Haltere

Ieşeanul Ilie Ciotoiu cucereşte Cupa României la haltere

După o pauză de câteva luni, perioadă în care antrenorul Dănuţ Fron a fost plecat la fiica lui Elisabeta, care domiciliază de mai mulţi ani în Italia, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi a revenit din nou pe firmamentul naţional, cu performanţe deosebite la Cupa României de seniori, competiţie aflată acum în derulare, la Arad.
Miercuri, pe 3 septembrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu (FOTO), în prezent cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj, dar care concurează până la finele anului doar pentru clubul unde s-a format, adică CFR Iaşi, a cucerit medalia de aur la categoria 56 kg, cu o performanţă totală de 215 kg (95 kg la smuls + 120 kg la aruncat). Pe locul 2 s-a clasat Marian Bâlc (CSM Olimpicom Cluj), cu o performanţă de numai 200 kg (90 kg la smuls + 110 kg la aruncat).
Chiar dacă are numai 19 ani şi este încă junior, ieşeanul Ilie Ciotoiu face parte din lotul olimpic de seniori de la Bascov – Piteşti şi este un halterofil de mare viitor pentru federaţia de specialitate condusă de Nicu Vlad.
Dacă Ilie Ciotoiu va mai progresa în perioada următoare, el poate reprezenta România la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori din Cipru, din luna noiembrie. Cu siguranţă însă, la Campionatele Naţionale din 2-5 decembrie, de la Oneşti, Ilie Ciotoiu, care s-a format la CS CFR Iaşi sub coordonarea mea, va cuceri alte trei medalii de aur, el fiind în prezent cel mai tare din ţară la categoria sa de greutate”, ne-a declarat în această seară, în direct de la Arad, antrenorul clubului ceferist ieşean, Dănuţ Fron.
Să mai menţionăm că, sportiva Mădălina Ţibichi (CS CFR Iaşi, 15 ani, de astăzi elevă la LPS Iaşi) va participa la concursul de calificare de la Oneşti, din 12-15 octombrie şi dacă va obţine baremul va ajunge şi ea la finalele de seniori din decembrie 2014.
În sala de haltere de la CS CFR Iaşi, poziţionată în zona Gării Nicolina, antrenorul Dănuţ Fron mai are în pregătiri alte cinci sportive, Anamaria Păvăluc (14 ani) având şanse să participe şi ea la calificările de la Oneşti, de luna viitoare.
Să mai menţionăm că, la Cupa României de la Arad, din aceste zile, ieşeanca Bianca Grigoraş (14 ani), care s-a format la CS CFR Iaşi dar care concurează acum pentru CSŞ Galaţi, s-a clasat pe locul 5 la categoria 48 kg, cu o performanţă totală de 125 kg (55 kg la smuls + 70 kg la aruncat). „Trecând la Centrul Olimpic din Galaţi şi eu fiind plecat în Italia, cei de acolo şi-au permis să o legitimeze pe Bianca Grigoraş la CSŞ Galaţi, fără acceptul meu şi al clubului CFR Iaşi. Până la urmă au reuşit acest lucru, dar cu siguranţă că, nu peste mult timp, Bianca se va întoarce acasă la Iaşi şi va continua halterele la CS CFR Iaşi, acolo unde a învăţat de fapt tainele acestui frumos sport”, ne-a mai declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Bistriţa au continuat întrecerile Campionatelor Naţionala de haltere pentru seniori şi senioare. În întrecerea feminină, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron a participat cu două sportive în concurs, ele fiind Bianca Grigoraş – 13 ani, la categoria 53 kg şi Mădălina Ţibichi (FOTO) – 14 ani, la categoria 58 kg.
Chiar dacă sunt la nivelul cadetelor, cele două sportive au concurat la senioare, unde au obţinut rezultate promiţătoare.
Astfel, la categoria 53 kg, Bianca Grigoraş, care a fost selecţionată recent şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a smuls 40 Kg (locul 7), a aruncat 50 kg (locul 8), iar pe total, cu 90 kg, s-a clasat pe locul 7, din 13 sportive participante.
La categoria 58 kg, ieşeanca Mădălina Ţibichi a fost la un pas de podium şi s-a clasat în final pe locul 4 în toate probele de concurs, cu 49 kg la smuls, 60 kg la aruncat (unde a ratat de puţin la 64 kg) şi 109 kg la total. La categoria ei de greutate au fost 16 concurente, iar 3 sportive au în palmares medalii europene şi mondiale. Doar 5 kg au despărţit-o de Mădălina Ţibichi de medalia de bronz, reuşită de Maria Grigoriu (Rapid Bucureşti), care a reuşit un total de 114 kg.
De menţionat că ieri, la categoria 56 kg, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B unde a obţinut locul 1 cu o performanţă la total de 190 kg (85 + 105). Ilie a avut a doua performanţă din cei 26 concurenţi prezenţi la start (10 în Finala A şi alţi 16 în Finala B), dar s-au acordat medalii doar la Finala A. Abandonând pentru câteva luni sportul halterelor, dar revenind acum în forţă, Ilie Ciotoiu (18 ani) nu a mai fost prezent şi la faza preliminară din cadrul C.N. de haltere şi din acest motiv a fost repartizat acum, la Bistriţa, doar la Finala B.
A fost pentru noi ultimul concurs la nivel naţional, unde am fost din nou aproape de medalii. Avem totuşi sportivi tineri şi de mare perspectivă, care pot progresa. Sunt sigur că elevii mei vor cuceri pe viitor medalii la nivel naţional, iar Ilie Ciotoiu ar putea urca chiar şi pe podiumul european. Mulţumim clubului sportiv CFR Iaşi pentru susţinerea secţiei de haltere şi pentru că sprijină acest minunat sport. Este loc şi de mai bine, pentru noi toţi, inclusiv pentru sportivi şi antrenor !”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute antrenorul ieşean de haltere Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ceferist Ilie Ciotoiu, pe primul loc în "Finala B" de la Bistriţa

În perioada 12-16 noiembrie, Sala Sporturilor din Bistriţa găzduieşte finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare, acolo unde CS CFR Iaşi, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, participă cu trei sportivi, Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg) – la masculin, respectiv Bianca Grigoraş (cat. 53 kg) şi Mădălina Ţibichi (cat. 58 kg) – la feminin.
Miercuri, la categoria 56 kg masculin s-au prezentat în concurs 26 sportivi, dar numai 10 dintre ei erau calificaţi în Finala A, în urma prestaţiei din prima fază a competiţiei. Printre cei care au lipsit de la prima fază a C.N. de haltere seniori a fost şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (FOTO), revenit acum în sportul halterelor, după o perioadă de câteva luni de întrerupere.
În acest caz, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B, acolo unde au fost admişi 16 sportivi. După o prestaţie excelentă, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe primul loc în Finala B, cu un total de 190 kg (85 kg la smuls + 105 kg la aruncat, după ce a ratat la 107 kg). Finala A a fost câştigată de Florin Vizitiu (CSM Arad), cu un total de 205 kg (90 kg la smuls + 115 kg la aruncat). A doua performanţă a concursului de la categoria 56 kg a aparţinut ceferistului Ilie Ciotoiu, care în condiţii normale ar fi cucerit trei medalii de argint.
Urmează în concurs ieşencele Bianca Grigoraş (recent admisă şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi) şi Mădălina Ţibichi.  
În urma evoluţiei foarte bune la Bistriţa, Ilie Ciotoiu a fost chemat la Centrul Naţional de haltere de la Cluj, centru aflat în coordonarea clubului CSM Cluj, care a primit o bursă Pierre de Coubertain”, ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofila Bianca Grigoraş merge la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi

La secţia de haltere de la CS CFR Iaşi s-a făcut rocada: Mădălina Ţibichi a revenit de la Galaţi la Iaşi, iar Bianca Grigoraş merge de la Iaşi la Galaţi. Când spunem Galaţi, ne referim la Centrul Naţional Olimpic de haltere de la Galaţi, acolo unde se face selecţia pentru loturile naţionale de junioare în sportul halterelor. "Mădălina Ţibichi a revenit de la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi la CS CFR Iaşi şi mă voi ocupa eu în continuare de pregătirea ei. În schimb, a fost chemată la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi o altă halterofilă de la clubul nostru, e vorba de Bianca Grigoraş. Consider că Bianca Grigoraş, care concurează la o altă categorie decât Mădălina Ţibichi, are şanse mari să cucerească  medalii la viitoare competiţii internaţionale şi are şanse mari să reprezinte România în întrecerile europene viitoare", ne-a declarat astăzi antrenorul ceferist ieşean de haltere, Dănuţ Fron. De menţionat că, începând cu data de 12 noiembrie, sportivii Mădălina Ţibichi, Bianca Grigoraş şi Ilie Ciotoiu vor reprezenta CS CFR Iaşi la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, de la Bistriţa, deşi ei sunt de-abia la vârsta juniorilor.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate promiţătoare pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi

La Oneşti se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23).
Chiar dacă sunt cu 9-10 ani mai tinere decât adversarele din concurs, ceferistele ieşene Bianca Grigoraş (13 ani) şi Mădălina Ţibichi (14 ani) au fost aproape de podium la categoriile la care au participat, sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron.
Astfel, la categoria 53 kg, sportiva Bianca Grigoraş (CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 6 la toate stilurile din concurs, după 39 kg reuşite la smuls, 50 kg la aruncat şi 89 kg la total.
La categoria 58 kg, ceferista ieşeană Mădălina Ţibichi, care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, s-a clasat imediat sub podium, pe locul 4, la smuls (cu o performanţă de 51 kg), aruncat (63 kg) şi total (114 kg).
Din păcate, din motive medicale, Alexandra Nichitoaie (CS CFR Iaşi) nu a putut intra în concurs !
Sunt mulţumit de rezultatele elevelor mele, care sunt în mare progres. Ele au fost învinse de sportive de top naţional, cu 9 sau chiar 10 ani mai mari decât ele, iar pe podiumul categoriei lui Ţibichi au ajuns doar fetele care au participat de-a lungul timpului la Campionatele Europene şi Mondiale de haltere”, ne-a declarat direct de la Oneşti, în această seară, antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Ultimul concurs din acest an pentru sportivii secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi (FOTO) va avea loc la Bistriţa, în perioada 12-18 noiembrie, în cadrul Campionatelor Naţionale de seniori. Sunt calificate la finala de la Bistriţa sportivele Bianca Grigoraş şi Mădălina Ţibichi.
Revenit în sportul halterelor ieşene, marea speranţă ceferistă Ilie Ciotoiu va fi prezent şi el la competiţia de luna viitoare, de la Bistriţa.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...