Box

Hai la BOX, la GYM BOX !

**** Organizatorii: Secţia de box CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi, DJST Iaşi, Federaţia Română de Box, ACS Gym Box Iaşi şi Fundaţia Sportului Ieşean vă invită la:

**** TURNEUL INTERNAŢIONAL DE BOX „Memorialul Iosif Mattes” - EDIŢIA a XIV-a ***

**** La Sala de box a ACS GYM BOX din str. Otilia Cazimir nr. 10 (Hotel Studis) din Iaşi, în zilele de sâmbătă, 25 octombrie 2014 (ora 16.00 – prima gală) şi duminică, 26 octombrie 2014 (ora 10.00 – gala finală). Intrarea liberă!

**** Conferinţa de presă oficială a competiţiei va avea loc vineri, 24 octombrie 2014, la ora 13.00, la baza sportivă CFR Iaşi, în incinta Restaurantului CS CFR Iaşi.

DAN TEODORESCU

 

Pugilistul ieşean Alexandru Marin face performanţă în boxul profesionist american

Alexandru Marin (FOTO), fostul component al secţiei de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, acolo unde a practicat “nobila artă” sub coordonarea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, a făcut pasul spre boxul profesionist american, el fiind în prezent cu reşedinţa în Silver Spring, Maryland, SUA. Până acum, Alex Marin a susţinut cinci meciuri de box profesionist, toate câştigate, dintre care patru prin K.O.
După o primă victorie obţinută pe 22 iunie 2013 în faţa lui Jacob Ninow, au urmat celelalte succese în faţa pugiliştilor David Warren Huffman, Alex Hipolito, Darrell Martin şi Rasool Shakoor. Ultimul meci a avut loc pe 27 septembrie 2014, atunci când, în “ABC Sports Complex” din Springfield, Virginia, SUA, ieşeanul Alex Marin (22 ani) l-a învins prin KO tehnic în repriza a III-a pe americanul Rasool Shakoor (34 ani). Adversarul lui Alex Marin are 17 meciuri la profesionişti, deci este mult mai experimentat, dar totuşi ieşeanul nostru şi-a demonstrate din nou talentul în ringul magic !
Am discutat de mai multe ori cu fostul meu elev, Alexandru Marin, care acum face performanţă în boxul profesionist american, unde se simte ca la el acasă. Va avea în luna noiembrie un nou meci, iar apoi, de la anul viitor, va avea meciuri cu reprize mai multe. Acum, meciurile lui Alex sunt programate pe durata a doar 4 reprize, că aşa este la început, dar din 2015 numărul lor va fi mărit”, ne-a declarat în această seară de 16 octombrie antrenorul Nicu Brânzei, care a mai comentat: “Alex Marin este un om şi un sportiv inteligent. Acum, după o perioadă de 1 an şi 4 luni petrecută peste Ocean, vorbeşte mereu de muncă, punctualitate, perseverenţă ! Este pe un drum bun !”.
Vă mai informăm că în zilele de 25 şi 26 octombrie 2014, Sala Grădinari din Iaşi va găzdui o nouă ediţie, cea cu numărul 14, a Memorialului Iosif Mattes la box, competiţie organizată de secţia de specialitate CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cu sprijinul AJ Box Iaşi, DJST Iaşi şi a Fundaţiei Sportului Ieşean.  
DAN TEODORESCU

 

Turnee la Gheorghieni şi la Bălţi pentru pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

În urmă cu puţine zile, pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au participat la două turnee de box la Gheorghieni şi la Bălţi (Rep. Moldova), la invitaţia organizatorilor.
La ediţia a 24-a de la Cupa Lacul Roşu de la Gheorghieni au fost prezenţi 28 de tineri sportivi de la cluburile Progym Gheorghieni (gazda turneului), CFR-CSŞ Unirea Iaşi, CSM Târgu Mureş, CSŞ Siderurgica Hunedoara, CS Zărneşti, CS Oradea, Universitatea Cluj, CS Danes, CS Gilău, CSM Zalău. Pe un superb ring de box, în aer liber, au fost programate 14 partide la categoria copii, cadeţi, juniori şi tineret.
Sub conducerea antrenorului secund Tinu Brânzei, ieşenii au deplasat doi sportivi, pe Denis Ferariu (născut în 2002, la categoria 35 Kg) şi Ionuţ Roman (născut în 2005, la categoria 25 Kg).
Ionuţ Roman a boxat cu David Stoican, de la CSŞ Siderurgica Hunedoara şi a pierdut la puncte, chiar dacă ieşeanul a luptat curajos, dar adversarul său era mai mare cu un an şi cu mai multe antrenamente la activ.
Denis Ferariu a boxat cu Szabo Bella, de la CSM Târgu Mureş şi a câştigat la puncte, după un meci frumos în care tânărul ceferist a controlat lupta de pe ring cu serii de lovituri care şi-au atins adversarul,  care a fost pus în dificultate pe durata a 3 reprize, la categoria copii.
În altă ordine de idei, la turneul internaţional de la Bălţi, din Republica Moldova, CFR-CSŞ Unirea Iaşi s-a prezentat, sub conducerea antrenorului principal Nicu Brânzei, tot cu doi boxeri, ei fiind Gheorghe Jugan şi Ionuţ Anchidin.
În partidele susţinute, Gheorghe “Chivu” Jugan a câştigat prin abandon în repriza a II-a, iar Ionuţ Anchidin a pierdut la puncte disputata susţinută pe ringul de la Bălţi.
Să mai menţionăm că, în acest an, în zilele de 25 şi 26 octombrie 2014, tradiţionalul turneu “Memorialul Iosif Mattes” la box, ajuns la ediţia a 14-a, va fi găzduit de Sala Grădinari din Iaşi, din zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu, acolo unde CFR-CSŞ Unirea Iaşi va participa cu mulţi sportivi în competiţie, alături de celelalte cluburi locale, din ţară şi străinătate.
DAN TEODORESCU

 

Patru locuri pe podium pentru boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

* În urmă cu puţine zile, la invitaţia Clubului Sportiv Torpedo Zărneşti, secţia de box CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat la cea de-a doua ediţie a Cupei Oraşului Zărneşti.

Antrenorii Nicu Brânzei şi Constantin Brânzei au deplasat un lot alcătuit din cadeţi şi juniori, care au urcat de 4 ori pe podiumul competiţiei, după cum urmează:
- Locul I – Ionuţ Roman (cat. 25 kg, născut în 2005), Denis Ferariu (cat. 32 kg, născut în 2002), Ionuţ Anchidin (cat. 68 kg, născut în 1999).
- Locul al II-lea: Ionuţ Mazdrag (cat. 70 kg, născut în 2000).
La turneul mai sus amintit au participat pugilişti de la cluburile CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Voinţa Oneşti, Torpedo Zărneşti, CSM Braşov, Progym Gheorghieni, CS Siderurgica Hunedoara, CS BOX Club Stejarul Danes şi CSM Dunărea Galaţi.
La finalul competiţiei, antrenorii clubului ceferist ieşean, Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Brânzei (tată şi fiu) ne-au declarat:
“Suntem mulţumiţi de evoluţia sportivilor noştri la turneul de la Zărneşti, acolo unde am fost contactaţi şi de cei de la CSŞ Bălţi, din Republica Moldova, pentru participarea noastră la un turneu de box pentru copii, în perioada următoare. În sala noastră de antrenamente din Gara Socola, vom continua pregătirile pentru participarea la următoarele competiţii. Pe 30 august suntem invitaţi la a treia ediţie a Cupei Oneşti la box, organizată de CS Voinţa Oneşti, iar din 8 septembrie avem posibilitatea să participăm la Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, de la Sulina”.
DAN TEODORESCU

 

Medalii ieşene la Memorialul de box “Grigore Vlad” de la Sighetu Marmaţiei

La 9 ani de la dispariţia regretatului antrenor şi boxer Grigore Vlad, foştii săi elevi, Adrian Şteţca şi Claudiu Rîşco, reprezentanţi ai Clubului Sportiv Şcolar Sighetu Marmaţiei, respectiv CSŞ Club Box „Lauruc” şi cu sprijinul primarului Ovidiu Nemeş au organizat în perioada 13-14 iunie 2014 prima ediţie a Memorialului „Grigore Vlad”. Ediţia inaugurală a Memorialului Grigore Vlad a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului mare antrenor şi boxer din Sighet, după care, actualul primar Ovidiu Nemeş a menţionat: „E un moment în care trebuie să ne aducem aminte cine a fost Grigore Vlad. E un moment frumos, vreau să vă spun că şi eu am practicat acest sport mai bine de patru ani şi jumătate şi am avut ocazia să-l cunosc personal pe Grigore Vlad. Le doresc tuturor participanţilor mult succes în această competiţie”.
De remarcat că, printre invitaţii de seamă ai acestui turneu s-a numărat şi campioana mondială şi europeană la atletism, Monica Iagăr, aceasta fiind suprinsă în mod plăcut de evenimentul care s-a desfăşurat în Sighetu Marmaţiei.
La invitaţia CSŞ Sighetu Marmaţiei, secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Branzei) a participat şi ea cu 8 pugilişti la Memorialul “Grigore Vlad”, de la Sighetu Marmaţiei. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul financiar al cluburilor CFR Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi al omului de afaceri ing. Nelu Melinte, un mare iubitor al sportului cu mănuşi. 
La finalul competiţiei pugilistice de la Sighetu Marmaţiei, la mai multe categorii de vârstă şi greutate, sportivii ceferişti ieşeni au obţinut următoarele rezultate:
- Cat. 25 kg: Roman Ionuţ  (născut în anul 2005) - Locul 1;
- Cat. 32 kg: Ferariu Denis (2002) - Locul 1;
- Cat. 56 kg: Bucos Nicuşor (1998) - locul 1;
- Cat. 64 kg: Mazdrag Ionuţ (2000) - locul 1;
- Cat. 46 kg: Bârjoveanu Dănuţ (2004) - locul 2;
- Cat. 66 kg: Sandu Florin (1998) - locul 3;
- Cat. 64 kg: Postică Andrei (1996) - locul 2;
- Cat. 81 kg: Luca Gheorghiţă (1996) - locul 2.
În continuare, analizând comportarea propriilor elevi la turneul de la Sighetu Marmaţiei, antrenorul emerit Nicu Brânzei ne-a declarat: “Evoluţia sportivilor noştri a fost de excepţie, având în vedere că sunt la primele lor  meciuri cu public şi mai sunt şi televizaţi. La categoriile lor de greutate, Roman Ionuţ şi Ferariu Denis au prezentat spectatorilor o adevarată lecţie de box, primul prin frecvenţa loviturilor variate cu revenire, al doilea prin eschivele laterale şi rotative, care au făcut ca adversarul să lovească în gol şi să nu-şi găsească ţinta. Roman Ionuţ a fost şi vedeta Memorialului, el făcând poze cu toţi antrenorii şi spectatorii, fotografiile fiind postate apoi şi pe Facebook. În concluzie sper ca ei să fie înlocuitorii lui Tudor şi Alexandru Marin, iar în 2-3 ani să ocupe locul 1 la categoriile lor, la nivel naţional.
Alti doi sportivi care au impresionat şi au ocupat locul 1 au fost Bucoş Nicuşor şi Mazdrag Ionuţ. Bucoş, prin alonja sa, a pistonat foarte bine cu directa cu braţul din faţă, iar Mazdrag s-a remarcat prin combativitatea sa, cu serii de directe.
Îl mai menţionez la categoria copii şi pe Bârjoveanu Dănuţ, care în ciuda greutătii sale, cam scund şi fără alonjă, născut în 2004, a dat dovadă de un adevărat luptator şi a rezistat foarte bine la schimburile de lovituri, fiind tot timpul în ofensivă şi pistonând foarte bine cu braţul din faţă, el ocupând la final locul 2. Juniorul Sandu Florin, în ciuda alonjei şi după cum a început meciul cu adversarul său, unde se vedea clar câştigător, s-a mulţumit doar cu locul 3, după ce a recepţionat un upercut de stânga în ficat, la un clinci, ceea ce a făcut ca el să nu mai poată continua lupta în ring.
La tineret, s-a văzut clar lipsa de meciuri a sportivilor Luca Gheorghiţă şi Postică Andrei, care au pierdut finalele categoriilor la care au participat şi au obţinut locul 2
”. În final, acelaşi Nicu Brînzei a mai spus: “Făcând analiza la cald a fiecărui sportiv ieşean participant la turneu, concluzia finală e că ne trebuie mult mai multe meciuri în picioare şi că evoluţia lor a fost totuşi peste aşteptări, în special în modul de abordare a fiecărui meci, prin dăruire, mai puţin experienţă competiţională. Dacă vom găsi un sponsor care să-i vadă la lucru şi să investească în aceşti  sportivi, eu cred ca boxul ieşean a avut, are şi va avea un cuvânt de spus. De menţionat în mod special sportivul Luca Gheorghiţă, care la 18 ani are un fizic de invidiat şi are şi calitati deosebite, iar dacă se va pregăti foarte bine, nu peste mult timp va deveni un boxer de rezonanţă la categoria 81 Kg”.

* Box profesionist la Sighetu Marmaţiei

În cadrul Memorialului „Grigore Vlad” a avut loc şi un meci de box profesionist dintre Florin Stan şi Andrei Şugăr, partidă la care publicul sighetean s-a bucurat de fiecare reuşită a lui Florin Stan. Sportivul din Baia Mare, Andrei Şugăr, la 26 de ani cântăreşte 112 kilograme şi este neînvins în partidele oficiale.  Născut în comuna Săpânţa, Florin Stan este multiplu campion naţional şi campion european. La 28 de ani, Florin cântăreşte 102 kilograme şi este legitimat la CSŞ Box Club Lauruc. Înaintea partidei s-a intonat imnul României pentru Andrei Şugăr şi imnul rutenilor pentru Florin Stan. Chiar dacă partida a fost programată în 12 reprize a câte 3 minute, Florin Stan l-a învins pe Andrei Şugăr după trei runde, spre bucuria celor prezenţi în Sala Polivalentă din Sighet, care a fost neîncăpătoare, menţionează publicaţia MARAMEDIA.
DAN TEODORESCU

 

A treia victorie peste Ocean pentru pugilistul “american” Alexandru Marin

* Fostul pugilist ceferist ieşean Alexandru Marin, mutat între timp în boxul profesionist din SUA, a susţinut pe 12 aprilie 2014 a treia sa partidă peste Ocean.

În meciul contra lui Alex Hipolito (SUA, 19 ani), românul Alex Marin (născut la Iaşi, pe 29 martie 1992) a obţinut o nouă victorie în scurta sa carieră de boxer profesionist, de data aceasta la puncte.
Pe ringul de la Patapsco Arena din Baltimore (Maryland, SUA), Alex Marin nu a avut deloc un meci uşor împotriva lui Hipolito, dar până la urmă cei trei judecători au acordat în unanimitate decizia la puncte pugilistului ieşean, astfel: Kenny Chevalier 40-36, John Gradowski 40-36, Don Risher 39-37. Arbitru de ring a fost Gary Camponeschi, iar meciul a avut loc pe durata a 4 runde.
Referitor la acest nou succes al fostului său elev de la CS CFR Iaşi, antrenorul Nicu Brânzei ne-a declarat: “Orice victorie a lui Alex Marin mă bucură ! Îi doresc mult succes pe mai departe şi aştept să ne cheme şi pe noi în America, să vedem pe viu un meci al său în boxul profesionist !”. 
Până în prezent , Alexandru Marin (categoria pană, cu rezidenţă la Silver Spring, Maryland, USA) a obţinut trei victorii la profesionism, din tot atâtea meciuri disputate, primele două fiind reuşite prin K.O., în faţa lui David Warren Huffman şi Jacob Ninow.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...