Haltere

Trei medalii de bronz pentru halterofilul ceferist Ştefan Atincăi

La Botoşani, sunt în plină desfăşurare finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II (Under 15). Un număr important de mici halterofili, din toate colturile ţării, s-au calificat în cadrul finalei, de la Botosani, printre ei fiind şi Ştefan Atincăi (doar 13 ani), de la CS CFR Iaşi, antrenat de Dănuţ Fron şi susţinut de sora sa, Ionela Atincăi, sportivă de performanţă în cadrul secţiei de haltere de la "Gara Nicolina".
În cadrul categoriei 40 kg, Ştefan Atincăi a cucerit astări trei medalii de bronz, chiar dacă practică acest sport doar de 5 luni. La stilul smuls a ridicat 35 kg, la aruncat a reuşit 40 kg, iar la totalul olimpic a realizat 75 lg. Medalia de aur a revenit lui Francisc Nonica, de la CSM Cluj, iar pe locul 2 s-a clasat un sportiv de la Farul Constanţa.
"Alte cluburi din ţară vin cu 10 sportivi şi cuceresc o singură medalie. Eu am venit cu un singur sportiv debutant şi am cucerit trei medalii. Ştefan Atincăi a avut şi o încercare nereuşită la stilul aruncat, la 45 kg, iar dacă reuşea să ridice haltera cucerea medalia de argint! Normal, noi am fi trebuit să cucerim şi trei medalii de aur la aceste campionate, prin ceferistul ieşean Marius Pagu, care a fost şi component al Centrului Olimpic de la Bistriţa, dar el între timp a abandonat sportul de performanţă, fără să anunţe pe nimeni şi s-a întors la Iaşi, la familia lui, deşi la Bistriţa avea tot ce-i trebuia pentru marea performanţă!", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron. .
În perioada 16-19 iulie, la Tg. Mureş este programată finala de juniori II de la categoria Under 17, acolo unde clubul ceferist ieşean are din nou şanse la medalii, prin sportiva Ionela Atincăi.
DAN TEODORESCU

 

La Cupa României: Medalie de bronz pentru ceferista Ionela Atincăi

În perioada 14-17 mai, la Oneşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de haltere pentru tineret - U 23 (etapa de calificări la finala din august) şi Cupa României. Au fost prezenţi în conpetiţie 151 de sportivi (64 de fete şi 87 de baieti), legitimati la 22 de structuri sportive din ţară, inclusiv de la CS CFR Iaşi.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul ieşean a avut în competiţie trei sportivi, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Ionela Atincăi (17 ani, de la categoria 71 kg), care a cucerit medalia de bronz în Cupa României, având un total olimpic de 145 kg (64 kg la smuls şi 81 kg la aruncat). Pe primele locuri s-au clasat două sportive de la CSU Galaţi, ele fiind  Mariana Tăbăcaru (1) şi Mihaela Ilie (2).
Ceilalţi doi sportivi ceferişti ieşeni au fost Ştefan Atincăi (doar 14 ani, debutant, cu o greutate corporală de numai 36 kg, dar a concurat la categoria 55 kg) -  a realizat un total olimpic de 72 kg, cu 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi Ştefan Robu (categoria 96 kg) - a reuşit un total de 110 kg, cu 45 kg la smuls şi 65 kg la runcat şi s-a clasat pe locul 6.
Toţi trei sportivi ieşeni aflaţi în competiţia de la Oneşti au obţinut calificarea la finala din luna august 2019, antrenorul Dănuţ Fron fiind mulţumit de evoluţia lor.
Competitia s-a desfaşurat in Sala de Jocuri a Clubului Sportiv Municipal Onesti, din judetul Bacău.
DAN TEODORESCU

 

La Bucureşti, rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili ieşeni

Sala de atletism “Ioan Söter” din încinta Complexului Sportiv Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti a găzduit în această săptămână dinaintea Sf. Paşte Ortodox
Campionatele Naţionale de Haltere pentru Seniori (Calificari) şi Cupa României, la masculin şi feminin.
Au fost prezenţi în competiţie 150 de sportivi (68 fete + 82 băieţi), legitimaţi la 20 de cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi, secţia de haltere fiind condusă de antrenorul Dănuţ Fron.
În primele trei zile de concurs (23-25 aprilie), din partea clubului ceferist ieşeab au concurat trei tineri sportivi, iar toţi au reuşit să se califice la finalele din noiembrie. Rezultatele ieşenilor au fost următoarele:
- Cat. 55 kg: Marius Pagu, care este şi component al Centrului Naţional Olimpic de juniori de la Bistriţa, în vârstă de numai 13 ani şi cu o greutate corporală de numai 34 kg, a realizat un total olimpic de 96 kg, cu 43 kg la smuls şi 53 kg la aruncat.
- Cat. 71 kg: Ionela Atincăi, care are doar 17 ani, a reuşit un total olimpic de 145 kg, cu 64 kg la smuls şi 81 kg la aruncat.
- Cat. 96 kg: Ştefan Robu (debutant, în vârstă de numai 17 ani) a realizat un total olimpic de 100 kg, cu 40 kg la smuls şi alte 60 kg la aruncat.
La finalul competiţiei, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "Sunt mulţumit de evoluţiile lui Pagu şi Atincăi, care au realizat un progres. Debutantul Robu are rezultate superioare în sală, dar nu am dorit să-l forţez, el fiind la primul concurs oficial din carieră. Vom merge mai departe cu performanţele la clubul CFR Iaşi, chiar dacă avem unele probleme de ordin financiar! În ultimii 6 ani am cucerit peste 50 de medalii la nivel naţional şi internaţional la CS CFR Iaşi, inclusiv prin ieşeanul Ilie Ciotoiu, care concurează însă de mai mult timp şi pentru CSM Cluj. Ilie s-a căsătorit recent, la vârsta de 24 ani şi vreau să-l felicit cu această ocazie şi să-i doresc casă de piatră!".
Să mai menţionăm că, fără prea multe antrenamente efectuate în ultima perioadă, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 2 la Cupa României de la Bucureşti, la categoria 61 kg, cu o performnţă de 233 kg, cu 100 kg la smuls şi 133 kg la aruncat. Pe locul 1, tot cu 233 kg la totalul olimpic (101 kg la smuls şi 132 kg la aruncat) s-a clasat Marian Luca, de la CS Dinamo Bucureşti, după cum ne-a informat acelaşi antrenor ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Vă mai informăm că, tot la CSN "Lia Manoliu" din Bucuresti, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Haltere. Şedinţa anuală, condusă de secretarul general Alexandru Pădure şi vicepreşedintele Gheorghe Biriş, s-a desfăşurat conform prevederilor statutare, în prezenţa majorităţii membrilor afiliaţi, de la CS CFR Iaşi fiind prezent antrenorul Dănuţ Fron.
Pentru halterofilii ceferişti ieşeni urmează etapele de calificare de la tineret, juniori U 15 şi juniori U 17 de la Oneşti, Botoşani sau Bistriţa.
Să mai remarcăm că, ieşeanul Marius Pagu este nominalizat în lotul României pentru participarea la Campionatele Europene de Haltere de juniori (13-15 ani) din Israel, care trebuiau să se desfăşoare iniţial în România, la Constanţa, în luna august 2019.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate notabile pentru talentaţii halterofili de la CFR Iaşi

În perioada 19 - 22 martie 2019, la Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa, din Judeţul Argeş, se desfăşoară Campionatele Naţionale de Haltere - calificări la etapa finală şi Cupa României pentru juniori I (U 20) şi Cupa României la juniori III, competiţia fiind organizată de Federaţia Română de Haltere.
Concurează 274 de sportivi (195 la Juniori I + 79 la Juniori III), legitimati la 26 de cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
În Sala Polivalenta a Complexului Sportiv Naţional Bascov, cei doi tineri halterofili ceferişti ieşeni au avut rezultate notabile, ambii calificându-se în finala de la U 20 de la Arad, din august 2019, cu următoarele rezultate:
- Marius Pagu (14 ani, care este şi component al Centrului Naţional Olimpic de juniori de la Bistriţa): a avut un total olimpic de 88 kg, după 38 kg la smuls şi 50 kg la aruncat. A concurat în cadrul categoriei 55 kg, deşi el are o greutate corporală de numai 35 kg.
- Ionela Atincăi (FOTO / 17 ani, la categoria 71 kg): a avut un total olimpic de 136 kg, după 61 kg la smuls şi 75 kg la aruncat.
În perioada 22-26 aprilie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa de calificare de la Bucureşti, din cadrul Campionilor Naţionale de seniori.
DAN TEODORESCU

 

În anul 2018: Halterofila Ionela Atincăi, sportiva numărul 1 la CS CFR Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi şi-a desemnat laureaţii pe anul 2018. Clubul ieşean, care este unul privat, a organizat în 2018 şi numeroase competiţii sportive în propria bază, în cadrul secţiilor de tenis de câmp şi popice, totul culminând cu turneul internaţional "Trofeul Municipiului Iaşi", din cadrul calendarului mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. Câştigătorii turneului de tenis menţionat au fost germanul Lucas Gerch (la simplu, la primul succes din carieră într-un turneu ITF) şi argentinienii Franco Emanuel Egea şi Gabriel Alejandro Hidalgo (în proba de dublu masculin). Tot în cadrul secţiei de tenis de câmp (antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion), să remarcăm prestaţiile tinerilor jucători Răzvan Aghion (15 ani, finalist la turneele din Belgia şi Israel, din calendarul continental "Tennis Europe", la categoria 16 ani), Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, care au ocupat locuri fruntaşe în turneele la care au participat pe plan intern şi internaţional.
Secţia de popice a dat din nou campioana ţării pe echipe seniori, aceasta fiind CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor: Remus Antimirescu), care a reprezentat România şi la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia) şi a fost la doar un pas de promovarea în Liga Campionilor. Au obţinut medalii în întrecerile individuale la nivel naţional lansatorii ieşeni Ion Cercel (participant şi la Campionatul Mondial de seniori de la Cluj-Napoca, cu echipa României), Florin Opincă, Mihai Gabriel Benghiac şi Iulian Gabriel Cucu, iar echipa de tineret, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea a cucerit medalia de bronz a Campionatului Naţional Under 23.
Echipa de popice veterani de la clubul ceferist ieşean l-a avut în cap de listă pe Ioan Herman (77 ani), medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de profil de la Hunedoara, dar echipa condusă de Vasile Ţidularu şi componenţii ei au cucerit alte numeroase locuri fruntaşe în turneele organizate la Iaşi şi în mai multe localităţi din România (Ploieşti, Hunedoara, Sălişte). Lansatorii seniorii "+60" şi "Under 60" ieşeni au participat şi la etapa de la Ploieşti, din Cupa României, turneul final urmând să se desfăşoare la Iaşi, în 2019.
Secţia de culturism-fitness a avut-o pe Marinela Ungureanu o medaliată pe plan naţional şi internaţional, aceasta reuşind să cucerească şi o medalie de bronz la Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin şi un loc 4 la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca, sub coordonarea antrenorului emerit Petru Ciorbă. 
Secţia de box, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, în parteneriat cu CSŞ Unirea Iaşi, a dobândit medalii importante la Campionatele Naţionale feminine, prin sportivele Alina-Ioana Panta, Bianca Cobzaru şi Ana-Maria Misenschi. Boxerii ceferişti au mai participat şi la alte turnee la nivel naţional, inclusiv la o nouă ediţie a Memorialului Iosif Mattes, din sala clubului CSM Iaşi.
În sfârşit, secţia de haltere a clubului sportiv CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron) s-a remarcat din nou în acest an prin performanţele notabile ale sportivilor Ionela Atincăi (FOTO), Ilie Ciotoiu (internaţional olimpic, a punctat pentru CFR Iaşi doar în întrecerile naţionale de tineret, în rest a concurat pentru CSM Cluj şi se pare că în cel mai scurt timp va ajunge la Steaua Bucureşti). Adnana Lungu şi Marius Pagu.
În urma rezultatele obţinute în 2018, clasamentul laureaţilor CS CFR Iaşi se prezintă astfel:
INDIVIDUAL:
1.   Ionela Atincăi (16 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 48,00 puncte:
- 3 medalii de bronz la CN senioare, 3 medalii de bronz la CN junioare I (U 20), 3 medalii de bronz la CN junioare II (U 17), locul 2 la Cupa României de tineret (U 23).
2. Ilie Ciotoiu (haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 30,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN de tineret (U 23) şi locul 1 la Cupa României de tineret (U 23).
3. Ion Cercel (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 26,25 puncte
- 3 medalii de aur la tandem masculin, la individual sprint şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Florin Opincă (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 20,00 puncte
- 1 medalie de bronz la individual clasic şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Vasile Andrei Maxim (popice - antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea) - 20,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori şi 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de tineret U 23.
5. Mihai Gabriel Benghiac (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,75 puncte
- 2 medalie de aur la tandem masculin şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.   
6. Iulian Gabriel Cucu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,00 puncte
- 1 medalie de argint la tandem mixt şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
7.  Alexandru Sorin Mihail Mitru, Costică Ciurdea, Gyula Veres şi Remus Antimirescu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 15,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.
8. Marinela Ungureanu (culturism-fitness - antrenor: Petru Ciorbă) - 12,50 puncte
- 1 medalie de aur în proba body-fitness masters la CN seniori, 1 medalie de bronz în proba body-fitness masters la Campionatele Balcanice de culturism-fitness seniori, locul 4 la Cupa Mondială de culturism-fitness seniori în proba body-fitness masters.
9. Ana Maria Misenschi (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 12,00 puncte
- 1 medalie de argint la CN senioare - la cat. 57 kg.
10. Bianca Cobzaru (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 10,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN tineret - la cat. 54 kg.
11. Alina Ioana Panta (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 8,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN junioare - la cat. 70 kg.
12. Răzvan Aghion (tenis de câmp - antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) - 7,50 puncte
- 2 medalii de argint la simplu şi dublu masculin la turneele internaţionale de la Nivelles (Belgia) şi respectiv Haifa (Israel), din calendarul continental Tennis Europe. Debutant la doar 14 ani şi 10 luni la turneul de seniori Trofeul Municipiului Iaşi, din calendarul mondial ITF, în probele de simplu şi dublu masculin (alături de colegul de club Teodor Cojocaru).
13. Adnana Lungu (12 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 6,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN juniori III (9-12 ani). Este nominalizată pentru Centrul Olimpic de la Galaţi.
14. Ioan Herman (77 ani, popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - 5,00 puncte.
- 1 medalie de bronz în proba individual clasic, la CN de seniori +60 ani.
14. Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu şi Iulian Cucu jr (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 5,00 puncte
- 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN tineret U 23.
15. Iulian Bejan (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 1,5 puncte
- 1 medalie de argint la CN juniori III - la categoria 13-14 ani, la individual clasic.
S-au mai remarcat în întrecerile naţionale pe anul 2018 halterofilul Marius Pagu (13 ani, component al Centrului Olimpic de la Bistriţa), tenismenii Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, popicarul Sebastian Biţă, toţi de la CS CFR Iaşi.
ECHIPE:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice seniori - antrenor: Remus Antimirescu) - 1 medalie de aur şi campioană naţională pe echipe în sezonul 2017-2018, participantă la Cupa Mondială de popice de la Zapresic (Croaţia).
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ion Cercel, Florin Opincă, Alexandru Sorin Mihail Mitru, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Costică Ciurdea, Vasile Andrei Maxim, Remus Antimirescu, Gyula Veres.
2. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice tineret U 23 - antrenor: Costică Ciurdea) - 1 medalie de bronz pe echipe în sezonul 2017-2018.
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Vasile Andrei Maxim, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu, Iulian Cucu jr.
3. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - locul 4 la Campionatul Naţional de popice de la Hunedoara, aferent sezonului 2017-2018, la categoria de vârstă "+60 ani".
Lotul lărgit al echipei ieşene, pentru "U 60" şi "+60 ani" este alcătuit din sportivii: Constantin Iftimie şi Mihai Iftimie, respectiv Sorin Cotlarciuc, Aurel Roiu, Mihai Ispir, Vasile Croitoru, Mariana Zlăvog, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Dumitru Penciuc, Ioan Herman şi Mihai Chilaboc.
Oficialii clubului sportiv CFR Iaşi sunt: Sorin Flutur (preşedinte de onoare), George-Radu Pipa (preşedinte executiv), Eduard Spiţă (vicepreşedinte), Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă), Lucian Mihalache (director economic), Vasile Botezatu (administratorul bazei sportive CFR Iaşi).
Alţi localnici care au început sportul la CS CFR Iaşi în anii din urmă, fac în prezent mari performanţe pe plan intern şi internaţional, ei fiind Bogdan Ionuţ Apostol şi Andreea Prisacariu (tenis de câmp, punctează acum pentru CSM Bucureşti, primul menţionat fiind şi component al echipei de Cupa Davis a României), Michele Alexandra Zmău (tenis de câmp - a devenit italiancă cu acte în regulă şi a câştigat deja primele turnee din calendarul mondial ITF, la simplu şi dublu), Bianca Grigoraş (haltere - punctează pentru CSŞ Galaţi, cu bune rezultate şi medalii pe plan naţional şi internaţional).
Să-l menţionăm şi pe pugilistul Alexandru Marin (26 ani), care a făcut paşi importanţi în sportul cu mănuşi la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, dar care, de câţiva ani s-a mutat în boxul profesionist de peste Ocean, cu rezidenţă în Bethesda (Maryland, SUA), unde are un palmares impresionant, de 17 victorii din tot atâtea posibile, cu 11 sucese prin K.O., el fiind şi campion internaţional în versiunea IBO - International Boxing Organization Inter-Continental, la categoria super-muscă!
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...