Box

A decedat antrenorul ieşean de box Florin Butnaru !

După cum ne-au comunicat Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Brânzei, antrenori de box la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, binecunoscutul antrenor de box Florin Butnaru (FOTO), la doar 54 de ani, a trecut în nefiinţă în această dimineaţă, la ora 2:30, el făcând stop cardiac la locul de muncă, fiind portar la Liceul Costache Negruzzi din Iaşi. În lumea sportului, el îşi desfăşura activitatea la Clubul Sportiv Municipal Iaşi, ca antrenor de box. Florin Butnaru a fost şi un sportiv de renume, cu 3 titluri de campion naţional de juniori, pe când practica boxul de performanţă. De asemenea, el a fost şi cel care l-a descoperit ca boxer pe multiplul campion naţional Traian Lupu.
Secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi întreg clubul CFR Iaşi transmit cu această ocazie sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace pe maestrul în box Florin Butnaru !
De menţionat că Florin Butnaru a fost la vremea lui unul dintre elevii regretatului antrenor Iosif Mattes. Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box şi CSŞ Unirea Iaşi organizează şi anul acesta ediţia cu nr. 12 a Memorialului Iosif Mattes la box, la Sala Polivalentă, în zilele de 20 octombrie (ora 16.00 – gala I – semifinale) şi 21 octombrie (ora 10.00 – gala a II-a – finalele turneului). În cadrul acestei competiţii, vor fi ţinute şi două momente de reculegere, pentru cei care au fost regretaţii Iosif Mattes şi Florin Butnaru !
DAN TEODORESCU

 

Ceferiştii Daniel Mocanu şi Ionuţ Andronache, învinşi la Turneul Naţional de Toamnă "Under 22"

* La “Sala Grădinari” din Iaşi, într-o competiţie extrem de redusă numeric au avut loc întrecerile Turneului Naţional de Toamnă pentru tineret “Under 22” la box

Clubul Sportiv CFR Iaşi, prin secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a avut doi pugilişti în competiţie, ambii la categoria 64 kg. În semifinale, ceferistul Daniel Mocanu a pierdut la puncte în faţa lui Marcel Arădoaie (Dinamo Bucureşti, care a făcut însă primi paşi în box la Iaşi), iar colegul Ionuţ Andronache a fost învins prin abandon în repriza a doua de către Marian Piţa (CSM Brăila).
La finalul competiţiei, Constantin “Tinu” Brânzei, antrenorul secund de box la CFR-CSŞ Unirea Iaşi ne-a declarat: “Arădoaie s-a impus la puncte în faţa lui Mocanu dupa un meci echilibrat. Daniel Mocanu are totuşi şanse mari la viitoarele Campionate Naţionale de Tineret, acesta putând accede chiar şi până în ultimul act al competiţiei, el fiind deja medaliat cu bronz la precedentul  Campionat Naţional. Apoi, Ionuţ Andronache a întâlnit un pugilist puternic, pe Marian Piţa, pierzând prin abandon. După o primă repriză foarte bună a sportivului nostru, condiţia fizică şi-a spus cuvântul, fapt ce ne-a determinat să oprim lupta. De apreciat totuşi dorinţa lui Andronache de a participa la competiţie, el venind după  o vacanţă de 2 luni, în care antrenamentul l-a lăsat pe locul al doilea, pe primul plan fiind serviciul ocazional pe care l-a avut, dat fiind situaţia financiară precară a acestuia, care este nevoit să lucreze pe perioada vacanţei pentru a se putea întreţine”.
Ambii sportivi ceferişti prezenţi la competiţia de box din Sala Grădinari sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Iaşi.
Să mai menţionăm că secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi transmite sincere condoleanţe familiei Iftimie, pentru recenta pierdere suferită. La antrenamentul de miercuri după-amiază, în urma efortului făcut, antrenorul de box Doru Iftimie, de la CSM Suceava, a avut un atac de cord şi cu toate intervenţiile de resuscitare a medicilor, acesta a decedat.
Secţia de box CFR-CSS Unirea Iaşi, prin antrenorul Nicu Brânzei,  care a participat astăzi la slujba de înmormântare, a depus o coroană de flori la cimitir. Dumnezeu să-l Odihnească în pace !

* S-a fixat programul turneului internaţional de box “Memorialul Iosif Mattes” de la Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi organizează în perioada 20-21 octombrie 2012 ediţia a XII-a a turneului internaţional de box denumit ”Memorialul Iosif Mattes”.
Competiţia va avea loc la Sala Polivalentă din Iaşi, după următorul program:
- Sâmbătă, 20 octombrie 2012:
ora 08.00: Cântarul oficial şi şedinţa tehnică, la vestiarele Sălii Polivalente;
ora 16.00: gala I (semifinale);
-Duminică, 21 octombrie 2012:
ora 10.00: gala a II-a (finale).
Vineri, pe 19 octombrie, începând cu ora 13.00, va avea loc depunerea unei coroane de flori la mormântul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari. Va urma apoi conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei, în jurul orei 14.30.
Persoana de contact pentru competiţia din luna octombrie 2012 este antrenorul de box Nicu Brânzei, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi –care poate fi contactat la tel. 0740.245141.
Cazarea delegaţiilor participante la competiţie se va face la Hotelul SPORT, de lângă Sala Polivalentă din Iaşi, pentru 2 nopţi cazare (intrare pe 19 octombrie şi ieşire pe 21 octombrie 2012).
Turneul va fi structurat pe 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, cu participarea a câte patru boxeri la fiecare categorie.
DAN TEODORESCU

 

Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au urcat pe ringul de la Zărneşti

* Sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Constantin „Tinu” Brânzei, patru pugilişti ceferişti ieşeni au participat la Memorialul Mihai Cerchez de la Zărneşti, din perioada 30-31 august 2012

La competiţia de la Zărneşti, organizată de cluburile Torpedo Zărneşti şi CSM Braşov au participat boxeri de la şapte grupări sportive din ţară, iar în afară de cluburile organizatoare au mai fost prezenţi pugilişti de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Voinţa Cluj, Rulmentul Braşov, BC Gilău şi BC Oneşti.  Meciurile au fost programate în două zile, tur-retur, iar rezultatele pugilişti ceferişti ieşeni au fost următoarele:
- Cadeţi (categoria 69 kg): Ionuţ Anchidin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) pierde de două ori, la puncte, în faţa lui Sebastian Stavăr (CSM Braşov), cu menţiunea că în disputa din „retur” pugilistul ieşean a făcut meci foarte bun la vârsta sa, de numai 13 ani !
- Juniori (categoria 57 kg): Bogdan Aftanase (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) câştigă ambele meciuri, primul la puncte, iar al doilea prin abandon în repriza III, în faţa adversarului Dan Benedec (CSM Braşov); 
- Tineret (categoria 64 kg): Daniel Mocanu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) câştigă ambele meciuri, la puncte, în faţa lui Dănuţ Nişcov (Torpedo Zărneşti);
- Junioare (categoria 52 kg): Cătălina Tănăsucă (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) pierde la puncte în faţa experimentatei Andreea Muscan (Torpedo Zărneşti), iar meciul al doilea nu a mai avut loc.
La finalul competiţiei, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: „A fost o competiţie frumoasă la Zărneşti, acolo unde ne-am verificat forţele în faţa unor sportivi valoroşi. Pe viitor vom mai participa la Campionatele Naţionale studenţeşti de la Iaşi, la Campionatele Naţionale de cadeţi de la Rm. Vâlcea, iar în perioada 20-21 octombrie vom organiza la noi acasă, la Iaşi, o nouă ediţie internaţională a Memorialului Iosif Mattes”.
DAN TEODORESCU

 

Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi s-au remarcat la Cupa Lacu Roşu

* Sâmbătă, pe 4 august, la Gheorghieni s-a desfăşurat ediţia a XXII-a de la Cupa Lacu Roşu la box pentru cadeţi, juniori şi tineret şi seniori

La turneul de box organizat de clubul Progym Gheorghieni, au mai participat boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi (FOTO), Torpedo Zărneşti, Voinţa Cluj, CSM Bistriţa, CSM Zalău, Laminorul Roman, CS Jilău şi CS Oradea. Sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat cu patru boxeri la competiţia de la Gheorghieni, ei fiind Daniel Mocanu (la tineret, cat. 69 kg, recent medaliat cu bronz la Campionatele Naţionale de la Câmpulung Muscel), Constantin Alexandru Ceapă (la juniori, cat. 70 kg), debutanţii Alexandra Cătălina Tănăsucă (junioare, cat. 52 kg) şi Andrei Arăriţei (cadeţi, cat. 54 kg).
Trofeele puse în joc au fost câştigate de primii trei boxeri ceferişti menţionaţi, doar Andrei Arăriţei fiind oprit de arbitrul de ring în repriza a doua a partidei susţinute, datorită unei hemoragii nazale.
Să mai menţionăm că Daniel Mocanu l-a învins pe puncte pe Daniel Niscon, Constantin Alexandru Ceapă s-a impus tot la puncte pe Cosmin Moldovan, iar Alexandra Cătălina Tănăsucă nu a avut adversară la categoria sa de greutate, primind totuşi din partea organizatorilor trofeul pus în joc şi diploma aferentă.
În cursul săptămânii viitoare, antrenorul Nicu Brânzei, împreună cu tehnicienii din lumea boxului de la celelalte cluburi din ţară, va stabili şi cele 12 categorii de greutate care vor fi propuse participanţilor la Memorialul Iosif Mattes la box, un tradiţional turneu internaţional organizat de CS CFR Iaşi şi programat anul acesta în Sala Polivalentă din Iaşi, în zilele de 20 şi 21 octombrie. La fiecare categorie de greutate vor participa câte patru boxeri, fiind invitaţi până acum pugilişti de top din România, Anglia, Germania, Ucraina şi Republica Moldova.
DAN TEODORESCU


 

Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi s-au remarcat la Cupa Lacu Roşu

* Sâmbătă, pe 4 august, la Gheorghieni s-a desfăşurat ediţia a XXII-a de la Cupa Lacu Roşu la box pentru cadeţi, juniori şi tineret şi seniori

La turneul de box organizat de clubul Progym Gheorghieni, au mai participat boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Torpedo Zărneşti, Voinţa Cluj, CSM Bistriţa, CSM Zalău, Laminorul Roman, CS Jilău şi CS Oradea. Sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat cu patru boxeri la competiţia de la Gheorghieni, ei fiind Daniel Mocanu (la tineret, cat. 69 kg, recent medaliat cu bronz la Campionatele Naţionale de la Câmpulung Muscel), Constantin Alexandru Ceapă (la juniori, cat. 70 kg), debutanţii Alexandra Cătălina Tănăsucă (junioare, cat. 52 kg) şi Andrei Arăriţei (cadeţi, cat. 54 kg).
Trofeele puse în joc au fost câştigate de primii trei boxeri ceferişti menţionaţi, doar Andrei Arăriţei fiind oprit de arbitrul de ring în repriza a doua a partidei susţinute, datorită unei hemoragii nazale.
Să mai menţionăm că Daniel Mocanu l-a învins pe puncte pe Daniel Niscon, Constantin Alexandru Ceapă s-a impus tot la puncte pe Cosmin Moldovan, iar Alexandra Cătălina Tănăsucă nu a avut adversară la categoria sa de greutate, primind totuşi din partea organizatorilor trofeul pus în joc şi diploma aferentă.
În cursul săptămânii viitoare, antrenorul Nicu Brânzei, împreună cu tehnicienii din lumea boxului de la celelalte cluburi din ţară, va stabili şi cele 12 categorii de greutate care vor fi propuse participanţilor la Memorialul Iosif Mattes la box, un tradiţional turneu internaţional organizat de CS CFR Iaşi şi programat anul acesta în Sala Polivalentă din Iaşi, în zilele de 20 şi 21 octombrie. La fiecare categorie de greutate vor participa câte patru boxeri, fiind invitaţi până acum pugilişti de top din România, Anglia, Germania, Ucraina şi Republica Moldova.
DAN TEODORESCU

 

Clubul Sportiv CFR Iaşi, în viziunea arhitectului şi graficianului Eduard Mattes

În data de 20 august 2012, Clubul Sportiv CFR Iaşi împlineşte 10 ani de existenţă. Suntem bucuroşi că multă lume se gândeşte la noi, iar arhitectul şi graficianul de renume Eduard Mattes, care trăieşte de mai mulţi ani în Israel şi care este fiul regretatului antrenor de box ieşean Iosif Mattes, ne-a făcut cadou şi un nou LOGO care să ne aducă aminte mereu de acest frumos eveniment. Mulţumim Edy şi te aşteptăm din nou în octombrie 2012 la Iaşi, cu ocazia unei noi ediţii a competiţiei internaţionale de box Memorialul Iosif Mattes ! (DAN TEODORESCU)

 
Mai multe articole...