Popice-Bowling

"Cupa Iaşului" la popice pentru veterani, un real succes la arenele CFR Iaşi

 

Sâmbătă, 27 mai 2017, la arena CFR Iaşi a avut loc Cupa Iaşului la popice pentru veterani (seniori +50 ani), competiţie organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). La festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediţii a competiţiei, manifestare moderată de directorul sportiv Dan Teodorescu, au participat Leonard Cănănău (reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi), Vasile Ţidularu (team-managerul echipei ieşene) şi cei 50 de sportivi şi sportive de la cele 10 echipe din ţară participante. Evenimentul din dimineaţa zilei de sâmbătă a fost "pigmentat" cu epigramele rostite în public de scriitorul Vasile Larco, în aplauzele celor prezenţi.
În continuare s-a dat startul competiţiei, structurată pe echipe şi în întrecerea individuală, fiecare grupare sportivă fiind alcătuită din cinci lansatori, dar s-au luat în calcul doar primele patru rezultate, la 100 bile lansate de fiecare concurent.
Pe podium au ajuns următorii sportivi veterani:
ECHIPE:
1. CS Tălmaciu (jud. Sibiu) - 1676 p.d.;
2. CFR Olimpia ACB I Iaşi - 1617 p.d. (au punctat: Mihai Chilaboc - 405 p.d., Aurel Roiu - 410 p.d., Ioan Dăscălescu - 382 p.d., Constantin Iftimie - 420 p.d., iar rezultatul de 379 p.d. obţinut de dr. Sorin Cotlarciuc nu a mai contat!);
3. CS Târgu Secuiesc - 1551 p.d.
Pe locul 7, din 10 participante, s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iaşi, cu 1466 p.d., după următoarele rezultate individuale: Vasile Croitoru - 346 p.d., Florin Dăscălescu - 376 p.d., Mihai Ispir - 361 p.d. şi Ioan Herman - 383 p.d., iar rezultatul doamnei Mariana Zlăvog (343 p.d.) nu a mai fost luat în calcul.
INDIVIDUAL:
- Categoria 50-59 ani:
1. Liviu Mailat (CS Tălmaciu / Sibiu) - 443 p.d.;
2. Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 420 p.d.;
3. Geza David (Braşov) - 413 p.d.
- Categoria 60-69 ani:
1. Vasile Cioacă (CS Tălmaciu / Sibiu) - 434 p.d.;
2. Gyorgy Kiss (Tg. Secuiesc) - 411 p.d.;
3. Aurel Roiu (CFR Olimpia ACB I Iaşi) - 410 p.d.
- Categoria 70-79 ani:
1. Ioan Herman (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 383 p.d.;
2. Florin Dăscălescu (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 376 p.d.;
3. Ioan Creţoiu (CS Tălmaciu / Sibiu) - 373 p.d.
- Categoria peste 80 ani:
1. Ştefan Deciu (este ieşean, dar a concurat pentru echipa din Hunedoara) - 291 p.d.;
2. Gheorghe Pârvu (Hunedoara) - 236 p.d.
- Feminin:
1. Emilia Ebel (Bacova / Timiş) - 390 p.d.;
2. Mariana Zlăvog (CFR Olimpia ACB II Iaşi) - 343 p.d.;
3. Aritina Telembeci (Constanţa) - 314 p.d.
În final, medaliatul cu aur al echipei ieşene, Ioan Herman, ne-a declarat: "Toate rezultatele ale tuturor jucătorilor celor două echipe ieşene se datorează antrenamentelor săptămânale pe care le-am făcut, sub coordonarea căpitanului şi antrenorului Vasile Ţidularu. Mai trebuie pusă în balanţă şi perseverenţa noastră de a evolua într-un sport frumos, practicat şi de noi, veteranii popicelor din Iaşi şi România, indiferent de vârstă! Ducem în continuare o viaţă sportivă fără cusur, tocmai pentru a putea face sport de calitate la orice vârstă. Şi cum performanţa cere sacrificii, mai ales în sport, facem şi noi multe sacrificii, pentru a putea practica fără cusur sportul popicelor, atât de drag nouă!".   
Din vestul ţării, un important reprezentant al echipei din Bacova, din judeţul Timiş, a mai menţionat: "La CS Bacova avem multe performanţe notabile în sportul popicelor, dar nici la noi şi nici la Timişoara nu avem o arenă de popice. Din păcate, pentru a cuceri medalii la nivel naţional trebuie să ne antrenăm la Hunedoara sau chiar să trecem în Ungaria, la Szeged...".
La festivitatea de premiere care a urmat competiţiei de la arena de popice CFR Iaşi au participat Nelu Lazariuc (acum reprezentantul Primăriei Municipiului Iaşi, după ce a fost nevoit să părăsească clubul CSM Iaşi), Vasile Ţidularu şi Vasile Botezatu, cei de pe podium primind cupe, medalii şi diplome. La locul I, popicarul şi scriitorul ieşean Sorin Cotlarciuc a oferit un volum beletristic propriu, din sumedenia de cărţi publicate în ultima vreme.  
Întrecerile de la Cupa Iaşului la popice pentru veterani au fost coordonate de arbitrul principal Iulian Gabriel Cucu, ajutat de secunzii Ştefan Sîrbu, Andrei Seliman, Ştefan Ouatu şi Eduard Pamfil, toţi cinci din Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Cupa Mondială de popice pentru juniori II a debutat la Dettenheim, în Germania

În perioada 12-14 mai 2017, în Germania, la Dettenheim se derulează Cupa Mondială la popice pentru juniori II (Under 14 ani). Sunt prezente la startul competiţiei 10 ţări, printre ele fiind şi România, cu doi sportivi, Benke Zoltan jr şi Budoi Noemi.
Sâmbătă, în probele care s-au disputat, podiumurile de premiere au fost următoarele:
Perechi mixte:
1. Slovenia - 1141 p.d.;
2. Germania - 1133 p.d.;
3. Ungaria - 1130 p.d.
Pe locul 10 (ultimul) s-a clasat România, cu un total de 1038 popice doborâte, cu următoarele rezultate individuale: Budoi Noemi - 515 p.d. şi Benke Zoltan jr - 523 p.d.
Tandem mixt:
1. Serbia - 604 p.d.;
2. Slovenia - 570 p.d.;
3. Ungaria - 569 p.d.
Pe locul 10 (ultimul) s-a clasat România, cu o performanţă de 515 p.d., cuplul nostru fiind alcătuit din Budoi Noemi şi Benke Zoltan jr.
În preliminariile probei individual clasic au evoluat 10 sportivi, primii 8 promovând în finala de duminică. Printre finalişti se află şi românii Budoi Noemi (la fete, de la Siderurgica Hunedoara) şi Benke Zoltan jr (la băieţi, de la Electromureş Tg. Mureş).
Pe 14 mai, de la ora locală 10.00 (11.00 în România) va avea loc finala la individual clasic, iar în prima serie vor evolua şi lansatorii români, Benke Zoltan jr va începe pe pista 4, iar Budoi Noemi pe pista 8.
Se vor întocmi clasamente şi la proba combinată şi pe naţiuni.
Tot la Dettenheim vor avea loc şi Campionatele Mondiale de popice la cadeţi (U 18), în perioada 14-19 mai şi la seniori pe echipe, în intervalul de timp 19-27 mai 2017, la feminin şi masculin.
În lotul de seniori sunt incluşi şi lansatorii Ion Cercel şi Florin Opincă, ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, însoţiţi de antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi selecţionerul loturilor naţionale masculine, de la juniori II - U 14 şi cadeţi - U 18.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (14 mai 2017, ora 16.18):
Duminică, 14 mai 2017: Două medalii de bronz la Cupa Mondială de popice (U 14) pentru România: BUDOI Noemi - 562 p.d. şi BENKE Zoltan - 546 p.d. s-au clasat pe locul 3 în finala probei individual clasic. La proba combinată: Budoi - locul 7 şi Benke - locul 8. Pe naţiuni, România a terminat competiţia pe locul 7, din 10 ţări participante. Urmează Campionatul Mondial de popice pentru cadeţi (U 18) şi seniori, la masculin şi feminin. Totul la Dettenheim, în Germania, până pe 27 mai 2017.
*** UPDATE (16 mai 2017, ora 21.25): Pe echipe la U 18 - România - locul 8 la feminin şi locul 11 la masculin.

 

CFR Olimpia ACB Iaşi, vicecampioana României la popice seniori

În după amiaza zilei de duminică, pe 7 mai 2017, la baza sportivă Gheorgheni din Cluj-Napoca au fost programate finalele Ligii I de popice seniori şi senioare, aferente titlurilor de campioni pe echipe.
În marea finală a competiţiei masculine, în duelul ceferist de tradiţie pentru sportul popicelor din România, CFR Cluj a învins pe CFR Olimpia ACB Iaşi cu scorul de 6-2 la puncte de echipă (3686 p.d. - 3578 p.d.; 15-9 la puncte de set / manşe câştigate).
De remarcat că, după prima serie de jucători, ieşenii conduceau cu 2-0 şi aveau un avantaj de 116 popice doborâte. După cea de-a doua serie de lansatori, clujenii au egalat la 2-2, dar ceferiştii moldoveni mai păstrau un avantaj de 59 popice doborâte.
Gazdele ardelene s-au dezlănţuit însă în ultima serie, când Bogdan Dudaş şi Robert Merza au reuşit cele mai mari "scoruri" ale ceferiştilor clujeni, iar gazdele turneului final s-au impus cu 4-2 la victorii directe şi cu o diferenţă de 108 popice doborâte în faţa ieşenilor au mai câştigat două puncte de echipă, iar scorul final a devenit 6-2.
Într-un meci arbitrat de clujeanul Dumitru Beşe, duelurile individuale, în disputa CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi, au fost următoarele:
1. Virgil Dorin - 586 p.d. (1 manşă câştigată) - Ion Cercel - 613 p.d. (3 manşe câştigate) 0-1 la puncte de echipă;
2. George Cristian Mihăşan - 543 p.d. (1) - Gyula Veres - 632 p.d. (3) 0-1;
3. Petruţ Mihălcioiu - 637 p.d. (4) - Vasile Andrei Maxim - 589 p.d. (0) 1-0;
4. Vlad Sabău - 607 p.d. (2) - Florin Opincă - 598 p.d. (2) 1-0;
5. Bogdan Dudaş - 666 p.d. (4) - Costică Ciurdea - 560 p.d. (0) 1-0;
6. Robert Merza - 647 p.d. (3) - Iulian Gabriel Cucu - 586 p.d. (1) 1-0.
Rezervele celor două finaliste au fost: Mănel Manea, Ioan Figlea, Marcel Rus (Cluj), respectiv Sebastian Biţă, Vlad Nacu, Remus Antimirescu (Iaşi).
Antrenori: Grigore Blaga (CFR Cluj), respectiv Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi).
După marea finală a seniorilor, antrenorul emerit al formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal, ne-a declarat: "Locul 2 şi medalia de argint cucerită la Cluj este un maxim la ce am putut face cu actuală echipă, după ce, faţă de ediţiile anterioare i-am pierdut acum pe popicarii Paul Rohotin, Mănel Manea, Bogdan Tudorie, Ioan Hordilă. Nici ieşenii Ştefan Lincu şi Ionuţ Condrea nu au putut fi prezenţi în competiţie, deoarece nu s-au putut învoi de la serviciile unde lucrează, dar ei sunt oricând bineveniţi la echipa noastră! Pentru sezonul următor vrem să ne regenerăm, să aducem forţe proaspete şi să cucerim din nou titlul naţional, aşa cum am făcut-o şi în anii din urmă. Cred că, dacă turneul final era programat pe teren neutru, la Ploieşti de exemplu, puteam deveni campioni şi anul acesta, dar, la acest capitol, nu pot să mai spun nimic, deoarece arena din Cluj este totuşi superbă şi aici România va găzdui şi viitorul Campionat Mondial de popice, cel din 2018".  
În deschiderea ultimei zile a turneului final, la masculin, în finala mică (locurile 3-4), Electromureş Tg. Mureş s-a impus în faţa echipei Inter Petrila cu scorul de 5-3 la victorii directe (3293 p.d. - 3216 p.d.; 12-12 la puncte de set / manşe câştigate) şi a intrat în posesia medaliei de bronz a ediţiei 2016-2017. Cele mai bune rezultate individuale au fost înregistrate de lansatorii Majos Ferenc - 567 p.d. şi Boer Laszlo - 564 p.d. (Tg. Mureş), respectiv Codrea Hoarcă - 562 p.d. şi Mihai Balaban - 562 p.d (Petrila).
Clasamentul final al Ligii I seniori se prezintă astfel:
1. CFR Cluj - campioană naţională;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi;
3. Electromureş Tg. Mureş;
4. Inter Petrila.
Tot la Cluj-Napoca şi tot duminică după-amiază a avut loc şi marea finală a competiţiei feminine, acolo unde Conpet Petrolul Ploieşti a învins pe Electromureş Romgaz Tg. Mureş cu scorul de 6-2 (3493 p.d. - 3464 p.d.; 13-11 la puncte de set / manşe câştigate).
Au evoluat echipele:
- Conpet Petrolul Ploieşti:
1. Cristina Samson - 574 p.d. (1 manşă câştigată; 0 puncte de echipă);
2. Elena Loredana Vişan - 570 p.d. (3; 1);
3. Nicoleta Trifan - 622 p.d. (3; 1);
4. Nina Răileanu & Elena Georgiana Mihai - 540 p.d. (2; 0);
5. Daniela Lăcătuşu - 580 p.d. (2; 1);
6. Luminiţa Dogaru - 607 p.d. (2; 1).
Antrenor: Luminiţa Dogaru.
- Electromureş Romgaz Tg. Mureş:
1. Duka Tilda - 575 p.d. (3; 1);
2. Iulia Adela Ban - 589 p.d. (1; 0);
3. Alina Suciu - 581 p.d. (1; 0);
4. Fekete Reka - 551 p.d. (2; 1);
5. Doina Baciu - 577 p.d. (2; 0);
6. Gyeresi Anna - 591 p.d. (2; 0).
Antrenori: Orosz Istvan şi Seres Jozsef (ultimul fiind şi antrenorul formaţiei masculine din Târgu Mureş).
Disputa a fost arbitrată de Ioan Grigorescu (Târgovişte).
În Liga I a senioarelor, podiumul final a fost următorul:
1. Conpet Petrolul Ploieşti - campioană naţională;
2. Electromureş Romgaz Tg. Mureş;
3. Rapid Bucureşti (antrenor: Vasilica Pometcu).
La turneul final de la Cluj-Napoca, din perioada 5-7 mai 2017, din cadrul arenei cu 8 piste din complexul sportiv Gheorgheni, FR Popice a fost reprezentată de bucureştenii Maria Popescu (preşedinte) şi Constantin Stamatescu (secretar general), clujeanul Mircea Bălaj (vicepreşedinte), Antal Matilda (din Tg. Mureş, membru în Prezidiul Federal) şi antrenorul federal Remus Antimirescu.

* România, în duel european şi mondial în perioada următoare

În octombrie 2017, echipele campioane ale României au drept de joc în Cupa Mondială de la Blansko (Cehia), vicecampioanele în Cupa Europei de la Hirschau (Germania), iar formaţiile de pe locurile 3 şi 4 sau locul 3 şi câştigătoarea Cupei României în Cupa NBC de la München (Germania).
Dar până atunci, România va participa la Campionatul Mondial de popice de la Dettenheim (Germania), din perioada 12-27 mai 2017. Va fi Cupa Mondială la juniori II (U 14) din perioada  12-14 mai, apoi Campionatul Mondial de juniori I (U 18) din perioada 14-19 mai şi Campionatul Mondial de seniori pe echipe, din intervalul 19-27 mai, la masculin şi feminin.
Să mai menţionăm că, pe plan intern, în întrecerea veteranilor (seniori +50 ani), arena CFR Iaşi va găzdui în zilele de 27 şi 28 mai 2017 ediţia a doua a Cupei Iaşului la popice, competiţie inclusă în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), la capitolul "Sportul în cartiere".
DAN TEODORESCU

 

Popicarii seniori mureşeni, medaliaţi cu bronz pe arena din Cluj-Napoca

Duminică, 7 mai 2017, la baza sportivă Gheorgheni din Cluj-Nacopa sunt programate finalele Ligii I de popice seniori şi senioare.
În deschiderea ultimei zile a turneului final, la masculin, în finala mică (locurile 3-4), Electromureş Tg. Mureş s-a impus în faţa echipei Inter Petrila cu scorul de 5-3 la victorii directe (3293 p.d. - 3216 p.d.; 12-12 la puncte de set / manşe câştigate) şi a intrat în posesia medaliei de bronz a ediţiei 2016-2017, cu drept de joc în Cupa NBC. Cele mai bune rezultate individuale au fost înregistrate de lansatorii Majos Ferenc - 567 p.d. şi Boer Laszlo - 564 p.d. (Tg. Mureş), respectiv Codrea Hoarcă - 562 p.d. şi Mihai Balaban - 562 p.d (Petrila).
De la ora 12.30, pe pistele 5-8, a debutat finala mare (locurile 1-2) a competiţiei masculin, cele două combatante fiind CFR Cluj şi CFR Olimpia ACB Iaşi, meciul fiind arbitrat de localnicul Dumitru Beşe.
Cele două echipe ceferistă prezintă în joc următoarele garnituri:
- CFR Cluj:
1. Dorin Virgil
2. George Cristian Mihăşan
3. Petruţ Mihălcioiu
4. Vlad Sabău
5. Bogdan Dudaş
6. Robert Merza
Rezerve: Mănel Manea, Ioan Figlea, Marcel Rus.
Antrenor: Grigore Blaga.
- CFR Olimpia ACB Iaşi:
1. Ion Cercel
2. Gyula Veres
3. Vasile Andrei Maxim
4. Florin Opincă
5. Costică Ciurdea
6. Iulian Gabriel Cucu
Rezerve: Sebastian Biţă, Vlad Nacu, Remus Antimirescu.
Antrenor: Remus Antimirescu.
Tot la Cluj-Napoca şi tot de la ora 12.30 a debutat şi marea finală a competiţiei feminine (locurile 1-2, se joacă pe pistele 1-4), între Electromureş Romgaz Tg. Mureş şi Conpet Petrolul Ploieşti, meciul fiind arbitrat de Ioan Grigorescu (Târgovişte).
Pe locul 3, la feminin, s-a clasat Rapid Bucureşti, care şi ea drept de joc în Cupa NBC. 
În jurul ora 16.00, la arena cu 8 piste din complexul clujean Gheorgheni este programată festivitatea de premiere a competiţiei, la masculin şi feminin.
DAN TEODORESCU

 

CFR Olimpia ACB Iaşi a promovat în marea finală a Ligii I de popice seniori

Sâmbătă, pe 6 mai 2017, arena clujeană din complexul sportiv Gheorgheni a găzduit semifinalele Ligii I de popice pentru seniori, dar şi prima rundă (contra scor) a Ligii I de popice senioare.
În competiţia masculină, în prima semifinală, CFR Cluj s-a impus în faţa formaţiei Inter Petrila cu scorul de 5-3 la puncte de echipă (3581 p.d. - 3308 p.d.; 17-7 la puncte de set / manşe câştigate). Cei cei buni lansatori au fost Virgil Dorin - 633 p.d., de la clujeni, respectiv Marian Bălan - 627 p.d., de la "interişti".
În cea de-a doua semifinală, CFR Olimpia ACB Iaşi a câştigat în faţa formaţiei Electromureş Tg. Mureş cu scorul de 7-1 la puncte de echipă (3574 p.d. - 3389 p.d.; 16,5 - 7,5 la puncte de set / manşe câştigate). Au evoluat următoarele echipe:
- CFR Olimpia ACB Iaşi: Ion Cercel - 656 p.d. (4 manşe; 1 punct de echipă), Gyula Veres - 604 p.d. (2,5; 1), Iulian Gabriel Cucu (revelaţia formaţiei moldave!!!) - 612 p.d. (2; 1), Florin Opincă - 586 p.d. (3; 1), Sebastian Biţă (248 p.d. la 60 bile) & Vlad Nacu (293 p.d. la 60 bile) - 541 p.d. (1; 0), Costică Ciurdea (286 p.d. la 60 bile) & Vasile Andrei Maxim (289 p.d. la 60 bile) - 575 p.d. Antrenor: Remus Antimirescu.
- Electromureş Tg. Mureş: Majos Ferenc - 564 p.d. (0; 0), Boer Laszlo - 601 p.d. (1,5; 0), György Arpad (care l-a schimbat "tactic", încă la debutul seriei, pe Sas Tibor Levente) - 591 p.d. (2; 0), Kötö Kálmán David - 564 p.d. (1; 0), Nagy Simon - 558 p.d. (3; 1), Balogh Lorand (249 p.d. la 60 bile) & Benke Zoltan (262 p.d. la 60 bile) - 511 p.d. Antrenor: Seres József.
În competiţia feminină, clasamentul întrecerii "contra scor" a fost următorul:
1. Conpet Petrolul Ploieşti - 3411 p.d. (s-a remarcat Luminiţa Dogaru, cu 616 p.d.);
2. Electromureş Romgaz Tg. Mureş - 3380 p.d. (s-a evidenţiat Gyeresi Anna - 579 p.d.);
3. Rapid Bucureşti - 2898 p.d. (s-a evidenţiat Ştefania Şchiopescu, cu 583 p.d.).
Duminică, pe 7 mai, pe pistele 5-8 se vor disputa finalele pentru clasament ale turneului final al seniorilor, astfel:
- Ora 9.00 (finala mică, locurile 3-4): Electromureş Tg. Mureş - Inter Petrila;
- Ora 12.30 (finala mare, locurile 1-2): CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi.
Tot duminică, pe 7 mai 2017, pe pistele 1-4, de la ora 12.30, se va disputa marea finală, cea pentru locurile 1-2, a întrecerii feminine, cele două combatante fiind Electromureş Romgaz Tg. Mureş şi Conpet Petrolul Ploieşti. Pe locul 3, la senioare, s-a clasat Rapid Bucureşti.
De menţionat că echipa ieşeană este susţinută la Cluj de o mică galerie alcătuită din popicarii veterani ai clubului feroviar de la "Gara Mare", alcătuită din Vasile Ţidularu, Ioan Herman, Ioan Dăscălescu şi Aurel Roiu.
Întrecerea de la Cluj este arbitrată de internaţionalii Ioan Grigorescu (Târgovişte) şi Dumitru Beşe (Cluj).
Tot în luna mai 2017, România va participa la Campionatul Mondial de popice de la Dettenheim (Germania), iar în lotul seniorilor au fost selecţionaţi şi lansatorii Ion Cercel şi Florin Opincă, de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Va mai fi prezent la întrecerea mondială din Germania şi antrenorul emerit federal Remus Antimirescu, care va conduce echipele tricolore de copii (U 14) şi cadeţi (U 18).
DAN TEODORESCU

 

Semifinale de foc în Liga I de popice seniori: Cluj-Petrila şi Iaşi-Târgu Mureş

Până duminică, pe 7 mai 2017, arena cu 8 piste din complexul sportiv Gheorgheni, din Cluj-Napoca, găzduieşte turneele finale, la seniori şi senioare, ale Ligii I de popice din România.
La competiţie participă echipele:
- Masculin (pe 5, 6 şi 7 mai): CFR Cluj, CFR Olimpia ACB Iaşi, Electromureş Tg. Mureş, Inter Petrila.
- Feminin (pe 6 şi 7 mai): Electromureş Romgaz Tg. Mureş, Conpet Petrolul Ploieşti, Rapid Bucureşti.
Vineri, pe 5 mai, au avut loc întrecerile contrascor din turneul final al seniorilor, acolo unde rezultatele au fost următoarele:
1. CFR Cluj - 3623 popice doborâte;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi - 3494 p.d.;
3. Electromureş Tg. Mureş - 3234 p.d.;
4. Inter Petrila - 3204 p.d.
Echipa ieşeană, sub conducerea antrenorului Remus Antimirescu, a reuşit următoarele rezultate individuale: Florin Opincă - 560 p.d., Gyula Veres - 584 p.d., Iulian Gabriel Cucu - 574 p.d., Ion Cercel - 633 p.d., Costică Ciurdea (296 p.d. la 60 bile) & Sebastian Biţă (298 p.d. la 60 bile) - 594 p.d., Vasile Andrei Maxim (278 p.d. la 60 bile) & Vlad Nacu (271 p.d. la 60 bile) - 549 p.d.
De la clujeni, primul în top a fost Petruţ Mihălcioiu, cu 639 p.d. De la echipa din Târgu Mureş s-a evidenţiat Balogh Lorand, cu 579 p.d., iar de la Inter Petrila lansatorul Codrea Hoarcă, cu 589 p.d.
Sâmbătă, pe 6 mai, în semifinalele competiţiei masculine se vor disputa meciurile: CFR Cluj - Inter Petrila (ora 10.00) şi CFR Olimpia ACB Iaşi - Electromureş Tg. Mureş (ora 13.30).
Echipa din Târgu Mureş îşi va întări lotul pentru semifinale, deci ieşenii vor avea un meci destul de dificil în disputa din 6 mai, după cum ne-a menţionat astăzi, în direct de la Cluj, antrenorul federal Remus Antimirescu.
Tot sâmbătă, de la ora 11.00, cele trei echipe de senioare vor juca contrascor, iar primele două clasate, probabil formaţiile din Târgu Mureş şi Ploieşti, vor evolua duminică, în finala mare a campionatului, de la ora 12.30.
Tot duminică, la seniori, de la ora 09:00 va avea loc finala mică (locurile 3-4), iar de la ora 12:30 finala mare (locurile 1-2). În jurul orei 16:00, pe 7 mai, va avea loc festivitatea de premiere la seniori şi senioare.
Arbitrii competiţiei sunt internaţionalii Ioan Grigorescu (Târgovişte) şi Dumitru Beşe (Cluj).
Cu oaspeţi veniţi din Capitală, FR Popice este reprezentată de Maria Popescu (preşedinte) şi Constantin Stamatescu (secretar general). Este prezent şi vicepreşedintele FRP, clujeanul Mircea Bălaj.
DAN TEODORESCU 
Mai multe articole...