Box

Pugiliştii ceferişti ieşeni vor lupta pentru medalii la Cupa României pentru seniori

* Competiţia va fi găzduită de Sala Polivalentă ieşeană în perioada 29 martie – 1 aprilie 2011

Cupa României de box pentru seniori va avea loc la Iaşi şi va fi găzduită de Sala Polivalentă de pe malurile Bahluiului. Organizatorii competiţiei sunt FR Box, DJST Iaşi şi Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean şi Consiliul Judeţean Iaşi.
După cum ne declara preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, după acest turneu ieşean programat în perioada 29 martie – 1 aprilie 2011 se vor stabili titularii celor 10 categorii de greutate, care vor alcătui lotul naţional al României participant anul acesta la Campionatul Mondial de box pentru seniori de la Baku (Azerbaidjan), din luna septembrie. După acest Campionat Mondial se vor desemna şi primii 8 sportivi de la fiecare categorie de greutate, care vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Continuare...

 

Federaţia Română de Box a fost suspendată de AIBA!

* Biroul Comitetului Executiv al AIBA a decis, miercuri, suspendarea Federaţiei Române de Box şi trimiterea către Comisia de Disciplină a forului internaţional pentru analiză a dosarului

Federaţia Română de Box a fost suspendată de către AIBA. Potrivit forului internaţional, AIBA a fost informată că Federaţia Română de Box va susţine alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc. "La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru organizarea alegerilor. Totuşi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continuă să fie preşedintele Federaţiei Române de Box, în ciuda suspendării sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federaţia Română de Box din toate competiţiile, ceea ce înseamnă că niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu este autorizată să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box până la alegerea unui nou preşedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplină este luată. Suspendarea este cu efect imediat", se arată în comunicatul AIBA.

Continuare...

 

EDUARD MATTES deţine "CUTIA CU IMAGINI"

Arhitectul Eduard Mattes expune la Haifa / Israel imagini cotidiene, într-o reuşită expoziţie fotografică. Printre ele se regăsesc şi imagini surprinse la Cimitirul Evreiesc din Iaşi, pe perioada competiţiei de box Memorialul Iosif Mattes, organizată în 2010 de clubul sportiv CFR Iaşi şi la care arh. Eduard Mattes a fost prezent. Să mai menţionăm că Edy Mattes este fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes şi un mare iubitor al sportului ceferist ieşean.

 

Ceferistul ieşean Ioan-Gheorghe Dumitrache cucereşte medalia de bronz la Cupa României la box

* Vineri se dispută finalele competiţiei de la Codlea, acolo unde se va afla în ring şi pugilistul Dumitru Călin, de la CSM Iaşi, la categoria 75 kg * Supergreul Mircea-Marius Breha (CFR Iaşi) s-a oprit în sferturile de finală ale cat. +91 kg

Semifinalele Cupei României la box pentru tineret de la Codlea au avut loc în această seară pe scena Casei de Cultură din localitate. În cadrul categoriei 64 kg, am consemnat următoarele rezultate:
- Ciprian Florea (Dinamo Bucureşti, primul favorit al categoriei) bate la puncte pe Ioan Gheorghe Dumitrache (CFR Iaşi);
- Daniel Buciuc (Dinamo Bucureşti) bate la puncte pe Răzvan Vâlcea (Chimia Rm. Vâlcea).

Continuare...

 

Pugilistul Ioan-Gheorghe Dumitrache şi-a asigurat medalia de bronz la Cupa României

* În această seară, boxerul ceferist ieşean l-a învins la puncte pe arădeanul Alexandru Bostan * În schimb, la supergrea, ieşeanul Mircea-Marius Breha a pierdut prin inferioritate în faţa “scriitorului” prahovean Marin Preda

În perioada 15-18 februarie, Federaţia Română de Box, în parteneriat cu CSM Braşov, SC Exotic Market Codlea, Militex, Primăria Codlea şi Casa de Cultură Codlea  organizează Cupa României la box pentru tineret. Evenimentul pugilistic se desfăşoară în incinta Casei de Cultură din Codlea, fiecare gală începând la ora 16.00. În această seară, în cadrul sferturilor de finală ale competiţiei, cei doi pugilişti de la CS CFR Iaşi prezenţi la turneu şi care sunt asistaţi la colţul ringului de antrenorul Constantin “Tinu” Brânzei (FOTO) au reuşit următoarele rezultate:
- Cat. 64 kg: Ioan-Gheorghe Dumitrache (CFR Iaşi) bate la puncte pe Alexandru Bostan (CSM Arad);
- Cat. +91 kg: Mircea-Marius Breha (CFR Iaşi) pierde prin RSC – repriza I în faţa lui Marin Preda (Petrom Petrolul Ploieşti), poreclit şi “Scriitorul”!
Joi, în semifinalele categoriei 64 kg, Ioan-Gheorghe Dumitrache va avea un adversar extrem de dificil, pe Răzvan Vâlcea, de la Chimia Rm. Vâlcea, dar antrenorul ieşean Constantin Brânzei are mare încredere în posibilităţile elevului său, aflat deja în posesia unei medalii de bronz ! “Dacă cădea pe alt culoar la tragerea la sorţi, Breha ajungea şi el în semifinale”, a mai menţionat în această seară de miercuri, 16 februarie 2011, tânărul antrenor Tinu Brânzei, care calcă tot mai mult de urmele tatălui, binecunoscutul Nicu Brânzei, aflat acum cu probleme profesionale de box în Grecia. (Dan TEODORESCU)

 

Box pentru tineret la Casa de Cultură din Codlea

* În perioada 15-19 februarie, Federaţia Română de Box, în parteneriat cu CSM Braşov, SC Exotic Market Codlea, Militex, Primăria Codlea şi Casa de Cultură Codlea  organizează Cupa României la box pentru tineret * Printre concurenţi se vor afla şi doi pugilişti de la CS CFR Iasi

Evenimentul pugilistic se va desfăşura în incinta Casei de Cultură din Codlea, fiecare gală începând la ora 16.00. La competiţia de la Codlea participă 95 de sportivi de la mai multe cluburi din ţară şi sunt programate 86 de meciuri. Printre participanţi se află şi doi boxeri de la clubul sportiv CFR Iaşi, ei fiind Ioan-Gheorghe Dumitrache (cat. 64 kg) şi Mircea-Marius Breha (cat. +91 kg). La colţul ringului se va afla Constantin Brânzei, fiul antrenorului Nicu Brânzei, ultimul fiind acum în Grecia, cu probleme profesionale pe linie de box. Sportivii ceferişti ieşeni vor urca mâine, 16 februarie, pe ringul din Codlea, având confruntări destul de dificile în cadrul sferturilor de finală. În cadrul cat. 64 kg, Ioan-Gheorghe Dumitrache îl va întâlni pe Alexandru Bostan (CSM Arad), iar la supergrea (cat. +91 kg), Mircea Marius Breha va încrucişa mănuşile cu Marin Preda (Petrom Petrolul Ploieşti). Deşi nu este autor de volume beletristice, precum celebrităţile cu acelaşi nume, tânărul boxer de 17 ani Marin Preda este poreclit... “Scriitorul” !
Dan TEODORESCU

 
Mai multe articole...