Box

Boxerii de la CFR Iaşi se mută în Republica Moldova

* Elevii lui Nicu Brânzei vor lua parte la Cupa Oraşului Hînceşti, din perioada 13-15 mai 2011

Timp de trei zile, trei sportivi ai clubului CFR Iaşi vor participa la Cupa Oraşului Hînceşti, în Republica Moldova, la o competiţie de box organizată conform regulilor AIBA la seniori, tineret, juniori şi cadeţi. După cum ne-a declarat organizatorul local Igor Untilă, premierea sportivilor şi cazarea delegaţiilor venite din afara Republicii Moldova vor fi asigurate de Şcoala Sportivă din Hînceşti. De la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, vor fi prezenţi trei boxeri în competiţia din stânga Prutului, ei fiind Alexandru Marin (FOTO / seniori, la cat. 56 kg), Ionuţ Andronache (juniori, cat. 60 kg) şi Ştefan-Bogdan Butnaru (cadeţi, cat. 38 kg). Tot la Hînceşti se află în pregătiri şi lotul naţional de juniori al României, acolo unde este inclus şi ex-ceferistul ieşean Gheorghe Jugan, care se află acum legitimat, prin acordul părţilor, la Şcoala de box Leonard Doroftei-Petrom Petrolul Ploieşti.

Continuare...

 

Alexandru Marin a debutat în Euroliga Boxing One

* Boxerul de la CFR Iaşi, însoţit de antrenorul Nicu Brânzei, a evoluat pentru Silva Lazăr Motorul Arad împotriva formaţiei Timişoara Lions (vezi FOTO)
 

Silva Lazăr Motorul Arad a debutat într-o nouă ediţie a Euroligii Boxing One, o competiţie unde în sezonul trecut elevii maestrului Florian Barna au reuşit să atingă semifinalele. Arădenii i-au avut recent ca adversari pe timişorenii de la Banatul, care evoluează sub titulatura de Timişoara Lions, cele şapte meciuri desfăşurându-se sub privirile a peste 500 de iubitori ai boxului, prezenţi în Atrium Center. Gruparea de pe Bega are ambiţii mari în această ediţie, apelând la pugiliştii lotului naţional, acest lucru aducându-le şi victoria în faţa arădenilor. Este adevărat, după meciuri disputate, cu mult box de calitate, lucru explicabil prin valoarea celor care au urcat în ring. A fost la final 9-5 pentru Timişoara, arădenii păstrând însă şanse reale de a depăşi faza grupelor.

Continuare...

 

SCM Bacău şi Dinamo Bucureşti şi-au tăiat partea leului la Cupa României de box

* În competiţia de pe teren propriu, boxul ieşean a cucerit trei medalii, aur prin Traian Lupu, argint prin ceferistul Alexandru Marin (VEZI GALERIA FOTO) şi bronz prin Dragoş Marin

Timp de patru zile, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit Cupa României la box pentru seniori, în organizarea FR Box, DJST Iaşi şi AJ Box Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean şi Consiliul Judeţean Iaşi. În finalele din această seară, vizionate de peste 1.000 spectatori, la tribuna oficială s-au aflat prefectul Dragomir Tomaşeschi, subprefectul Bogdan Şaramet, vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei, consilierul local Sorin Iacoban, coordonatorul regional ANST Ciprian Paraschiv, preşedinţii de cluburi ieşene cu sportivi prezenţi pe ring, în speţă George Radu Pipa (CFR Iaşi) şi Nucu Antohi (CSM Iaşi). Principalul organizator pe plan local a fost consilierul judeţean şi preşedintele AJ Box Iaşi, Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte al FR Box nu cu mult timp în urmă.

Continuare...

 

Ieşenii Alexandru Marin şi Traian Lupu se califică în finalele Cupei României la box

* După o luptă pierdută în faţa băcăuanului Cătălin Sandu, ieşeanul Dragoş Marin a rămas doar cu medalia de bronz a competiţiei găzduite de Sala Polivalentă de pe malurile Bahluiului

În această seară, în faţa a 1.000 spectatori, s-au încheiat cele 20 de partide din cadrul semifinalelor Cupei României la box pentru seniori, competiţie găzduite de Sala Polivalentă din Iaşi. Gazdele au fost reprezentate la trei categorii de greutate, prin pugiliştii Alexandru Marin, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi (antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin Brânzei / FOTO), Dragoş Marin şi Traian Lupu, ambii de la CSM-Gladiatorul Iaşi (antrenori: Constantin Dreer şi Dumitru Agavriloaie).
Întrecerile au avut loc în două gale, cele cu nr. 5 şi 6, între ele fiind o pauză de circa 10 minute.
În cadrul categoriei 56 kg, în cel mai frumos meci al primei gale, ceferistul ieşean Alexandru Marin, la doar 19 ani, singurul boxer român care a concurat anul trecut la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore l-a întâlnit pe experimentatul Iulius Poczo (Dinamo Bucureşrti), un “vulpoi” al ringului de mulţi ani !

Continuare...

 

Ceferistul Alexandru Marin îşi urmează vărul, Dragoş Marin, în semifinalele Cupei României la box

* În Sala Polivalentă din Iaşi au fost programate în această seară ultimele partide din sferturile de finală ale competiţiei

Cupa României de box pentru seniori a atras astăzi în Sala Polivalentă ieşeană un număr de circa 800 spectatori, în cea de-a doua zi a competiţiei organizate de FR Box, AJ Box Iaşi şi DJST Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean şi Consiliul Judeţean Iaşi. După ce ieri, ieşeanul Dragoş Marin (CSM-Gladiatorul) a făcut pasul spre semifinale după victoria obţinută în sferturi, iată că în această seară alţi doi pugilişti locali au obţinut victorii preţioase, care i-au propulsat în penultimul act al competiţiei. În cadrul categoriei 56 kg, Alexandru Marin, tânăra speranţă de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, asistat la colţul ringului de Nicu Brânzei şi Constantin „Tinu” Brânzei, a luptat cu mult curaj împotriva „marinarului” Mihai Oprea (Farul Constanţa), pe care l-a învins clar la puncte, cu o decizie de 4-1 (vezi FOTO).

Continuare...

 

Rudel Obreja este prezent la Cupa României de box de la Iaşi

* La şedinţa tehnică din această dimineaţă, găzduită de „Sala Mare” a Primăriei Municipiului Iaşi, Rudel Obreja a anunţat că nu-şi va da demisia din funcţia de preşedinte al FR Box, dar că sportivii şi antrenorii români vor putea participa la competiţiile sub egida AIBA

În perioada 29 martie-1 aprilie 2011, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 80 de pugilişti de la mai multe cluburi din ţară. Pe fiecare categorie de greutate, prezenţa în competiţie se prezintă astfel: 49 kg (7 boxeri participanţi), 52 kg (5), 56 kg (12), 60 kg (7), 64 kg (14), 69 kg (7), 75 kg (6), 81 kg (9), 91 kg (8), +91 kg (5). În cele patru zile de concurs, fiecare gală va debuta la ora 16.00, intrarea spectatorilor în Sala Polivalentă din Iaşi fiind liberă. Astăzi vor avea loc 23 meciuri, miercuri vor fi 17 meciuri, joi, în semifinale, vor fi 20 meciuri, iar vineri vor avea loc finalele competiţiei, la cele 10 categorii de greutate fiind programate tot atâtea partide.

Continuare...

 
Mai multe articole...