Box

Ceferistul Constantin Daniel Mocanu s-a „bronzat” la Naţionalele de box pentru tineret


* Competiţia s-a desfăşurat în această săptămână, la Câmpulung Muscel

Timp de mai multe zile, 105 boxeri de la majoritatea cluburilor de profil din ţară au disputat 95 de meciuri în cadrul Campionatelor Naţionale de box pentru tineret, de la Câmpulung Muscel. Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei a fost prezent la concurs cu doi sportivi, Constantin Alexandru Ceapă – cat. 69 kg şi Constantin Daniel Mocanu – cat. 64 kg, dar numai ultimul a fost primit în ring din motive „birocratice”, dar cu acoperire regulamentară.
Actualul pugilist ceferist ieşean Constantin Daniel Mocanu (care a făcut primii paşi în box la CS Nicilina Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicolae Chipirog) a avut o comportare foarte bună la categoria sa de greutate, unde au fost 18 sportivi înscrişi în concurs. În primul tur, Mocanu l-a învins prin abandon în repriza a doua pe Iulian Marius Vâjâiac (CSM Buzău), iar în sferturile de finală s-a impus la puncte în faţa lui Mihai Boerescu (Olimpia Bucureşti, favoritul nr. 2 al cat. 64 kg). În semifinale, din păcate pentru boxul ieşean, Constantin Daniel Mocanu a pierdut la puncte în faţa fostului campion naţional Marius Piţa (CSM Brăila), dar a obţinut totuşi o binemeritată medalie de bronz. În finala categoriei 64 kg, într-un meci extrem de echilibrat, Andrei Gurău (Upetrom Petrolul Ploieşti) l-a învins la puncte pe Marius Piţa (CSM Brăila) şi a devenit campion naţional de tineret. De menţionat că ceferistul Constantin Daniel Mocanu l-a învins recent pe Andrei Gurău, la turneul RING IAŞI.
Vă mai informăm că un alt boxer ieşean, Cristian Parnică (CSM-Gladiatorul) a cucerit şi el medalia de bronz la categoria sa de greutate, la 60 kg.

* O nouă ediţie internaţională a Memorialului de box „Iosif Mattes”

Vă reamintim că în zilele de 20 şi 21 octombrie 2012, în organizarea CS CFR Iaşi, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui o nouă ediţie internaţională a Memorialului de box Iosif Mattes, acolo unde întrecerile de la cadeţi, juniori, tineret şi seniori vor număra 12 categorii de greutate, cu 4 sportivi la fiecare categorie. Au fost invitaţi pugilişti de top din România, Germania, Ucraina, Anglia şi Republica Moldova şi se aşteaptă, în perioada următoare, confirmarea de participare a acestora. Clubul Sportiv CFR Iaşi, pe perioada competiţiei, va asigura gratuit cazarea şi masa participanţilor (sportivi, antrenori, oficiali), de vineri seara (19 octombrie) şi până duminică la prânz (21 octombrie).
Dar până atunci, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, însoţiţi de antrenorul Nicu Brânzei, sunt invitaţi să participe la Cupa Lacu Roşu, de la Gheorghieni, competiţie care va debuta pe 3 august 2012.
DAN TEODORESCU

 

Pugilistul ceferist Alexandru Constantin Ceapă şi-a pus adversarul la podea !

* În această săptămână, la Sala Polivalentă s-a încheiat competiţia RING IAŞI la box, acolo unde clubul CFR-CSŞ Unirea Iaşi a avut doi reprezentanţi, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei

În ultima zi de concurs din cadrul competiţiei RING IAŞI la box (ediţia a 11-a), pugilistul Clubului Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi,  Daniel Constantin Mocanu, a pierdut după o luptă foarte strânsă în faţa lui Marian Piţa, un boxer cu reale calităţi de la CSM Brăila, în cadrul categoriei 64 kg tineret.
În schimb, pugilistul ceferist ieşean Alexandru Constantin Ceapă,  cu toate că mai are multe lucruri de învăţat din punct de vedere tehnic, a reuşit prin calităţile sale fizice, prin lovituri foarte puternice la abdomen să câştige prin RSC în repriza a 3-a în faţa redutabilului boxer  de la CSM Năvadori, Alkabal Al-Peren, în cadrul categoriei 69 kg. Cu un năprasnic upercut de dreapta în plexul solar, Alexandru Constantin Ceapă şi-a pus adversarul în imposibilitate de a se mai ridica de la podea. De menţionat că şi în repriza a 2-a adversarul lui Ceapa a ajuns la podea, în urma unei lovituri primite la ficat.
Suntem multumiţi de evoluţia sportivilor noştri la turneul RING Iaşi, urmând ca până la finalele Campionatului Naţional de tineret din luna iulie să mai lucrăm cu elevii noştri pentru îmbunătăţirea calităţilor tehnico-tactice, pentru a ne întoarce acasă cu cele mai strălucite medalii. Sâmbătă am avut şi o întrevedere cu domnii Georg Barth şi Peter Richter, cărora le-am adresat rugămintea de a înlesni venirea la Iaşi a unei delegaţii de boxeri din Magdeburg - Germania, pe perioada Memorialului Iosif Mattes la box, competiţie organizată de clubul CFR Iaşi în luna octombrie 2012”, ne-au declarat la unison, la finalul turneului RING IAŞI, antrenorii Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi invită tinerii ieşeni şi nu numai de a se înscrie la box, la sala din incinta staţiei CFR Socola, de luni până duminică, între orele 8:30 - 10:30 şi de luni până vineri, după-amiază, între orele 17:00 - 19:00.
DAN TEODORESCU

 

Boxerii ceferişti se remarcă în prima gală de la „Ring Iaşi”

* Timp de trei zile, în perioada 28-30 iunie, Sala Polivalentă găzduieşte ediţia a XI-a a competiţiei de box denumite “Ring Iaşi”

Manifestarea pugilistică ieşeană este organizată de FR Box, Asociaţia Judeţeană de Box Iaşi şi DJST Iaşi. La ediţia care a debutat astăzi la Sala Polivalentă participă 35 de boxeri de la 12 cluburi din ţară, ele fiind CSM Brăila, Olimpia Bucureşti, CSM Giurgiu, CS Petrolul Ploieşti, CSM Petrolul Ploieşti, BC Simion, CS Năvodari, CS Farul Constanţa, CS Nicolina Iaşi, CSŞ Unirea Soroceanu Iaşi, CSM-Gladiatorul Iaşi şi CFR-CSŞ Unirea Iaşi, ultima grupare fiind sub conducerea antrenorilor ceferişti Nicu Brânzei (FOTO) şi Tinu Brânzei.
Joi s-au desfăşurat primele 15 meciuri ale competiţiei, acest turneu având un program inedit, deoarece se boxează după sistemul “fiecare cu fiecare”, la fiecare categorie de greutate, după principiul aplicat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore.
În prima gală, CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi a avut doi sportivi în ring, care au obţinut victorii concludente, astfel: la categoria 64 kg tineret, Constantin Daniel Mocanu l-a învins la puncte pe campionul categoriei Andrei Gurău, de la CS Petrolul Ploieşti, iar la categoria 69 kg, Constantin Alexandru Ceapă l-a învins prin RSC în prima repriză pe reprezentaul Clubului Sportiv Farul Constanţa, Ştefan Tudose.
S-au mai remarcat de la CSM-Gladiatorul Iaşi boxerii Titi Zarafan, Cristi Parnică şi Dragoş Marin, ultimul menţionat învingându-l la puncte, cu o decizie foarte strânsă, pe Marin Pita, de la CSM Brăila.
Vineri, pe 29 iunie, sunt programate 14 meciuri. Sâmbătă, boxeri ceferişti ieşeni Constantin Daniel Mocanu şi Constantin Alexandru Ceapă vor boxa cu Marin Pita (CSM Brăila), respectiv Akbal Al-Peren (CS Năvodari).
Vineri şi sâmbătă, galele de box de la “Ring Iaşi” vor începe la orele 16:00, intrarea spectatorilor în Sala Polivalentă fiind liberă.
După cum ne-au anunţat antrenorii Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei (tată şi fiu), Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi face înscriei pentru secţia de box, la sala din încinta staţiei CFR Socola, de luni până vineri, în intervalele orare 8:30 - 10:30 şi  17:00 - 19:00.
DAN TEODORESCU

 

Tinerii pugilişti ceferişti ieşeni participă la Cupa României de la Brăila

* În perioada 2-6 aprilie 2012, în sala de jocuri a Clubului Sportiv Municipal din Brăila se vor desfăşura întrecerile Cupei României la box pentru tineret, la care participă pugiliştii din ţară cu vârste de 17 şi 18 ani

Printre participanţi se vor afla şi trei boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Constantin “Tinu” Brânzei. Ei sunt Marius Ionuţ Mardar (cat. 49 kg), Florin Ovidiu Goian (cat. 60 kg) şi Ionuţ Andronache (cat. 64 kg). “Mergem la Brăila să cucerim locuri pe podium, boxerii noştri sunt bine pregătiţi şi motivaţi în acest sens”, ne-a declarat în această seară, direct din Sala de Box din Gara Socola, a Clubului Sportiv CFR Iaşi, antrenorul secund Tinu Brânzei.
Competiţia de pe malurile Dunării este organizată de Federaţia Română de Box şi CSM Brăila, iar printre invitaţii de marcă ai organizatorilor figurează nume cunoscute din boxul românesc, precum Rudel Obreja, Leonard Doroftei, Titi Tudor şi Alec Năstac.
DAN TEODORESCU

 

Pugilistul ceferist Constantin-Alexandru Ceapă s-a „bronzat” la Târgu Mureş

* Clubul Sportiv RingBox Târgu Mureş şi Primăria Municipiului Târgu Mureş, cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Mureş organizează până pe 22 martie 2012, Cupa României la box pentru juniori

Întrecerile au fost rezervate boxerilor în vârstă de 15-16 ani, la toate categoriile de greutate: 46 kg, 48 kg, 50 kg, 52 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63 kg, 66 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg şi +80 kg. Printre grupările sportive participante s-au aflat şi cluburile CFR-CSŞ Unirea Iaşi, CSM-Gladiatorul Iaşi şi Soroceanu-CSŞ Unirea Iaşi.
Sub conducerea lui Nicu Brânzei, clubul ceferist ieşean a participat la competiţia de la Târgu Mureş cu cinci sportivi, ei fiind Bogdan-Ştefan Butnaru (cat. 46 kg), Vlăduţ Iacob (cat. 52 kg), Bogdan Aftanase (cat. 57 kg), Alexandru Burduţă (cat. 60 kg) şi Constantin-Alexandru Ceapă (cat. 70 kg). Primii patru menţionaţi au fost eliminaţi în primele două tururi ale competiţiei şi nu au reuşit să urce pe podium. În schimb, tânărul Constantin-Alexandru Ceapă a boxat astăzi seară în semifinalele categoriei 70 kg, unde a pierdut greu la puncte în faţa lui Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti), dar a reuşit totuşi să cucerească o medalie de bronz.  
La competiţia găzduită de către Sala Sporturilor din Târgu Mureş, în finalele de joi, 22 martie, va fi prezent şi ieşeanul Marcel Zarafan (CSM), în cadrul categoriei 54 kg. Zarafan s-a calificat în finala categoriei, după ce astăzi, în semifinale, adversarul său nu s-a prezentat în ring, din cauza unor probleme medicale.
DAN TEODORESCU

 

Verii Dragoş şi Alexandru Marin – argint şi bronz la Cupa României de box de la Pecica


* În sala de sport a localităţii Pecica, de lângă Arad, s-au disputat vineri seară meciurile finale de la Cupa României 2012 la box amator pentru seniori, clubul din Bacău condus de antrenorul Relu Auraş reuşind să îşi adjudece nu mai puţin de şase medalii de aur

Ion Băluţă şi Georgian Nyeki au fost surprizele competiţiei, învingând în ultimul act componenţi ai lotului naţional. Să mai remarcăm că verii Dragoş Marin (CSM-Gladiatorul Iaşi) şi Alexandru Marin (CFR Iaşi / FOTO) au urcat şi ei pe podium, primul obţinând argintul de la categoria 60 kg, iar al doilea medalia de bronz de la categoria 56 kg, după ce a fost învins în semifinale de Ionuţ Băluţă, câştigătorul categoriei.
Rezultatele din gala finală au fost următoarele:
- 49 kg – Ştefan Caşlarov (Bacău) l-a învins la puncte pe Ovidiu Berceanu (Reşiţa)
- 52 kg – Maike Cioacă (Bacău) a câştigat prin neprezentare cu Sabin Petrea (Brăila)
- 56 kg – Ion Băluţă (Năvodari) a câştigat la puncte cu Iulius Poczo (Dinamo)
- 60 kg – Alexandru Cucereanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Dragoş Marin (CSM-Gladiatorul Iaşi)
- 64 kg – Georgian Nyeki (Silva Arad) a câştgat la puncte cu Daniel Bădulescu (Dinamo)
- 69 kg – Ionuţ Gheorghe  (Farul) l-a bătut la puncte pe Flavius Biea (Timişoara)
- 75 kg – Cătălin Paraschiveanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Alexandru Bibilicea (Reşiţa)
- 81 kg – Petrică Ciobanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Bogdan Niculae (Steaua)
- 91 kg – Cezar Juratoni (Dinamo) a câştigat la puncte cu Mirel Jitaru (Bacău)
- +91 kg – Mihai Nistor (Bacău) a câştigat prin neprezentare cu Petrişor Gănănău (Bacău)
Au mai participat la Cupa României de box de la Pecica şi alţi trei boxeri ieşeni, Marius Ionuţ Mardar (CFR-CSS Unirea Iaşi, cat. 49 kg), Florin Ovidiu Goian (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 60 kg) şi Traian Lupu (CSM-Gladiatorul Iasi, cat. 64 kg), dar ei nu au reuşit să urce pe podiumul de premiere, pierzând în primele tururi ale competiţiei.
În altă ordine de idei, să menţionăm că sportivii şi antrenorii prezenţi la Cupa României pentru seniori, organizată în sala de sport a localităţii Pecica, s-au declarat dezamăgiţi total de organizare. De la ring şi până la transport, oamenii careului magic au fost supăraţi de faptul că la a doua competiţie ca importanţă din boxul amator românesc au avut parte de asemenea condiţii.
“În primul rând, competiţie nu a avut loc la Arad, aşa cum ne-am aşteptat, ci la Pecica, o localitate aflată la câţiva kilometri. În fiecare zi, trebuia să aşteptăm de la Arad un autocar la ora 14:00, iar indiferent la cât boxam, ne întorceam tot cu el, seara, după ora 21:00. Dacă aveam printre primii meciul nostru, atunci eram obligaţi să stăm în sală până termina şi ultimul”, ne-a spus unul dintre pugilişti.
Marea dezamăgire a fost însă ringul. “Nu mi-a venit să cred când am văzut ce ring a fost la Pecica. Abia stătea să nu cadă, iar corzile parcă erau din gumă de mestecat. Un sportiv de la Arad (NR - Ruben Stoia) era să moară din cauza faptului că erau slabe acele corzi. A căzut direct în cap de pe ring. Au fost mari probleme din cauza asta. Oamenii de acolo şi-au luat banii şi nu i-a mai interesat nimic. Sunt dezgustat de ce s-a întâmplat”, s-a plâns şi unul dintre antrenori.
În plus, la finale, stupefacţie. Din 10 meciuri, trei nu s-au mai disputat după ce unul dintre pugiliştii finalişti ai categoriei nu s-a mai prezentat la gală. “Am rămas şocaţi. Tu ai şansa să câştigi un trofeu şi nu te prezinţi. Competiţia a ajuns să fie bătaie de joc”, a mai declarat unul dintre antrenorii prezenţi la competiţia de la Pecica.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...