Popice-Bowling

Popicarul ieșean Ovidiu Șuhane se remarcă în Austria

În etapa a șasea din seria Nord din “2.Bundesliga” din Austria, echipa românului Ovidiu Șuhane, fost jucător la CFR Iași în anii din urmă, a evoluat în deplasare, în fața lui SSV Voith St. Pölten 2. Așadar, cu Șuhane cel mai bun popicar al oaspeților, care a avut o performanță de 616 p.d., echipa 1. KSK Gembed. Alutech Wienner Neustadt a fost învinsă cu scorul de 3.462 p.d. – 3.316 p.d. (6-2 la victorii directe) de către echipa a doua a formației campioane SSV Voith St. Pölten. În runda următoare, pe 1 noiembrie, într-un derby local programat pe teren propriu (Blaue Lagune, de la ora 16.00), 1.KSK Gembed. Alutech Wienner Neustadt va întâlni pe KV Kronlachner Wienner Neustadt. În prima ligă de popice din Austria (1. Bundesliga), viitoarea adversară a echipei CFR Olimpia ACB Iași în Liga Campionilor, formația campioană SSV Voith St. Pölten, a învins acasă pe SKC Bergfalken Koblach, cu scorul de 3.732 p.d. – 3.264 p.d. (8-0 la victorii directe). Cel mai bun lansator al gazdelor a fost Radek Holakovsky,cu 666 popice doborâte.

Dan TEODORESCU
 

Popice pentru cadeți și cadete la arena CFR Iași

A doua etapă din cadrul Cupei Tineretului la popice, pentru cadeți și cadete, va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, la arena CFR Iași, începând cu ora 9.00.

 

Vor fi prezenți în competiția rezervată sportivilor născuți după data de 1 iulie 1990 un număr de 12 cadeți și 25 de cadete, iar în acest caz concursul ieșean va putea dura peste 10 ore, sub arbitrajul localnicului Gheorghe Zăgreanu. După prima rundă desfășurată săptămâna trecută, la Fieni, primii șase clasați sunt următorii sportivi:

- Masculin: 1. Alexandru Bălan (ICMRS Galați) – 526 popice doborâte; 2. Vlăduț Sabău (UNIO Satu Mare) – 509; 3. Cristian Cimpoier (Inter Petrila) – 506; 4. Sebastian Beșe (CFR Cluj) – 505; 5. Ionuț Racz (Inter Petrila) – 503; 6. Bogdan Mihai (CFR Olimpia ACB Iași) – 486. Pe locul 12 s-a clasat un alt popicar ieșean, Marius Tescu, cu doar 461 p.d.

- Feminin: 1. Oana Neghină (Voința Galați) – 525 popice doborâte; 2. Diana Neghină (Voința Galați) – 521; 3. Andreea Năstase (Conpet Petrolul Ploiești) – 493; 4. Adina Sava (SCM Brașov) – 484; 5. Gianina Dorobăț (Voința Galați) – 477; 6. Mihaela Munteanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 475. Pe locul 18 s-a clasat o altă ieșeancă, Emanuela Naum, cu 425 p.d.

După cum ne declarau antrenorii ieșeni Ioan Bișoc și Cristina Pascu, echipa CFR Olimpia ACB va prezenta în concursul de pe teren propriu aceeași patru sportivi de la turneul de la Fieni (Bogdan Mihai, Marius Tescu, Mihaela Munteanu, Emanuela Naum), tehnicienii moldavi sperând ca măcar doi dintre ei (ex: Mihai și Munteanu) s-ar putea clasa la finalul celor două runde, după cumularea rezultatelor de la Fieni și Iași, în primele șase locuri, pentru a putea intra în vizorul FR Popice-Bowling în vederea meciului internațional de pe 15 noiembrie, dintre Polonia și România, valabil pentru popicarii de până la 18 ani. Conform regulamentului competiției, clubul organizator, CFR Iași, va oferi premii pentru primii trei clasați la etapa de sâmbătă, la cadeți și cadete. A treia rundă a Cupei Tineretului la popice este programată pe 13 decembrie, la Târgu Mureș.

Dan TEODORESCU
 

Popice non-stop la arena din Fieni

Timp de zece ore, arena din Fieni a găzduit sâmbătă prima etapă din Cupa Tineretului la popice pentru cadeți și cadete, competiție valabilă pentru sportivii născuți după 1 iulie 1990.

Continuare...

 

Cupa Tineretului la popice debutează la Fieni

Noua competiţie denumită “Cupa Tineretului” pentru cadeţi şi cadete (jucători până la 18 ani) este organizată de FR Popice–Bowling cu sprijinul cluburilor din care fac parte sportivii invitaţi

Continuare...

 

BSV Voith St. Pölten, o adversară de temut pentru popicarii ieşeni în "Liga Campionilor"

Popicarii austrieci evoluează într-un echipament galben albastruÎn recentele cupe europene disputate la Ritzing (Austria) şi Zagreb (Croaţia) popicarii de la BSV Voith St. Pölten (foto) şi CFR Olimpia ACB au ocupat acelaşi loc 4, austriecii în Cupa Mondială, iar românii în Cupa Europei.

Continuare...

 

Cupa CFR-Iaşi 600 la popice şi-a desemnat câştigătorii

Duminică, 12 octombrie, cu ocazia Zilelor Iaşului de Sf. Cuvioasă Parascheva, la arena CFR Iaşi a fost organizat un concurs popular la care au participat reprezentanţii cluburilor CFR Olimpia ACB Iaşi şi Rapid Bucureşti, dar şi sportivii amatori ieşeni care nu sunt legitimaţi la FR Popice-Bowling.

Continuare...

 
Mai multe articole...