Evenimente culturale

Nume noi la manifestarea de lansare a cărţii REGI ŞI REGINE LA PALAT, de jurnalistul Dan Teodorescu

“Regi şi Regine la Palat“, a şaptea carte în ultimii doi ani editată de jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu, vede lumina tiparului la editura PIM Iaşi. Este o carte dedicată “sportului minţii”, cu reportaje de la recentul Campionat Mondial Şcolar de Şah de la Palatul Culturii din Iaşi, acolo unde ieşeanca Miruna-Daria Lehaci a devenit campioană mondială, cu alte amintiri de neuitat din lumea şahului ieşean, naţional şi internaţional, de la importantele momente din viaţa unei mari şahiste ieşene, Alina L'Ami (ex-Motoc, fostă campioană mondială în anii din urmă în Brazilia, când avea doar 10 ani) şi până la vizita la Iaşi a multiplului campion mondial Anatoli Karpov. Vor mai fi însă şi alte relatări de la competiţiile europene şi mondiale de şah organizate în "Dulcele Târg al Ieşilor", cât şi de la turneele juvenile din cadrul secţiunii "Şah în şcoală şi grădiniţe".
Un alt capitol al cărţii îl reprezintă reportajele autorului în urma manifestărilor culturale din lunile aprilie şi mai 2017, la care a participat.
Volumul în cauză numără 230 pagini, iar în prefaţa şi postfaţa lui sunt editorialele semnate de oameni importanţi din lumea şahului românesc, precum Vasile Manole şi Ştefan Axinte, respectiv Vladimir Danilov. Pe coperta 4 se găsesc însemnările literare ale scriitorului Eugen Deutsch şi un sonet dedicat prietenului Dan Teodorescu, alias "DanTe".
Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, pe 24 iunie 2017, de la ora 11.00, în saloanele Pensiunii Aristocrat din Iaşi (manager: Romeo Hamăn), din Şoseaua Bucium nr. 51 G, în cadrul unui spectacol artistic şi sportiv de zile mari!
Faţă de ultima relatare, nume noi au fost înscrise pe lista invitaţilor, tocmai ca acest eveniment cultural să fie la cote cât mai înalte.
În cadrul acestei manifestări vor fi prezenţi epigramiştii şi poeţii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă), interpreţii de muzică populară Vasile Iftimie, Alexandru Ursache, Karla Ursu, dar şi membrii Ansamblului Flocloric "Flori de Primăvară" (coordonator: prof. Romeo Luchian), din cadrul Şcolii Populare de Arte "Titel Popovici" Iaşi.
Vor fi în recital şi tinerele interprete de muzică uşoară din cadrul Palatului Copiilor Iaşi: Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (de la clubul Minivox, clasa prof. Cristina Cozma), apoi Denisa Creţu, Giulia Sîrbu şi Daria Grigoraş (de la cercul Melos, clasa prof. Gabriela Nechita).
Din păcate, mica vedetă ieşeană Maia Mălăncuş (recenta câştigătoare a trofeului „Vocea României Junior“, de la Pro TV, antrenor: Marius Moga) nu va putea fi prezentă la eveniment, fiind plecată în acea perioadă în Italia, dar prin tatăl ei ne trimite un gând bun şi de succes!
Va mai concerta în faţa publicului violonista Ştefania Turcu, iar Ina Paladi, originară din Bălţi (Republica Moldova), va fi din nou alături de oamenii de cultură din Iaşi, printr-un recital actoricesc.
Momentele sportive vor avea în prim plan pe multipla campioană Claudia Teofana Postu (gimnastică ritmică), cât şi pe fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (taekwondo WTF).
Tot în cadrul manifestării din 24 iunie se va organiza şi un vernisaj expoziţional colectiv, pe două "segmente" artistice:
- Expoziţia de caricatură portretistică "Actori români de ieri şi de azi", de Eduard Mattes (Israel);
- Expoziţia de pictură "Suflet şi culoare", de ieşeanca Mariana Stratulat (membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România). 
Moderatorii evenimentului vor fi Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu. Intrarea este liberă! Vă aşteptăm cu drag! (REDACŢIA)

 

"Regi şi Regine la Palat", o nouă carte editată de jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu

O nouă carte editată de jurnalistul şi publicistul ieşean Dan Teodorescu, cea de-a şaptea în ultimii doi ani, vede lumina tiparului la editura PIM, sub titlul: “Regi şi Regine la Palat“. Va fi o carte dedicată “sportului minţii”, cu reportaje de la recentul Campionat Mondial Şcolar de Şah de la Palatul Culturii din Iaşi, acolo unde ieşeanca Miruna-Daria Lehaci a devenit campioană mondială, cu alte amintiri de neuitat din lumea şahului ieşean, naţional şi internaţional, de la importantele momente din viaţa unei mari şahiste ieşene, Alina L'Ami (ex-Motoc, fostă campioană mondială în anii din urmă în Brazilia, când avea doar 10 ani) şi până la vizita la Iaşi a multiplului campion mondial Anatoli Karpov, dar şi cu relatări de la competiţiile europene şi mondiale de şah organizate în "Dulcele Târg al Ieşilor", în ultimii ani.
Un alt capitol important al cărţii îl reprezintă reportajele autorului în urma manifestărilor culturale din lunile aprilie şi mai 2017, de la Iaşi şi Roman, la care a participat.
Volumul menţionat numără 230 pagini, iar în prefaţa şi postfaţa lui sunt editorialele semnate de oameni importanţi din lumea şahului românesc, precum Vasile Manole şi Ştefan Axinte, respectiv Vladimir Danilov. Pe coperta 4 se găsesc însemnările literare ale scriitorului Eugen Deutsch şi un sonet dedicat prietenului Dan Teodorescu, alias "DanTe".
Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, pe 24 iunie 2017, de la ora 11.00, în saloanele Pensiunii Aristocrat din Iaşi (manager: Romeo Hamăn), din Şoseaua Bucium nr. 51 G, în cadrul unui spectacol artistic şi sportiv de zile mari! În cadrul acestei manifestări artistice vor fi prezenţi scriitorii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă), interpreţii de muzică populară Vasile Iftimie, Alexandru Ursache, Karla Ursu, interpretele de muzică uşoară Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (de la clubul Minivox - Palatul Copiilor, clasa prof. Cristina Cozma), violonista Ştefania Turcu, actriţa Ina Paladi (din Republica Moldova), multipla campioană Claudia Teofana Postu (gimnastică ritmică), fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (taekwondo WTF). Vă aşteptăm cu mult drag! (REDACŢIA)

 

Paşte fericit!


Clubul Sportiv CFR Iaşi vă

doreşte un Paşte fericit, cu

bucurii şi sănătate!

Hristos a înviat!

 

Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a lansat cartea "Paralele Olimpice" la Salonul Moldova

În decurs de doi ani (2015-2017), la editura PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a scos şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care de 11 ani este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017. "Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură şi mass-media din Iaşi, dar şi din lumea sportului, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" a avut loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
Fiind o carte cu caracter sportiv în primul rând, manifestarea de sâmbătă, 8 aprilie 2017, pe care o putem menţiona ca fiind una de nivel internaţional, cu participanţi din România şi Republica Moldova, a debutat cu intonarea imnului naţional al României, de către eleva Karla Ursu, cea care a cântat "Deşteaptă-te Române" şi în debutul meciurilor internaţionale de rugby de la Bucureşti, România - Spania şi România - Georgia. Cu această ocazie, publicaţia "Sport Fan Club", patronată de jurnalistul Dan Teodorescu, a oferit comandorului (r) şi scriitorului Mihai Batog-Bujeniţă o medalie "de aur" personalizată, o diplomă de onoare şi cartea "Paralele Olimpice", pentru întreaga activitate depusă în ultimii doi ani, domnia sa fiind şi directorul Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi.  
Au vorbit apoi despre activitatea literară a publicistului Dan Teodorescu şi despre cartea "Paralele Olimpice" scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă, Horia Zilieru şi Mihai Ştirbu, jurnalistul Tudor Damaschin, actorul Petru Ciubotaru, criticul de artă Mihai Păstrăguş, maestrul internaţional şi secretarul general al FR Şah Vladimir Danilov, directorul economic Lucian Mihalache şi antrenorul de box Nicu Brânzei (ambii din partea CS CFR Iaşi).
A urmat un spectacol artistico-sportiv de zile mari, deschis de elevii Karla Ursu, Alexandru Ursache şi Maria Lincu, care au interpretat muzică populară din zona Moldovei şi Bucovinei.
Au mai fost recitalurile muzicale de bună calitate oferite de violoncelista Clara Sofia Lupaşcu şi canautorul Teodor Munteanu.
S-a continuat cu recitalurile teatrale oferite de Andreea Lungu (de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă; coordonator: actorul şi regizorul Emil Gantenco) şi cu membrii trupei "Lux Art" (coordonator: actriţa Ina Paladi). Basarabeanca Ina Paladi a recitat apoi din poeziile lui Dan Teodorescu, publicate în cartea "Paralele Olimpice", dar şi din versurile lui Petronela Alexa.
Două momente de dans sportiv cu elevii de la CDS Nikons Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) au încântat asistenţa, iar demonstraţiile de taekwondo WTF şi gimnastică ritmică cu fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache, respectiv Claudia Teofona Postu au fost alte momente importante ale spectacolului coordonat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu. 
Duelurile epigramatice cu scriitorii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, în prim plan fiind Vasile Larco, Dumitru Ivas, Sorin Cotlarciuc şi Eugen Deutsch, au fost alte momente importante ale manifestării găzduite de Hotelul Moldova din Iaşi.
La final, publicistul Dan Teodorescu a oferit publicului o sesiune de autografe, dar şi "repriza a treia", în care cei prezenţi şi-au depănat amintiri şi au purtat discuţii prieteneşti.
Vă reamintim că jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia, cu apariţii şi în presa difuzată în Austria, Belgia, Olanda şi Republica Moldova. În prezent, Dan Teodorescu este Redactor Şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS).
De menţionat că, în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi. (REDACŢIA)

 

Cu CS CFR Iaşi în prim plan: "Paralele Olimpice", un nou volum editat de jurnalistul Dan Teodorescu

În decurs de doi ani (2015-2017), la PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care de 10 ani este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017. "Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură şi mass-media din Iaşi, dar şi din lumea sportului, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" va avea loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul oferind participanţilor şi o sesiune de autografe la finalul manifestării. Printre participanţii la eveniment se va afla şi actorul şi prietenul lui Dan Teodorescu, maestrul Petru Ciubotaru, societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, recent nominalizat la Premiile GOPO 2017 în urma filmului "Bacalaureat", regizat de Cristian Mungiu, unde a jucat rolul Viceprimarului Bulai. 
Vor mai fi recitaluri muzicale cu Alexandru Ursache, Karla Ursu, Maria Lincu, Clara Sofia Lupaşcu şi Teodor Munteanu, dar şi recitaluri teatrale cu Andreea Lungu (de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă; coordonator: actorul şi regizorul Emil Gantenco) şi cu membrii trupei "Lux Art" (coordonator: actriţa Ina Paladi).
Dansul sportiv cu elevii de la CDS Nikons Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) şi demonstraţiile de taekwondo şi gimnastică ritmică cu fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache, respectiv Claudia Teofona Postu vor fi alte momente importante a spectacolului coordonat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu. 
Iar duelurile epigramatice cu scriitorii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă) vor încânta cu siguranţă publicul prezent la manifestarea de la Salonul Moldova, din cadrul Hotelului Moldova, de lângă Palatul Culturii din Iaşi.
De menţionat că, în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi.
Publicistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia, cu apariţii şi în presa difuzată în Austria, Belgia, Olanda şi Republica Moldova. În prezent, Dan Teodorescu este Redactor Şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS). (REDACŢIA)

 

Desfăşurătorul manifestării legate de lansarea cărţii "Paralele Olimpice", de Dan Teodorescu

A şasea carte personală a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu se numeşte "PARALELE OLIMPICE". Ea a fost editată recent la PIM Iaşi, într-un format "Academic" şi are 500 pagini. În volum sunt cuprinse istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017), importante evenimente culturale şi sportive de la Iaşi şi Bucureşti, din perioada ianuarie - martie 2017 şi câteva din poeziile autorului.
Lansarea volumului menţionat va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova Iaşi (la parter, la Salonul "Moldova"), din str. Anastasie Panu nr. 31, în cadrul unui important program artistico-muzical-sportiv.
Desfăşurătorul evenimentului din sâmbăta Floriilor se prezintă astfel:
1. Jurnalistul Dan Teodorescu deschide manifestarea prin câteva cuvinte de BUN VENIT adresate publicului!
2. Fiind o carte cu caracter sportiv şi cultural, cu multe manifestări la nivel internaţional redate în volum, eleva Karla Ursu (care va împlini 8 ani în ziua de 19 aprilie 2017, atunci când şi jurnalistul Dan Teodorescu îşi va sărbători şi el ziua de naştere!!!) va interpreta Imnul României, aşa cum a făcut şi în 2017, în deschiderea partidelor de rugby de la Bucureşti, România - Spania şi România - Georgia.
3. Prezentarea cărţii şi a autorului va fi făcută de Mihai Batog-Bujeniţă (directorul ALPI), Tudor Damaschin (jurnalist), Vladimir Danilov (maestru internaţional de şah şi secretarul general al FR Şah), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi maestrul Horia Zilieru (poet de renume naţional şi internaţional şi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi) şi lista rămâne deschisă...
4. Recital de muzică populară cu elevii Karla Ursu, Alexandru Ursache şi Maria Lincu.
5. Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) - partea I (standard).
6. Recital artistic cu Andreea Lungu, de la Teatrul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă (coordonator: Emil Gnatenco)
7. Recital artistic cu membrii trupei de teatru "Lux Art" (coordonator: Ina Paladi).
8. Recital sportiv cu elevii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (ambii taekwondo WTF).
9. Recital sportiv cu multipla campioană naţională Claudia Teofana Postu (taekwondo ITF, lupte K1, gimnastică ritmică).
10. Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) - partea a II-a (latino).
11. Recital muzical cu eleva Clara Sofia Lupaşcu (violoncel).
12. Dialoguri epigramatice la temă cu scriitorii de la Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI).
13. Recital teatral cu actorul şi prietenului Petru Ciubotaru (societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi recent nominalizat la Premiile GOPO 2017).
14. Recital muzical cu canautorul Teodor Munteanu (folk).
15. Sesiune de autografe cu jurnalistul şi publicistul ieşean Dan Teodorescu.
16. "Repriza a III-a", în cadrul unui coktail oferit de autorul volumului pus în dezbaterea publicului.
- Moderatorii manifestării: Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
- Organizatorii evenimentului: Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI) şi publicaţia "Sport Fan Club".
Intrarea publicului este liberă la manifestarea găzduită de Hotelul Moldova, aflat în centrul municipiului Iaşi, lângă Palatul Culturii şi Palas Mall. (REDACŢIA)

 
Mai multe articole...