Haltere

Zestre bogată, de 19 medalii în 2017, pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi

Ultima competiţie oficială din acest an la care au participat halterofilii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, a fost cea de la Bascov - Piteşti, din cadrul Campionatului Naţional de Juniori I - U 20.
La doar 12 ani ca vârstă, în afară de concurs, în cadrul categoriei 56 kg, chiar dacă el are doar 30 kg masă corporală, ieşeanul Marius Pagu a reuşit rezultate excelente pentru vârsta sa, adică 33 kg la smuls, 45 kg la aruncat şi 78 kg la totalul olimpic.
După cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, sportivul Marius Pagu (nepotul halterofilului ieşean de talie internaţională Ilie Ciotoiu) nu a contat acum în clasamentul general, deoarece la etapa de calificare din luna aprilie 2017, a participat la categoria de vârstă Juniori III,  cucerind atunci o medalie de argint! Marius Pagu este un halterofil talentat,cu mare viitor în lumea halterelor!
Pe primul loc al categoriei 56 kg, la Juniori I, s-a clasat acum Marian Cristian Luca (19 ani), de la Dinamo Bucureşti.
În întrecerea feminină de joi, 2 noiembrie, în cadrul categoriei 69 kg, ceferista ieşeancă Ionela Atincăi (elevă în clasa a IX-a la LPS Iaşi, la clasa dirigintelui prof. Cristian Cîtea) s-a clasat pe locul 3, cucerind trei medalii de bronz cu următoarele rezultate: 57 kg - la smuls, 68 kg - la aruncat şi 125 kg - la totalul olimpic! Pe primele două locuri au fost Alexandra Alexe (Dunărea Galaţi) - locul 1, respectiv Maria Grigoriu (Rapid Bucureşti) - locul 2. Anul acesta, la doar 15 ani, sportiva Ionela Atincăi a cucerit 6 medalii la Campionatele Naţionale de  junioare I şi II, dovedind un progres evident, după cum a remarcat acelaşi antrenor Dănuţ Fron.
Mai putem remarca faptul că halterofilii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au cucerit în 2017 un număr de 19 medalii, 15 în cadrul Campionatelor Naţionale şi alte 3 în cadrul Campionatului European de Tineret de la Durres (Albania), plus 1 de aur în Cupa României prin Ilie Ciotoiu, care la tineret concurează doar pentru CS CFR Iaşi. Medaliaţii ieşeni au fost: Marius Pagu - 6 medalii (2 de aur şi 4 de argint), Ionela Atincăi - 6 medalii (3 de argint şi 3 de bronz), Ilie Ciotoiu - 7 medalii (3 de aur la Campionatele Naţionale de tineret, 1 de aur la Cupa României, plus 2 de argint şi 1 de bronz la Campionatul European de tineret din Albania). În total, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, sportivii ceferişti ieşeni au cucerit 19 medalii, cu 6 de aur, 9 de argint şi alte 4 de bronz.
"A fost un an bun pentru mine, am vrut totuşi mai mult, dar asta a fost! De-acum mă gândesc şi la cucerirea titlului naţional la junioare! Cine vrea şi îi place poate să facă haltere fără nici o problemă la Clubul Sportiv CFR Iaşi. Mulţumesc domnului antrenor Fron care m-a adus la haltere şi m-a învăţat acest frumos sport olimpic. Pe viitor îmi mai doresc să reprezint România la Olimpiadele de Vară, în sportul halterelor!", ne-a declarat sportiva Ionela Atincăi.
"Secţia noatră de haltere a cucerit anul acesta 19 medalii, într-un sport olimpic. Nu ştiu dacă mai este în Iaşi o secţie sportivă la nivel olimpic cu o asemenea zestre de medalii...", ne-a mai declarat antrenorul Dănuţ Fron, care aşteaptă acum şi premierele cuvenite pentru sportivi şi antrenor!
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu, triplu medaliat european la haltere tineret (U 23)

La Durres, în Albania, sunt în plină desfăşurare Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret (U 23). Luni, pe 16 octombrie 2017, în cadrul categoriei 56 kg tineret, printre concurenţi s-a aflat şi Ilie Ciotoiu, care concurează la "U 23" doar pentru CS CFR Iaşi, acolo unde este pregătit de antrenorul Dănuţ Fron. Într-o întrecere extrem de echilibrată, ieşeanul Ilie Ciotoiu a cucerit trei medalii, dintre care două de argint (la aruncat şi la totalul olimpic) şi una de bronz (la smuls). Ilie Ciotoiu a avut şase încercări pe podiumul de concurs, toate reuşite. La smuls a realizat 105 kg, apoi 109 kg şi în final 113 kg, iar la aruncat 132 kg, 136 kg şi în final 142 kg. La aruncat, Ilie a fost doar la 1 kg de medalia de aur, cucerită de adversarul său tradiţional, italianul Mirco Scarantino, care a reuşit 143 kg din a treia încercare. La totalul olimpic, diferenţa dintre Scarantino şi Ciotoiu a fost doar de 3 kg (258 kg, faţă de 255 kg). Cei doi au dominat întrecerea, deoarece la totalul olimpic, diferenţa dintre locul 2 (Ciotoiu) şi locul 3 (georgianul Goderdzi Berdelidze) a fost de 9 kg şi chiar de 12 kg faţă de Scarantino (locul 1)!!!
Podiumurile de premiere au fost următoarele:
- Stilul smuls:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 115 kg;
2. Sahin Muammer (Turcia) - 114 kg;
3. Ilie Ciotoiu (România) - 113 kg.
- Stilul aruncat:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 143 kg;
2. lie Ciotoiu (România) - 142 kg;
3. Goderdzi Berdelidze (Georgia) - 135 kg.
- Totalul Olimpic:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 258 kg;
2. lie Ciotoiu (România) - 255 kg;
3. Goderdzi Berdelidze (Georgia) - 246 kg.
La finalul întrecerii de la Durres, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "După cum se vede, Ilie al nostru a fost la un pas de a deveni campion european la stilul aruncat, de medalia de aur fiind despărţit de numai 1 kg. Oricum, faţă de competiţiile anterioare, lupta dintre Scarantino şi Ciotoiu a fost mult mai strânsă. Cele trei medalii europene rămân în palmaresul clubului CFR Iaşi şi al Iaşului sportiv. A mai cucerit vreun sportiv ieşean trei medalii la nivel european în acest an, într-un sport olimpic?". Iar Dănuţ Fron a mai adăugat: "ILIE CIOTOIU ESTE UN SPORTIV DE LEGENDĂ, IAR ÎN ALBANIA A REALIZAT UN REZULTAT EXCEPŢIONAL! UN CADOU IEŞENILOR, CARE AU FOST ZILELE ACESTEA ÎN HAINE DE SĂRBĂTOARE!".
DAN TEODORESCU

 

La "Naţionalele" de haltere de la Arad: Medalii de toate culorile pentru sportivii ieşeni!

În municipiul Arad, în cadrul Complexului Clubului Sportiv AMEFA-AMC, în perioada 5 - 8 septembrie 2017 se desfăşoară competiţia "Speranţe Olimpice 2017" şi finala Campionatelor Naţionale de Seniori / Senioare la haltere. La şedinţa tehnică au fost validaţi 71 de juniori III (9-12 ani) şi 88 de seniori, printre ei fiind şi ieşenii Marius Pagu, Ilie Ciotoiu şi Bianca Grigoraş.
Conform protocolului de colaborare între cluburile CSM Cluj şi CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu concurează la seniori pentru ardeleni şi la tineret pentru moldoveni, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. La seniori, Ilie Ciotoiu, care a început halterele la CS CFR Iaşi sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron, a devenit triplu campion naţional în cadrul categoriei 62 kg, cu următoarele rezultate: 110 kg - la smuls, 140 kg - la aruncat şi 250 kg - la totalul olimpic!
În cadrul Concursului naţional "Speranţe Olimpice", la juniori III (9-12 ani), reprezentantul CS CFR Iaşi, Marius Pagu (nepotul lui Ilie Ciotoiu), s-a clasat pe locul 2 la categoria 28 kg, cu rezultatul de 73 kg la totalul olimpic (cu 32 kg la smuls şi 41 kg la aruncat), cu un kilogram mai puţin decât adversarul său, Cosmin Isofache, de la CSM Bistriţa, care a reuşit un total de 74 kg. Locul 1 la aruncat a revenit însă sportivului ieşean Marius Pagu, cu un excelent rezultat de 41 kg.
Să mai menţionăm că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, dar acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit medalia de bronz la senioare, la categoria sa de greutate.
Din păcate, halterofila Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi, doar 15 ani) nu a putut fi prezentă la conpetiţia senioarelor de la Arad, unde ar fi devenit vicecampioană naţională la categoria sa de greutate, deoarece în această perioadă ea a susţinut probele sportive pentru sesiunea de admitere la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului.
În luna octombrie, concurând doar pentru CS CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu va reprezenta România la Campionatele Europene de haltere tineret (U 23) de la Tirana (Albania).
DAN TEODORESCU

 

Trei titluri de campion naţional pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu

În perioada 8-11 august 2017, la Bistriţa se desfăşoară etapa finală din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere tineret (U23). Ieşeanul Ilie Ciotoiu, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) a concurat la categoria 62 kg, unde a cucerit trei medalii de aur, din tot atâtea posibile. Rezultatele sportivului ieşean, devenit acum triplu campion naţional, au fost: 111 kg la smuls, 141 kg la aruncat şi 252 kg la totalul olimpic.
De menţionat că halterofilul Ilie Ciotoiu are dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj, dar la categoria de vârstă tineret (U 23) concurează doar pentru clubul moldav, acolo unde de fapt a şi început halterele!
"Ilie Ciotoiu a adus Iaşului din nou trei medalii de aur la haltere, după o evoluţie excepţională la finalele de la Bistriţa. Din păcate, însă, Ilie Ciotoiu ar putea părăsi Iaşul nu peste multă vreme, deoarece are oferte de la cluburile mari de haltere din ţară. Iar Iaşul nu prea are grijă de campionii săi în sport şi de aceea îi pierde cu uşurinţă. De fapt, Ilie Ciotoiu ar putea concurat pentru România şi Iaşi la viitoarele Jocuri Olimpice din 2020, de la Tokyo, dar interesează pe cineva acest aspect?", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
În luna octombrie 2017, Ilie Ciotoiu va reprezenta clubul CFR Iaşi şi România la Campionatele Europene de haltere tineret U 23 de la Tirana, din Albania, cu şanse reale de a urca pe podium.
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Ionela Atincăi, la un pas de podium la "Naţionalele" de haltere de la Botoşani

Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (15-17 ani) s-au desfăşurat în această săptămână la Botoşani. Datorită unor probleme financiare, CS CFR Iaşi a trimis la CN de la Botoşani o singură sportivă, pe Ionela Atincăi, însoţită de antrenorul Dănuţ Fron, care trebuia să concureze la categoria 69 kg. Deoarece delegaţia ieşeană nu a putut participa marţi, 11 iulie, la şedinţa tehnică, tot din lipsa banilor plecarea spre Botoşani fiind efectuată doar miercuri, sportiva Ionela Atincăi (doar 15 ani) a fost înscrisă automat la categoria 63 kg, acolo unde s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 50 kg la smuls, 70 kg la aruncat şi 120 kg la totalul olimpic.  
"Datorită faptului că nu am participat la şedinţa tehnică de marţi, sportiva Ionela Atincăi nu a fost validată la categoria care a fost înscrisă în concurs de mine, cu ajutorul unui coleg de breaslă, pierzând astfel trei medalii de bronz. Dacă Ionela concura la categoria 69 kg, ea cucerea trei medalii de bronz, dar la 63 kg ea s-a clasat de 3 ori pe locul 4! Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva... Vă mai pot spune că, la doar 15 ani, halterofila noastră are un viitor promiţător, fiind curtată de câteva cluburi mari din ţară. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Tot la Botoşani, halterofila Bianca Grigoraş (17 ani), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, dar care acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit trei medalii de argint la categoria 53 kg, cu următoarele performanţe: 67 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 147 kg la totalul olimpic.
Din data de 8 august, la Bistriţa, CS CFR Iaşi va fi prezent cu halterofilul Ilie Ciotoiu (22 ani) la finalele Campionatului Naţional de tineret (Under 23).
După această finală, în perioada 15-22 octombrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu va participa la Campionatele Europene de haltere de tineret (Under 23 ani) de la Tirana, din Albania, acolo unde are şanse la noi medalii la nivel internaţional. 
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...