Haltere

CS CFR Iaşi - Dănuţ Fron - Ionela Atincăi : Trei medalii la haltere

În perioada 19-22 iunie 2018, finala Campionatelor Naţionale de Juniori II (U 17) la haltere are loc la Alba Iulia, în Sala de Sport a Universităţii "1 Decembrie 1918" din localitate.
Sunt în competiţie 22 de cluburi şi 100 de sportivi la toate categoriile de greutate, la masculin şi feminin, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi, cu sportiva Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg), antrenată de Dănuţ Fron.
Joi, pe 21 iunie, ceferista Ionela Atincăi (16 ani, elevă în clasa a X-a la LPS Iaşi) a cucerit trei medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 58 kg la smuls - 74 kg la aruncat - 132 kg la totalul olimpic. A fost la doar 2 kg de trei medalii de argint, dar, din păcate, Ionela Atincăi a ratat două încercări la stilul smuls şi de aici argintul mult visat.
Pe podiumul de premiere al categoriei 69 kg au urcat următoarele sportive: 1. Mihaela Ilie (CSŞ Galaţi, componenta lotului naţional al României); 2. Mihaela Buşe (Chimia Rm. Vâlcea); 3. Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi).
La finalul concursului de la categoria 69 kg, am consemnat următoarele declaraţii din partea reprezentanţilor Clubului Sportiv CFR Iaşi, după cum urmează:
- Dănuţ Fron (antrenor): "Din păcate, Ionela a ratat medaliile de argint meritate, la doar 2 kg. Mihaela Buşe a avut un total olimpic de 134 kg, iar ieşeanca Ionela Atincăi doar 132 kg. Eu spun că se putea şi mai mult, totuşi nu ne întoarcem acasă cu mâna goală!".
- Ionela Atincăi (sportivă): "Puteam şi mai bine, întotdeauna e loc de mai bine. Mă bucur de aceste trei medalii de bronz, dar nu prea, deoarece eu speram la trei medalii de argint. Anul viitor, în ultimul an al meu la categoria Under 17, să sperăm că voi cuceri trei medalii de aur şi mă voi pregăti intens pentru acest lucru".

* Marea Unire de la Alba Iulia, în atenţia FR Haltere

Să mai menţionăm, în deschiderea competiţiei de haltere de la Alba Iulia, la şedinţa tehnică, alături de preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, s-a aflat şi Corneliu Mureşan, directorul CS Unirea Alba Iulia, gazda locală a concursului.
În anul Centenarului (1918-2018) şi al Marii Uniri, preşedintele şi secretarul general al FR Haltere i-au înmânat domnului Corneliu Mureşan un trofeu în semn de mulţumire pentru eforturile depuse în organizarea şi readucerea unei competiţii oficiale de haltere în oraşul Alba Iulia, cu speranţa că această structură va contribui din ce în ce mai mult la dezvoltarea sportului "greilor" pe plan local.
În sală s-a aflat şi antrenorul ieşean Dănuţ Fron, alături de ceilalţi tehnicieni din lumea halterelor din România.

* De la Alba Iulia la Oneşti şi de la juniori II la tineret

Pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi va urma etapa de calificare de la Oneşti, din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret - U 23, care va debuta pe 9 iulie 2018. Vor lua parte la acest concurs multiplul campion naţional şi medaliat european Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi, Adnana Lungu şi Marius Pagu, toţi de la CS CFR Iaşi. Ultimul menţionat (Marius Pagu), în vârstă de 13 ani, se va muta din toamnă la Centrul Olimpic de la Bistriţa, dar vă rămâne legitimat tot la CS CFR Iaşi, după cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Adnana Lungu, triplă medaliată cu aur la Campionatele Naţionale de haltere

În această săptămână, la Sala Polivalentă "Elisabeta Lipă" din Botoşani se desfăşoară finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii III (9-12 ani) şi juniorii II (Under 15 ani), la fete şi băieţi.
Secţia de haltere a Clubului Sportiv CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, a participat la această competiţie cu trei tineri sportivi, ei fiind Adnana Lungu (cat. 44 kg), Alexandru Pagu (cat. 28 kg) şi respectiv Marius Pagu (cat. 40 kg - chiar dacă el nu are mai mult de 30 kg greutate corporală).
În întrecerea fetelor de la categoria sa de greutate, ieşeanca Adnana Lungu (FOTO) a cucerit trei medalii de aur, după următoarele performanţe: 25 kg la smuls, 27 kg la aruncat şi 52 kg la totalul olimpic.
În competiţia băieţilor, Alexandru Pagu (fratele lui Marius Pagu) s-a clasat de trei ori pe locul 5, cu rezultatele: 13 kg la smuls, 25 kg la aruncat şi 38 kg la totalul olimpic.
În sfârşit, la o categorie de vârstă superioară, Marius Pagu a ocupat de trei ori locul 6, cu performanţele: 37 kg la smuls, 48 kg la aruncat şi 85 kg la totalul olimpic.
"La Botoşani am avut rezultate de excepţie, pentru toţi sportivii noştri. La băieţi, la categoria 40 kg, adversarii lui Marius Pagu au fost superiori ca vârstă şi greutate corporală, Marius cântărind doar 30 kg! De menţionat că sportivul nostru a trecut anul acesta şi la o categorie de vârstă şi greutate superioară!", a menţionat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Tot la juniori II, dar la Under 17 ani, în perioada 19-23 iunie 2018, CS CFR Iaşi va participa la finalele Campionatului Naţional de haltere, de la Alba Iulia, unde probabil că va fi prezentă şi sportiva Ionela Atincăi.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu a câştigat Cupa României la haltere pentru seniori

În perioada 17-21 aprilie 2018, la Bucureşti, în Sala de Atletism a Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu", se desfăşoară Campionatele Naţionale de Haltere Seniori -  faza I de calificări pentru etapa finală şi Cupa României pentru anul în curs.
În urma şedinţei tehnice de validare a acestei competiţii, se întrec pentru câştigarea Cupei României la seniori şi pentru a obţine calificarea în faza finală, din 4-8 septembrie a.c., de la Arad, un număr de 144 de sportivi (59 fete şi 85 băieţi), printre ei fiind şi tinerii şi talentaţii halterofili de la CS CFR Iaşi, pregătiţi de antrenorul Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 56 kg, ceferistul ieşean Marius Pagu (doar 12 ani şi doar 31 kg greutate corporală) a reuşit o performanţă la totalul olimpic de 81 kg (36 kg la smuls şi 45 kg la aruncat) şi s-a calificat la faza finală, din toamnă.
La categoria 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (22 ani, cu dublă legitimare cu CSM Cluj) a câştigat Cupa României, cu o performanţă de 248 kg, după 105 kg la smuls şi un excepţionat rezultat de 143 kg la aruncat. Ilie Ciotoiu este multiplu medaliat pe plan european la tineret (pentru CS CFR Iaşi) şi seniori (pentru CSM Cluj) şi este una dintre speranţele ţării noastre de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
La feminin, în cadrul categoriei 69 kg, ceferista ieşeană Ionela Atincăi (doar 16 ani) a ocupat locul 4 la Cupa României, cu o performanţă de 129 kg la totalul olimpic, după 57 kg la smuls şi 72 kg la aruncat. S-a calificat şi ea la faza finală de la Arad.
Tot la feminin, dar la categoria 53 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (18 ani), care acum este legitimată la CSŞ Galaţi, s-a clasat pe un onorant loc 4 la Cupa României, cu o performanţă totală de 156 kg, după 71 kg la smuls şi 85 kg la aruncat.
În perioada 15-19 mai 2018, în Sala Sporturilor Elisabeta Lipă din Botoşani vor avea loc, cu participarea sportivilor de la CS CFR Iaşi, etapele finale de la Campionatele Naţionale de Haltere pentru Juniori II (U 15 ani) şi Juniori III (9-12  ani), la masculin şi feminin.
În continuare, în intervalul de timp 19-23 iunie 2018, la Alba Iulia se vor derula finalele Campionatelor Naţionale de Haltere pentru Juniori II (U 17 ani), la masculin şi feminin.
Etapa de calificare la faza finală şi întrecerile din Cupa României la tineret, la masculin şi feminin, vor avea loc la Sala Polivalentă - CSM Oneşti, în perioada 10-14 iulie 2018.
Finala Campionatelor Naţionale de Haltere tineret sunt programate la OVIDIU / BISTRIŢA, în perioada 7-11 august 2018.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, două medalii de bronz la Europenele de haltere seniori de la Izvorani

Luni seara, pe 26 martie 2018, la Izvorani / Bucureşti au debutat Campionatele Europene de haltere pentru seniori. La masculin, în cadrul categoriei 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (22 ani), antrenat la clubul CFR Iaşi de către Dănuţ Fron, dar care are şi o dublă legitimare cu CSM Cluj, a cucerit două medalii de bronz, la stilul aruncat, cu o performanţă de 137 kg şi la totalul olimpic, cu 247 kg.
La stilul smuls, cu 110 kg, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 4.
De menţionat că la stilul aruncat, din a doua încercare, Ilie Ciotoiu a ridicat haltera de 141 kg, performanţă cu care ar fi cucerit medalia de aur, dar cu o decizie de "2-1", încercarea nu a fost validată! El a ratat apoi şi la 145 kg.
Medaliile de aur au fost cucerite de Josue Brachi (Spania) - 254 kg la totalul olimpic şi 116 kg la smuls şi de Mirco Scarantino (Italia) - 138 kg la stilul aruncat.
La totalul olimpic, românul Cristian Marian Luca a ocupat locul 6, cu 232 kg.
Tot luni, la CE haltere de la Izvorani, în cadrul cat. 48 kg, românca Elena Andrieş (CSU Galaţi, 23 ani) a câştigat 3 medalii de aur, la smuls (79 kg), aruncat (100 kg) şi totalul olimpic (179 kg). 
DAN TEODORESCU
*** DERBY LA POPICE LA ARENA CFR IAŞI: Meciul CFR Olimpia ACB Iaşi - CFR Cluj va avea loc sâmbătă, 31 martie 2018, de la ora 9.00, la arena CFR Iaşi. Va arbitra ing. Florin Ciolan (Iaşi) *** LANSARE DE CARTE: Tot sâmbătă, 31 martie 2018, de la ora 11.00, la Muzeul Unirii din Iaşi, de pe str. Lăpuşneanu nr. 14, popicarul veteran dr. SORIN COTLARCIUC îşi lansează două cărţi beletristice. Intrarea liberă la ambele manifestări.

 

Locuri pe podium pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Bascov, lângă Piteşti, în perioada 13-17 martie 2018 se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii I (U 20) - etapa de calificare şi Cupa României. Tot la Bascov are loc şi Concursul de selecţie pentru halterofilii de la juniori III (9-12 ani).
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, Clubul Sportiv CFR Iaşi a fost prezent cu trei sportivi la competiţia de la Bascov, ei fiind Ionela Atincăi (16 ani - la juniori I), Marius Pagu (12 ani) şi Adnana Lungu (12 ani) - ultimii doi la juniori III.
În cadrul categoriei 69 kg, Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 3 la Cupa României, cu un total de 127 kg (smuls - 57 kg şi aruncat - 70 kg). Ea s-a calificat şi la etapa finală din cadrul Campionatului Naţional de haltere la U 20.
În cadrul categoriei 56 kg (deşi el are doar 32 kg), la juniori III, Marius Pagu a realizat un total de 82 kg (smuls - 35 kg şi aruncat - 47 kg), reuşind calificarea la etapa finală.
În cadrul categoriei 40 kg, tot la juniori III, ieşeanca Adnana Lungu s-a clasat pe locul 2, cu un total de 49 kg, cu 20 kg la stilul smuls şi 29 kg la stilul aruncat.
Din 23 martie 2018, la Bucureşti vor debuta Campionatele Europene de haltere pentru seniori, acolo unde va fi prezent şi ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu, cu şanse mari la medalii în cadrul categoriei 56 kg.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...