Haltere

La Arad: Rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Arad, în perioada 6-9 septembrie 2016 se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere pentru juniori (Under 20 - finalele) şi Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III.
La competiţia arădeană a participat şi "trupa" antrenorului Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi, alcătuită din sportiva Ionela Atincăi (cat. 63 kg, doar 14 ani) şi speranţa olimpică Marius Pagu (cat. 28 kg, doar 11 ani).
La Campionatul Naţional de haltere pentru juniori I (Under 20), Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 40 kg -  la stilul smuls, 55 kg - la stilul aruncat şi 95 kg la totalul olimpic! De menţionat că la aruncat, ieşeanca Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, fiind mai grea decât adversara ei de pe locul 3 cu doar... 50 grame!
La Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III, ieşeanul Marius Pagu a încântat asistenţa şi a fost selecţionat pentru Centrul Olimpic de cadeţi de la Bistriţa, după următoarele rezultate meritorii, la doar 11 ani: 25 kg la smuls, 34 kg la aruncat şi 59 kg la totalul olimpic.
La finalul competiţiei la care au participat sportivii ieşeni, antrenorul Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) ne-a declarat: "Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor Ionela Atincăi şi Marius Pagu, care au dovedit un real talent. Atincăi este o mare valoare la doar 14 ani şi aştept să devină campioană naţională în 2017, la categoria sa de greutate şi vârstă. Pagu este şi el un copil talentat şi o mare speranţă olimpică. Felicitări ambilor sportivi ceferişti ieşeni şi cred că şi alte performanţe notabile vor fi realizate de ceilalţi halterofili de la clubul nostru.  De exemplu, Ilie Ciotoiu, care concurează la tineret pentru CS CFR Iaşi, se pregăteşte acum la lotul olimpic de la Bucureşti şi va participa în decembrie 2016 la Campionatele Europene din Israel, la categoria tineret, cu şanse de a urca pe podium!".
Să mai menţionăm că sportiva Bianca Grigoraş, care a început halterele la CS CFR Iaşi sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, iar acum concurează pentru CSŞ Galaţi, va participa, în cadrul cat. 53 kg, la Campionatele Europene de haltere din Polonia (Under 17 ani). Să-i dorim mult succes ieşencei noastre!
DAN TEODORESCU

 

De cinci ori argint şi bronz pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

În perioada 14-16 iunie 2016, sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au concurat la finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori III şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.
Joi, la cadete, la cat. 63 kg, ceferista ieşeană Ionela Atincăi (14 ani) a cucerit două medalii de bronz, una la aruncat (cu 54 kg) şi alta la totalul olimpic (cu 94 kg). La smuls, cu o performanţă de 40 kg, Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, adversara ei de pe locul 3 fiind cu 200 grame mai... uşoară decât sportiva de la CS CFR Iaşi.  Pe locul 1 la totalul olimpic s-a clasat Adriana Ivan (CSŞ Galaţi).
De menţionat că Ionela Atincăi este elevă în clasa a VII-a A a Şcolii Gimnaziale "Alexandru Vlahuţă" Iaşi, la clasa unde diriginte este prof. Adrian Ivan.
"Am muncit mult pentru aceste medalii. Sunt o fată ambiţioasă, nu am lipsit niciodată de la antrenamentele coordonate de domnul antrenor Dănuţ Fron şi am reuşit. Puteam mai mult, dacă nu eram accidentată, dar am concurat şi în această situaţie şi am cucerit două medalii de bronz la categoria mea de greutate, la nivel naţional. Pe viitor doresc să urc pe prima treaptă a podiumului!", ne-a declarat după concursul de astăzi, 16 iunie, tânăra sportivă ceferistă Ionela Atincăi.
Să mai menţionăm că, revenit în sala de haltere după un an de întrerupere a activităţii sportive, la juniori III, la cat. 36 kg, Robert Pintilii (11 ani), de la CS CFR Iaşi, s-a clasat de trei ori pe locul 6, cu următoarele rezultate: 23 kg la smuls, 25 kg la aruncat şi 48 kg la totalul olimpic.
La doar 10 ani, Marius Pagu (CS CFR Iaşi) s-a bătut pentru medalii la juniori III, la categoria 28 kg, unde a cucerit două medalii de bronz, la smuls (cu o performanţă de 26 kg) şi la aruncat (cu 34 kg) şi una de argint, la totalul olimpic, cu 60 kg.
Triplul medaliat Marius Pagu este elev în clasa a III-a A la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Iaşi - învăţător: Gabriela Geamăn.
În final, antrenorul Dănuţ Fron a tras concluziile: "A fost un concurs reuşit pentru noi în cadrul Campionatului Naţional de la Botoşani, de unde ne-am întors cu cinci medalii, una de argint şi patru de bronz, cucerite de Marius Pagu şi Ionela Atincăi. Am obţinut o recoltă frumoasă şi acest lucru este doar începutul, deoarece sportivii noştri sunt extrem de talentaţi şi alături de medaliatul european Ilie Ciotoiu, avem şi alţi tineri halterofili valoroşi la clubul CFR Iaşi. Sper ca rezultatele noastre să trezească interesul major şi al factorilor de conducere care ne coordonează şi ne susţin!".
Începând cu ziua de 14 iulie 2016, tot la Botoşani, sportivii de la CS CFR Iaşi vor fi prezenţi la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (16-17 ani).
DAN TEODORESCU

 

Primele trei medalii la Botoşani pentru halterofilii de la CFR Iaşi

Cu ziua de marţi, 14 iunie 2016, la Botoşani au debutat finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori III şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul CFR Iaşi are trei reprezentanţi în competiţie, pe Marius Pagu (10 ani, nimeni altul decât nepotul medaliatului european Ilie Ciotoiu) - la cat. 28 kg, Robert Pintilii (11 ani) - la cat. 36 kg (ambii la categoria de vârstă 9-12 ani) şi Ionela Atincăi (14 ani) - la cat. 63 kg (13-15 ani).
Aşa cum a anticipat înaintea competiţiei antrenorul Dănuţ Fron, la doar 10 ani, Marius Pagu s-a bătut pentru medalii la juniori III, la categoria sa de greutate, unde a cucerit două medalii de bronz, la smuls (cu o performanţă de 26 kg) şi la aruncat (cu 34 kg) şi una de argint, la totalul olimpic, cu 60 kg.
După aceste succese, triplul medaliat Marius Pagu (elev în clasa a III-a A la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Iaşi - învăţător: Gabriela Geamăn) ne-a declarat: "Am muncit foarte mult pentru aceste medalii, în sala de antrenamente de la CFR Iaşi, sub îndrumarea domnului antrenor Dănuţ Fron, căruia îi mulţumesc foarte mult că a avut răbdare cu mine. Pe viitor vreau să continui cu halterele şi să cuceresc titlurile europene şi mondiale. Vreau să-l depăsesc în haltere pe unchiul meu, Ilie Ciotoiu!".
În replică, direct din Botoşani, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron a mai menţionat: "Dacă se va ţine de treabă, Marius Pagu va ajunge foarte departe în haltere, deoarece este extrem de talentat. Eu îl văd chiar şi pe prima treaptă a podiumului olimpic peste mai mulţi ani! Numai că, factorii de conducere ar trebui să-i acorde şi lui puţină atenţie şi să primească măcar o masă caldă pe zi, chiar din perioada următoare...".
În final, să mai menţionăm că, la totalul olimpic, la categoria 28 kg, la juniori III, podiumul de premiere a fost următorul: 1. Dan-Iulian Isofache (CSM Bistriţa) - 62 kg; 2. Marius Pagu (CS CFR Iaşi) - 60 kg; 3. Francisc Nonica (CSM Cluj) - 59 kg.
În zilele următoare vor intra în concurs, la finalele de la Botoşani şi ceilalţi halterofili ieşeni, Robert Pintilii şi respectiv Ionela Atincăi.
Următoarea competiţie pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi va debuta pe 14 iulie 2016, tot la Botoşani, atunci fiind vorba de finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (16-17 ani).
DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1 (15 iunie 2016): La CN haltere de la Botoşani, la juniori III, la cat. 36 kg, Robert Pintilii (11 ani), de la CS CFR Iaşi, s-a clasat de trei ori pe locul 6, cu următoarele rezultate: 23 kg la smuls, 25 kg la aruncat şi 48 kg la totalul olimpic. Urmează să concureze şi Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi), la cat. 63 kg, la cadete. Succes !
*** UPDATE 2 (16 iunie 2016): La cadete, la cat. 63 kg, ieşeanca Ionela Atincăi a cucerit două medalii de bronz: la aruncat (54 kg) şi la totalul olimpic (94 kg). Cu felicitări !

 

Talentaţii halterofili de la CFR Iaşi, în luptă pentru medalii la Botoşani

Începând de marţi, 14 iunie 2016, la Botoşani va avea loc finala Campionatului Naţional de haltere pentru copii şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.

Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul CFR Iaşi va avea doi reprezentanţi în competiţie, pe Marius Pagu (nimeni altul decât nepotul medaliatului european Ilie Ciotoiu) - la cat. 28 kg (9-12 ani) şi Ionela Atincăi - cat. 63 kg (13-15 ani).

Înainte de derularea finalelor de la Botoşani, antrenorul ceferist Dănuţ Fron ne-a declarat:
"La copii, printre favoriţii categoriei 28 kg, se află şi sportivul ieşean Marius Pagu, care se va bate pentru titlul naţional. La cadete, şanse sunt şi pentru sportiva noastră, Ionela Atincăi, care a progresat mult în ultima perioadă! Succes copiilor noştri!".
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Ilie-Constantin Ciotoiu câştigă Cupa României la haltere


În perioada 10-13 mai 2016, la Oneşti a avut loc prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23), dar şi întrecerile Cupei României.
Pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, au concurat Ilie-Constantin Ciotoiu (cat. 56 kg), Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), Ionela Atincăi (cat. 63 kg), dar şi mezinul Marius Pagu (cat. 28 kg, la juniori III, 9-12 ani, nimeni altul decât nepotul sportivului ieşean Ilie Ciotoiu).
În Cupa României la tineret, Ilie-Constantin Ciotoiu, recent medaliat cu bronz la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, de la Forde (Norvegia) a cucerit prima treaptă a podiumului şi trofeul pus în joc, după un rezultat de 217 kg la total, cu 100 kg la smuls şi 117 kg la aruncat.
Tot în Cupa României, dar la juniori III, elevul Marius Pagu s-a clasat pe locul 4, cu un total de 55 kg (22 kg la smuls şi 33 kg la aruncat). El a pierdut medalia de bronz la "cîntar" şi a fost la numai 2 kg de medalia de aur!
În calificările pentru etapa finală din luna noiembrie, din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, sportivii de la CS CFR Iaşi au avut rezultate notabile şi au obţinut promovarea în ultima fază a competiţiei, din toamna acestui an. La doar 14 ani, Ionela Atincăi a reuşit un total de 100 kg (45 kg la stilul smuls şi 55 kg la stilul aruncat), iar Ştefănel Chirilă a reuşit un total de 144 kg (64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat), în cadrul categoriilor de greutate la care au concurat cu mult succes.
De menţionat că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, a cucerit medalia de bronz la Cupa României în cadrul cat. 53 kg, dar pentru actualul ei club, CSŞ Galaţi.
"Sportivii noştri de la CS CFR Iaşi au avut rezultate foarte bune la Oneşti şi mă bucură faptul că unul dintre ei, Ilie Ciotoiu, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Cupa României. Ilie nu prea are adversar în România la ora actuală şi îi dorim cât mai multe succese şi medalii pe plan internaţional şi o viitoare participare la Jocurile Olimpice din 2020!", ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU 

 
Mai multe articole...