Evenimente culturale

Un important spectacol artistic şi sportiv cu ocazia lansării cărţii "Paralele Olimpice"

A şasea carte personală a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu se numeşte "PARALELE OLIMPICE" şi a fost editată la PIM Iaşi. Respectiva carte de 500 pagini cuprinde istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017) şi evenimentele culturale şi sportive din perioada ianuarie - martie 2017, la care a participat autorul.
Lansarea volumului menţionat va avea loc sâmbătă, 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova Iaşi (la parter, la Salonul "Moldova"), din str. Anastasie Panu nr. 31, în cadrul unui important program artistic şi sportiv, cu următoarele repere:
- Prezentarea cărţii şi a autorului va fi făcută de Mihai Batog-Bujeniţă (directorul ALPI), Tudor Damaschin (jurnalist), Vladimir Danilov (maestru internaţional de şah şi secretarul general al FR Şah), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi maestrul Horia Zilieru (poet de renume naţional şi internaţional şi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi).
- Recitaluri muzicale: Karla Ursu, Maria Lincu, Alexandru Ursache (toţi trei muzică populară), Clara Sofia Lupaşcu (violoncel), Teodor Munteanu (folk).
- Recitaluri actoriceşti: Andreea Lungu, de la Teatrul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă (coordonator: Emil Gnatenco) şi cu membrii trupei de teatru "Lux Art" (coordonator: Ina Paladi).
- Recitaluri sportive: Tudor Mihalache şi Cosmin Mihalache (ambii taekwondo WTF), respectiv multipla campioană naţională Claudia Teofana Postu (taekwondo ITF, lupte K1, gimnastică ritmică).
- Dans Sportiv cu elevii de la CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă).
- Dialoguri epigramatice la temă cu scriitorii de la Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI).
- Cu participarea actorului şi prietenului Petru Ciubotaru (societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi recent nominalizat la Premiile GOPO 2017).
- Sesiune de autografe cu jurnalistul şi publicistul ieşean Dan Teodorescu.
- Moderatorii evenimentului: Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu.
- Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Literară "Păstorel" Iaşi (ALPI) şi publicaţia "Sport Fan Club".
La finalul manifestării va avea loc "Repriza a III-a", în cadrul unui coktail oferit de autorul volumului pus în dezbaterea publicului. (REDACŢIA)

 

Istoria CS CFR Iaşi în "Paralele Olimpice", un volum editat de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu

În decurs de doi ani (2015-2017), la PIM Iaşi, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat şase cărţi beletristice, cu referiri la cultura şi sportul ieşean şi cu poezie de bună calitate.
Cartea sa cu numărul şase se numeşte "Paralele Olimpice" şi are 500 pagini. Dan Teodorescu, care este şi director sportiv la CS CFR Iaşi prezintă în acest volum istoria de 15 ani a Clubului Sportiv CFR Iaşi (2002-2017, de la toate secţiile sportive), iar un capitol amplu este dedicat evenimentelor cultural-sportive la care a participat, în perioada ianuarie-martie 2017.
"Poezii de pe Lăpuşneanu", strada unde s-a născut în urmă cu 67 ani, este un alt capitol special pentru Dan Teodorescu, care scrie versuri încă de pe băncile liceului.
În prefaţa, postfaţa şi pe coperta a patra a cărţii "Paralele Olimpice" se găsesc editoriale semnate de importanţi oameni de cultură din Iaşi şi de prietenii lui Dan Teodorescu din lumea sportului şi mass-mediei, precum Horia Zilieru, Mihai Batog-Bujeniţă, Eugen Deutsch, Tudor Damaschin, Georg Barth (din Passau, landul Bavariei - Germania), Raluca Aghion şi Vladimir Danilov.
Lansarea cărţii "Paralele Olimpice" va avea loc sâmbătă, pe 8 aprilie 2017, la ora 11.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, în cadrul unui spectacol cultural-artistico-sportiv, moderat de Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul oferind participanţilor şi o sesiune de autografe la finalul manifestării. Printre participanţii la eveniment se va afla şi actorul şi prietenul lui Dan Teodorescu, maestrul Petru Ciubotaru, societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, recent nominalizat la Premiile GOPO 2017 în urma filmului "Bacalaureat", regizat de Cristian Mungiu, unde a jucat rolul Viceprimarului Bulai. 
De menţionat că în 2017 se împlinesc 50 ani de la debutul lui Dan Teodorescu în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, cu cenaclul elevilor din Iaşi. Jurnalistul Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova şi al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi, acolo unde este membru senior şi şeful Departamentului Relaţii Internaţionale. De-a lungul timpului, Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina şi Anglia. În prezent, Dan Teodorescu este redactor şef-Editor al publicaţiilor "Sport Fan Club" şi www.clubsportivcfr.ro, dar şi redactor la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi al revistei "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg (Germania). Publicaţia "Vocea Ta", pentru românii din diasporă, este distribuită în Austria, Belgia, Germania şi Olanda, sub directoratul doamnei Ionela van Rees-Zota.
Pe 18 martie 2017, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, într-o manifestare organizată de APSR, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit premiul "Aurel Neagu", pentru întreaga activitate, el fiindu-i înmânat de domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS). (REDACŢIA)


 

La Bucureşti, la sediul COSR: Dan Teodorescu, premiat de APSR pentru întreaga carieră!

* La sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Asociaţia Presei Sportive din România (APSR) a organizat Gala Laureaţilor din mass-media naţională pentru activitatea depusă de jurnaliştii sportivi în 2016.

În ziua de sâmbătă, 18 martie 2017, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a primit din partea APSR, prin domnii Dumitru Graur (preşedintele APSR) şi Emanuel Fântâneanu (membru în conducerea executivă a Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive / AIPS) premiul "Aurel Neagu" pentru întreaga carieră.
În "Sala Amfiteatru" din cadrul COSR s-au aflat trei generaţii din familia Teodorescu (bunicul Dan, fiul Daniel şi nepotul Silviu). Din cele 10 premii acordate de APSR, numai două au mers în provincie, unul la Iaşi şi altul la Cluj-Napoca, celelalte opt rămânând în Capitală!
Manifestarea a fost deschisă de preşedintele APS România, binecunoscutul jurnalist Dumitru Graur, care a spus: "Este a doua oară în mandatul meu când se acordă premiile APSR. Am reluat această veche tradiţie, am pus-o din nou în valoare. În 2017, APSR împlineşte 90 ani de existenţă, ea a fost înfiinţată în 1927. Vom decerna în continuare cele 10 premii pentru activitatea depusă de colegii noştri în 2016".
Premiile APSR pentru 2016 au fost următoarele:
- Radio – Premiul “Ion Ghiţulescu”: Secţia Sport Radio România Actualităţi pentru transmisiile de la EURO 2016 şi JO Rio 2016.
- Emisiune TV – Premiul “Emanuel Valeriu”: Dolce Sport, pentru pachetul de programe realizat la transmisiile de la EURO 2016 la fotbal.
- Comentariu TV – Premiul “Cristian Ţopescu”: George Dobre (Digi Sport).
- Presa scrisă – “Premiul Ion Cupen”: Andru Nenciu (Prosport).
- Fotografie – Premiul “Petru Fuchs”: Cristian Preda (Gazeta Sporturilor).
- Blog sportiv – Premiul “Teodora Maftei”: Lucian Oprea, freelancer, pentru blogul oprealuciansport.wordpress.com.
- Tânăr jurnalist – Premiul “Grigore Caracostea”: Cristian Aszalos (Look TV Cluj-Napoca).
- Întreaga activitate – Premiul “Aurel Neagu”: Dan Teodorescu (Iaşi).
- Carte sportivă – Premiul “Ioan Chirilă”: Cătălin Oprişan, pentru volumul “Istoria echipei naţionale de fotbal”
- Premiu special al APSR: Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac (Gazeta Sporturilor), pentru anchetele efectuate în serviciul public.
Premiile APSR au fost înmânate laureaţilor de Dumitru Graur, Emanuel Fântâneanu, Gabriel Balica, Cătălin Cârnu, Emil Grădinescu, Sandu Enciu.
În momentul festivităţii de premiere, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a menţionat: "Vreau să vă salut pe toţi şi să vă spun că anul acesta, 2017, se împlinesc 50 ani de la debutul meu în mass-media naţională. Cu cenaclul elevilor din Iaşi, am debutat cu poezie la Radio Bucureşti, în 1967. Au trecut anii şi iată că acum, tot la Bucureşti, primesc un premiu din partea APSR, eu fiind membru al acestei organizaţii de 25 ani. Am dus şi voi duce numele APSR-ului în Europa, deoarece ca redactor la Agenţia de Presă Aşii Români şi la revista Vocea Ta, ambele cu sediul central la Nürnberg, în Germania, semnez articolele cu numele Dan Teodorescu, membru APSR. Mulţumesc APSR! Acest premiu este o mare onoare pentru mine!".
Vă mai informăm că, nu peste mult timp, Dan Teodorescu va edita şi lansa cea de-a şasea carte personală - "Paralele Olimpice" (editura PIM Iaşi - 2017), în care va prezenta istoria Clubului Sportiv CFR Iaşi la 15 ani de existenţă (2002-2017) şi evenimentele culturale la care a participat în perioada ianuarie-martie 2017. (REDACŢIA)

 

Pentru Directorul Sportiv Dan Teodorescu: Două secole - două volume!

Într-o zi frumoasă de sâmbătă, pe 18 februarie 2017, saloanele Pensiunii Aristocrat Iaşi (manager: Romeo Haman) au găzduit o nouă lansare de carte a jurnalistului Dan Teodorescu. De data aceasta a fost vorba de lansarea celor două volume ale cărţii "Între două   secole", în care autorul a prezentat reportajele şi interviurile sale cu personalităţi din ţară şi de peste hotare, din cultură, educaţie, mediul economic şi sport.  
Evenimentul la care au asistat peste 80 de iubitori de cultură de bună calitate a fost deschis de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, iar prezentarea cărţii a fost făcută apoi de scriitorii Mihai Batog Bujeniţă, Vasile Arhire, Horia Zilieru şi Dumitru V. Marin, alături de Rodica Rodean - redactorul cărţii şi preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei.
În dialog direct cu publicul, cu ajutorul telefonului şi al staţiei de radioamplificare, au fost prezenţi şi actorul Petru Ciubotaru, de la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi jurnalistul german de origine română Georg Barth (din Passau, landul Bavariei), care au transmis mesaje de suflet pentru evenimentul cultural de la Iaşi.
A urmat apoi un reuşit program artistico-muzical-sportiv, după cum urmează:
- Muzică populară cu Alexandru Ursache, Maria Lincu și Rodica Ioniță Grosu.
- Dans sportiv cu CDS NIKONS Iaşi (antrenor-coregraf: Amira Niculiţă). În trei momente distincte, au dansat în faţa publicului perechile Cosmin Dorneanu - Lisa Lupu, Bogdan Sidor - Andreea Bunduc, Dragoş Iftode - Cezara Samoilă.
- Recital sportiv de taekwondo şi gimnastică ritmică cu multipla campioană Claudia Teofana Postu.
- Recital epigramatic cu membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi. Jurnalistul Dan Teodorescu a fost "săgetat" din punct de vedere umoristic, în direct, de colegii Doina Toma, Angela Pistol, Gabriela Cucinschi, Dumitru Ivas, Mihai Batog Bujeniţă (directorul ALPI), Ioan Hodaş, Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc, Mihai Constantin, iar prin email de Eugen Deutsch.
- Muzică folk cu Teodor Munteanu.
- Momente magice cu Nicu Ochiană (Magicianul Nicolas).
În continuare, jurnalistul Dan Teodorescu a prezentat publicului recentele campioane din şahul juvenil ieşean, Miruna Lehaci (la categoria 14 ani) şi Ema Obadă (la categoria 12 ani), care au cucerit câte trei medalii la Campionatele Naţionale de Şah de la Băile Felix.
Acelaşi Dan Teodorescu l-a prezentat apoi pe alpinistul ieşean Daniel Popescu, care a participat recent la o expediţie unică în Argentina, pe vârful Santinelei de Piatră (Aconcagua, 6.962 metri altitudine).
A urmat o sesiune de autografe cu jurnalistul Dan Teodorescu, dar şi un moment aniversar cu Silviu Teodorescu (care a împlinit 10 ani chiar în ziua lansării cărţii bunicului său), elevul din clasa a III-a A al Şcolii Gimnaziale "Ştefan Bârsănescu" din Iaşi oferind şi el privitorilor o minunată mini-expoziţie personală de quilling - decoraţii de hârtie full-color.
Postul de televiziune Apollonia TV (director general: Adi Cristi) a fost prezent pe toată durata manifestării, cei intervievaţi în final fiind scriitorul Horia Zilieru şi publicistul Dan Teodorescu.
La manifestarea menţionată au mai fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai mass-mediei locale, naţionale şi internaţionale (Agenţia de presă Aşii Români şi revista Vocea Ta, ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania), redactori, operatori video şi fotoreporteri profesionişti.
În final, autorul celor două volume, ieşeanul Dan Teodorescu (care este şi director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi) a menţionat: " este a cincea mea carte personală, de data aceasta în două volume, cu peste 900 pagini. Ar putea să urmeze şi al treilea volum, dar şi alte cărţi de poezie şi reportaje. Toate reprezintă aspecte semnificative din viaţa mea şi ale oraşului în care trăiesc de aproape 67 ani, municipiul Iaşi. Am avut norocul să mă nasc într-o casă de pe istorica stradă Lăpuşneanu, acolo unde Muzeul Unirii a fost leagănul copilăriei mele. Am fost elev la  vestitul Liceu nr. 1 Mihail Sadoveanu Iaşi, acum Colegiul Naţional, am absolvit apoi Facultatea de Construcţii din Dealul Copoului şi am devenit inginer, dar încă de la 17 ani am publicat în mass-media locală şi naţională poezie şi reportaje din sport şi cultură. Jurnalismul a fost pentru mine a doua profesie, iar din această nu se iese niciodată la pensie! Mulţumesc celor care au fost prezenţi alături de mine la această nouă lansare de carte şi promit că aceşti oameni dragi vor fi în continuare eroii cărţilor mele, care vor urma în viitorul nu prea îndepărtat! Doamne ajută!".
În prezent, Dan Teodorescu este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR - preşedinte, la Bucureşti: Doru Dinu Glăvan), al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR - preşedinte, la Bucureşti: Dumitru Graur) şi membru senior al Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI - director: Mihai Batog Bujeniţă), unde ocupă funcţia de şef al Departamentului Relaţii Internaţionale. (REDACŢIA)

 

"Între două secole", o carte în două volume editată de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu

În două volume şi cu un total de peste 900 pagini, cartea "Între două secole", de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, va fi lansată în ziua de sâmbătă, 18 februarie 2017, de la ora 11.00, în saloanele Pensiunii Aristocrat Iaşi, din Şoseaua Bucium nr. 51 G. Această a cincea carte personală a lui Dan Teodorescu, editată la PIM Iaşi, prezintă reportajele şi interviurile sale de-a lungul timpului cu personalităţi din cultură, învăţământ-educaţie, mediu economic şi sport din secolele XX şi XXI, redactorul cărţii fiind Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei "Universul Prieteniei" Iaşi. Printre cei intervievaţi de-a lungul timpului de Dan Teodorescu se numără actorul Petru Ciubotaru, profesorii universitari Alfred Braier, Alexandru Ciornei şi Florin Varlam, managerul Ovidiu Copacinschi şi ing. Luminiţa Meir (de mulţi ani aflată în Canada), multe personalităţi din lumea sportului local, naţional şi internaţional, precum Leonida Antohi, Dan Pavelescu, Margareta Perevoznic, Aurelia Ichim, fostul ministru MTS Crin Antonescu, Vasile Cîtea, Lucian Bute, Alexandru Marin, Nicu Brânzei, Benone Marcu, Valeria Cătescu (acum în Italia), Petru Ciorbă, Florin Vezeteu, Remus Antimirescu, Costică Ciurdea, Vilmos Zavarko (Serbia), Ovidiu Şuhane (de peste 10 ani aflat în Austria), Victor-Mugurel Anagnastopol,  Dragoş Dima, Cristian Ţopescu, Dan Irimiciuc, Costel Orac, Dănuţ Munteanu, Daniel Pancu, Ionuţ Bâlbă, Grigore Ursanu, Mihai Nedeff, Dragan Petricevic (Bosnia şi Herţegovina), Costel Cernat, Cătălin Burlacu, Radu Boişteanu, Cristian Gaţu, Cornel Bădulescu, Cezar Nica, Cornel Penu, Radu Voina şi Rudi Prisăcaru (ultimii doi locuind mulţi ani în Franţa), Florin Spiridon, Leonard Bibirig, Emil Crişan, Petru Vieru, Cezara Ruxăndoiu, Mihaela Formagiu-Ionescu, Alina Motoc-L'Ami (aflată acum în Olanda), Vlad Ungureanu, Camelia Ciobanu, Iulian Biţucă, Alin Lupeică, Alina Pieptu-Popa, Sabina Robu-Haas (de mai mulţi ani s-a stabilit în Canada), Mihai Alexandrescu, Petrişor Toderaşc, Sebastian Ungureanu, Gabriel Brezoianu, Marian Ezaru (ultimii patru locuiesc de mai mulţi ani în Franţa), Robert Rosenberg (Coasta de Fildeş), Lucian Săndulescu şi Cici Zamfir (din SUA), Bogdan Apostol şi mulţi alţii. Au mai fost în dialog cu autorul cărţii regretaţii arh. Nicolae Porumbescu, prof. Virgil Focşa, foştii sportivi, antrenori şi conducători Iolanda Balaş-Söter, Nicu Roibescu, Costel Moscalu, Octavian Dimofte, Victoria Banciu, Gheorghe Constantin, Eugen Popa, Gheorghe Drobotă, Theodor Rădulescu. 
Cartea prezintă şi un capitol special cu fosta echipă de top HC Aura Iaşi, cu jucătoarele care au compus formaţia în anii '90, grupare handbalistică patronată la timpul respectiv de Adrian Pascal. 
Prefaţa, postfaţa şi coperta nr. 4 ale celor două volume sunt semnate de profesorii Gheorghe Bălăceanu şi Vasile Manole, actorii Ioana Andrei şi George Marici, poetul Horia Zilieru, jurnaliştii Adriana Lucia Ciugudean (redactor şef la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg, în Germania), Nicolae Grecu şi Vasile Arhire. În cele două volume se inserează mai multe autografe personalizate oferite lui Dan Teodorescu de către Academicianul Răzvan Theodorescu, din Monte Carlo de fosta tenismenă Mariana Simionescu (ex-Borg), de actorul Bogdan Stanoevici, de prof. Dan Pavelescu, de fostul fotbalist Gheorghiţă Geolgău din partea "Craiova Maxima" şi de managerul ieşean Cristian Dăscăleanu.
Lansarea cărţii va avea loc în cadrul unui spectacol artistico-muzical-sportiv, moderat de scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă (directorul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi) şi de jurnalistul Dan Teodorescu, care este şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) şi al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), dar şi membru senior al Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI).

* O lansare cât un spectacol!

La Pensiunea Aristocrat Iaşi, în ziua de sâmbătă, 18 februarie 2017, de la ora 11.00, lansarea cărţii "Între două secole" va fi cuprinsă în cadrul unui "show" de mare atracţie, care va avea următorul program: 
1. Prezentarea cărţii: Vasile Arhire, Mihai Batog Bujeniţă, Rodica Rodean, Horia Zilieru.
2. Recital actoricesc cu Emil Gnatenco şi Andreea Lungu.
3. Muzică populară cu interpreta Karla Ursu.
4. Muzică populară cu interpretul Alexandru Ursache.
5. Muzică populară cu interpreta Maria Lincu.
6. Dans sportiv cu NIKONS Iaşi - partea I.
7. Recital sportiv de taekwondo şi gimnastică ritmică cu multipla campioană Claudia Teofana Postu.
8. Muzică populară cu interpreta Rodica Ioniţă-Grosu.
9. Dans sportiv cu NIKONS Iaşi - partea II.
10. Recital epigramatic cu membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi.
11. Muzică folk cu Teodor Munteanu.
12. Dans sportiv cu NIKONS Iaşi - partea III.
13. Recital actoricesc cu prietenul Petru Ciubotaru.
14. Momente magice cu Nicu Ochiană (Magicianul Nicolas).
15. Sesiune de autografe cu jurnalistul Dan Teodorescu.
16. Coktail, discuţii prieteneşti şi "Surprize, surprize" cu elevul Silviu Teodorescu, care împlineşte 10 ani chiar în ziua lansării cărţii bunicului său, pe 18 februarie 2017.
Intrarea spectatorilor la evenimentul cultural-sportiv de la Pensiunea Aristocrat Iaşi va fi liberă! (REDACŢIA)

 

"Cultură şi Sport în Dealul Copoului", a treia carte personală a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu

A treia carte personală a ieşeanului Dan Teodorescu, "Cultură şi Sport în Dealul Copoului", este o continuare a celorlalte două editate în august 2015, "În nopţile cu heruvimi sălbatici" şi "Meridianele Sportului Ieşean". Acest nou volum se doreşte a fi o carte de reportaje culturale şi literare, de poezie şi cronici sportive, din perioada august 2015 - martie 2016.
Un capitol special al cărţii este dedicat memoriei fostei mare tenismene a României, FLORENŢA MIHAI, care a iubit foarte mult municipiul Iaşi, unde s-a simţit mereu ca acasă, mai ales la turneele internaţionale de la arenele de tenis CFR Iaşi. La acest capitol vom putea lectura amintiri de neuitat despre regretata Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă, de la fostele tenismene Virginia Ruzici (din Paris - Franţa), Aura Wagner (din Nürnberg - Germania), Mariana Simionescu (din Monaco), Ruxandra Dragomir, Marilena Totoran şi Rodica Covalenco (din Bucureşti), de la marea campioană Irina-Camelia Begu (locul 33 în clasamentul mondial WTA în februarie 2016), George Cosac (preşedintele Federaţiei Române de Tenis), Vergil Aghion (antrenor de tenis la CS CFR Iaşi), din partea managerilor ieşeni Florin Dobrea şi Ilie Foia, mari iubitori ai "sportului alb".
În prefaţa şi postfaţa volumului au inserat cuvinte de suflet despre autorul cărţii actorii Petru Ciubotaru şi Emil Gnatenco, scriitorii Mihai Haivas şi Ioan Mugurel Sasu, jurnalistul şi realizatorul de televiziune Vasile Arhire, fostul coleg de liceu şi facultate dr. ing. Moni Leiba (din Israel), germanul Siegfried Schweikardt (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Popice, cu o traducere a textului în limba română realizată de colegul din Passau, din landul Bavariei, Georg Barth).
Grafica umoristică a cărţii aparţine distinsului arh. Eduard Mattes (Israel), fiul regretatului antrenor ieşean de box Iosif Mattes, un artist de talie internaţională în domeniul său de activitate.
Lansarea cărţii va avea loc sâmbătă, pe 16 aprilie 2016, la ora 11.00, la Pensiunea Aristocrat Iaşi (manager: Romeo Hamăn), din zona Bucium, acolo unde invitaţii vor putea asista şi la un spectacolul muzical-artistic şi de dans sportiv de neuitat, urmat de o sesiune de autografe oferită de Dan Teodorescu, dar vor fi şi alte surprize plăcute oferite celor prezenţi!
Vor fi recitaluri poetice cu actorii Petru Ciubotaru (societar la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi) şi Emil Gnatenco (conducătorul trupei de teatru de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă), cu eleva Andreea Lungu (de la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" Iaşi). Ne vor încânta cu interpretarea lor elevii Ştefania Turcu (vioară), Karla Ursu şi Alexandru Ursache (muzică populară). Dansul sportiv va fi la el acasă prin membrii clubului Reflex Iaşi şi de la Palatul Copiilor din Iaşi (antrenor: Radu Bujăniţă). Pe parcursul evenimentului, duelurile epigramistice vor fi susţinute de renumiţii scriitori şi umorişti de la Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI).
De menţionat că ing. DAN TEODORESCU este în prezent Redactor şef-editor al publicaţiei online "SPORT FAN CLUB", redactor sportiv şi pe zona cultură la ziarul Meridianul (Iaşi-Vaslui-Bacău) şi la revista cu distribuţie internaţională "Meridianul Cultural Românesc", la Agenţia de Presă "Aşii Români" şi la revista "Vocea Ta", ambele cu sediul central la Nürnberg, în Germania. Cel denumit şi "DANTE" este şi membru al Asociaţiei Literare "Păstorel" Iaşi (director: Mihai Batog-Bujeniţă) şi membru de peste 20 ani al Asociaţiei Presei Sportive din România (preşedinte: Dumitru Graur).
Organizatorii manifestării cu public din cadrul lansării cărţii "Cultură şi Sport în Dealul Copoului" sunt Asociaţia Literară Păstorel Iaşi, publicaţia "Sport Fan Club" şi Pensiunea Aristocrat Iaşi, iar moderatorul evenimentului va fi comandorul şi scriitorul Mihai Batog-Bujeniţă. Intrarea va fi liberă, probabil la fel şi ieşirea...

 
Mai multe articole...