CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Printre cei care au fost convocaţi la loturile naţionale de juniori şi junioare ale României sunt şi patru popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Dan Mihăilă, Ion Cercel, Paul Rohotin şi respectiv Ana Maria Răileanu

 

În intervalul 23 august – 3 septembrie, popicarii juniori de la cluburile din România se pregătesc în cantonamentul loturilor naţionale juvenile de la Galaţi. La lotul naţional de juniori, antrenat de clujeanul Grigore Blaga, sunt prezenţi şi trei sportivi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, Dan Mihăilă, Ion Cercel şi Paul Rohotin, ultimul fiind împrumutat pentru un an la echipa de seniori Siderurgica Hunedoara (şi nu Foresta HLV Tălmaciu, care nu a mai solicitat acest transfer până la urmă), dar care în Campionatul Naţional al juniorilor va evolua pentru formaţia ceferistă moldavă. Alături de cei trei lansatori ieşeni se mai găsesc sportivii Bogdan Dudaş şi Sebastian Beşe (ambii de la CFR Cluj), Vlad Sabău, Darius Şonkodi şi Vlăduţ Cioca (de la UNIO Satu Mare), Alexandru Bălan, Bogdan Tudorie, Daniel Pleşcan şi George Hănceanu (de la ICMRS Galaţi) şi Boer Laszlo (Electromureş Danerom Tg. Mureş). Sunt absenţi din diferite motive popicarii Marius Moldovan şi Kozma Lehel, ambii de la Electromureş Danerom Tg. Mureş. La lotul de junioare, condus de braşoveanca Viorica Botezatu, se pregătesc în cantonamentul de pe malurile Dunării sportivele Ana Maria Răileanu (CFR Olimpia ACB Iaşi, dar care se pare că în sezonul următor va evolua cu împrumut pentru un an la Conpet Petrolul Ploieşti, deoarece formaţia de junioare de la Iaşi nu s-a mai înscris în campionat), Oana Neghină, Aneta Ifrim, Diana Neghină şi Roxana Cociug (toate de la Voinţa Galaţi), Mirabela Preda, Adina Sava şi Ioana Manolache (SC Municipal Braşov), Andreea Năstase şi Florentina Naghi (Conpet Petrolul Ploieşti), Oana Darie şi Gabriela Ciorăscu (Rapid Voinţa Bucureşti), Carina Mircea (Electro Romgaz Tg. Mureş) şi Maria Parhon (Gaz Metan Mediaş). În final, cei doi antrenori ai loturilor naţionale ne-au declarat:

- Grigore Blaga: “Ne pregătim cu lotul lărgit pentru Campionatele Mondiale de anul viitor, de la Osijek, din Croaţia. Testăm acum şi câţiva cadeţi, jucători de perspectivă, pentru viitoarele competiţii. Avem condiţii bune de pregătire aici, la Galaţi”;

- Viorica Botezatu (care este şi antrenor federal): “Ne pregătim la Galaţi cu loturile lărgite de juniori şi junioare şi am chemat în acest cantonament şi câţiva cadeţi şi cadete, pentru a se obişnui cu atmosfera de la loturile de juniori şi junioare şi cu cerinţele antrenorilor. Este un prim pas pentru pregătirea viitoarelor competiţii de la nivel mondial, din 2010”.

Tot în aceste zile, sub îndrumarea secretarului general Costin Novac, se desfăşoară la Galaţi şi un curs de pregătire pentru antrenorii de popice din România, Iaşul fiind reprezentat de Ilie Băiaş, Costică Ciurdea şi Ioan Bişoc. 

Să mai menţionăm că tot la Galaţi, la mijlocul lunii noiembrie, vor avea loc finalele Campionatelor Naţionale individuale, perechi, sprint la juniori/junioare şi cadeţi/cadete, aceleaşi finale pentru seniori şi senioare urmând a avea loc la Petrila, la sfârşitul lunii noiembrie 2009.

Dan TEODORESCU