Haltere

Rezultat promiţător pentru ceferista Mădălina Ţibichi

In Sala Sporturilor Elisabeta Lipa din Botosani au debutat finalele Campionatelor Nationale de haltere pentru juniori II (cadeti), acolo unde sunt prezenti si elevii antrenorului emerit Danut Fron, de la CS CFR Iasi. In concursul feminin al categoriei 53 kg, debutanta Madalina Tibichi (FOTO / nascuta in 1999, de la CS CFR Iasi) a ocupat un promitator loc 9, din 22 participante in concurs. Madalina a smuls 30 kg si a aruncat 40 kg, deci a avut un total de 70 kg la cele doua stiluri, mult superior realizarilor anterioare. La finalul concursului, antrenorul Danut Fron ne-a declarat: "Desi are doar 48,700 kg, Madalina a concurat la categoria 53 kg, unde a avut un rezultat foarte bun la debutul ei intr-o finala de Campionat National, cu 15 kg superior fata de reusitele anterioare. Ea este calificata si la finalele din octombrie, de la tineret si cred ca in 2013 nu va scapa nici o medalie la categoria sa de greutate si varsta. Sunt foarte multumit de evolutia ei la Botosani si ii prevad un mare viitor in halterele din Romania".
Sa mai mentionam ca in zilele urmatoare, tinarul Ilie Ciotoiu (CS CFR Iasi) va concura si el la finalele juvenile de la Botosani, la categoria 50 kg masculin (unde vor fi prezenti circa 25 de sportivi), cu reale sanse la stilul aruncat, chiar la o medalie, dupa cum ne-a declarat in aceasta seara acelasi Danut Fron.
DAN TEODORESCU

 

Sportivii de la CFR Iaşi au promovat în fazele finale ale Campionatelor Naţionale de haltere

* Sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron, tinerii Mădălina Ţibichi şi Ilie Ciotoiu au avut o comportare excelentă în turul de calificări din cadrul Campionatelor Naţionale de juniori II de la Botoşani

În Sala Sporturilor “Elisabeta Lipă” din Botoşani, peste 250 de sportivi din toată ţara au participat la turul de calificări din cadrul “Naţionalelor” de juniori II (cadeţi, sub 17 ani) la haltere. Printre concurenţi s-au aflat şi doi tineri sportivi de la CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron, ambii obţinând calificarea la faza finală, care va debuta pe 17 iulie, tot la Botoşani.
În cadrul categoriei 53 kg, ceferista Mădălina Ţibichi (13 ani) a reuşit un total de 57 kg (27 kg la smuls şi 30 kg la aruncat), iar în întrecerea masculină, în cadrul categoriei 56 kg, debutantul Ilie Ciotoiu (16 ani) a reuşit un total de 117 kg (52 kg la smuls şi 65 kg la aruncat). Ambii sportivi menţionaţi practică halterele de numai câteva luni la CS CFR Iaşi, dar au demonstrat la Botoşani un progres evident şi au ridicat cu peste 20 kg în plus faţă de performanţele anterioare. “Sunt extrem de mulţumit de rezultatele obţinute la Botoşani de elevii mei Mădălina Ţibichi şi Ilie Ciotoiu şi sper că la finalele de luna viitoare ei să obţină un loc printre primii clasaţi. Oricum, anul viitor nici nu mă gândesc să nu iau medalii cu cei doi tineri sportivi ai clubului CFR Iaşi, cei care, alături de Teodora Dănilă, se înscriu pe un drum ascendent în sportul halterelor din România”, ne-a declarat astăzi antrenorul emerit Dănuţ Fron.
De menţionat că sportiva ceferistă Teodora Dănilă este calificată cu reale şanse la podium la trei finale ale Campionatelor Naţionale din acest an şi va participa la concursurile de haltere de la Bistriţa (din luna septembrie, la juniori, la sub 20 ani), de la Oneşti (octombrie, la tineret, la sub 23 ani) şi de la Arad (noiembrie, la seniori).
DAN TEODORESCU

 

Halterofila Teodora Dănilă confirmă din nou la Clubul Sportiv CFR Iaşi

* Alături de mai tânăra colegă Mădălina Ţibichi, sportiva Teodora Dănilă (FOTO) a obţinut şi ea astăzi calificarea în marea finală a categoriei +75 kg, în cadrul turului Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, de la Oneşti

Sunt în plină desfăşurare la Oneşti întrecerile turului Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, sub 23 ani, acolo unde secţia de profil a Clubului Sportiv CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron, participă cu două sportive. În urmă cu două zile, în cadrul categoriei 53 kg, Mădălina Ţibichi (debutantă la doar 13 ani) şi-a îndeplinit baremul şi s-a calificat la finala din retur, din 16-20 octombrie, care va avea loc tot la Oneşti. În primul tur calificant la marea finală, Mădălina a „smuls” 17 kg şi a „aruncat” 20 kg, reuşind un total de 37 kg. Joi, pe 26 aprilie, în cadrul categoriei +75 kg, ceferista ieşeană Teodora Dănilă (21 ani) a reuşit şi ea calificarea în marea finală din octombrie, reuşind un total de 130 kg, cu 60 kg la smuls şi 70 kg la aruncat. Ea şi-a depăşit astfel performanţele obţinute în urmă cu o lună, la Bucureşti, din cadrul turului Campionatului Naţional de haltere pentru juniori şi junioare, unde a reuşit un total de 120 kg (55 + 65), îndeplinindu-şi însă baremul pentru promovarea în marea finală juvenilă de la Bistriţa, din septembrie 2012. De menţionat că Teodora Dănilă este fostă campioană naţională de cadete, vicecampioana naţională de tineret şi medaliată cu bronz la senioare, la categoria 75 kg. După performanţele obţinute de elevele sale în concursul de haltere pentru tineret de la Oneşti, antrenorul Dănuţ Fron ne-a declarat astăzi următoarele: “Sunt foarte mulţumit de rezultatele fetelor obţinute aici, la Oneşti, unde au reuşit promovarea în concursul retur, de fapt finala mare a Campionatelor Naţionale. Le prevăd un viitor foarte bun în halterele din România şi multe medalii la activ. Eu voi continua selecţia pentru secţia de haltere de la CFR Iaşi şi sper să găsesc şi alţi tineri care vor să facă mare performanţă pe viitor, într-un sport olimpic”.
În perioada 15-19 mai 2012, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la turul de calificări din cadrul Campionatului Naţional pentru seniori, de la Bucureşti.
DAN TEODORESCU

 

Un prim succes pentru tânăra halterofilă Mădălina Ţibichi

* La doar 13 ani şi concurând la prima etapă a Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (sub 23 ani), sportiva clubului CFR Iaşi a obţinut la Oneşti calificarea la etapa finală, în cadrul categoriei 53 kg

În aceste zile, la Oneşti se desfăşoară turul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret, sub 23 ani. Chiar dacă are doar 13 ani şi face haltere de numai 3 săptămâni, Mădălina Ţibichi (FOTO / cat. 53 kg, de la CFR Iaşi, antrenor: Dănuţ Fron) şi-a îndeplinit baremul şi s-a calificat la finala retur, din 16-20 octombrie, care va avea loc tot la Oneşti. În primul tur calificant la marea finală, Mădălina a „smuls” 17 kg şi a „aruncat” 20 kg, reuşind un total de 37 kg. „A fost primul concurs din viaţa ei, la numai 13 ani şi numai după 3 săptămâni de antrenamente. Eu sunt mulţumit de rezultatul Mădălinei Ţibichi la Oneşti şi îi prevăd un mare viitor în haltere !”, ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron. Joi, pe 26 aprilie, de la ora 10.00, va intra în concurs o altă componentă a noii secţii de haltere de la CS CFR Iaşi, titrata Teodora Dănilă, la categoria +75 kg.
DAN TEODORESCU

 

Dănuţ Fron a deschis noua secţie de haltere a Clubului Sportiv CFR Iaşi

* Antrenor de haltere în România, Spania şi Turcia, Dănuţ Fron este maestru al sportului şi antrenor emerit, fiind premiat în urmă cu 8 ani cu Medalia „Meritul Sportiv - clasa I” de către preşedintele României din 2004, Ion Iliescu

La 53 de ani, antrenorul de haltere Dănuţ Fron deschide la clubul sportiv CFR Iaşi o nouă secţie sportivă, cea de haltere. După ce a pregătit mulţi sportivi valoroşi la alte cluburi de profil din România, Spania şi Turcia, Dănuţ Fron vrea să facă mare performanţă şi la CS CFR Iaşi, cu elevii săi, Teodora Dănilă (21 ani), Mădălina Ţibichi (13 ani), Ilie Ciotoiu (16 ani) şi Silviu Colac (14 ani) (VEZI FOTO). Vedeta noii secţii ceferiste este însă Teodora Dănilă, care este campioană naţională la cadeţi, medaliată cu argint la tineret şi cu bronz la senioare şi care practică halterele de aproximativ 8 ani. „Aveam 13 ani şi jumătate şi eram elevă la Şcoala generală nr. 5 Calistrat Hogaş din cartierul Tătăraşi. După ce am practicat mai multe sporturi care nu prea m-au entuziasmat, a venit domnul antrenor Dănuţ Fron şi m-a luat la haltere, un sport care îmi place foarte mult. Am obţinut mai multe medalii până acum, dar vreau să fac performanţă şi la noua secţie de haltere de la clubul sportiv CFR Iaşi. Dacă se lucrează corect şi progresiv, sportul halterelor nu este unul periculos pentru sănătatea omului, aşa cum se mai spune uneori !”, ne-a declarat Teodora Dănilă, cea care a concurat în luna martie a acestui an, ca sportivă ceferistă, la turul I al Campionatului Naţional de juniori de la Bucureşti, unde a obţinut calificarea la faza finală, de la Bistriţa, din septembrie 2012, la categoria +75 kg.
În 30 ani de antrenorat, am obţinut peste 400 de medalii cu elevii mei. În Iaşi am antrenat la Politehnica-Nicolina, acum am venit la CFR pentru a continua performanţa în haltere. Am găsit la CFR oameni inimoşi, în frunte cu preşedintele George-Radu Pipa şi cu vicepreşedintele Eduard Spiţă, care sunt alături de mine şi de noii mei elevi. Vreau să mai fac pe viitor o altă grupă de tineri sportivi, una de perspectivă. Ne vom bate şi în acest an pentru a aduce la CFR Iaşi multe locuri pe podium în cadrul Campionatelor Naţionale de juniori, tineret şi seniori”, ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
De remarcat că Dănuţ Fron a fost şi un halterofil de renume al României cu mai mulţi ani în urmă, fiind aproape de a participa la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980. „Am concurat ca sportiv la Nicolina Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Ovidiu Nemţeanu. Am fost coleg de generaţie cu Fănică Ciocan şi Emil Cozianu, iar adversarii mei tradiţionali au fost Gheorghe Maftei şi Gelu Radu, ambii de la CSM Oneşti, Vasile Cocioran, de la Olimpia Bucureşti şi Ioan Bălaş, de la Steaua Bucureşti. De fapt, ultimul menţionat mi-a luat şi locul la Olimpiada de la Moscova, din 1980, deoarece Steaua era cu siguranţă mai aproape de Bucureşti, decât Iaşul”, a mai menţionat Dănuţ Fron, fost recordmen naţional la juniori şi seniori şi fost vicecampion european în anii din urmă. Să mai remarcăm că fiica lui Dănuţ Fron, profesoara Elisabeta Fron, care munceşte acum în Italia şi predă sportul italienilor din Verona, a fost şi ea nu cu mult timp în urmă o halterofilă cu multe performanţe de plan intern şi internaţional, obţinând în carieră peste 100 de medalii şi 30 de titluri naţionale.
În perioada 24-28 aprilie, Teodora Dănilă şi antrenorul Dănuţ Fron vor lua drumul Oneştiului pentru a participa la turul de calificări al Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (sub 23 ani).
Tinerii care iubesc sportul şi care doresc să practice halterele de performanţă la Clubul Sportiv CFR Iaşi, îl pot contacta pe antrenorul emerit Dănuţ Fron la telefonul 0758.481441.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...