Evenimente culturale

"Din dragoste", un spectacol de excepţie la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

Al doilea spectacol cu public organizat în acest an de membrii Cenaclului "George Topârceanu" a avut loc miercuri, 7 martie 2018, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă. În marea sală de spectacole de la etajul I, publicul a fost magnific şi a aplaudat la scenă deschisă protagoniştii de pe scenă, în cadrul spectacolului "Din dragoste", dedicat de data aceasta doamnelor şi domnişoarelor din viaţa fiecăruia, cele prezente la eveniment primind din partea organizatorilor o carte poştală cu versurile poeziei "Primăvara" de George Topârceanu, afişul manifestării şi un superb mărţişor cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Femeii.
Deşi au fost răciţi, ieşenii ALEXIA URTOI şi MATEI IANCU (locul 2 în finala Eurovision România 2018) au fost prezenţi pe scena manifestării clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, cântând din nou melodia "Walking On Water", în faţa unui public care i-au ovaţionat pe talentaţii elevi ieşeni şi le-au urat mult succes la următoarele festivaluri muzicale din ţară şi străinătate.
Într-un spectacol cu mulţi protagonişti din lumea culturii ieşene, pe durata a peste 2 ore şi jumătate, putem spune că manifestarea a stârnit un interes enorm în cadrul publicului local, dar şi din afara Iaşului, evenimentul fiind un examen trecut cu brio de protagonişti.
După ce directorul Clubului CFR Iaşi, Paul Zamfir, a prezentat câteva întâmplări din viaţa domniei sale, trăite alături de familie şi colegi, cu multe cuvinte de laudă la adresa femeilor,
spectacolul a fost deschis de Mihai Caba, care a recitat cu mult talent poezii din lirica lui George Topârceanu.
Spectacolul a continuat cu multe momente artistice de mare rafinament, pe capitole ele fiind următoarele:
- Muzică populară cu tinerii interpreţi Andrei Nicăi, Eliana Agafiţei şi Karla Ursu.
- Recital la vioară şi muzică uşoară cu eleva Eva Georgiana Oghină.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco, Ina Cocuz şi  "Trupa fără nume" (încă, fără nume!) alcătuită din tinerii Mihai Afloarei, Răzvan Chirilă, Tudor Ostafie, Andrei Afloarei.
- Recital de poezii şi epigrame cu membrii Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, cei care au delectat publicul fiind Angela Pistol, Dan Teodorescu, Corneliu Văleanu, Mihai Batog-Bujeniţă, Constantin Ticu Mihai, Doina Toma şi Vasile Vajoga, ultimul prezentând şi un moment de "magie"!
- Muzică folk cu Adi Gegiuc şi Mihăiţă Cornea.
La finalul evenimentului, după ce actorul George Marici (care a fost şi moderatorul manifestării) a recitat poezia "Balada chiriaşului grăbit", cantautorul Mihăiţă Cornea, alături de colegii de pe scenă şi toată lumea din sală, a cântat melodia "Primăvara", după versurile poeziei cu acelaşi nume de George Topârceanu.
Operatorul foto şi video al manifestării a fost Vasile Durac.
Nu cu mult timp după sfârşitul spectacolului de miercuri seara, organizat de membrii Cenaclului "George Topârceanu", pe reţele de socializare au apărut următoarele comentarii (spicuim doar câteva): "Ne-am simţit ca la 18 ani, pe vremea când mergeam la Cenaclu" (Anca Scutaru); "Felicitări! A fost superb!" (Rodica Ioniţă-Grosu); "Final ca-n filme!" (Ioan Vârlan); "A fost un eveniment deosebit!!!" (Viorica Stănilă).
În final, să mai menţionăm că "Alexia & Matei" sunt nominalizaţi acum la Premiile Radar, pentru melodia anului 2018! Aşadar, să mai votăm încă o dată melodia ieşenilor noştri, "Walking On Water", pe site-ul: https://www.radardemedia.ro/start-vot-premiile-radar-de-media-2018-etapa-preliminara/5/!
DAN TEODORESCU

 

Dan Teodorescu şi-a lansat a zecea carte, dedicată de data aceasta "Sportului Rege"!

Vineri, pe 23 februarie 2018, la Hotelul Moldova din Iaşi, jurnalistul Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi) şi-a lansat cartea sa cu nr. 10 - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" (2 volume, cu un total de 1.200 pagini), care este dedicată jocului de fotbal, futsal (fotbal în sală) şi celui de minifotbal, cu performanţe notabile pentru echipele ieşene şi pentru România, la nivel naţional şi internaţional. Un capitol special este dedicat manifestărilor culturale şi sportive la care a participat autorul, dar mai este acum şi un capitol care ne prezintă activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, cea care la finele anului 2017 a împlinit 90 ani de existenţă. Capitolul "Reportaje fotografiate" pune pe tapet cronici şi imagini inedite cu echipa de fotbal Politehnica Iaşi, de-a lungul timpului, cele două volume fiind dedicate celor care au trudit în fotbalul din Dealul Copoului şi care acum şi-au făcut echipă acolo sus, în "ceruri", tot cu Vasile Ianul pe post de căpitan de formaţie!
Mai putem remarca faptul că jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat în ultimii doi ani şi jumătate 10 cărţi, în 12 volume de mare întindere, deoarece două cărţi au câte două volume, toate lansate în public, în cadrul unor spectacole artistice şi sportive, îndelung apreciate de participanţii din lumea sportului şi culturii.
Referitor la cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", prof. Adrian Ambrosie, preşedintele executiv al clubului de fotbal CSM Politehnica Iaşi menţionează următoarele: "Auzim adesea: Povestea frumoasă a fotbalului ieşean rămâne doar în memoria celor care au făurit-o, eroii din Copou trăiesc din istoria pe care au scris-o, doar actorii de pe scena cea verde au auzit aplauzele suporterilor!
Nimic mai neadevarat! Poveştile, istoria, emoţiile aplauzelor conturează, de fapt, calea către viitorul la care visăm, sportivi şi suporteri, deopotrivă.
Însă, întotdeauna există un condei, care face ca toate acestea să nu treacă în uitare...
De data aceasta, condeiul s-a aflat în mâna jurnalistului ieşean Dan Teodorescu, cel care a ajuns, în decurs de numai doi ani şi jumătate, la cartea sa cu numărul nr. 10 - "FOTBALUL MIC ŞI FOTBALUL MARE", în care putem lectura evenimente sportive de mare interes din fotbal, futsal, minifotbal, dar şi aspecte semnificative din cultura ieşeană şi din activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, la 90 ani de existenţă.
Mai mult decât atât, cartea domnului Dan Teodorescu, care are două volume şi 1200 pagini, în care găsim şi o interesantă şi atractivă galerie foto din fotbalul ieşean, este scrisă în memoria vedetelor sportului cu balonul rotund din Dealul Copoului, care acum ne privesc din ceruri! Cu Vasile Ianul, din nou pe post de căpitan de echipă, alături de alţi "ÎNGERI" ai fotbalului ieşean de-a lungul timpului!
Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, care în 2017 a primit două premii la nivel naţional extrem de importante din partea Asociaţiei Presei Sportive din România, primul în amfiteatrul de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, iar al doilea pe marea scenă a Ateneului Român din Capitală, m-a cunoscut ca jucător, antrenor și acum ca Preşedinte Executiv la clubul de fotbal CSM Politehnica Iaşi. Şi m-a cunoscut bine şi întotdeauna a relatat în mass-media doar realitatea!           
Îi mulţumesc pentru acest lucru şi îi doresc succes pe mai departe, deoarece sportul ieşean are nevoie de cât mai multe cărţi editate de omul de presă şi scriitorul Dan Teodorescu".
În prefaţa şi postfaţa cărţii se mai găsesc editorialele jurnaliştilor Mihai Ştirbu, Dan Dobrescu, Mihai Florin Pohoaţă, Irina Margareta Nistor (Ambasador Cinema), a fostului arbitru internaţional cu ecuson FIFA, Ionel Popa şi a fostului mare jucător de fotbal din Dealul Copoului, astăzi antrenor, Adi Cotan.
"Despre jurnalistul Dan Teodorescu, care editează acum cele două volume de mare întindere din cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" pot să spun că este un mare om de fotbal şi prin condeiul lui au trecut mulţi sportivi de valoare. Pot să mai spun că "NEA DAN" este un exemplu demn de urmat. Eu mă regăsesc în cartea de amintiri fotbalistice a lui "NEA DAN" şi mă încântă acest lucru, deoarece noi trăim şi din amintiri, iar aceste amintiri trebuie păstrate şi duse mai departe. Recomand cu mare căldură cartea de colecţie a domnului Dan Teodorescu, tuturor iubitorilor fotbalului ieşean şi românesc!", a mai menţionat Adi Cotan.
Pe coperta 4 a celor două volume se mai găsesc editorialul semnat de Daniel Ion (secretarul general al Asociaţiei Presei Sportive din România) şi un sonet dedicat jocului cu balonul rotund şi jurnalistului Dan Teodorescu, alias "DANTE", din partea scriitorului ieşean Eugen Deutsch.

* Spectacol de neuitat şi ovaţii la adresa artiştilor şi scriitorilor ieşeni

Lansarea cărţii "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" a avut loc în cadrul unui minunat spectacol cultural şi sportiv.
În debutul manifestării de vineri seara, de la Salonul Moldova, prin telefon, au fost în direct, din Bucureşti, tinerii ALEXIA şi MATEI, care vor reprezenta Iaşul în finala Eurovision România 2018, de duminică, 25 februarie, de la ora 21.00, în direct pe TVR 1.
Alexia Urtoi (16 ani, elevă la Colegiul Naţional Iaşi, liceu absolvit în anii din urmă şi de jurnalistul Dan Teodorescu), alături de Matei Iancu (elev la Colegiul Naţional Costache Negruzzi din Dealul Copoului) a menţionat: "Mulţumesc tuturor celor prezenţi la această manifestare culturală pentru susţinere, sperăm că ne vor vota duminică în finala Eurovision România, de la Bucureşti. Suntem mândri că putem reprezenta Iaşul şi, nu în ultimul rând, felicitări pentru dumneavoastră, domnule Dan Teodorescu, pentru cea de a zecea lansare de carte!".
În continuare, au vorbit despre cartea supusă dezbaterii publice şi despre autorul ei scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Ştirbu şi Eugen Deutsch, jurnalistul Dan Dobrescu şi fostele vedete de pe stadionul de fotbal din Copou, Ioan "Nelu" Bucu şi Vasile Simionaş, alias "Simi".
Dintre fostele glorii cu balonul rotund ale Iaşului au fost prezenţi prof. Leonida Antohi, Mircea "Bădia" Ursu, dar şi actualul manager al formaţiei de futsal CSM Poli Iaşi - Ionel Popa.
Au cântat apoi muzică populară Karla Ursu, Eliana Agafiţei şi Rodica Ioniţă-Grosu, au mai recitat epigrame şi poezii membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), ei fiind  Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco, Corneliu Văleanu, Doina Toma, Angela Pistol, Doina Guriţă, Mihai Caba, Rodica Ioniţă-Grosu, Corina Matei-Gherman, Sofia Doina Gavrilă, Vasile Diacon, Ştefan Boboc-Pungeşteanu.
A urmat recitalul actoricesc şi muzical al lui Ina Paladi, care a recitat şi câteva poezii scrise de Dan Teodorescu, de-a lungul timpului şi publicate în cărţile anterioare.
Momentul de dans sportiv a fost susţinut de CDS Nikons Iaşi (prin perechile de performeri Cosmin Dorneanu-Lisa Lupu şi Bogdan Sidor-Andreea Bunduc - antrenor-coregraf Amira Niculiţă), iar apoi a urmat superbul recital muzical al folkiştilor Adi Gegiuc, Mihăiţă Cornea şi Adi Bezna, alături de poetul Andrei Maftei.
Autorul cărţii a mai acordat 11 medalii personalizate şi diplome de excelenţă unei formaţii "cultural-sportive" alcătuite din Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Ştirbu, Eugen Deutsch, Dan Dobrescu, Laurenţiu Cocuz, Mihăiţă Cornea, Adi Gegiuc, Adi Bezna, Andrei Maftei, Vasile Simionaş, Ioan Bucu.
A fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria fostelor glorii ale fotbalului din Dealul Copoului, iar în anul Centenarului, Karla Ursu a intonat imnul naţional al României.

* Eliana, un arbitru fără fluier!

La doar 12 ani, eleva Eliana Agafiţei este un copil extrem de talentat în muzica populară, iar prezenţa ei la evenimentul de la Hotelul Moldova a fost una de top naţional. Declaraţia ei, la finele manifestării, a fost următoarea: "Fără scriitori am trăi foarte puțin... Fără imaginația scriitorilor am trăi în nonculoare. Unul dintre evenimentele cele mai importante și frumoase din viața unui scriitor este lansarea unei cărți. Tot ce a visat se întâmplă... cuvintele sunt emoții, frazele nu spun o poveste, sunt mărturia vieții unde a scris cu bucurie și dăruire sufletească pentru cei ce vor citi acum și... noi generații... Cine scrie o carte... se spune: A trecut prin lume, a fost, a existat... aici este dovada în cartea sa. În cadrul acestui eveniment, lansarea cărţii "Fotbalul Mic și Fotbalul Mare " (sport și cultură), am onoarea și mulțumesc din suflet domnului Dan Teodorescu pentru invitația de a cânta și încântă inimile celor prezenți.
Felicitări domnule Dan Teodorescu pentru lansarea cărții "Fotbalul Mic și Fotbalul Mare", vă urez inspirație rodnică, sănătate și timp pentru scrieri splendide noi. Cu respect și prețuire, Eliana".
De remarcat că, pe parcursul interpretării celor două piese de muzică populară, Eliana s-a remarcat şi prin câteva triluri melodice, ceea ce l-a făcut pe fostul căpitan de echipă al Politehnicii Iaşi, Vasile Simionaş, să exclame: "Fata asta e foarte talentată şi poate fi şi arbitru de fotbal. Nu-i trebuie fluier, are fluierul la ea tot timpul!".
La finalul evenimentului, Dan Teodorescu a acordat şi o sesiune de autografe şi a oferit şi o "repriză a treia" celor peste 70 de participanţi, acolo unde discuţiile prieteneşti şi blitz-urile fotografice au fost în prim plan.
Pe 7 martie 2018, de la ora 17.30, alături de colegii de la Cenaclul George Topârceanu, Dan Teodorescu va fi prezent şi va recita din propriile versuri şi în spectacolul "Din Dragoste...", de la Clubul CFR Iaşi, de la Râpa Galbenă. (REDACŢIA)

 

"Lumini şi Umbre", un nou şi atractiv "serial" la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

"Lumini şi Umbre" a revenit la Iaşi, mai precis la clubul CFR de la Râpa Galbenă. Nu a fost totuşi vorba despre serialul cinematografic conceput în anii '80 de Titus Popovici, ci de expoziţia cu acelaşi nume organizată de artistul plastic Gabriela Cucinschi, care este preşedintele Departamentului Strategie-Comunicare din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici - Sucursala Iaşi.  
Luni, pe 19 februarie 2018, în sala mare de spectacole a Clubului CFR Iaşi, de pe strada Râpa Galbenă nr. 12, a avut loc vernisajul expoziţiei "Lumini şi Umbre", acolo unde au expus Gabriela Cucinschi, Ioan Vârlan, Oana Olaru, Ovidiu Cucinschi şi Eugen Andronic (Digital Art). A fost pictură, grafică, fotografie artistică şi artă digitală, exponatele încadrându-se în tematica impusă de organizatori. 
Vernisajul a fost moderat de scriitorul şi comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă, care este şi directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), iar prezentarea a fost făcută de prof. univ. dr. Mihai Păstrăguş, care este şi un renumit critic de artă în "dulcele târg al Ieşilor". În deschiderea evenimentului, Paul Zamfir - directorul Clubului CFR Iaşi a menţionat, printre altele: "Dacă găsesc ceva frumos la un tablou, găsesc ceva din sufletul meu!".
Am mai consemnat următoarele luări de cuvânt:
- Mihai Batog-Bujeniţă: "Suntem la un banchet al spiritului. Bucatele sunt expuse pe simeze şi ele sunt cioburi de rai! Drumul desăvârşirii este un drum greu, dar maiestos!".
- Mihai Păstrăguş: "Panotările pe care le vedeţi sunt susţinute de mai mulţi pretendenţi la calitatea de artist. Toţi sunt artişti mai mari sau mai mici. De fapt, toţi se consideră artişti, dar nu este chiar aşa... Cei care au expus astăzi au o expresie a ideii. Culoarea în fotografie a fost un progres, deşi se spune că fotografia adevărată este doar cea alb-negru. Domnul Ioan Vârlan are o fotografie interesantă, poate prea închisă la culoare, dar asta este mai mult vina firmei care a printat fotografiile! Arta digitală este pictura care iese din calculator cu ajutorul minţii. În acest caz, domnul Eugen Andronic a făcut lucruri frumoase, dar ele trebuie trecute şi prin artă! Trebuie combinată arta tehnică cu cea de culoare. Oana Olaru prezintă o grafică interesantă, prezintă mişcare, care surprinde fenomenul artistic. Ies la lumină toate formele şi este analizat bine efectul. Oana cunoaşte şi antropologia artistică. Gabriela Cucinschi este o veterană în pictură, iar fiul ei, Ovidiu, ar fi bine să urmeze şi o şcoală de artă. În final, vreau să vă felicit pe toţi şi doresc să continuaţi, căci faceţi bine ceea ce faceţi!". 
La spectacolul artistic care a urmat au participat Karla Ursu (muzică populară), Andrei Liţă şi Ionuţ Felecanu (muzică uşoară) şi membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). Au recitat poezii, sonete şi epigrame în faţa unui public numeros Angela Pistol, Sofia Doina Gavrilă, Doina Toma, Vasile Larco, Dan Teodorescu, Gabriela Cucinschi, Ştefana Marcu, Petronela Alexa, Corina Matei-Gherman şi Mihai Batog-Bujeniţă.
Cei care au expus pe simeze au primit diplome de excelenţă din partea UAP - Sucursala Iaşi, iar în afară lor au mai fost premiaţi Paul Zamfir, Mihai Batog-Bujeniţă (în numele ALPI), Mihai Păstrăguş, Ionuţ Felecanu, Andrei Liţă şi copilul minune al muzicii populare ieşene, Karla Ursu.
În final, jurnalistul Dan Teodorescu a făcut şi două invitaţii de participare celor prezenţi: pe 23 februarie 2018, la ora 17.00, la Hotelul Moldova Iaşi, acolo unde va avea loc lansarea cărţii "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", a zecea carte editată în ultimii de doi ani şi jumătate chiar de "DanTe" şi pe 7 martie 2018, la ora 17.30, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, la spectacolul "Din dragoste...", organizat şi susţinut de membrii Cenaclului "George Topârceanu" Iaşi.
Vă mai informăm că expoziţia "Lumini şi Umbre", de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, rămâne deschisă publicului până pe 28 februarie 2018, intrarea fiind liberă.
DAN TEODORESCU

 

Cenaclul George Topîrceanu, într-un spectacol de neuitat la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

Înfiinţat în secolul trecut, mai precis în 1965 şi întrerupt o perioadă de timp după 1989, Cenaclul George Topîrceanu a revenit în actualitate la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă în acest secol, în debutul anului 2018. 
Primul spectacol oferit de noua "trupă" a cenacliştilor ieşeni, unii dintre ei fiind ceferişti, a avut loc în seara zilei de joi, 25 ianuarie 2018, în sala mare a clubului CFR Iaşi, de pe str. Râpa Galbenă nr. 12.
A fost o zi friguroasă afară, dar plină de căldură în sala mare de spectacole, acolo unde numerosul public ieşean a fost un partener ideal artiştilor de pe scenă. Simbioza "artist - spectator" a funcţionat la cote înalte, iar de multe ori atmosfera de la vestitul "Cenaclu Flacăra" a fost resimţită joi seara, la Clubul CFR Iaşi.
Într-un spectacol de muzică, poezie şi epigrame, denumit "Te salut, oraş romantic!" şi moderat de actorul George Marici, şi-au dat concursul tânăra interpretă de muzică populară Karla Ursu, poeţii şi epigramiştii Angela Pistol, Dan Teodorescu, Ştefan Boboc-Pungeşteanu, Mihai Batog-Bujeniţă, Cornel Văleanu şi Andrei Maftei, cât şi folkiştii Mihăiţă Cornea, Adrian Gegiuc şi Adi Bezna.  Un moment artistic inedit, din teatrul de marionete, a fost prezentat de Tudor Ostafie şi Mihai Afloarei, iar Paul Zamfir şi Emil Gnatenco au amintit publicului prezent câteva aspecte semnificative din istoria cenaclului George Topîrceanu şi a clubului CFR Iaşi.
Sonorizare şi luminile au fost asigurate de Laurenţiu Cocuz şi totul a fost la superlativ, cu aplauze furtunoase şi numeroase "bisuri" cerute de publicul spectacor ieşean avid de cultură de bună calitate.
La "şedinţa de analiză" de după spectacol, ceferistul Dan Teodorescu a propus că directorii George-Radu Pipa (Regionala CFR Infrastructură Iaşi) şi Constantin Axinia (Regionala CFR Călători) să devină membrii de onoare ai Cenaclului "George Topîrceanu", propunerea fiind acceptată imediat de colegi. Există şi ideea ca membrii Cenaclului George Topîrceanu să dea spectacole în trenurile de călători de pe raza Regionalei CFR Iaşi, asta în viitorul apropiat, dar până atunci, o nouă manifestare cu public la Clubul CFR Iaşi va avea loc de "Mărţişor" şi "Ziua Femeii", la începutul lunii martie 2018.
Totodată, membrii cenaclului George Topîrceanu se vor "da în spectacol" şi în ziua de vineri, 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Salonul Moldova de la parterul Hotelului Moldova Iaşi, acolo unde colegul Dan Teodorescu îşi va lansa cartea sa cu numărul 10 din ultimii doi ani şi jumătate - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", care va avea două volume de mare întindere, cu peste 1.100 pagini! Porţile Cenaclului George Topîrceanu rămân în continuare deschide tuturor iubitorilor de frumos din Iaşi şi zona Moldovei, de la cel mai mic la cel mai mare! (REDACŢIA)

 

"Hai să dăm mână cu mână" s-a cântat şi dansat în staţia CFR Iaşi!

Miercuri, de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie 2018, la ora 12:18 fix, "Trenul Unirii", care face legătura dintre Bucureşti şi Iaşi, a sosit pe linia I a staţiei CFR Iaşi, în aplauzele mulţimii aflate pe peronul gării moldave. Miercuri, pe 24 ianuarie 2018, s-au împlinit 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza şi cu prilejul acestui eveniment istoric Compania CFR Călători a elaborat următorul comunicat: "Ceferişti, pasageri, membri ai Clubului Pasionaţilor Feroviari şi ai comunităţii de cicloturişti vor duce mesajul unităţii românilor din Bucureşti la Iaşi cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii". Ceea ce s-a şi întâmplat...
Plecat în zorii zilei din Gara Bucureşti Nord şi remorcat de o locomotivă "tricoloră", Trenul Unirii a fost aşteptat de localnici în staţiile Ploieşti Sud - Buzău - Focşani - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Bârnova - Iaşi, unde s-au organizat diferite manifestări omagiale. În staţia CFR Iaşi, oaspeţii din Capitală au dansat Hora Unirii cu cei prezenţi şi au ajuns apoi şi la marea manifestare din Piaţa Unirii.
Localnicii rămaşi în Staţia CFR Iaşi, printre ei fiind mulţi feroviari din cadrul Regionalelor CFR Infrastructură Iaşi şi CFR Călători Iaşi au asistat apoi, în sala de protocol a gării, la un reuşit spectacol muzical-artistic oferit de membrii Cenaclului George Topârceanu, reactivitat recent la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă. Într-o manifestare moderată de Paul Zamfir (directorul Clubului CFR Iaşi) s-au derulat momente artistice de mare intensitate patriotică, astfel:
- Muzică populară cu Maria Lincu, Eliana Agafiţei, Cosmin Petrişor Chelea.
- Recital muzical cu surorile Monica Vizitiu şi Elena Vizitiu, acompaniate la chitară de Teodor Munteanu.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco.
- Recital poetic cu Vasile Vajoga.
- Recital de muzică folk cu Adrian Gegiuc, Adrian Bezna, Cezar Popescu.
- Recital la nai cu Dumitru Prisecaru, cel care, la finalul manifestării, a cântat Hora Unirii, iar cei prezenţi şi-au dat "mână cu mână" şi s-au prins în Hora Unirii.
Sonorizarea spectacolului a fost oferită de Laurenţiu Cocuz, iar în sală s-au mai aflat şi alţi membrii fondatori ai reînviatului Cenaclu George Topârceanu, precum Mihai Batog-Bujeniţă, Cornelia Ursu, George Marici şi Dan Teodorescu, ultimii doi fiind şi pe post de fotoreporteri.
Tot în rândul publicului s-au mai aflat inginerii George-Radu Pipa (Directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi) şi Constantin Axinia (Directorul Regionalei CFR Călători Iaşi).
Joi, pe 25 ianuarie 2018, de la ora 17:30, sala mare a Clubului CFR Iaşi, de pe str. Râpa Galbenă nr. 12 va găzdui spectacolul "Te salut, oraş romantic!", oferit tot de membrii Cenaclului George Topârceanu, acolo unde intrarea publicului va fi liberă.
DAN TEODORESCU

 

Invitaţie la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

 

Spectacolul cultural "Te salut, oraş

romantic", organizat de membrii cenaclului

George Topîrceanu, printre ei fiind şi

ceferişti, va avea loc joi, 25 ianuarie 2018,

la ora 17:30, la Clubul CFR Iaşi, de pe str.

Râpa Galbenă nr. 12. Intrarea liberă! Vă

aşteptăm cu mult drag!

(DAN TEODORESCU)

 
Mai multe articole...