Ştiri despre club

Gh. Zăgreanu, un arbitru internațional pasionat de sportul popicelor

scut pe 2 decembrie 1945 la Năsăud, în județul Bistrița-Năsăud, Gheorghe Zăgreanu locuiește de peste 47 de ani în Iași, acolo unde termină Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din cartierul Tătărași și secția mașini unelte și scule din cadrul Facultății de Mecanică din Dealul Copoului

Știe limba germană la perfecție, domnia sa urmând la Brașov clasele 1-8 ale Școlii generale "Honterus", cu predare în limba germană. A lucrat ca inginer la Zimbrul Suceava, peste 30 ani la SC Antibiotice SA Iași și mai apoi la SC Phoenix SA Iași, ca inginer-traducător de limba germană. Din 1999 este pensionar, dar numai pe hârtie, deoarece sportul popicelor îi ocupă și în prezent tot timpul. După ce a fost jucător de popice în anii din urmă, acum este arbitru internațional de popice și este pe locul 34 în ierarhia mondială de profil.

- Sportul popicelor este unul mai special în România, nu toată lumea îl practică. Cum a ajuns totuși Gheorghe Zăgreanu la popice, când toată lumea se gândește doar la fotbal?- Îmi place și fotbalul, dar mai mult mi-au plăcut popicele, sport pe care l-am practicat încă de la vârsta de 12 ani. Am fost mai întâi ridicător de popice, iar apoi jucător. La Iași am jucat popice la Penicilina, Voința, TEROM și CFR. În anii ’80 era un campionat județean puternic la Iași, cu 16 echipe de popice participante. Țin minte că am ieșit campion județean la perechi, împreună cu Gheorghe Cazaciuc, după ce i-am învins pe Dumitru Penciuc și Ștefan Deciu. Apoi am plecat la finala pe țară, la Brașov, unde am ajuns până în semifinale. Din păcate, acum au rămas doar 7 echipe de popice în toată țara, în cadrul Diviziei Naționale masculine. Și totuși, popicarii români fac rezultate excepționale în întrecerile internaționale, obținând medalii la Campionatele Mondiale, Europene și cupele europene intercluburi.

- Este un paradox, nu?

- Popicarii români au o îndemânare nativ
ă pentru acest sport, așa cred eu. Iar România are tradiție în popice, chiar dacă are în prezent puțini popicari activi, în comparație cu Germania, Croația, Ungaria, Serbia, Austria, Franța, etc. Cred că românilor le place lupta cu adversarii puternici din Europa, precizia loviturilor și uite așa vin și medaliile, ultimul exemplu concret în acest caz fiind Nicolae Lupu, care a ieșit campion mondial la individual, la recentele întreceri de la Banja Luka.

- De cât timp practicați arbitrajul în sportul popicelor?

- Pe plan intern de 28 ani, iar arbitru internațional sunt de 14 ani. Suntem doar trei arbitrii internaționali de popice în România, eu, din Iași, Marian Constantin, de la Brașov și Gheorghe Blasicz, de la Mediaș.

- Cum a fost debutul ca arbitru internațional de popice?

- Unul bun. Era în 1994, la Kikinda, unde am arbitrat meciul dintre Iugoslavia și România. Țin minte c
ă am primit cadou de la iugoslavi un ceas îmbrăcat în cărămidă, la Kikinda era o faimoasă fabrică de cărămizi. La popice, în întâlnirile bilaterale internaționale, se permit arbitrii din ambele țări care se întrec pe pistele de concurs.

- Sunteți un foarte bun cunoscător al limbii germane, va ajutat acest lucru în cariera de arbitru internațional?

- Foarte mult, deoarece în lumea popicelor germana este limbă internațională obligatorie. Conducerea Federației Internaționale de Popice se află în Germania și Austria, deci acolo unde se vorbește germana.

- Cum poate un arbitru să devină "internațional" în lumea popicelor?

- Urmând cursurile de perfecționare organizate de Federația Internațională de Popice. Pentru a deveni arbitru internațional, eu m-am instruit la cursurile de la Tabor, din Cehia, Göttlesbrun, din Austria și München, din Germania. Plus că sunt singurul din România care pot omologa arene de popice pentru competițiile externe. Pentru meciurile din Liga Campionilor, arena CFR Iași este omologată de mine și uite așa formația CFR Olimpia ACB Iași a jucat recent acasă, în premieră pentru municipiul nostru, un meci din Liga Campionilor, împotriva campioanei Austriei, BSV Voith St. Pölten.

- Cu ocazia arbitrajului, cred că ați vizitat mai multe țări din Europa și ați fost prezent la multe competiții internaționale de popice...

- Așa este. Am fost arbitru la Campionate Mondiale, Campionate Europene, Cupa Mondială, Cupa Europei, Cupa NBC, Liga Campionilor. Am arbitrat în Serbia, Croația, Slovenia, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Slovacia, Cehia, dar și în România, că și noi am găzduit competiții internaționale de popice.

- Se câștigă mult din arbitraj, în sportul popicelor?

- Pe primul plan este pasiunea. Iar la întrebarea dumneavoastră vă răspund cu două exemple concrete: când eu arbitrez un meci la Galați, de exemplu, din campionatul intern, primesc 130 lei RON, ceea ce înseamnă cheltuielile de transport și cazare, iar pentru un meci arbitrat în Liga Campionilor am primit 56 euro! Sunt sume mari?

De la tinerețe până la bătrânețe!

- Cu aceste sume se moare de foame în alte sporturi, deci rămâne la mijloc doar pasiunea și plăcerea pentru jocul de popice...

- Iar sportul popicelor este unul de perfecțiune, ce necesită gândire, atenție și condiție fizică. Plus că se poate juca la orice vârstă, de la tinerețe până la bătrânețe, vorba aceea...Chiar și eu mai joc popice la echipa de veterani a Iașului, iar în România se organizează un campionat național și pentru veterani. Iar ca exemplu de longevitate avem pe un coleg popicar de la Rapid București, care joacă popice și acum, la vârsta de 92 ani!

- Credeți că popice vor reveni în topul sporturilor din România, mai ales că avem multe succese și pe plan internațional?

- În alte țări din Europa, în Germania, Austria, Ungaria etc, sportul popicelor este structurat pe mai multe ligi și sunt multe echipe de popice. Foarte multă lume practică popicele, așa cum era și în România, în anii ’80. Eu cred că în România popicele vor reveni pe viitor în top, mai ales acum, când s-a reînființat Ministerul Tineretului și Sportului.

Urmașul eroilor lui Liviu Rebreanu

- Aveți vreo echip
ă favorită în popicele din România?

- Fiind ieșean, echipa mea de suflet este CFR Olimpia ACB Iași, care sper ca în 2009 să ajungă din nou campioana României, să joace apoi la Cupa Mondială din Ungaria și să evolueze pentru al treilea an consecutiv în Liga Campionilor.

- Faceți parte din familia popicelor din România și din Europa...

- Și datorită acestui fapt vreau să mulțumesc celor care m-au ajutat în carieră, conducerii Federației Române de Popice, a celei internaționale, domnului Milan Baricevic, din Croația, șeful meu pe linie de arbitraj în Europa. Dar vreau să mulțumesc și tânărului Ștefan Penciuc, fratele popicarului Daniel Penciuc și fiul fostului antrenor Dumitru Penciuc, care mă ajută foarte mult cu scrisul pe calculator, când fac traduceri de regulamente de popice din limba germană în cea română, pentru federație sau echipa din Iași.

- Interviul nostru se apropie de sfârșit. În final, detaliați un caz inedit din viața dumneavoastră?

- Bunicul meu, Teodor Zăgreanu, a fost învățător și apoi director de școală în Ardeal. Bunicul meu este unul dintre eroii scrierilor lui Liviu Rebreanu, a se vedea în acest caz romanul "Ion"! Cred că acest lucru poate reprezenta un fapt inedit în viața mea...

- Iar acum, în sportul popicelor, urmașul familiei Zăgreanu a devenit... eroul unui interviu în presa românească!

- Vă mulțumesc pentru acest lucru și permiteți-mi ca la acest final de an 2008 să urez tuturor colegilor mei din lumea popicelor sărbători fericite și multe succese pe viitor!

Dan TEODORESCU

 

Sportivii ceferiști, premiați la Palatul Roznovanu

La finele anului 2008, Direcția pentru Sport a Județului Iași a elaborat clasamentele laureaților pe două structuri, la sporturi olimpice și cele neolimpice

De remarcat că majoritatea pozițiilor de frunte la sporturile olimpice au fost ocupate de sportivii aflați la nivelul juniorilor, ceea ce demonstrează din nou faptul că Iașul nu-și poate ține vedetele acasă când ele ajung să intre în sportul de mare performanță. Gala laureaților sportului ieșean a fost găzduită vineri după-amiază de Palatul Roznovanu, acolo unde Primăria locală își are sediul. În Sala mare de consiliu, împodobită cu mult fast cu ocazia sărbătorilor de iarnă, viceprimarul Romeo Olteanu, consilierul local Sorin Iacoban și directorul DSJ Iași, Ion Bucu, au trecut în revistă realizările sportive din acest an, înmânând laureaților - sportivi și antrenori - plachetele și diplomele de rigoare, plus un premiu individual de 1.000 lei RON. Au primit onorurile de sfârșit de an și cluburile ieșene, în fruntea lor fiind CS Politehnica Iași (director: Leonida Antohi), CSM Iași (director: Adrian Poeană), CS CFR Iași (președinte: George-Radu Pipa), CSȘ Unirea Iași (director: Viorel Hudac), LPS Iași (director: Ilie Gheorghică), CS Gladiatorul Iași (președinte: Vasile Câtea), ACS Palatul Copiilor Iași, CS Kwang-Gae Iași (președinte: Sorin Miron) etc. Au mai primit plachete și diplome de excelență mai multe redacții sportive din cadrul mass-mediei ieșene, din presa scrisă și audiovizual.  
Clasamentele laureaților la finele anului 2008 se prezintă astfel:

SPORTURI  OLIMPICE:

  1. Mihaela Petrilă (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenor: Ioan Lazariuc);
  2. Dragoș Marin (CSM–Gladiatorul Iași – box, antrenori: Constantin Dreer și Dumitru Agavriloaie);
  3. Irina Dorneanu (CSM–LPS Iași – canotaj – antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
  4. Geanina Zlăvog (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
  5. Andreea Ionescu (LPS- Politehnica Iași– atletism, antrenor: Viorica Ursanu);
  6. Elena Munteanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
  7. Mihaela Andrioaie (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași - CSM Cluj - judo, antrenor: Iulian Perdun);
  8. Vlad Săcăleanu (CS Politehnica Iași – Steaua Bucuresti – tir sportiv pistol, antrenor: Ioan Săcăleanu);
  9. Tiberiu Dolniceanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
  10. Vlăduț Simionescu (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași – judo – antrenor: Florin Grosu);

SPORTURI  NEOLIMPICE:

  1. Gabriela Ivan (CSM-ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenori: Cristian Popovici și Gabriela Ivan);
  2. Ionela Trofin (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  3. Costache Mihai (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  4. Andrei Bidirliu (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  5. Adelina Constantina Zălaru (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor: Sorin Miron);
  6. Adelina Aștefani (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism - antrenor: Cristian Popovici);
  7. Sorin Miron (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor:  Sorin Miron);
  8. Nicola Pricop (CS Kwang Gae Iași, secția Tg. Frumos – Taekwon Do, instructor: Andrei Vlăduț Dumitriu);
  9. Vlad Pihureac (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă);
  10. Constantin Adăscăliței jr (CKT ENPI Iași – karate tradițional, antrenor: Irina Pătrăhău) și Lucian Anița (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă).

Fotbalul ieșean, exclus de pe lista premianților!
La finalul  manifestării, am consemnat următoarele declarații:  

  • Ioan Lazariuc (antrenor canotaj la CSM-LPS Iași): “Era de așteptat încă de anul trecut ca în Iași canotajul să aibă sportive de mare valoare în 2008. A fost un an foarte bun pentru noi, dar nu știu dacă aceste sportive de top vor mai rămâne la Iași după terminarea junioratului, deoarece cluburile mari din România sunt deja cu ochii pe ele!";
  • Petru Ciorbă (antrenor culturism la CFR Iași): “Consider că a fost un an excelent pentru secția de culturism a clubului CFR Iași, ținând cont de faptul că am reușit să scoatem un campion european de juniori și un loc 3 la seniori, plus un titlu național";
  • Cristian Popovici (antrenor radioamatorism AS Palatul Copiilor Iași): “Trebuie să recunosc faptul că a fost foarte multă muncă în spatele acestor rezultate. Radioamatoriștii au adus României 15 medalii anul acesta și iată unde ne clasăm astăzi";
  • Romeo Olteanu (viceprimarul municipiului Iași): “Rezultatele din acest an sunt mai bune la anumite discipline, iar dacă ne referim la fotbal sunt mai rele. Fundația Sportului Ieșean, care primește bani de la Consiliul Local și Consiliul Județean, și-a îndeplinit sarcinile și a cheltuit tot bugetul, dar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor decât pentru unele ramuri sportive. Sperăm să ne redresăm la începutul anului viitor și până la terminarea campionatului să ne înscriem în parametri și la fotbal".

La manifestarea ieșeană au mai primit diplome de excelență pentru întreaga activitate antrenorii Mihai Alexandrescu (tir cu arcul) și Constantin Cătescu (canotaj), ambii de la CSM Iași, care s-au retras la pensie, dar și antrenorul de șah Vasile Manole (CS Cotnari-Politehnica Iași), pentru contribuția adusă la dezvoltarea sportului minții la Iași. Un premiu special a primit și sportivul Neagu Mazilu (CFR-Politehnica Iași), care la 80 ani a cucerit numeroase medalii pe plan intern, balcanic și european în cursele atletice pentru veterani.
Dan TEODORESCU

 

Sportivii ceferiști, premiați la Palatul Roznovanu

La finele anului 2008, Direcția pentru Sport a Județului Iași a elaborat clasamentele laureaților pe două structuri, la sporturi olimpice și cele neolimpice.

De remarcat că majoritatea pozițiilor de frunte la sporturile olimpice au fost ocupate de sportivii aflați la nivelul juniorilor, ceea ce demonstrează din nou faptul că Iașul nu-și poate ține vedetele acasă când ele ajung să intre în sportul de mare performanță. Gala laureaților sportului ieșean a fost găzduită vineri după-amiază de Palatul Roznovanu, acolo unde Primăria locală își are sediul. În Sala mare de consiliu, împodobită cu mult fast cu ocazia sărbătorilor de iarnă, viceprimarul Romeo Olteanu, consilierul local Sorin Iacoban și directorul DSJ Iași, Ion Bucu, au trecut în revistă realizările sportive din acest an, înmânând laureaților - sportivi și antrenori - plachetele și diplomele de rigoare, plus un premiu individual de 1.000 lei RON. Au primit onorurile de sfârșit de an și cluburile ieșene, în fruntea lor fiind CS Politehnica Iași (director: Leonida Antohi), CSM Iași (director: Adrian Poeană), CS CFR Iași (președinte: George-Radu Pipa), CSȘ Unirea Iași (director: Viorel Hudac), LPS Iași (director: Ilie Gheorghică), CS Gladiatorul Iași (președinte: Vasile Câtea), ACS Palatul Copiilor Iași, CS Kwang-Gae Iași (președinte: Sorin Miron) etc. Au mai primit plachete și diplome de excelență mai multe redacții sportive din cadrul mass-mediei ieșene, din presa scrisă și audiovizual.  
Clasamentele laureaților la finele anului 2008 se prezintă astfel:

SPORTURI  OLIMPICE:

  1. Mihaela Petrilă (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenor: Ioan Lazariuc);
  2. Dragoș Marin (CSM–Gladiatorul Iași – box, antrenori: Constantin Dreer și Dumitru Agavriloaie);
  3. Irina Dorneanu (CSM–LPS Iași – canotaj – antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
  4. Geanina Zlăvog (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
  5. Andreea Ionescu (LPS- Politehnica Iași– atletism, antrenor: Viorica Ursanu);
  6. Elena Munteanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
  7. Mihaela Andrioaie (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași - CSM Cluj - judo, antrenor: Iulian Perdun);
  8. Vlad Săcăleanu (CS Politehnica Iași – Steaua Bucuresti – tir sportiv pistol, antrenor: Ioan Săcăleanu);
  9. Tiberiu Dolniceanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
  10. Vlăduț Simionescu (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași – judo – antrenor: Florin Grosu);

SPORTURI  NEOLIMPICE:

  1. Gabriela Ivan (CSM-ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenori: Cristian Popovici și Gabriela Ivan);
  2. Ionela Trofin (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  3. Costache Mihai (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  4. Andrei Bidirliu (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
  5. Adelina Constantina Zălaru (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor: Sorin Miron);
  6. Adelina Aștefani (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism - antrenor: Cristian Popovici);
  7. Sorin Miron (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor:  Sorin Miron);
  8. Nicola Pricop (CS Kwang Gae Iași, secția Tg. Frumos – Taekwon Do, instructor: Andrei Vlăduț Dumitriu);
  9. Vlad Pihureac (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă);
  10. Constantin Adăscăliței jr (CKT ENPI Iași – karate tradițional, antrenor: Irina Pătrăhău) și Lucian Anița (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă).

Fotbalul ieșean, exclus de pe lista premianților!

La finalul  manifestării, am consemnat următoarele declarații:

  • Ioan Lazariuc (antrenor canotaj la CSM-LPS Iași): “Era de așteptat încă de anul trecut ca în Iași canotajul să aibă sportive de mare valoare în 2008. A fost un an foarte bun pentru noi, dar nu știu dacă aceste sportive de top vor mai rămâne la Iași după terminarea junioratului, deoarece cluburile mari din România sunt deja cu ochii pe ele!";
  • Petru Ciorbă (antrenor culturism la CFR Iași): “Consider că a fost un an excelent pentru secția de culturism a clubului CFR Iași, ținând cont de faptul că am reușit să scoatem un campion european de juniori și un loc 3 la seniori, plus un titlu național";
  • Cristian Popovici (antrenor radioamatorism AS Palatul Copiilor Iași): “Trebuie să recunosc faptul că a fost foarte multă muncă în spatele acestor rezultate. Radioamatoriștii au adus României 15 medalii anul acesta și iată unde ne clasăm astăzi";
  • Romeo Olteanu (viceprimarul municipiului Iași): “Rezultatele din acest an sunt mai bune la anumite discipline, iar dacă ne referim la fotbal sunt mai rele. Fundația Sportului Ieșean, care primește bani de la Consiliul Local și Consiliul Județean, și-a îndeplinit sarcinile și a cheltuit tot bugetul, dar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor decât pentru unele ramuri sportive. Sperăm să ne redresăm la începutul anului viitor și până la terminarea campionatului să ne înscriem în parametri și la fotbal".

La manifestarea ieșeană au mai primit diplome de excelență pentru întreaga activitate antrenorii Mihai Alexandrescu (tir cu arcul) și Constantin Cătescu (canotaj), ambii de la CSM Iași, care s-au retras la pensie, dar și antrenorul de șah Vasile Manole (CS Cotnari-Politehnica Iași), pentru contribuția adusă la dezvoltarea sportului minții la Iași. Un premiu special a primit și sportivul Neagu Mazilu (CFR-Politehnica Iași), care la 80 ani a cucerit numeroase medalii pe plan intern, balcanic și european în cursele atletice pentru veterani.
Dan TEODORESCU

 

Sportivii "ceferişti" continuă să facă performanţă în ţară şi peste hotare

Sâmbătă, arena de popice din cadrul bazei sportive CFR Iaşi a găzduit Gala Sportului Ceferist Ieşean, acolo unde conducerea clubului moldav şi-a premiat laureaţii anului 2008, atât la individual, cât şi pe echipe.

La manifestarea urmărită de un public numeros, printre invitaţi s-au aflat viceprimarul ieşean Romeo Olteanu, directorul DSJ Iaşi Ion Bucu (FOTO), directorul Regionalei CFR Călători Iaşi Constantin Axinia, directorul CSŞ Unirea Iaşi Viorel Hudac, gazdele manifestării fiind reprezentate de conducerea clubului sportiv CFR Iaşi formată din preşedintele George-Radu Pipa (FOTO), vicepreşedintele Eduard Spiţă şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu. Prezentând succint realizările anului 2008, George-Radu Pipa a menţionat că CS CFR Iaşi are în componenţa lui 127 sportivi legitimaţi la seniori, tineret, juniori şi cadeţi, la masculin şi feminin, 12 dintre ei făcând parte din loturile naţionale. Aceştia sunt Gyula Vereş şi Alin Vreavu – lot naţional de seniori la popice; Ion Cercel, Dan Mihăilă şi Paul Rohotin – lot naţional de juniori la popice; Vlad Pihureac, Simona Ursache şi Paula Chihaia – lot naţional de seniori la culturism; Lucian Aniţa – lot naţional de juniori la culturism; Benone Marcu – lot naţional de seniori la box, Alexandru Marin – lot naţional de juniori la box, Alexandra Zmău – lot naţional de copii, cat. 12 ani, la tenis de câmp. Nucleul de tehnicieni al clubului moldav este alcătuit din Ilie Băiaş (popice) – antrenor emerit, Costică Ciurdea (popice) – antrenor cat. IV, Ioan Bişoc (popice) – instructor, Cristina Pascu (popice) – instructor, Florin Roşca (karate tradiţional, secţia Vatra Dornei) – antrenor cat. IV, Vergil Aghion (tenis de câmp) – antrenor cat. IV, Raluca Aghion (tenis de câmp) – instructor, Petru Ciorbă (culturism) – antrenor emerit, Nicu Brânzei (box) - antrenor cat. I, Constantin Brânzei (box) – instructor.
Pe plan internaţional putem menţiona medaliile cucerite la Campionatele Europene de body-building clasic de culturiştii pregătiţi de Petru Ciorbă, ei fiind Lucian Aniţa (cel mai bun culturist junior al României pe 2008 în viziunea federaţiei de specialitate) şi Vlad Pihureac (desemnat pe locul 3 în clasamentul seniorilor şi de FR Culturism-Fitness). Au mai reuşit să facă performanţe pe plan extern boxerul Benone Marcu, tenismena Alexandra Zmău, dar şi echipa masculină de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, care a adus în premieră un meci de Liga Campionilor în străvechea capitală a Moldovei.
Tot în premieră, clubul CFR Iaşi a găzduit în acest an un turneu masculin din cadrul circuitului “}iriac Trophy” şi manifestarea “10 pentru Andrei Pavel”, pe o arenă de tenis modernizată, cu 4 terenuri pe zgură de cea mai bună calitate.
Ierarhiile finale ale clubului ceferist ieşean, pentru 2008, au fost:
INDIVIDUAL:
1. Lucian Aniţa (culturism CFR Iaşi, antrenor Petru Ciorbă) – locul 1 la Campionatele Naţionale de body-building classic pentru juniori; locul 1 la Campionatele Europene de body-building classic pentru juniori (din Ungaria);
2. Vlad Pihureac (culturism CFR Iaşi, antrenor Petru Ciorbă) – locul 3 la Campionatele Europene de body-building classic pentru seniori (din Spania);
3. Benone Marcu (box CFR-CSş Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin Brânzei) -  locul 2 la Campionatele Naţionale de box pentru seniori; locul 3 cu echipa Moldovei la Cupa Regiunilor la box pentru seniori; participant în optimile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru seniori (din Anglia);
4. Simona Ursache (culturism CFR Iaşi, antrenor: Petru Ciorbă) – locul 1 la Campionatele Naţionale de fitness pentru senioare;
5. Dumitru Penciuc jr (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenori: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc) – locul 1 la individual simplu, locul 2 la individual combinat şi locul 2 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru juniori;
6. Florin Opincă (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenor: Ilie Băiaş) – locul 2 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru seniori;
- Iulian Gabriel Cucu (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenor: Ilie Băiaş) – locul 2 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru seniori;
7. Gyula Vereş (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenor: Ilie Băiaş) – locul 2 la sprint în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru seniori;
- Marius Manea (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenor: Ilie Băiaş) – locul 3 la sprint în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru seniori;
8. Dan Mihăilă (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenori: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc) – locul 2 la    individual simplu în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru juniori;
- Paul Rohotin (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenori: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc) – locul 2 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru juniori;
- Alexandra Zmău (tenis de cîmp CFR Iaşi, antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) – locul 1 la dublu fete la turneul internaţional de la Paris (Franţa), locul 3 la dublu fete la turneul internaţional de la Auray (Franţa), locul 2 cu echipa României la Cupa Naţiunilor de la Brescia (Italia), locul 3 cu echipa României la preliminariile Campionatului European de la Salo (Italia), locul 3 la simplu şi locul 3 la dublu fete la Campionatele Naţionale pentru copii – cat. 12 ani, clasări pe podium la concursurile interne de tenis de la Iaşi, Bucureşti, Bacău, Constanţa, Roman, Galaţi, Braşov, la categoria de vârstă 12 ani;
9. Alexandru Pietrariu (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenori: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc) – locul 2 la individual combinat şi locul 3 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru cadeţi;
- Bogdan Mihai (popice CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenori: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc) – locul 3 la perechi în cadrul Campionatelor Naţionale de popice pentru cadeţi;
10. Alexandru Marin (box CFR-CSş Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin Brânzei) – locul 3 la Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi;
- Tudor Marin (box CFR-CSş Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Constantin Brânzei) – locul 2 la Campionatele Naţionale de box pentru copii;
ECHIPE:
1. Echipa de popice seniori CFR Olimpia ACB (antrenor: Ilie Băiaş, lot de jucători: Costică Ciurdea, Remus Antimirescu, Ion Cercel, Florin Opincă, Gyula Vereş, Marius Manea, Alin Vreavu, Dan Mihăilă, Paul Rohotin, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Ştefan Samson) – locul 2 în cadrul Diviziei Naţionale de popice pentru seniori, locul 4 la Cupa Europei (din Croaţia), optimi de finală în Liga Campionilor;
2. Echipa de popice juniori CFR Olimpia ACB (antrenor: Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc, lot de jucători: Ştefan Samson, Dumitru Penciuc jr, Andrei Buzdugan, Ion Cercel, Radu Pricop, Bogdan Mihai, Alexandru Pietrariu, Alin Dorneanu) – locul 2 în cadrul Diviziei Naţionale de popice pentru juniori;
3. Echipa de popice junioare CFR Olimpia ACB (antrenor: Cristina Pascu, lot de jucătoare: Mihaela Munteanu, Emanuela Naum, Otilia Bazon, Estera Acatrinei, Loredana Bunduc, Nicoleta şoldan, Andreea Ciocârlan, Irina Paiu) – locul 6 în cadrul Diviziei Naţionale de popice pentru junioare;
- Echipa feminină de kata sincron CFR Iaşi-Fudo Vatra Dornei (antrenor: Florin Roşca, lot de sportive: Cornelia Moroşan, Andreea Cociu, Bianca Cârnu) – locul 3 la Campionatele Naţionale de fudokan pentru cadete.

Se vrea din nou fotbal la CFR

În intervenţia făcută de către directorul regional Constantin Axinia, s-a menţionat că fotbalul ar trebui să se regăsească printre secţiile clubului în perioada următoare. “Când am fost directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate de la Bucureşti, l-am cunoscut pe domnul Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj şi cred că prin dumnealui am putea ajuta clubul CFR Iaşi să-şi reînfiinţeze echipa de fotbal, care era la un moment dat în Divizia C, dar apoi s-a desfiinţat. Putem amenaja terenul de fotbal de lângă Depoul Iaşi şi putem să facem din nou echipă de fotbal la Clubul Sportiv CFR Iaşi”, a menţionat Constantin Axinia, care este în prezent şi unul dintre consilierii locali ai Primăriei ieşene. În continuare, directorul DSJ Ion Bucu şi directorul CSŞ Unirea Viorel Hudac au remarcat că la clubul sportiv CFR Iaşi performanţa este la ea acasă, primul dintre cei menţionaţi spunând că CS CFR este un club unicat din Iaşi, deoarece toată conducerea grupării sportive nu este retribuită şi ea munceşte doar din pasiune! În final, viceprimarul Romeo Olteanu a menţionat: “Cu bani puţini, la CFR Iaşi se face performanţă, sponsorul principal fiind Fundaţia Sportului Ieşean. Felicit pe sportivi şi antrenori pentru rezultatele obţinute în 2008 şi le urez ca în 2009 să-şi depăşească performanţele!”.
Dan TEODORESCU

 

Vlad Pihureac și Lucian Anița, în topul sportivilor ieșeni pe 2008

Pe 11 decembrie, Direcţia pentru Sport a Judeţului Iaşi a elaborat clasamentele celor mai buni sportivi pe 2008, pe două secţiuni, sporturi olimpice şi sporturi neolimpice. Liderii celor două ierarhii sunt Mihaela Petrilă (canotaj), respectiv Gabriela Ivan (radioamatorism). Clasamentele finale se prezintă astfel:
SPORTURI  OLIMPICE
1. PETRILĂ MIHAELA – CSM – LPS Iaşi – canotaj, antrenor: -    Lazariuc Ioan
2. MARIN DRAGOŞ – CSM – CS GLADIATORUL IAŞI – box, antrenori: -    Dreer C-tin-    Agavriloaie D-tru
3. DORNEANU IRINA - CSM – LPS Iasi – canotaj – antrenori:-    Lazariuc Ioan-    Băhnărel Sorin
4. ZLĂVOG GEANINA – CSM – LPS Iasi – canotaj, antrenori: -    Lazariuc Ioan-    Băhnărel Sorin
5. IONESCU ANDREEA – LPS -  Politehnica Iaşi– atletism, antrenor:-    Ursanu Viorica
6. MUNTEANU ELENA – CSM Iaşi -  scrima-sabie, antrenor:-    Biţucă Iulian
7. ANDRIOAIE MIHAELA –CS Politehnica Iaşi – CSM Cluj Napoca – judo, antrenor: -     Perdun Iulian
8. SĂCĂLEANU VLAD – CS Politehnica Iaşi – Steaua Bucuresti – tir sportiv-pistol, -    antrenor: Săcăleanu Ioan
9. DOLNICEANU TIBERIU - CSM Iasi -  scrima-sabie, antrenor:-    Biţucă Iulian
10. SIMIONESCU VLĂDUŢ –CSS Unirea Iasi – judo – antrenor: -    Grosu Florin
SPORTURI  NEOLIMPICE
1. IVAN GABRIELA – CSM/ACS PALATUL COPIILOR Iasi–RADIOAMATORISM      antrenor: Ivan Gabriela
2. TROFIN IONELA – ACS PALATUL COPIILOR Iasi – RADIOAMATORISM,     antrenor: Cristian Popovici
3. ADELINA CONSTANTINA ZĂLARU – CS KWANG - GAE Iasi – TAEKWON DO I.T.F. - antrenor: Sorin Miron
4. COSTACHE MIHAI – ACS PALATUL COPIILOR Iasi – RADIOAMATORISM,     antrenor: Cristian Popovici
5. NICOLA PRICOP – CS KWANG - GAE Iasi – TAEKWON DO I.T.F., antrenor: Sorin Miron
6. SORIN MIRON – CS KWANG - GAE Iasi – TAEKWON DO I.T.F., antrenor: Sorin Miron
7. BIDIRLIU ANDREI – ACS PALATUL COPIILOR Iasi – RADIOAMATORISM,     antrenor: Cristian Popovici
8. AŞTEFANI ADELINA – ACS PALATUL COPIILOR Iasi – RADIOAMATORISM,   antrenor: Cristian Popovici
9. VLAD PIHUREAC FOTO – CS CFR Iaşi – CULTURISM, antrenor: Petru Ciorbă
10. LUCIAN ANIŢA – CS CFR Iaşi – CULTURISM, antrenor: Petru Ciorbă
Clasamentele au fost întocmite în baza „Sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive”, normă elaborată de  Agenţia Naţională pentru Sport şi evaluării rezultatelor transmise oficial de către cluburile sportive ieşene. Din partea DSJ Iaşi, aceste ierarhii sunt vizate de directorul executiv ing. Ion Bucu, fostul portar al echipelor de fotbal Poli Iaşi şi Dinamo Bucureşti în anii din urmă, de consilierii sportivi Alexandru Cişman, Vasile Liteanu şi de expertul principal Ioan Moraru.
 
Mai multe articole...