Haltere

Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României pentru clubul moldav de la "Gara Mare"

La Oneşti sunt în derulare Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret - etapa I (Under 23 ani), dar şi întrecerile de la Cupa României, acolo unde au fost prezenţi şi patru sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (21 ani), concurând la tineret doar pentru CS CFR Iaşi (la seniori concurează pentru CSM Cluj conform protocolului încheiat între cele două cluburi şi aprobat de FR Haltere), a cucerit locul 1 în cadrul Campionatului Naţional de haltere - etapa I, dar şi trofeul suprem de la Cupa României, cu o performanţă totală de 231 kg, după 98 kg la stilul smuls şi 133 kg la stilul aruncat. De remarcat că halterofilul Ilie Ciotoiu este unul dintre cei mai buni sportivi ieşeni la ora actuală, medaliat la mai multe Campionate Europene de tineret şi seniori, fără rival pe măsură în România şi are toate şansele să fie prezent şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Păcat că oficialităţile ieşene nu-i acordă mai multă atenţie acestui mare sportiv ieşean şi mai putem spune că, de fapt,... nu-i acordă nici o atenţie, iar clubul privat CFR Iaşi 2002 nu are fondurile necesare pentru a susţine un mare campion de nivel naţional şi internaţional, aşa cum este Ilie Ciotoiu!
Poate o dublă legitimare cu CS Politehnica Iaşi şi nu cu CSM Cluj ar fi benefică, în primul rând pentru sportul ieşean!
La aceeaşi categorie de greutate de 56 kg, nepotul lui Ilie Ciotoiu, tânărul ceferist ieşean Marius Pagu (12 ani, doar 28 kg) a realizat un total olimpic de 72 kg, după 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi s-a calificat la a doua etapă, cea finală, din luna august 2017.
În întrecerea feminină, CS CFR Iaşi a avut două concurente, ambele obţinând calificarea pentru etapa finală din august 2017, cu următoarele rezultate:
- Bianca Ferariu (cat. 48 kg, doar 13 ani) - 20 kg la smuls + 30 kg la aruncat = 50 kg la totalul olimpic.
- Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg, în vârstă de 15 ani): 50 kg la smuls + 70 kg la aruncat = 120 kg la totalul olimpic.
După cum ne spunea antrenorul Dănuţ Fron, în perioada 13-16 iunie 2017, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa finală de la Botoşani, de la juniori III (9-12 ani) şi juniori II / cadeţi (13-15 ani), cu sportivii Marius Pagu şi Ionela Atincăi (care vor lupta cu siguranţă pentru podium), plus Bianca Ferariu şi Eduard Turceanu.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu cucereşte Cupa României la haltere seniori

În frumoasa localitate Bascov, de lângă Piteşti, în perioada 19-22 aprilie 2017 se derulează etapa I din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru seniori şi Cupa României.
La competiţia argeşeană participă şi halterofilii ieşeni Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi şi Marius Pagu, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi.
În cadrul categoriei 62 kg, Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi-CSM Cluj) a cucerit Cupa României şi s-a calificat la etapa finală, după următoarele rezultate: 105 kg la smuls + 136 kg la aruncat = 241 kg la totalul olimpic.
Nepotul lui Ilie Ciotoiu, ieşeanul Marius Pagu (doar 12 ani) a concurat la categoria 56 kg, deşi el cântăreşte doar 29 kg! Cu un total olimpic de 65 kg (30 kg la smuls şi 35 kg la aruncat), Marius Pagu a reuşit şi el să promoveze la etapa finală din luna septembrie, el fiind de fapt mezinul competiţiei!
La feminin, ceferista Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 4 la Cupa României, la cat. 69 kg, reuşind şi ea promovarea la etapa finală a Campionatului Naţional de seniori, deşi are doar 15 ani! Ionela a avut un total olimpic de 122 kg, după 52 kg la smuls şi 70 kg la aruncat.
Halterofilii ceferişti ieşeni vor participa şi la prima etapă a Campionatului Naţional de tineret (U 23) şi la Cupa României pentru tineret, de la Oneşti, din perioada 16-19 mai 2017.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ieşean Marius Pagu, medaliat în Cupa României

În frumoasa localitate Bascov, de lângă Piteşti, un adevărat Centru Olimpic pentru sportul românesc, au avut loc, în perioada 21-24 martie 2017, întrecerile juvenile de haltere de la juniori III şi juniori I. La juniori III (9-12 ani) s-au derulat întrecerile Cupei României, iar la juniori I (Under 20) au avut loc întrecerile de la prima etapă din cadrul Campionatului Naţional, dar şi competiţia aferentă Cupei României de haltere.
Delegaţia clubului sportiv CFR Iaşi prezentă la Bascov a numărat patru tineri halterofili - Marius Pagu (12 ani), Bianca Ferariu (13 ani), Eduard Turceanu (13 ani), Ionela Atincăi (15 ani), alături de antrenorul emerit Dănuţ Fron.
La Cupa României de la juniori III, în cadrul categoriei 32 kg, ieşeanul Marius Pagu a cucerit trei medalii, astfel: argint la smuls, cu o performanţă de 30 kg, bronz la aruncat, cu 36 kg şi tot bronz la totalul olimpic, cu 66 kg.
În cadrul Campionatului Naţional de juniori I, ceilalţi trei halterofili ceferişti ieşeni au obţinut rezultate care îi promovează în etapa finală, din luna august. Performanţele lor au fost următoarele: Bianca Ferariu (cat. 48 kg) - 37 kg la totalul olimpic, Eduard Turceanu (cat. 69 kg) - 62 kg la totalul olimpic (27 kg la smuls şi 35 kg la aruncat), Ionela Atincăi (cat. 69 kg) - 119 kg la totalul olimpic (51 kg la smuls şi 68 kg la aruncat). De menţionat că Bianca Ferariu şi Eduard Turceanu sunt debutanţi într-o competiţie la nivel naţional şi practică sportul halterelor doar de câteva luni. În Cupa României la juniori I, ieşeanca Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 4 la categoria sa de greutate.

* Ilie Ciotoiu va ajunge la Split, în Croaţia

De menţionat că Marius Pagu este nepotul lui Ilie Ciotoiu, marea vedetă a secţiei ieşene de haltere, cel care, cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj se pregăteşte acum pentru participarea la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, de la Split (Croaţia), din perioada 2-8 aprilie 2017, acolo unde România, prin vocea preşedintelui FRH, Nicu Vlad, îşi propune cucerirea a şase medalii.
De menţionat că delegaţia României la Europenele de haltere seniori din Croaţia este alcătuită din 13 sportivi, după cum urmează:
- Feminin: Monica Csengeri (cat. 48 kg), Elena Ramona Andrieș (48 kg), Mădălina Bianca Molie (58 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg), Andreea Aanei (+90 kg);
- Masculin: Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg).
DAN TEODORESCU

 

Sportivii şi antrenorii ceferişti vor fi premiaţi la Gala Excelenţei Sportului Ieşean 2016

Joi, 19 ianuarie 2017, de la ora 18.00, în direct pe TVR Iaşi, sala mare de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, din zona Fundaţiei, va găzdui, timp de două ore, Gala Excelenţei Sportului Ieşean 2016, unde se vor detalia performanţele dobândite anul trecut de sportivii şi antrenorii cluburilor ieşene de profil.
Vor fi 12 momente de premiere, împletite cu un program artistico-sportiv de calitate.
Printre laureaţi vor fi şi sportivii şi antrenorii de la CS CFR Iaşi, care vor primi premii şi distincţii din partea Primăriei Municipiului Iaşi, în parteneriat cu DJST Iaşi, la următoarele categorii:
* Speranţă pentru performanţă:
- Eduard Schipor - 12 ani, tenis - antrenor: Vergil Aghion.
* Cel mai bun rezultat al unui sportiv veteran:
- Ioan Dăscălescu - 67 ani, popice.
* Echipe / echipaje:
- CFR Olimpia ACB Iaşi (popice tineret-juniori - antrenor: Remus Antimirescu);
- CFR Olimpia ACB Iaşi (popice seniori - antrenor: Remus Antimirescu).
* Premii Speciale:
- Alexandru Marin (box profesionist, campion internaţional în versiunea IBO, în SUA). La amatori, el a boxat mulţi ani la CS CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
* Cluburi sportive:
- CS CFR Iaşi (preşedinte: George-Radu Pipa).
* Performeri în sporturi neolimpice:
- Florina Rusu (culturism-fitness - antrenor: Petru Ciorbă);
- Ştefan Lincu (popice - antrenor: Remus Antimirescu).
* Performer în sporturi olimpice:
- Ilie Ciotoiu (haltere - antrenor: Dănuţ Fron).
În secţiunea echipe / echipaje, vor urca pe scenă doar antrenorul şi căpitanul echipelor de popice, în speţă Remus Antimirescu, respectiv Ştefan Lincu - tineret-juniori şi Ion Cercel - seniori.
Clubul Sportiv CFR Iaşi şi-a anunţat prezenţa cu o delegaţie formată din 30 de persoane, printre ele putând fii şi membri de familie şi prietenii sportivilor şi antrenorilor. Deoarece gala este televizată, intrarea în sală se va face începând cu ora 17.00, cel mai târziu până la ora 17.50.
În reluare, Gala de la Iaşi, prezentată de jurnalistul Vasile Arhire, va putea fi vizionată pe TVR 3, de la ora 22.00.
Vă aşteptăm, vă mulţumim, vă felicităm şi vă dorim noi succese pe linie sportivă şi în viaţă pentru 2017!
DAN TEODORESCU

 

Pentru 6 ore: Halterofilul Ilie Ciotoiu, cel mai bun sportiv ieşean al anului 2016

DJST Iaşi a elaborat, pe 21 decembrie, clasamentele laureaţilor din sportul ieşean, pentru anul 2016, pe trei secţiuni: sporturi olimpice, sporturi neolimpice şi arte marţiale.
Ele sunt următoarele:

SPORTURI  OLIMPICE:
1. CIOTOIU ILIE – HALTERE, categ. 56 kg - C.S.CFR 2002 Iasi -  antrenor: Fron Dănuț

Loc II    aruncat     - Campionat European tineret
Loc II    total        - Campionat European tineret
2. CROITORU MIRCEA – JUDO, categ. 100 kg - C.S. Politehnica Iaşi -  antrenor: Năftică Costel
Loc II Cupă Europeană seniori
3. SAUCĂ ALEXANDRU – TIR SPORTIV - C.S. Politehnica Iaşi -  antrenor: Săcăleanu Ioan
Loc III pistol liber    - Jocurile Mondiale Universitare seniori
4. LUPU ANDREEA – SCRIMĂ - CSM Iaşi -  antrenori: Sireteanu Alexandru şi Radu Tofan
Loc I sabie echipe    - Campionat Balcanic seniori
5. OLARU DRAGOŞ – TIR CU ARCUL – CSȘ Unirea Iaşi -  antrenor: Alexandrescu Cezar
Loc V echipe    - Campionat European cadeți
6. IONESCU SORIN – ATLETISM - LPS Iaşi - antrenor: Ghilase Marius
Loc III     înălțime    - Campionat Balcanic cadeți
Loc III     ștafeta 4x100     - Campionat Balcanic cadeți
7. VERDEȘ ANDREEA CRISTINA – GIMNASTICĂ RITMICĂ -  CSȘ Anghel Saligny Iaşi -  antrenor: Constantin Radu
Loc VI echipe    - Cupă Mondială seniori
15 medalii în 4 Turnee internaționale tradiționale seniori
8. RADU IOANA – SCRIMĂ – CSȘ Unirea Iaşi -  antrenor: Radu Tofan
Loc I sabie echipe    - Circuit European cadeți
9. ANIȚEI LAURA ELENA MARIA – GIMNASTICĂ RITMICĂ -  CSȘ Anghel Saligny Iaşi -  antrenor: Cătălina Radu
7 medalii în 3 Turnee internaționale tradiționale juniori
10. FRAI COSMIN – TIR CU ARCUL – CSM Iaşi - antrenor: Titi Frai
Loc I echipe mixte    - Cupa Europei cadeți

SPORTURI  NEOLIMPICE:
1. LUCIAN POPA  – CULTURISM/FITNESS - CSM Iasi -  antrenor: Felicia Purice Russ
Loc I fitness        - Campionat Mondial juniori
2. POPA ANDREI CĂTĂLIN – RADIOAMATORISM – CSM Iaşi -  antrenor: Ivan Gabriela
Loc I morse runner    - Campionat Mondial juniori
Loc III recepție    - Campionat Mondial juniori
3. LINCU ȘTEFAN – POPICE – CS CFR 2002 Iaşi -  antrenor: Antimirescu Remus
Loc III perechi mixte    - Campionat Mondial cadeți
4. ROATIȘ ALEXANDRU – CULTURISM/FITNESS - CSM Iasi -  antrenor: Felicia Purice Russ
Loc I fitness        - Campionat European juniori
Loc IV fitness        - Campionat European seniori
5. ENE DIANA – RADIOAMATORISM – CSM Iaşi -  antrenor: Ivan Gabriela
Loc II morse runner    - Campionat Mondial juniori
Loc III telegrafie viteză echipe    - Campionat Mondial seniori
6. MOGÎRZAN VALERIU – ȘAH – CS Politehnica -  antrenor: Danilov Vladimir
Loc II șah clasic    - Campionat European juniori
7. CERCEL ION – POPICE – CS CFR 2002 Iaşi - antrenor: Antimirescu Remus
Loc V tandem mixt    - Campionat Mondial seniori
8. ZAHARIA IUSTIN – RADIOAMATORISM – CSM Iaşi -  antrenor: Ivan Gabriela
Loc III telegrafie viteză echipe    - Campionat Mondial seniori
Loc III recepție            - Campionat Mondial cadeți
Loc III rufz                - Campionat Mondial cadeți
9. COSTACHE MIHNEA – ȘAH – CS Politehnica Iaşi -  antrenor: Ungureanu Vlad
Loc III șah clasic    - Campionat European juniori
10. RUSU FLORINA –CULTURISM/FITNESS – CS CFR 2002 Iasi -  antrenor: Ciorbă Petru
Loc III OPEN        - Campionat Balcanic seniori

ARTE MARȚIALE:
1. BISTRICEANU LUCIAN  – KARATE TRADIȚIONAL – CS ENPI Iasi -  antrenor: Pascaru Irina
Loc I kumite echipe        - Campionat European cadeți
Loc I fuko go individual    - Campionat European cadeți
2. POSTOLACHE OCTAVIAN – KARATE TRADIȚIONAL – CS ENPI Iasi -  antrenor: Pascaru Irina
Loc I Kata echipe        - Campionat European tineret
Loc I kumite echipe        - Campionat European tineret
Loc II embu            - Campionat European tineret
Loc III kumite            - Campionat European tineret
3. POPESCU DIANA – VOVINAM VIET VO DAO – CS ACTIVE VO Iaşi -  antrenor: Ichim Vasile
Loc I formă impusă cu sabie cu partener    - Campionat European seniori
Loc II formă impusă fără arme        - Campionat European seniori
Loc II formă regizată cu un partener    - Campionat European seniori
4. BĂLĂIAȘA DRAGOȘ – KARATE TRADIȚIONAL – CS ENPI Iasi -  antrenor: Pascaru Irina
Loc I Kata echipe        - Campionat European tineret
Loc II fuko go            - Campionat European tineret
Loc II embu echipe        - Campionat European tineret
Loc II kata            - Campionat European tineret
5-6. LIVADARIU GEORGIANA – VOVINAM VIET VO DAO – CS ACTIVE VO Iaşi -  antrenor: Ichim Vasile
Loc I formă impusă cu sabie cu partener - Campionat European seniori
Loc II formă impusă cu sabie     - Campionat European seniori
Loc III formă regizată cu mai mulți parteneri    - Campionat European seniori
5-6. LIVADARIU MIHAI – VOVINAM VIET VO DAO – CS ACTIVE VO Iaşi -  antrenor: Ichim Vasile
Loc I formă impusă cu sabie cu partener    - Campionat European seniori
Loc II formă regizată cu un partener        - Campionat European seniori
Loc III formă regizată cu mai mulți parteneri    - Campionat European seniori
7. CIUBOTARIU AUREL – KARATE TRADIȚIONAL – CS ENPI Iasi -  antrenor: Pascaru Irina
Loc I kumite echipe        - Campionat European tineret
Loc II kumite                - Campionat European tineret
Loc III fuku go            - Campionat European tineret
8. LIVADARIU GABRIEL – VOVINAM VIET VO DAO – CS ACTIVE VO Iaşi -  antrenor: Ichim Vasile
Loc I formă impusă cu sabie cu partener - Campionat European seniori
Loc III formă impusă fără arme sincron - Campionat European seniori
Loc III formă regizată cu mai mulți parteneri - Campionat European seniori
9. LUCA ALEXANDRU – KARATE TRADIȚIONAL – CS OLYMPIC Iasi -  antrenor: Luca Petronel
Loc I kumite echipe    - Campionat European tineret
Loc III kumite            - Campionat European tineret
10. MIRON SORIN – TAEKWONDO ITF – CS Kwan Gae Iaşi -  antrenor: Dumitriu Andrei Vlăduț
Loc II tehnici speciale echipe    - Campionat European seniori
Loc V tull individual        - Campionat European seniori

Premii speciale:

COJOC FLORIN    – C.S. Politehnica Iaşi, atletism, dizabilităţi -  antrenor: Viorica Ursanu
Loc I     înălțime    - Cupă Europeană 
Loc V   înălțime    - Campionat European seniori
Loc X   înălțime    - Jocuri Paralimpice „Rio 2016”

Credem că, pentru un premiu special ar fi putut fi nominalizat şi boxerul ieşean Alexandru Marin (care la amatori a concurat mulţi ani pentru CS CFR Iaşi, unde era antrenat de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei), cel care în 2016 a devenit campion mondial în versiunea IBO International, în boxul profesionist, în SUA. El poate deveni urmaşul lui Leonard Doroftei sau Lucian Bute şi trebuie privit ca atare...
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (22 decembrie 2016, ora 14.47): DJST Iaşi a trimis un clasament modificat la olimpici şi neolimpici. În urma acestui clasament modificat, Ilie Ciotoiu a ajuns pe locul 2, pe locul 1 fiind Dragomir Iordache (tir puşcă, de la CS Poli Iaşi) !!! Pe locul 9 la sporturile neolimpice a ajuns acum şahista Irina Bulmaga, tot de la CS Politehnica Iaşi.

 
Mai multe articole...