Popice-Bowling

Formaţiile Electro Romgaz Tg. Mureş şi CFR Cluj, lidere în Cupa României la popice

Sâmbătă, pe 29 octombrie, pe arena din Târgu Mureş s-a disputat etapa a II-a din cadrul Cupei României la popice, pentru echipele de seniori și senioare, acolo unde echipa masculină CFR Olimpia ACB Iaşi nu s-a înscris în competiţie, în acest sezon. În urma unor întreceri spectaculoase, pe primele locuri s-au clasat echipele:
- Feminin:
1. Electromureș Romgaz Tg. Mureş  - 3195  p.d. 
Cele mai bune rezultate au fost reuşite de lansatoarele Bornert Alexandrina - 554 p.d., Duka Tilda - 551 p.d.   
2. Conpet Petrolul Ploiești - 3176  p.d.  
Cele mai bune rezultate: Dogaru Luminița - 549 p.d., Trifan Nicoleta - 549 p.d.       
3. Rapid București - 3062  p.d.
Cele mai bune rezultate: Șchiopescu Ștefania 521 p.d., Dobre Luminița - 515 p.d.
După două etape,în clasamentul general conduce Electromureș Romgaz Tg. Mureş, cu un total de 6278 p.d.(5 puncte), urmată de Conpet Petrolul Ploiești, cu 6268 p.d. (5 puncte).
- Masculin:
1. CFR Cluj - 3421  p.d.
S-au evidențiat: Dorin Virgil - 586 p.d., Mihălcioiu Petruț - 582 p.d.
2. Electromureș Tg.Mureș  - 3212  p.d.
S-au evidențiat Gyorgy Arpad - 566 p.d., Boer Laszlo - 552 p.d.
3. Inter Petrila - 3040 p.d.
S-au evidențiat Bălan Marian - 556 p.d., Cimpoer Petre - 550 p.d.
4. CSM Satu Mare - 2905 p.d.
S-au evidențiat Lucuț Marius - 505 p.d., Sonkodi Darius - 502 p.d.
Conduce în clasament echipa CFR Cluj, cu 6772 p.d. (8 puncte), urmată de Electromureș Tg.Mureș, cu 6280 p.d. (6 puncte).
După cum ne-a informat Antal Matilda,vicepreședintele CS Electromureş Tg. Mureş, etapa a III-a va avea loc în data de 3 decemebrie 2016, la Ploiești (fetele) și la Cluj-Napoca (băieții).
Vor mai urma Campionatele Naţionale de popice pentru seniori şi senioare la individual clasic, sprint şi tandem. Fetele vor evolua la Hunedoara, pe 5-6 noiembrie, iar băieţii la Ploieşti, pe 19-20 noiembrie 2016.
CFR Olimpia ACB Iaşi speră să poate înscrie şase lansatori la turneul individual de la Ploieşti, pe Ion Cercel, Florin Opincă, Gyula Veres, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu şi Remus Antimirescu (antrenor-jucător).
Tot pe 19 noiembrie, dar la Hunedoara, vor avea loc întrecerile din etapa a II-a a Cupei României la veterani (seniori +50 ani), acolo unde s-au calificat şi ieşenii Constantin Iftimie, Sorin Cotlarciuc şi Vasile Croitoru.
Să mai menţionăm că, în etapa a III-a din Liga I masculină de popice seniori, marele derby CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi, programat iniţial pe 12 noiembrie, a fost amânat pe 10 decembrie 2016, la cererea ardelenilor şi cu acordul grupării moldave. Preşedintele CS CFR Cluj, dl. Călin Petriş, a cerut amânarea partidei deoarece noua arenă cu 8 piste din Cluj nu va putea fi pregătită în timp util, pentru acest joc, la data iniţială de disputare a meciului.
Echipa ieşeană mai are de jucat şi restanţa de pe teren propriu cu Inter Petrila, la o dată nefixată ferm în prezent.
DAN TEODORESCU

 

Popicarii veterani ieşeni au ajuns deja la Sălişte, pentru Cupa Sibiului!

Ediţia cu numărul 6 a Cupei Sibiului la popice pentru veterani (seniori +50) va avea loc în zilele de 29 şi 30 octombrie 2016, pe arena din oraşul Sălişte (judeţul Sibiu).
Conform organizatorilor locali, vor fi prezenți popicari din Iași, Covasna, Brașov, Timiș, Săliște, Ploiești, Hunedoara, Tilișca și Sibiu. Se vor lansa 80 bile mixte, iar echipele vor fi formate din 5 jucători. Primii clasați vor fi recompensaţi cu diplome, medalii și cupe, atât în proba pe echipe, cât și la individual, pe categorii de vârstă.
Echipa CFR Olimpia CFR Iaşi, condusă de "căpitanul de oşti" Vasile Ţidularu, are în componenţa ei următorii lansatori: Ioan Herman, Constantin Iftimie, Vasile Croitoru, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Aurel Roiu, Mihai Ispir şi Mihai Chilaboc.
Lipseşte "motivat" dr. Sorin Cotlarciuc, care duminică, pe 30 octombrie, va împli 65 de primăveri şi va sărbători în sânul familiei şi ieşirea sa la pensie, dar asta numai din punct de vedere... teoretic!
"Mergem la Sălişte să obţinem medalii la Cupa Sibiului, ne dorim mult acest lucru. Performanţele noastre le dedicăm colegului Sorin Cotlarciuc, cu ocazia zilei sale de naştere şi ieşirii la pensie. Deh, cred că un om iese la pensie doar o singură dată şi înţelegem în acest caz absenţa sa motivată din cadrul lotului nostru de popicari, la acest turneu de tradiţie!", ne-au declarat din Sălişte, căpitanul de echipă, Vasile Ţidularu, alături de lansatorul ieşean Nelu Herman.
Pentru ieşenii Sorin Cotlarciuc, Constantin Iftimie şi Vasile Croitoru, următoarea competiţie la care vor participa va fi etapa a II-a din Cupa României la popice pentru veterani, programată sâmbătă, pe 19 noiembrie 2016, la Hunedoara.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE: Pe echipe, la finalul competiţiei, CFR Olimpia ACB Iaşi a ocupat locul 4, fiind "furată" de cei de la foaie în lupta pentru ocuparea locului 3, după cu ne-a declarat căpitanul Vasile Ţidularu. La individual, au cucerit medalii de argint ieşenii Costică Iftimie (50-60 ani) şi Nelu Herman (peste 70 ani). Vom reveni!


 

Medalii de toate culorile la arena de popice CFR Iaşi!

În perioada 22-23 octombrie 2016, arena de popice CFR Iaşi a găzduit Campionatele Naţionale pentru tineret, în competiţia feminină, în probele individual clasic, sprint şi tandem, la categoria "Under 23".
La întrecerile de pe "teren neutru", de la arena CFR Iaşi, au fost în concurs sportive de la patru cluburi din ţară, Electromureş Romgaz Tg. Mureş (vicepreşedinte: Antal Matilda; antrenor: Orosz Istvan); Conpet Petrolul Ploieşti (antrenor: Mihaela Lixandru), Rapid Bucureşti (antrenor: Vasilica Pometcu) şi Siderurgica Hunedoara.
Duminică, în ultima probă a competiţiei, cea de tandem,
pe pistele de joc s-au prezentat 9 perechi, patru dintre ele ajungând în careul de aşi al turneului.
Rezultatele din semifinale au fost următoarele:
- Amalia Voicea / Ana Costache (Conpet Petrolul Ploieşti) - Melisa Ungureanu / Nagy Ibolya Csilla (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) 2-0 la manşe;
- Alice Vasile / Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) - Ana Maria Poetaşu / Andreea Balogh (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) 2-0 la manşe.
În finala mare, care a devenit până la urmă o "afacere prahoveană", am consemnat: Alice Vasile / Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) - Amalia Voicea / Ana Costache (Conpet Petrolul Ploieşti) 2-0 la manşe (131 p.d. - 123 p.d.; 136 p.d. - 135 p.d.).
Aşadar, proba de tandem a prezentat următorul podium:
1. Alice Vasile / Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti);
2. Amalia Voicea / Ana Costache (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Melisa Ungureanu / Nagy Ibolya Csilla (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Ana Maria Poetaşu / Andreea Balogh (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
După cuvintele de final de competiţie, rostite în faţa publicului de directorul sportiv al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, care a mulţumit participantelor pentru spectacolul sportiv oferit, a urmat festivitatea de premiere a probei de tandem, oficiată de antrenorul federal Remus Antimirescu, Matilda Antal (vicepreşedintele CS Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi antrenoarea Mihaela Lixandru (Conpet Petrolul Ploieşti).
Să mai menţionăm că sâmbătă, în primele două probe de concurs, podiumurile de premiere au fost următoarele:
- Individual clasic (22 concurente):
1. Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) - 517 p.d.;
2. Feketa Reka (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 505 p.d.;
3. Andreea Balogh (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 502 p.d.;
- Sprint (19 concurente):
1. Maria Andra Enescu (Rapid Bucureşti);
2. Ana Livia Costache (Conpet Petrolul Ploieşti);
3. Maria Ciobanu (Siderurgica Hunedoara) şi Maria Elena Iolanda Dragomir (Rapid Bucureşti).
Arbitrul principal al competiţiei a fost Iulian Gabriel Cucu, secondat de Florin Ciolan, ambii din Iaşi, iar repreezentantul FR Popice a fost antrenorul federal Remus Antimirescu.
DAN TEODORESCU

 

Fără ieşeni, sportivii veterani s-au întrecut la arena de popice din Ploieşti

La Arena Conpet din Ploieşti a avut loc recent Finala Campionatului Național de popice Sprint și Tandem, la veterani,  pentru seniorii de "+ 50 ani" și de "- 50 ani". Au participat peste 45 de jucători de popice de la mai multe cluburi din ţară, dar fără cei de la CFR Olimpia ACB Iaşi, care au organizat în propria arenă un campionat intern, acolo unde s-a remarcat dr. Sorin Cotlarciuc (FOTO), cu 528 popice doborâte (record personal în 2016).
La Ploieşti, popicarii din județul Sibiu au reușit să câștige 13 medalii (3 medalii de aur, 3 de argint şi 7 de bronz), chiar dacă a lipsit vedeta Călin Cazacu.
"Mircea Ballasch a jucat foarte bine reușind să câștige 2 medalii (aur la sprint și bronz la tandem). În schimb, m-a surprins eliminarea tandemului Mailat – Stoichiță, care avea șanse să câştige medalia de aur", a declarat Gheorghe Țivrea, președintele C.S. Oraș Tălmaciu, acolo unde sunt legitimaţi cei mai mulţi lansatori din judeţul Sibiu.
Rezultatele au fost următoarele:
- Clasament Sprint (+50 ani):
1. Haran Silvestru (CS Oraș Tălmaciu) – medalie aur;
2. Beuck Erhard (CS Oraș Tălmaciu)   - medalie argint;
3. Mailat Liviu (CS Oraș Tălmaciu) şi Stoichiță Ioan (CS Oraș Tălmaciu) – medalii de bronz.
- Clasament Sprint (-50 ani):
1. Ballasch Mircea (CS Oraș Tălmaciu) - medalie aur;
2. Geleriu Sorin (CS Oraș Tălmaciu) - medalie argint;
3. Lazăr Cristian (CS Oraș Tălmaciu) şi Sera Lorand (CS Corona Brașov) – medalii de bronz.
- Clasament Tandem (+50 ani):
1. Beuck – Haran (CS Oraș Tălmaciu) – medalie de aur;
2. Sasu (CS Petrolul Băicoi) - Incze (CS Corona Brașov) – medalie de argint;
3. Cioacă – Veștemean (CS Oraș Tălmaciu) şi Enoaie – Oancea (CS Petrolul Băicoi) - medalii de bronz.
- Clasament Tandem (-50 ani):
1. Kiss - Bogozi (CS Tg. Secuiesc) - medalie de aur;
2. Geleriu (CS Tălmaciu) - Sera (CS Corona Brașov) - medalie de argint;
3. Ballasch – Lazăr (CS Oraș Tălmaciu) şi Borto -Thomas (CS KSE Tg. Secuiesc) - medalii de bronz.
În aceste zile, la arena CFR Iaşi din Şos. Naţională nr. 7-9, se organizează Cupa Iaşului la popice, cu ocazia Sărbătorilor Iaşului de Sf. Parascheva.
DAN TEODORESCU

 

S-a coborât cortina peste cupele europene de popice!

În Italia, Serbia şi Germania s-au încheiat sâmbătă, 8 octombrie 2016, cupele europene de popice, atât la feminin, cât şi la masculin. România a avut doar două reprezentante în aceste competiţii, la Cupa Mondială de la Bolzano (Italia) fiind prezente campioanele naţionale Electromureş Romgaz Tg. Mureş (locul 5 la feminin) şi CFR Cluj (locul 10 la masculin). Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi s-a retras din Cupa Europei din Serbia, din motive financiare şi de efective.
Sâmbătă, în finalele pentru podium s-au înregistrat rezultatele:

CUPA MONDIALĂ (Bolzano - Italia):
- Finala mică (locurile 3-4):
Feminin: Viena - Rijeka 1 - 7 la puncte de echipă (10,5 - 13,5 la puncte de set ; 3352 p.d. - 3451 p.d.);
Masculin:  Belgrad - Szeged 6 - 2  (15 : 9 ; 3714 - 3576).
- Finala mare (locurile 1-2):
Feminin: Rakoshegyi - Bamberg 2 - 6 (5,5 - 18,5 ; 3349 - 3496). La echipa campioană Victoria Bamberg (Germania), românca Ioana Antal (ex-Văidăhăzan) nu a putut evolua, deoarece aşteaptă să devină mămică!
Masculin: Zerbst - Podbrezova 6 - 2 (16 - 8 ; 3691 - 3572). În ultimul "duel" individual, macedonianul Boris Benedik (Zerbst) l-a învins cu 3-1 la manşe (649 p.d. - 651 p.d.) pe sârbul Vilmos Zavarko (Podbrezova).

CUPA EUROPEI (Backa Topola, Serbia):
- Finala mică (locurile 3-4):
Feminin: Tarnowo - St. Pölten 1 - 7  (7,5 - 16,5 ; 3204 - 3424);
Masculin: Kamnik - Zalaegerszeg 3 - 5 (12,5 - 11,5 ; 3467 - 3549). La echipa câştigătoare, românul-maghiarul Zoltan Flavius Feher a reuşit un rezultat de 577 p.d. şi a pierdut punctul de echipă.
- Finala mare (locurile 1-2):
Feminin: Porec - Liedolsheim 5 - 3 (14 - 10 ; 3449 - 3390);
Masculin: St.Pölten - Zagreb 2 - 6 (9 - 15 ; 3392 - 3477).

CUPA NBC (Straubing, Germania):
- Finala mică (locurile 3-4):
Feminin: Balaton - Kranj 3 - 5 (10,5 - 13,5 ; 3428 - 3483);
Masculin: Orth - Schwabsberg 2 - 6 (9,5 - 14,5 ; 3688 - 3806).
- Finala mare (locurile 1-2):
Feminin: Praga - Schrezheim 2,5 - 5,5 (11 - 13 ; 3453 - 3504);
Masculin: Maribor - Repcelaki 1 - 7 (9 - 15 ; 3767 - 3977).

Vor urma întrecerile turului I din Liga Campionilor la popice, acolo unde a promovat şi echipa feminină Electromureş Romgaz Târgu Mureş.
DAN TEODORESCU

 

Favoritele s-au impus în runda cu nr. 2 din Liga I de popice

Etapa a doua din prima ligă de popice seniori din România a adus victorii pentru echipele oaspete, ele fiind de fapt şi favoritele confruntărilor programate.
Din păcate, însă, criza de efectiv la echipa ceferistă ieşeană continuă, deoarece mulţi tineri şi talentaţi lansatori, urmând o facultate sau încadrându-se la diverse firme pe profil economic, nu mai pot continua în paralel şi sportul popicelor, ei fiind obligaţi să se retragă în acest moment din activitatea competiţională.
Rezultatele complete au fost următoarele:
- Electromureş Tg. Mureş - CFR Olimpia ACB Iaşi 2-6 la victorii directe (9-15 la puncte de set / manşe câştigate; 3088 p.d. - 3277 p.d.)
Duelurile individuale au fost:
- Majos Ferenc (555 p.d.; 1,5 puncte de set) - Florin Opincă (566 p.d.; 2,5 puncte de set) 0-1 la puncte de echipă;
- Balogh Lorand (496 p.d.; 0,5) - Gyula Veres (559 p.d.; 3,5) 0-1;
- Benke Zoltan (534 p.d.; 1) - Ion Cercel (582 p.d.; 3) 0-1;
- Boer Laszlo (535 p.d.; 3) - Sebastian Biţă (484 p.d.; 1) 1-0;
- Andrasi Daniel (451 p.d.; 0) - Costică Ciurdea (520 p.d.; 4) 0-1;
- Szasz Attila (517 p.d.; 3) - Iulian Gabriel Cucu (516 p.d.; 1) 1-0.
Într-un meci "amical" antrenorul-jucător al echipei ieşene, Remus Antimirescu (FOTO) l-a învins pe "subordonatul" său, Ion Cercel, cu 589 p.d. - 573 p.d. 
- Inter Petrila - CFR Cluj 1-7 la puncte de echipă (9-15 la puncte de set / manşe câştigate; 3105 p.d. - 3214 p.d.)
Întrecerile individuale au fost:
- Florin Niţescu (522 p.d.; 2 puncte de set) - Ioan Figlea (525 p.d.; 2 puncte de set) 0-1 la puncte de echipă;
- Dorin Vîrtei (492 p.d.; 1) - Rareş Balogh (526 p.d.; 3) 0-1;
- Petre Cimpoer (502 p.d.; 1) - Vlad Sabău (521 p.d; 3) 0-1;
- Marian Bălan (549 p.d.; 1) - Paul Rohotin (573 p.d.; 3) 0-1;
- Radu Balaban (551 p.d.; 3) - Marcel Russ (491 p.d.; 1) 1-0;
- Cristian Cimpoer (489 p.d.; 1) - Mănel Manea (578 p.d.; 3) 0-1.
Clasamentul la zi arată astfel:
1. CFR Cluj                         2    2    0    0    14-2        4
2. CFR Olimpia ACB Iaşi     1     1    0    0    6-2        2
3. Inter Petrila                    1    0    0    1    1-7         0
4. Electromureş Tg. Mureş  2    0    0    2    3-13       0
Meciul din prima rundă, CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila a fost amânat la cererea oaspeţilor, la o dată care urmează să fie fixată ulterior. Runda cu nr. 3, din 12 noiembrie, programează partidele: CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi (va arbitra localnicul Dumitru Beşe şi cu această ocazie se va inaugura, într-un meci oficial, noua arenă de popice cu 8 piste din Cluj-Napoca) şi Inter Petrila - Electromureş Tg. Mureş (va arbitra braşoveanul Nicolae Nicolăescu).
Dar până atunci, pe 15 octombrie, va avea loc etapa a II-a din Campionatul Naţional de tineret pe echipe, iar în Grupa A se vor disputa meciurile: CS Atletic Fieni - CS al Oraşului Tălmaciu (va arbitra Ioan Grigorescu, din Târgovişte) şi Electromureş Tg. Mureş - CFR Olimpia ACB Iaşi (va arbitra Nicolae Nicolăescu, din Braşov). De remarcat că echipă ieşeană se află în plină reconstrucţie şi schimb de generaţii, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea. 
Pe 22-23 octombrie, la Ploieşti (la masculin) şi Iaşi (la feminin) sunt programate Finalele Campionatelor Naţionale de popice la individual clasic, tandem şi sprint, pentru tineret (U 23).
În perioada 4-8 octombrie se desfăşoară cupele europene de popice. România este reprezentată doar de formaţiile Electromureş Romgaz Tg. Mureş (la feminin) şi CFR Cluj (la masculin), la Cupa Mondială de la Bolzano (Italia), asta după ce CFR Olimpia ACB Iaşi s-a retras din Cupa Europei de la Backa Topola (Serbia), iar în Cupa NBC de la Straubing (Germania) nu s-a înscris nici o grupare sportivă din ţara noastră.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...