Popice-Bowling

Trei frumoase medalii pentru popicarii veterani ieşeni la "Cupa Petrolistului-Petrom OMV"

Cele mai bune echipe de popice veterani (seniori +50 ani) din România, printre ele fiind şi CFR Olimpia ACB Iaşi, au fost invitate în ziua de sâmbătă, 23 iulie 2016, la ediția a III-a a ”Cupei Petrolistului - Petrom OMV”. În organizarea clubului Petrolul Băicoi, competiția s-a desfăşurat la arena Conpet din Ploieşti, arenă de talie internaţională, dotată cu 6 piste pe plăci, ridicare automată a popicelor și afișaj electronic.
Sub conducerea căpitanului de echipă-nejucător Vasile Ţidularu, CFR Olimpia ACB Iaşi s-a prezentat cu două echipe în concursul de la Ploieşti, acolo unde au fost prezente 10 formaţii din ţară şi unde s-au luat în calcul primele patru rezultate de la fiecare grupare sportivă, la întocmirea clasamentului final.
Pe echipe, podiumul turneului a fost următorul:
1. CS Oraș Tălmaciu II - 1586 p.d.;
2. CS Oraș Tălmaciu I - 1583 p.d.;
3. CFR Olimpia ACB Iaşi I - 1568 p.d.
Prima garnitură a echipei ieşene a fost alcătuită din lansatorii Ioan Dăscălescu - 402 p.d.; Constantin Iftimie - 401 p.d.; Aurel Roiu - 393 p.d.; Ioan Herman - 372 p.d. şi Mihai Chilaboc - 354 p.d.
În afara podiumului s-a clasat CFR Olimpia ACB Iaşi II, cu 1418 popice doborâte, în următoarea componenţă: Sorin Cotlarciuc - 380 p.d.; Mihai Ispir - 360 p.d.; Florin Dăscălescu - 348 p.d.; Vasile Croitoru - 330 p.d.
În întrecerea individuală, ceferiştii ieşeni au mai cucerit două medalii de argint (locul 2) prin Ioan Dăscălescu - 402 p.d. (la categoria de vârstă 60-69 ani) şi Ioan Herman - 372 p.d. (la categoria de vârstă peste 70 ani).
Aşadar, CFR Olimpia ACB Iaşi nu s-a întors cu mâna goală de la Ploieşti, lansatorii moldoveni cucerind două medalii de argint şi una de bronz, fiind premiaţi cu frumoase cupe, medalii şi diplome.
"În general, băieţii s-au prezentat frumos la Cupa Petrolistului - Petrom OMV de la Ploieşti, unde am cucerit trei medalii şi unde am făcut şi un util antrenament cu public pentru viitoarele Campionate Naţionale de popice veterani, de luna viitoare, de la Hunedoara, acolo unde sperăm că rezultatele noastre vor fi şi mai bune!", ne-a declarat la finalul competiţiei prahovene căpitanul formaţiei ceferiste ieşene, Vasile Ţidularu.
DAN TEODORESCU

 

Veteranii de la CFR Olimpia ACB Iaşi au fost invitaţi la Cupa Petrolistului!

La invitaţia Clubului Sportiv Petrolul Băicoi, din judeţul Prahova, echipa de popice veterani (seniori +50) CFR Olimpia ACB Iaşi va participa la întrecerile Cupei Petrolistului, competiţie care va avea loc sâmbătă, 23 iulie 2016, la arena Conpet din Ploieşti.
Echipa ieşeană va face deplasarea cu următorii lansatori: Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Sorin Cotlarciuc, Mihai Chilaboc, Aurel Roiu, Ioan Herman, Costică Iftimie, Mihai Ispir, Vasile Croitoru şi Vasile Ţidularu, ultimul fiind căpitanul-nejucător al grupării de la "Gara Mare".
"După ce am organizat în propria arenă, de la CFR, Cupa Iaşului la popice pentru veterani, am fost şi noi invitaţi la Cupa Petrolistului de la Ploieşti, unde ne vom confrunta cu foarte mulţi popicari de aceeaşi vârstă ca şi noi, din toată ţara. Turneul de la Ploieşti va fi foarte util pentru noi, care ne pregătim pentru participarea la Campionatele Naţionale de popice pentru veterani, de la Hunedoara, din perioada 19-21 august 2016", ne-a declarat înaintea competiţii prahovene căpitanul echipei ieşene, Vasile Ţidularu (FOTO).

* "Legile" competiţiei naţionale de la Hunedoara

Să mai menţionăm că la C.N. de popice veterani de la Hunedoara, de luna viitoare, probele de concurs sunt următoarele, conform adresei primite de la Federaţia Română de Popice:
- proba pe echipe: echipele pot fi mixte şi vor fi formate din 4 sportivi (bărbaţi şi femei). Vârsta minimă este de 50 ani, împliniţi în anul sportiv 2016-2017, respectiv între 01.07.2016 şi 30.06.2017. Pentru întocmirea clasamentului final în proba pe echipe, se cumulează rezultatul celor patru sportivi ai echipei (120 lansări x 4 sportivi). Este declarată Campioană,echipa care a doborât cele mai multe popice. La egalitate de popice doborâte între două sau mai multe echipe, departajarea se face la popice doborâte la izolat, iar dacă egalitatea persistă, departajarea se face la numărul mai mic de bile goale, per total echipă.
- proba individual clasic - A : pentru categoria de vârstă A - seniori şi senioare, cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, adică născuţi în perioada 01.07.1957 - 30.06.1967.
- proba individual clasic –B : pentru categoria de vârstă B - seniori şi senioare, cu vârste cuprinse între 60 şi 69 de ani, adică născuţi în perioada 01.07.1947 - 30.06.1957.
- proba individual clasic – C : pentru categoria de vârstă C - seniori şi senioare, cu vârsta de 70 de ani, împliniţi în anul sportiv 2016-2017  (01 iulie 2016-30.06.2017) şi peste 70 ani, adică născuţi în data de 30.06.1947 şi înainte de /până la/ această dată.
- proba individual clasic – Under 50 (amatori): pentru categoria de vârstă până la 49 ani - seniori şi senioare (amatori), care s-au născut în 01.07.1967 şi după această dată.
FR Popice ne mai comunică: "În ceea ce priveşte viza medicală, se face referire la punctul 3.2.7 ISO din
regulamentul sportiv internaţional de popice, şi anume, să aibă valabilitatea 3 luni, incluzând perioada de disputare a compeţiilor. Atenţionăm că viza medicală, la un Cabinet de medicină sportivă, este obligatorie !".
Termenul de înscriere la CN de popice de la Hunedoara este până în data de 08.08.2016, ora 24:00. Documentele de înscriere vor fi expediate electronic la F.R. Popice, pe adresa:  This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it şi D-lui BEREGSZASZY ŞTEFAN, preşedintele clubului Siderurgica Hunedoara, pe e-mailul: This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it .
Programul C.N. de popice veterani de la Hunedoara arată astfel:
Vineri, 19 august 2016:
- Ora 18:00: şedinţa tehnică, tragerea la sorţi, predarea listelor de jucători şi a legitimaţilor sportive, achitarea taxei de participare şi pentru masă, cazare, viza anuala,legitimaţii noi etc.
Sâmbătă, 20 august 2016:
- Ora 8:30: Deschiderea festivă.
- Ora 9:00: Începerea concursului cu sportivii care participă la proba pe echipe, conform tragerii la sorţi (primi 3 jucători din fiecare echipă).
- Ora 19:00: Încheierea primei zile de concurs.
Duminică, 21 august 2016:
- Ora 8:00: Continuarea competiţiei cu proba pe echipe (jucătorul nr. 4 din fiecare echipă) până la încheierea turneului, după care vor evolua sportivii care nu au intrat în componenţa echipelor, rezultatul acestora urmând a conta numai pentru proba individuală, la grupele de vârstă A, B, C şi sub 50 ani.
- Ora 14:00: Festivitatea de premiere (individual şi echipe).
- Ora 15:00: Masa festivă.
Dorim popicarilor veterani ieşeni mult succes în competiţiile de la Ploieşti şi Hunedoara! Ambele arene sunt dotate cu 6 piste de concurs, la nivel internaţional.

* Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi este în căutare de noi popicari, care doresc să facă performanţă în sportul lansatorilor

Vă mai informăm că echipa CFR Olimpia ACB Iaşi s-a înscris în sezonul 2016-2017 la Campionatul Naţional pe echipe şi individual, la seniori - Liga I şi tineret (U 23), dar nu şi la Cupa României de seniori. Echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenată de Remus Antimirescu s-a înscris şi la Cupa Europei de la Backa Topola (Serbia) din octombrie 2016, unde se doreşte obţinerea unui loc în primele cinci participante, pentru a evolua ulterior şi în Liga Campionilor.
Să mai menţionăm că echipa CFR Olimpia ACB Iaşi caută popicari pentru campionatele interne de popice, în principal tineri sub 18 ani, care vor să facă performanţă la un club de performanţă din sportul ieşean.
Relaţii suplimentare se pot obţine la antrenorul emerit al echipei CFR Olimpia ACB Iaşi, Remus Antimirescu, la tel. 0722.179970. Arena de popice CFR Iaşi, din Şos. Naţională nr. 7-9 (cartierul Alexandru cel Bun), din încinta bazei sportive CFR Iaşi, este dotată cu 4 piste de concurs la nivel internaţional.
DAN TEODORESCU

 

CFR Olimpia ACB Iaşi va reprezenta România în Cupa Europei de popice

Ziua de vineri, 15 iulie 2016, a fost ultima de înscriere în cupele europene de popice, pe trei paliere: Cupa Mondială (de la Bolzano / Bozen - Italia, pentru campioanele continentale), Cupa Europei (de la Bačka Topola - Serbia, pentru vicecampioanele continentale) şi Cupa NBC (de la Straubing - Germania, pentru echipele de pe locurile 3 şi 4 din campionatele interne sau pentru formaţiile care au câştigat cupele ţărilor respective, gen Cupa României în ţara noastră). Aceste competiţii se desfăşoară în luna octombrie 2016, iar cele mai bine clasate la aceste cupe vor promova în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Vor ajunge în Champions League la popice, la masculin, primele 7 echipe din Cupa Mondială, primele 5 din Cupa Europei şi primele 3 din Cupa NBC, plus deţinătoarea trofeului (Szegedi TE - Ungaria).
România va avea trei reprezentante în cupele europene de popice, pe CFR Cluj (la masculin) şi Electromureş Romgaz Tg. Mureş (la feminin) - în Cupa Mondială, respectiv CFR Olimpia ACB Iaşi (la masculin) - în Cupa Europei.
Întrecerile din Cupa Europei au loc în perioada 3-8 octombrie 2016, la Bačka Topola, o localitate aflată la mijlocul distanţei dintre Subotica şi Novi Sad, în nordul Serbiei, în provincia Vojvodina.
Conform recensământului din 2011, oraşul Bačka Topola are o populaţie de 14.573 locuitori, iar municipiul Bačka Topola o populaţie de 33.321 locuitori, astfel: ungurii sunt 19.307 (57.94%), sârbii sunt 9.830 (29.50%), muntenegrenii sunt 349 (1.05%), croaţii sunt 330 (0.99%), iar de alte naţionalităţi sunt 3.505 locuitori (10.51%).
Bačka Topola este înfrăţit cu oraşul Gheorgheni, din România.
De-a lungul timpului, Bačka Topola a dat vedete în sport şi muzică, precum fotbaliştii Branko Bošković, Andrija Kaluđerović, Dušan Tadić, Nikola Žigić, fostul jucător de fotbal şi manager György Mezey, fostul jucător de fotbal István Dudás, fosta baschetbalistă Eleonora Wild, dar şi violonistul, compozitorul şi actorul de film Félix Lajkó.
În Cupa Europei de popice de la Bačka Topola (Serbia), în competiţia masculină vor evolua 11 echipe, acestea fiind: BSV Voith St. Pölten (Austria), KK Rudar Kakanj (Bosnia-Herţegovina), SKK Vrchlabi (Cehia), Reveil Is Sur Tille (Franţa), SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania, cu românul Nicolae Lupu printre titulari), Zalaegerszegi TK (Ungaria, cu românul Fehér Zoltán în lot), KK GTC Musandra Skopje (FYR Macedonia), CFR OLIMPIA ACB IAŞI (ROMÂNIA), KK Kamnik (Slovenia), METALAC Gornji Milanovac (Serbia), ASK Inter Bratislava (Slovacia).
Această listă cu echipele participante la Cupa Europei este dată de Federaţia Internaţională de Popice - secţiunea clasică NBC, în data de 15 iulie 2016.
DAN TEODORESCU

 

Performanţe la CS CFR Iaşi: Campioni la sport, campioni la învăţătură!

Echipa de popice juniori-tineret CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit în acest an, 2016, o performanţă incredibilă. În luna aprilie, la Ploieşti, în cadrul turneului final, unde au participat şase formaţii (primele două clasate din cele trei serii existente), tinerii popicari ieşeni au cucerit al şaptelea titlu de campioni naţionali din ultimele opt sezoane. La această performanţă s-a intercalat doar medalia de bronz obţinută anul trecut! Deci, în ultimele opt sezoane din Campionatul Naţional de popice pentru tineret (Under 23), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit şapte medalii de aur şi una de bronz, fapt unic în întrecerea lansatorilor din România, în competiţia masculină.
Echipa campioană din 2016 a fost alcătuită din Ionuţ Condrea, Ştefan Lincu, Sebastian Biţă, Cristian Toma, Ştefan Ouatu, Cristian Antăluţe şi Iulian Cucu jr, antrenorii formaţiei de la "Gara Mare" fiind Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea.
În întrecerea seniorilor, cu trei juniori în lot (Ştefan Lincu, Ionuţ Condrea, Sebastian Biţă), CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit vicecampioană naţională în 2016 şi a cucerit medalia de argint în Liga I, în urma turneului final desfăşurat tot la Ploieşti.
În luna mai 2016, doi dintre tinerii sportivi ieşeni, Ionuţ Condrea şi Ştefan Lincu, au reprezentat România la Campionatele Mondiale de popice de la Novigrad (Croaţia), unde au reuşit rezultate meritorii.
Împreună cu ploieşteanca Elena Loredana Vişan, ieşeanul Ştefan Lincu a cucerit o medalie de bronz la perechi mixte, la Cupa Mondială pentru cadeţi (U 18), de la Novigrad. Iar tinerii popicari Ionuţ Condrea (23 ani) - 595 p.d. şi Ştefan Lincu (18 ani) - 584 p.d., ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, au avut o contribuţie majoră la recordul României pe echipe, la Campionatul Mondial de popice pentru juniori (U 23), tot de la Novigrad (Croaţia), acolo unde formaţia ţării noastre a reuşit 3493 popice doborâte, sub îndrumarea antrenorului emerit Remus Antimirescu (tot de la CFR Olimpia ACB Iaşi).
Reveniţi acasă după aceste multiple succese sportive şi punând "burta pe carte", iată că tinerii popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi au prins "podiumul" performanţelor şi la... învăţătură!
În urmă cu puţine zile, Ionuţ Condrea a absolvit cu o notă generală de 9.20 şi cu nota 10.00 la licenţă Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" Iaşi, devenind inginer au acte în regulă! El va continua încă doi ani studiile universitare, în cadrul unui masterat.
Alţi trei tineri popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi au făcut şi ei un nou pas important în viaţă, reuşind să treacă cu brio de examenul de bacalaureat.
Absolvenţii cu BACUL luat sunt talentaţii sportivi Ştefan Claudiu Lincu (Liceul cu Program Sportiv Iaşi), Cristian Toma (Colegiul Economic Administrativ Iaşi) şi Sebastian Andrei Biţă (Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iaşi). De data aceasta, pe primul loc la BAC-ul popicarilor ieşeni s-a clasat Sebastian Andrei Biţă, cu o notă meritorie, de 8.65, ceea ce demonstrează din nou că sportul poate face casă bună şi cu cartea, mai ales la CS CFR Iaşi! Iar cei trei "foşti" elevi ieşeni doresc să devină, din toamnă, studenţi! Să le dorim mult succes!
DAN TEODORESCU
*** UPDATE: Echipa de popice seniori CFR Olimpia ACB Iaşi s-a înscris la Cupa Europei de la Backa Topola (Serbia), din 3-8 octombrie 2016 şi speră să promoveze şi în optimile de finală ale Ligii Campionilor!

 

Dr. Sorin Cotlarciuc, în TOP 10 la Cupa României de popice pentru veterani

Arena de popice din Târgu Mureş a găzduit sâmbătă, pe 28 mai 2016, turneul final al Cupei României pentru veterani, acolo unde toţi sportivii calificaţi au pornit întrecerea de la "zero".
La categoria seniori +50 ani, printre participanţi s-a aflat şi dr. Sorin Cotlarciuc (CFR Olimpia ACB Iaşi) care s-a clasat pe locul 9 din 16 participanţi, cu un rezultat de 506 popice doborâte, un rezultat extrem de meritoriu la vârsta de 65 ani!
Surprinzător, pe primele două locuri s-au clasat veteranii trecuţi de 65 ani, Kiss Gyorgy şi Ujhelyi Francisc, primul din Târgu Secuiesc, iar al doilea din Bacova (jud. Timiş), dar care concurează pentru Siderurgica Hunedoara, aşa cum se întâmplă cu mai mulţi colegi de echipă, caz întâlnit şi pentru mai mulţi popicari din oraşul şi judeţul Sibiu, care concurează pentru clubul din Tălmaciu. 
Rezultatele au fost următoarele:
1. Kiss Gyorgy (KSE Târgu Secuiesc) - 563 p.d.
2. Ujhelyi Francisc (Siderurgica Hunedoara) - 539 p.d.
3. Liviu Mailat (CS al Oraşului Tălmaciu) - 536 p.d.
4. Viorel Teuşan (CS al Oraşului Tălmaciu) - 535 p.d.
5. Aurel Dehelean (Siderurgica Hunedoara) - 521 p.d.
6. Ioan Stoichiţă (CS al Oraşului Tălmaciu) - 521 p.d.
7. Vasile Cioacă (CS al Oraşului Tălmaciu) - 520 p.d.
8. Matei Mierliţă (CS de Drept Privat Petrolul Băicoi) - 519 p.d.
9. SORIN-CONSTANTIN COTLARCIUC (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 506 p.d.
10. Erhard Beuck (CS al Oraşului Tălmaciu) - 495 p.d.
11. Francisc Kalman (ACS Hoghiz) - 495 p.d.
12. Ilie Stanca (Siderurgica Hunedoara) - 494 p.d.
13. Emilia Ebel (Siderurgica Hunedoara) - 482 p.d.
14. Kiss Arcadiu (KSE Târgu Secuiesc) - 481 p.d.
15. Patriciu Abrudan (CFR Cluj, fostul arbitru de fotbal) - 458 p.d.
16. Cornel Enoaie (CS de Drept Privat Petrolul Băicoi) - 451 p.d.
La finalul competiţiei de la Târgu Mureş, ieşeanul Sorin Cotlarciuc ne-a declarat: "Am avut un câştigător surpriză, pe locul 2 s-a aflat o altă surpriză, ceea ce demonstrează faptul că popicarii cu mare experienţă au succes la orice vârstă ! Eu mi-am jucat şansele până la capăt, am fost singurul ieşean înscris în Cupa României în acest sezon şi am terminat competiţia în TOP 10 şi asta contează. Puteam realiza mai mult în finala de la Târgu Mureş, dar am călătorit toată noaptea cu trenul, apoi cu o maşină de la Câmpia Turzii până la locul competiţiei, dar asta a trecut... A trecut cu bine, iar locul 9 în România în clasamentul popicarilor veterani este pentru mine o realizare sportivă destul de importantă!".
În turneul final al veteranilor sub 50 ani, au concurat 9 lansatori în finala Cupei României de la Târgu Mureş, iar pe primul loc s-a clasat Cătălin Cazacu, din oraşul Tălmaciu, dar care are legitimaţie valabilă pentru CS CFR Iaşi, cu un rezultat de 553 p.d. Podiumul a fost completat cu Bogozi Jozsef (KSE Târgu Secuiesc) - 529 p.d. şi Cristian Lazăr (CS al Oraşului Tălmaciu) - 516 p.d.
Arbitrajul competiţiei a fost asigurat de Gheorghe Blasicz (Mediaş), iar instructorul sportiv Ion Borlovan (Bucureşti) a reprezentat Federaţia Română de Popice.
DAN TEODORESCU

 

Tandemul Luminiţa Dogaru-Nicolae Lupu, medalie de aur la nivel mondial la Novigrad

* Alături de ploieşteanca Daniela Lăcătuşu, popicarul ieşean Ion Cercel a ajuns până în sferturile de finală ale probei de tandem mixt

Miercuri, pe 25 mai 2016, a fost ziua de... AUR pentru echipa României prezentă la Campionatele Mondiale Individuale de Popice ale seniori de la Novigrad (Croaţia).
În finala probei de tandem mixt, perechea Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) - Nicolae Lupu (Victoria Bamberg) a învins cu 1-1 la manşe şi 14 p.d. - 5 p.d. la sudden victory (baraj) cuplul maghiar Anita Safrany - Laszlo Karsai şi a cucerit medaliile de aur ale competiţiei.
În urma acestui succes, în direct din Ploieşti, fosta lansatoare şi antrenoare Constanţa Constantin (sora lui Nicolae Lupu) ne-a spus: "Felicitări frăţiorului meu şi fostei mele colege !".
Au mai adresat felicitări medaliaţilor cu aur mai mulţi oameni din lumea popicelor, precum Monica Parhon, Bianca Elena Bărdiţă, Ioana Antal-Văidăhăzan (din Germania), Alina Suciu, Mariana Condrea (mama popicarului ieşean Ionuţ Condrea), Florin Opincă, Luminiţa Dobre, Călin Cazacu, Ilie Hosu, Ştefania Simona Şchiopescu, Duka Tilda, Viorica Botezatu, Ion Gavrilă, Nelu Borlovan, Remus Antimirescu (în direct din Croaţia, din "focul luptei"), Ştefan Lincu, Mariana Zlăvog, Elena Halmann (din Austria, mama popicarului Ovidiu Şuhane), Seres Jozsef, Nina Răileanu (din Germania), Aurel Roiu, Majos Ferenc, Elena Georgiana Mihai, ziaristul sportiv din Galaţi, Cătălin Rădulescu etc.
Tot la tandem mixt, perechea Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) - Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) a ajuns până în sferturile de finală, deci în primele 8 tandemuri din lume.
În proba de sprint, la feminin, Anna Gyeresi (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) a ajuns până în turul secund, dar Cristina Samson (Conpet Petrolul Ploieşti) a fost eliminată chiar în turul inaugural. Proba de sprint a fost câştigată de poloneza Beata Wlodarczyk.
În competiţia masculină a probei de sprint, Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) a fost învins chiar în turul I, iar Paul Rohotin (CFR Cluj) a ajuns doar până în turul secund. Tot la sprint, Nicolae Lupu s-a confruntat în sferturile de finală chiar cu câştigătorul probei, sârbul Vilmos Zavarko, în faţa căruia a pierdut extrem de greu, după 1-1 la manşe şi 37 p.d. - 44 p.d. la sudden victory.
Joi, pe 26 mai, în turul 2 al probei feminine de la individual clasic, confruntările cu implicaţii româneşti sunt următoarele:
- Ora 11,10 (în România): Cristina Samson (pista 7) - Anita Takacs (Ungaria - pista 8); 
- Ora 13.30: Luminiţa Dogaru (pista 8) - Petra Fegyveres (Ungaria - pista 7);
- Ora 14.40: Anna Gyeresi (pista 8) - Marion Thaler (Italia - pista 7).
În competiţia masculină a probei individual clasic, din păcate, România a rămas fără nici un reprezentant în turul al II-lea. Campionatele Mondiale de Popice din Croaţia, la nivelul seniorilor, se vor încheia sâmbătă, 28 mai, cu semifinalele şi finalele probei individual clasic, la feminin şi masculin.
De remarcat că România a mai cucerit la Novigrad o medalie de bronz prin perechea Elena Loredana Vişan (Conpet Petrolul Ploieşti) - Ştefan Claudiu Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi) în întrecerea mondială a cadeţilor (Under 18), sub îndrumarea antrenorului emerit Remus Antimirescu.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (28 mai 2016): La seniori, în clasamentul pe naţiuni, România a mai cucerit o medalie de bronz, după Serbia (aur) şi Croaţia (argint). În proba combinată, Cristina Samson, cu 853 p.d., s-a clasat pe un onorant loc 4. La combinat s-au impus Ines Maricic (Croaţia), respectiv Igor Kovacic (Serbia). La individual clasic au câştigat Ines Maricic (record mondial cu 675 p.d.) şi respectiv Vilmos Zavarko (Serbia). (DanTe)

 
Mai multe articole...