Box

Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au urcat treptele ringului la Cupa Ceahlăul de la Piatra Neamţ

În perioada 14-15 decembrie 2012, la Piatra Neamţ a avut loc ediţia a XXI-a a „Cupei Ceahlăul” la box, cu particiciparea a 28 de pugilişti de la cluburile SCM Bacău, CS Laminorul Roman, CS Voinţa Oneşti, Progym Gheorghieni, Box Club Piatra Neamţ (club neafiliat încă la FR Box), CSŞ Unirea Soroceanu Iaşi şi CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Clubul ceferist ieşean a participat cu trei boxeri în competiţie, ei fiind Daniel Mocanu (cat. 69 kg, de la CFR Iaşi), Ştefan Butnaru (cat. 48 kg, cu dublă legitimare CFR-CSŞ Unirea Iaşi) şi Ionuţ Andronache (cat. 64 kg, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi). Turneul a fost găzduit de Sala Polivalentă din Piatra Neamţ şi a fost organizat cu sprijinul Primărie Muncipiului Piatra Neamţ, a Consiliului Local şi Fundaţiei Boxului Nemţean, sub egida FR Box. După ce sportivii participanţi şi antrenorii au fost plimbaţi de organizatori cu... telegondola, a avut loc cântarul oficial şi şedinţa tehnică, în care pugiliştii participanţi şi-au aflat adversarii din concurs.
Pugiliştii de la CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului secund Tinu Brânzei (antrenorul principal Nicu Brânzei a participat la şedinţa Biroului Federal al FR Box de la Bucureşti şi nu a putut fi prezent la Piatra Neamţ) au obţinut următoarele rezultate în gala finală:
- Cat. 48 kg juniori: Ştefan Butnaru (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a pierdut la puncte întâlnirea susţinută cu Alin Lupan (SCM Bacău);
- Cat. 65 kg tineret: Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) l-a învins prin abandon în repriza I pe Fernando Hazapariu (Laminorul Roman);
- Cat. 69 kg seniori: Daniel Mocanu (CFR Iaşi) a pierdut la puncte în faţa lui Ionuţ Varvara (Box Club Piatra Neamţ), după o decizie extrem de controversată, în ultimul meci-vedetă al galei de sâmbătă. 
În afara celor trei meciuri menţionate, la “Cupa Ceahlăul”, competiţie reluată după mai bine de 20 ani, pietrenii au mai câştigat la tineret (cat. 71 kg) - prin Andrei Dominte, la juniori (cat. 75 kg) - Iulian Ivanov şi (cat. 56 kg) - Andrei Nicorescu; cadeţi - Vasile Roiu.
Oaspeţii turneului s-au mai impus la copii - Emilian Doagă (32 kg, de la Voinţa Oneşti), Andrei Ciubotaru (40 kg, de la Voinţa Oneşti), Sergiu Gogu (44 kg, de la Laminorul Roman); tineret - Gabriel Ciubotaru (64 kg, de la CSM Bacău).
La finalul competiţiei, antrenorul ceferist ieşean Tinu Brânzei a menţionat: “Mocanu a câştigat clar meciul disputat cu localnicul Varvara, dar arbitrii au văzut invers ! Păcat, deoarece inclusiv boxerul nemţean a recunoscut după luptă că sportivul nostru este mult mai experimentat şi mai valoros, el fiind debutant ! Totodată, ţin să apreciez modul cum au boxat băieţii noştri la ultima competiţie din acest an şi aşteptăm ca anul ce vine să aducă cât mai multe medalii sportivilor noştri. Aştept ca în 2013, pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi să urce de cât mai multe ori pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Mulţumesc tuturor pentru susţinerea secţiei noastre de box !”.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Nicu Brânzei a condus delegaţia României la turneul de box de la Bălţi

* Cei patru pugilişti care au participat la turneul internaţional din Republica Moldova au aparţinut cluburilor CFR Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi CSM Ploieşti-UPetrom 1 Mai

În perioada 6-8 decembrie 2012, în oraşul Bălţi (Rep. Moldova) a avut loc un turneu internaţional de box denumit Memorialul Boris Petuhov. Au participat pugilişti din Republica Moldova (de la cluburile din Bender, Chişinău, Comrat, Hânceşti, Edineţ, Briceni, Tiraspol, Cahul, Vadu lui Vodă), Ucraina, Belarus, Lituania şi România (de la cluburile din Iaşi şi Ploieşti, sub conducerea antrenorului ceferist ieşean Nicu Brânzei).
Delegaţia de pugilişti din România a fost formată din patru tineri boxeri, ei fiind Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 64 kg), Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg), Gheorghe Jugan (CSM Ploieşti-EPetrom 1 Mai, sportiv format însă la CFR Iaşi şi transferat de puţini ani la formaţia prahoveană condusă de Titi Tudor, cat. 60 kg), Alexandru Feurdean (CSM Ploieşti-EPetrom 1 Mai, sportiv format la CSM Câmpia Turzii).
Galele au fost găzduite de sala Liceului Sportiv din Bălţi, acolo unde prezenţa pe ringul de box a fost extrem de numeroasă. Astfel, la categoriile cu participare românească, în concursurile de tineret, au fost prezenţi 16 sportivi (la cat. 64 kg), 14 sportivi (la cat. 60 kg) şi 12 sportivi (la cat. 56 kg). Pugiliştii participanţi au fost împărţiţi în două grupe (A şi B), pentru a boxa toţi pe o perioadă de 3 zile, durata turneului.
La categoria 64 kg, ieşeanul Daniel Mocanu a câştigat prin abandon în repriza a III-a în faţa lui Nicolae Tintoc (CSŞ Hânceşti), iar apoi a fost învins în semifinale, la puncte, de către Andrei Balbolan (CSŞ Bălţi), care a şi câştigat turneul.
Tot în cadrul cat. 64 kg, ieşeanul Ionuţ Andronache a pierdut la puncte în faţa lui Igor Oborociani (CS Chişinău).
La categoria 60 kg, fostul ieşean şi actualul ploieştean Gheorghe Jugan (alias “Chivu”) a fost învins la puncte de către Igor Ivarlac (CS Tiraspol).
În fine, Alexandru Feurdean l-a învins pe Aurel Usatenco (CS Tiraspol) în semifinale, iar în finala s-a impus în faţa unui boxer de la CSŞ Bălţi, câştigând medalia de aur şi cupa pusă în joc la categoria 56 kg.
De menţionat că pugilistul ceferist ieşean Daniel Mocanu a primit şi o cupă pentru susţinerea a celui mai frumos meci de box din cadrul turneului din Republica Moldova.
În final, antrenorul Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) ne-a declarat: “A fost un turneu puternic şi extrem de util pentru pugiliştii noştri. Din păcate, însă, Ionuţ Andronache şi Gheorghe Jugan au fost nedreptăţiţi de deciziile arbitrilor, ei putând ajunge în finalele categoriei la care au participat. După turneul de la Bălţi, unde boxerii români au demonstrat că au şi valoare internaţională, pugiliştii clubului CFR Iaşi au fost invitaţi să participe la turneele organizate pe viitor de cluburile din Republica Moldova şi Ucraina, la Vadu lui Vodă, Comrat şi respectiv Lvov”.
DAN TEODORESCU

 

Leonard Doroftei e noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

* Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi-a anunţat demisia din această funcţie, vineri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce are loc la sediul ANST. Noul şef al FRB a fost ales Leonard Doroftei, cu 84 de voturi pentru şi 29 împotrivă, iar 2 voturi au fost anulate.

Fostul pugilist Leonard Doroftei (FOTO) a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, ce a avut loc la sediul ANST din Bucureşti, timp de peste 3 ore.
Ploieşteanul Leonard Doroftei a primit 84 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Fănel Trandafir, a primit 29. Două voturi au fost anulate. Pe parcursul alegerilor, Francisc Vaştag, Relu Auraş şi Vasile Cîtea au renunţat la candidatură în favoarea lui Leonard “Dorin” Doroftei.
Înainte de începerea votului pentru alegerea preşedintelui FR Box, Adunarea Generală Extraordinară a anulat deciziei din 19 noiembrie, când s-au aprobat doar candidaturile lui Relu Auraş şi Fănel Trandafir pentru postul de preşedinte, revenind la cea din 12 noiembrie, când toate cele şapte candidaturi au fost acceptate.
Să mai menţionăm că, Rudel Obreja şi-a înaintat demisia în cadrul Adunarii Generale. "Am înţeles că nu mai sunt dorit, iar dragostea cu de-a sila se numeşte altfel. Sper că cei care vor veni în locul meu să facă mai multe lucruri bune decât mine. A fost o decizie luată de mine acum 50 de zile. Vă anunţ, totuşi, că eu o să îmi continui războiul cu AIBA", a declarat Rudel Obreja, care şi-a cerut şi scuze în faţa lui Leonard Doroftei, pentru cele spuse anterior.
Participant la Adunarea Generală Extraordinară din partea clubului sportiv CFR Iaşi, antrenorul Nicu Brânzei a spus: “A fost a adunare civilizată şi sunt mulţumit că cei mai buni sportivi şi antrenori din ţară au votat pentru Leonard Doroftei. Numai cei din zona Craiovei au votat pentru Fănel Trandafir. Leonard Doroftei a mulţumit pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al FR Box şi a primis tot sprijinul pentru cluburile de box din teritoriu. După 45 zile va exista o nouă Adunare Generală în care se va alege un nou Birou Executiv, după demiterea celui vechi ! Doroftei a spus că nu va conduce singur federaţia, ci numai într-o nouă echipă”.
După cum au declarat membrii echipei lui Leonard Doroftei la Centura Moldovei de la Iaşi, din urmă cu câteva zile, se pare că viitorii vicepreşedinţi ai FR Box vor fi reşiţeanul Francisc Vaştag şi ieşeanul Vasile Cîtea.
DAN TEODORESCU

 

Meciuri spectaculoase la gala finală a Centurii Moldovei la box

* În perioada 16-17 noiembrie 2012, Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit ediţia a 35-a a Centurii Moldovei la box, competiţie la care au participat pugilişti din România, Ucraina şi Republica Moldova. Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi s-au aflat în topul medaliaţilor.

Sâmbătă seară, în prezenţa a peste 700 de spectatori, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit partidele finale din cadrul galei de box denumită „Centura Moldovei”, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 35. Cluburile ieşene participante au câştigat mai multe trofee puse în joc, prin sportivii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi (Constantin Ceapă-FOTO, Ionuţ Andronache – antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) şi CSM-Gladiatorul Iaşi (Marcel Zarafan, Giani Apetrei – antrenori: Radu Zarif şi Constantin Dreer). Au avut evoluţii bune pe ringul moldav şi boxerii de la CSŞ Unirea – Soroceanu Iaşi, conduşi din colţul ringului de antrenorul Viorel Soroceanu. Printre câştigători s-a aflat şi ieşeanul Gheorghe „Chivu” Jugan, care a făcut primii paşi în box sub conducerea lui Nicu Brânzei la CFR Iaşi, dar acum boxează pentru clubul CSM Prahova Ploieşti, acolo unde renumitul antrenor Titi Tudor „Prosop” are numai cuvinte de laudă despre boxerul ex-ceferist ieşean: „Juniorul Gheorghe Jugan se pregăteşte la noi de 3 ani şi urcă mereu în topul naţional. Cu siguranţă va ajunge campion naţional şi la tineret, dar şi la seniori, nu peste mult timp !”.
Partidele finale ale galei de sâmbătă au fost:
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 60 kg: Gheorghe Jugan (CSM Prahova Ploieşti) bate la puncte pe Cristi Parnică (CSM Gladiatorul Iaşi);
- Cat. 70 kg: Constantin Ceapă (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) b.p. Ştefan Tudose (Farul Constanţa);
- Cat. +80 kg: Giani Apetrei (CSM-Gladiatorul Iaşi) b.p. Cosmin Jolţea (Banatul Timişoara);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 56 kg: Marcel Zarafan (CSM-Gladiatorul Iaşi) bate prin abandon în repriza a II-a pe Ilie Savu (CSM Giurgiu);
- Cat. 60 kg: Mustafa Arsen (Farul Constanţa) bate prin rănirea adversarului în repriza a III-a pe Sebastian Manea (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi);
- Cat. 60 kg: Mike Cioacă (CSM Bacău) b.p. Marian Vişan (CSM Brăila);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 60 kg: Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău) b.p. Vadim Ivaniuc (Rep. Moldova);
- Cat. 64 kg: Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) bate prin rănirea adversarului în repriza a III-a pe Flavius Popa (Banatul Timişoara);
- Cat. 64 kg: Marian Piţa (CSM Brăila) b.p. Nicu Chiorean (Olimpia Cluj);
- Cat. 75 kg: Cătălin Paraschiveanu (CSM Bacău) b.p. Vadim Mariniuc (Rep. Moldova);
- Cat. 81 kg: Roberto Stângă (CSM Prahova Ploieşti) bate prin RSC repriza I pe Marcel Lupu (Banatul Timişoara).
Celelalte meciuri de clasament disputate sâmbătă, în Sala Polivalentă ieşeană au fost:
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 46 kg: Ştefan Marcu (Farul Constanţa) b.p. Cosmin Grosu (CS Năvodari);
- Cat. 46 kg: Ionuţ Vulpe (Calatis Mangalia) W.O. Bogdan Butnaru (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, oprit de medic să boxeze);
- Cat. 52 kg: Ion Dudulică (CS Năvodari) b.p. Lucian Leahu (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi);
- Cat. 52 kg: Flavius Mitran (Calatis Mangalia) W.O. Robert Ţelu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, oprit de medic să boxeze);
- Cat. 52 kg: Szabo Carol (Olimpia Cluj) b.p. Robert Jitaru (CSM Bacău);
- Cat. 54 kg: Alexandru Giurgia (CSM Brăila) b.p. Vasile Suciu (CSM Sibiu);
- Cat. 60 kg: Gabriel Ciubotaru (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi) b.p. Gabriel Bolocan (Banatul Timişoara).
Într-un meci amical şi fără decizie, la cadeţi, au mai boxat Ionuţ Anchidin (CSŞ Unirea Iaşi) şi Nicu Gianini Vâlcu (Farul Constanţa).
Competiţia din Sala Polivalentă a fost organizată de Asociaţia Judeană de Box Iaşi, prin preşedintele Vasile Cîtea.
Delegatul general al competiţiei a fost ieşeanul Cristian Ciornia, iar arbitrii care au oficiat partidele au fost: Ion Mihai (Timişoara), Iulian Pandele (Ploieşti), Ionel Pătrunjen (Tulcea), Valer Bandalac (Rep. Moldova), Eduard Gohotin (Ucraina), Ion Maruţeac (Tulcea), Matei Toma (Constanţa), Dănuţ Anisei (Bacău), Cătălin Vîzdoagă (Iaşi), Iulian Botez (Iaşi), Liviu Vârnă (Iaşi) şi Mihai Iftode (Iaşi). Crainicul turneului de box a fost comentatorul sportiv Gheorghe Şoană (Radio România Iaşi). Centura Moldovei de box de la Iaşi s-a desfăşurat anul acesta sub sloganul: „Boxul este cel mai puternic antrenament pentru capacitatea de rezistenţă, este transformarea corpului neînarmat în armă !” (Egon Erwin Kisch).
DAN TEODORESCU

 

A debutat Centura Moldovei cu “meciul” Leonard Doroftei – Rudel Obreja !

* Timp de două zile, pe 16 şi 17 noiembrie 2012, Sala Polivalentă găzduieşte ediţia a 35-a a Centurii Moldovei la box, competiţie la care participă 52 de pugilişti din România, Ucraina şi Republica Moldova. Printre pugiliştii prezenţi la turneu sunt şi elevii lui Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

Vineri, în debutul competiţiei a avut loc o conferinţă de presă organizată de preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, la care au fost invitaţi Leonard Doroftei, Relu Auraş, Titi Tudor, Marcel Boboc, Cristi Ciornea, Iulian Botez, iar în drum spre Iaşi se afla şi Francisc Vaştag.
În cadrul conferinţei de presă, Titi Tudor „Prosop” a prezentat şi un tricou al campaniei pentru alegerea unui nou preşedinte al FR Box (în locul lui Rudel Obreja, suspendat 5 ani de către AIBA şi anchetat în prezent de DNA) pe care scria sloganul conceput de Leonard Doroftei: „Nu fii violent, Fii inteligent !”.
Apoi „Moşu” (NR – Leonard Doroftei) a declarat: „Ne dorim pe 23 noiembrie o nouă conducere a FR Box. Vrem ca tineretul să aibă aceeaşi şansă ca noi, foştii boxeri. Vrem ca boxul să trăiască ! Iar cei care sunt în conducerea boxului românesc să lupte pentru sportivi şi antrenori, nu pentru ei !”.
Iar Vasile Cîtea a menţionat: „Vrem ca FR Box să aibă locul ei în cadrul Federaţiei Internaţionale de Box, AIBA. Să avem locul nostru în top. În prezent, antrenorii de box din România nu sunt motivaţi, iar părinţii nu mai lasă copiii în sălile de box deoarece nu mai au încredere în lumea boxului”.
Relu Auraş a mai adăugat: „Lumea fuge în prezent din lângă noi. Obreja a făcut un singur lucru bun până acum: ne-a unit pe toţi, din toată ţara împotriva lui ! Unii dintre noi nu mai trăiesc din box, dar cu toţii datorăm mult boxului. Cândva eram în primele trei ţări din lume la box, acum însă... Formăm acum o nouă echipă şi ne dorim să conducem boxul românesc de pe alte criterii. Doroftei pe post de preşedinte, iar Vaştag şi Cîtea să fie vicepreşedinţi. Titi Tudor şi Relu Auraş, dar şi mulţi alţi antrenori vor fi mereu lângă această echipă ! Cu Leonard Doroftei în frunte ni se vor deschide multe uşi !”.
În cuvântul său, antrenorul vâlcean Marcel Boboc a declarat: „Vrem să reclădim familia boxului. Boxul să redevină al sportivilor şi antrenorilor ! În prezent, FR Box este suspendată temporar de AIBA, dar vrem să revenim acolo unde ne este locul !”.
Tot în cadrul conferinţei de presă, Leonard Doroftei a anunţat că în zona Moldovei, la Bacău, va fi organizat un Centru Olimpic de Excelenţă în box, iar arbitrul Iulian Botez a menţionat că la subsolul clădirii Universităţii Petre Andrei din Iaşi se amenajează o nouă sală denumită „Box Gym”, cu toate dotările de rigoare.

* „Moşu” l-a atacat violent pe Obreja !

Actualul preşedinte suspendat de AIBA, Rudel Obreja, este cercetat de DNA pentru fraude legate de organizarea galei în care a boxat Lucian Bute, împotriva francezului Jean-Paul Mendy.
La aceasta gală s-a referit explicit, ieri, la Iaşi şi Leonard Doroftei, care a spus  "Consider că acea gala din Romania, în care a luptat Lucian Bute şi organizată de Rudel Obreja, a fost o mare măgărie! Acel meci a fost practic un antrenament pentru Lucian şi nu cred că se merita să aruncăm atâţia bani".
Fostul campion mondial Leonard Doroftei a precizat că speră ca Lucian Bute să fi învăţat ceva şi din înfrângerea suferită în faţa lui Carl Froch: "Eu sper ca Lucian a învăţat ceva din greşelile pe care le-a făcut şi se va impune în revanşa cu Froch. În meciul cu Froch, el a stat la bătaie şi nu a vrut să asculte sfaturile unui fost campion... Eu i-am atras atenţia de mai multe ori, dar el nu a vrut sa înţeleagă. E ca şi cum Lucian ar fi trecut din Divizia B în Champions League !”.

* Trofee sportive pentru Doroftei şi Vaştag în prima gală de la Sala Polivalentă

Prima gală a Centurii Moldovei la box a programat vineri seară, în Sala Polivalentă din Iaşi, un număr de 14 meciuri la juniori, tineret şi seniori, la capitolul cadeţi nefiind nici un boxer participant.
S-au consemnat următoarele rezultate:
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 52 kg: Robert Jitaru (CSM Brăila) bate la puncte pe Ion Dudulică (CS Năvodari);
- Cat. 52 kg: Szabo Carol (Olimpia Cluj) bate prin abandon repriza II pe Robert Ţelu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 60 kg: Laurenţiu Olteanu (Farul Constanţa) bate prin abandon repriza II pe Gabriel Bolocan (Banatul Timişoara);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 60 kg: Gheorghe Jugan (Prahova Ploieşti, fost la CFR Iaşi în anii din urmă) b.p. Mircea Rostaş (Olimpia Cluj);
- Cat. 60 kg: Cristi Parnică (CSM Gladiatorul Iaşi) b.p. Alexandru Apostol (Voinţa Oneşti);
- Cat. 60 kg: Flavius Stoica (Banatul Timişoara) bate prin rănirea adversarului în repriza II pe Gabriel Ciubotaru (CSŞ Unirea-Nicolina Iaşi);
- Cat. 64 kg: Nagy Levente (Olimpia Cluj) b.p. Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi), dar decizia de 2-1 pentru clujean a fost contestată de conducerea CS CFR Iaşi şi dezaprobată prin fluierături de publicul spectator prezent în tribunele arenei ieşene !
- Cat. 81 kg: Roberto Stângă (Prahova Ploieşti) b.p. Marin Anton (Voinţa Oneşti);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 52 kg: Ştefan Caşlarov (CSM Bacău) b.p. Amis Enver (Farul Constanţa);
- Cat. 56 kg: Mike Cioacă (CSM Bacău) b.p. Alexandru Gheorghe (Prahova Ploieşti);
- Cat. 60 kg: Vadim Ivaniuc (Rep. Moldova) b.p. Marian Vişan (CSM Brăila);
- Cat. 64 kg: Marian Piţa (CSM Brăila) b.p. Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău);
- Cat. 69 kg: Orlando Chirvase (CSM Bacău) b.p. Serghey Kzendzov (Ucraina);
- Cat. 75 kg: Mihail Popovici (Ucraina) b.p. Vadim Mariniuc (Rep. Moldova).
În timpul galei organizate de AJ Box Iaşi, din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, Gheorghe Emacu şi Sorin Iacoban au oferit câte un trofeu sportiv invitaţiilor de seamă ai manifestării din Sala Polivalentă, Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag, în aplauzele spectatorilor. Cei doi premiaţi pe ringul ieşean, Doroftei şi Vaştag, au oferit apoi autografe şi s-au fotografiat cu o mulţime de sportivi, antrenori, oficiali şi spectatori prezenţi vineri la prima gală a Centurii Moldovei de la Iaşi, acolo unde sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 16.00, sunt programate finalele competiţiei.
Din păcate, vedetele boxului ieşean Alexandru Marin (CFR Iaşi), Dragoş Marin şi Traian Lupu (ambii la CSM Gladiatorul Iaşi) nu sunt prezenţi în competiţie, primul fiind plecat de mai mult timp la un club din Londra, acolo unde antrenează şi Cristian Hodorogea, iar ultimii doi menţionaţi lucrează acum ca agenţi de pază în incinta complexului Palas şi nu sunt puşi la punct cu antrenamentele, după cum ne-a declarat preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea.
DAN TEODORESCU

 

Boxerii ceferişti ai lui Nicu Brânzei au trecut Prutul !

În urmă cu puţine zile, secţia de box de la CS CFR Iaşi a dat curs invitaţiei de participare la un turneu internaţional organizat de clubul CSŞ Bălţi (Rep. Moldova) în comuna Natalievka (raionul Făleşti), unde au participat pugilişti din Republica Moldova, Ucraina şi România. Alături de antrenorul ieşean Nicu Brânzei au fost prezenţi în turneul din stânga Prutului boxerii Daniel Mocanu (CFR Iaşi) şi Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi), ambii urcând pe treptele ringului în cadrul categoriei 64 kg.
În semifinalele categoriei, Daniel Mocanu l-a învins prin abandon în repriza a III-a pe Andrei Grigoraş, iar Ionuţ Andronache a pierdut la puncte în faţa lui Andrei Bavbalan. În finala categoriei 64 kg, Andrei Bavbalan l-a învins la puncte pe ceferistul ieşean Daniel Mocanu, într-un meci declarat cel mai frumos al galei şi care a ridicat publicul în picioare ! În urma evoluţiei lor în turneul din Republica Moldova, elevii lui Nicu Brânzei s-au întors cu două medalii, una de bronz (Ionuţ Andronache) şi alta de argint (Daniel Mocanu). La finalul competiţiei, antrenorul Nicu Brânzei ne-a declarat: “Boxerii Mocanu şi Andronache au urcat pe podium la turneul din Republica Moldova, unde au avut evoluţii mulţumitoare. În afară de mulţumirile adresate cluburilor CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi pentru susţinere, mulţumim Liceului cu Program Sportiv din Iaşi pentru buna colaborare, acolo unde Daniel Mocanu şi Ionuţ Andronache sunt elevi în clasa a XI-a D (mozaic) şi nu în ultimul rând mulţumim domnului Cristi Tuhuţ, care a făcut şi dumnealui deplasarea în Republica Moldova, pentru a ne vedea şi încuraja”.
În perioada următoare, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi vor participa la Centura Moldovei de la Iaşi, din 16 şi 17 noiembrie, cu pugiliştii Ştefan Butnaru (cat. 48 kg), Robert Ţelu (cat. 52 kg), Bogdan Aftanase (cat. 57 kg), Ionuţ Andronache (64 kg), Ştefan Pavel (cat. 66 kg), Alexandru Ceapă (70 kg), iar de la CSŞ Unirea Iaşi va fi prezent Ionuţ Anchidin (cat. 65 kg).
Luna viitoare, pugiliştii antrenaţi de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei la clubul CFR Iaşi au primit invitaţii de participare la turneele de la Piatra Neamţ (1 decembrie) şi Bălţi (Rep. Moldova, pe 5 decembrie). În vara anului 2013, pugiliştii de la CFR Iaşi au fost invitaţi încă de pe acum la un turneu internaţional în Belgia, acolo unde antrenează Adrian Moisuc, originar din Vatra Dornei şi fost boxer nu cu mult timp în urmă la gruparea ceferistă ieşeană. 
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...