Tenis de câmp

Banner turnee

Tenismenul ieşean Răzvan Aghion, în careul de aşi la Cupa Marin Bădin

În aceste zile, la Bucureşti, în organizarea clubului CS Dinamo din Capitală se dispută turneul juvenil de tenis Cupa Marin Bădin, din cadrul Circuitului Naţional FRT.
Chiar dacă nu a împlinit nici 12 ani, talentatul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion) participă de câteva luni la turneele categoriei de vârstă 14 ani, cu rezultate bune şi foarte bune.
Astfel, la turneul menţionat de la Bucureşti, pe tabloul de simplu de "64", Răzvan Aghion a ajuns până în semifinalele competiţiei, deci în careul de aşi al întrecerii, după următoarele rezultate:
- Turul I: Răzvan Aghion - Andrei Tiloi (Sportul Studenţesc Bucureşti) 6-0, 6-4;
- Turul al II-lea: Răzvan Aghion - Răzvan Perial (TC Bucureşti, nr. 13) 6-1, 6-4;
- Optimi de finală: Răzvan Aghion - Sebastian Gherguş (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti, nr. 3) 6-2, 6-1;
- Sferturi de finală: Răzvan Aghion - Kevin Lovas (CSM Petroşani, nr. 7) 6-2, 6-3;
- Semifinale: Răzvan Aghion - Marco Mania (CSM Timişoara, nr. 15) 1-6, 3-6.
Marea finală este programată sâmbătă, pe 28 noiembrie, între Marco Mania (cap de serie nr. 15) şi Tudor Vasilache (nr. 4).
În proba de dublu, cuplul Răzvan Aghion / Rareş Bordei (CS Tenis Con Slobozia) a pierdut greu în primul tur în faţa perechii Alex Cosmin Pavel (Dinamo Bucureşti) / Andrei Tiloi (Sportul Studenţesc Bucureşti) cu 6-7 (4), 4-6.
Proba de dublu a fost câştigată de cuplul Marco Mania (CSM Timişoara) / Rareş Roşulescu (CSŞ Petroşani), iar cea de simplu de Marco Mania (CSM Timişoara).
Arbitrul principal al turneului din Capitală a fost Cristian Ştefan, iar directorul competiţiei Dianne Samungi.
DAN TEODORESCU

 

Un nou succes pentru talentatul tenismen Răzvan Aghion !

La Cupa Decathlon de la Ploieşti, tânărul tenismen Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) a câştigat trofeul pus în joc la categoria 14 ani, deşi el nu are nici 12 ani ca vârstă ! A obţinut 4 victorii din tot atâtea posibile, fără set pierdut şi cu şase seturi câştigate la zero !!! Cu felicitări pentru talentatul sportiv ceferist ieşean şi pentru familia sa implicată în tenis, mama Raluca şi bunicul Vergil !
DAN TEODORESCU
* UPDATE: Să mai menţionăm că, tot la categoria 14 ani, Răzvan Aghion a participat cu succes şi la turneul Cupa de Toamnă Vergilius Iaşi, găzduit de terenurile de tenis din localitatea Tomeşti, de lângă Iaşi, unde a ocupat locul 1, cu trei victorii din tot atâtea posibile.

 

Ieşeanul Răzvan Aghion, sfertfinalist la turneul internaţional "Tenis Club Trophy"

În aceste zile se desfăşoară la Bucureşti, în organizarea AS Tenis Club din capitala României, turneul internaţional la categoria 12 ani, la băieţi şi fete, sub denumirea de "Tenis Club Trophy". Competiţia face parte din circuitul internaţional "Tennis Europe Junior Tour", iar arbitrul principal este românul Mircea Constantin, cel care s-a aflat în scaunul de arbitraj şi la tradiţionalele turnee de la arenele CFR Iaşi - "Trofeul Municipiului Iaşi".
La turneul masculin participă şi Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), însoţit la Bucureşti de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion. Într-un puternic turneu la nivel european, talentatul Răzvan Aghion a ajuns până în sferturile de finală ale probelor de simplu şi dublu, după o evoluţie meritorie şi după următoarele rezultate:
PROBA DE SIMPLU;
- Turul I: Răzvan Aghion (România) - Luca Constantin (Franţa) 6-1, 6-4;
- Optimile de finală: Răzvan Aghion (România) - Bogdan Boclincă (Rep. Moldova) 6-3, 6-0;
- Sferturi de finală: Răzvan Aghion (România) - Marko Jovanovic (Serbia) 1-6, 1-6.
PROBA DE DUBLU:
- Optimi de finală: Răzvan Aghion / Matei Victor Palcău (România) - Luca Constantin (Franţa) / David Alexandru Gheorghe (România) 6-1, 6-4;
- Sferturi de finală: Răzvan Aghion / Matei Victor Palcău (România) - Dinko Dinev / Nikolay Nedelchev (Bulgaria) 6-7 (4), 6-4, [3-10].
La turneul bucureştean participă tineri jucători şi jucătoare din Germania, Bulgaria, Franţa, Turcia, Rep. Moldova, Belgia, Serbia, Olanda, Marea Britanie şi România.
DAN TEODORESCU

 

Alexandr Tlepberghenov, două medalii de aur la turneul GOLD de la arenele de tenis CFR Iaşi

În perioada 11-13 septembrie 2015, arenele CFR Iaşi au găzduit un nou turneu din circuitul naţional Tenis Partener, pentru a patra oară în acest an. Competiţia s-a numit Cupa CFR Iaşi, la care au participat sportivi amatori din România şi Republica Moldova, turneul de acum fiind din categoria superioară GOLD.
Sub conducerea directorului de turneu Raluca Aghion, antrenoare de tenis la cluburile CS CFR Iaşi şi CS Vergilius Iaşi, meciurile au fost extrem de palpitante, cu multe răsturnări de scor, iar "Number One" al competiţiei a fost basarabeanul Alexandr Tlepberghenov (din Chişinău / Rep. Moldova - 33 ani), care s-a impus în probele de simplu şi dublu (alături de ieşeanul Claudiu Presecan) de la nivelul de clasificare 6.
Finalele turneului de AUR (GOLD) de la arenele CFR Iaşi au reliefat următoarele rezultate:
PROBA DE SIMPLU: 
- Nivelul 5: Gabriel Burescu (din Iaşi, cap de serie nr. 1) - Dan Marcel Popescu (Iaşi) 6-2, 6-2;
- Nivelul 6: Alexandr Tlepberghenov (Chişinău / Rep. Moldova, nr. 1) - Vlad Micu (Iaşi) 6-7 (5), 7-5, 6-4;
- Nivelul 7: Liviu Ciprian Gavril (Iaşi, nr. 4) - Radu Răzvan Ujică (Iaşi, nr. 3) 0-6, 6-3, 7-6 (3).
PROBA DE DUBLU:
- Nivelul 6: Claudiu Presecan (Iaşi) / Alexandr Tlepberghenov (Chişinău / Rep. Moldova) - Mihai Ciceu (Bacău) / Lilian Vernica (Bacău, nr. 1) 6-4, 6-4;
- Nivelul 7: Gelu Bejan (Bârlad) / Vlad Neculau (Bârlad, nr. 1) - Bogdan Gheorghiţă (Iaşi) / Tudor Gheorghiţă (Iaşi, nr. 2) 6-4, 7-6 (2).

* Ceferistul ieşean Răzvan Aghion, medaliat cu bronz pe plan naţional

Tot în intervalul de timp 11-13 septembrie, la Curtea de Argeş s-a disputat Campionatul Naţional Intercluburi pe Echipe de Dublu (CNIED) - Under 12 ani.
Printr-un protocol de colaborare cu CS CFR Iaşi, echipa SPORTUL STUDENŢESC I BUCUREŞTI l-a avut în capul listei de jucători pe ieşeanul RĂZVAN AGHION (care va împlini 12 ani pe 11 decembrie 2015), însoţit la turneu de antrenorul ceferist ieşean şi bunicul său Vergil Aghion.
Fiecare meci s-a consumat după trei partide, una de dublu masculin, una de dublu feminin şi una de dublu mixt.
Rezultatele din finalele de clasament au fost următoarele:
- Locurile 1-2. Dinamo Bucureşti - Ştiinţa Constanţa 2-1.
- Locurile 3-4: Sportul Studenţesc I Bucureşti - Sportul Studenţesc II Bucureşti 3-0
Meciurile din finala mică au fost următoarele:
- Răzvan Aghion / Andrei Tiloi - Alexandru Givan / Alexandru Catrinescu 6-2, 6-4;
- Maria Moglan / Annemarie Cristman - Anastasia Safta / Vanessa Săndulescu 6-2, 6-1;
- Răzvan Aghion / Annemarie Cristman - Alexandru Givan / Anastasia Safta 6-1, 6-4.
- Locurile 5-6: Daimon Sport Club Bucureşti - CSM Focşani 2007 3-0.
Pe locul 7 s-a clasat LPS CSŞ Piteşti.

* Parcurs internaţional meritoriu pentru ieşeanca Andreea Prisacariu

Însoţită de antrenorul Alexandru Cojocaru, ieşeanca de numai 15 ani Andreea Prisacariu, care a început tenisul la arenele CFR Iaşi sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu şi care acum evoluează pentru Daimon Sport Club Bucureşti a jucat în ultima perioada la mai multe turnee internaţionale de juniori, de la Kranj (Slovenia / Triglav Open 2015), Maribor (Slovenia / Maribor Open 2015), Pancevo (Serbia / ITF International 2015), Novi Sad (Serbia / 17th Serbia Junior Open Novi Sad 2015).
Cel mai mare succes al Andreei la aceste turnee a fost la Maribor, acolo unde a câştigat proba de simplu pe un tabloul principal de "64",
după 6-3, 7-5 în finala turneului împotriva jucătoarei Dominika Sujova (Slovacia, 17 ani).
În proba de dublu, alături de partenerele avute, ieşeanca Andreea Prisacariu a ajuns până în sferturile de finală la turneele de la Kranj şi Maribor.
În clasamentul mondial al junioarelor - Under 18, Andreea Prisacariu se afla pe locul 539, la data de 9 septembrie 2015.
DAN TEODORESCU

 

Căutătorii de aur atacă arenele de tenis CFR Iaşi !

În perioada 11-13 septembrie 2015, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui un nou turneu pentru amatori din circuitul naţional Tenis Partener. Pentru a patra oară în acest an, Cupa CFR Iaşi invită la o competiţie sportivă pe toţi amatorii de tenis din România şi Republica Moldova, fiind vorba acum de un turneu din categoria superioară GOLD.
"Circuitul Tenis Partener este clubul tuturor amatorilor de tenis din ţara noastră şi nu numai. Mii de jucători, de la începători la experimentaţi, au ales să îşi petreacă timpul liber practicând tenisul într-un mod organizat şi au format astfel o comunitate dinamică care încurajează un stil de viaţă sănătos şi activ", se menţionează pe site-ul competiţiei.
În acest context, Cupa CFR Iaşi de la finele acestei săptămâni programează întreceri la simplu, la nivelul 5, 6 şi 7, dar şi la dublu, pentru nivelul de evaluare 6 şi 7.
Primii favoriţi ai competiţiei de la arenele CFR Iasi sunt:
PROBA SIMPLU:
- Nivelul 5: Gabriel Burescu (din Iaşi, 46 ani);
- Nivelul 6: Alexandr Tlepberghenov (din Chişinău / Rep. Moldova - 33 ani);
- Nivelul 7: Vlad Neculau (Bârlad, 28 ani).
PROBA DE DUBLU:
- Nivelul 6: Mihai Ciceu (Bacău, 47 ani) - Lilian Vernica (Bacău, 47 ani);
- Nivelul 7: Vlad Neculau (Bârlad, 28 ani) - Gelu Bejan (Bârlad - 36 ani).
Printre participanţi se va afla şi domnişoara Diana Iacob (din Iaşi, care va împlini 14 ani pe 13 decembrie 2015), care va evolua la nivelul superior 7 în proba de simplu, iar împreună cu tatăl său, Cristian Mihai Iacob (Iaşi, 46 ani) va evolua şi la nivelul 6, la dublu.
Directorul de concurs este Raluca Aghion, antrenoare de tenis la cluburile CS CFR Iaşi şi CS Vergilius Iaşi. Competiţia va debuta vineri, la ora 15.00 şi se va încheia duminică după-amiază, cu semifinalele şi finalele competiţiei, dacă şi vremea va permite acest lucru, în acest ween-end fiind anunţate ploi şi deasupra Iaşului.

* Răzvan Aghion va evolua în campionatul pe echipe de la Curtea de Argeş

În aceste zile, mai precis în perioada 11-13 septembrie, la Curtea de Argeş se va disputa Campionatul Naţional Intercluburi pe Echipe de Dublu (CNIED) - Under 12 ani.
Echipa SPORTUL STUDENŢESC I BUCUREŞTI este alcătuită din jucătorii AGHION RĂZVAN (prin protocol de colaborare cu CS CFR Iaşi, care va împlini 12 ani pe 11 decembrie 2015 şi este însoţit la turneu de antrenorul ceferist ieşean şi bunicul său Vergil Aghion), TILOI ANDREI-COSTIN şi OSTAFIE ALEXANDRU, respectiv MOGLAN MARIA ALEXANDRA, CRISTMANN ANNEMARIE şi HARBIC ALEXIA. Antrenorul echipei bucureştene şi căpitanul ei nejucător este Vasile Novăceanu.
Cu şapte echipe la start, turul I al competiţiei, programat vineri, dar care din cauza condiţiilor meteo (ploaie) nu a putut debuta la ora fixată, programează meciurile: Dinamo Bucureşti (cap de serie nr. 1) - fără adversar, Sportul Studenţesc II Bucureşti - CSM 2007 Focşani, Ştiinţa Constanţa - Daimon Sport Club Bucureşti şi LPS CSŞ Piteşti - Sportul Studenţesc I Bucureşti (cap de serie nr. 2, cu ieşeanul Răzvan Aghion printre titulari).
Se vor disputa în continuare semifinalele competiţiei, pentru locurile 1-4 şi 5-7 şi mai apoi finalele de clasament. Directorul de turneu este Gheorghe Borţan.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1:
Duminică, 13 septembrie, finalele de clasament de la Curtea de Argeş (CN de tenis la dublu - U 12) sunt: Dinamo Bucureşti-Ştiinţa Constanţa (locurile 1-2), Sportul Studenţesc I Bucureşti (cu ieşeanul Răzvan Aghion în echipă) - Sportul Studenţesc II Bucureşti (locurile 3-4), Daimon Sport Club Bucureşti - CSM Focşani 2007 (locurile 5-6). Pe locul 7 s-a clasat LPS CSŞ Piteşti. (Dan Teodorescu)
*** UPDATE 2:
Sportul Studenţescu I Bucureşti (cu ieşeanul Răzvan Aghion) a ocupat locul 3 şi a cucerit medalia de bronz. Campioană a devenit Dinamo Bucureşti.

 

Trofeul Victor Hănescu a fost cucerit de ieşeanul Răzvan Aghion!

La Curtea de Argeş, timp de mai multe zile, s-a desfăşurat Trofeul Victor Hănescu din cadrul Circuitului Naţional FR Tenis, pentru categoria de vârstă 12 ani. Turneul de categoria superioară A, în întrecerea masculină, a fost adjudecat miercuri, 2 septembrie 2015, de talentatul Răzvan Aghion, de la CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion, care a avut un parcurs excelent în proba de simplu, din poziţia de cap de serie nr. 2.
Pe un tabloul principal de "64", Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii:
- Turul I: fără adversar (BYE);
- Şaisprezecimi de finală: 6-0, 6-0 cu Rareş Curea (CS Campion Argeş);
- Optimi de finală: 6-4, 6-4 cu Călin Ştirbu (TC Stănică Craiova);
- Sferturi de finală: 6-0, 6-1 cu Andrei Firaru (TC Campion Olt, nr. 8);
- Semifinale: 6-1, 6-3 cu Darius Bălan (TC Stănică Craiova);
- Finala: 6-1, 6-2 cu Alin Fătu (TC Bucureşti, nr. 1).
Arbitrajul a fost asigurat de Iordache Giban, directorul de concurs fiind Ioan Cozma.
Despre turneul de la Curtea de Argeş, antrenoarea Raluca Aghion ne-a declarat: "Finala a durat trei ore, iar Răzvan a câştigat meciul împotriva primului favorit Alin Fătu după un joc epuizant, disputat pe o căldură toridă, în care i-a curs şi sânge din nas şi a făcut pauză medicală. Din păcare, turneul a avut o organizare foarte proastă, copiii trebuind să dispute chiar 2-3 meciuri pe zi, pe o căldură foarte mare. Turneul i-a epuizat pe copii, iar unii părinţi au făcut chiar şi reclamaţie la FR Tenis. Suntem bucuroşi că Răzvan a rezistat, că şi-a învins durerea de spate şi a câştigat turneul. Dacă totul va fi bine pe viitor, de pe 11 septembrie, Răzvan va evolua în Campionatul Naţional de Tenis pentru echipele de 12 ani, la invitaţia şi alături de cei de la Sportul Studenţesc Bucureşti".
În proba de dublu, pe un tablou principal de "16", tot la turneul de la Curtea de Argeş, Răzvan Aghion a concurat alături de Eduard Schipor (TC Coreco Iaşi), iar perechea ieşeană a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învinsă cu 6-2, 5-7, 6-10 de cuplul oltean Cătălin Bercea / Călin Ştirbu (TC Stănică Craiova).
În final, să mai menţionăm un fapt inedit petrecut în urmă cu mai mulţi ani, mai precis pe 1 decembrie 2009, la arenele de tenis CFR Iaşi, atunci când, într-o seară, la lumina refectoarelor, vestitul Victor Hănescu a făcut câteva schimburi de mingi cu micii tenismeni ieşeni. La un moment dat, puştiul de numai 5 ani şi 11 luni atunci, Răzvan Aghion, a venit la fileul disputei şi l-a întrebat pe invitatul de seamă al clubului ceferist moldav următoarele: "Victore, ai curajul să joci cu mine !". Toată lumea a izbucnit în râs, inclusiv Victor Hănescu, dar uite că acum, după aproximativ 6 ani, tânărul Răzvan Aghion, ajuns acum la frumoasa vârstă de 11 ani şi 8 luni, a adus Trofeul Victor Hănescu acasă, la Iaşi, după ce anul acesta a mai concurat şi la importante turnee de nivel internaţional, în România, Belgia şi Republica Moldova!
DAN TEODORESCU 

 
Mai multe articole...