Haltere

La un pas de podium pentru ieşeanca Mădălina Ţibichi

* La Botoşani, sportivele secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi au participat la finalele Campionatelor Naţionale pentru juniori II

Trei sportive de la CS CFR Iaşi, coordonate de antrenorul emerit Dănuţ Fron, au participat în aceste zile la Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (cadeţi), de la Botoşani. La finalul unor întreceri spectaculoase şi în faţa unor adversare puternice, halterofilele de la CS CFR Iaşi s-au clasat în partea superioară a clasamentelor de la categoriilor lor de greutate, foarte aproape de podiumul premiantelor !
La categoria 44 kg (cu 14 finaliste la start), ceferista ieşeană Alexandra Nechitoaie s-a clasat pe locul 6 la stilul smuls (cu 27 kg), tot pe locul 6 la stilul aruncat (cu 36 kg) şi tot pe locul 6 la total (cu 63 kg).
La categoria 48 kg (22 finaliste), ieşeanca Bianca Grigoraş s-a clasat şi ea de 3 ori pe locul 6, la smuls (36 kg), la aruncat (47 kg) şi la total (83 kg). De menţionat că Grigoraş putea urca mai sus în cele trei clasamente, dacă nu rata de puţin ultimele încercări la smuls (la 40 kg) şi aruncat (50 kg) !
În sfârşit, Mădălina Ţibichi (FOTO), la categoria 53 kg (24 finaliste), care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, a fost la un pas de podium, cu un deficit de numai 5 kg la total faţă de o medalie de bronz ! Ea s-a clasat pe locul 4 la smuls (cu 52 kg), pe locul 4 la aruncat (cu 63 kg) şi pe locul 4 la total (cu 115 kg).
Dacă Nechitoaie şi Grigoraş au 13 ani, iar Ţibichi doar 14 ani, putem spune totuşi că, în sportul halterelor, viitorul aparţine acestor tinere şi talentate sportive de la CS CFR Iaşi, calificate în acest an şi la finalele de junioare I, tineret şi chiar senioare !
În final, antrenorul Dănuţ Fron ne-a menţionat în această seară următoarele: “La categoriile mici, bătălia în halterele din România este mare, sunt sportive valoroase peste tot, cu 2-3 ani de experienţă mare mare decât fetele noastre de la CFR Iaşi. Chiar şi în aceste condiţii, evoluţia sportivelor noastre a fost bună, iar Ţibichi a ratat podiumul la milimetru, pot spune ! La finalele viitoare, care sunt mai valoroase, sper să obţinem şi noi medalii, ne dorim foarte mult acest lucru !”.
DAN TEODORESCU

 

Radio România Iaşi, mereu alături de Clubul Sportiv CFR Iaşi

Realizatorul Valeriu Ştefan şi redactorul sportiv Dan Teodorescu, ambii de la Radio România Iaşi, au coordonat emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv de sâmbătă, 15 iunie 2013, care a analizat, pe durata a două ore de emisie în direct, mai multe componente ale sportului ieşean şi nu numai, inclusiv din activitatea de performanţă a secţiilor de popice, haltere, tenis de câmp şi sportul pentru toţi de la CS CFR Iaşi.
Printre invitaţii din studioul postului Radio România Iaşi au fost antrenorul de haltere Dănuţ Fron, halterofila de lot naţional de junioare al României Mădălina Ţibichi, dar şi atletul veteran Neagu Mazilu, cel care, la 85 de ani şi 4 luni şi după o activitate sportivă de 70 de ani, şi-a anunţat recent retragerea din activitatea sportivă de performanţă. Toţi aceşti invitaţi, care aparţin de CS CFR Iaşi, au relatat despre ultimele performanţe pe plan naţional, despre perspectivele secţiei de haltere de la clubul ceferist, iar veteranul veteranilor ieşeni, Neagu Mazilu a menţionat: „Am intrat în sport cu o medalie de aur cucerită la un concurs în Bucureşti şi am ieşit din sport cu o medalie de aur cucerită tot la Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale ale atleţilor veterani, din urmă cu câteva zile. Dar eu mişcare voi face în continuare, pentru sănătatea mea şi voi rămâne şi pe post de consilier sportiv la Clubul CFR Iaşi şi oricine îmi va cere staful îl voi da cu mare plăcere”.
În continuare, antrenorul de haltere Dănuţ Fron a spus că sportiva Mădălina Ţibichi, care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, dar aparţine în continuare de CS CFR Iaşi are toate şansele să reprezinte România la viitoarele Campionate Europene de haltere din Lituania. „Mădălina poate arunca în viitorul apropiat 70 de kg şi cu această ocazie să ajungă în echipa României pentru Europenele din Lituania. Eu cred în posibilităţile ei, deoarece ea aruncă acum 65 kg şi poate ajunge şi la 70 kg, cu antrenamente bune. Mai am în echipa ieşeană două sportive, de 13 ani, Bianca Grigoraş şi Alexandra Nechitoaie, care sunt şi ele solicitate la Centrele Olimpice de la Galaţi şi Botoşani. Avem acum un sediu nou şi performant pentru secţia de haltere, la Gara Nicolina şi aşteptăm să vină câţi mai mulţi copii la haltere, un sport frumos şi armonios !”, a menţionat Dănuţ Fron.
Voi munci mult la antrenamente pentru a-mi realiza baremul pentru Europenele de haltere din Lituania şi cred cu putere că pot ajunge acolo !”, a mai spus şi tânăra sportivă de numai 14 ani, Mădălina Ţibichi.
Redactorul sportiv Dan Teodorescu, care este şi director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi, a menţionat primele rezultate de la turneul Tenis Partener găzduit în aceste zile de arena de tenis CFR Iaşi (acolo unde a concurat şi confratele în jurnalismul sportiv Ciprian Popa), a trecut în revistă performanţele de excepţie ale echipei de popice CFR Olimpia CFR Iaşi, campioană naţională la seniori, juniori şi veterani şi a mai prezentat şi realizările echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi, care va disputa finala Cupei României pe 18 iunie, la Târgu Mureş, cu multipla campioană CS City’us din localitate.
La invitaţia realizatorul de programe Valeriu Ştefan s-a aflat în studioul Radio România Iaşi şi comandantul „Aeroclubului Ieşean Alexandru Matei”, domnul Sorin Enghel, care a detaliat câteva aspecte din acest frumos sport al „zburătorilor” !
Redactorii sportivi Liviu Suceveanu. Gheorghe Şoană şi Cristian Bălan au fost prezenţi la microfon cu relatări specifice sportului ieşean, naţional şi internaţional. Tot pe calea undelor s-a mai aflat în direct şi preşedintele FR Kaiac-Canoe, Ion Bârlădeanu cu relatări de la Campionatele Europene din Portugalia, unde România a cucerit până acum o medalie de argint şi două de bronz.
Ştirile la zi din domeniul sportiv, lecturate de Valeriu Ştefan şi Dan Teodorescu, concursurile pe teme sportive cu mare afluenţă la public şi muzica de bună calitate au încunat emisiunea sportivă din dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, în cabina tehnică a postului Radio România Iaşi fiind prezentă o profesionistă în domeniu, Cornelia Lefter.
În final, conducerea CS CFR Iaşi a invitat departamentul sport de la Radio România Iaşi la arena de tenis CFR Iaşi, pentru ca emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv din ziua de 13 iulie 2013, de la ora 11.00 la ora 13.00, să aibă „centrul” de coordonare la arena ieşeană, pe durata semifinalelor turneului internaţional de tenis feminin din circuitul ITF, denumit FRT Pro Circuit - Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 10.000 dolari. Tot la arena CFR Iaşi, în luna august 2013 va avea loc şi turneul masculin din circuitul ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi alături de Rodotex Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate excepţionale pentru halterofilii de la CFR Iaşi

În aceste zile, la Bistriţa se desfăşoară prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (Under 17), cu participarea a trei sportive de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
După o evoluţie excelentă în concurs, toate cele trei ieşence prezente în competiţie au depăşit baremurile impuse de FR Haltere şi au reuşit calificarea în faza finală, de la Botoşani, programată în perioada 16-20 iulie 2013.
Rezultatele ceferistelor au fost următoarele:
- Categoria 44 kg: Alexandra Nechitoaie (FOTO / 13 ani) a smuls 24 kg şi a aruncat 32 kg, depăşind baremul de 20 kg şi respectiv 30 kg.
- Categoria 48 kg: Bianca Grigoraş (13 ani) a reuşit să smulgă 36 kg şi să arunce 45 kg, depăşind baremul de 30 kg şi respectiv 40 kg.
- Categoria 53 kg: Mădălina Ţibichi (14 ani, care este şi componentă a Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi) a smuls 51 kg şi a aruncat 62 kg, depăşind cu mult baremul de 35 kg şi respectiv 50 kg.
În seara zilei de miercuri, 12 iunie, la finalul competiţiei pentru sportivele de la CS CFR Iaşi (concursul de la Bistriţa continuă însă până vineri, cu celelalte categorii de concurs, la feminin şi masculin), antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Ca de fiecare dată am depăşit baremurile impuse de federaţie şi ne-am calificat cu toate sportivele noastre la finalele de la Botoşani, din luna iulie. Eu cred că nu peste mult timp, Alexandra Nechitoaie va reuşi să se impună sus de tot în topul naţional, iar Mădălina Ţibichi are şanse chiar din acest an să reprezintă România la Campionatele Europene din Letonia, din luna septembrie. Bianca Grigoraş este şi ea un mare talent şi o foarte bună halterofilă la doar 13 ani !”.
De menţionat că Bianca Grigoraş va ajunge din toamnă colegă la Galaţi cu Mădălina Ţibichi, iar Alexandra Nechitoaie este în vizorul antrenorilor de la Centrul Naţional de Burse Olimpice de la Botoşani. Chiar dacă vor ajunge la Galaţi şi Botoşani, sportivele menţionate rămân în continuare legitimate la CS CFR Iaşi, acolo unde secţia de haltere are un nou sediu performant, în zona Gării Nicolina.
DAN TEODORESCU

 

Tinerii halterofili ceferişti ieşeni se impun la “Naţionalele” din Capitală

Timp de mai multe zile, Sala Olimpia din Bucureşti găzduieşte prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (Under 23). Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, patru sportivi de la CS CFR Iaşi au luat drumul Capitalei pentru a participa la competiţia care asigură calificarea la etapa finală, din luna octombrie, de la Oneşti.
Astăzi, 23 aprilie, exact de Sf. Gheorghe, trei ieşence au intrat în concurs şi toate şi-au asigurat calificarea în runda finală, după ce şi-au îndeplinit baremurile impuse de FR Haltere.
La categoria 48 kg, debutanta de numai 13 ani Alexandra Nechitoaie (care are doar 39 kg greutate corporală) a smuls 22 kg şi a aruncat 27 kg, reuşind un total de 49 kg. Baremurile impuse au fost 20 kg – la smuls şi 25 kg - la aruncat, care au fost depăşite de ceferista ieşeană.
Tot la categoria 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (care va face cât de curând pasul la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi şi care va ajunge şi la lotul de cadete al României) a reuşit o performanţă şi mai bună faţă de colega ei de întrecere, cu 35 kg la smuls şi 45 kg la aruncat, deci cu un total de 80 kg.
La categoria 53 kg, vedeta clubului ceferist ieşean, Mădălina Ţibichi (FOTO / 14 ani, deja componentă a lotului naţional al României şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) a smuls 50 kg şi a aruncat 62 kg, reuşind un total de 112 kg. Baremul impus de FR Haltere a fost de 30 kg - la smuls şi 40 kg - la aruncat, care au fost cu mult depăşite de Mădălina Ţibichi, care are în aceste condiţii şi şansa unei participări la Campionatul European din Lituania, din luna septembrie, dar şi la o medalie la Campionatele Naţionale de cadete (junioare II), din luna iulie, de la Botoşani.
Joi, pe 25 aprilie, va intra în concurs şi ceferistul ieşean Gheorghe Tănasă (17 ani), la categoria 69 kg, care are şi el şanse să promoveze la etapa finală.
Antrenorul de haltere al clubului sportiv CFR Iaşi, Dănuţ Fron, remarcă rezultatele excelente ale elevilor săi la competiţia de la Bucureşti, dar trage un semnal de alarmă asupra faptului că sportul halterelor nu este apreciat la adevărata sa valoare, chiar dacă în ultima perioadă România a cucerit extrem de multe medalii pe plan internaţional, inclusiv la JO de la Londra, de anul trecut. “Facem performanţă în Iaşi în haltere, avem copii talentaţi, unii pot cuceri nu peste mult timp medalii europene şi chiar mondiale. Şi totuşi, halterele şi sporturile de forţă în general nu sunt agreate de toţi factorii de decizie din sportul ieşean, unii nici nu ştiu că există din nou haltere de performanţă în Iaşi, la clubul sportiv CFR !”, ne-a mai declarat, în această seară, binecunoscutul antrenor Dănuţ Fron. 
DAN TEODORESCU
ULTIMA ORĂ: Joi, în concursul de la categoria 69 kg, ieşeanul Gheorghe Tănase (CS CFR) a realizat un total de 167 kg (77+90) şi s-a calificat în etapă finală, baremul impus de 60 kg la smuls şi 80 kg la aruncat fiind depăşit ! (DT)

 

“Trei din trei” pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi

Timp de două zile, pe 13 şi 14 martie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (FOTO), au concurat la prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale pentru seniori, găzduite de Sala Olimpia din Bucureşti.
Clubul ceferist ieşean a avut trei reprezentanţi la competiţia din Capitală, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cu doar 4 luni de haltere), Mădălina Ţibichi (13 ani, componentă a lotului naţional de cadete şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) şi George Tănase (17 ani, debutant, cu doar 2 luni de pregătire în sportul halterelor), toţi reuşind să depăşească baremurile impuse de FR Haltere şi să se califice la faza finală, programată la Bistriţa, în luna noiembrie 2013.
În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (cu doar 45 kg greutate corporală) şi-a îndeplinit baremul de calificare la faza finală (care a fost de 25 kg la smuls şi 35 kg la ridicat) reuşind un total de 69 kg, după ce a smuls 30 kg şi a ridicat 39 kg şi a reuşit să execute toate cele 6 încercări.
Mădălina Ţibichi, de la CFR Iaşi, a reuşit la cat. 53 kg un total de 107 kg (47 kg la smuls si 60 kg la aruncat) si s-a calificat la faza finală a competiţiei. Baremul era de 35 kg la smuls si 45 kg la aruncat, care a fost depăşit cu brio de Mădălina.
Joi, la categoria 69 kg, a intrat în concurs şi debutantul George Tănase, care a reuşit un total de 155 kg (70 kg la smuls şi 85 kg la aruncat) şi a reuşit şi el calificarea la faza finală de la Bistriţa. Baremurile pentru Tănase au fost de 70 kg la smuls şi 80 kg la aruncat, iar ele au fost trecute cu bine de sportivul ceferist ieşean.
"Sunt bucuros de rezultatele tinerilor mei elevi, care au reuşit cu toţii calificarea la finalele de seniori, chiar dacă ei sunt doar cadeţi sau juniori. Sunt extrem de talentaţi şi merită felicitările tuturor. Din păcate, un alt fost elev de-al meu, Ilie Ciotoiu, sfătuit greşit de unele persoane din anturajul său, a abandonat halterele înaintea acestei competiţii, dar cu rezultatele pe care le avea în palmares el ar fi ocupat acum locul 3, la concursul de la Bucureşti, la categoria sa de greutate. Am auzit că acum îi pare rău de gestul făcut, dar e prea târziu...”, ne-a declarat în această seară antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Cei trei sportivi halterofili de la CS CFR Iaşi, la care se va adăuga şi Alexandra Nichitoaie (12 ani, cat. 48 kg) vor concura şi la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23) – etapa I, programate tot la Bucureşti, în perioada 23-27 aprilie 2013. 

* Adversari puternici pentru pugiliştii ceferişti ieşeni la Cupa României de box, de la Bacău

Miercuri, pe 13 martie, a debutat la Sala de Atletism din Bacău, Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 88 de pugilişti. Au fost înscrişi în competiţie şi doi sportivi de la CFR Iaşi, ei fiind Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg) şi Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 69 kg), ambii fiind asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei şi ambii având mai puţină “baftă” la tragerea la sorţi, unde au primit adversari extremi de puternici în primul tur.
În prima gală de miercuri, Ionuţ Andronache a pierdut la puncte confruntarea cu experimentatul Iulian Stan (Steaua Bucureşti), iar joi, Daniel Mocanu (din păcate accidentat la unul din antrenamentele de ieri, dar care a urcat totuşi treptele ringului) a fost învins prin abandon în repriza a doua de către Nicu Manea (CSM Upetrom Petrolul Ploieşti).
Referitor la meciul din această seară, dintre Mocanu şi Manea, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Daniel a urcat treptele ringului şi a boxat foarte bine în prima repriză, ca la finalul ei arbitrul să-mi spună că este 4-2 pentru ploieştean, rezultat nereal după părerea mea şi nu numai a mea. Atunci am aruncat şi eu prosopul la începutul reprizei secunde, pentru că am bănuit ce avea să urmeze şi am dorit să-l menajez pe Daniel Mocanu pentru competiţiile viitoare !”.   
Să mai menţionăm că antrenorul ieşean Nicu Brânzei a fost propus astăzi să facă parte din Colegiul Central de Antrenori al FR Box, colectiv condus de ploieşteanul Titi Tudor.
Finalele Cupei României de la Bacău sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00.
Pentru pugiliştii ceferişti ieşeni următoarea competiţie la care vor participa este Cupa României de tineret, de la Brăila, programată în perioada 1-7 aprilie 2013.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...