Evenimente culturale

CRĂCIUN FERICIT!
CS CFR IAŞI UREAZĂ SPORTIVILOR, ANTRENORILOR ŞI PARTENERILOR DE COMPETIŢIE UN CRĂCIUN FERICIT CU SĂNĂTATE ŞI BUCURII! LA MULŢI ANI 2018!

 

 

"Gala APS 90", un spectacol de neuitat la Ateneul Român din Bucureşti

* Printre premianţi s-a aflat şi jurnalistul Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi.

În seara zilei de miercuri, 22 noiembrie 2017, superba sală a Ateneului Român din Bucureşti a găzduit Gala APS 90, cu ocazia aniversării a 90 ani de la constituirea Asociaţiei Presei Sportive din România, condusă astăzi de binecunoscutul om de televiziune Dumitru Graur.
Într-un spectacol de neuitat, în care orchestra simfonică
"Camerata Regală" (dirijor: Constantin Grigore, solist: violonistul Gabriel Croitoru) a dat un superb recitat publicului, preşedintele APS România - Dumitru Graur, (secondat de Daniel Ion - secretar general APSR) a moderat evenimentul în care au fost acordate mai multe diplome de excelenţă, medalii şi trofee, după cum urmează:
PREMII PENTRU PRESĂ:
- Gazeta Sportului (premiul a fost primit de Ovidiu Ioaniţoaia);
- Radio România (Teoharie Coca-Cosma);
- Televiziunea Română (Cristian Ţopescu);
PREMIERI ÎN SPORT:
- Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul; premiul a fost oferit de Vlad Enăchescu - vicepreşedintele APSR);
- Echipa de tenis de masă a României (campioană europeană pe echipe; premiul a fost primit de Elizabeta Samara şi directorul de marketing Beatrice Romanescu, din partea FRTM. Din păcate, sportivele Daniela Dodean și Bernadette Szocs nu au putut fi prezente la gală);
- Echipajele de canotaj 8+1 şi 2 vâsle (campioane mondiale; premiul a fost oferit laureatelor de Elisabeta Lipă - preşedintele FR Canotaj). Componenţa acestor echipaje a fost: Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă (2 vâsle), respectiv Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea (echipajul feminin de 8+1).
- Alina Vulc (medalie de bronz la Campionatul Mondial de lupte pentru seniori; premiul a fost oferit de Gheorghe Berceanu);
- Simona Halep (nr. 1 în clasamentul mondial WTA; premiul a fost oferit de Ilie Năstase).
PREMII SPECIALE:
- Veteranii presei sportive: Doru Dinu Glăvan, Radu Timofte, Dan Teodorescu (din Iaşi), Modesto Ferrarini, Tiberiu Stama, Mugur Popovici, Stelian Trandafirescu, Constantin Macovei, Mihai Vesa (premiile au fost oferite de Emanuel Fântâneanu, membru în Consiliul AIPS);
- Echipa naţională de fotbal din 1984 (învingătoare a Italiei, campioană mondială);
- Valeria Răcilă-van Groningen (pentru cea de-a X-a ediţie a Maratonului Bucureşti; premiul a fost oferit de Gabriela Szabo);
- Ion Ţiriac (pentru întreaga activitate legată de sportul românesc; premiul a fost oferit de ministrul MTS Marius Dunca);
- Ovidiu Gârbacea (pentru complexul sportiv de la Cheile Grădiştei);
- Compania Dedeman şi Compania Alexandrion (investitori în sport; premiile au fost oferite de Ivan Patzaichin);
- Premiere INVINCTUS - Grupul militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, participanţi la Jocurile Mondiale INVINCTUS, de la Toronto 2017.
Au mai primit premii de excelenţă, medalii şi  trofee din partea APSR ministrul MTS Marius Dunca, preşedintele COSR Mihai Covaliu, preşedintele AIPS Gianni Merlo,
preşedintele AIPS Europe - Charles Camenzuli, iar jurnalistul Cristian Ţopescu a primit din partea COSR "Colanul de Aur", la împlinirea vârstei de 80 ani. 
Jurnaliştii Dumitru Graur şi Emanuel Fântâneanu au primit din partea MTS, COSR, AIPS şi AIPS Europe diplome de excelenţă şi trofee, la aniversarea a 90 ani de la înfiinţarea APSR.
Jurnalistul Adrian Fetecău (Radio România Actualităţi şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ) a recitat în faţa numerosului public poezia DACĂ, de Rudyard Kipling.
Pe parcursul evenimentului, pe ecranul din sală au fost proiectate secvenţe video, cu filmele: In memoriam, Mereu în slujba performanţei, O istorie a presei sportive.
În rândul publicului s-au mai aflat Horia Tecău, Octavian Morariu, Bogdan Stelea,  Roxana Scarlat Bârlădeanu, Irina Deleanu, George Boroi, Mircea Roman.
Gala de la Ateneul Român din Capitală a fost organizată de APSR, în parteneriat cu COSR. 
De menţionat că Asociaţia Presei Sportive din România se află sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I, iar Principele Radu al României a oferit către APSR un mesaj cordial cu ocazia acestei manifestări, lecturat în faţa publicului de preşedintele Dumitru Graur.

* Lansare de carte cu jurnaliştii Cristian Ţopescu şi Dan Teodorescu în prim plan

Vă mai informăm că  joi, pe 23 noiembrie 2017, la Târgul de Carte Gaudeamus de la "Romexpo" din Bucureşti a avea loc lansarea volumului ”La microfon, Cristian Țopescu”, scris de Horia Alexandrescu și publicat de Editura Militară. Lucrarea are o prefață semnată de Ion Țiriac și o postfață de Radu Cosașu.
Tot joi, la IBIS NORD HOTEL din Capitală, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Presei Sportive din România, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a prezentat colegilor de breaslă cele cinci cărţi de sport şi cultură (în şase volume, deoarece a carte a avut două volume, editate la PIM Iaşi), care au fost: Între două secole (2 volume), Paralele Olimpice, Regi şi Regine la Palat, Game-Set-Match şi Ringul Magic, oferind apoi autografe. Cele şase volume au rămas în biblioteca APSR şi vor participa la selecţia organizată pentru secţiunea carte sportivă - Premiul Ioan Chirilă, din Gala APSR, din primăvara anului viitor.
În cadrul Adunării Generale, prezidată de preşedintele Dumitru Graur şi vicepreşedintele Vlad Enăchescu, au fost discutate şi dezbătute probleme extrem de importante pentru cei care slujesc pe altarul presei sportive din România. În final, s-a propus ca unele manifestări ale APSR din 2018 - gale, seminarii, adunări generale - să fie organizate şi în provincie, primele oferte venind de la colegii din Iaşi şi Craiova. (REDACŢIA)

 

Volumul "RINGUL MAGIC", de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, a ajuns în casele moldovenilor!

Cartea de sport şi cultură "RINGUL MAGIC", editată de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, cel care  în ultimii doi ani a scos pe piaţă nouă cărţi, în zece volume, deoarece cartea "Între două secole" a avut două volume, a fost lansată în public într-o zi de vineri, 17 noiembrie 2017, la Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi, în faţa unui public extrem de numeros, cu peste 100 de oameni prezenţi la eveniment.
Să menţionăm că în 2017, Dan Teodorescu a aniversat 50 de ani de la debutul său în mass-media românească. Vă informăm că în 1967, pe când era elev şi tânăr poet la Colegiul Naţional din Iaşi (ex-Liceul nr. 1 Mihail Sadoveanu) el a recitat propriile versuri în direct la Radio Bucureşti, într-o emisiune literară de mare întindere, împreună cu tinerii colegi de la Cenaclul Elevilor din Iaşi, printre aceştia fiind Svetlana Nedelcu, Mihai Dinu Gheorghiu, Vasile "Bebe" Mihăescu şi regretatul Val Condurache. Tot în acel an şi tot cu poezie, Dan Teodorescu este publicat în ziarul local "Flacăra Iaşului", în pagina literară, alături de maestrul George Lesnea, iar un an mai târziu a debutat şi la revista literară "Cronica", sub îndrumarea criticului Zaharia Sârgeorzan.
Specializat apoi pe domeniile sport şi cultură, iată că în perioada 2015-2017 jurnalistul Dan Teodorescu, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi membru senior al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale ne demonstrează prin cărţile sale că oraşul Iaşi, acolo unde s-a născut şi trăieşte de 67 ani este un adevărat centrul cultural, spriritual, turistic şi sportiv al României şi de ce nu, chiar al Europei. Mai ales că, în ultimii ani, Dan Teodorescu publică foarte multe articole şi în presa din străinătate, aferentă diasporei române, mai ales în cadrul Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", cu distribuţie în Austria, Germania, Belgia, Olanda şi Elveţia şi cu sediul central la Nürnberg, în Germania, dar şi în mass-media din Israel. Ucraina, Republica Moldova şi SUA. 

* O trecere în revistă a boxului ieşean şi românesc, în primii 17 ani ai secolului XXI

Cartea "Ringul Magic" este o expresie elocventă a acţiunilor publicistice la nivel local, naţional şi internaţional ale lui Dan Teodorescu şi în ea se face o retrospectivă a "Nobilei Arte" (adică a boxului amator şi profesionist) din perioada 2001-2017, dar şi a evenimentelor culturale ieşene la care a participat autorul, în intervalul de timp august-octombrie 2017.
Un capitol special este acela în care Dan Teodorescu dialoghează cu vedetele boxului ieşean şi românesc, cu Vasile Cîtea, Sorin Timofte, Benone Marcu, Lucian Bute, Cristian Hodorogia, Alexandru Marin, Ovidiu Bobârnat, Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu, cu foştii boxeri Mihai Holban şi Dorin Andronache, dar şi cu maestrul teatrului ieşean Petru Ciubotaru, care a practicat şi el boxul în anii tinereţii, la sala CSM Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Florescu. 
Se menţionează în cartea lui "DanTe" şi turneele de box care au fost găzduite de municipiul Iaşi de-a lungul timpului, precum Memorialul Iosif Mattes, Ring Iaşi, Centura Moldovei şi Centura de Aur "Nicolae Linca", dar şi reuşitele excepţionale pe plan intern, naţional şi internaţional ale pugiliştilor ieşeni şi români, inclusiv în boxul profesionist de peste Ocean.
În prefaţa şi postfaţa cărţii sunt inserate editoriale despre autorul cărţii şi volumul "Ringul Magic", scrise cu mult suflet de preşedintele FR Box şi deputatul în Parlamentul României Vasile Cîtea, jurnalistul şi supervisorul EUBC Viorel Sima, jurnalistul sportiv de la Radio România Actualităţi şi conducătorul Grupului Umoristic "VOUĂ" Adrian Fetecău, de jurnaliştii ieşeni Ana Crudu şi Nicolae Rădulescu, de antrenorul de box Constantin "Tinu" Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi.
Editată la PIM Iaşi, cartea are 566 pagini în format "B5 Academic", cu peste 320 de fotografii care aparţin autorului în marea lor majoritate şi este ca un album de colecţie din lumea boxului şi culturii, la nivel local, naţional şi internaţional. Volumul în cauză beneficiază şi de o grafică superbă a arhitectului Eduard Mattes, cel născut la Iaşi, dar care trăieşte de mai mulţi ani la Haifa, în Israel şi care publică şi gândurile sale despre prietenul "DanTe", pe coperta nr. 4 a cărţii.

* Spectacol artistic şi sportiv de zile mari, organizat şi regizat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu

Evenimentul de lansare a cărţii "RINGUL MAGIC" a debutat  cu o secvenţă radiofonică, pe durata a 8 minute şi 59 secunde, în care Dan Teodorescu a dialogat cu redactorul Mihai Florin Pohoaţă, de la Radio România Iaşi, despre volumul menţionat. În finalul dialogului, Dan Teodorescu a remarcat că, pentru el, Radio România Iaşi, acolo unde a lucrat mai mulţi ani ca redactor-colaborator la departamentul sport, pe vremea regratatului Valeriu Ştefan, este un post de radio MAGIC, făcând astfel o trecere spre evenimentul propriu-zis, de lansare a cărţii RINGUL MAGIC.
Prezentarea cărţii supusă dezbaterii publice a fost făcută apoi scriitorii şi oamenii de sport prezenţi în sală, printre vorbitori fiind Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Larco (care a adresat şi câteva epigrame cu tâlc jurnalistului Dan Teodorescu), Ana Crudu, Nicolae Rădulescu, Mihai Păstrăguş, actorii Petru Ciubotaru şi Emil Gnatenco, dar şi preşedintele Clubului Sportiv Gym Box Iaşi şi arbitru internaţional de box Iulian Botez.
În continuare, ajutat de antrenorul de box Constantin "Tinu" Brânzei (CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi), Dan Teodorescu, care este şi redactor şef-editor al publicaţiei SPORT FAN CLUB, acolo unde sunt publicate până acum 4.500 articole de sport şi cultură, care au fost lecturate de peste 470.000 cititori, a înmânat din partea redacţiei un număr de 12 medalii de aur (locul 1) şi diplome de excelenţă celor care l-au ajutat de-a lungul timpului pe jurnalistul şi publicistul ieşean în lansarea volumelor sale sau care au reuşit performanţe notabile în boxului românesc în anul 2017, pe plan intern şi internaţional. 
"În boxul profesionist avem 12 reprize la meciurile importante, aici avem 12 medaliaţi, cărora li se va cânta Imnul României, deoarece pentru campioni se intonează Imnul ţării", a mai remarcat Dan Teodorescu. Cei 12 medaliaţi ai publicaţiei SPORT FAN CLUB au fost Amira Niculiţă (antrenor-coregraf la Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi), tinerii interpreţi de muzică uşoară şi populară Bianca Bârzu şi Alexandra Cojocariu, respectiv Andrei Nicăi şi Maria Lincu, elevii Gabriel Teodorescu şi Silviu Teodorescu (de la Şcoala Gimnazială Ştefan Bârsănescu din Iaşi), boxerii Bianca Cobzaru (CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Constantin Brânzei şi Nicu Brânzei), Eusebiu Tîrzoman (ASC Com-Val Valea Lupului - judeţul Iaşi, antrenor: Ioan Băetu), Dragoş-Constantin Guzgă (CS Scorpions Iaşi, antrenor: Mihai Constantin), scriitorii Cornelia Ursu şi Vasile Larco. În continuare, Imnul României a răsunat în Salonul Moldova, acolo unde au fost prezenţi oameni care iubesc sportul şi cultura din dreapta şi stânga Prutului, deci manifestarea de vineri seara a făcut şi o "unire" spirituală a românilor de pe cele două maluri!

* Talente autentice în sportul şi cultura ieşeană

A urmat un spectacol artistic şi sportiv organizat şi regizat chiar de Dan Teodorescu, cu următoarele repere:
- Muzică populară cu interpreţii Andrei Nicăi şi Maria Lincu.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco.
- Muzică uşoară cu interpreţii Selena Chelea şi Bianca Dogariu, respectiv Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (Palatul Copiilor, clasa: prof. Cristina Cozma). 
- Dans sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă). Au dansat în faţa publicului, la secţiunile standard şi latino, perechile Cosmin Dorneanu - Lisa Lupu şi Bogdan Sidor - Andreea Bunduc.
- Demonstraţie pugilistică cu tinerii boxeri Bianca Cobzaru, Maria Botezatu, Ionuţ Roman, Darius Sinescu, de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin "Tinu" Brânzei).
- Demonstraţie de haltere cu tinerii campioni Marius Pagu şi Ionela Atincăi, de la CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
- Recital cu epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi (ALPI - director: Mihai Batog-Bujeniţă), ei fiind Vasile Larco, Mihai Batog-Bujeniţă, Angela Pistol, Doina Toma, Gabriela Cucinschi, Corina Matei-Gherman, Doina Guriţă, Petronela Alexa-Prisăcaru, Mihai Caba, Dumitru Ivas.
- În dialog cu Daniel Popescu, alpinist ieşean de nivel internaţional, care a menţionat toate "vârfurile" cucerite în ultima perioadă, acolo unde a abordat cu mândrie steagul municipiului Iaşi.
- Intermezzo la vioară cu Andrei Moraru, cel care, din păcate, nu a putut face şi un duet muzical cu fratele său geamăn, Matei Moraru, din motive medicale, deoarece cel din urmă are în prezent mâna în gips (de la Colegiul Naţional de Arte "Octav Băncilă" Iaşi - clasa prof. Emanuel Iacob)     - Recital actoricesc şi muzical cu basarabeanca Ina Paladi, originară din Bălţi (Republica Moldova), dar care trăieşte în Iaşi de mai mult timp.         
Moderatorii evenimentului au fost Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, iar pe lista organizatorilor au figurat  Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (Director: Mihai Batog-Bujeniţă), publicaţia "Sport Fan Club" (Redactor Şef-Editor: Dan Teodorescu) şi Hotelul Moldova Iaşi (Director General: Liviu Statache).
În finalul manifestării, Dan Teodorescu a mai spus: "Nu scăpaţi de mine, deoarece scriu mai departe... Următoarea mea carte, care se pare că va avea peste 800 de pagini, deci va fi în două volume, se va numi FOTBALUL MIC şi aici mă refer la jocurile de fotbal în sală / futsal şi minifotbal, dar va avea şi un capitol dedicat Asociaţiei Presei Sportive din România - preşedinte la Bucureşti, binecunoscutul jurnalist de televiziune Dumitru Graur - şi nu va fi uitată nici cultura ieşeană şi românească. Până acum am scris 500 pagini... Deci, cam în primele luni ale anului viitor să vă aşteptaţi la o nouă lansare de carte!".

* APSR aniversează la Bucureşti 90 de ani de existenţă

Vă mai informăm că, pe 22 noiembrie 2017, Dan Teodorescu va fi prezent şi la Ateneul Român din Bucureşti, invitat la GALA APSR, cu ocazia aniversării a 90 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive din România. Alături de gazetarii sportivi, vor fi premiate cele mai însemnate personalităţi ale sportului românesc printre care Ion Ţiriac, Gheorghe Hagi, Simona Halep şi nu numai. În ziua următoare, deci pe 23 noiembrie 2017, Dan Teodorescu, care este şi coordonatorul Filialei Iaşi-Suceava-Vaslui din cadrul APSR, va participa, la IBIS NORD HOTEL din Capitală, la Adunarea Generală pe anul în curs a Asociaţiei Presei Sportive din România. (REDACŢIA)

 

Eveniment cultural: Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi admiraţia sa pentru RINGUL MAGIC!

* În capitolele cărţii sunt detaliate manifestările sportive la care au participat şi pugiliştii secţiei CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei şi care au fost susţinute de-a lungul timpului de preşedintele clubului de la "Gara Mare", ing. George-Radu Pipa.

Cartea de sport şi cultură "RINGUL MAGIC" a fost editată recent de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, cel care  în ultimii doi ani, a scos pe piaţă nouă cărţi, în zece volume, deoarece cartea "Între două secole" a avut două volume.
Să menţionăm că în vara anului 2017, Dan Teodorescu a aniversat 50 de ani de la debutul său în mass-media românească. În 1967, pe când era elev şi tânăr poet la Colegiul Naţional din Iaşi (ex-Liceul nr. 1 Mihail Sadoveanu) el a recitat propriile versuri în direct la Radio Bucureşti, într-o emisiune literară de mare întindere, împreună cu tinerii colegi de la Cenaclul Elevilor din Iaşi, printre aceştia fiind Svetlana Nedelcu, Mihai Dinu Gheorghiu, Vasile "Bebe" Mihăescu şi regretatul Val Condurache. Tot în acel an şi tot cu poezie, Dan Teodorescu este publicat în ziarul local "Flacăra Iaşului", în pagina literară, alături de maestrul George Lesnea, iar un an mai târziu a debutat şi la revista literară "Cronica", sub îndrumarea criticului Zaharia Sârgeorzan.
Specializat apoi pe domeniile sport şi cultură, iată că în perioada 2015-2017 jurnalistul Dan Teodorescu, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi membru senior al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este Şeful Departamentului Relaţii Internaţionale ne demonstrează prin cărţile sale că oraşul în care trăieşte de 67 ani este un adevărat centrul cultural, spriritual, turistic şi sportiv al României şi de ce nu, chiar al Europei. Mai ales că, în ultimii ani, redactorul Dan Teodorescu publică foarte mult şi în presa din străinătate, aferentă diasporei române, mai ales în cadrul Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", cu distribuţie în Austria, Germania, Belgia, Olanda şi Elveţia şi cu sediul central la Nürnberg, în Germania. 
Cartea "Ringul Magic" este o expresie elocventă a acţiunilor publicistice la nivel local, naţional şi internaţional ale lui Dan Teodorescu şi în ea se face o retrospectivă a "Nobilei Arte" (adică a boxului amator şi profesionist) din perioada 2001-2017, dar şi a evenimentelor culturale ieşene la care a participat autorul, în intervalul de timp august-octombrie 2017.
Un capitol special este acela în care Dan Teodorescu dialoghează cu vedetele boxului ieşean şi românesc, cu Vasile Cîtea, Sorin Timofte, Benone Marcu, Lucian Bute, Cristian Hodorogia, Alexandru Marin, Ovidiu Bobârnat, Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu, cu foştii boxeri Mihai Holban şi Dorin Andronache, dar şi cu maestrul teatrului ieşean Petru Ciubotaru, care a practicat şi el boxul în anii tinereţii, la sala CSM Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Florescu. 
Se menţionează în cartea lui "DanTe" şi turneele de box care au fost găzduite de municipiul Iaşi de-a lungul timpului, precum Memorialul Iosif Mattes, Ring Iaşi şi Centura de Aur "Nicolae Linca", dar şi reuşitele excepţionale pe plan intern, naţional şi internaţional ale pugiliştilor ieşeni şi români, inclusiv în boxul profesionist de peste Ocean.
În prefaţa şi postfaţa cărţii sunt inserate editoriale despre autorul cărţii şi volumul "Ringul Magic", scrise cu mult suflet de preşedintele FR Box şi deputatul în Parlamentul României Vasile Cîtea, jurnalistul şi supervisorul EUBC Viorel Sima, jurnalistul sportiv de la Radio România Actualităţi şi conducătorul Grupului Umoristic "VOUĂ" Adrian Fetecău, de jurnaliştii ieşeni Ana Crudu şi Nicolae Rădulescu, de antrenorul de box Constantin "Tinu" Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi.
Editată la PIM Iaşi, cartea are 566 pagini în format "B5 Academic", cu peste 320 de fotografii care aparţin autorului în marea lor majoritate şi este ca un album de colecţie din lumea boxului şi culturii, la nivel local, naţional şi internaţional. Volumul în cauză beneficiază şi de o grafică superbă a arhitectului Eduard Mattes, cel care trăieşte de mai mulţi ani la Haifa, în Israel şi care publică şi gândurile sale despre prietenul "DanTe", pe coperta nr. 4 a cărţii.
În cadrul unui spectacol artistic şi sportiv organizat şi regizat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu, cartea "RINGUL MAGIC" va fi lansată în ziua de vineri, 17 noiembrie 2017, la ora 17.00, la Salonul Moldova de la parterul Hotelului Moldova Iaşi, de lângă Palatul Culturii.
Pe 22 noiembrie 2017, Dan Teodorescu va fi prezent şi la Ateneul Român din Bucureşti, invitat la GALA APSR, cu ocazia aniversării a 90 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive din România, care îl are în frunte pe binecunoscutul jurnalist de televiziune Dumitru Graur. "Gala APSR 90" va reuni sub cupola Ateneului atât personalitățile cele mai proeminente ale sportului românesc, între care Gheorghe Hagi, Gabriela Szabo, Ion Țiriac, Andreea Răducan, Cristina Neagu, Elisabeta Lipă ș.a., cât și artiști de faimă, inclusiv Orchestra Simfonică București, condusă de dirijorul Daniel Jinga. (REDACŢIA)


 

DAN TEODORESCU: "Game-Set-Match" s-a rostit la "fileul" culturii din "Dulcele Târg al Ieşilor"!

Vineri seară, pe 22 septembrie 2017, în superba "nocturnă" oferită de Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi s-a jucat un altfel de meci de tenis de câmp, disputat în faţa a peste 70 de iubitori ai sportului şi culturii din Dealul Copoului. Publicistul şi jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a lansat în public al optulea volum beletristic, denumit de data aceasta "Game-Set-Match" şi dedicat "sportului alb", adică tenisului de câmp, dar şi culturii ieşene.
Cartea cuprinde aspecte semnificative din turneele de la nivel local, naţional şi internaţional desfăşurate de-a lungul timpului la arenele de tenis Angero, Coreco şi CFR Iaşi, în România şi străinătate. În prim plan se află "Trofeul Municipiului Iaşi", din perioada 2003-2016, o competiţie din calendarul mondial ITF, cu jucători de pe toate continentele, care au evoluat în carieră şi la vestitele Grand Slam-uri de la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open.
Au vorbit elogios despre cartea pusă în dezbatere publică şi activitatea publicistică a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu colegii de breaslă din mass-media locală şi naţională, din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, oameni de sport, artă şi cultură precum Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Caba, Eugen Deutsch, Ana Crudu, Cezar Florişteanu, Emil Gnatenco şi maestrul scenei de teatru ieşene, Petru Ciubotaru, care a oferit celor prezenţi şi un superb recital actoricesc.
A urmat un moment inedit oferit de jurnalistul Dan Teodorescu, cel care a dorit ca toată lumea să trăiască atmosfera de la Roland Garros şi Wimbledon. Prin publicaţia "Sport Fan Club", pe care o editează, autorul a organizat o festivitate de premiere pentru cei care au fost alături de el la acele lansări de carte organizate în ultimii doi ani.
Trei dintre eroii cărţii "Game-Set-Match", prezenţi în sală, în speţă Laura Enea, Răzvan Aghion şi Eduard Schipor (care a împlinit 13 ani chiar în ziua lansării şi a primit din partea organizatorilor un cadou de suflet!) au oferit unei echipe mixte, de 11 "jucători titulari", medalii de... aur pentru locul 1 şi diplome de excelenţă, după care tânăra interpretă Karla Ursu a intonat Imnul Naţional al României. Au fost premiaţi în acest caz Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Caba, Petru Ciubotaru, Ina Paladi, Rodica Rodean, Angela Pistol, Cezar Florişteanu, Ana Crudu, Gabriela Cucinschi, Emil Gnatenco şi Karla Ursu.

* Muzică, epigrame şi recital poetic

În continuare, a urmat un spectacol muzical-artistic, organizat de Dan Teodorescu în cinstea celor prezenţi. Reperele principale au fost:
- Recital actoricesc şi muzical cu Ina Paladi.
- Muzică populară cu tinerii Karla Ursu şi Andrei Nicăi.
- Recital cu epigramiştii şi poeţii din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). Au delectat publicul în acest caz Doina Toma, Petronela Alexa, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Vasile Larco, Dumitru Ivas şi Mihai Caba.
Iată şi cîteva dintre epigramele de "tâlc" adresate autorului:
* Scriitorul Dan Teodorescu lansează o carte de la parterul unui hotel:
"Eu nu vă-ntreb azi de tiraj,
Nici ce conţine-această carte,
Dar ajungea mult mai departe
De o lansaţi de la etaj!"
VASILE LARCO
* Domnului Dan Teodorescu, la lansarea celei de a 8-a cărţi:
"Scrisu-ţi este drog şi viciu,
De care, văd, nu te laşi
Şi, ca-n tenis, la serviciu
Ai punctat la rând... 8 aşi!"
* "Dispută"colegială de la lansare:
"În ăst "match", dragă confrate,
Suntem  la... egalitate,
Dar mă strădui să te-ntrec
În extremis, la...tie - break!"
MIHAI CABA
- Dans contemporan cu Ştefana Popa (de la Colegiul Naţional de Arte "Octav Băncilă" din Iaşi, de la clasa prof. Rodica Fălişteanu).
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco, care a prezentat un superb colaj de poezie, autorul versurilor fiind chiar Dan Teodorescu.
- Muzică uşoară cu Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (de la Palatul Copiilor din Iaşi, de la clasa prof. Cristina Cozma), participante şi la emisiunile de profil de la Antena 1 şi Pro TV.
Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferită de jurnalistul Dan Teodorescu, urmată apoi de un coktail şi discuţii prieteneşti.
Moderatorii evenimentului au fost Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul declarând: "Nu mă opresc aici. Lucrez deja la următoarea carte, care se va numi RINGUL MAGIC. Ea este dedicată nobilei arte, adică boxului, dar şi culturii ieşene. Eu cred că sportul face parte din cultura unei comunităţi şi deci ele merg foarte bine împreună în cadrul unui nou volum beletristic!".
Să mai menţionăm şi faptul că, jurnalistul Cezar Florişteanu (TELE M) a spus că volumul "Game-Set-Match" poate fi dedicat şi fostului său coleg Adi Stavarache, plecat prea devreme în lumea de dincolo şi care a fost ani de-a rândul alături de tenisul internaţional de la arenele CFR, pe post de regizor de emisie al postului de televiziune ieşean. (REDACŢIA)

 

Eveniment cultural-sportiv: "Game - Set - Match", un nou volum editat de jurnalistul Dan Teodorescu

Din 2003 şi până în 2016, "Trofeul Municipiului Iaşi" la tenis feminin şi masculin a adus în "Dulcele Târg" nume importante din "sportul alb" românesc şi mondial. Au jucat pe arenele ieşene de tenis, de la ANGERO, CORECO şi CFR, binecunoscutele Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru, Mădălina Gojnea, Patricia Maria Ţig, Diana Enache-Buzean, Raluca Platon, Alexandra Damaschin, Irina Fetecău, Ana Bogdan, respectiv Victor Ioniţă, Victor Crivoi, Marius Copil, Florin Mergea, Petru Alexandru Luncanu, Răzvan Sabău,  Dragoş Dima, dar şi localnicii Bogdan Leonte, Bogdan Ionuţ Apostol, Teodor Leahu, Carmen Ţîbuleac, Andreea Prisacariu, Michele-Alexandra Zmău, Laura Enea, Ştefania Hristov. Nu cu foarte mult timp în urmă, Ion Ţiriac, iniţiatorul circuitelor de tenis futures în România, menţiona: “Aceste turnee nu sunt Wimbledon, nici Roland Garros, dar trebuie organizate decent, în nişte limite normale. La nivelul acesta, unde tinerii au resurse materiale limitate, trebuie să îi ajutăm cât se poate de mult. Nu suntem nici Germania, nici Franţa şi nici Spania din punct de vedere economic, dar suntem o ţară cu posibilităţi enorme”.
Mare dreptate avea Ion Ţiriac, prin cele rostite, iar istoria turneelor din circuitul mondial ITF, de la Iaşi, este cuprinsă în cartea jurnalistului şi publicistului DAN TEODORESCU, editată sub titlul "GAME - SET - MATCH", care are 454 pagini şi care va fi lansată vineri, pe 22 septembrie 2017, de la ora 17:00, la Salonul "Moldova", din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistic de zile mari.
"Această carte, a opta personală în decurs de doi ani, pe care am editat-o la PIM Iaşi, am scris-o cu sufletul şi cu multă dragoste de tenis, pentru ca tinerii noştri sportivi să ştie de unde au pornit liderii mondiali în "sportul alb"! Iar ei sunt urmaşii... Şi tot pentru acest volum m-am gândit şi la faptul că sportul şi cultura din Dealul Copoului nu fac decât şi în acest context a se vedea partea a doua a volumului. Lectură plăcută, dragă cititorule, pe orice meridian al lumii te vei afla, deoarece această carte poate fi citită cu mult interes atât în România, cât şi în Franţa, Belgia, Germania, Spania, Italia, Austria, Anglia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Ungaria, dar şi în SUA, Canada, Argentina, Japonia, Australia, China, Insulele Barbados sau Chile, ca să amintesc doar câteva dintre ţările participante de-a lungul timpului la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis de câmp!", a mai menţionat autorul cărţii, Dan Teodorescu. (REDACŢIA)

 
Mai multe articole...