Haltere

Rezultate promiţătoare pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi

La Oneşti se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23).
Chiar dacă sunt cu 9-10 ani mai tinere decât adversarele din concurs, ceferistele ieşene Bianca Grigoraş (13 ani) şi Mădălina Ţibichi (14 ani) au fost aproape de podium la categoriile la care au participat, sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron.
Astfel, la categoria 53 kg, sportiva Bianca Grigoraş (CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 6 la toate stilurile din concurs, după 39 kg reuşite la smuls, 50 kg la aruncat şi 89 kg la total.
La categoria 58 kg, ceferista ieşeană Mădălina Ţibichi, care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, s-a clasat imediat sub podium, pe locul 4, la smuls (cu o performanţă de 51 kg), aruncat (63 kg) şi total (114 kg).
Din păcate, din motive medicale, Alexandra Nichitoaie (CS CFR Iaşi) nu a putut intra în concurs !
Sunt mulţumit de rezultatele elevelor mele, care sunt în mare progres. Ele au fost învinse de sportive de top naţional, cu 9 sau chiar 10 ani mai mari decât ele, iar pe podiumul categoriei lui Ţibichi au ajuns doar fetele care au participat de-a lungul timpului la Campionatele Europene şi Mondiale de haltere”, ne-a declarat direct de la Oneşti, în această seară, antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Ultimul concurs din acest an pentru sportivii secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi (FOTO) va avea loc la Bistriţa, în perioada 12-18 noiembrie, în cadrul Campionatelor Naţionale de seniori. Sunt calificate la finala de la Bistriţa sportivele Bianca Grigoraş şi Mădălina Ţibichi.
Revenit în sportul halterelor ieşene, marea speranţă ceferistă Ilie Ciotoiu va fi prezent şi el la competiţia de luna viitoare, de la Bistriţa.
DAN TEODORESCU

 

Cupa Nicu Vlad-CFR Iaşi la haltere, un real spectacol sportiv în premieră la Sala Polivalentă

Timp de 4 ore, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit joi, 29 august 2013, prima ediţie a concursului de haltere denumit Cupa Nicu Vlad-CFR Iaşi. Născut în comuna Piscu, din judeţul Galaţi, binecunoscutul Nicu Vlad, fostul campion naţional, european, mondial şi olimpic al României, în prezent preşedintele FR Haltere, vicepreşedintele COSR, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Europene şi membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Internaţionale de Haltere a avut reprezentanţi de suflet la competiţia ieşeană. Astfel, la acest capitol putem menţiona că printre competitorii concursului organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu DJST Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, s-au aflat şi tinerii halterofili din localitatea gălăţeană Piscu, sub conducerea antrenorului Alexandru Dumitrescu, cel care l-a selectat pentru sportul halterelor, în urmă cu mai mulţi ani, chiar pe Nicu Vlad ! Mai putem remarca faptul că însuşi primarul comunei Piscu, Ştefan Vlad (fratele lui Nicu Vlad) a trimis un salut colegial gazdelor ieşene, urându-le mult succes în organizarea primei ediţii a ineditei competiţii menţionate.
Concursul găzduit de Sala Polivalentă ieşeană a adunat la start 16 tineri halterofili de la CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron), Asociaţia Sportivă Şcolară Cutezătorii Frumuşiţa (antrenor: Gheorghiţă Burgoci) şi Asociaţia Sportivă Piscul Siretul (antrenor: Alexandru Dumitrescu), ultimele două menţionate fiind din judeţul Galaţi. Arbitrii competiţiei au fost Liliana Niculiţă (Galaţi) şi Alexandru Tănăsache (Iaşi), festivităţile de deschidere şi premiere fiind coordonate de Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi.
Avându-se în vedere tinereţea participanţilor, cu vârste cuprinse între 10 ani şi 18 ani şi dorindu-se ca prima ediţie a Cupei Nicu Vlad-CFR Iaşi să fie o amintire frumoasă pentru toţi concurenţii, obiectivul principal fiind promovarea halterelor în zona Moldovei, organizatorii au hotărât ca toţi sportivii să fie clasaţi pe locul 1 la finalul concursului, primind medalii de aur şi diplome din partea CS CFR Iaşi şi diplome de excelenţă din partea DJST Iaşi (director: lector univ. dr. Ciprian Paraschiv).
Concursul a respectat regulile internaţionale în sportul halterelor, la stilul smuls şi aruncat şi apoi făcându-se adunarea performanţelor la total. Au excelat în concurs ieşenii Ilie Ciotoiu (18 ani), Mădălina Ţibichi (14 ani, componentă a lotului naţional de junioare al României), Bianca Grigoraş (13 ani) şi Alexandra Nechitoaie (13 ani), respectiv gălăţenii Marian Munteanu (14 ani), Silviu Gabriel Olaru (16 ani), Mariana Tăbăcaru (13 ani) şi Adelin Lefter (10 ani).
Rezultatele finale au fost următoarele:
1. CS CFR Iaşi:
- Ilie Ciotoiu – 60 kg la smuls + 90 kg la aruncat = 150 kg la total (cu menţiunea că la smuls a mai avut o încercare reuşită la 70 kg, din a patra încercare, în afară de concurs);
-  Mădălina Ţibichi – 40 + 52 = 92 kg;
- Bianca Grigoraş – 35 + 40 = 75 kg;
- Alexandra Nechitoaie – 27 + 35 = 62 kg;
- Adrian Agafiţei (debutant) – 20 + 20 = 40 kg.
2. AS Piscul Siretul (jud. Galaţi):
- Marian Munteanu – 65 + 85 = 150 kg;
- Silviu Gabriel Olaru – 55 + 75 = 130 kg;
- Mariana Tăbăcaru – 41 + 45 = 86 kg;
- Miruna Coman – 24 + 34 = 58 kg;
- Cătălin Năstase – 21 + 28 = 49 kg;
- Petrişor Daniel Dumitrache – 20 + 27 = 47 kg;
- Andrei Florin Pleşcan – 22 + 20 = 42 kg.
3. ASŞ Cutezătorii Frumuşiţa (jud. Galaţi):
- Adelin Lefter – 30 + 40 = 70 kg;
- Cătălin Crăciun – 25 + 35 = 60 kg;
- Iulian Agache – 25 + 35 = 60 kg; 
- Sebastian Hîncu – 18 + 25 = 43 kg.
Vă mai informăm că unii dintre sportivii din judeţul de la Dunăre prezenţi la Iaşi concurează în Campionatele Naţionale ale României pentru renumitele cluburi de haltere din municipiile Oneşti şi Galaţi.

* O emoţionantă festivitate de premiere la arena ieşeană

Festivitatea de premiere, coordonată de Dan Teodorescu, a fost oficiată de Cristian Constantin Veriveş (din partea Primăriei Municipiului Iaşi), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi arbitra Liliana Niculiţă (din Galaţi, din partea Federaţiei Române de Haltere).
În afara sportivilor menţionaţi anterior, au mai primit diplome de excelenţă arbitrii Liliana Niculiţă şi Alexandru Tănăsache, antrenorii Dănuţ Fron, Gheorghiţă Burgoci şi Alexandru Dumitrescu, Mircea Ursu (DJST Iaşi), Cristian Constantin Veriveş (Primăria Municipiului Iaşi), oficialii din delegaţia gălăţeană Violeta Năstase, Paula Coman, Petruş Coman, Mihăiţă Popa.
După concursul propriu-zis, „repriza a treia” a avut loc la Restaurantul Clubului Sportiv CFR Iaşi, după care oaspeţii din judeţul Galaţi au vizitat şi baza sportivă CFR Iaşi, având numai cuvinte de laudă la adresa gazdelor ceferiste ieşene şi a performanţelor obţinute de sportivii de la „Gara Mare” în cadrul secţiilor de tenis, culturism, popice, box, haltere şi sportul pentru toţi.
DAN TEODORESCU

 

Concurs inedit de haltere la Sala Polivalentă din Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi are singura secţie ieşeană performantă de haltere, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. În parteneriat cu DJST Iaşi, CS CFR Iaşi va organiza prima ediţie a Cupei Nicu Vlad-CFR Iaşi la haltere, competiţia fiind programată în data de joi, 29 august 2013, la Sala Polivalentă din Iaşi, începând cu ora 10.00.
În afară de sportivii de la CS CFR Iaşi, vor participa la acest concurs halterofilii din judeţul Galaţi, inclusiv din localitatea Piscu, locul natal al fostului campion naţional, european, mondial şi olimpic Nicu Vlad, în prezent preşedintele FR Haltere, vicepreşedintele COSR, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Europene şi membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Internaţionale de Haltere.
Echipa de haltere a CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron va fi alcătuită din tinerii sportivi Ana Maria Miron, Alexandra Nichitoaie, Bianca Grigoraş, Mădălina Ţibichi, Sebastian Colac şi debutantul Sebastian Agafiţei. Intrarea la Sala Polivalentă din Iaşi, pe durata competiţiei, este liberă !
DAN TEODORESCU

 

La un pas de podium pentru ieşeanca Mădălina Ţibichi

* La Botoşani, sportivele secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi au participat la finalele Campionatelor Naţionale pentru juniori II

Trei sportive de la CS CFR Iaşi, coordonate de antrenorul emerit Dănuţ Fron, au participat în aceste zile la Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (cadeţi), de la Botoşani. La finalul unor întreceri spectaculoase şi în faţa unor adversare puternice, halterofilele de la CS CFR Iaşi s-au clasat în partea superioară a clasamentelor de la categoriilor lor de greutate, foarte aproape de podiumul premiantelor !
La categoria 44 kg (cu 14 finaliste la start), ceferista ieşeană Alexandra Nechitoaie s-a clasat pe locul 6 la stilul smuls (cu 27 kg), tot pe locul 6 la stilul aruncat (cu 36 kg) şi tot pe locul 6 la total (cu 63 kg).
La categoria 48 kg (22 finaliste), ieşeanca Bianca Grigoraş s-a clasat şi ea de 3 ori pe locul 6, la smuls (36 kg), la aruncat (47 kg) şi la total (83 kg). De menţionat că Grigoraş putea urca mai sus în cele trei clasamente, dacă nu rata de puţin ultimele încercări la smuls (la 40 kg) şi aruncat (50 kg) !
În sfârşit, Mădălina Ţibichi (FOTO), la categoria 53 kg (24 finaliste), care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, a fost la un pas de podium, cu un deficit de numai 5 kg la total faţă de o medalie de bronz ! Ea s-a clasat pe locul 4 la smuls (cu 52 kg), pe locul 4 la aruncat (cu 63 kg) şi pe locul 4 la total (cu 115 kg).
Dacă Nechitoaie şi Grigoraş au 13 ani, iar Ţibichi doar 14 ani, putem spune totuşi că, în sportul halterelor, viitorul aparţine acestor tinere şi talentate sportive de la CS CFR Iaşi, calificate în acest an şi la finalele de junioare I, tineret şi chiar senioare !
În final, antrenorul Dănuţ Fron ne-a menţionat în această seară următoarele: “La categoriile mici, bătălia în halterele din România este mare, sunt sportive valoroase peste tot, cu 2-3 ani de experienţă mare mare decât fetele noastre de la CFR Iaşi. Chiar şi în aceste condiţii, evoluţia sportivelor noastre a fost bună, iar Ţibichi a ratat podiumul la milimetru, pot spune ! La finalele viitoare, care sunt mai valoroase, sper să obţinem şi noi medalii, ne dorim foarte mult acest lucru !”.
DAN TEODORESCU

 

Radio România Iaşi, mereu alături de Clubul Sportiv CFR Iaşi

Realizatorul Valeriu Ştefan şi redactorul sportiv Dan Teodorescu, ambii de la Radio România Iaşi, au coordonat emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv de sâmbătă, 15 iunie 2013, care a analizat, pe durata a două ore de emisie în direct, mai multe componente ale sportului ieşean şi nu numai, inclusiv din activitatea de performanţă a secţiilor de popice, haltere, tenis de câmp şi sportul pentru toţi de la CS CFR Iaşi.
Printre invitaţii din studioul postului Radio România Iaşi au fost antrenorul de haltere Dănuţ Fron, halterofila de lot naţional de junioare al României Mădălina Ţibichi, dar şi atletul veteran Neagu Mazilu, cel care, la 85 de ani şi 4 luni şi după o activitate sportivă de 70 de ani, şi-a anunţat recent retragerea din activitatea sportivă de performanţă. Toţi aceşti invitaţi, care aparţin de CS CFR Iaşi, au relatat despre ultimele performanţe pe plan naţional, despre perspectivele secţiei de haltere de la clubul ceferist, iar veteranul veteranilor ieşeni, Neagu Mazilu a menţionat: „Am intrat în sport cu o medalie de aur cucerită la un concurs în Bucureşti şi am ieşit din sport cu o medalie de aur cucerită tot la Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale ale atleţilor veterani, din urmă cu câteva zile. Dar eu mişcare voi face în continuare, pentru sănătatea mea şi voi rămâne şi pe post de consilier sportiv la Clubul CFR Iaşi şi oricine îmi va cere staful îl voi da cu mare plăcere”.
În continuare, antrenorul de haltere Dănuţ Fron a spus că sportiva Mădălina Ţibichi, care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, dar aparţine în continuare de CS CFR Iaşi are toate şansele să reprezinte România la viitoarele Campionate Europene de haltere din Lituania. „Mădălina poate arunca în viitorul apropiat 70 de kg şi cu această ocazie să ajungă în echipa României pentru Europenele din Lituania. Eu cred în posibilităţile ei, deoarece ea aruncă acum 65 kg şi poate ajunge şi la 70 kg, cu antrenamente bune. Mai am în echipa ieşeană două sportive, de 13 ani, Bianca Grigoraş şi Alexandra Nechitoaie, care sunt şi ele solicitate la Centrele Olimpice de la Galaţi şi Botoşani. Avem acum un sediu nou şi performant pentru secţia de haltere, la Gara Nicolina şi aşteptăm să vină câţi mai mulţi copii la haltere, un sport frumos şi armonios !”, a menţionat Dănuţ Fron.
Voi munci mult la antrenamente pentru a-mi realiza baremul pentru Europenele de haltere din Lituania şi cred cu putere că pot ajunge acolo !”, a mai spus şi tânăra sportivă de numai 14 ani, Mădălina Ţibichi.
Redactorul sportiv Dan Teodorescu, care este şi director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi, a menţionat primele rezultate de la turneul Tenis Partener găzduit în aceste zile de arena de tenis CFR Iaşi (acolo unde a concurat şi confratele în jurnalismul sportiv Ciprian Popa), a trecut în revistă performanţele de excepţie ale echipei de popice CFR Olimpia CFR Iaşi, campioană naţională la seniori, juniori şi veterani şi a mai prezentat şi realizările echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi, care va disputa finala Cupei României pe 18 iunie, la Târgu Mureş, cu multipla campioană CS City’us din localitate.
La invitaţia realizatorul de programe Valeriu Ştefan s-a aflat în studioul Radio România Iaşi şi comandantul „Aeroclubului Ieşean Alexandru Matei”, domnul Sorin Enghel, care a detaliat câteva aspecte din acest frumos sport al „zburătorilor” !
Redactorii sportivi Liviu Suceveanu. Gheorghe Şoană şi Cristian Bălan au fost prezenţi la microfon cu relatări specifice sportului ieşean, naţional şi internaţional. Tot pe calea undelor s-a mai aflat în direct şi preşedintele FR Kaiac-Canoe, Ion Bârlădeanu cu relatări de la Campionatele Europene din Portugalia, unde România a cucerit până acum o medalie de argint şi două de bronz.
Ştirile la zi din domeniul sportiv, lecturate de Valeriu Ştefan şi Dan Teodorescu, concursurile pe teme sportive cu mare afluenţă la public şi muzica de bună calitate au încunat emisiunea sportivă din dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, în cabina tehnică a postului Radio România Iaşi fiind prezentă o profesionistă în domeniu, Cornelia Lefter.
În final, conducerea CS CFR Iaşi a invitat departamentul sport de la Radio România Iaşi la arena de tenis CFR Iaşi, pentru ca emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv din ziua de 13 iulie 2013, de la ora 11.00 la ora 13.00, să aibă „centrul” de coordonare la arena ieşeană, pe durata semifinalelor turneului internaţional de tenis feminin din circuitul ITF, denumit FRT Pro Circuit - Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 10.000 dolari. Tot la arena CFR Iaşi, în luna august 2013 va avea loc şi turneul masculin din circuitul ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi alături de Rodotex Iaşi.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...