- Martin CUEVAS (URU) [8] - Orel OVIL (ISR) 6-0, 6-0;
- Santiago MARESCA (URU) - Dan Alexandru TOMESCU (ROU) 6-4, 2-0 - retragere medicală Tomescu;
- Teodor-Dacian CRĂCIUN (ROU) - Vadim ALEKSEENKO (UKR) 6-4, 2-6, 6-1;
- Maxime CHAZAL (FRA) [3] - Ronan JONCOUR (FRA) 4-6, 7-6 (5), 7-6 (8). Acest derby francez a durat 3 ore şi 52 minute, fiind cea mai "lungă" partidă a zilei !!!
- Alexandru Vasile MANOLE (ROU) - Sorin ROŞCA (ROU) 6-1, 6-3.
Proba de dublu masculin (turul I, optimi de finală):
- Petru-Alexandru LUNCANU (ROU) / Vladyslav MANAFOV (UKR) [1] - Teodor-Dacian CRACIUN (ROU) / Fred GIL (POR) 6-7(4), 6-3 [10-6];
- Patrick GRIGORIU (ROU) / Mircea-Alexandru JECAN (ROU) - George BOTEZAN (ROU) / Mor BULIS (ISR) 6-4,  3-6 [10-5];    
- Karim-Mohamed MAAMOUN (EGY) / Peter TOREBKO (GER) [3] - Gokberk ERGENEMAN (TUR) / Berk ILIESCU (TUR) 6-4, 6-2;
- Ronan JONCOUR (FRA) / Alexis MUSIALEK (FRA) - Jerome INZERILLO (FRA) / Francois-Arthur VIBERT (FRA) 6-4, 6-3;     
- Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL (ROU) / Victor Vlad CORNEA (ROU) - Vlad Andrei DUMITRU (ROU) / Dragos Nicolae MADARAS (SWE) 6-3, 6-1;     
- Yannick JANKOVITS (FRA) / Miliaan NIESTEN (NED) [4] - Bogdan BORZA (ROU) / Santiago MARESCA (URU) 6-4, 6-1;
- Bogdan Ionut APOSTOL (ROU) / Andrei MARINESCU (ROU) - Tudor Ştefan GHEORGHIŢĂ (ROU) / Sergiu Darie MEDEŞAN (ROU) 6-2, 6-2;
- Hernan CASANOVA (ARG) / Martin CUEVAS (URU) - Andrei Ştefan APOSTOL (ROU) / Nicolae FRUNZĂ (ROU) [2] 6-2, 6-2.   
Miercuri, pe 10 august, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui 15 partide, 11 în proba de simplu (turul I) şi alte 4 în proba de dublu (sferturile de finală).
Pe terenul 1 "Ilie Năstase", nu înainte de ora 14:30, vor fi şi două jocuri, unul după altul, cu implicaţii ieşene, cu Tudor Ştefan Gheorghiţă (la simplu) şi Bogdan Ionuţ Apostol, cu partenerul său Andrei Marinescu (la dublu). Vor fi meciuri dificile pentru jucătorii ieşeni menţionaţi, dar cu susţinerea publicului local să sperăm că ei vor avea evoluţii frumoase în faţa unor adversari de top mondial.
Programul complet al zilei de 10 august, care va debuta la ora 10:00, se prezintă astfel:
Terenul nr. 1 "Ilie Năstase":
- Eros SIRINGO (Italia) - Bogdan BORZA (România);      
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) [5] - Vladyslav MANAFOV (Ucraina);       
- Nicolae FRUNZĂ (România) - Hernan CASANOVA (Argentina) [2];       
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) [7] - Tudor Ştefan GHEORGHIŢĂ (România); 
- Bogdan Ionut APOSTOL / Andrei MARINESCU (România) - Hernan CASANOVA (Argentina) / Martin CUEVAS (Uruguay);       
- Karim-Mohamed MAAMOUN (Egipt) / Peter TOREBKO (Germania) [3] - Ronan JONCOUR / Alexis MUSIALEK (Franţa).       
Terenul nr. 2 "Ion Ţiriac":
- Yannick JANKOVITS (Franţa) [1] - Dragoş Nicolae MADARAS (Suedia);      
- Jerome INZERILLO (Franţa) - Călin MANDA (România); 
- Francois-Arthur VIBERT (Franţa) - Andrei Ştefan APOSTOL (România);       
- Victor-Mugurel ANAGNASTOPOL / Victor Vlad CORNEA (România) - Yannick JANKOVITS (Franţa) / Miliaan NIESTEN (Olanda) [4];       
- Petru-Alexandru LUNCANU (România) / Vladyslav MANAFOV (Ucraina) [1] - Patrick GRIGORIU / Mircea-Alexandru JECAN (România).     
Terenul nr. 4 "Florenţa Mihai":    
- Miliaan NIESTEN (Olanda) - Peter TOREBKO (Germania) [6];       
- Dragoş DIMA (România) [4] - Mor BULIS (Israel);      
- Mircea-Alexandru JECAN (România) - Fred GIL (Portugalia);       
- Alexis MUSIALEK (Franţa) - George BOTEZAN (România).
Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin este organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, este liberă pe toată durata competiţiei.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (10 august 2016, ora 12.50): O foarte mare surpriză pe tabloul principal al probei de simplu: Dragoş Nicolae Madaras (Suedia, doar 18 ani) - Yannick Jankovits (Franţa, 29 ani, primul favorit) 6-4, 6-3 !!! În doar 1 oră şi 47 minute !!! Un alt rezultat: Eros Siringo (Italia) - Bogdan Borza (România) 1-6, 6-1, 7-5, în 2 ore şi 14 minute.

 

La Cupa Pamira: Ieşeanul Răzvan Aghion, alături de Prima Doamnă a României

Timp de trei zile, în perioada 6-8 august 2016, la Sibiu a avut loc Cupa Pamira la tenis juvenil, din cadrul Circuitului Naţional FRT - Under 14 ani.
Printre competitori s-a aflat şi talentatul Răzvan Aghion, de la CS CFR Iaşi, care a câştigat proba de dublu alături de Alexandru Stupar (CSM Sibiu) şi a fost finalist în proba de simplu.
În proba de simplu, sub îndrumarea mamei şi antrenoarei ieşene Raluca Aghion, tânărul Răzvan Aghion (doar 12 ani şi 9 luni, favoritul nr. 2 al turneului) a înregistrat următoarele rezultate: 4-6, 6-1, 6-4 cu Ioan Filip (CSM Sibiu), 6-3, 6-4 cu Paul Sărmăşan (CS Universitar Tg. Mureş), iar în finală a fost 2-6, 0-6 în faţa câştigătorului Robert Ioan Napau (13 ani şi 3 luni, de la CS Mova Alba Iulia, care se pregăteşte în prezent în Spania, la Academia lui Rafael Nadal).
În proba de dublu masculin, în cadrul turneului final de patru, perechea Răzvan Aghion / Alexandru Stupar a reuşit 3 victorii din tot atâtea posibile, câştigând trofeul pus în joc. Rezultatele au fost următoarele: 4-6,7-5 [10-8] cu Ioan Filip / Radu Popovici (locul 2); 7-6 (5), 4-6 [10-4] cu Paul Sărmăşan / Robert Ioan Napau (locul 3) şi 6-0, 6-1 cu Luca Accomando / Rareş Rahaian (locul 4).
De menţionat că, la festivitatea de premiere a probei de simplu, Răzvan Aghion s-a fotografiat alături de Prima Doamnă a României, prof. Carmen Iohannis, o practicantă a tenisului de câmp pe arenele din Sibiu, cea care o oficiat premierea finaliştilor.
La sfârşitul acestei săptămâni, Răzvan Aghion va pleca în Belgia, pentru a participa la trei turnee de tenis (U 14), unul la Nivelles şi două la Brüxelles.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...