Haltere

Ceferistul ieşean Ilie Constantin Ciotoiu, trei medalii de argint la Europenele de haltere din Cipru

La Limassol, în Cipru, în perioada 21-29 noiembrie 2014, se desfăşoară ediţia a 40-a a Campionatului European de Haltere pentru juniori, acolo unde participă şi delegaţia României.
Duminică, pe 23 noiembrie, sportivul ieşean Ilie Constantin Ciotoiu, cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj a luat startul în cadrul categoriei 56 kg, acolo unde a cucerit trei medalii de argint, cu următoarele rezultate: 102 kg la smuls, 122 kg la aruncat şi 224 kg la total.
Podiumurile de premiere au fost următoarele:
- SMULS:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) – 108 kg (a ratat la 113 kg şi 116 kg);
2. CIOTOIU Ilie Constantin (România) – 102 kg din a treia încercare, după ce a avut încercări reuşite la 96 kg şi 100 kg;
3. CALISKAN Emrah (Turcia) - 101 kg (după ce a ratat la 103 kg).
ARUNCAT:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) – 132 kg (a ratat apoi la 133 kg);
2. CIOTOIU Ilie Constantin (România) – 122 kg (după ce a mai ridicat în prima încercare 118 kg şi a ratat la ultima încercare, la 130 kg);
3. HARDAL Ferdi (Turcia) – 121 kg.
- TOTAL:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) – 240 kg (108 + 132);
2. CIOTOIU Ilie Constantin (România) – 224 kg (102 + 122);
3. HARDAL Ferdi (Turcia) – 218 kg (97 + 121).
Este un rezultat foarte bun pentru elevul meu, Ilie Ciotoiu, cu cele trei medalii de argint cucerite în Cipru. Nu avea cum să-l învingă pe italianul Mirco Scarantino, care are rezultate excepţionale şi la Europene de haltere ale seniorilor !”, ne-a declarat în această seară antrenorul Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi.
La junioare, în cadrul categoriei 48 kg, românca CSENGERI Monica Suneta a cucerit şi ea trei medalii, aur la smuls (cu 74 kg), argint la aruncat (90 kg) şi argint la total (164 kg).
La începutul lunii decembrie, ieşenii Ilie Ciotoiu (19 ani) şi Mădălina Ţibichi (15 ani), ambii de la CS CFR Iaşi, vor lua parte la finalele Campionatelor Naţionale de haltere ale României la nivelul seniorilor, de la Oneşti.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu va reprezenta România la Europenele de haltere din Cipru

* În perioada 14-18 octombrie, la Oneşti se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere “U 23”, la competiţie fiind prezent şi preşedintele federaţiei de specialitate, Nicu Vlad.

Concursul de la Oneşti a însemnat şi un antrenament cu public pentru componenţii lotului naţional al României de la Bascov, acolo unde se află în pregătiri şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Olimpicom Cluj), o speranţă a ţării noastre în sportul halterelor.
În concursul de miercuri, 15 octombrie, de la categoria 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu, care a făcut primii paşi în haltere sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi care se pregăteşte acum la Bascov sub îndrumarea lui Ionuţ Onel s-a dovedit în mare formă, reuşind un total de 232 kg, după 102 kg la smuls şi 130 kg la aruncat. În sfârşitul lunii noiembrie 2014, Ilie Ciotoiu va reprezenta România la Campionatele Europene de haltere pentru juniori din Cipru, de la Limassol, acolo unde se speră chiar la o urcare pe podium a sportivului ceferist ieşean.
Nicu Vlad a rămas plăcut impresionat de evoluţia ascendentă a lui Ilie Ciotoiu, care a devenit acum cel mai bun din România la categoria sa de vârstă şi greutate. După fiica mea, Elisabeta Fron, care a făcut performanţă şi la nivel european, Ilie Ciotoiu este al doilea meu elev care a dovedit că am avut mână bună când l-am selecţionat pentru haltere. Sper că forurile competente ieşene să-i acorde şi lui Ilie Ciotoiu o bursă olimpică, el fiind o mare certitudine şi pentru participarea la viitoarele Jocuri Olimpice din 2016, din Brazilia”, ne-a spus în direct de la Oneşti antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
După comportarea sa remarcabilă în concursul de la Oneşti, Ilie Ciotoiu (19 ani) ne-a declarat: “Este un lucru extrem de frumos pentru mine faptul că practic acest sport şi de-abia aştept să fiu prezent şi la Campionatele Europene de luna viitoare, din Cipru. Chiar dacă mă mai doare şi pe mine câte ceva, azi puţin omoplatul, strâng din dinţi şi nu mă dau bătut şi merg înainte cu halterele, unde vreau să fac performanţă chiar şi la nivel mondial !”.
Tot la concursul de la Oneşti a fost prezentă la un trial pentru participarea la finalele de senioare, din luna decembrie 2014, o altă tânără speranţă de la CS CFR Iaşi, Mădălina Ţibichi, care a reuşit un total de 110 kg la categoria sa de greutate (58 kg), după 50 kg la smuls şi 60 kg la aruncat. Ea a depăşit baremul de participare cu 30 kg, câte 15 kg la fiecare stil şi a obţinut astfel dreptul de a evolua la finalele senioarelor din decembrie, tot de la Oneşti, chiar dacă are doar 15 ani.
După cum ne mai spunea antrenorul ieşean Dănuţ Fron, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, care are sala de antrenament la Gara Nicolina, mai are tinere talente de perspectivă în sportul halterelor în componenţa ei, prin tinerii Eduard Ciutanău (15 ani), surorile Iuliana şi Marinela Mutihac, Alina Uglea şi Adrian Agafiţei.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu cucereşte Cupa României la haltere

După o pauză de câteva luni, perioadă în care antrenorul Dănuţ Fron a fost plecat la fiica lui Elisabeta, care domiciliază de mai mulţi ani în Italia, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi a revenit din nou pe firmamentul naţional, cu performanţe deosebite la Cupa României de seniori, competiţie aflată acum în derulare, la Arad.
Miercuri, pe 3 septembrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu (FOTO), în prezent cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj, dar care concurează până la finele anului doar pentru clubul unde s-a format, adică CFR Iaşi, a cucerit medalia de aur la categoria 56 kg, cu o performanţă totală de 215 kg (95 kg la smuls + 120 kg la aruncat). Pe locul 2 s-a clasat Marian Bâlc (CSM Olimpicom Cluj), cu o performanţă de numai 200 kg (90 kg la smuls + 110 kg la aruncat).
Chiar dacă are numai 19 ani şi este încă junior, ieşeanul Ilie Ciotoiu face parte din lotul olimpic de seniori de la Bascov – Piteşti şi este un halterofil de mare viitor pentru federaţia de specialitate condusă de Nicu Vlad.
Dacă Ilie Ciotoiu va mai progresa în perioada următoare, el poate reprezenta România la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori din Cipru, din luna noiembrie. Cu siguranţă însă, la Campionatele Naţionale din 2-5 decembrie, de la Oneşti, Ilie Ciotoiu, care s-a format la CS CFR Iaşi sub coordonarea mea, va cuceri alte trei medalii de aur, el fiind în prezent cel mai tare din ţară la categoria sa de greutate”, ne-a declarat în această seară, în direct de la Arad, antrenorul clubului ceferist ieşean, Dănuţ Fron.
Să mai menţionăm că, sportiva Mădălina Ţibichi (CS CFR Iaşi, 15 ani, de astăzi elevă la LPS Iaşi) va participa la concursul de calificare de la Oneşti, din 12-15 octombrie şi dacă va obţine baremul va ajunge şi ea la finalele de seniori din decembrie 2014.
În sala de haltere de la CS CFR Iaşi, poziţionată în zona Gării Nicolina, antrenorul Dănuţ Fron mai are în pregătiri alte cinci sportive, Anamaria Păvăluc (14 ani) având şanse să participe şi ea la calificările de la Oneşti, de luna viitoare.
Să mai menţionăm că, la Cupa României de la Arad, din aceste zile, ieşeanca Bianca Grigoraş (14 ani), care s-a format la CS CFR Iaşi dar care concurează acum pentru CSŞ Galaţi, s-a clasat pe locul 5 la categoria 48 kg, cu o performanţă totală de 125 kg (55 kg la smuls + 70 kg la aruncat). „Trecând la Centrul Olimpic din Galaţi şi eu fiind plecat în Italia, cei de acolo şi-au permis să o legitimeze pe Bianca Grigoraş la CSŞ Galaţi, fără acceptul meu şi al clubului CFR Iaşi. Până la urmă au reuşit acest lucru, dar cu siguranţă că, nu peste mult timp, Bianca se va întoarce acasă la Iaşi şi va continua halterele la CS CFR Iaşi, acolo unde a învăţat de fapt tainele acestui frumos sport”, ne-a mai declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Bistriţa au continuat întrecerile Campionatelor Naţionala de haltere pentru seniori şi senioare. În întrecerea feminină, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron a participat cu două sportive în concurs, ele fiind Bianca Grigoraş – 13 ani, la categoria 53 kg şi Mădălina Ţibichi (FOTO) – 14 ani, la categoria 58 kg.
Chiar dacă sunt la nivelul cadetelor, cele două sportive au concurat la senioare, unde au obţinut rezultate promiţătoare.
Astfel, la categoria 53 kg, Bianca Grigoraş, care a fost selecţionată recent şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a smuls 40 Kg (locul 7), a aruncat 50 kg (locul 8), iar pe total, cu 90 kg, s-a clasat pe locul 7, din 13 sportive participante.
La categoria 58 kg, ieşeanca Mădălina Ţibichi a fost la un pas de podium şi s-a clasat în final pe locul 4 în toate probele de concurs, cu 49 kg la smuls, 60 kg la aruncat (unde a ratat de puţin la 64 kg) şi 109 kg la total. La categoria ei de greutate au fost 16 concurente, iar 3 sportive au în palmares medalii europene şi mondiale. Doar 5 kg au despărţit-o de Mădălina Ţibichi de medalia de bronz, reuşită de Maria Grigoriu (Rapid Bucureşti), care a reuşit un total de 114 kg.
De menţionat că ieri, la categoria 56 kg, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B unde a obţinut locul 1 cu o performanţă la total de 190 kg (85 + 105). Ilie a avut a doua performanţă din cei 26 concurenţi prezenţi la start (10 în Finala A şi alţi 16 în Finala B), dar s-au acordat medalii doar la Finala A. Abandonând pentru câteva luni sportul halterelor, dar revenind acum în forţă, Ilie Ciotoiu (18 ani) nu a mai fost prezent şi la faza preliminară din cadrul C.N. de haltere şi din acest motiv a fost repartizat acum, la Bistriţa, doar la Finala B.
A fost pentru noi ultimul concurs la nivel naţional, unde am fost din nou aproape de medalii. Avem totuşi sportivi tineri şi de mare perspectivă, care pot progresa. Sunt sigur că elevii mei vor cuceri pe viitor medalii la nivel naţional, iar Ilie Ciotoiu ar putea urca chiar şi pe podiumul european. Mulţumim clubului sportiv CFR Iaşi pentru susţinerea secţiei de haltere şi pentru că sprijină acest minunat sport. Este loc şi de mai bine, pentru noi toţi, inclusiv pentru sportivi şi antrenor !”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute antrenorul ieşean de haltere Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ceferist Ilie Ciotoiu, pe primul loc în "Finala B" de la Bistriţa

În perioada 12-16 noiembrie, Sala Sporturilor din Bistriţa găzduieşte finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare, acolo unde CS CFR Iaşi, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, participă cu trei sportivi, Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg) – la masculin, respectiv Bianca Grigoraş (cat. 53 kg) şi Mădălina Ţibichi (cat. 58 kg) – la feminin.
Miercuri, la categoria 56 kg masculin s-au prezentat în concurs 26 sportivi, dar numai 10 dintre ei erau calificaţi în Finala A, în urma prestaţiei din prima fază a competiţiei. Printre cei care au lipsit de la prima fază a C.N. de haltere seniori a fost şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (FOTO), revenit acum în sportul halterelor, după o perioadă de câteva luni de întrerupere.
În acest caz, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B, acolo unde au fost admişi 16 sportivi. După o prestaţie excelentă, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe primul loc în Finala B, cu un total de 190 kg (85 kg la smuls + 105 kg la aruncat, după ce a ratat la 107 kg). Finala A a fost câştigată de Florin Vizitiu (CSM Arad), cu un total de 205 kg (90 kg la smuls + 115 kg la aruncat). A doua performanţă a concursului de la categoria 56 kg a aparţinut ceferistului Ilie Ciotoiu, care în condiţii normale ar fi cucerit trei medalii de argint.
Urmează în concurs ieşencele Bianca Grigoraş (recent admisă şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi) şi Mădălina Ţibichi.  
În urma evoluţiei foarte bune la Bistriţa, Ilie Ciotoiu a fost chemat la Centrul Naţional de haltere de la Cluj, centru aflat în coordonarea clubului CSM Cluj, care a primit o bursă Pierre de Coubertain”, ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...