Culturism-Fitness

Simona Ursache, semifinalistă la „Ms. Fitness” din Spania

* În „Plaza de Almansa” din San Javier – Murcia (Spania), timp de trei zile a avut loc Campionatul Mondial de culturism-fitness NAC 2010

La competiţia la care au participat foarte mulţi sportivi şi sportive cu performanţe notabile pe plan mondial, din multe ţări ale lumii, s-a aflat şi delegaţia României, condusă de bucureşteanul Florin Uceanu. La categoria „Ms. Fitness”, aflată la debut într-o competiţie mondială, a concurat şi Simona Ursache (FOTO / 24 ani, de la CFR Iaşi) care a ajuns până în faza semifinalelor, unde a ocupat un onorant loc 8, primind şi o medalie în acest sens. În faza finală a probei, unde au ajuns primele cinci din cele zece participante în semifinale, s-a impus rusoaica Yulia Podolskaya, care a cucerit medalia de aur. Toate participante au concurat la trei probe, precum proba cu poziţiile obligatorii de concurs, programul liber şi proba în rochie de seară.

Continuare...

 

Ceferista Simona Ursache, în careul de aşi la “Balcaniada” din Serbia

* Localitatea Varvarin a găzduit recent Campionatele Balcanice de culturism şi fitness, delegaţia României fiind condusă de vicepreşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Petru Ciorbă, antrenor la CFR Iaşi şi fost dublu campion mondial în urmă cu puţini ani

Delegaţia României care a participat recent la Balcaniada de culturism şi fitness de la Varvarin (Serbia) s-a întors fără medalii, dar cu o clasare în careul de aşi la două categorii de concurs. România a participat cu 7 sportivi la Varvarin, printre ei fiind şi Simona Ursache (FOTO), de la Clubul Sportiv CFR Iaşi, acolo unde se pregăteşte de mai mulţi ani cu Petru Ciorbă, nimeni altul decât conducătorul României la această competiţie din Serbia, unde au participat şapte ţări, patru dintre ele fiind din fostul spaţiu ex-iugoslav, apoi Grecia, Bulgaria şi ţara noastră. Competiţia a fost în sistem open, unele categorii de concurs fiind comasate şi din această cauză concursul a fost extrem de dificil pentru mulţi competitori de la categoriile mai mici! Spre cinstea ei, tânăra ieşeancă Simona Ursache a ajuns în finala de şase şi apoi a ocupat locul 4, după trei concurente din fosta Iugoslavie, dar înainte de adversara ei tradiţională din ţară, Ana Maria Zvâncă (Farul Constanţa), care s-a clasat doar pe locul 5.
La culturism, în proba de perechi, România a mai obţinut un loc 4, prin cuplul Emilia Pantea (CS Călăraşi) - Octavian Mihăiţă (CS BodyGym Deva).

Continuare...

 

Argint şi bronz pentru culturiştii ceferişti la “Naţionalele” de la Braşov

Sub conducerea dublului campion mondial Petru Ciorbă, sportivii clubului CFR Iaşi, Paula Chihaia (foto) şi Vlad Pihureac, au urcat pe podiumul competiţiei de sub Tâmpa

 

Sâmbătă, la Braşov s-au derulat Campionatele Naţionale de culturism pentru seniori şi senioare. La senioare, la “+55 kg”, Paula Chihaia (CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 2 şi a cucerit medalia de argint a categoriei. În întrecerea masculină, la categoria 75 kg, Vlad Pihureac (CFR Iaşi) a cucerit o medalie de bronz, după ce a terminat concursul pe locul 3. La categoria 80 kg, Ovidiu Băetu (tot de la CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 4, fiind la un pas de o medalie. Fiind epuizaţi după concursul individual, Vlad Pihureac şi Paula Chihaia au refuzat participarea în proba de perechi, după cum ne-a declarat antrenorul emerit ieşean Petru Ciorbă, care a mai menţionat: “Valoarea competiţiei de la Braşov a fost mai mare ca cea de anul trecut, noi cucerind acum două medalii, una de argint şi cealaltă de bronz, deşi ne doream poate mai mult! Dar având în vedere că Paula Chihaia vine din body-fitnees, iar Vlad Pihureac din body-building clasic, acum, la culturism, pot să mă declar mulţumit de evoluţia lor”. După cum ne mai spunea acelaşi Petru Ciorbă, la finalele de la Braşov a fost prezent şi constănţeanul Jorj Onciuleanu, preşedintele Federaţiei Române de Culturism-Fitness, care este şi el legat de Iaşi prin studiile universitare făcute în Dealul Copoului. Din păcate, prea multe oficialităţi locale nu au fost prezente la finalele de culturism din Sala Sporturilor din Braşov, ele preferând probabil să fie prezente la galele muzicale de la Cerbul de Aur, cele două manifestări fiind organizate la concurenţă în municipiul de sub Tâmpa! Campionatele Naţionale de Culturism - seniori şi senioare au fost organizate la Braşov de clubul Olympia Pro Gym (preşedinte: Ovidiu Mezdrea), în colaborare cu Direcţia pentru Sport a judeţului Braşov şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Competiţia de la Braşov a fost un criteriu de calificare la Campionatele Mondiale de Culturism.

Dan TEODORESCU

 

Culturiştii ceferişti participă la “Naţionalele” de la Braşov

Sub conducerea dublului campion mondial Petru Ciorbă, sportivii clubului CFR Iaşi, Vlad Pihureac, Ovidiu Băetu şi Paula Chihaia, vor să urce pe cele mai înalte trepte ale competiţiei de sub Tâmpa

 

Sâmbătă, pe 5 septembrie, la Braşov vor avea loc Campionatele Naţionale de culturism pentru seniori şi senioare. La seniori se va concura pe mai multe categorii de greutate, la 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg, 85 kg, 90 kg, 100 kg şi + 100 kg. La senioare vor fi două categorii de greutate, 55 kg şi + 55 kg. Va fi concursul open la seniori şi senioare, dar şi proba de perechi. Sâmbătă, la ora 9.00, va avea loc înregistrarea participanţilor şi cântarul oficial, iar la ora 14.00, tot în Sala Sporturilor din Bulevardul Gării nr. 21 se va derula deschiderea oficială şi finalele propriu-zise ale competiţiei.

Organizatorii finalelor de culturism de la Braşov, care vor fi la concurenţă cu... “Cerbul de Aur”, sunt CS OLYMPIA PRO GYM şi Federaţia Română de Culturism-Fitness.

Se vor acorda medalii şi cupe pentru ocupanţii locurilor 1-3, diplome şi diverse suplimente pentru locurile 1-6, iar pentru cei de pe podium se încearcă posibilitatea unor premii în bani.

Culturiştii de la CFR Iaşi, însoţiţi de antrenorul Petru Ciorbă (dublu campion mondial în Italia în urmă cu puţini ani), vor fi în număr de trei la “Naţionalele” de la Braşov, ei fiind Vlad Pihureac (FOTO - la cat. 80 kg), Ovidiu Băetu (75 kg) şi Paula Chihaia (la senioare). Pihureac şi Chihaia vor concura împreună şi în proba de perechi. „Mergem la Braşov pentru a ocupa cele mai înalte trepte pe podium. Toţi sportivii noştri sunt în mare formă, inclusiv vrem medalii şi în proba de perechi”, ne-a declarat antrenorul Petru Ciorbă, delegaţia ieşeană plecând la competiţia sportivă de sub Tîmpa încă de vineri, 4 septembrie.

Dan TEODORESCU
 

Titlu naţional la fitness pentru “debutanta” Simona Ursache

La Rm. Vâlcea au avut loc sâmbătă întrecerile din cea de-a doua zi din cadrul Campionatelor Naţionale de fitness seniori şi senioare, bodyfitness şi bodybuilding classic pentru seniori. În concursul feminin de fitness, la categoria ^1.63 metri, debutantă în competiţia senioarelor, Simona Ursache (22 ani), de la clubul sportiv CFR Iaşi a dat marea lovitură a carierei şi a cucerit titlul naţional şi medalia de aur, devansându-le pe podium pe experimentatele Ana Maria Zvâncă (Farul Constanţa, locul 2, multiplă campioană naţională în anii anteriori) şi Lenuţa Slabu (CSU Oradea, locul 3).

Continuare...