Evenimente culturale

SECVENŢE EUROPENE, o inedită expoziţie internaţională la Iaşi, cu implicaţii ceferiste !

În perioada 24 ianuarie-22 februarie 2014, galeria TOP ART de la Casa Cărţii din Iaşi (etajul 2), de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 67 va găzdui o inedită expoziţie la nivel internaţional, cu participarea unor oameni de cultură din Germania, Israel şi România. Vor expune Robert Barth (din Passau, Germania – fotografie artistică), Eduard Mattes (din Haifa, Israel – fotografie artistică), Dan Teodorescu (Iaşi, România – fotografie reportaj), Gabriela Cucinschi (din Iaşi, România – pictură), Cristian Topan (din Bucureşti, România – grafică satirică), iar pe ultima sută de metri va fi prezent pe simezele galeriei TOP ART şi debutantul de 27 ani Ovidiu Degeratu-Cucinschi (din Iaşi, România – pictură).
Expoziţia de la Casa Cărţii este organizată sub egida Primăriei Municipiului Iaşi, a Uniunea Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (UAAIFR), for afiliat la Federaţia Internaţională a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (Fédération Internationale des Sociétés Artistiques et Intellectuelles de Cheminots / FISAIC), cu sediul central în Franţa, la Paris şi a revistei de sport şi cultură “Sport Fan Club”, editată de jurnalistul ieşean Dan Teodorescu. Firma PIM Iaşi (manager: Marius Petrariu; director: Cleopatra Ilaşcă) a fost şi ea alături de organizatori, în editarea unor materiale documentare.
Vernisajul expoziţiei SECVENŢE EUROPENE va avea loc pe 24 ianuarie 2014, la ora 16.00, exact de ZIUA UNIRII, în cadrul galeriei TOP ART de la Casa Cărţii din Iaşi.
Vernisajul expoziţiei SECVENŢE EUROPENE nu a fost ales întâmplător pe 24 ianuarie 2014, de Ziua Unirii, deoarece noi vom încerca să facem la Iaşi o unire prin artă, pe plan european. Voi pătrunde şi eu în acest univers magnific al culturii europene, alături oameni importanţi ai artei contemporane din Germania, Israel şi România. Eu expun fotografie tip reportaj, din cadrul vizitelor mele prin Europa cu ocazia unor competiţii sportive la care am fost prezent şi sper să nu mă fac de râs cu ele ! Şi să nu uit, fotografiile mele sunt şi din România, ţară soră cu celelalte ţări europene, o ţară frumoasă şi bogată şi poate vom învăţa pe viitor să o promovăm cât mai bine pe meridianele lumii ! Oricum, întodeauna, pentru mine, ROMÂNIA este ACASĂ, dar m-am simţit foarte bine şi în GERMANIA, probabil şi din faptul că bunica mea Ştefania, născută la Cernăuţi, era de origine germană, dar a trăit mulţi ani la Iaşi, iar străbunicii mei din partea mamei, pe care eu nu i-am cunoscut niciodată, au trăit mulţi ani în GERMANIA ! Iar mulţi prieteni buni din liceu şi facultate trăiesc acum în ISRAEL, iar prietenia mea cu ei rămâne veşnică !”, a menţionat Dan Teodorescu, unul dintre principalii organizatori ai expoziţiei, care a mai adăugat: “Ca unul dintre organizatorii expoziţiei vreau să mulţumesc foarte mult partenerilor care au fost alături de noi în derularea acestui proiect, în speţă Primăriei Municipiului Iaşi, Uniunii Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România, publicaţiei Sport Fan Club şi colegilor din mass-media locală, naţională şi internaţională ! Mulţumim de asemenea firmei PIM Iaşi pentru sprijinul acordat. Va aşteptăm cu mult drag la vernisajul programat de Ziua Unirii, în capitala unirii românilor de pretutindeni, deoarece colegii noştri din Germania şi Israel, Robby Barth şi Edy Mattes s-au născut de fapt în România, primul la Sibiu, al doilea chiar la Iaşi, chiar dacă de mulţi ani trăiesc pe alte meleaguri !”.

* Cuvinte de salut din Germania şi Israel

În contextul debutului peste puţine zile a expoziţiei SECVENŢE EUROPENE, acolo unde intrarea publicului va fi liberă, am consemnat următoarele “declaraţii” europene:
- Robert Barth (Germania): ”Pentru mine este o deosebită onoare şi cinste, de a avea posibilitatea să expun un nou set de fotografii la Iaşi, în unul din cele mai mari oraşe ale României, dar mai ales, un puternic Centru European al Culturii, în compania doamnei Gabriela Cucinschi (pictură), domnilor Cristian Topan (grafică-caricatură) şi Dan Teodorescu (fotografie-reportaj), dar mai ales a “mentorului” meu, domnul Eduard Mattes, din Israel !
Este o zi  realmente istorică azi, din punct de vedere cultural, dar şi al istoriei României, este Ziua Unirii !
Motiv pentru mine de a încerca, prin fotografiile mele, realizate în Olanda, Austria şi Germania, să aduc un „aer istoric“ prin primele fotografii, iar apoi, să trecem prin „tunelul timpului“ până în contemporaneitate. A se vedea natura, tehnica, dar şi personajele, masculine si feminine…
Vreau să menţionez doar o singură lucrare, numită de altfel “Amfiteatru”, fotografie care poate reprezenta orice formă de cultură.  Spectatorii – între “agonie şi extaz”… Iar artiştii sunt reprezentaţi de chibriturile care “ard”…
În ultima zi a acestei expoziţii de la Iaşi, deci pe 22 februarie 2014, bunica mea din partea tatălui, care acum ne priveşte de dincolo, ar fi împlinit exact 80 de ani ! Ea s-a născut pe 22 februarie 1934, la AMNAŞ, în judeţul Sibiu. Se poate spune că, expoziţia de la Iaşi este o dedicaţie…
”;
- Eduard Mattes (Israel): “Parcă ieri mă aflam aici, la Iaşi, la deschiderea unei expoziţii colective la care participa şi actuala noastră colegă de expunere, doamna Gabriela Cucinschi. Şi parcă tot ca ieri deschideam la Bucureşti expoziţia de fotografie "Frânturi de texturi" la cinematograful “Patria”, pentru care le mulţumesc şi pe această cale prietenilor mei Cristian Topan şi Gabi Boholţ.
Acum mă prezint din nou în faţa dumneavoastră prin lucrările mele, care sper să mă reprezinte şi să vă transmită toată dragostea mea.
Mulţumesc din nou, pentru a nu ştiu câta oară, domnului Dan Teodorescu care mă surprinde mereu, o dată în plus, prin uriaşa sa bunăvoinţă, prietenie caldă şi sinceritate cu care mă îmbrăţişează de fiecare dată, cu fiecare nou proiect, cu fiecare nouă idee şi cu fiecare articol nou semnat "DanTe" pe Internet! Lui îi datorăm şi acest proiect şi-l îmbrăţişăm mulţumindu-i!
Şi tot prin "DanTe" l-am cunoscut şi pe ziaristul german originar din Sibiu, Georg Barth, al cărui fiu, Robert, deosebit de talentat, expune alături de noi !
Doar pe Cristi Topan l-am cunoscut înaintea domnului Dan Teodorescu şi a fost un moment binecuvântat acela care ne-a adus faţă-n faţă ! Deleg  sufletul meu pentru a vă fi alături, imaginaţia mea pentru a vă îmbrăţişa pe toţi şi fotografiile mele, pentru a vă oferi, pe cât posibil, o aventură în lumea esteticului precum ceilalţi colegi de expunere pe care-i felicit şi-i iubesc ! Vă doresc un an nou grozav, cu sănătate şi realizări deosebite !
”.

* Pictoriţa Gabriela Cucinschi, de “trei ori femeie” !

Pictoriţa Gabriela Cucinschi, în viaţa de zi cu zi salariată la Regionala CFR Infrastructură Iaşi, este din noiembrie 2013 membră în Uniunea Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (UAAIFR – preşedinte: Florin Dobrescu; vicepreşedinte: Sorin Flutur), for afiliat la Federaţia Internaţională a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (Fédération Internationale des Sociétés Artistiques et Intellectuelles de Cheminots / FISAIC).
Tot din noiembrie 2013 a devenit membră în ASSOCIATION OF FINE ARTISTS IASI ROMANIA speciality PAINTING.
Doresc ca prin vizualizarea lor, lucrărilor mele să emane în ochii privitorului PACE şi LUMINĂ !”, ne-a declarat pictoriţa Gabriela Cucinschi, cea care, având trei “urmaşi” alături de ea (Andrei-29 ani, Ovidiu-27 ani şi Ioana-25 ani), putem spune că este “De trei ori femeie !”.
Mai mult chiar, trăind într-o familie de artişti plastici şi moştenind talentul bunicului şi părinţilor, fiul lui Gabi Cucinschi, tânărul Ovidiu Digeratu-Cucinschi (care va împlini 27 ani pe 3 iunie 2014) va debuta în expoziţia colectivă de la galerie TOP ART, cu câteva tablouri pictate cu multă sensibilitate.

* Cristian Topan - un nume de referinţă în grafica satirică din România şi Europa

Preşedintele UNIUNII CARICATURIŞTILOR DIN ROMÂNIA şi al “FEDERATION OF CARTOONISTS ORGANISATIONS-ROMÂNIA” este Cristian Topan, care este şi membru al UNIUNII ARTIŞTILOR PLASTICI din ţara noastră.
Născut la Bucureşti, pe 19 octombrie 1963, Cristian Topan a debutat în mass-media în 1980. El a devenit de-a lungul timpului caricaturist la “România Liberă”, ”Caţavencu”, ”Evenimentul Zilei”, ”Curentul”, ”Realitatea Românească”, în reţeaua “Ghimpele”. Cristian Topan este director artistic al Trustului de presă “MaximPress”, colaborator la “Courier International” şi ca ilustrator colaborează cu editurile Cartea Românească, Sigma, Trei, Semne. A cucerit numeroase premii la expoziţiile de grafică satirică din Polonia, Portugalia, Germania, Ungaria, Turcia, Coreea de Sud, Serbia, Taiwan, Bulgaria, Macedonia şi România.
În 2007, Cristian Topan este laureat cu premiul III la WORLD PRESS CARTOON SINTRA, în Portugalia. În 2008 câştigă marele premiu la Danilovgrad, în Muntenegru, iar apoi cucereşte premiul II la Rotterdam 2010.
În cariera sa, caricaturistul român Cristian Topan este membru în juriile a mai multor festivaluri internaţionale, precum: ”Nasredin Hoca” - Turcia (1995, 2002); Krakujevac – Serbia (2005); Skopje – Macedonia (2004); Sofia – Bulgaria (2005, 2007); Krusevac –Serbia (2003); Suceava (2002-2006); Călăraşi (1998-2008); Tulcea (2002-2003), Belgrad – Serbia (2010), Haifa – Israel (2010), Berlin - Germania (2011).
Are expoziţii personale de grafică satirică în Bucureşti (1984), Gabrovo (2003), Călăraşi (2006), plus expoziţie de “ceramic cartoons” la castelul Het Markiezenhof din Bergen op Zoom, din Olanda. Este participant la Recontres Internationales du Dessins de Presse 2010 Carquefou şi St. Joust le Martel (2003-2006) – din Franţa. Participă la simpozioanele pe teme de teoria graficii satirice de la Ankara.
În cariera sa, Cristian Topan a devenit şi organizator al saloanelor internaţionale de caricatură de la Călăraşi şi Tulcea (cu participări din 56 de ţări), în 12 ediţii. A organizat şi 8 expoziţii bilaterale de caricatură româno-slovace.
A fost managerul proiectului social “Fii deştept ! Fii antidrog” (concurs de caricaturi, desenele premiate fiind expuse apoi în sălile de sport şi în grupurile sanitare din şcoli), finanţat de UNDP în 2006.
Cristian Topan a fost şi managerul proiectului internaţional “Combaterea sterotipurilor si prejudecăţilor prin caricatură”, proiect finanţat de Comisia Europeană pentru Educaţie şi Cultură, în 2004. A mai fost şi curatorul expoziţiei internaţionale cu tema “Corupţia”, la Institutul “Goethe” din Bucuresti, proiect realizat în parteneriat cu Pactul de Stabilitate din Balcani, în 2002.
Împreună cu Comisia UNESCO - România, el a mai fost organizatorul Taberei de creaţie Buşteni 2001 şi 2007. Cristian Topan a fost organizatorul Taberei şi Expoziţiei internaţionale itinerante ”Omul şi pădurea / Omul sau pădurea” şi a mai fost managerul proiectului cultural internaţional “Omul şi Vinul”, cu participanţi din 25 de ţări.
A organizat, împreună cu Confederaţia Sindicală ATLAS, Tabăra internaţională de caricatură “Omul şi energia”, în 2003.
Bucureşteanul Cristian Topan, expozant acum şi la Iaşi - 2014, în cadrul “Secvenţelor Europene” de la galeria TOP ART, este autor de postere şi artă decorativă şi are lucrări expuse în muzeele din Istanbul, Gabrovo, Torino, Ankara.

* Preşedintele AAP Iaşi, Gheorghe Bălăceanu, va realiza prezentarea expoziţiei

Prezentarea expoziţiei ieşene va fi realizată de doctorul în psihologie Gheorghe Bălăceanu, care este preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) din Iaşi. În timpul vernisajului din 24 ianuarie 2014 va avea loc şi un spectacol cultural-sportiv, cu demonstraţii de dans sportiv, recitaluri de epigrame, poezie şi nu numai. După vernisaj şi vizitarea expoziţiei va avea loc şi o mică “serată” prietenească, la un pahar de vorbă şi aduceri aminte !
Pe parcursul derulării manifestării, vizitatorii sunt invitaţi să-şi noteze impresiile în “Cartea de Onoare” a expoziţiei internaţionale SECVENŢE EUROPENE, de la Iaşi, din străvechea capitală a culturii româneşti.

 

LA MULŢI ANI 2014 !

Clubul Sportiv CFR Iaşi vă urează sănătate, fericire şi multe bucurii în noul an ! La mulţi ani 2014 !

 

CRĂCIUN FERICIT !Clubul Sportiv CFR Iaşi urează tuturor sportivilor, antrenorilor şi partenerilor un Crăciun fericit, cu multă sănătate şi bucurie în suflete !
La mulţi ani 2014 !

 

De 22 ori, un sincer La Mulţi Ani pentru TVR Iaşi !

În această perioadă, TVR Iaşi sărbătoreşte 22 de ani de televiziune regională în Moldova. Sub emblema „TVR Iaşi 22”, televiziunea de pe str. Lascăr Catargi a organizat o săptămână de întâlniri inedite cu surprize şi provocări pe măsură.
Sâmbătă, pe 2 noiembrie, TVR Iaşi a invitat cluburile ieşene de profil să facă sport în aer liber, mai precis pe pietonalul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Într-o manifestare care a durat 90 minute şi a fost moderată de Lucian Lucescu, cei prezenţi au făcut mişcare alături de instructori cunoscuţi, au jucat şah, tenis de masă, au făcut scrimă şi arte marţiale sau pur şi simplu au privit frumosul spectacol oferit de televiziunea condusă acum de Carmen Olaru, fostă jucătoare de popice la CFR Iaşi.
Printre cei invitaţi la manifestarea “TVR Iaşi 22” au fost şi sportivii clubului CFR Iaşi, alături de directorul sportiv şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu. Au răspuns prezenţi halterofilii conduşi de antrenorul Dănuţ Fron, tenismenii conduşi de Vergil Aghion şi popicarii veterani conduşi de Vasile Ţidularu.
Într-un reuşit spectacol sportiv care a legat multe prietenii s-au mai aflat şi jucătorii de fotbal în sală de la CSMS Iaşi, sub conducerea antrenorului Nelu Stancea, sportivii de la CS Politehnica Iaşi, CSM Iaşi, LPS Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi, karateka de la CS Enpi Iaşi, sub conducerea deputatului Constantin Adăscăliţei, şahiştii ieşeni sub îndrumarea antrenorului Vladimir Danilov, cluburile de fittnes şi gimnastică ieşene şi mulţi alţii.
În final, CS CFR Iaşi a oferit o diplomă de excelenţă pentru TVR Iaşi, cu ocazia împlinii a 22 ani de existenţă. La mulţi ani, TVR Iaşi !
DAN TEODORESCU (vezi şi GALERIA FOTO de pe site)

 

Lumea artistică feroviară s-a reunit la baza sportivă CFR Iaşi

Uniunea Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (UAAIFR), condusă de preşedintele Florin Dobrescu, din Craiova, este afiliată la Federaţia Internaţională a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (Fédération Internationale des Sociétés Artistiques et Intellectuelles de Cheminots / FISAIC). Din această Uniune a Feroviarilor români fac acum parte 11 asociaţii de profil, precum esperanto; bridge; turism; radioamatori; arte plastice; foto-film; filatelie-numismatică; coruri-muzică uşoară şi clasică; folclorică; pescarilor şi vânătorilor; bibliotecarilor-limbi străine. Este afiliată şi secţiunea „sportul popicelor”, sub îndrumarea ieşeanului Ştefan Deciu.
Timp de 3 zile, în perioada 1-3 noiembrie 2013, Iaşul a găzduit o nouă întâlnire a membrilor UAAIFR, care a culminat cu şedinţa trimestrială a Comitetului Executiv al UAAIFR, organizatorul principal fiind vicepreşedintele Sorin Flutur, actualul consilier al Regionalei CFR Infrastructură Iaşi (cu noua denumire Sucursala CREIR Iaşi).
Sâmbătă, 2 noiembrie, la manifestarea găzduită de Salonul Rustic din cadrul restaurantului din baza sportivă CFR Iaşi au luat parte 30 de membri UAAIFR, din prezidiul şedinţei făcând parte Florin Dobrescu (Craiova), Sorin Flutur (Iaşi), Şerban Lăcriţean (Bucureşti), Laurenţiu Seceleanu (Galaţi) şi Ioan Mihăilă (Craiova).
Ordinea de zi a fost următoarea:
- Prezentarea desfăşurării Şedinţei de Prezidiu FISAIC ce a vut loc la Brig (Elveţia), în perioada 19-23 septembrie 2013 (material prezentat de preşedintele Florin Dobrescu);
- Raportul de activitate al asociaţiilor membre UAAIFR (au prezentat preşedinţii de asociaţii);
- Activitatea Clubului Feroviarilor de la Râpa Galbenă din Iaşi (a prezentat Gabriel Mărgineanu);
- Actualizarea site-ului UAAIFR – www.uaaifr.ro, cu propuneri din partea membrilor UAAIFR;
- Diverse.
Timp de două ore, şedinţa Comitetului Executiv a pus pe tapet toate problemele la zi din cadrul Uniunii, iar după cuvântul de salut adresat participanţilor de către vicepreşedintele Sorin Flutur, a urmat prezentarea activităţii României în cadrul Şedinţei de Prezidiu al FISAIC, cu o pertinentă expunere făcută de preşedintele Florin Dobrescu.  În continuare, membri celor 11 asociaţii au făcut o trecere în revistă a manifestărilor organizate în ultima perioadă, dar şi a problemelor cu care se confruntă.
Au luat cuvântul în faţa colegilor care iubesc şi întreţin arta şi frumosul în „glasul roţilor de tren”, salariaţi sau pensionari din sistemul feroviar românesc, precum Emil Tudorache (secţiunea esperanto, din Braşov), Gabriel Ovidenie (bridge, din Galaţi), Teodor Bitere (turism, din Galaţi), Cornel Pascinschi (pictură, din Braşov), Gabriel Mărgineanu (filatelie, din Iaşi), Iulian Popa (folclor, din Craiova), Gicu Chicu (experanto, din Galaţi), Dumitru Plăvan şi Tiberiu Gheorghiu (foto-film, din Iaşi), Aurel Bostan şi Laurenţiu Seceleanu (foto-film, din Galaţi).
În cadrul manifestării de la baza sportivă CFR Iaşi, doamna Gabriela Cucinschi, din cadrul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi şi-a expus câteva tablouri de la ultima expoziţie personală „Flori de Colţ”, iar ieşeanul Gabriel Mărgineanu a organizat o reuşită expoziţie filatelică. În final, directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, a luat un interviu în direct pentru postul Radio România Iaşi domnului preşedinte UAAIFR, Florin Dobrescu.
Acelaşi Dan Teodorescu a propus înfiinţarea unei asociaţii de literatură-teatru în cadrul UAAIFR, lucru acceptat de toţi cei prezenţi, iar vicepreşedintele Sorin Flutur a primit „misiunea” de a strânge legăturile cu feroviarii artişti din Republica Moldova, pentru atragerea acestora în cadrul FISAIC.
Toţi participanţii au fost apoi invitaţi să viziteze Mânăstirea Hadâmbu, frumoasele obiective turistice ale Iaşului, dar şi clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, acolo unde, sub directoratul lui Paul Zamfir, au loc importante manifestări artistice şi culturale, inclusiv în cadrul trupei de teatru conduse pe feroviarul Emil Gnatenco.

* Din istoria UAAIFR şi FISAIC

Conform site-ului UAAIFR, „la 24 decembrie 1992, conform Hotărârii nr. 16873 a Consiliului Judeţean Braşov, lua fiinţă Uniunea Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (U.A.A.I.F.R.). În prezent, U.A.A.I.F.R. reuneşte mai multe asociaţii feroviare, având membri din rândurile feroviarilor cât şi alte persoane care au drept pasiune lumea feroviară.
În anul 1993, la iniţiativa unui colectiv format din domnii Leancu Virgil – Director Regionala c.f. Braşov, Drăghici Ovidiu - Director Regionala c.f. Constanţa şi regretatul medic stomatolog Terejneu Ioan, U.A.A.I.F.R. s-a afiliat Federaţiei Internaţionale a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (F.I.S.A.I.C.), cu sediul în Franţa, la Paris.
Federaţia Internaţională a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (F.I.S.A.I.C.), a fost fondată la Obernai (Alsacia), în anul 1952 şi însumeaza astăzi asociaţii din 25 de ţări, cu peste 80.000 de membri cotizanţi.
F.I.S.A.I.C. a luat naştere în anii grei ce au urmat dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, atunci când lumea încerca din răsputeri să înlăture şi să uite rănile grele pricinuite de teribila conflagraţie.
Dorinţa primilor membri ai F.I.S.A.I.C. a fost aceea de a participa la prosperitatea Europei îmbogăţindu-i zestrea culturală, indiferent de domeniul de activitate: muzică instrumentală, cor, folclor, arte plastice, esperanto, radioamatorism, filatelie, fotografie şi diapozitiv, film, video şi bridge, genealogie, heraldică şi machete feroviare. Tot în acest cadru s-a manifestat şi interesul pentru păstrarea unor valori materiale, mărturii ale istoriei căilor ferate, materializat într-o serie de acţiuni pentru conservarea şi restaurarea unor vagoane, locomotive, instalaţii industriale şi clădiri de interes istoric, dar şi în realizarea de modele la scară redusă, acele mici exemple de ingeniozitate tehnică ce încearcă să imite cât mai fidel, originalele.
Prima Adunare Generală s-a ţinut la 27 iunie 1953, la Paris, unde zece ţări au fost prezente prin delegaţii lor: Germania Federală, Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Iugoslavia, Olanda, Elveţia, Luxemburg şi Siria, iar Danemarca, Spania, Italia, Norvegia şi Turcia au trimis mesaje de simpatie. Cu acea ocazie, au fost adoptate statutul şi regulamentul interior.
In 1955 au aderat şi alte ţări: Italia, Suedia, Grecia, Turcia, Danemarca, Portugalia, Israel, Norvegia, Spania, Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia şi România.
U.A.A.I.F.R. prin asociaţiile de profil, descoperă o pasiune dragă individului dar necunoscută de mulţi dintre noi. O pasiune îţi colorează viaţa, te împlineşte şi te ajută să treci mai uşor peste momentele grele ale vieţii.
Va aşteptăm să va alăturaţi U.A.A.I.F.R. şi să ne bucurăm împreună de preocupările şi realizările artistice ale membrilor noştri” (semnează: Consiliul Director al U.A.A.I.F.R.).
DAN TEODORESCU (vezi şi GALERIA FOTO de pe site)

 

La mulţi ani Radio România Iaşi !

Radio România Iaşi sărbătoreşte împlinirea a 72 ani de existenţă şi 85 de ani de la înfiinţarea Radioului public în România. Cu această ocazie, în zi aniversară, clubul sportiv CFR Iaşi a oferit studioului regional Radio România Iaşi, doamnei manager Claudia Crăcăleanu, o diplomă de excelenţă cu urări de La mulţi ani şi viaţă cât mai lungă şi trainică pe calea undelor (VEZI SI GALERIA FOTO DE PE SITE).
Serata aducerilor aminte i-a adus din nou în prim plan pe seniorii Radioului ieşean, Valentin Ciucă, Ştefan Daraban, Corneliu Dorneanu, Constantin Florescu şi mulţi alţii, alături de actualii redactori ai studioului moldav, printre ei fiind şi cei din departamentul sport, precum Mircea Ungureanu, Liviu Suceveanu şi Dan Teodorescu. 
Invitata de onoare a fost binecunoscuta interpretă de muzică populară Maria Dragomiroiu, care a încântat asistenţa cu un foarte reuşit recital.
Cu ocazia acestei aniversări, pe lângă emisiunile speciale, Radio România Iaşi organizează trei spectacole. După cel de teatru şi cel de muzică folk, derulate deja, ultimul dintre ele va avea loc joi, 31 octombrie 2013, ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Spectacolul folcloric din această seară îi va avea drept invitaţi pe Nicolae şi Isidor Glib, Mihai CIOBANU, Maria DRAGOMIROIU, Cristian POMOHACI, Ioana CĂPRARU, Ion PALADE, Elena MÂNDRESCU, Laura ŞTEFANESCU, Dan DOBOŞ, Cornelia CIOBANU, Petronela RUSU, Branduşa COVALCIUC CIOBANU, Ştefan PINTILIE, Ştefan DEACONIŢA, Constantin BAHRIN, Claudia MARTINICĂ, Maria COSTIOAIA, Sabina URSACHE, Ionica STAN, Adriana BUCEVSCHI, Gheorghiţă ROTARU, Călin BRĂTEANU, Cristina GHEORGHIU, Costică Matei CREANGĂ, Oltiţa TODIRCĂ, Nicu CHIRIŢĂ, Silvia ENE, George FORCOS PALADE, Lili CIORTAN, Gheorghe JITARU. Vor fi în recital Ansamblul de dansuri „Doina Carpaţilor” Iaşi şi Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” - dirijor Ciprian Potoroacă.
Tot în această perioadă, CS CFR Iaşi şi Radio România Iaşi au organizat, în parteneriat, două concursuri populare la baza sportivă CFR Iaşi, la arenele de tenis de câmp şi la arena de popice, cu participarea a peste 100 de sportivi amatori şi profesionişti.
La mulţi ani Radio România Iaşi !
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...