Box

Ceferistul ieşean Alexandru Ceapă, învins la Cupa României de box de la Brăila

Joi după-amiază s-au stabilit semifinaliştii Cupei României de box pentru tineret de la Brăila. La categoria 69 kg, într-un meci din sferturile de finală, Ionuţ Socareva (CSM Reşiţa şi component al CNOPJ de la Reşiţa) l-a învins la puncte, cu o decizia de 3-0 pe ceferistul ieşean Constantin Alexandru Ceapă, asistat la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei.
Tot în sferturi, dar la categoria 56 Kg, Vasile Suciu (CSM Sibiu) l-a învins la puncte, cu o decizie de 2-1, pe Marcel Zarafan (CSM Iaşi).
În cadrul cat.64 kg, în turul I, Daniel Costea (Dunărea Călăraşi) l-a învins prin abandon în repriza a III-a pe Florin Botezatu (CSM Iaşi).
Vineri, în semifinalele categoriei 91 kg (acolo unde s-au înscris doar patru boxeri, toţi urmând a fi medaliaţi) se vor disputa meciurile: Giani Apetrei (CSM Iaşi) - Şerban Ştiop (Gym Mar Strong Oradea) şi Adrian Manijineanu (Dunărea Galaţi) - Marin Ion (Dunărea Călăraşi). Finalele sunt programate sâmbătă, pe 8 februarie 2014, de la ora 18.00, cu menţiunea că la categoria +91 kg, unde sunt înscrişi doar doi boxeri, se va disputa direct finala, între  Yaldis Firat (CS Târgovişte) şi Alexandru Precup (CS “Nicolae Linca” Alba Iulia).
DAN TEODORESCU

 

Patru pugilişti ieşeni participă la Cupa României de la Brăila

Miercuri, la Brăila au avut loc tragerile la sorţi ale meciurilor din primul tur al Cupei României la box pentru tineret, acolo unde sunt prezenţi şi patru pugilişti ieşeni, ei fiind Marcel “Titi” Zarafan (cat. 56 kg), Florin Botezatu (cat. 64 kg) şi Giani Apetrei (cat. 91 kg) – toţi de la CSM-Gladiatorul Iaşi (antrenori: Constantin Dreer şi Radu Zarif) şi respectiv Constantin-Alexandru Ceapă (cat. 69 kg) – de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Branzei).
Ieşenii Zarafan şi Apetrei (care sunt şi componenţi ai Centrului Naţional Olimpic pentru Juniori de la Brăila) sunt capi de serie la categoriile lor de greutate, iar Ceapă (17 ani, elev în clasa a XI-a la LPS Iaşi) va boxa direct în turul al doilea cu primul favorit al categoriei 69 kg, Ionuţ Socareva (CSM Reşiţa, antrenor: George Radu, component al Centrului Naţional Olimpic pentru Juniori de la Reşiţa).
La cele 10 categorii de greutate, “distribuţia” de la Cupa României de la Brăila este următoarea:
- Cat. 49 kg: 8 sportivi participanţi, cu 7 meciuri programate;
- Cat. 52 kg: 8 sportivi, cu 7 meciuri;
- Cat. 56 kg: 9sportivi, cu 8 meciuri;
- Cat. 60 kg: 8 sportivi, cu 7 meciuri;
- Cat. 64 kg: 16 sportivi, cu 15 meciuri;
- Cat. 69 kg: 10 sportivi, cu 9 meciuri;
- Cat. 75 kg: 5sportivi, cu 4 meciuri;
- Cat. 81 kg: 7sportivi, cu 6 meciuri;
- Cat. 91 kg: 4 sportivi, cu 3 meciuri;
- Cat. +91 kg: 2 sportivi, cu 1 meci.
Botezatu va urca treptele ringului în această seară, iar joi vor intra pe ringul brăilean ceilalţi trei ieşeni.
Tot mâine, pe 6 februarie, la ora 8.00 va fi vizita medicală şi cântarul pentru turul al doilea al competiţiei, iar de la ora 10.00 va fi o şedinţă tehnică în sala de festivităţi a Hotelului Traian din Brăila, organizată de F.R. BOX. La această manifestare vor lua parte vicepreşedintele Francisc Vastag, antrenorul federal Valentin Vrânceanu, antrenorul coordonator Relu Auraş şi toţi membrii Biroului Federal şi vor fi prezentate antrenorilor de box prezenţi la turneul de la Brăila ultimele noutăţi şi reglementări ale AIBA.
Vineri, pe 7 februarie 2014, de la ora 13.00, tot la Brăila este programată şi şedinţa Biroului Federal al FR Box, cu următoarea ordine de zi:
1. Licenţierea antrenorilor conform cerinţelor MTS;
2. Stabilirea includerii în delegaţiile oficiale ale României, pentru Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale de box a unui reprezentant al MTS;
3. Stabilirea locaţiei de desfăşurare a Cupei României la seniori;
4. Definitivarea programelor de pregătire conform bugetului aprobat şi stabilirea cheltuielilor pentru participarea la turnee şi pregătire (calendar intern şi internaţional);
5. Soluţii de finanţare a Campionatului European de Senioare 2014;
6. Analiza activităţii lotului naţional de seniori;
7. Criteriile de desemnare a antrenorilor cu sportivi la loturile naţionale (25%);
8. Mandatarea domnului Mihai Craiu pentru programul de sponsorizare pentru Campionatului European de Senioare;
9. Diverse.
DAN TEODORESCU
*** ULTIMA ORĂ: Miercuri, la Brăila, Daniel Costea (Dunărea Călăraşi) l-a învins prin abandon în repriza a III-a pe Florin Botezatu (CSM-Gladiatorul Iaşi).

 

Ceferistul ieşean Constantin-Alexandru Ceapă atacă Cupa României de box de la Brăila

În perioada 5-8 februarie 2014, la Brăila va avea loc Cupa României la box pentru tineret. La întrecerile de pe malurile Dunării, sunt aşteptaţi circa 100 de boxeri de la mai multe cluburi din ţară. Unul dintre ei este cu siguranţă Constantin Alexandru Ceapă, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, însoţit la Brăila de antrenorul Nicu Brânzei, cel care în perioada următoare ar putea primi titlul de antrenor emerit din partea FR Box. Amândoi s-au cazat astăzi la Hotelul Traian din centrul vechi al Brăilei, acolo unde zăpada de pe trotuare măsoară pe alocuri şi peste 1,5 metri înălţime, iar circulaţia pietonală se poate face doar pe stradă, alături de vehiculele în trafic !
Revenind la box să menţionăm că pugiliştii prezenţi în concurs au vârste de 17-18 ani, iar competiţia organizată de Clubul Sportiv Municipal Brăila, sub egida Federaţiei Române de Box, se va desfăşura pe 10 categorii de greutate: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg şi +91 kg.
Primele gale ale competiţiei sunt găzduite de sala “Carantina” a clubului CSM Brăila, începând cu ora 16:00, iar finalele de sâmbătă sunt programate la Patinoarul de la Promenada Mall, de la ora 18.00.
La Cupa României de la Brăila vor participa şi componenţii celor două Centre Naţionale Olimpice de Box, cele pentru juniori şi tineret. Din rândul VIP-urilor prezente la competiţie se vor afla
preşedintele FR Box, Leonard Doroftei, alături de cei doi vicepreşedinţi, ieşeanul Vasile Cîtea şi reşiţeanul Francisc Vastag, dar şi membrii Biroului Federal.
DAN TEODORESCU

 

La Clubul Sportiv CFR Iaşi, Cupa Unirii la box a ajuns la a treia ediţie

* Ceferistul ieşean Benone Marcu a revenit în ring, de data aceasta pe post de arbitru de box.

De Ziua Unirii 2014 şi în semn de respect pentru marea sărbătoare a românilor de pretutindeni, CS CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi au organizat ediţia a treia a Cupei Unirii la box, competiţia fiind găzduită de sala ceferistă de box din cadrul Staţiei CFR Socola.                                  
La turneul de box ieşean au participat doar cluburile locale de box, deoarece pugiliştii de la grupările de profil din Bacău, Roman, Gheorghieni, Braşov, Zărneşti şi Oneşti nu s-au putut deplasa spre Iaşi din cauza timpului nefavorabil şi a drumurilor impracticabile din cauza ninsorilor căzute în ultima vreme.
La competiţia de duminică, 25 ianuarie, de la sala de box CFR Iaşi s-au înscris un număr de 35 de sportivi de la cluburile CSM Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi, CS Nicolina Iaşi, CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi şi CS CFR Iaşi, dar cinci dintre ei nu au avut adversari la categoriile lor de greutate.
În acest caz, pe ringul ceferist de box au avut loc doar 15 meciuri, care au consemnat următoarele rezultate: 
COPII (3 reprize x 1minut):  
- Cat. 30 Kg: Roman Ionuţ (CSS Unirea) meci nul cu Pribeagu Benone (CSŞ Unirea);
- Cat. 32 Kg: Marin Mario (CSŞ Unirea) bate la puncte pe Corodeanu Alexandru (CSŞ Unirea);
- Cat. 35 Kg: Marin Brian (CSŞ Unirea) bate la puncte pe Bârjoveanu Dan (CSŞ Unirea);
- Cat. 38 Kg: Ferariu Denis (CSŞ Unirea) pierde la puncte în faţa lui Călin Radu (CSŞ Unirea Soroceanu);
CADEŢI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 42 Kg:  Călin Marius (CSŞ Unirea Soroceanu) pierde la puncte în faţa lui Hotin Rafael (CSM);
- Cat. 48 Kg: Corduneanu George (CSM) pierde la puncte în faţa lui Călin Alin (CSŞ Unirea Soroceanu);
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 51 Kg: Bucos Nicuşor (CSŞ Unirea) pierde la puncte în faţa lui Mihalache Iulian (CSŞ Unirea Soroceanu);
- Cat. 60 kg: Mihai Ştefănel (CFR) câştigă prin abandon în repriza a II-a în faţa lui Burlacu Adrian (CSŞ Unirea);
- Cat. 60 Kg: Văraru Iulian (CSŞ Unirea) bate la puncte pe Buzdugan Florin (CSŞ Unirea Soroceanu);
- Cat. 64 Kg: Ştefanache Vlad (CFR) bate la puncte pe Gangal Bogdan (CSŞ Unirea Soroceanu);
- Cat. 66 Kg: Arăriţei Andrei (CSŞ Unirea) pierde la puncte în faţa lui Palaghia Narcis (CSŞ Unirea Soroceanu);
- Cat. 69 Kg: Anchidin Ionuţ (CSŞ Unirea) bate la puncte pe Palfey Vlăduţ (CS Nicolina);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 64 Kg: Postică Andrei (CFR) pierde la puncte în faţa lui Ursache Eusebiu (CSŞ Unirea Soroceanu);
- Cat. 69 Kg: Ceapă Constantin Alexandru (CFR-CSŞ Unirea) bate la puncte pe Andronache Ionuţ (CFR-CSŞ Unirea);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 52 Kg: Leonte Lucian (CFR) bate la puncte pe Stan Adrian (CS Nicolina).
Din păcate, sportivii Bontaş Marius, Sandu Florin (ambii de la CSŞ Unirea), Cucu Valentin (CFR), Căzănescu Mădălin şi Bârsan Alexandru (ambii de la CSŞ Unirea-Soroceanu) nu au avut adversari la categoria lor.
Arbitrajul în ring a fost asigurat de fostul dublu campion naţional de seniori, ceferistul Benone Marcu, iar ca arbitri judecători au fost, în premieră, chiar antrenorii cluburilor prezente în competiţie, precum Radu Zarif (CSM Iaşi), Viorel Soroceanu (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi), Nicolae Chipiriog (CS Nicolina Iaşi), Constantin Brânzei (CSŞ Unirea Iaşi), Nicu Brânzei (CS CFR Iaşi).
Asistenţa medicală  a fost asigurată de Cristian Andrei Durnea, iar cronometror  a fost prof. Cătălin Brânzei.
Principalul organizator al competiţiei, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “La începutul galei am prezentat participanţilor antrenorii fiecărui club, pentru ca şi tinerii boxeri prezenţi în competiţie să-i cunoască personal şi să cunoască şi performanţele din cariera fiecăruia. Totodată, am spus că aceste gale sunt organizate pentru ca boxerii se cunoască între ei şi să lege prietenii, pentru ca atunci când vor reprezenta Iaşul la turneele din ţară să fie uniţi şi să se bucure de succesele fiecăruia împreună. Şi să nu uite că boxerii ieşeni au un cuvânt greu de spus la performanţele din boxul românesc, dupa cum s-a demonstrat în decursul timpului. La sfârşitul competiţiei am rămas cu toţii plăcuţi impresionaţi de atmosfera care a fost în cadrul turneului pe plan local, ceea ce mă face să cred că mergem pe drumul cel bun al colaborării şi al înaltei performanţe”.
În final, acelaşi Nicu Brânzei a mai menţionat: “Mulţumim şi pe această cale domnului Marian Creţu, patronul Restaurantului , care ne-a oferi drept sponsorizare pentru viitorii campioni câteva porţii de pizza, pentru refacerea de după efortul depus în cadrul galei. De asemenea, mulţumim  încă o dată antrenorilor şi conducătorilor cluburilor participante la ediţia a treia a Cupei Unirii, pentru că au fost alături de această iniţiativă. Îmi reproşez totuşi faptul că mi-au scăpat câteva lucruri din punct de vedere organizatoric, precum invitarea unor personalităţi locale şi invitarea la gală a unora dintre foştii mari boxeri ai Iaşului, care în decursul timpului ne-au reprezentat cu cinste în lumea boxului românesc amator...”.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Alexandru Marin, tânăra vedetă a boxului profesionist din SUA

Născut pe 29 martie 1992, Alexandru Marin a început boxul la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei. A reprezentat România la Jocurile Olimpice de tineret de la Singapore, a fost medaliat pe plan intern şi internaţional.
După un scurt stagiu de pregătire la Londra, unde a fost dus de Cristian Hodorogea, un alt fost mare boxer de la CS CFR Iaşi, Alexandru Marin ajunge în boxul profesionist din SUA, unde a reuşit până acum două victorii, din tot atâtea meciuri disputate.
Pe 22 iunie 2013, la “Frederick Fight Club” (Frederick, Maryland, SUA) Alex “Spartanul” Marin din Iaşi / România câştigă prin KO tehnic în repriza a doua în faţa lui Jacob Ninow.
Nu cu mult timp în urmă, mai precis pe 23 noiembrie 2013, în al doilea meci la profesionism, ieşeanul Alexandru Marin îl învinge prin KO în secunda 31 al primei reprize pe David Warren Huffman. Partida a avut loc la “Patapsco Arena” din Baltimore - Maryland, SUA.
Alex Marin (rezident acum în Silver Spring - Maryland, SUA) obţine astfel a doua victorie în scurta sa carieră de boxer profesionist, fiind apreciat ca sportiv de americani, dar şi de comunitatea română de peste Ocean, în frunte cu fostul baschetbalist Ghiţă Mureşan.
DAN TEODORESCU

 

Centura Moldovei la box revine în Sala Polivalentă ieşeană

În organizarea FR Box, DJST Iaşi şi AJ Box Iaşi, cu sprijinul Fundaţiei Sportului Ieşean, turneul internaţional de box denumit Centura Moldovei va avea loc vineri şi sâmbătă, pe 29 şi 30 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Polivalentă. Va fi ediţia cu nr. 36 a competiţiei în care organizatorul principal este Vasile Cîtea, vicepreşedintele FR Box, preşedintele AJ Box Iaşi şi consilier în MTS.
La turneul de box din Sala Polivalentă ieşeană vor participa boxeri din România şi Republica Moldova. Din partea ţării noastre vor fi prezenţi majoritatea componenţilor loturilor naţionale de tineret şi juniori, dar şi cei mai buni boxeri locali, de la cluburile CSM Gladiatorul Iaşi (în frunte cu Marcel Zarafan şi Giani Apetrei), CS CFR Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi CS Nicolina Iaşi.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...