Culturism-Fitness

Două medalii la nivel balcanic pentru talentatele culturiste de la CS CFR Iaşi

România a ocupat locul I pe națiuni la Campionatele Balcanice de Culturism și Fitness desfășurate pe 28 şi 29 aprilie 2017, la Bar, în Muntenegru. România a cucerit 15 medalii la această competiţie balcanică, dintre care 5 medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz.
Cu această zestre de medalii, sportivii români au obținut cea mai bună clasare din istoria participării la competiția balcanică. Printre medaliaţi s-au aflat şi două sportive de la CS CFR Iaşi, acolo unde sunt antrenate de emeritul Petru Ciorbă.
Ieşeanca Florina Rusu a cucerit o medalie de argint la "WOMEN'S PHYSIQUE OPEN", iar Marinela Ungureanu o medalie de bronz la "MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN".
Medaliaţii delegaţiei României la "Balcaniada" de la Bar au fost următorii sportivi:
- AUR: DUMITRAN CĂTĂLINA (JUNIOR WOMEN'S BIKINI-FITNESS, 166 cm), MATEESCU ALIN (MASTER MEN'S BODYBUILDING, cat. 40-49 ani), ALBULESCU ALEXANDRU (GAMES CLASSIC BODYBUILDING, +175 cm), GIURGIU EMIL (MEN'S BODYBUILDING, cat. 70 kg), MATEESCU ALIN (MEN'S BODYBUILDING, cat. 90 kg).
- ARGINT: PANĂ SEBASTIAN (JUNIOR MEN'S PHYSIQUE, 178 cm), DILGANU PAUL (JUNIOR MEN'S FITNESS OPEN), TUCHILĂ CORINA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU EMIL (MASTER MEN'S BODYBUILDING, cat. 40-49 ani), RUSU FLORINA (WOMEN'S PHYSIQUE OPEN), FIRICĂ CRISTIAN (MEN'S BODYBUILDING, cat. 80 kg).
- BRONZ: STANCU EDUARD (JUNIOR MEN'S BODYBUILDING, cat. 75 kg), DUMITRU DAN ALEXANDRU (JUNIOR MEN'S BODYBUILDING, cat. +75 kg), UNGUREANU MARINELA (MASTER WOMEN BODYFITNESS OPEN), GIURGIU IULIANA (WOMEN'S PHYSIQUE OPEN).
Pentru site-ul FRCF, prof. Gabriel Toncean, în dublă calitate, de președinte al Federației Balcanice de Culturism și Fitness și de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness a menţionat: "Felicit pe toţi componenții lotului pentru rezultatul obținut, totodată cluburile și antrenorii pentru implicarea și sprijinul pe care mi-l acordă, pentru a menține trendul ascendent, pe care se află culturismul românesc. Avem toate premizele să credem că 2017 va fi cel mai bun an pentru culturismul românesc, ținând cont că în noiembrie organizăm, la Bistrița, Campionatele Mondiale de Culturism și Fitness, iar la Campionatele Europene, ce se desfășoară la în Spania, suntem extrem de bine cotați pentru a câștiga mai multe categorii".
Ediția din acest an a Campionatelor Balcanice se desfășoară în două competiții distincte. Prima, cea desfășurată deja la Bar, a reunit disciplinele Bodybulding, Fitness și Bodyfitness, iar a doua va reuni sportivii de la Men’s Physique, Classic Bodybuilding și Bikini Fitness, într-un eveniment organizat la Cacak (Serbia), în perioada 12-14 mai 2017.
De asemenea, România va participa la Campionatele Europene de Culturism și Fitness de la Santa Susanna (Spania), care vor avea loc în intervalul 3-8 mai 2017.
Pentru "Europenele" din Spania, România va deplasa un lot alcătuit din 40 de sportivi și de oficiali.
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Marinela Ungureanu, medalie de bronz la CN de culturism şi fitness de la Târgu Mureş

În zilele de 1 şi 2 aprilie 2017, finalele Campionatelor Naţionale de Culturism şi Fitness - Cadeţi, Juniori şi Masters s-au desfăşurat în Sala Mare a Centrului Cultural "Mihai Eminescu" din Târgu Mureş.
Duminică, 2 aprilie, în cadrul concursului de masters, la "women body fitness open", la categoria 35-44 ani, sportiva Marinela Ungureanu, de la CS CFR Iaşi, a cucerit o preţioasă medalie de bronz. 
"Marinela a avut în acest an o concurenţă mult mai mare decât la competiţia de anul trecut şi de aceea medalia de bronz de acum e şi mai preţioasă!", ne-a declarat antrenorului emerit ceferist ieşean Petru Ciorbă.
Campionatele Naționale de Culturism și Fitness au fost organizate de Federația română de specialitate, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, și asociația cluburilor de culturism și fitness din județul Mureș. Din această asociere fac parte cluburile BB Lacta Târgu Mureș, Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș, Clubul Sportiv Tineretului Târgu Mureș, Clubul Sportiv Voința-Sebastiano Reghin, Energy Fit Târgu Mureș, Retro Gym Târgu Mureș, Titanic Bodybuilding Târgu Mureș.
De menţionat că, în perioada 28-30 aprilie 2017, la Bar (Muntenegru) va avea loc Campionatul Balcanic de culturism şi fitness. Printre participanţi se va afla şi sportiva Florina Rusu, tot de la CS CFR Iaşi, care va concura la categoria "women physique". Să-i dorim mult succes!
DAN TEODORESCU

 

La secţia ceferistă de culturism-fitness: Două sportive - două medalii!

Secţia de culturism-fitness de la CS CFR Iaşi are în prezent două sportive legitimate, la senioare, care se pregătesc sub conducerea antrenorului emerit Petru Ciorbă.
În anul 2016, cele două sportive au cucerit două medalii, la competiţiile la care au participat.
Cea mai bună performanţă a obţinut-o Florina Rusu, care a cucerit medalia de bronz în cadrul Campionatelor Balcanice de la Knjazevac (Serbia), la "Women's Physique" - la OPEN.
O medalie de argint, în cadrul Campionatelor Naţionale de culturism-fitness, de la Şimleul Silvaniei, a cucerit ceferista Marinela Ungureanu, la Bodyfitness masters - cat. 35-44 ani, la OPEN. 

* Ceferistul Ilie Ciotoiou va "ridica" alte medalii europene?

Pe plan internaţional, în perioada 2-10 decembrie 2016, la Eilat (Israel), în cadrul Campionatelor Europene de haltere pentru tineret (U 23), la categoria 56 kg va concura şi ieşeanul Ilie Ciotoiu. La aceste "Europene", conform protocolului cu CSM Cluj (acolo unde ieşeanul Ciotoiu concurează la seniori), Ilie Ciotoiu va concura doar pentru CS CFR Iaşi (la tineret), acolo unde a fost descoperit de antrenorul emerit Dănuţ Fron.
Ilie Ciotoiu va intra în competiţia europeană din Israel în ziua de luni, pe 5 decembrie 2016, şi are şanse la un loc pe podium, având a doua performanţă la "totalul olimpic", dintre toţi halterofilii care vor intra în concurs.
Vă reamintim că în 2016, în cadrul Campionatelor Mondiale de popice de la Novigrad (Croaţia), tânărul Ştefan Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi), alături de Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) a cucerit medalia de bronz în proba de perechi mixte, la cadeţi (U 18). Tot la CM popice de la Novigrad, dar la seniori, perechea Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) s-a clasat pe un merituos loc 5-8 (sferturi de finală), în proba de tandem mixt, sub conducerea antrenorului federal Remus Antimirescu, care pregăteşte şi echipa CFR Olimpia ACB Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

La culturism, medalii de aur şi argint pentru elevii lui Petru Ciorbă

La acest sfârşit de săptămână, pe 4 şi 5 septembrie 2015, Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu a găzduit Campionatele Naţionale la Culturism Seniori, Women Physique, Perechi şi Masters.
La culturism, la cat. 85 kg, medalia de aur şi titlul de campion naţional a revenit lui SERGIU GIANTĂU (FOTO), de la CS CFR IAŞI, acolo unde este antrenat de binecunoscutul Petru Ciorbă. Pe locurile următoare s-au clasat: 2. ALDEA DAN TRAIAN (CS CENTURION SIBIU); 3. SAND SILVIU IOAN (CS CULTURISM TINERETUL TG. MUREŞ); 4. MOROŞAN ROBERT (BODY GYM DEVA); 5. NALICIADJI VLADISLAV (CS CENTURION SIBIU).
Tot la culturism seniori, dar la cat.100 kg, medalia de aur a revenit lui CONSTANTIN ANDREI IFRIM (CSM IAŞI), urmat pe podium de FORGACI HORAŢIU (CS VOINŢA SEBASTIANO REGHIN).
Câştigătorului Openului la culturism seniori a fost DANIEL RACOVEANU (CS CHAMPIONS GYM BUCUREŞTI), care s-a impus şi la categoria 95 kg.
Să mai menţionăm că MARINELA UNGUREANU (CS CFR Iaşi), pregătită tot de antrenorul emerit Petru Ciorbă, a devenit vicecampioană naţională la bodyfitness masters.
DAN TEODORESCU
*** Vizionaţi aspecte de la CN culturism de la Sibiu doar aici:
http://livestream.com/accounts/2814066/events/4311569


 

Clubul Sportiv CFR Iaşi mulţumeşte public firmei TAGonSoft !

Culturistul Andrei Costel „Bebe” Vasiliu, legitimat la CS CFR Iaşi, va reprezenta România şi municipiul Iaşi la Campionatele Europene de Seniori Bodybuilding Classic, din 13-18 mai 2015, de la Santa Suzana, din Spania. Deoarece costurile de participare sunt foarte mari, unele firme au sărit în ajutorul lui Bebe Vasiliu, cu un sprijin financiar deloc de neglijat. CS CFR Iaşi mulţumeşte conducerii SC TAGonSoft Iaşi pentru sprijinul acordat în acest caz şi prezintă în continuare câteva dintre activităţile firmei respective, cu un articol de sinteză în limba română şi respectiv engleză.

*** TAGonSoft este o tânără companie ieșeană care dezvoltă produse software pentru platforme mobile, în special de aplicații pentru iOS, Android și Windows Phone.
Compania a creat aplicații unice, menite să acopere cât mai multe nevoi ale utilizatorilor, de la jocuri captivante (Santa Night) la modalități atractive de a trimite mesaje în funcție de stări și sărbători (Holiday Wishes), de la asistență virtuală (moni.ai) la Planbox - posibilități ajutătoare în crearea proiectelor, pentru tine și întreaga echipă (aplicații mobile pentru  instrumentul de management al proiectelor Planbox).
Folosindu-se metodoligii agile, echipa obține eficiență sporită în timp rapid de negociere, oferind feedback în timp real.

*** TAGonSoft is a young company adjusted on mobile development services, oriented on mobile application development for iOS, Android,  and Windows Phone.    
The company has created its own mobile applications which cover user’s different needs, from games (Santa Night) to interesting ways of sending messages (Holiday Wishes), from virtual assistance (moni.ai) to accessible tools like Planbox (the application is a client for agile project management tool Planbox).
The maintenance attempts improved efficiency and faster time to market with agile development practices, offering real time feedback.
DAN TEODORESCU

 

CALENDARUL INTERN ŞI INTERNAŢIONAL AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE CULTURISM ŞI FITNESS – 2015

1. Adunare Generala Ordinară 2015
28.02.2015
Bucureşti – la Federatia Romana de Baschet – Bd. Basarabia, nr. 39, Sector 2
Etajul 1 - în Sala de conferinţe Mihai Nedeff Orele 10:00

2. Campionat Naţional – Etapă de Zonă – ZONA D (Judeţele: BZ, BR, BC, TL, GL, VR, VS, NT, IS, SV, BT)
Categorii de concurs:
 Culturism Seniori: 70 kg, 80 kg, 90 kg, +90 kg;
 Women Physique Senioare: Open;
 Women Physique Junioare: Open
 Culturism Juniori Mici (II): Open;
 Culturism Juniori Mari (I): 75 kg, +75 kg;
 Bikini Fitness Senioare: 166 cm, +166 cm;
 Bikini Fitness Junioare: Open;
 Fitness Seniori: Open;
 Fitness Senioare: Open;
 Fitness Junioare: Open;
 BB Clasic Seniori: 175 cm, +175 cm;
 BB Clasic Juniori: Open;
 Body Fitness Senioare: Open;
 Body Fitness Junioare: Open;
 Men Physique Seniori: 174 cm, +174 cm;
 Men Physique Juniori: Open.

3. Campionat Naţional – Etapă de Zonă – ZONA C (Judeţele: BN, MS, AB, SB, HR, BV, CV)
14.03.2015
Făgăraş

4. Campionat Naţional – Etapă de Zonă – ZONA A (Judeţele: GJ, MH, DJ, OT, VL, AG, TL, GR, DB, PH, IF, B, IL, CL, CT)
29.03.2015
Otopeni

5. Campionat Naţional – Etapă de Zonă – ZONA B (Judeţele: SM, MM, SJ, BH, CJ, AR, TM, CS, HD)
04.04.2015
Băile Felix / Oradea

6. Seminar pregătire şi perfecţionare antrenori şi arbitrii
17.04.2014
Iaşi

7. Seminar educativ ANAD
17.04.2014
Iaşi

8. Campionatul Naţional - Cadeti, Cadete, Juniori, Junioare
Categorii de concurs:
 Fitness Cadeti Baieti > 12; 13 - 15
 Fitness Cadeti Fete > 7 ani; 8 - 9 ani; 10 - 11 ani; 12 - 13 ani; 14 - 15ani;
 Culturism Juniori Mici 60 kg; 70 kg; +70 kg;
 Women Physique Junioare – Open;
 Men Physique Juniori – 174 cm; +174 cm;
 Culturism Juniori Mari 65 kg; 70 kg; 75 kg; 80 kg; +80 kg
 Fitness Junioare -163 cm; +163 cm
 Fitness Juniori – Open
 Body fitness Junioare 163 cm; +163 cm
 Bikini Fitness Junioare 163 cm; +163 cm
 BB Clasic Juniori – Open*
17 – 19.04.2015
Iaşi
Mall Palace 2

9. Balkan Championships
Categorii de concurs:
 Juniori Bodybuilding: 75 kg, + 75 kg;
 Juniori Women Bikini Fitness: 163 cm, +163 cm;
 Senior Women Bikini Fitness: 163 cm, +163 cm;
 Women’s Physique – Open;
 Women’s Body Fitness – Open;
 Women’s Fitness – Open;
 Men’s Fitness – Open;
 Men’s Physique: 178 cm, +178 cm;
 Men’s Classic Bodybuilding: 175 cm, 180 cm, +180 cm;
 Master Men’s Bodybuilding (Over 40 years of age): Open;
 Senior Men’s Bodybuilding: 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, +100 kg;
 OPEN: Junior Men Bodybuilding;
 OPEN: Junior Women Bikini Fitness;
 OPEN: Senior Women Bikini Fitness;
 OPEN: Men’s Physique;
 OPEN: Men’s Classic Bodybuilding;
 OPEN: Senior Men’s Bodybuilding.
01 - 03.05.2015
REGHIN
ROMÂNIA

10. European Bodybuilding & Fitness Championship Juniori Seniori si Masters si CONGRES EUROPEAN
12 - 17.05.2015
Santa Susana
SPANIA

11. Campionatul National Masters M + F
Mai 2015

12. World Childrens Championship
13 - 15.06.2015
NOVI SAD
SERBIA

13. Campionatul Naţional de Seniori, Senioare – Culturism, BB Clasic, Women Physique, Perechi
Septembrie 2015
SIBIU

14. Seminar pregatire si perfectionare antrenori si arbitrii
Septembrie 2015
SIBIU

15. Campionatul Naţional de Seniori, Senioare – Fitness, Body fitness, Bikini fitness, Men Physique
Septembrie 2015
CLUJ

16. Seminar educativ ANAD
Septembrie 2015

17. CUPA FEDERAŢIEI (categoriile de la Cupa României)
REGHIN

18. CUPA ROMÂNIEI:
 Culturism Seniori: 70 kg, 80 kg, 90 kg, +90 kg;
 Women Physique Senioare: Open;
 Women Physique Junioare: Open;
 Culturism Juniori: Open;
 Bikini Fitness Senioare: 166 cm, +166 cm;
 Fitness Seniori: Open;
 Fitness Senioare:Open;
 BB Clasic Seniori: 175 cm, +175 cm;
 Body Fitness Senioare: Open;
 Men Physique Juniori: Open;
 Men Physique Seniori: 174 cm, +174 cm.
Octombrie 2015
Sâncraiu de Mureş
ROMÂNIA

19. WORLD MEN Championship & World Classic Bodybuilding Championship & CONGRES
06 - 11.11.2015
SPANIA

20. IFBB World Fitness Championship
13 - 16.11.2015
BUDAPESTA
UNGARIA

21. World Junior & Masters Championship

22. Campionatul European de Fitness Copii

*Calendarul a fost stabilit in urma sedintei de BF din data de 16.01.2014, in baza calendarului international de la acest moment şi a solicitărilor primate din partea cluburilor afiliate. Pentru cei interesaţi să organizeze competiţii avizate FRCF, sunt rugaţi să se adreseze o solicitare oficială la: This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it . (FRCF)

 
Mai multe articole...