Tenis de câmp

Banner turnee

Aur şi bronz, la Cupa Pamira, pentru tenismenii de la CS CFR Iaşi

În perioada 19-22 martie 2016, cele opt terenuri ale bazei de tenis Pamira, din Sibiu, au găzduit întrecerile juvenile de la Cupa Pamira pe echipe, o competiţie la care au participat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion.
Pentru fiecare dispută între echipele participante au fost programate trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, iar seturile disputate au fost scurte, până la 4 game-uri, iar la scorul de 4-4 s-a jucat tie-break. În finalele programate s-a jucat însă normal, cu seturi până la 6 game-uri.
La categoria de vârstă 12 ani, echipa alcătuită din ceferiştii ieşeni Maxim Cazac (12 ani) şi Eduard Silviu Schipor (11 ani) au cucerit medalia de bronz, după ce, în finala mică, cea pentru locurile 3-4, au învins cu 3-0 la meciuri disputate echipa alcătuită din Dragoş Mihai Butuc şi Lucas Theodor Stoia, ambii de la TC SUN Alba Iulia.
Turneul a fost câştigat de echipa Alexandru Rareş Giurea (CSŞ Petroşani) - David Manu (TC SUN Alba Iulia), cea care s-a impus cu 2-0 în semifinale, în faţa ieşenilor Cazac şi Schipor.
La categoria de vârstă 14 ani, echipa alcătuită din Răzvan Aghion (doar 12 ani, de la CS CFR Iaşi) şi Alexandru Ioan Stupar (13 ani, de la CSM Sibiu) a câştigat detaşat grupa B, după următoarele rezultate: 3-0 cu Rotaru / Tătăruca şi tot 3-0 cu Mada / Ungureanu.
În marea finală a turneului de la 14 ani băieţi, din 22 martie 2016, am consemnat: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) / Alexandru Ioan Stupar (CSM Sibiu) - Kevin Lovas (CSM Petroşani) / Călin Postea (TC Capela Rm. Vâlcea) 3-0 la meciuri disputate.
Rezultatele individuale au fost:
- Răzvan Aghion - Kevin Lovas 6-1, 6-4;
- Alexandru Ioan Stupar - Călin Postea 6-2, 6-4;
- Răzvan Aghion / Alexandru Ioan Stupar - Kevin Lovas / Călin Postea 6-0, 6-0.
După acest rezultat ieşeanul Aghion şi sibianul Stupar cuceresc medalia de aur a competiţiei, un lucru extrem de performant la vârsta lor.
Aşadar, de la Cupa Pamira de la Sibiu, acolo unde directorul turneului a fost Marius Vecerdea, iar arbitru principal Dorin Ursu, micii şi talentaţii tenismeni de la CS CFR Iaşi se întorc cu două medalii, una de aur şi alta de bronz şi se pregătesc în continuare pentru participarea la Cupa de Primăvară Vergilius-Rodotex de la arenele CFR Iaşi, competiţie care va debuta pe 2 aprilie 2016.
Tot la Iaşi, pe 16 aprilie 2016, în organizarea clubului TC Micul AS Iaşi vor debuta două competiţii, una din Circuitul Naţional FRT - Cupa Tenis Club Micul AS Iaşi     (categoria 16 ani) şi cealaltă va fi Cupa Tenis Club Micul AS Iaşi, pentru categoria 10 ani şi seniori, la feminin şi masculin.
La arenenele de tenis CFR Iaşi, pe 30 aprilie va debuta şi tradiţionalul turneu denumit Cupa de Primăvară Ruxandra Dragomir-CFR Iaşi, iar în luna august va fi prima ediţie a Memorialului de tenis Florenţa Mihai, care până în 2015 s-a numit Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

"Cazacii" lui Aghion fac ravagii la Cupa Vrancart Adjud - Primăria Onești

Secţia de tenis de la CS CFR Iaşi şi-a sporit efectivele cu doi tineri "cazaci", ei fiind Maxim Cazac (care va împlini duminică, 6 martie 2016, frumoasa vârstă de 12 ani) şi Ilie Cazac (născut pe 29 iulie 2006).
Ambii tenismeni au participat la "Cupa Vrancart Adjud-Primăria Oneşti-Tg. Ocna-Dofteana-Slănic Moldova", la categoria de vârstă 12 ani, iar Matei Cazac, antrenat acum de ieşeanul Vergil Aghion, a câştigat turneul, după următoarele rezultate: 6-0, 6-0 cu Rareş-Sebastian Chirilă (CS Pro Tenis Botoşani), 6-1, 6-0 cu Francisc-Luca Simon (CS Dacia Galaţi), 6-0, 6-1 cu David-Ionuţ Apetrei (TC Vaslui), iar în marea finală a fost 6-0, 6-2 cu Mihai-Alexandru Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău).
După cum se poate observa, "Cazacul" cel mare şi-a zdrobit adversarii şi are toate şansele să urce pe culmile gloriei în tenisul românesc !
Să mai menţionăm că Ilie Cazac, deci "Cazacul" cel mic, doar la 9 ani şi jumătate, l-a învins în primul tur pe Răzvan Albu (CS Unirea Focşani) cu 6-1, 6-0 şi a pierdut apoi în sferturi în faţa finalistului Mihai Negură, foarte greu, la scorul de 6-7 (3), 3-6.
La competiţia organizată de CS Tema Sport Oneşti, directorul de turneu a fost Emil Ţintaru, iar arbitru principal Marian Chirilă. Cei care au urcat pe podiumul de premiere au primit cupe, diplome si echipament sportiv, iar sportivii participanţi au fost din România, Ucraina şi Republica Moldova. Turneul a fost de categoria I, el fiind înscris în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Tenis.
DAN TEODORESCU

 

Tenismenul ieşean Bogdan Ionuţ Apostol schimbă prefixul !

Născut la Iaşi, pe 17 ianuarie 1996, Bogdan Ionuţ Apostol împlineşte duminică, 17 ianuarie 2016, frumoasa vârstă de 20 ani. El a început tenisul la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion, iar acum aparţine de CSM Paşcani şi se antrenează la Bucureşti, sub conducerea antrenorului Daniel Dobre, cel care i-a pregătit la un moment dat şi pe Dinu Pescariu, Alexandra Dulgheru sau Simona Halep !
După ce a terminat liceul în Dealul Copoului, la LPS Iaşi, Bogdan Ionuţ Apostol a continuat să evolueze în turneele de tenis ale lumii, iar pe vremea junioratului, când avea 18 ani, a jucat şi la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon. A evoluat cu mult succes şi la Trofeul Municipiului Iaşi de la arenele CFR Iaşi, la mai multe ediţii de nivel internaţional, iar în cariera sa are şi un două titluri cucerite în proba de dublu în turneele ITF de seniori, din România şi Turcia, împreună cu Lukas Mugevicius (21 ani, din Lituania).
În prezent, la "schimbarea prefixului", ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol este clasat pe locul 1553 ATP la simplu şi 1002 ATP la dublu, dar ascensiunea sa poate continua în 2016.
Cele mai bune clasări au fost 1065 ATP pe 26/08/2013 la simplu şi 627 ATP pe 17/08/2015 la dublu.
Pe vremea junioratului, Bogdan Ionuţ Apostol a fost pe locul 48 ITF în data de 12/05/2014. Să-i dorim mult succes în cariera sa de jucător profesionist de tenis şi un sincer La mulţi ani, de 20 ori, la "schimbarea prefixului", alături de cei dragi, de familie şi prieteni !
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Răzvan Aghion, finalist la Cupa Roman Muşat de la Roman

În această săptămână a avut loc turneul juvenil de tenis de la Roman, dotat cu Cupa Roman Muşat. Organizatorul competiţiei a fost clubul TCM Roman, directorul de turneu Simona Bălan, iar arbitrul principal ieşeanul Cătălin Costaş.
Chiar dacă a împlinit doar 12 ani în urmă cu puţine zile, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) a evoluat la categoria 14 ani, unde a ajuns până în finala turneului. Pe tabloul de "16" al probei de simplu, rezultatele pentru talentatul Răzvan Aghion (favoritul nr. 2) au fost: turul I - fără adversar; sferturi de finală: 6-0, 6-1 cu Vlad Andrieş (Condor Piatra Neamţ); semifinale: 7-5, 6-2 cu Răzvan Olaru (nr. 4, de la SCM Bacău); finala: 1-6, 1-6 cu Alexandru Chiorescu (cap de serie nr. 1, de la TC 2008 Dorohoi).
Ceilalţi câştigători ai competiţiei romaşcane au fost:
- 10 ani masculin: Călin Anastasiu (AS Tenis Club Leo Iaşi);
- 10 ani feminin: Daria Ghibarsina (TC 2008 Dorohoi);
- 12 ani masculin: Matei Onofrei (TC Venus Brăila);
- 12 ani feminin: Luana Florea (TC 2008 Dorohoi);
- 14 ani feminin: Adela Fărcăşel (TCM Roman);
- 16 ani masculin: Alexandru Sumănaru (AS Club Sportiv Moldosport Bacău).
"Am folosit acest turneu pentru un antrenament cu public pe o suprafaţă de joc rapidă, deoarece Răzvan va participa la începutul lui ianuarie 2016 la Campionatele Naţionale de la Bucureşti. El s-a descurcat bine la turneul de la Roman, unde a fost finalist, suntem mulţumiţi de evoluţia lui în acest ultim turneu al anului 2015", ne-a declarat antrenoarea Raluca Aghion, nimeni alta decât mama lui Răzvan.
De menţionat că, pe 4 ianuarie 2016, la Centrul Naţional de Tenis de la Bucureşti vor debuta Campionatele Naţionale Individuale de Iarnă, la U 14, la fete şi băieţi, cu Răzvan Aghion printre participanţi. Arbitrul principal al turneului din Capitală va fi Raluca Băcescu, director de turneu Radu Bădin, iar antrenor federal Cătălin Micula.
DAN TEODORESCU

 

 

Tenismenul ieşean Răzvan Aghion, în careul de aşi la Cupa Marin Bădin

În aceste zile, la Bucureşti, în organizarea clubului CS Dinamo din Capitală se dispută turneul juvenil de tenis Cupa Marin Bădin, din cadrul Circuitului Naţional FRT.
Chiar dacă nu a împlinit nici 12 ani, talentatul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion) participă de câteva luni la turneele categoriei de vârstă 14 ani, cu rezultate bune şi foarte bune.
Astfel, la turneul menţionat de la Bucureşti, pe tabloul de simplu de "64", Răzvan Aghion a ajuns până în semifinalele competiţiei, deci în careul de aşi al întrecerii, după următoarele rezultate:
- Turul I: Răzvan Aghion - Andrei Tiloi (Sportul Studenţesc Bucureşti) 6-0, 6-4;
- Turul al II-lea: Răzvan Aghion - Răzvan Perial (TC Bucureşti, nr. 13) 6-1, 6-4;
- Optimi de finală: Răzvan Aghion - Sebastian Gherguş (CSŞ Mircea Eliade Bucureşti, nr. 3) 6-2, 6-1;
- Sferturi de finală: Răzvan Aghion - Kevin Lovas (CSM Petroşani, nr. 7) 6-2, 6-3;
- Semifinale: Răzvan Aghion - Marco Mania (CSM Timişoara, nr. 15) 1-6, 3-6.
Marea finală este programată sâmbătă, pe 28 noiembrie, între Marco Mania (cap de serie nr. 15) şi Tudor Vasilache (nr. 4).
În proba de dublu, cuplul Răzvan Aghion / Rareş Bordei (CS Tenis Con Slobozia) a pierdut greu în primul tur în faţa perechii Alex Cosmin Pavel (Dinamo Bucureşti) / Andrei Tiloi (Sportul Studenţesc Bucureşti) cu 6-7 (4), 4-6.
Proba de dublu a fost câştigată de cuplul Marco Mania (CSM Timişoara) / Rareş Roşulescu (CSŞ Petroşani), iar cea de simplu de Marco Mania (CSM Timişoara).
Arbitrul principal al turneului din Capitală a fost Cristian Ştefan, iar directorul competiţiei Dianne Samungi.
DAN TEODORESCU

 

Un nou succes pentru talentatul tenismen Răzvan Aghion !

La Cupa Decathlon de la Ploieşti, tânărul tenismen Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) a câştigat trofeul pus în joc la categoria 14 ani, deşi el nu are nici 12 ani ca vârstă ! A obţinut 4 victorii din tot atâtea posibile, fără set pierdut şi cu şase seturi câştigate la zero !!! Cu felicitări pentru talentatul sportiv ceferist ieşean şi pentru familia sa implicată în tenis, mama Raluca şi bunicul Vergil !
DAN TEODORESCU
* UPDATE: Să mai menţionăm că, tot la categoria 14 ani, Răzvan Aghion a participat cu succes şi la turneul Cupa de Toamnă Vergilius Iaşi, găzduit de terenurile de tenis din localitatea Tomeşti, de lângă Iaşi, unde a ocupat locul 1, cu trei victorii din tot atâtea posibile.

 
Mai multe articole...