Haltere

Halterofila ieşeană Mădălina Ţibichi a început anul competiţional cu o medalie de aur !

Recent, pe malurile Dunării, s-a disputat Cupa Municipiului Galaţi la haltere, competiţie la care au participat mai multe cluburi de profil din zonă, dar şi sportivii Centrului Naţional Olimpic pentru juniorii II din localitate. Mădălina Ţibichi (FOTO / 14 ani), care aparţine în continuare de clubul CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron), dar care a fost selecţionată în lotul naţional de cadete şi se pregăteşte de câteva luni la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a ocupat locul 1 pe podium şi a cucerit medalia de aur la categoria 53 kg, cu un total de 103 kg (46 kg la smuls şi 57 kg la aruncat).
A progresat foarte mult Mădălina în ultima perioadă şi dacă merge tot aşa, eu cred că ea va putea reprezenta România la Campionatele Europene de haltere din luna septembrie, din Lituania. În schimb, o altă speranţă din secţia noastră de haltere de la CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu, în vârstă de 17 ani, a dispărut de la antrenamente de câteva zile şi am auzit că vrea să abandoneze haltere ! E opţiunea lui, aşa cum a fost în urmă cu câteva luni şi opţiunea unui alt talent, Teodora Dănilă, care a abandonat şi ea halterele, un sport dificil într-adevăr, care cere multă muncă, dar extrem de frumos !”, ne-a declarat astăzi antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron.
În prezent, secţia de haltere de la CFR Iaşi nu duce totuşi lipsă de talente, în vizorul antrenorului Dănuţ Fron pentru marea performanţă fiind tinerii sportivi Bianca Grigoraş (cat. 48 kg), George Tănase (cat. 69 kg), Alexandra Nichitoaie (cat. 44 kg).
În perioada 12-16 martie 2013, secţia de haltere de la CFR Iaşi va fi prezentă cu 3 sportivi (Ţibichi, Grigoraş, Tănase) la prima fază a Campionatului Naţional de seniori, găzduită de CS Olimpia Bucureşti, unde se speră într-o comportare foarte bună şi în calificarea la faza finală de la Bistriţa, din luna noiembrie.
Tot pe 12 martie, la Bucureşti, va avea loc Adunarea Generală de Alegeri în cadrul FR Haltere, acolo unde credem că Nicu Vlad nu poate scăpa un nou mandat pentru postul de preşedinte.
Pe 7 septembrie 2013, clubul ceferist ieşean va organiza prima ediţie de la Cupa Nicu Vlad – CFR Iaşi la haltere.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilii ieşeni, evoluţii de excepţie acasă la Nicu Vlad

* La competiţia organizată în localitatea gălăţeană Piscu, elevii lui Dănuţ Fron de la CFR Iaşi au cucerit trei medalii de aur şi una de argint

Sportul halterelor este la el acasă în comuna Piscu, din judeţul Galaţi, acolo unde s-a născut Nicu Vlad (preşedintele FR Haltere) şi unde primar este Ştefan Vlad, nimeni altul decât fratele multiplului campion al României. Sâmbătă, la Piscu s-a organizat Cupa 1 Decembrie la haltere, cu prezenţa a 55 de sportivi de la şapte cluburi din Bucureşti, Galaţi, Constanţa şi Iaşi, municipiul nostru fiind reprezentat de patru sportivi de la clubul CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron.
În întrecerea vizionată la Căminul Cultural din Piscu de peste 200 de spectatori (capacitate maximă a sălii de spectacole) halterofilii de la CFR Iaşi au fost printre cei mai buni din concurs, ei cucerind trei medalii de aur şi una de argint, cu cei patru sportivi participanţi în competiţie.
La feminin, în cadrul categoriei 44 kg, ceferista ieşeană Bianca Grigoraş s-a clasat pe locul 1 pe podium, cu un total de 64 kg (27 kg la smuls şi 37 kg la aruncat). Tot pe locul 1 s-a clasat şi ieşeanca Mădălina Ţibichi (CS CFR), care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, în cadrul categoriei 53 kg, cu un total de 93 kg (41 kg la smuls şi 52 kg la aruncat).
La masculin, în cadrul categoriei 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 1, cu un total de 168 kg (73 kg la smuls şi 95 kg la aruncat). În cadrul categoriei 77 kg, debutantul Robert Niţă (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe un onorant loc 2, cu un total de 74 kg (32 kg la smuls şi 42 kg la aruncat), cucerind astfel o medalie de argint la prima sa participare la un concurs naţional organizat sub egida FR Haltere.
La finalul competiţiei gălăţene, antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Am intrat în concurs, acasă la Nicu Vlad, cu patru sportivi şi toţi au urcat pe podium. Este o frumoasă realizare a secţiei noastre de haltere de la clubul CFR Iaşi, acolo unde eu caut să aduc performanţa la o cotă cât mai înaltă, cu mulţi sportivi tineri şi talentaţi. Sperăm ca anul 2013 să ne aducă şi o susţinere financiară din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, noi fiind singura secţie de haltere din Iaşi la ora actuală şi practicăm un sport care a adus României medalii olimpice şi la Londra 2012. Eu sunt sigur că nu peste mult timp, secţia de haltere de la CFR Iaşi, dacă va avea susţinerea financiară cuvenită, va avea şi ea mulţi campioni pe plan naţional şi internaţional”.
Să mai menţionăm că la Cupa 1 Decembrie 2012 de la Piscu, a fost prezentă în rândul organizatorilor şi sportiva Roxana Cocoş, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din acest an. Sportivii de pe podium au primit din partea gazdelor cupe, diplome şi alte cadouri în prag de sărbători.
DAN TEODORESCU


 

Ilie Ciotoiu, o mare speranţă a halterelor de la Clubul Sportiv CFR Iaşi

* La doar 16 ani, Ilie Ciotoiu a ocupat astăzi, la Arad, locul 4 în finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, în cadrul categoriei 56 kg

La categoria 56 kg seniori au fost în concurs 19 sportivi, printre ei fiind şi Ilie Ciotoiu, de la CS CFR Iaşi, antrenat de binecunoscutul şlefuitor de talente Dănuţ Fron.
Dacă Ilie Ciotoiu are la activ doar 7 luni de haltere, adversarii săi cei mai puternici de la Arad au 7 ani de haltere, deci putem spune că sportivul clubului CFR Iaşi a progresat într-o lună cât alţii au progresat într-un an în sportul halterelor, disciplină care a adus medalii pentru România la recentele Jocuri Olimpice de la Londra, din 2012.
De fapt, la Naţionalele de haltere de la Arad sunt prezenţi în competiţie şi Roxana Cocoş (Steaua Bucureşti) şi Răzvan Martin (CSM Bistriţa), medaliaţi la J.O. de la Londra, care au purtat şi câteva discuţii amicale ca de la „coleg la coleg” cu halterofilii  clubului CFR Iaşi prezenţi în competiţie, inclusiv cu antrenorul emerit Dănuţ Fron.
Revenind la concursul de miercuri, 14 noiembrie, din cadrul categoriei 56 kg, putem remarca evoluţia foarte bună a ieşeanului Ilie Ciotoiu, care a cucerit trei locuri 4 cu următoarele performanţe: 72 kg – la smuls, 95 kg – la aruncat (unde a ratat de puţin la 97 kg, performanţă cu care lua medalia de bronz) şi 167 kg – la total. Pe primul loc al categoriei s-a clasat Alexandru Viorel Voicu (Olimpia Bucureşti), cu o performanţă de 200 kg (90 kg la smuls şi 110 kg la aruncat), fost medaliat în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere.
Ieri, tot la Arad, dar în competiţia senioarelor, „puştoaicele” de la CFR Iaşi au ocupat locuri fruntaşe la categoriile de concurs la care au participat, astfel:
- La categoria 48 kg, într-o întrecere cu 14 sportive participante, mezina Bianca Grigoraş (12 ani) s-a clasat de trei ori pe locul 5, la smuls (cu 25 kg), la aruncat (cu 35 kg) şi la total (cu 60 kg).
- La categoria 53 kg (17 sportive participante), ieşeanca Mădălina Ţibichi (13 ani, componentă a lotului naţional de cadete a României şi componentă a Centrului Olimpic de la Galaţi) a ocupat şi ea tot de trei ori locul 5, la smuls (cu 38 kg), la aruncat (cu 50 kg) şi la total (cu 88 kg).
Ilie Ciotoiu a ratat de puţin bronzul, dar şi locul 4 la seniori, la doar 16 ani, este un rezultat mare pentru el. Ilie este elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Nicolina Iaşi, este crescut în prezent doar de o bunică deoarece tatăl său a decedat, iar mama este plecată din ţară ! Cu o situaţie familiară precară, Ilie Ciotoiu este un sportiv de o ambiţie rară, este sârguincios şi îi prevăd un viitor mare, cu participări la competiţiile internaţionale şi cu medalii pentru România în cel mai scurt timp. Şi fetele au concurat foarte bine la Arad, le felicit pe Bianca, care este debutantă şi pe Mădălina, pentru comportarea avută într-un concurs de senioare, deşi ele sunt la vârsta cadetelor”, ne-a declarat astăzi, în direct de la Arad antrenorul emerit Dănuţ Fron, care vrea să facă mare performanţă cu sportivii săi la CS CFR Iaşi şi care speră ca în viitorul apropiat secţia ceferistă de haltere să fie băgată în seamă şi de Fundaţia Sportului Ieşean, dar şi de alţi sponsori generoşi !
La Campionatele Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare de la Arad, care se desfăşoară în sala Liceului de Artă din localitate,  participă 280 sportivi, de la peste 30 cluburi din ţară.
DAN TEODORESCU

 

La doi paşi de podium pentru tinerele halterofile de la CFR Iaşi

* În perioada 13-17 noiembrie, la Arad au loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, acolo unde participă cei mai buni sportivi din ţară, inclusiv medaliaţii români la Campionatele Europene de profil şi Jocurile Olimpice de la Londra

Noua secţie de haltere de la CS CFR Iaşi a deplasat la această competiţie trei tineri sportivi, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cat. 48 kg), Mădălina Ţibichi (FOTO / 13 ani, cat. 53 kg, componentă a Centrului Olimpic de haltere de la Galaţi) şi Ilie Ciotoiu (16 ani, cat. 56 kg). Chiar dacă sunt la vârsta cadeţilor şi juniorilor, toţi cei trei sportivi ieşeni şi-au realizat baremurile de participare la seniori şi se întrec în aceste zile cu cei mai buni din ţară în sportul halterelor.
Marţi, pe 13 noiembrie, au intrat în concurs fetele de la CFR Iaşi şi ele au realizat rezultate excelente pentru vârsta lor, fiind la doi paşi de podium într-o întrecere cu mulţi competitori valoroşi.
La categoria 48 kg, într-o întrecere cu 14 sportive participante, mezina Bianca Grigoraş s-a clasat de trei ori pe locul 5, la smuls (cu 25 kg), la aruncat (cu 35 kg) şi la total (cu 60 kg).
La categoria 53 kg (17 sportive participante), ieşeanca Mădălina Ţibichi a ocupat şi ea tot de trei ori locul 5, la smuls (cu 38 kg), la aruncat (cu 50 kg) şi la total (cu 88 kg). Câştigătoarea categoriei a fost Laura Pricop (Farul Constanţa), multiplă campioană naţională şi europeană.
Miercuri, pe 14 noiembrie, va intra în competiţie şi tânărul sportiv ceferist ieşean Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg), de la care se aşteaptă o clasare superioară în concursul naţional de la Arad.
În final, antrenorul emerit de haltere de la CFR Iaşi, Dănuţ Fron, ne-a declarat: “Ambele noastre sportive promit foarte mult în sportul halterelor, ele având evoluţii excelente la Naţionalele de seniori de la Arad, deşi Grigoraş are doar 12 ani şi este debutantă, iar Ţibichi are doar 13 ani, dar este o mare valoare la vârsta ei. După evoluţia de azi, de la Arad, Grigoraş are şi ea mari şanse să ajungă la Centrul Olimpic de haltere de la Galaţi, alături de Ţibichi, dar ele vor concura în continuare pentru clubul care le-a promovat, în speţă CFR Iaşi. Sunt două sportive de mare perspectivă, iar de la Ilie Ciotoiu aştept mâine chiar şi o medalie !
DAN TEODORESCU

 

Tinerii halterofili ceferişti ieşeni, în luptă pentru medalii la Arad

În perioada 13-17 noiembrie, la Arad vor avea loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, acolo unde vor participa cei mai buni sportivi din ţară, inclusiv medaliaţii români de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Noua secţie de haltere de la CS CFR Iaşi deplasează la această competiţie trei tineri sportivi, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cat. 48 kg), Mădălina Ţibichi (13 ani, cat. 53 kg, componentă a Centrului Olimpic de haltere de la Galaţi) şi Ilie Ciotoiu (16 ani, cat. 56 kg). Chiar dacă ei sunt la o vârstă fragedă pentru marea performanţă, tot cei trei sportivi şi-au realizat baremurile de participare la seniori, deşi ei sunt încă la vârsta cadeţilor şi juniorilor. "Mergem la Arad să căpătăm experienţă şi să ne întrecem cu cei mai buni halterofili din România, inclusiv cu medaliaţii de la Jocurile Olimpice de la Londra, din acest an. Vrem să facem performanţă la toate categoriile de vârstă şi să învăţăm în fiecare zi lucruri noi în domeniul halterelor", ne-a declarat astăzi, în drum spre Arad, antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron (FOTO).
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...