Haltere

Ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu va participa la Campionatele Mondiale de haltere din Polonia

În perioada 6-13 iunie 2015, la Wroclaw, în Polonia, va avea loc Campionatul Mondial de haltere pentru juniori. Din delegaţia României face parte şi sportivul ieşean Ilie-Constantin Ciotoiu, care va concura la categoria 56 kg. El este în dublă legitimare CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron) şi CSM Cluj (antrenor: Ionuţ Felecan) şi este şi component al lotului olimpic al României la haltere.
Anul trecut, în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Limassol, din Cipru, ieşeanul Ilie Ciotoiu a cucerit trei medalii de argint la aceeaşi categorie de greutate, la smuls, aruncat şi total, el fiind şi multiplu campion al României la juniori, tineret şi seniori şi câştigător al Cupei României.
"După ultimele rezultate, Ilie Ciotoiu poate intra în primii şase la Mondialele din Polonia, dar poate lua chiar şi medalii. Noi, ieşenii, îi dorim mult succes ieşeanului nostru, decoperit şi format ca halterofil la Clubul Sportiv CFR Iaşi. Din păcate, deşi ar merita cu prisosinţă o bursă olimpică, nimeni din Iaşi nu-i dă atenţia cuvenită acestui tânăr şi talentat halterofil Ilie Ciotoiu, care ar putea ajunge anul viitor şi la Jocurile Olimpice de la Rio !", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Conform site-ului Federaţiei Internaţionale de Haltere, la Mondialele de la Wroclaw, la cat. 56 kg - masculin, vor fi în competiţie următorii 13 sportivi: MENG Cheng  (CHN), SCARANTINO Mirco (ITA), KIM Young-Ho (KOR), NGUYEN Van Viet (VIE), HIGUITA BARRERA Luis Fernando (COL), KRUAITHONG Sinphet (THA), MINGMOON Witoon (THA), MAZLUM Ferhat (TUR), BOUHIJBHA Amine (TUN), CIOTOIU Ilie-Constantin (născut la data de 11.07.1995 - ROMÂNIA), CHINEN Hayato (JPN), FRANCZYK Adrian Jozef (POL), SUKHOTSKYI Dmytro (UKR).
Concursul de la cat. 56 kg va avea loc sâmbătă, pe 6 iunie, la ora locală 10.00 (grupa C) şi ora locală 12.00 (grupa B). O zi mai târziu, pe 7 iunie, de la ora locală 18.00 (dar 19.00 în România) va avea loc întrecerea de la grupa A.
Competiţia mondială de haltere din Polonia va fi găzduită de "Sports Complex ORBITA Hall", din Wroclaw - Wejherowska Street 34.
Programul complet al CM de haltere juniori din Polonia se poate viziona aici: http://www.iwf.net/wp-content/uploads/downloads/2015/03/Competition-Program.pdf
Să mai menţionăm că în perioada 16-20 iunie 2015, la Botoşani vor avea loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II, acolo unde trupa lui Dănuţ Fron de la CS CFR Iaşi va fi prezentă cu tinerele talente Mădălina Ţibichi, Alina Uglea şi Adrian Agafiţei.
DAN TEODORESCU

 

Turnee naţionale şi internaţionale pentru sportivii de la CS CFR Iaşi

* Halterofilii de la CS CFR Iaşi s-au calificat la faza finală a Campionatelor Naţionale de tineret

În sala de jocuri sportive a CSM Oneşti au avut loc recent calificările pentru faza finală din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23) şi Cupa României la tineret (U 23), acolo unde au participat şi sportivii de la CS CFR Iaşi, conduşi de antrenorul Dănuţ Fron.
În urma unor evoluţii foarte bune, toţi sportivii ceferişti ieşeni s-au calificat la faza finală, după următoarele rezultate:
- Paula Pintilii (cat. 48 kg, doar 13 ani) - un total de 45 kg (20 kg la smuls şi 25 kg la aruncat);
- Alina Uglea (cat. 63 kg, doar 13 ani) - un total de 77 kg (35 kg la smuls şi 42 kg la aruncat);
- Cătălin Saraiman (cat. 56 kg, doar 14 ani) - un total de 84 kg (37 kg la smuls şi 47 kg la aruncat);
- Adrian Agafiţei (cat. 77 kg, doar 16 ani) - un total de 144 kg (64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat).
Campionatul naţional Ilie Ciotoiu (62 kg, cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj), prezent la Oneşti cu lotul naţional al României a fost calificat din oficiu la faza finală a competiţiei, el pregătindu-se pentru participarea în perioada următoare la Campionatele Mondiale de haltere pentru tineret / juniori I, din Polonia, de la Wroclaw, din intervalul 5-15 iunie 2015. 
De asemenea, tot la Oneşti a fost prezentă şi ieşeanca Bianca Grigoraş (doar 14 ani, acum la CSŞ Galaţi), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi care a cucerit medalia de bronz la Cupa României, la cat. 53 kg, cu o performanţă totală de 136 kg (58 kg la smuls şi 78 kg la aruncat). Ea va reprezenta România şi la Campionatele Europene de cadeţi (13-15 ani), din Suedia, din perioada 31 iulie-9 august 2015.
Pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi, unde a revenit la antrenamente şi Mădălina Ţibichi (16 ani, cu unele probleme medicale în ultima perioadă) urmează participarea la fazele finale ale Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori II (16-17 ani) - de la Botoşani (16-20 iunie) şi ale Campionatelor Naţionale de cadeţi (13-15 ani) şi juniori III (9-12 ani) - de la Bistriţa (6-12 iulie).

* Turneu internaţional la Bucureşti pentru tenismenul ieşean Răzvan Aghion

Turneul internaţional de tenis juvenil "Daimon Cup U12", din cadrul "Tennis Europe Junior Tour" se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, în cadrul "DAIMON SPORT CLUB", sub conducerea arbitrului principal Ioan Mărginean.
În competiţia masculină participă şi Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi, care va împlini 12 ani în decembrie 2015), însoţit la Bucureşti de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion.
La simplu, pe un tablou de "32", Răzvan Aghion a reuşit în primul tur o victorie extrem de preţioasă, după ce l-a învins pe Dan Vasile Duţă cu 1-6, 6-4, 6-3. De remarcat că în setul secund, după un prim act câştigat cu 6-1, Duţă a condus cu 4-2 la game-uri, dar Aghion jr a avut o revenire fantastică şi s-a impus în câştigător !
Miercuri, pe 20 mai, în optimile de finală, ieşeanul Răzvan Aghion l-a întâlnit pe turcul Orhan Gur Umur, în faţa căruia a pierdut cu 3-6, 3-6. De remarcat că, în situaţiile dificile ale partidei, turcul Umur a folosit fel de fel de "şiretlicuri" sportive, care l-au scos efectiv din mână pe Răzvan Aghion, care mai are de învăţat la acest... "capitol" !
În proba de dublu, alături de Alin Mihai Fătu (11 ani, de la AS Tenis Club Bucureşti), Răzvan Aghion a obţinut în prim succes, după 6-2, 7-6 (5) în faţa perechii Mihai Alexandru Coman / David Perju. Miercuri după amiază, în sferturile de finală ale probei de dublu masculin, s-a  jucat meciul Răzvan Aghion / Alin Mihai Fătu - Dan Vasile Duţă / Liviu Gabriel Zamfirache 3-6, 2-6.
DAN TEODORESCU

 

Succese la Bucureşti pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

Timp de mai multe zile, Sala Olimpia din Bucureşti a găzduit Campionatul Naţional de haltere pentru seniori (calificările la etapa finală de la Arad, din luna septebrie), dar şi Cupa României.
Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, s-a prezentat la competiţia din Capitală cu trei tineri sportivi cadeţi şi toţi au reuşit să depăşească baremul impus pentru promovarea la finala de la Arad. S-au aflat în concurs următorii ceferişti ieşeni:
- Cătălin Saraiman (14 ani, cat. 56 kg): a avut un total de 77 kg – 35 kg la smuls şi 42 kg la aruncat.
- Adrian Agafiţei (15 ani, cat. 77 kg): un total de 144 kg – 64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat.
- Alina Uglea (13 ani, cat. 63 kg): un total de 70 kg – 30 kg la smuls şi 40 kg la aruncat.
La cat. 62 kg a concurat şi ieşeanul Ilie Ciotoiu, cu dublă legitimare CSM Cluj-CFR Iaşi, care s-a clasat pe locul 1 cu un total de 237 kg (105 kg la smuls şi 132 kg la aruncat) şi care a cucerit Cupa României la haltere pentru seniori.
Sportivii ieşeni vor participa în continuare la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret (calificările la etapa finală din luna octombrie, care va avea loc tot la Oneşti) şi la Cupa României de la Oneşti, competiţie care va debuta pe 12 mai 2015.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu câştigă Cupa României la juniori

În perioada 10-13 martie 2015, Sala Olimpia din Capitală a găzduit faza I (calificările) din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori (U 20), plus întrecerile din cadrul Cupei României.
Clubul CFR Iaşi a fost prezent la competiţia de la Bucureşti cu sportivii Robert Pintilii (10 ani), Cătălin Saraiman (14 ani), Mădălina Ţibichi (16 ani), Adrian Agafiţei (16 ani) şi Alina Uglea (12 ani), alături de antrenorul Dănuţ Fron. Cu dublă legitimare CSM Cluj-CFR Iaşi, la competiţia din Capitală a fost prezent şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (19 ani), component al lotului naţional olimpic de seniori.
În cadrul Cupei României, trecut la o categorie superioară (62 kg), Ilie Ciotoiu a cucerit medalia de aur şi locul 1 pe podium, cu un total de 241 kg, după 105 kg la smuls şi un remarcabil rezultat de 136 kg la aruncat. Cu acelaşi rezultat, Ilie Ciotoiu s-a calificat şi la faza finală a Campionatului Naţional de haltere pentru juniori I. 
Ilie Ciotoiu se pregăteşte în acest an la lotul naţional de la Bucureşti, pentru a reprezenta România în competiţiile internaţionale, ţelul suprem fiind participarea la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston (Texas, SUA), din luna noiembrie 2015, acolo unde se obţin şi calificările pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, din Brazilia.
Rezultatele celorlalţi sportivi ceferişti ieşeni în cadrul C.N. de haltere pentru juniori şi cadeţi (faza calificărilor la finalele din vară) au fost:
- Cat. 32 kg: debutantul Robert Pintilii, la numai 10 ani, a smuls 12 kg şi a aruncat 14 kg (26 kg în total), comportarea acestuia urmând a fi analizată pentru încadrarea lui în Programul Pierre de Coubertin, la juniori III.
- Cat. 56 kg: debutantul Cătălin Saraiman, la numai 14 ani, a smuls 25 kg şi a ridicat 35 kg (în total 60 kg) şi-a s-a calificat la finala de cadeţi.
- Cat. 58 kg: Mădălina Ţibichi, la 16 ani, a smuls 55 kg şi a aruncat 67 kg (după ce a ratat la 70 kg) şi cu un total de 122 kg s-a calificat la finala de junioare II, ocupând un onorant loc 6 şi în Cupa României.
- Cat. 77 kg: debutantul Adrian Agafiţei, la 16 ani, a smuls 58 kg şi a aruncat 70 kg şi cu un total de 128 kg s-a calificat la finala de juniori II.
- Cat. 63 kg: marea speranţă Alina Uglea (12 ani) a smuls 30 kg şi a aruncat 37 kg (a ratat de puţin la 40 kg) şi cu un total de 67 kg s-a calificat la finala de junioare III.
De menţionat că, în această săptămână  a avut loc la Bucureşti şi Adunarea Generală ordinară a FR Haltere, cu participarea preşedintelui Nicu Vlad, acolo unde au fost făcute public şi clasamentele pe 2014. Pe cluburi, CS CFR Iaşi s-a clasat pe locul 4 pe ţară, iar halterofilul Ilie Citoiu a ocupat locul 3 în cadrul ierarhiei FRH.
În perioada 21-25 aprilie 2015, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi va fi prezentă la Campionatul Naţional de seniori (calificări) şi la Cupa României, tot de la Sala Olimpia din Bucureşti. După cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, vor fi prezenţi luna viitoare în Capitală sportivii Alina Uglea, Adrian Agafiţei şi Mădălina Ţibichi, alături de multiplu campion naţional şi vicecampion european Ilie Ciotoiu.
DAN TEODORESCU

 

Calendarul Federaţiei Române de Haltere în 2015

Clubul Sportiv CFR Iaşi are în componenţa lui secţia de haltere, condusă de antrenorul Dănuţ Fron. Cei mai reprezentativi sportivi sunt Ilie Ciotoiu (19 ani), aflat în dublă legitimare cu CSM Cluj şi care este component al lotului naţional olimpic de seniori la categoria 56 kg şi Mădălina Ţibichi (15 ani), dar mai sunt şi alţi tineri care bat la uşile afirmării în sportul greilor, la sala ceferistă de haltere de la Gara Internaţională Nicolina !!! Vă prezentăm în cele ce urmează calendarele competiţionale elaborate de Federaţia Română de Haltere (preşedinte: Nicu Vlad), pe plan intern şi internaţional, pentru anul 2015. Succes sportivilor ieşeni la întrecerile la care vor participa ! (DAN TEODORESCU)

 
Mai multe articole...