Popice-Bowling

Ieşeanul Ionuţ Cercel, dublu campion naţional pe arena de popice din Târgu Mureş

Campionatele Naţionale de popice seniori, în probele individual clasic, tandem mixt, tandem şi sprint, la masculin şi feminin, s-au disputat pe arena cu 6 piste de la Târgu Mureş, în perioada 2-4 noiembrie 2018.
Printre sportivii prezenţi în concurs s-au aflat şi lansatorii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, şase la număr, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Mihai Gabriel Benghiac, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opincă.
Dacă vineri, în proba individual clasic, Florin Opincă a cucerit o binemeritată medalie de bronz, cu un rezultat de 599 p.d., sâmbătă, popicarii ieşeni au mai cucerit alte două medalii, una de argint la tandem mixt, prin Iulian Gabriel Cucu (care a făcut pereche cu Gyeresi Anna, de la Electro Romgaz Tg. Mureş) şi alta de aur, la tandem masculin, prin cuplul ieşean Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac.
Duminică, în ultima probă de concurs, cea de sprint, ieşenii au abordat competiţia cu toţi cei şase lansatori din echipă, pe un tabloul principal de "32". În primul tur, ieşenii s-au "bătut" între ei, Opincă câştigând în faţa lui Cucu, iar Benghiac în faţa antrenorului-jucător Antimirescu.
În optimile de finală, au ajuns patru lansatori ieşeni, Ciurdea - care nu a avut adversar, Opincă a jucat cu Kötö (Tg. Mureş), Cercel l-a avut adversar pe Benke jr (Tg. Mureş), iar Benghiac s-a confruntat cu campionul clujean Mihălcioiu.
În sferturile de finală au ajuns apoi Ciurdea şi Cercel, după ce Benghiac a pierdut întâlnirea cu Mihălcioiu, iar Opincă a fost învins de Kötö doar la sudden victory, după 19-20 şi după 1-1 la manşe câştigate.
În continuare, în semifinale a ajuns doar Cercel, care l-a învins pe internaţionalul Mihălcioiu (Cluj) şi după ce Ciurdea a pierdut în sferturi, în faţa aceluiaşi lui Kötö (Tg. Mureş).
În semifinale, Ion Cercel s-a impus în faţa lui Fekete Humor (Tg. Mureş) la "sudden victory", după 1-1 la manşe, iar Bogdan Dudaş (Cluj) l-a învins pe Kötö Kalma David (Tg. Mureş) cu 2-0 la manşe.
În marea finală, după un meci aprig. disputat, Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) s-a impus în faţa lui Bogdan Dudaş (CFR Cluj) cu 22 p.d. - 20 p.d. la sudden victory (la baraj, după 3 bile lansate), după 1-1 la manşe. 
Clasamentul final al probei masculine de sprint a fost următorul:
1. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi);
2. Bogdan Dudaş (CFR Cluj);
3. Fekete Hunor şi Kötö Kalma David (ambii de la CSM Tg. Mureş).
Aşadar, după cele două medalii de aur cucerite în probele de tandem masculin şi sprint, dublul campion al României la popice, ieşeanul Ionuţ Cercel ne-a declarat: "Sunt extrem de bucuros după cele două medalii de aur obţinute aici, la Târgu Mureş, în faţa unor adversari puternici. Sunt aşa de bucuros, că nu pot să mai zic decât atât: Să vină !".
Ieşenii au reuşi astfel să cucerească 4 medalii la Naţionalele individuale de popice de la Târgu Mureş, dintre care două de aur (Cercel - 2), una de argint (Cucu) şi una de bronz (Opincă).
Referitor la această performanţă notabilă pentru popicarii ceferişti ieşeni, antrenorul-jucător Remus Antimirescu ne-a declarat: "Sunt bucuros pentru medaliile cucerite la Tg. Mureş, băieţii au jucat bine şi au avut o comportare sportive foarte bună, în urma pregătirilor noastre pentru Champions League, acolo unde trebuia să evoluăm! Dacă regulamentul inventat de Federaţia Internaţională de Popice nu ne-a permis totuşi să evoluăm în Champions League, am evoluat aici la Naţionalele individuale foarte bine, unde am demonstrat că avem valoare pe plan naţional şi internaţional. Ne-am îndeplinit obiectivul şi vrem să facem în continuare şi o figură frumoasă în Campionatul Naţional pe echipe, unde avem deja două victorii din tot atâtea posibile".
Tot la Târgu Mureş, în proba de sprint feminin, într-o competiţie la care arbitrul principal a fost Liviu Mailat (Sibiu), fiind prezent la secretariatul de concurs Victor Stacojiu (Bucureşti) - secretarul general al FR Popice, podiumul a fost următorul:
1. Doina Baciu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Alexandrina Bornert (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Fekete Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
De menţionat că, în marea finală, Doina Baciu a învins-o cu 2-0 la manşe pe sora sa mai mică, Alexandrina Bornert, cea care a evoluat mulţi ani în Franţa.

* Reîncep disputele pe echipe

Vă mai informăm că, pentru popicarii seniori ieşeni urmează două meciuri de campionat, cu KSE Tg. Secuiesc (pe 17 noiembrie, în deplasare, dar s-ar putea ca meciul să fie inversat şi să se dispute la Iaşi) şi cu CFR Cluj (pe teren propriu, în ziua de vineri, 23 noiembrie 2018, cu o zi în devans faţă de programarea iniţială).
Clasamentul la zi arată astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi     2    2    0    0    16-0       4
2. CFR Cluj                          1    1    0    0    8-0         2
3. Inter Petrila                    3    1    0    2    5-19        2
4. KSE Târgu Secuiesc        2    0    0    2    3-13        0
Din păcare, la începutul sezonului, echipa Electromureş Târgu Mureş s-a retras din campionatul seniorilor, rămânând în competiţie doar echipa de juniori-tineret. Echipa de juniori-tineret Electro Tg. Mureş evoluează în Seria B, alături de CFR Olimpia ACB Iaşi. În primul joc din tur, pe teren propriu, ieşenii i-au învins pe târg-mureşeni la peste 100 popice doborâte, într-un joc arbitrat de localnicul Florin Ciolan. Urmează meciul retur de la Târgu Mureş, din 8 decembrie 2018.
DAN TEODORESCU

 

La C. N. de la Tg. Mureş: Aur, argint şi bronz pentru popicarii ceferişti ieşeni

În perioada 2-4 noiembrie 2018, arena cu 6 piste la nivel internaţional din Târgu Mureş găzduieşte Campionatele Naţionale individuale de popice pentru seniori, la masculin şi feminin. Printre competitori se află şi şase popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Mihai Gabriel Benghiac, Ion Cercel, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opincă.
Dacă vineri, în proba individual clasic, Florin Opincă a cucerit o binemeritată medalie de bronz, cu un rezultat de 599 p.d., sâmbătă, popicarii ieşeni au mai cucerit alte două medalii, una de argint la tandem mixt, prin Iulian Gabriel Cucu (făcând pereche cu Gyeresi Anna, de la Electro Romgaz Tg. Mureş) şi alta de aur, la tandem masculin, prin cuplul ieşean Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac. De fapt, Cucu şi Gyeresi au pierdut medalia de aur doar la un "popic" diferenţă, la sudden victory, după 1-1 la manşe câştigate şi 10-11 la popice doborâte în faţa cuplului Ana Maria Poetaşu (Tg. Mureş) - Vlad Sabău (Cluj).
Pe podiumurile de premiere s-au clasat următorii sportivi:
- TANDEM MIXT:
1. Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Vlad Sabău (CFR Cluj);
2. Gyeresi Anna (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi);
3. Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Benke Zoltan jr (CSM Tg. Mureş) şi Monika Dan (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Bogdan Dudaş (CFR Cluj).
- TANDEM MASCULIN:
1. Ion Cercel - Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi);
2. Bogdan Dudaş - Vlad Sabău (CFR Cluj);
3. Radu Balaban - Mihai Balaban (Inter Petrila) şi Petruţ Mihălcioiu - Mănel Manea (CFR Cluj).
În marea finală, ieşenii i-au învins pe clujeni după 1-1 la manşe câştigate şi 13 p.d. -10 p.d. la sudden victory (baraj).
- TANDEM FEMININ:
1. Luminiţa Dogaru - Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Duka Tilda - Alina Hanc (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Gyeresi Anna - Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Doina Baciu - Alexandrina Bornert (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
În finala pentru medalia de aur, prahovencele s-au impus în faţa târg-mureşencelor după 1-1 la manşe câştigate şi 11 p.d. - 10 p.d. la sudden victory.
De remarcat că, în semifinalele probei, în careul de aşi, echipa Electromureş Romgaz Tg. Mureş a promovat cu trei perechi, dar aurul a ajuns până la urmă la cea de-a patra pereche, cea din Ploieşti!
După finalele de sâmbătă, am consemnat următoarele declaraţii din tabăra ceferistă ieşeană:
- Iulian Gabriel Cucu (medaliat cu argint la tandem mixt, alături de Gyeresi Anna): "A fost un rezultat bun, obţinut după multă muncă şi mă bucur de cucerirea medaliei de argint, împreună cu Anni. Putea să fie chiar una de aur, dar am avut ghinion pot spune, pierzând barajul la doar un băţ! A fost 10-11 la popice doborâte, după ce fetele au dat 3-4, iar băieţii 7-7. Până la urmă e bun şi locul 2, deoarece eşti pe podium!".
- Ion Cercel (medaliat cu aur la tandem masculin, alături de colegul de echipă Mihai Gabriel Benghiac): "Sunt bucuros de această medalie de aur, împreună cu Gabi m-am luptat pentru locul 1 şi am reuşit! Am mai adus o medalie acasă, la Iaşi, şi asta e foarte bine".
De remarcat că, la sudden victory, Benghiac a doborât 5 popice, iar Cercel 8, iar adversarii au fost la unison, 5+5. În total a fost, după cum am mai menţionat 13 p.d. -10 p.d. pentru ieşeni, care speră într-un loc fruntaş şi în proba de sprint, de duminică dimineaţă, în ultima zi de concurs.   
Arbitrul principal al "Naţionalelor" de la Târgu Mureş este sibianul Liviu Mailat, secretariatul de concurs fiind asigurat de bucureşteanul Victor Stacojiu, secretar general al FR Popice.
DAN TEODORESCU

 

Florin Opincă, medalie de bronz pe arena de popice din Tg. Mureş

În perioada 2-4 noiembrie 2018, arena de popice din Târgu Mureş găzduieşte Campionatele Naţionale individuale, la seniori şi senioare.
Printre competitori s-au aflat şi lansatorii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Remus Antimirescu (antrenor-jucător), Ion Cercel, Florin Opincă, Iulian Gabriel Cucu, Costică Ciurdea şi Mihai Gabriel Benghiac.
Vor avea loc probele individual clasic masculin şi feminin, tandem mixt, tandem masculin şi feminin şi sprint masculin şi feminin.
Vineri, s-au disputat întrecerile de la proba "regină", cea de individual clasic, acolo unde ieşeanul Florin Opincă a reuşit să cucerească o preţioasă medalie de bronz, în faţa unor adversari extrem de puternici.
Podiumurile de premiere au fost următoarele:
MASCULIN:
1. Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) - 622 p.d.;
2. Bogdan Dudaş (CFR Cluj) - 619 p.d.;
3. Florin Opincă (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 599 p.d.
Ceilalţi lansatori ieşeni au rămas în afara podiumului, după următoarele rezultate: Iulian Gabriel Cucu - 585 p.d., Ion Cercel - 582 p.d., Mihai Gabriel Benghiac - 578 p.d., Costică Ciurdea - 574 p.d., Remus Antimirescu - 569 p.d.
FEMININ:
1. Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) - 573 p.d.;
2. Duka Tilda (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 566 p.d. (cu un "izolat" mai bun decât adversara şi colega de echipă de pe locul 3);
3. Alina Hanc (ex-Suciu, Electromureş Romgaz Tg. Mureş)) - 566 p.d.
Sâmbătă dimineaţă, în proba de tandem mixt, optimile de finală programează următoarele confruntări cu implicaţii ieşene: Maria Enescu (Rapid Bucureşti) / Costică Ciurdea (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Alexandrina Bornert (Electromureş
Romgaz Tg. Mureş) / Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş), Gyeresi Anna (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) / Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) / Kötö Kalma David (CSM Tg. Mureş), Fekete Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) / Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Doina Baciu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) / Florin Opincă (CFR Olimpia ACB Iaşi), Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) / Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Denisa Marin (Rapid Bucureşti) / Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi).
Sâmbătă după-amiază se vor disputa probele de tandem, iar duminică, cele de sprint, la masculin şi feminin.
Arbitrul principal al competiţiei este Liviu Mailat (Sibiu), FR Popice fiind reprezentată de secretarul general Victor Stacojiu, din Bucureşti.
DAN TEODORESCU

 

Un atractiv spectacol sportiv pe pistele de popice de la Cluj-Napoca

În perioada 12-14 octombrie 2018, arena de popice la standarde internaţionale de la Cluj-Napoca, din complexul sportiv Gheorgheni, a găzduit finalele Campionatelor Naţionale individuale de tineret "U 23", la masculin şi feminin.
Printre câştigători s-a aflat şi Alexandru Sorin Mitru, de la CSO Tălmaciu, dar care la seniori evoluează pentru CFR Olimpia ACB Iaşi. Cu echipa ieşeană, tânărul popicar Mitru a evoluat recent la Cupa Mondială de la popice de la Zapresic (Croaţia), unde a căpătat cu siguranţă mai multă experienţă competiţională. Acum, la Cluj, în prima zi de concurs, Alexandru Sorin Mitru a devenit campion naţional în "proba regină" - individual clasic, un rezultat promiţător, de 571 popice doborâte, asistat şi de antrenorul emerit Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal, dar şi antrenorul echipei ceferiste ieşene.
Podiumurile de premiere, la toate cele patru probe de concurs, au fost următoarele:
MASCULIN: 
- Individual clasic:
1. Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu) - 571 p.d.;
2. Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş) - 566 p.d. (185 p.d. la izolat);
3. Bogdan Istodor (Siderurgica Hunedoara) - 566 p.d. (183 p.d. la izolat).
- Sprint:
1. Daniel Botezatu (Siderurgica Hunedoara);
2. Kato Kalman David (CSM Tg. Mureş);
3. Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare) şi Alexandru Ionesi (Inter Petrila).
- Tandem:
1. Denis Pădurean - Claudiu Feier (Inter Petrila);
2. Szasz Attila Alfred - Koto Kalman David (CSM Tg. Mureş);
3. Alexandru Ionesi - Adrian Matei (Inter Petrila) şi Szasz Tibor Levente - Hegyi Roland (CSM Tg. Mureş).
FEMININ:
- Individual clasic:
1. Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara) - 595 p.d.;
2. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) - 589 p.d.;
3. Alexandra Popa (Conpet Petrolul Ploieşti) - 588 p.d.
- Sprint:
1. Alice Georgiana Vasile (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
- Tandem:
1. Maria Ciobanu - Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
2. Fekete Reka - Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş);
3. Alice Georgiana Vasile - Cristiana Ioniţă (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Alexandra Popa - Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti).
În proba de tandem mixt am consemnat următorul podium de premiere:
1. Ana Maria Poetaşu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Ciprian Cubiţchi (CSM Satu Mare);
2. Kali Erika (Siderurgica Hunedoara) - Benke Zoltan jr (CSM Tg. Mureş);
3. Seres Bernadett (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Alexandru Sorin Mitru (CSO Tălmaciu) şi Crina Torcătoru (Conpet Petrolul Ploieşti) - Fekete Hunor (CSM Tg. Mureş).
La competiţia de la Cluj, arbitrul principal a fost localnicul Dumitru Beşe, secretariatul de concurs fiind asigurat de antrenorul federal Remus Antimirescu.
Din păcare, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi nu a avut nici un reprezentant la această competiţie de nivel naţional, ceea ce înseamnă că la formaţia moldavă viitorul nu sună prea bine!

* Cupa Sibiului la veterani a avut loc la Sălişte, acolo unde ieşenii au cucerit o medalie de aur, prin Costică Iftimie

Sâmbătă şi duminică, pe 13 şi 14 octombrie 2018, arena de popice cu numai 2 piste de la Sălişte a găzduit Cupa Sibiului la popice pentru veterani (+50 ani).
La turneul de la Sălişte au luat parte şi popicarii seniori +50 de la CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea căpitanului de echipă Vasile Ţidularu, deplasare de la Iaşi la Sălişte şi retur efectuându-se cu banii din buzunarul sportivilor!
Pe echipe, într-o competiţie unde s-au lansat doar 80 bile, podiumul de premiere a fost următorul:
1. CS Sibiu I - 1269 p.d.;
2. CS Phoenix Buziaş - 1225 p.d.;
3. CS Sălişte I - 1191 p.d.
Pe locul 4, din 10 echipe participante, s-a clasat CFR Olimpia ACB Iaşi, cu un total de 1177 popice doborâte. Pentru ieşeni au evoluat 5 lansatori şi s-au luat în calcul primele 4 rezultate, astfel: Constantin Iftimie - 326 p.d., Aurel Roiu - 310 p.d., Ioan Herman - 273 p.d., Mihail Iftimie - 268 p.d. Venit recent din Anglia, unde munceşte de mai mulţi ani, Dumitru Penciuc, fără antrenamente în ultima perioadă, a reuşit doar 238 p.d.
Au mai concurat în întrecerile individuale ieşenii Sorin Cotlarciuc - 264 p.d., Vasile Croitoru - 209 p.d. şi Mihai Ispir - 179 p.d., dar ei au fost în afara podiumurilor de premiere.
Câştigătorii probei individual clasic, pe diferite categorii de vârstă, au fost lansatorii:
- Categoria 50-59 ani: Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 326 p.d.
- Categoria 60-69 ani: Silvestru Haran (CS Sibiu I) - 328 p.d. Pe locul 4 s-a clasat ieşeanul Aurel Roiu, cu 310 p.d.
- Categoria peste 70 ani: Ujhelyi Francisc (Phoenix Buziaş) - 331 p.d. Pe locul 4 s-a clasat ieşeanul Ioan Herman, cu 273 p.d.
La finalul competiţiei, popicarul ieşean dr. Sorin Cotlarciuc ne-a declarat: "Organizarea competiţiei de către colegii din Sibiu a fost foarte bună, iar la turneul de la Sălişte s-au legat noi prietenii. Premianţii au cucerit cupe, medalii şi diplome.
După cum s-a văzut, gruparea noastră sportivă a cucerit o medalie de aur prin Costică Iftimie, la individual. În rest, doar locul 4. Pot spune în acest caz că, de mai mult timp, se pare că noi avem contract cu locul 4 şi după ce îl vom rezilia vom putea avansa, pe 3, 2 şi chiar 1, la mai multe categorii de vârstă, dar şi pe echipe. Mulţumim domnului şofer Marian Moloman pentru parcursul auto fără greşeală pe distanţa Iaşi - Sălişte şi retur. În etapa a doua a Cupei României pentru veterani, de la Hunedoara, ieşenii nu vor fi prezenţi, deoarece am concurat în etapa I şi am promovat cu toţii la turneul final".
DAN TEODORESCU

 

Liga Campionilor la popice, fără CFR Olimpia ACB Iaşi

Echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, campioana României, a evoluat recent la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia) unde s-a clasat pe locul 9, fiind prima sub linie dacă ne referim la calificarea în Liga Campionilor. Totuşi, deoarece câştigătoarea Cupei NBC, echipa SKC Staffelstein (Germania) nu s-a înscris în Liga Campionilor, locul ei trebuia să fie ocupat de următoarea clasată (locul 9) din Cupa Mondială, adică de CFR Olimpia ACB Iaşi, conform regulamentului, care spune aşa, la art. 3 - pct. a): "Vacant starting-places will occupy after the ranking exclusively with participants in the Team’s World Cup" (în limba engleză) sau "Freie Plätze werden nach der Platzierung ausschließlich aus Teilnehmern am Mannschaftsweltpokal belegt" (în limba germană).
Menţionăm că, în primul tur din Liga Campionilor se califică deţinătoarea trofeului (SK Zeleziarne Podbrezova - Slovacia), primele 7 clasate de la Cupa Mondială (de fapt primele 8, deoarece formaţia din Podbrezova a fost pe locul 4 în acest în Cupa Mondială), primele 5 din Cupa Europei (acolo unde vicecampioana CFR Cluj s-a clasat pe locul 6, fiind şi ea prima sub linie!) şi primele 3 din Cupa NBC. Totuşi, în locul formaţiei SKC Staffelstein, Federaţia Internaţională de Popice a introdus-o în competiţie pe KK Rudar Kakanj (Bosnia şi Herţegovina, locul 4 în Cupa NBC), schimbând sensul regulamentului pe care tot ea l-a elaborat! De remarcat că, în anii anteriori, CFR Olimpia ACB Iaşi a ratat sau a promovat în Liga Campionilor conform criteriilor NBC, care spun că în locul unei formaţii care nu s-a înscris în Liga Campionilor va merge echipa "de sub linie" din Cupa Mondială, care este cea mai puternică competiţie la nivel de echipe de club.
Deşi conducerea clubului CS CFR Iaşi a protestant vehement la NBC anticipând decizia Federaţiei Internaţionale de Popice, protestul acestora a rămas în aer. Regulamentul NBC este clar, dar el este interpretat eronat de "unii şi de alţii", mai ales că municipiul Iaşi este destul de... departe de alte oraşe europene şi cheltuielile de transport sunt destul de mari pentru practicanţii sportului popicelor din Europa! "Este o încălcare gravă a regulamentului NBC, de către conducerea NBC!!!", ne-a mai declarat în acest caz antrenorul emerit al echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal în cadrul FR Popice.
În mod normal, luând locul echipei germane SKC Staffelstein, CFR Olimpia ACB Iaşi trebuia să evolueze în primul tur (optimile de finală) din Champions League contra formaţiei
KK Knin Revita Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), dar acest lucru nu a fost pe placul NBC, care are sediul central în Germania!
Aşadar, în primul tur al Ligii Campionilor, la masculin, conform deciziei NBC, meciurile programate pe 24 noiembrie 2018 (tur) şi 8 decembrie 2018 (retur) sunt următoarele:
SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) - KSV Union Orth a. d. Donau (AUT), KK Zapresic (CRO) - KK Partizan Belgrad (SRB), SKV Rot Weiss Zerbst 1999 (GER) - KK Rudar Kakanj (BiH), KK Neumarkt (ITA) - Szegedi TE (HUN), Zalaegerszegi TK (HUN) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER), KK Mertojak Split (CRO) - TJ Lokomotiva Ceska Trebova (CZE), KK Belgrad (SRB) - KK Revita Banja Luka (BiH), KK Konstruktor Maribor (SLO) - Repcelaki SE (HUN).
În competiţia feminină din Liga Campionilor, în primul tur sunt programate partidele: KK Slovan Rosice (CZE) - Rakoshehyi VSE (HUN), KK Triglav Kranj (SLO) - CS Electromureş Romgaz Târgu Mureş (ROU), SKK 98 Poing (GER) - Kegljaski Klub Celje (SLO), SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) - KC Schrezheim (GER).
Sunt calificate direct în turul al II-lea (sferturi de finală, programate pe 26 ianuarie şi respectiv 16 februarie 2019) formaţiile SKC Victoria 1947 Bamberg (GER), KK Mlaka Rijeka (CRO), BBSV Viena (AUT) şi ZTE-ZAEV TK Zalaegerszegi (HUN).
Turneul final de patru (FINAL FOUR) la masculin şi feminin este programat la Zapresic (Croaţia), în zilele de 30 şi 31 martie 2019.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (14 octombrie 2018, ora 10:40): Dacă popicarii veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi evoluează la acest sfârşit de săptămână la Cupa Sibiului, de la Sălişte, la Cluj au loc Campionatele Naţionale de tineret (U 23) la popice. La individual clasic, talentatul Alexandru Sorin Mitru (care evoluează la seniori pentru CFR Olimpia ACB Iaşi) a devenit campion naţional, cu felicitări! Vom reveni.

 

Popicarii veterani ieşeni au concurat la "Cupa României" de la Ploieşti

Prima etapă a Cupei României la popice pentru veterani şi amatori a avut loc la Ploieşti, în ziua de sâmbătă, 6 octombrie 2018. Din partea clubului sportiv CFR Iaşi au fost prezenţi în competiţie 7 lansatori, cinci la peste 60 ani şi alţi doi la sub 60 ani (categoria 24-59 ani). Sportivii ieşeni au reuşit următoarele rezultate, după 120 bile lansate:
- Categoria veterani (seniori +60 ani - 26 participanţi): Mihai Chilaboc - 485 p.d. (locul 8), Vasile Croitoru (cu o evoluţie ascendentă) - 469 p.d. (locul 13), Aurel Roiu - 462 p.d. (locul 15), Ioan Herman - 450 p.d. (locul 20), Sorin Cotlarciuc - 436 p.d. (locul 23). Pe primul loc s-a clasat Aurel Dehelean (CS Phoenix Buziaş), cu 534 popice doborâte.
- Categoria amatori (24-59 ani, 12 participanţi): Constantin Iftimie - 511 p.d. (locul 3), Mihail Iftimie - 474 p.d. (locul 9). Pe primul loc s-a clasat Ştefan Bălan (CSO Tălmaciu), cu 542 popice doborâte.

Clasamentele au fost următoarele:

- Categoria +60 ani:   

Nr    NUME şi PRENUME    ECHIPA    Rezultat

1    DEHELEAN AUREL    CS PHOENIX BUZIAŞ    534 p.d.
2    HARAN SILVESTRU    CS TĂLMACIU    513 p.d.
3    OANCEA VIOREL    CS PETROLUL BĂICOI    499 p.d.
4    UIHEILY FRANCISC    CS PHOENIX BUZIAŞ    498 p.d.
5    CIOACĂ VASILE    CS TĂLMACIU    496 p.d.
6    KALMAN FRANCISC    ACS IZVORUL HOGHIZ    493 p.d.
7    MAILAT LIVIU    CS TĂLMACIU    490 p.d.
8    CHILABOC MIHAI    CS CFR IAŞI    485 p.d.
9    ENOAIE CORNEL    CS PETROLUL BĂICOI    476 p.d.
10    FULOP ARPAD    ACS IZVORUL HOGHIZ    474 p.d.
11    KISS GYORGY    CS TG. SECUIESC    473 p.d.
12    KISS ARCADIU    CS TG. SECUIESC    472 p.d.
13    CROITORU VASILE    CS CFR IAŞI    469 p.d.
14    DULESCU AUREL    CS PETROLUL BĂICOI    463 p.d.
15    ROIU AUREL    CS CFR IAŞI    462 p.d.
16    ROTHBECHER MIHAI    ACS IZVORUL HOGHIZ    458 p.d.
17    MIERLIŢĂ MATEI    CS PETROLUL BĂICOI    457 p.d.
18    OPRA FRANCISC    CS TG SECUIESC    456 p.d.
19    ASZALOS ŞTEFAN    ACS IZVORUL HOGHIZ    455 p.d.
20    HERMAN IOAN    CS CFR IAŞI    450 p.d.
21    POPIRAD IOAN    CSO TĂLMACIU    449 p.d.
22    CREŢOIU IOAN     CSO TĂLMACIU    446 p.d.
23    COTLARCIUC SORIN    CS CFR IAŞI    436 p.d.
24    KADAR IMRE    CS TG SECUIESC    432 p.d.
25    LUPULESCU VASILE    CS PHOENIX BUZIAŞ    428 p.d.
26    SPIRIDON DANIEL    CS PETROLUL BĂICOI    424 p.d.

- Categoria 24-59 ani:

Nr    NUME şi PRENUME    ECHIPA    Rezultat

1    BALAN ŞTEFAN    CSO TĂLMACIU    542 p.d.
2    DEHELEAN BENI    CS PHOENIX BUZIAŞ    519 p.d.
3    IFTIMIE CONSTANTIN    CS CFR IAŞI    511 p.d.
4    BALLASCH MIRCEA    CS TĂLMACIU    511 p.d.
5    HAŢEGAN RADU    CS PHOENIX BUZIAŞ    497 p.d.
6    KEREKES ATTILA    ACS IZVORUL HOGHIZ    497 p.d.
7    GELERIU SORIN    CS TĂLMACIU    478 p.d.
8    LAZĂR CRISTIAN    CS TĂLMACIU    475 p.d.
9    IFTIMIE MIHAIL    CS CFR IAŞI    474 p.d.
10    COMAN CĂTĂLIN    CS PETROLUL BĂICOI    462 p.d.
11    COSTACHIOIU VALENTIN    CS TĂLMACIU    457 p.d.
12    TUDOSĂ CONSTANTIN    ACS IZVORUL HOGHIZ    442 p.d.

Arbitrul competiţiei de la Ploieşti a fost localnica Daniela Lăcătuşu, din partea FR Popice fiind prezent Victor Stacojiu - secretar general al FRP.
Etapa a doua a Cupei României la veterani şi amatori va avea loc la Hunedoara, pe 27 octombrie 2018.
Să mai menţionăm că, în perioada 12-14 octombrie 2018, la Cluj vor avea loc finalele individuale de la tineret - U 23, la individual clasic, sprint, tandem şi tandem mixt.

* Ceferista Marinela Ungureanu, campioană naţională la body-fitness

Pe 6 octombrie 2018, la Sibiu au avut loc Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness la Cadeţi, Cadete, Juniori, Junioare şi Masters.
La masters, la body-fitnees, sportiva Marinela Ungureanu (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe primul loc, cucerind medalia de aur a probei.
"Mă bucur mult pentru Marinela, este primul ei titlu de campioană naţională", ne-a declarat antrenorul emerit ieşean Petru Ciorbă.
Să mai menţionăm că, tot în 2018, la Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin, Marinela Ungureanu a cucerit medalia de bronz la body-fitness.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...