Box

S-au stabilit câştigătorii de la Memorialul de box “Iosif Mattes”

* Cele 12 medalii de aur au revenit pugiliştilor de la cluburile CFR-CSŞ Unirea Iaşi, CSM Botoşani, CSM Brăila, CSM Zalău, CS Racoviţă Iaşi şi CSŞ Hânceşti (Republica Moldova)

Sala Polivalentă ieşeană a găzduit duminică, 21 octombrie 2012, gala finală a competiţiei de box Memorialul Iosif Mattes, turneu ajuns la ediţia cu nr. 12. În deschiderea ei a avut loc un nou moment literar, epigramiştii Sorin Cotlarciuc şi Vasile Larco, de la Asociaţia literară Păstorel Iaşi prezentându-şi în faţa publicului ultimele lor creaţii legate de lumea boxului ! În plus, dr. Sorin Cotlarciuc, care este şi popicar veteran la CFR Olimpia ACB Iaşi a dăruit spectatorilor câteva exemplare din ultimele sale două cărţi scrise cu mult talent, denumite “Inflexiuni lirice” şi “Lumea pe clape de rondel”. A urmat apoi gala finală propriu-zis de box, organizată şi anul aceste de clubul sportiv CFR Iaşi, în parteneriat de Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi, cu sprijinul firmelor Rodotex şi Cotnari. Rezultatele din disputele finale au fost următoarele:
JUNIOARE (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 52 kg: Vasilica Huţanu (CSM Botoşani) b.p. Alexandra Tănăsucă (CFR Iaşi);
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 52 kg: Robert Jitaru (CSM Brăila) bate RSC repr. I pe Robert Ţelu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 57 kg: Dorin Bucşă (CSŞ Hânceşti – Rep. Moldova) bate ab. repriza II pe Bogdan Aftanase (CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 60 kg: Vlad Sava (CSM Brăila) b.p. Cosmin Asaftei (CSM Botoşani);
- Cat. 63 kg: Bogdan Nenciu (CSM Brăila) bate ab. repr. III pe Ionuţ Chiş (CSM Zalău);
- Cat. 66 Kg: Raul Pop (CSM Zalău) b.p. Ştefan Pavel (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 70 kg: Alexandru Ceapă (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) b.p. Andrei Ghionea (CSM Brăila);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 60 kg: Marian Vişan (CSM Brăila) b.p. Dorin Palaniuc (CSŞ Hânceşti – Rep. Moldova);
- Cat. 64 kg: Daniel Mocanu (CFR Iaşi) bate RSC repr. II pe Serghei Bragari (CS Racoviţă Iaşi);
- Cat. 75 Kg: Robert Szabo (CSM Zalău) b.p. Dragoş Ghionea (CSM Brăila);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 64 kg: Denis Untilă (CSŞ Hânceşti – Rep. Moldova) b.p Zoltan Gonghaher (Progym Gheorghieni);
- Cat. +91 kg: Ionuţ Cucuteanu (CS Racoviţă Iaşi) b.p. Cristi Ionuţ Buhan (CFR Iaşi).
Premiile celor de pe podium au fost înmânate de Carmen Parincu (nepoata regretatului antrenor de box Iosif Mattes), Vasile Cîtea (preşedintele AJ Box Iaşi), Viorel Hudac (director CSŞ Unirea Iaşi), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi), foştii boxeri Doru Andronache, Radu Chelaru, Mihai Brânzei, Gheorghe Butnaru. antrenorii de box Nicu Brânzei, Viorel Soroceanu şi Radu Zarif, manifestarea de la Sala Polivalentă ieşeană fiind coordonată de Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi.
Delegatul tehnic al competiţieia fost arbitrul ieşean AIBA Cristian Ciornea, iar arbitrii-judecători ai turneului au fost Cătălin Vâzdoagă, Iulian Botez, Liviu Vârnă şi Mihai Iftodi (toţi din Iaşi), Silviu Mureşan (Zalău), Viorel Nedelcu (Câmpina) şi Andrei Guşan (Rep. Moldova).
Pentru evoluţia boxerilor din stânga Prutului la ediţia a 12-a a Memorialului Iosif Mattes de la Iaşi, clubul sportiv CSŞ Hânceşti, din Republica Moldova, a mai primit din partea clubului organizator CFR Iaşi o diplomă de excelenţă. Următoarea ediţie a turneului de box organizat în memoria celui care a fost maistrul Iosif Mattes va avea loc în octombrie 2013 !
DAN TEODORESCU

 

Meciuri atractive în prima gală de box a Memorialului Iosif Mattes

* În premieră pentru boxul ieşean la nivel de amatori, sâmbătă, pe 20 octombrie, în deschiderea turneului internaţională din Sala Polivalentă, clubul sportiv CFR Iaşi a organizat o manifestare muzical-artistică care a încântat asistenţa

Au deschis competiţia din arena ieşeană, stârnind ropote de aplauze de la cei 700 de spectatori prezenţi în tribunele Sălii Polivalente, Grupul de dansatori  ucrainieni "Veselka", sub coordonarea profesoarei Rodica Fălişteanu (Colegiul Naţional Octav Băncilă din Iaşi). A urmat muzică uşoară cu tinerele interprete Cristina Abălaşei, Alexandra Graur, Rafaela Prodan şi Codruţa Filip (membre ale cercului de muzică uşoară MELOS de la Palatul Copiilor, coordonate de prof. Gabriela Nechita), iar apoi au mai fost în recital dansatorii sportivi ai clubului NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana-Constantina Niculiţă). Epigramiştii Vasile Larco, Mihai Haivas şi Sorin Cotlarciuc (de la Asociaţa literară Păstorel Iaşi) au recitat din creaţiile lor, ultimul menţionat, care este şi popicar veteran la CFR Olimpia ACB Iaşi, lansându-şi în public şi cartea “Delicatese umoristice”. A mai fost în recital actorul şi regizorul Emil Gnatenco, de la trupa de teatru a Clubului CFR de la Râpa Galbenă.
După 60 de minute de muzică, dans şi poezie, s-a păstrat un moment de reculegere pentru cei care au fost antrenorii de box Iosif Mattes şi Florin Butnaru, iar directorul sportiv al clubului CFR Iaşi, Dan Teodorescu, a citit în faţa publicului salutul adresat competiţiei de Eduard Mattes, domiciliat de mai mulţi ani în Israel şi care anul acesta, din motive obiective, nu a putut fi prezent la Iaşi, în cadrul turneului organizat în memoria tatălui său. 
În continuare, antrenorul Nicu Brânzei a salutat sportivii şi antrenorii celor 11 cluburi din România şi Republica Moldova, cei care vor urca timp de două zile, pe 20 şi 21 octombrie, treptele ringului în cadrul ediţiei a XII-a a Memorialului Iosif Mattes la box, competiţie organizată şi anul acesta de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi şi cu sprijinul firmei Rodotex Iaşi. Apoi, delegatul tehnic al competiţiei, arbitrul ieşean AIBA Cristian Ciornea a prezentat publicului arbitrii-judecători ai turneului, care sunt Cătălin Vâzdoagă, Iulian Botez, Liviu Vârnă şi Mihai Iftodi (toţi din Iaşi), Silviu Mureşan (Zalău), Viorel Nedelcu (Câmpina) şi Andrei Guşan (Rep. Moldova).
După disputarea a patru meciuri de box demonstrative, cu pugiliştii debutanţi de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, CSM Iaşi şi CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi, au urmat 12 meciuri oficiale din cadrul turneului, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
CADEŢI (3 reprize x 1,5 minute):
- Cat. 44,5 Kg:
Sebastian Ţîţan (CSM Iaşi) b.p. Sorin Tout (CSM Zalău);
JUNIORI (3 reprize x 2 minute):
- Cat. 57 kg:
Dorin Bucşă (CSŞ Hânceşti – Rep. Moldova) b.p Marcel Zarafan (CSM Iaşi, asistat la colţ de noul antrenor al clubului, fostul campion naţional de box Radu Zarif);
Bogdan Aftanase (CSŞ Unirea Iaşi) b.p. Alexandru Lazăr (CSM Botoşani);
- Cat. 70 kg:
Alexandru Ceapă (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) bate abandon repr. I pe Gabriel Ciuchi (CSM Zalău);
- Cat. 75 kg:
Giani Apetrei (CSM Iaşi) b.p. Iulian Ivanov (CSM Bacău);
TINERET (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 54 kg:
Robert Jitaru (CSM Brăila) b.p. Andrei Nicorescu (CSM Bacău);
- Cat. 56 kg:
Marius Mardar (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) b.p. Iulian Leahu (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi);
- Cat. 60 kg:
Dorin Palaniuc (CSŞ Hânceşti - Rep. Moldova) bate abandon repr. II pe Eusebiu Ursache (CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi);
Marian Vişan (CSM Brăila) b.p. Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 64 kg:
Daniel Mocanu (CFR Iaşi) bate abandon repr. III pe Alexandru Grigoraş (CSM Bacău);
- Cat. 75 kg:
Szabo Robert (CSM Zalău) bate abandon repr. III pe Brian Avasilcăi (CSM Botoşani);
SENIORI (3 reprize x 3 minute):
- Cat. 75 kg:
Andrei Moraru (CSŞ Hânceşti – Rep. Moldova) bate abandon repr. I pe Dumitru Popa (CS Racoviţă Iaşi).
Gala a doua a competiţiei, cea a finalelor, este programată duminică, de la ora 10.00, tot în Sala Polivalentă ieşeană, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

 

Sala Polivalentă a găzduit conferinţa de presă a turneului de box „Memorialul Iosif Mattes”

* Tot vineri, 19 octombrie, la Cimitirul Evreiesc din cartierul ieşean Păcurari a avut loc depunerea unei coroane de flori la mormântul celui care a fost antrenorul de box Iosif Mattes

După ceremonia de depunere a unei coroane de flori la mormântul celui care a fost antrenorul ieşean de box Iosif Mattes, restaurantul de la intrarea principală a Sălii Polivalente din Iaşi a găzduit conferinţa de presă oficială a turneului, la care au participat reprezentanţii mass-mediei ieşene, antrenori, sportivi şi oameni din lumea boxului de la nivel local şi naţional.
În prezidiul conferinţei de presă au luat loc preşedintele AJ Box Iaşi Vasile Cîtea, arbitrii de box Cristian Ciornia şi Valentin Botez, antrenorul de box Nicu Brânzei şi directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu.
După un moment de reculegere ţinut în memoria celor care au fost antrenorii de box Iosif Mattes şi Florin Butnaru, ultimul plecând în lumea umbrelor în urmă cu doar câteva zile şi care a fost elev al lui Iosif Mattes în anii din urmă, Dan Teodorescu a prezentat programul complet al competiţiei, care se va derula în Sala Polivalentă ieşeană în zilele de sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 16.00 şi duminică, 21 octombrie, de la ora 10.00. Totodată, a fost citită scrisoarea de salut adresată competiţiei şi venită din Israel, de la arh. Eduard Mattes, fiul regratatului Iosif Mattes.
În cuvintele lor, Vasile Cîtea, Cristian Ciornea, dar şi antrenorii de box Nicu Brânzei şi Viorel Soroceanu (foşti elevi ai lui Iosif Mattes) au prezentat aspecte legate de lumea boxului românesc, dar şi a celui ieşean, acolo unde sunt rezultate mulţumitoare, deşi tot mai puţini tineri se îndreaptă spre sălile de box ! Au fost rememorate amintirile unora dintre cei prezenţi, în legătură cu antrenorul de box Iosif Mattes.
Vasile Cîtea a menţionat şi problemele care se manifestă în cadrul conducerii FR Box şi a promis că, în cel mai scurt timp, boxul românesc va fi refăcut din temelii, cu sprijinul oamenilor de specialitate din lumea boxului, cei care, din păcate, acum sunt marginalizaţi ! Tot Vasile Cîtea a anunţat că în perioada 15-18 noiembrie, la Iaşi va avea loc Centura Moldovei la box.
Competiţia de box din Sala Polivalentă ieşeană este structurată pe 12 categorii de greutate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori, cu participarea sportivilor de la mai multe cluburi din România şi Republica Moldova. Intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă, pe durata turneului de box denumit Memorialul Iosif Mattes, va fi liberă ! Turneul este organizat de către CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box, CSŞ Unirea Iaşi şi cu sprijinul firmei Rodotex Iaşi.
DAN TEODORESCU


 

Programul turneului internaţional de box „Memorialul Iosif Mattes”

* La ediţia a 12-a a competiţiei organizate de CS CFR Iaşi participă pugilişti de la 15 cluburi sportive din România şi Republica Moldova

Programul turneului găzduit de Sala Polivalentă ieşeană se prezintă astfel:
Vineri, 19 octombrie 2012:
- Ora 12.00: Cazarea participanţilor din afara Iaşului la Hotelul Sport, de lângă Sala Polivalentă, cu menţiunea că masa de prânz şi cina asigurată de clubul organizator pe durata turneului se vor servi la cantina studenţească din spatele căminului T 8, din complexul Tudor Vladimirescu.
- Ora 13.00: Depunerea unei coroane de flori la mormântul regretatului Iosif Mattes, de la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari
- Ora 14.30: Conferinţa de presă oficială de deschidere a turneului, în incinta restaurantului-pizzerie de la intrarea principală de la Sala Polivalentă
Sâmbătă, 20 octombrie 2012:
- Ora 16.00: Festivitatea de deschidere a competiţiei, cu un moment cultural-artistic şi defilarea sportivilor, manifestare urmată de prima gală de box, cea a semifinalelor;
Duminică, 21 octombrie 2012:
- Ora 10.00: Gala a doua de box, cea a finalelor, cu festivitatea de premiere a sportivilor de pe podium. În cadrul galei va avea loc şi lansarea unei cărţi de poezie, dedicată memoriei marelui sonetist ieşean Mihai Codreanu şi scrisă de dr. Sorin Cotlarciuc, sportiv popicar la echipa de veterani CFR Olimpia ACB Iaşi. Tot în cadrul galei va fi prezentă şi doamna Carmen Parincu, nepoata regretatului antrenor de box Iosif Mattes, care va oficia premierea sportivilor de pe podium la unele categorii de greutate.
Şi-au dat acordul de participare la ediţia a XII-a a Memorialului de box Iosif Mattes 2012 pugilişti de la 15 cluburi sportive, astfel: CSM Ploieşti, UPetrom Petrolul Ploieşti, CSM Botoşani, CSM Brăila, Progym Gheorghieni, CSM Zalău, CSŞ Baia Mare, CSM Bacău, Rapid Bucureşti, Nicolina Iaşi, CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi, CSM-Gladiatorul Iaşi, CS Racoviţă Iaşi, CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi CSŞ Hânceşti (Republica Moldova).
Competiţia de box de la Sala Polivalentă este organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi. Sponsorul turneului de box este firma RODOTEX Iaşi. Intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă din Iaşi, pe durata competiţiei, este liberă !
DAN TEODORESCU 

Rezultate promiţătoare pentru boxerii şi halterofilii de la CS CFR Iaşi

* La Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, ceferistul Ionuţ Anchidin a cucerit medalia de bronz a categoriei 68 kg, iar la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret, Ilie Ciotoiu şi Mădălina Ţibichi s-au clasat pe locurile 6 ş 7 la categoriilor lor de participare

La Râmnicu Vâlcea s-au derulat Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, acolo unde a fost prezent şi ceferistul ieşean Ionuţ Anchidin (13 ani), însoţit de antrenorul Nicu Brânzei. În primul meci al categoriei 68 kg, debutantul Ionuţ Anchidin l-a învins la puncte pe Gabriel Cercel (CSM Călăraşi) şi s-a calificat în semifinale. În penultimul act al competiţiei, într-o gală care a programat 36 de meciuri la cele 18 categorii de greutate, Ionuţ Anchidin (fiu de ceferist din staţia CF Cristeşti Jijia) a avut o evoluţie bună în faţa unui adversar puternic, dar până la urmă a pierdut la puncte întâlnirea cu Leon Gabriel Vlădescu (CS Box Comtech Slatina). Ieşeanul nostru a cucerit totuşi medalia de bronz a categoriei, ceea ce l-a făcut pe antrenorul Nicu Brânzei să declare: “Ionuţ Anchidin face primii paşi în lumea boxului la nivel naţional, el cucerind o merituoasă medalie de bronz la categoria 68 kg. Cu siguranţă vor veni şi alte medalii pe viitor !”.
În zilele următoare, boxerii ceferişti, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, vor participa la turneul internaţional de box găzduit de Sala Polivalentă ieşeană şi denumit Memorialul Iosif Mattes, din perioada 20-21 octombrie. Gala semifinalelor va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, iar cea a finalelor duminică, de la ora 10.00. Conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 14.30, tot la Sala Polivalentă.

* La doar 13 ani, Mădălina Ţibichi a ajuns la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Galaţi

În sportul halterelor, în cadrul Campionatelor Naţionale de tineret (sub 23 ani) de la Oneşti, antrenorul emerit ceferist Dănuţ Fron i-a avut în competiţie pe Ilie Ciotoiu (16 ani, cat. 56 kg) şi Mădălina Ţibichi (doar 13 ani, mezina competiţiei, la cat. 53 kg).
Cei doi sportivi ai clubului CFR Iaşi au avut rezultate onorante pentru vârsta lor şi pentru scurta lor carieră sportivă în lumea halterelor, într-o întrecerea în care adversarii au fost multipli campioni naţionali şi chiar europeni şi cu mult mai în vârstă decât ei. Am consemnat rezultatele:
- Ilie Ciotoiu – locul 6 la aruncat cu o performanţă de 90 kg, locul 7 la smuls cu 68 kg, locul 7 la total cu 158 kg (din 20 de concurenţi);
- Mădălina Ţibichi (care este de câteva zile şi componenta Centrului Olimpic de Excelenţă pentru junioare II de la Galaţi) – locul 7 la aruncat cu 49 kg, locul 7 la smuls cu 38 kg şi locul 7 la total cu 87 kg (din 17 concurente);   
La finalul competiţiei găzduite de noua Sală a Sporturilor “Nadia Comăneci” din Oneşti, antrenorul emerit ceferist ieşean, Dănuţ Fron ne-a declarat: “Ambii mei elevi au avut o comportare excelentă la Oneşti şi ambii sunt în progres. Faţă de aprilie 2012, atunci când a început halterele la CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu a ridicat la Oneşti cu 40 kg mai mult la aruncat şi tot cu 40 kg a progresat şi la smuls. În total a avut un progres extraordinar, de 80 kg. Iar Mădălina Ţibichi, care va concura în continuare pentru CFR Iaşi, chiar dacă ea a fost selecţionată la Centrul Olimpic din Galaţi, deci a ajuns în lotul naţional al României de junioare II, a progresat şi ea cu 3 kg la aruncat, faţă de evoluţia ei din urmă cu două săptămâni. Sunt bucuros că avem sportivi valoroşi în lumea halterelor de la CFR Iaşi şi bine ar fi să avem şi sponsori la această nouă secţie a clubului nostru”.
Să menţionăm că antrenorul emerit Dănuţ Fron face în continuare selecţii pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, pentru copiii născuţi în perioada 1998-2002. Cei doritori să practice halterele pot trimite o solicitare pe adresa de email This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it , unde să-şi lase şi un număr de telefon, de contact.
DAN TEODORESCU

 

Al doisprezecelea gong va bate în curând la Memorialul de box Iosif Mattes

* În perioada 20-21 octombrie 2012, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui turneul internaţional de box denumit Memorialul Iosif Mattes, ajuns la ediţia cu numărul 12.

Ca şi în anii anteriori, competiţia este organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, DJST Iaşi, FR Box, AJ Box, CSŞ Unirea Iaşi. Sponsorul turneului este firma RODOTEX Iaşi. Sunt invitaţi la turneul de box găzduit de Polivalenta ieşeană 48 de sportivi de la mai multe cluburi de profil din ţară şi străinătate, la cele 12 categorii de greutate programate, la cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Vor fi câte 4 boxeri la fiecare categorie, cu o prima gală, cea a semifinalelor programată sâmbătă, de la ora 16.00 (cu un mic spectacol muzical-artistic în deschiderea competiţiei şi cu defilarea sportivilor) şi cu a doua gală programată duminică, de la ora 10.00, cea a finalelor. Clubul Sportiv CFR Iaşi, principalul organizator al evenimentului va acorda celor de pe podium cupe, medalii şi diplome şi va asigura cazarea şi masa sportivilor, antrenorilor, arbitrilor şi oficialilor pe durata turneului. Cazarea celor din afara Iaşului va avea loc la Hotelul Sport, de lângă Sala Polivalentă, iar masa de prânz şi cina va fi oferită la cantina studenţească din complexul Tudor Vladimirescu. 

* Scrisoare din Israel, de la fiul Eduard Mattes

Fiul regretatului antrenor de box Iosif Mattes, arhitectul şi graficianul de renume internaţional Eduard Mattes, care trăieşte de mai mulţi ani în Israel, la Haifa, din motive obiective nu mai poate veni anul acesta la Iaşi, la turneul dedicat memoriei tatălui său, dar a trimis organizatorilor o scrisoare de suflet şi de salut a competiţiei de box de la finele săptămânii, pe care o reproducem în cele ce urmează:
Dragi prieteni,
Nici nu mă gândeam că anul acesta nu ne vom întâlni dar viaţa nu prea te lasă să-ţi faci planuri de lungă durată!
Bunăoară, chiar răposatul meu tată, regretatul IOSIF MATTES, îşi făcuse o listă cu persoanele pe care avea să le invite la a o suta aniversare a sa...!
"Dacă vrei să-l distrezi pe Dumnezeu, fă-ţi planuri de viitor!" grăieşte o zicală din bătrâni.
Cu sufletul suntem, noi, familia, alături de dumneavoastră, de talentaţii pugilişti, antrenori, arbitrii şi organizatori ai "Memorialului Iosif Mattes" aflat la a 12-a ediţie.
Le dorim mult succes participanţilor în înfruntările care-i aşteaptă, arbitrilor, judecată dreaptă şi nepărtinitoare, antrenorilor, multe mulţumiri pentru munca lor asiduă în condiţiile unei Românii în criză iar organizatorilor, jos pălăria pentru tenacitate, puterea cu care înving toate impedimentele care le apar în cale şi mulţumiri fără număr pentru că cinstesc an de an memoria maistrului Mattes care i-a iubit şi le-a fost aproape până în ultima clipă!
Din păcate, lui i s-a alăturat acum câteva zile, după o moarte fulgerătoare şi maistrul FLORIN BUTNARU pe care l-am iubit şi apreciat şi cu care aveam plăcerea să mă întâlnesc an de an la Iaşi.
Fie-le memoria binecuvântată acolo sus, de unde ne privesc cu drag şi de unde, parafrazând titlul unui mare film pe care tatăl meu nu pregeta să-l amintească cu orice ocazie, "Cineva, acolo sus, ne iubeşte!"
Cu stimă, Eduard Mattes
”.
Să mai menţionăm că vineri, pe 19 octombrie, la orele prânzului, va avea loc depunerea unor coroane de flori la mormântul regretatului Iosif Mattes, de la Cimitirul Evreiesc din cartierul ieşean Păcurari şi tot vineri, la ora 14.30, la Sala Polivalentă, în incinta restaurantului de la intrarea principală, va avea loc conferinţa de presă oficială a competiţiei.
Pe durata turneului de box din 20 şi 21 octombrie 2012, intrarea spectatorilor la Sala Polivalentă ieşeană va fi liberă.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...