Haltere

Talentaţii halterofili de la CFR Iaşi, în luptă pentru medalii la Botoşani

Începând de marţi, 14 iunie 2016, la Botoşani va avea loc finala Campionatului Naţional de haltere pentru copii şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.

Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul CFR Iaşi va avea doi reprezentanţi în competiţie, pe Marius Pagu (nimeni altul decât nepotul medaliatului european Ilie Ciotoiu) - la cat. 28 kg (9-12 ani) şi Ionela Atincăi - cat. 63 kg (13-15 ani).

Înainte de derularea finalelor de la Botoşani, antrenorul ceferist Dănuţ Fron ne-a declarat:
"La copii, printre favoriţii categoriei 28 kg, se află şi sportivul ieşean Marius Pagu, care se va bate pentru titlul naţional. La cadete, şanse sunt şi pentru sportiva noastră, Ionela Atincăi, care a progresat mult în ultima perioadă! Succes copiilor noştri!".
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Ilie-Constantin Ciotoiu câştigă Cupa României la haltere


În perioada 10-13 mai 2016, la Oneşti a avut loc prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23), dar şi întrecerile Cupei României.
Pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, au concurat Ilie-Constantin Ciotoiu (cat. 56 kg), Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), Ionela Atincăi (cat. 63 kg), dar şi mezinul Marius Pagu (cat. 28 kg, la juniori III, 9-12 ani, nimeni altul decât nepotul sportivului ieşean Ilie Ciotoiu).
În Cupa României la tineret, Ilie-Constantin Ciotoiu, recent medaliat cu bronz la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, de la Forde (Norvegia) a cucerit prima treaptă a podiumului şi trofeul pus în joc, după un rezultat de 217 kg la total, cu 100 kg la smuls şi 117 kg la aruncat.
Tot în Cupa României, dar la juniori III, elevul Marius Pagu s-a clasat pe locul 4, cu un total de 55 kg (22 kg la smuls şi 33 kg la aruncat). El a pierdut medalia de bronz la "cîntar" şi a fost la numai 2 kg de medalia de aur!
În calificările pentru etapa finală din luna noiembrie, din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, sportivii de la CS CFR Iaşi au avut rezultate notabile şi au obţinut promovarea în ultima fază a competiţiei, din toamna acestui an. La doar 14 ani, Ionela Atincăi a reuşit un total de 100 kg (45 kg la stilul smuls şi 55 kg la stilul aruncat), iar Ştefănel Chirilă a reuşit un total de 144 kg (64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat), în cadrul categoriilor de greutate la care au concurat cu mult succes.
De menţionat că ieşeanca Bianca Grigoraş, care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, a cucerit medalia de bronz la Cupa României în cadrul cat. 53 kg, dar pentru actualul ei club, CSŞ Galaţi.
"Sportivii noştri de la CS CFR Iaşi au avut rezultate foarte bune la Oneşti şi mă bucură faptul că unul dintre ei, Ilie Ciotoiu, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Cupa României. Ilie nu prea are adversar în România la ora actuală şi îi dorim cât mai multe succese şi medalii pe plan internaţional şi o viitoare participare la Jocurile Olimpice din 2020!", ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU 

 

Competiţii importante la nivel naţional pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi

Din ziua de marţi, 10 mai 2016, vor debuta la Oneşti întrecerile primei etape din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23). Tot săptămâna viitoare şi tot la Oneşti vor avea loc şi întrecerile Cupei României la tineret (U 23) şi Cupei României la juniori III (9-12 ani).
Printre cluburile competitoare va fi şi CS CFR Iaşi, halterofilii ieşeni fiind antrenaţi de Dănuţ Fron. Vor concura tinerii şi talentaţii sportivi ceferişti Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg, recent medaliat cu bronz la Campionatele Europene de seniori de la Forde, din Norvegia, el fiind de fapt şi unicul halterofil ieşean medaliat de-a lungul timpului pe plan european), Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), Ionela Atincăi (cat. 63 kg) şi Marius Pagu (cat. 28 kg, doar 10 ani şi care este... nepotul lui Ilie Ciotoiu).
"Printre favoriţi, la câştigarea Cupei României la haltere se numără şi sportivii noştri, Ilie Ciotoiu şi Marius Pagu, unchi şi nepot ! Doresc mult succes tuturor elevilor mei la întrecerea de la Oneşti, unde sperăm să obţinem şi calificări frumoase la faza finală a Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret !", ne-a declarat antrenorul clubului ieşean, Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilii ieşeni ajung în etapa finală a juniorilor I

În această săptămână, la Oneşti au avut loc întrecerile primei etape din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori I (Under 20), acolo unde CS CFR Iaşi a avut doi reprezentanţi, pe Ionela Atincăi (cat. 63 kg, doar 14 ani) şi Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), antrenaţi de Dănuţ Fron.

Ambii sportivi ieşeni au avut comportări foarte bune şi, prin rezultatele obţinute, au promovat în etapa finală, din iulie 2016.

Ionela Atincăi a reuşit un total de 93 kg, cu 40 kg la smuls şi 53 kg la aruncat, iar Ştefănel Chirilă un total de 145 kg, cu 65 kg la smuls şi 80 kg la aruncat.

"Îmi felicit sportivii pentru rezultatele reuşite la Oneşti şi le doresc mult succes în etapa finală. În urma rezultatului obţinut la Oneşti, Ionela Atincăi are toate şansele să ajungă şi la Centrul Olimpic de haltere juniori, de la Botoşani", a menţionat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Bronz european pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, cu dublă legitimare la CS CFR Iaşi-CSM Cluj a cucerit în urmă cu puţine minute medalia de bronz la total, în cadrul cat. 56 kg, la "Europenele" de haltere seniori de la Forde, din Norvegia. Performanţa lui Ilie Ciotoiu a fost de 247 kg la total, cu 111 kg la smuls şi 136 kg la aruncat. Bravo Ilie, bravo antrenorului care l-a descoperit la CS CFR Iaşi, Dănuţ Fron. Primarul ieşean Mihai Chirica adresează şi domnia sa FELICITĂRI sportivului ieşean Ilie-Constantin Ciotoiu.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...