Haltere

Tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi, performanţe notabile în Sala Olimpia din Capitală

În această săptămână, în Sala Olimpia din Capitală se desfăşoară prima fază a Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, cea de calificare la faza finală.
Sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron au avut realizări notabile şi au reuşit promovarea la faza finală, cu următoarele performanţe:
- Ionela Atincăi (doar 16 ani, la cat. 63 kg): a reuşit 35 kg la stilul smuls şi 45 kg la stilul aruncat;
- Ştefănel Chirilă (doar 17 ani, la cat. 69 kg): a reuşit 60 kg la stilul smuls şi 72 kg la stilul aruncat.
Tot în Sala Olimpia din Bucureşti a avut loc şi selecţia naţională pentru copii (9-12 ani), acolo unde Marius Pagu (FOTO / CS CFR Iaşi, 10 ani, la cat. 28 kg) a smuls 19 kg şi a aruncat 29 kg, performanţe notabile pentru vârsta lui şi a ocupat locul 4, fiind la doar 2 kg de medalia de bronz!
Binecunoscutul sportiv ieşean Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj) a fost calificat din oficiu pentru faza finală, el urmând a fi prezent în Norvegia, pe 8 aprilie 2016, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori.
"A fost un concurs bun la Bucureşti pentru sportivii mei de la CS CFR Iaşi, ei reuşind rezultate de mare perspectivă şi calificarea la faza finală. Despre Marius Pagu pot spune că el va ajunge cu siguranţă un al doilea Ilie Ciotoiu, iar când va împlini 13 ani, conform regulamentului, va fi selecţionat cu siguranţă în lotul naţional al României la cadeţi. Despre participarea lui Ilie Ciotoiu la Europenele din Norvegia, pot spune că multă lume se aşteaptă ca el să urce pe podium. Să-i dorim mult succes ieşeanului nostru!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Pe 26 aprilie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi vor participa la prima fază, cea a calificărilor, de la Oneşti, în cadrul Campionatelor Naţionale pentru juniori, o competiţie mai apropiată de vârsta lor.
DAN TEODORESCU

 

HALTERE DE PERFORMANŢĂ LA CLUBUL SPORTIV CFR IAŞI


Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi face selecţie pentru copiii care doresc

să practice acest minunat sport şi care sunt născuţi în perioada

2000-2005. Viitorii performeri sunt invitaţi la sala de haltere a CS CFR

Iaşi, de la fosta gară internaţională Nicolina, în zilele de luni până vineri

(orele 9.00-11.00 şi 16.00-17.30) şi sâmbătă (orele 9.00-10.30). Relaţii

suplimentare la antrenorul Dănuţ Fron.

 

Ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu, triplu campion naţional la haltere

La Bistriţa se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori I (U 20), acolo unde clubul CFR Iaşi participă cu doi sportivi în competiţie, ei fiind Ilie Ciotoiu (20 ani, cat. 62 kg) şi respectiv Alina Uglea (doar 13 ani, cat. 63 kg).
În urmă cu puţine minute s-a încheiat întrecerea masculină de la cat. 62 kg, acolo unde ceferistul ieşean de mare valoare sportivă, Ilie Ciotoiu, a devenit triplu campion naţional, la stilurile smuls şi aruncat, dar şi la total.
Pe podium s-au clasat următorii halterofili:
1. Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi) - 235 kg la total (105 kg la smuls şi 130 kg la aruncat, dar din a patra aruncare, în afară de concurs, a realizat 110 kg la smuls);
2. Bogdan Dumitraş (CS Botoşani) - 210 kg (100 + 110);
3. Robert Katona (CS Universitatea Cluj) - 185 kg (80 + 105).
De remarcat că Ilie Ciotoiu a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi este în prezent cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj, dar a concurat acum, la Bistriţa, doar pentru CS CFR Iaşi. Ilie Ciotoiu este şi component al lotului naţional de haltere pentru seniori, acolo unde se pregăteşte sub conducerea antrenorului coordonator Nicu Vlad (care este şi preşedintele FR Haltere) şi antrenorilor Petre Becheru şi Doru Agache. La finalul concursului de miercuri, 19 august 2015, de la Bistriţa, am consemnat următoarele declaraţii:
- Dănuţ Fron: "Ilie Ciotoiu nu va mai concura la alte campionate naţionale şi europene până spre finele anului, pentru a se pregăti de Campionatele Mondiale din noiembrie, care sunt criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, aşa a dispus preşedintele Nicu Vlad. El va pierde astfel multe medalii pe plan intern şi internaţional, dar calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio este prioritară. Eu sunt foarte mulţumit de evoluţia lui Ilie Ciotoiu, care face cinste Iaşului şi clubului CFR, chiar dacă el este doar la vârsta junioratului, dar concurează cu mult succes şi la tineret şi seniori. Păcat că Ilie nu beneficiază şi de o bursă olimpică din partea autorităţilor ieşene, ar merita cu prisosinţă acest lucru!";
- Ilie Ciotoiu: "După concursul de la Bistriţa, unde am cucerit trei medalii de aur din tot atâtea posibile, plec cu lotul naţional într-un stagiu de pregătire la Poiana Braşov, apoi la Snagov. Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru Mondialul din noiembrie, unde îmi doresc să prind o calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor. Voi da totul din mine pentru îndeplinirea acestui obiectiv, în faţa unor adversari puternici, dar sper să reuşesc!".
Campionatele Mondiale de la Houston, din Texas (SUA), din noiembrie 2015, sunt un criteriu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, acolo unde România speră să ajungă cu cât mai mulţi halterofili, printre ei fiind şi Ilie Ciotoiu, cel mai performant din ţară la categoriile 56 kg şi 62 kg.
Să mai menţionăm că ieşeanca Alina Uglea va intra joi în finala de la Bistriţa, dar ea este o sportivă de perspectivă, doar la vârsta cadetelor, dar extrem de talentată, după cum ne-a declarat acelaşi Dănuţ Fron.

* Popicarii veterani îşi dau întâlnire la Hunedoara

La sfârşitul acestei săptămâni, la Hunedoara va avea loc finala Campionatului Naţional de Popice pentru veterani (seniori +50), printre participanţi la nivel de echipe şi individual fiind şi sportivii de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Gruparea ieşeană face deplasarea cu zece lansatori, Vasile Ţidularu (căpitan), Aurel Roiu, Mihai Chilaboc, Ioan Herman, Sorin Cotlarciuc, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mariana Zlăvog, Mihai Ispir, Vasile Croitoru şi va intra în concurs cu două echipe formate din câte patru sportivi, dar va concura şi la toate categoriile de vârstă, la individual. După toate probabilităţile, prima echipă ieşeană va fi alcătuită din Roiu, Ioan Dăscălescu, Chilaboc şi Herman, iar a doua din Cotlarciuc, Ţidularu, Florin Dăscălescu şi Ispir, iar Zlăvog şi Croitoru vor concura doar în întrecerile individuale. Competiţia de la Hunedoara este programată în perioada 22-23 august 2015, iar ieşenii au două titluri de campioni naţionali cucerite în anii din urmă.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (HALTERE): Alina Uglea, locul 6 la CN juniori I de la Bistriţa din 11 concurente la cat. 63 kg, cu 86 kg la total (38+48).

 

Locuri fruntaşe pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi la Bistriţa

Secţia de haltere a Clubului Sportiv CFR Iaşi a participat recent, cu trei sportivi, la Campionatele Naţionale de juniori III (9-12 ani) şi cadeţi (13-15 ani) de la Bistriţa, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
La categoria 32 kg, ieşeanul Robert Pintilii a obţinut un loc 5 şi două locuri 6 după ce a ridicat 17 kg (la stilul smuls), 22 kg (la stilul aruncat) şi a avut un total de 39 kg.
Ceferista Paula Pintilii a smuls 27 kg, a aruncat 40 kg şi a avut un total de 67 kg, ocupând un loc 5 şi două locuri 6.
În final, la categoria sa de greutate (67 kg), ieşeanca Alina Uglea a fost de trei ori la un pas de podium, cucerind de trei ori locul 4, după  37 kg la smuls, 47 kg la aruncat şi 84 kg la total.
"FELICITĂRI SPORTIVILOR NOŞTRI, CARE AU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 9 ŞI 13 ANI ŞI PRACTICĂ SPORTUL CELOR PUTERNICI NUMAI DE CÂTEVA LUNI. EI AU ÎNVINS LA BISTRIŢA SPORTIVI DE LA CLUBURI MULT MAI POTENTE FINANCIAR!", ne-a declarat la finalul competiţiei antrenorul Dănuţ Fron.
De remarcat că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub conducerea lui Dănuţ Fron, dar care a ajuns între timp la clubul de haltere CSŞ Galaţi, a devenit campioană naţională la categoria 53 kg cadeţi!
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu, un loc 6 şi două locuri 7 la "Mondialele" din Polonia

În oraşul polonez Wroclaw au început Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori, iar din delegaţia României face parte şi Ilie Constantin Ciotoiu, cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj.
La prima sa participare la o competiţie de talie mondială, fără experienţă la acest capitol, la cat. 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu a reuşit sâmbătă, 6 iunie, un loc 6 la stilul aruncat, cu 136 kg şi două locuri 7 (din 13 concurenţi), cu 106 kg la smuls şi 242 kg la total. Ilie Ciotoiu este născut pe 11 iulie 1995 la Iaşi, a cântărit la Wroclaw 55.84 kg şi a început haltere la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Dănuţ Fron.
"La prima sa participare la un Campionat Mondial, fără prea multă experienţă, Ilie Ciotoiu a reuşit locuri foarte bune la nivel internaţional. A fi pe locul 6 sau 7 în lume la haltere nu este un lucru rău, ba din contra. Plus că Ilie a pierdut locul 6 la total la doar un kilogram faţă de adversarul său din Tunisia, care a reuşit un total de 243 kg !", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Intrat primul în concurs, cu emoţiile de rigoare, Ilie Ciotoiu a avut şi două încercări nereuşite, în debut la 103 kg - la smuls şi în final la 140 kg - la aruncat.
Cu 126 kg, KRUAITHONG Sinphet (Thailanda) a câștigat aurul la smuls, la egalitate cu chinezul MENG Cheng, dar diferenţierea s-a făcut la greutatea corporală (55,72 kg, faţă de 55,86 kg). Chinezul MENG Cheng a dobândit însă două medalii de aur, la aruncat, cu 150 kg şi la total, cu 276 kg.
Rezultatele finale ale grupei A au fost următoarele:
1. MENG Cheng                      18.11.1997     CHN     55.86          126 kg (smuls)     150 kg (aruncat)     276 kg (total)
2. KRUAITHONG Sinphet     22.08.1995     THA     55.72         126     142     268
3. SCARANTINO Mirco         16.01.1995       ITA     55.70         117     145     262
4. MINGMOON Witoon         10.02.1996     THA     55.88         109     146     255
5. KIM Young-Ho                   09.10.1996     KOR     55.82         110     141     251
6. BOUHIJBHA Amine         28.02.1996     TUN     55.32         110     133     243
7. CIOTOIU Ilie-Constantin  11.07.1995     ROU     55.84         106     136     242
8. HIGUITA BARRERA Luis Fernando 10.01.1997 COL     55.42         105     131     236
9. CHINEN Hayato               03.09.1996     JPN     55.54         93     123     216
10. SUKHOTSKYI Dmytro     24.05.1999     UKR     55.86         99     117     216
11. FRANCZYK Adrian Jozef 22.03.1996     POL     55.64         93     110     203
---     MAZLUM Ferhat          13.11.1996     TUR     55.80         103     ---     ---
---     NGUYEN Van Viet         10.03.1995     VIE     55.44         ---     ---     ---
Competiţia mondială de haltere de la Wroclaw (Polonia) se desfăşoară în Hala Orbita, în perioada 6-13 iunie 2015.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...