Popice-Bowling

Rezultatele finale ale turneului de popice U 23 de la Ploieşti (23-24 aprilie 2016)

FR POPICE comunică luni, 25 aprilie, rezultatele oficiale ale turneului final de popice tineret (U 23) de la Ploieşti, acolo unde pe podium s-au clasat echipele din Iaşi (locul 1), Petrila (2) şi Câmpia Turzii (3), urmate de Hunedoara (4), Satu Mare (5) şi Tălmaciu (6).
Acest tabel arată astfel:

CLASAMENT FINAL la data de 24.04.2016

Locul - Clubul Sportiv - 23.04 + 24.04 - BILE GOALE - TOTAL CUMULAT POPICE DOBORÂTE

1 C.S. CFR Olimpia ACB IAŞI - 3157 p.d.  + 3059 p.d. - 85 bile goale - 6216 p.d.
2 C.S. INTER PETRILA - 3018 p.d. + 2996 p.d. - 84 - 6014 p.d.
3 C.S.M. CÂMPIA TURZII - 2945 p.d. + 2883 p.d. - 115 - 5828 p.d.
4 C.S. SIDERURGICA HUNEDOARA - 2888 p.d. + 2922 p.d. - 105 - 5810 p.d.
5 C.S.M. SATU MARE - 2878 p.d. + 2908 p.d. - 125 - 5786 p.d.
6 C.S. al ORAŞULUI TĂLMACIU - 2740 p.d. + 2775 p.d. - 135 - 5515 p.d.

Urmărul turneu final, cel al echipelor de seniori, va avea loc tot la Ploieşti, în zilele de 6, 7 şi 8 mai 2016. Vor participa echipele CFR Olimpia ACB Iaşi, CFR Cluj, Inter Petrila şi Electromureş Tg. Mureş.
DAN TEODORESCU

 

 

Un nou titlul de campioană naţională la popice pentru echipa de tineret CFR Olimpia ACB Iaşi!

Pe 23 şi 24 aprilie 2016, arena Conpet II din Ploieşti a găzduit turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru tineret (U 23), cu participarea a şase echipe calificate la sfârşitul sezonului regulat, din cele trei serii existente pe criterii geografice.
După un parcurs constant, chiar dacă a prezentat la Ploieşti un lot alcătuit din numai 6 lansatori, fără nici o rezervă (Iulian Cucu jr nu s-a putut învoi de la serviciu pentru a fi prezent la competiţia prahoveană), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit un nou titlu de campioană naţională, el fiind al şaptelea din ultimele opt sezoane, în care s-a intercalat doar medalia de bronz obţinute anul trecut. Vedeta echipei a fost Ştefan Lincu (doar 18 ani, elev în clasa a XII-a la LPS Iaşi), care cu această ocazie a prins şi loturile României la "U 18" şi "U 23", participante în luna mai 2016 la "Mondialele" de popice din Croaţia.
Duminică, în a doua zi de concurs, CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit 3059 popice doborâte, după următoarele rezultate individuale: Sebastian Biţă - 505 p.d., Cristian Toma - 508 p.d., Ionuţ Condrea - 508 p.d., Ştefan Lincu - 574 p.d., Ştefan Ouatu - 473 p.d., Cristian Antăluţe - 491 p.d..
Cu un total de 6216 p.d. (3157 p.d. - sâmbătă + 3059 p.d. - duminică), CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit campioană naţională, fiind urmată pe podium de Inter Petrila (locul 2, cu un deficit de 202 popice doborâte faţă de ieşeni) şi CSM Câmpia Turzii (locul 3, în colaborare cu CFR Cluj, cu un plus de numai 18 popice doborâte faţă pe locul 4). Pe locurile următoare s-au clasat: 4. Siderurgica Hunedoara; 5. CSM Satu Mare; 6. CS al Oraşului Tălmaciu.
La finalul competiţiei, antrenorul principal al formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, ne-a declarat: "Sunt foarte mulţumit de evoluţia copiilor la acest turneu final şi mă bucur că am revenit acolo unde ne era de fapt locul! Sunt bucuros că am învins în primul rând pe Inter Petrila, o echipă puternică, cu sportivi care evoluează şi în campionatul seniorilor. Aşadar, meritul este în primul rând al tinerilor noştri popicari, care au făcut şi unele sacrificii pentru acest turneu final, lăsând la o parte serviciile şi şcoala sau facultatea pentru câteva zile, în favoarea sportului de performanţă. Ei au crezut până la capăt că pot redeveni campioni şi au reuşit. Sper ca în sezonul viitor, să putem implanta câţiva jucători de la echipa de tineret şi la formaţia noastră de seniori, pentru a ne creşte proprii jucători".
Referitor la participarea României la Campionatele Mondiale de luna viitoare, de la Novigrad (Croaţia), acelaşi Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal şi antrenorul naţionalelor de cadeţi şi juniori ale României a mai menţionat: "Pentru Cupa Mondială de cadeţi, de la Under 18, ieşeanul Ştefan Lincu este un titular de bază. El, alături de Radu Balaban, de la Petrila şi Vasile Maxim, de la Satu Mare, vor fi şi la echipa României pentru Campionatul Mondial de popice juniori, la Under 23. Mai rămân disponibile 4 locuri la U23, iar ele se vor acorda popicarilor care vor evolua foarte bine şi la turneul final de seniori, din 6-8 mai, de la Ploieşti. Deci, aviz amatorilor, mai sunt disponibile 4 locuri la juniori U 23, în naţionala României, pentru Mondialele din Croaţia de luna viitoare!".
Turneul final prahovean a fost arbitrat de internaţionalul Ioan Grigorescu (Târgovişte), ajutat de familia Cristian şi Constanţa Vişan, din Ploieşti. FR Popice a fost reprezentată de secretarul general al forului din Capitală, Constantin Stamatescu. 

* Siderurgica Hunedoara, campioană în întrecerea feminină de la Petrila

Tot în perioada 23-24 aprilie 2016, arena din Petrila a găzduit turneul final al echipelor feminine de tineret, acolo unde clasamentul final a fost următorul:
1. Siderurgica Hunedoara (antrenor: Nicolae Popa);
2. Conpet Petrolul Ploieşti (antrenor: Mihaela Lixandru);
3. Electromureş Romgaz Tg. Mureş (antrenori: Orosz Istvan şi Seres Jozsef);
4. Rapid Bucureşti (antrenor: Ioana Gonciar).
Arbitrul principal al competiţiei a fost braşoveanul Neculae Neculăescu.
DAN TEODORESCU

 

CFR Olimpia ACB Iaşi, pe jumătate campioană la popice tineret!

Sâmbătă şi duminică, pe 23 şi 24 aprilie 2016, arena Conpet din Ploieşti găzduieşte turneul final al Campionatului Naţional de popice pentru tineret (U 23), cu participarea a şase echipe calificate la sfârşitul sezonului regulat, din cele trei serii existente pe criterii geografice.
La finalul primei manşe, cea de sâmbătă, pe prima treaptă a podiumului se află CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea), care are un avantaj de 139 de popice doborâte faţă de Inter Petrila (locul 2) şi de 212 popice doborâte faţă de CSM Câmpia Turzii (în colaborare cu CFR Cluj), formaţie aflată pe locul 3.
Clasamentul la jumătatea întrecerii arată astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi - 3157 p.d. (au punctat: Sebastian Biţă - 544 p.d., Cristian Toma - 550 p.d., Ionuţ Condrea - 509 p.d., Ştefan Lincu - 561 p.d., Ştefan Ouatu - 507 p.d., Cristian Antăluţe - 486 p.d.);
2. Inter Petrila - 3018 p.d. (cel mai bun rezultat a fost obţinut de Mihai Balaban - 560 p.d.);
3. CSM Câmpia Turzii - 2945 p.d. (s-a evidenţiat Bogdan Balogh - 527 p.d.);
4. Siderurgica Hunedoara - 2888 p.d. (s-au remarcat Roberto Lapoşi şi Florin Miloş, ambii cu 518 p.d.);
5. CSM Satu Mare - 2878 p.d. (s-a remarcat Vasile Maxim - 537 p.d.);
6. CS al Oraşului Tălmaciu - 2740 p.d. (s-a evidenţiat Alexandru Cremene - 511 p.d.).
De remarcat că din echipa ieşeană a lipsit titularul Iulian Cucu jr, care nu s-a putut învoi de la serviciu pentru acest turneu final !!!
"Chiar dacă suntem pe primul loc, turneul nu s-a încheiat şi întrecerea continuă ! Trebuie să fim concentraţi la maxim şi pentru concursul de duminică, pentru ca băieţii noştri să prindă şi lotul României pentru Mondialele de popice de luna viitoare, din Croaţia, în afară de cucerirea unui nou titlul de campioni naţionali", ne-a declarat la finalul primei zile de concurs antrenorul echipei ieşene Remus Antimirescu.
Turneul final continuă pe 24 aprilie, iar rezultatele din cele două zile de întreceri se cumulează pentru un clasament final la sfârşitul sezonului 2015-2016.
Turneul final prahovean este arbitrat de internaţionalul Ioan Grigorescu (Târgovişte), ajutat de familia Cristian şi Constanţa Vişan, din Ploieşti. FR Popice este reprezentată de Constantin Stamatescu - secretar general. 
De remarcat că în ultimele şapte ediţii de campionat la juniori / tineret (U 23), CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit şase medalii de aur consecutiv, plus una de bronz în 2015.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (24 aprilie, ora 09.30):
În primul schimb de duminică, 24 aprilie, ieşeanul Sebastian Biţă a reuşit 505 p.d., iar Cimpoer (Petrila) - 533 p.d. Pentru ieşenii antrenaţi de Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea urmează Cristian Toma, Ionuţ Condrea, Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu şi Cristian Antăluţe. Rezultatele din cele două zile de concurs se cumulează şi se dă un clasament final ! Haide Iaşu' !!!

 

La Ploieşti şi Petrila, finale juvenilă la "U 23" în sportul popicelor

În zilele de 23 şi 24 aprilie 2016, la Ploieşti va avea loc finala Campionatului Naţional de popice pentru echipele de tineret (U 23) cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi, CSM Satu Mare, CSM Câmpia Turzii (în colaborare cu CFR Cluj), CS al Oraşului Tălmaciu, Siderurgica Hunedoara şi Inter Petrila. În ultimele şapte sezoane, CFR Olimpia CFR Iaşi a cucerit şase medalii de aur consecutiv şi una de bronz (în 2015), iar în 2016 doreşte un nou titlu naţional. Lotul ieşean este alcătuit din tinerii şi talentaţii popicari Ştefan Lincu, Ionuţ Condrea, Sebastian Biţă, Cristian Toma, Ştefan Ouatu, Cristian Antăluţe şi Iulian Cucu jr., antrenorii moldovenilor fiind Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea.
În competiţia feminină de la "U 23", turneul final va avea loc la Petrila, tot în zilele de sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 aprilie 2016, cu participarea formaţiilor Electromureş Romgaz Tg. Mureş, Siderurgica Hunedoara, Conpet Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti.

* Două titluri şi cinci medalii pentru juniorii mureșeni în Campionatul Naţional de popice (U 14)

În cadrul Finalelor Campionatului Național de popice pentru juniori II, categoria de vârstă sub 14 ani (U14), în probele individual clasic și tandem, disputate la sfârșitul săptămânii
trecute pe Arena Electromureș Romgaz din Târgu Mureș, gazdele mureșene s-au prezentat în concurs cu 11 sportivi (patru fete și șapte băieți), care au câștigat cinci medalii, dintre care două de aur, două de argint și un bronz. Sportivii mureşeni sunt antrenați de Orosz Istvan și Seres Jozsef.
Cele două titluri naționale au fost obținute de perechea Bato Judit Katalin / Janosi-Halmagyi Kriszta - la tandem, și de Benke Zoltan jr. - la individual clasic, cu un rezultat de 524 p.d.
Juniorii Clubului Sportiv Electromureș din Tg. Mureş au ocupat de altfel în întregime podiumul la individual clasic, locurile 2 și 3 revenind lui Szasz Tibor Levente și Hegyi Roland.
În proba de tandem băieți, cuplul format din Szasz Tibor Levente și Koto Kalman David s-a clasat pe locul 2, după o finală entuziasmantă, împotriva perechii hunedorene Opre Tudor-Bulgaru Dacian.
Rezultatele finale la "U 14" au fost următoarele:
- Individual clasic - Junioare:
1. Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara) - 521 p.d.;
2. Cărămidaru Andrea (Siderurgica Hunedoara) - 480 p.d.;
3. Balogh Andrea (CSM Câmpia Turzii) - 470 p.d.
- Individual clasic - Juniori:
1. Benke Zoltan jr. (Electromureș Târgu Mureș) - 524 p.d.;
2. Szasz Tibor (Electromureș Târgu Mureș) - 523 p.d.;
3. Hegyi Roland (Electromureș Târgu Mureș) - 516 p.d. 
- Tandem - Junioare:
1. Bato Judit Katalin / Janosi-Halmagyi Kriszta (Electromureș Târgu Mureș);
2. Brutaru Georgiana / Balogh Andreea (Conpet Petrolul Ploiești / CSM Câmpia Turzii);
3. Budoi Noemi / Kali Erika (Siderurgica Hunedoara) şi Dobre Daria / Pârvu Ana (Conpet Petrolul Ploiești).
- Tandem - Juniori:
1. Opre Tudor / Bulgaru Dacian (Siderurgica Hunedoara);
2. Szasz Tibor Levente / Koto Kalman David (Electromureș Târgu Mureș);
3. Matei Adrian / Pădurean Alexandru (Inter Petrila) şi Kovacs Marton / Pop Ionuț (CSM Satu Mare).
"La competiția de la Târgu Mureș au participat 35 de sportivi, băieți și fete. La festivitatea de premiere au fost prezenţi secretarul general al Federației Române de Popice, Constantin Stamatescu, arbitrul principal al competiției, Blasicz Gheorghe, antrenorii și conducătorii cluburilor participante. Sportivii clasați pe podium au primit cupe, medalii și diplome", ne-a declarat Antal Matilda, vicepreședintele clubului CS Electromureş Tg. Mureş.
DAN TEODORESCU

 

"Cupa Iaşului" la popice va avea loc la arena CFR din străvechea Capitală a Moldovei

O nouă competiţie de popice pentru veterani va avea loc pe 14 mai 2016 la arena CFR Iaşi, după cum ne-a informat căpitanul echipei moldave Vasile Ţidularu. Pentru competiţia de luna viitoare au fost trimise invitaţii de participare popicarilor veterani din Timişoara, Hunedoara, Cluj, Constanţa, Braşov, Hoghiz, Bucureşti, Sibiu, Băicoi, Odorheiu Secuiesc etc. Din partea gazdelor de la CFR Olimpia ACB Iaşi, la diferite categorii de vârstă, vor fi prezenţi pe pistele de concurs lansatorii Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Ioan Herman, Sorin Cotlarciuc, Mihai Ispir, Aurel Roiu, Mihai Chilaboc, Mariana Zlăvog, Vasile Ţidularu, Costică Iftimie, Ştefan Deciu. Va lipsi motivat Dumitru Penciuc, reîntors la locul lui actual de muncă, din Anglia !
Tot lotul popicarilor veterani ieşeni va fi prezent şi sâmbătă, 16 aprilie 2016, la ora 11.00, la Pensiunea Aristocrat Iaşi, din zona Bucium, la o nouă lansare de carte organizată de Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI), publicaţia online SPORT FAN CLUB şi Pensiunea cu acelaşi nume manageriată de Romeo Hamăn. În cadrul unui interesant spectacol muzical-artistic şi de dans sportiv va fi prezentată publicului larg cartea "Cultură şi Sport în Dealul Copoului", de jurnalistul Dan Teodorescu, care este şi directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Popicarii ieşeni se impun în faţa rivalilor clujeni!

Sâmbătă, pe 9 aprilie 2016, arena de popice din Hunedoara a găzduit marele derby din Liga I dintre gazdele de la CFR Cluj şi oaspeţii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ardelenii disputându-şi meciurile de pe teren propriu acasă la binecunoscuţii lansatori Mănel Manea şi Paul Rohotin, cei care în sezonul trecut au evoluat pentru ceferiştii moldoveni, iar în actualul sezon au schimbat "macazul" către ceferiştii clujeni.
Chiar şi în aceste condiţii, deşi au pornit (teoretic) cu şansa a doua în disputa de sub furnalele hunedorene, lansatorii ieşeni au triumfat în faţa clujenilor atât în meciul din deschidere, cel de DUO JUNIORI, cât şi în partida vedetă a seniorilor, acolo unde, după răsturnări spectaculoase de scor, moldovenii s-au impus în faţa ardelenilor la o diferenţă de... 4 "beţe" şi au terminat sezonul regulat pe prima poziţie a podiumului. Asta după ce, ieşenii au devenit campioni naţionali la DUO JUNIORI, la prima ediţie din această competiţie de mare viitor, numai cu victorii în cele şase etape disputate.
Rezultatele în meciurile arbitrate de braşoveanul Neculai Neculăescu au fost următoarele:
- DUO JUNIORI: CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi 1-3 la puncte de echipă (1032 p.d. - 1065 p.d.; 3-5 la puncte de set / manşe câştigate).
Au evoluat echipele:
- CFR Cluj: Marcel Rus - 480 p.d. (1 manşă; 0 puncte de echipă), Rareş Balogh - 552 p.d. (2; 1).
- CFR Olimpia ACB Iaşi: Ştefan Lincu - 527 p.d. (3; 1), Ionuţ Condrea - 538 p.d. (2; 0).
Cu un maxim de 12 puncte la activ, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi a devenit campioană naţională la "DUO JUNIORI", urmată în clasament de CFR Cluj, cu numai 8 puncte.
- SENIORI: CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi 3-5 la puncte de echipă (3465 p.d. - 3469 p.d.; 11,5 - 12,5 la puncte de set / manşe câştigate).
Au evoluat echipele:
- CFR Cluj (antrenor: Grigore Blaga): Mănel Manea - 568 p.d. (2 manşe; 0 puncte de echipă), Virgil Dorin - 551 p.d. (1; 0), Paul Rohotin - 600 p.d. (4; 1), Bogdan Dudaş - 635 p.d. (2,5; 1), Rareş Balogh - 534 p.d. (0; 0), Petruţ Mihălcioiu - 577 p.d. (2; 1).
- CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor: Remus Antimirescu): Costică Ciurdea - 588 p.d. (2; 1), Gyula Veres - 609 p.d. (3; 1), Iulian Gabriel Cucu - 514 p.d. (0; 0), Florin Opincă - 608 p.d. (1,5; 0), Ion Cercel - 611 p.d. (4; 1), Ştefan Lincu (60 bile - 262 p.d.) & Ionuţ Condrea (60 bile - 277 p.d.) - 539 p.d. (2; 0).
La finalul disputei de la Hunedoara, antrenorul formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, ne-a declarat: "A fost un meci dramatic, care şi-a respectat titulatura de derby. Meritul este al băieţilor care au jucat, eu doar am privit! După cum se observă, copiii noştri cresc în ani şi valoare şi să vedem cum putem să-i ţinem mai departe lângă echipa noastră, deoarece ei termină licee sau facultăţi şi vor dori să-şi facă un drum în viaţă în paralel cu sportul ! Ideea noastră din acest sezon, de a creşte juniori, a început să dea roade, dar trebuie să şi investim în aceşti tineri sportivi. Dacă în Iaşi se găsesc oameni care să susţină financiar pe aceşti tineri popicari ar fi foarte bine, noi, antrenorii şi sportivii mai mult nu putem să facem. După aceste două victorii în faţa clujenilor trebuie să rămânem totuşi cu picioarele pe pământ, deoarece urmează turneul final al seniorilor, acolo unde din nou pornim cu şansa a doua în faţa clujenilor, dar ne vom bate cu ei până la final şi sper să reuşim!".
La zi, clasamentul Ligii I de popice pentru seniori se prezintă astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi      6          5          1          0          37-11        11
2. CFR Cluj                          6          4          1          1          37-11        9
3. Electromureş Tg. Mureş  5          1          0          4          9-31        2
4. Inter Petrila                    5          0          0          5          5-35        0
Meciul Inter Petrila-Electromureş Tg. Mureş se va disputa duminică, 10 aprilie, de la ora 10.00, sub arbitrajul lui Neculai Neculăescu (Braşov).
Turneul final pentru echipele de seniori se va organiza la Ploieşti, în perioada 6-8 mai 2016, cu participarea celor patru echipe din Liga I.
Tot la Ploieşti, în perioada 23-24 aprilie 2016, va avea loc turneul final al echipelor de tineret (Under 23), cu participarea primelor două clasate din cele trei serii existente. Ele sunt CFR Olimpia ACB Iaşi, CSM Satu Mare, CSM Câmpia Turzii (în colaborare cu CFR Cluj), CS al oraşului Tălmaciu, Siderurgica Hunedoara şi Inter Petrila.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...