Popice-Bowling

Lansări spre Europa

  Echipele românești de popice se pregătesc pentru debutul în cupele europene, din intervalul 30 septembrie – 4 octombrie

 La Ritzing (Austria) și Zagreb (Croația) vor debuta cupele europene de popice, ele fiind Cupa Mondială, respectiv Cupa Europei și Cupa NBC. În Austria se vor întrece campioanele naționale din Europa, la competiția de la Ritzing fiind prezente și echipele românești CFR Cluj (la masculin, care anul trecut a reușit un loc 3 în Cupa NBC) și Romgaz Electro Tg. Mureș (la feminin). Ambele grupări doresc calificarea în turneul final de patru și o participare ulterioară în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge primele 7 clasate de la cea mai galonată competiție a momentului, Cupa Mondială. Lotul clujean este alcătuit din sportivii Cornel Popa, Grigore Blaga, Ion Figlea, Robert Merza, Petruț Mihălcioiu, Teodor Popa și juniorii Bogdan Dudaș și Sebastian Beșe. Antrenorul formației de pe Someș este Grigore Blaga. La feminin, Romgaz Electromureș Tg. Mureș, sub conducerea antrenorilor Șandor Sereș și Istvan Orosz, se prezintă cu un lot puternic de jucătoare, ele fiind Daniela Șopterean (ex-Muntean), Tilda Duka, Carmen Barabaș, Doina Baciu, Martina Emeșe, Ana Horvath și junioarele Laura Bungărdean și Alina Suciu. Alături de echipa mureșeană, mereu la datorie, se află și vicepreședinta clubului Electromureș, Matilda Antal.

Continuare...

 

Victorie de moral în contul popicarilor ieşeni

CFR Olimpia ACB Iaşi a învins liderul la zi al campionatului, Inter Petrila, cu scorul de 3.504 p.d. – 3.410 p.d. (5 - 3 la victorii directe)· în marele derby al rundei cu nr. 4 din cadrul Diviziei Naţionale masculine de popice

Continuare...

 

Victorie lejeră pentru popicarii ieșeni

CFR Olimpia ACB Iași – Siderurgica Hunedoara 3.336 p.d. – 3.096 p.d. (7-1 la victorii directe) în etapa a III-a a Diviziei Naționale masculine de popice

Continuare...

 

După cantonamentul de la Passau, vin meciurile contra Serbiei

    Pe durata unei săptămâni, echipele de popice juniori şi junioare ale României au efectuat un util cantonament de pregătire la Passau, în Germania, acolo unde consilierul Federaţiei Internaţionale de Popice-Bowling, Georg Barth, a fost o gazdă ospitalieră în toate demersurile făcute pentru ca sportivii şi antrenorii noştri să se simtă cât mai bine în landul Bavariei, la 200 km de München, şi în oraşul celor trei fluvii, Ilzul, Innul şi Dunărea. De fapt, cele trei fluvii care se unesc la Passau şi se continuă cu Dunărea până la vărsare, nu a trecut neobservat primarului general din Passau, Albert Zankl, care a venit la “Rudi Haberger Kegenhalle”, o superbă arenă cu 8 piste pe plăci tip Völlmer tocmai pentru a ura un “Bun sosit” prietenilor din Carpaţi şi pentru a remarca din nou faptul că Germania şi România sunt două ţări dunărene!

Continuare...

 

Victorie la un “băţ”!

Sâmbătă, în cadrul rundei a patra a returului, a 13-a per total sezon, în marele derby al etapei, pe arena din Câmpia Turzii, gazdele de la CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii s-au impus în faţa vicecampioanei Inter Petrila la un singur “băţ”, cu scorul de 3.350 p.d. – 3.349 p.d. (5-3 la victorii directe).

Continuare...

 

Radu Pipa, ales în conducerea Federaţiei Române de Popice-Bowling

Miercuri, pe 5 martie 2008, la Bucureşti, în conformitate cu Statutul Federaţiei Române de Popice-Bowling – capitolul VIII şi în baza Hotărârii Prezidiului Federal din data de 30 ianuarie 2008 a avut loc Adunarea Generală Anuală a forului din Capitală.

Continuare...

 
Mai multe articole...