Evenimente culturale

Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a lansat cartea "Paralele Olimpice" la Salonul Moldova

În decurs de doi ani (2015-2017), la editura PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a scos şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care de 11 ani este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017. "Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură şi mass-media din Iaşi, dar şi din lumea sportului, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" a avut loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
Fiind o carte cu caracter sportiv în primul rând, manifestarea de sâmbătă, 8 aprilie 2017, pe care o putem menţiona ca fiind una de nivel internaţional, cu participanţi din România şi Republica Moldova, a debutat cu intonarea imnului naţional al României, de către eleva Karla Ursu, cea care a cântat "Deşteaptă-te Române" şi în debutul meciurilor internaţionale de rugby de la Bucureşti, România - Spania şi România - Georgia. Cu această ocazie, publicaţia "Sport Fan Club", patronată de jurnalistul Dan Teodorescu, a oferit comandorului (r) şi scriitorului Mihai Batog-Bujeniţă o medalie "de aur" personalizată, o diplomă de onoare şi cartea "Paralele Olimpice", pentru întreaga activitate depusă în ultimii doi ani, domnia sa fiind şi directorul Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi.  
Au vorbit apoi despre activitatea literară a publicistului Dan Teodorescu şi despre cartea "Paralele Olimpice" scriitorii Mihai Batog-Bujeniţă, Horia Zilieru şi Mihai Ştirbu, jurnalistul Tudor Damaschin, actorul Petru Ciubotaru, criticul de artă Mihai Păstrăguş, maestrul internaţional şi secretarul general al FR Şah Vladimir Danilov, directorul economic Lucian Mihalache şi antrenorul de box Nicu Brânzei (ambii din partea CS CFR Iaşi).
A urmat un spectacol artistico-sportiv de zile mari, deschis de elevii Karla Ursu, Alexandru Ursache şi Maria Lincu, care au interpretat muzică populară din zona Moldovei şi Bucovinei.
Au mai fost recitalurile muzicale de bună calitate oferite de violoncelista Clara Sofia Lupaşcu şi canautorul Teodor Munteanu.
S-a continuat cu recitalurile teatrale oferite de Andreea Lungu (de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă; coordonator: actorul şi regizorul Emil Gantenco) şi cu membrii trupei "Lux Art" (coordonator: actriţa Ina Paladi). Basarabeanca Ina Paladi a recitat apoi din poeziile lui Dan Teodorescu, publicate în cartea "Paralele Olimpice", dar şi din versurile lui Petronela Alexa.
Două momente de dans sportiv cu elevii de la CDS Nikons Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) au încântat asistenţa, iar demonstraţiile de taekwondo WTF şi gimnastică ritmică cu fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache, respectiv Claudia Teofona Postu au fost alte momente importante ale spectacolului coordonat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu. 
Duelurile epigramatice cu scriitorii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, în prim plan fiind Vasile Larco, Dumitru Ivas, Sorin Cotlarciuc şi Eugen Deutsch, au fost alte momente importante ale manifestării găzduite de Hotelul Moldova din Iaşi.
La final, publicistul Dan Teodorescu a oferit publicului o sesiune de autografe, dar şi "repriza a treia", în care cei prezenţi şi-au depănat amintiri şi au purtat discuţii prieteneşti.
Vă reamintim că jurnalistul şi publicistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia, cu apariţii şi în presa difuzată în Austria, Belgia, Olanda şi Republica Moldova. În prezent, Dan Teodorescu este Redactor Şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS).
De menţionat că, în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi. (REDACŢIA)

 

Cu CS CFR Iaşi în prim plan: "Paralele Olimpice", un nou volum editat de jurnalistul Dan Teodorescu

În decurs de doi ani (2015-2017), la PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care de 10 ani este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017. "Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu mai mulţi ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură şi mass-media din Iaşi, dar şi din lumea sportului, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" va avea loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul oferind participanţilor şi o sesiune de autografe la finalul manifestării. Printre participanţii la eveniment se va afla şi actorul şi prietenul lui Dan Teodorescu, maestrul Petru Ciubotaru, societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, recent nominalizat la Premiile GOPO 2017 în urma filmului "Bacalaureat", regizat de Cristian Mungiu, unde a jucat rolul Viceprimarului Bulai. 
Vor mai fi recitaluri muzicale cu Alexandru Ursache, Karla Ursu, Maria Lincu, Clara Sofia Lupaşcu şi Teodor Munteanu, dar şi recitaluri teatrale cu Andreea Lungu (de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă; coordonator: actorul şi regizorul Emil Gantenco) şi cu membrii trupei "Lux Art" (coordonator: actriţa Ina Paladi).
Dansul sportiv cu elevii de la CDS Nikons Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) şi demonstraţiile de taekwondo şi gimnastică ritmică cu fraţii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache, respectiv Claudia Teofona Postu vor fi alte momente importante a spectacolului coordonat chiar de jurnalistul Dan Teodorescu. 
Iar duelurile epigramatice cu scriitorii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă) vor încânta cu siguranţă publicul prezent la manifestarea de la Salonul Moldova, din cadrul Hotelului Moldova, de lângă Palatul Culturii din Iaşi.
De menţionat că, în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi.
Publicistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia, cu apariţii şi în presa difuzată în Austria, Belgia, Olanda şi Republica Moldova. În prezent, Dan Teodorescu este Redactor Şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS). (REDACŢIA)

 

Desfăşurătorul manifestării legate de lansarea cărţii "Paralele Olimpice", de Dan Teodorescu

A şasea carte personală a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu se numeşte "PARALELE OLIMPICE". Ea a fost editată recent la PIM Iaşi, într-un format "Academic" şi are 500 pagini. În volum sunt cuprinse istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017), importante evenimente culturale şi sportive de la Iaşi şi Bucureşti, din perioada ianuarie - martie 2017 şi câteva din poeziile autorului.
Lansarea volumului menţionat va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova Iaşi (la parter, la Salonul "Moldova"), din str. Anastasie Panu nr. 31, în cadrul unui important program artistico-muzical-sportiv.
Desfăşurătorul evenimentului din sâmbăta Floriilor se prezintă astfel:
1. Jurnalistul Dan Teodorescu deschide manifestarea prin câteva cuvinte de BUN VENIT adresate publicului!
2. Fiind o carte cu caracter sportiv şi cultural, cu multe manifestări la nivel internaţional redate în volum, eleva Karla Ursu (care va împlini 8 ani în ziua de 19 aprilie 2017, atunci când şi jurnalistul Dan Teodorescu îşi va sărbători şi el ziua de naştere!!!) va interpreta Imnul României, aşa cum a făcut şi în 2017, în deschiderea partidelor de rugby de la Bucureşti, România - Spania şi România - Georgia.
3. Prezentarea cărţii şi a autorului va fi făcută de Mihai Batog-Bujeniţă (directorul ALPI), Tudor Damaschin (jurnalist), Vladimir Danilov (maestru internaţional de şah şi secretarul general al FR Şah), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi maestrul Horia Zilieru (poet de renume naţional şi internaţional şi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi) şi lista rămâne deschisă...
4. Recital de muzică populară cu elevii Karla Ursu, Alexandru Ursache şi Maria Lincu.
5. Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) - partea I (standard).
6. Recital artistic cu Andreea Lungu, de la Teatrul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă (coordonator: Emil Gnatenco)
7. Recital artistic cu membrii trupei de teatru "Lux Art" (coordonator: Ina Paladi).
8. Recital sportiv cu elevii Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (ambii taekwondo WTF).
9. Recital sportiv cu multipla campioană naţională Claudia Teofana Postu (taekwondo ITF, lupte K1, gimnastică ritmică).
10. Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă) - partea a II-a (latino).
11. Recital muzical cu eleva Clara Sofia Lupaşcu (violoncel).
12. Dialoguri epigramatice la temă cu scriitorii de la Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI).
13. Recital teatral cu actorul şi prietenului Petru Ciubotaru (societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi recent nominalizat la Premiile GOPO 2017).
14. Recital muzical cu canautorul Teodor Munteanu (folk).
15. Sesiune de autografe cu jurnalistul şi publicistul ieşean Dan Teodorescu.
16. "Repriza a III-a", în cadrul unui coktail oferit de autorul volumului pus în dezbaterea publicului.
- Moderatorii manifestării: Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
- Organizatorii evenimentului: Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI) şi publicaţia "Sport Fan Club".
Intrarea publicului este liberă la manifestarea găzduită de Hotelul Moldova, aflat în centrul municipiului Iaşi, lângă Palatul Culturii şi Palas Mall. (REDACŢIA)

 

Un important spectacol artistic şi sportiv cu ocazia lansării cărţii "Paralele Olimpice"

A şasea carte personală a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu se numeşte "PARALELE OLIMPICE" şi a fost editată la PIM Iaşi. Respectiva carte de 500 pagini cuprinde istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017) şi evenimentele culturale şi sportive din perioada ianuarie - martie 2017, la care a participat autorul.
Lansarea volumului menţionat va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova Iaşi (la parter, la Salonul "Moldova"), din str. Anastasie Panu nr. 31, în cadrul unui important program artistic şi sportiv, cu următoarele repere:
- Prezentarea cărţii şi a autorului va fi făcută de Mihai Batog-Bujeniţă (directorul ALPI), Tudor Damaschin (jurnalist), Vladimir Danilov (maestru internaţional de şah şi secretarul general al FR Şah), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi maestrul Horia Zilieru (poet de renume naţional şi internaţional şi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi).
- Recitaluri muzicale: Karla Ursu, Maria Lincu, Alexandru Ursache (toţi trei muzică populară), Clara Sofia Lupaşcu (violoncel), Teodor Munteanu (folk).
- Recitaluri actoriceşti: Andreea Lungu, de la Teatrul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă (coordonator: Emil Gnatenco) şi cu membrii trupei de teatru "Lux Art" (coordonator: Ina Paladi).
- Recitaluri sportive: Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (ambii taekwondo WTF), respectiv multipla campioană naţională Claudia Teofana Postu (taekwondo ITF, lupte K1, gimnastică ritmică).
- Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă).
- Dialoguri epigramatice la temă cu scriitorii de la Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI).
- Cu participarea actorului şi prietenului Petru Ciubotaru (societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi recent nominalizat la Premiile GOPO 2017).
- Sesiune de autografe cu jurnalistul şi publicistul ieşean Dan Teodorescu.
- Moderatorii evenimentului: Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
- Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI) şi publicaţia "Sport Fan Club".
La finalul manifestării va avea loc "Repriza a III-a", în cadrul unui coktail oferit de autorul volumului pus în dezbaterea publicului. (REDACŢIA)

 

Istoria CS CFR Iaşi în "Paralele Olimpice", un volum editat de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu

În decurs de doi ani (2015-2017), la PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017.
"Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu 67 ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură din Iaşi şi de prietenii lui Dan Teodorescu din lumea sportului şi mass-mediei, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" va avea loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul oferind participanţilor şi o sesiune de autografe la finalul manifestării. Printre participanţii la eveniment se va afla şi actorul şi prietenul lui Dan Teodorescu, maestrul Petru Ciubotaru, societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, recent nominalizat la Premiile GOPO 2017 în urma filmului "Bacalaureat", regizat de Cristian Mungiu, unde a jucat rolul Viceprimarului Bulai. 
De menţionat că în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi. Jurnalistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia. În prezent, Dan Teodorescu este redactor şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS). (REDACŢIA)


 

La Bucureşti, la sediul COSR: Dan Teodorescu, premiat de APSR pentru întreaga carieră!

* La sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Asociaţia Presei Sportive din România (APSR) a organizat Gala Laureaţilor din mass-media naţională pentru activitatea depusă de jurnaliştii sportivi în 2016.

În ziua de sâmbătă, 18 martie 2017, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit din partea APSR, prin domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în conducerea executivă a Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS) premiul "Aurel Neagu" pentru întreaga carieră.
În "Sala Amfiteatru" din cadrul COSR s-au aflat trei generaţii din familia Teodorescu (bunicul Dan, fiul Daniel şi nepotul Silviu). Din cele 10 premii acordate de APSR, numai două au mers în provincie, unul la Iaşi şi altul la Cluj-Napoca, celelalte opt rămânând în Capitală!
Manifestarea a fost deschisă de preşedintele APS România, binecunoscutul jurnalist Dumitru Graur, care a spus: "Este a doua oară în mandatul meu când se acordă premiile APSR. Am reluat această veche tradiţie, am pus-o din nou în valoare. În 2017, APSR împlineşte 90 ani de existenţă, ea a fost înfiinţată în 1927. Vom decerna în continuare cele 10 premii pentru activitatea depusă de colegii noştri în 2016".
Premiile APSR pentru 2016 au fost următoarele:
- Radio – Premiul “Ion Ghiţulescu”: Secţia Sport Radio România Actualităţi pentru transmisiile de la EURO 2016 şi JO Rio 2016.
- Emisiune TV – Premiul “Emanuel Valeriu”: Dolce Sport, pentru pachetul de programe realizat la transmisiile de la EURO 2016 la fotbal.
- Comentariu TV – Premiul “Cristian Ţopescu”: George Dobre (Digi Sport).
- Presa scrisă – “Premiul Ion Cupen”: Andru Nenciu (Prosport).
- Fotografie – Premiul “Petru Fuchs”: Cristian Preda (Gazeta Sporturilor).
- Blog sportiv – Premiul “Teodora Maftei”: Lucian Oprea, freelancer, pentru blogul oprealuciansport.wordpress.com.
- Tânăr jurnalist – Premiul “Grigore Caracostea”: Cristian Aszalos (Look TV Cluj-Napoca).
- Întreaga activitate – Premiul “Aurel Neagu”: Dan Teodorescu (Iaşi).
- Carte sportivă – Premiul “Ioan Chirilă”: Cătălin Oprişan, pentru volumul “Istoria echipei naţionale de fotbal”
- Premiu special al APSR: Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac (Gazeta Sporturilor), pentru anchetele efectuate în serviciul public.
Premiile APSR au fost înmânate laureaţilor de Dumitru Graur, Emanuel Fântâneanu, Gabriel Balica, Cătălin Cârnu, Emil Grădinescu, Sandu Enciu.
În momentul festivităţii de premiere, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a menţionat: "Vreau să vă salut pe toţi şi să vă spun că anul acesta, 2017, se împlinesc 50 ani de la debutul meu în mass-media naţională. Cu cenaclul elevilor din Iaşi, am debutat cu poezie la Radio Bucureşti, în 1967. Au trecut anii şi iată că acum, tot la Bucureşti, primesc un premiu din partea APSR, eu fiind membru al acestei organizaţii de 25 ani. Am dus şi voi duce numele APSR-ului în Europa, deoarece ca redactor la Agenţia de Presă Aşii Români şi la revista Vocea Ta, ambele cu sediul central la Nürnberg, în Germania, semnez articolele cu numele Dan Teodorescu, membru APSR. Mulţumesc APSR! Acest premiu este o mare onoare pentru mine!".
Vă mai informăm că, nu peste mult timp, Dan Teodorescu va edita şi lansa cea de-a şasea carte personală - "Paralele Olimpice" (editura PIM Iaşi - 2017), în care va prezenta istoria Clubului Sportiv CFR Iaşi la 15 ani de existenţă (2002-2017) şi evenimentele culturale la care a participat în perioada ianuarie-martie 2017. (REDACŢIA)

 
Mai multe articole...