Cantonament la Borşa, meciuri de pregătire la Sighetu Marmaţiei

* Cu ajutorul unor sponsori inimoşi şi iubitori ai „nobilei arte”, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi efectuează un cantonament de pregătire în Maramureş

Sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi efectuează în prezent un cantonament de pregătire la Borşa, cu ajutorul sponsorilor Mihai Holban (care a asigurat transportul sportivilor cu un microbuz din dotarea firmei pe care o conduce) şi Constantin Carabinieru (care a asigurat cazarea şi masa echipajului ieşean la o pensiune din zonă).
Mihai Holban este fostul boxer al clubului sportiv Nicolina Iaşi şi un mare iubitor al sportului cu mănuşi, iar Constantin Carabinieru, care a trăit mulţi ani în Anglia, este în prezent student la Iaşi şi este ghidul de limbă engleză care a condus la Memorialul Iosif Mattes delegaţia clubului de box All Stars Boxing Gym Londra, participant la competiţia organizată de clubul CFR Iaşi, nu cu mult timp în urmă, în Sala Polivalentă ieşeană.
Cantonamentul din Maramureş are loc în perioada 13-19 ianuarie 2010, iar sâmbătă, pe 16 ianuarie, boxerii ieşeni au făcut meciuri de pregătire la Sighetu Marmaţiei, împotriva tinerilor sportivi de la CSŞ Sighet, antrenaţi de cunoscuţii Claudiu Râşco şi Adrian Peţca.
După cum ne-a declarat de la faţa locului Nicu Brânzei, meciurile disputate pe ringul de la Sighetu Marmaţiei au fost fără decizii acordate de judecătorii de ring, antrenorii celor două echipe notându-şi elevii cu ajutorul unor „calificative”. Au avut loc următoarele meciuri de pregătire:
COPII:
- Cat. 38 kg: George Silvestru (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) – Raul Papp (CSŞ Sighet);
JUNIORI:
- Cat. 46 kg: Gheorghe Jugan (Iaşi) – Alin Petrean (Sighet);
- Cat. 50 kg: Vasile Spatariu (Iaşi) – Sergiu Filimon (Sighet);
- Cat. 54 kg: Alexandru Marin (Iaşi) – Vasile Cristescu (Iaşi) – Vasile Craiu (Iaşi), cu menţiunea că au fost nişte meciuri într-un „triunghiular” ceferist ieşean, deoarece gazdele maramureşene nu au avut sportivi la această categorie;
- Cat. 57 kg: Tudor Marin (Iaşi) – Iura Hrin (Sighet);
- Cat. 75 kg: Constantin-Florin Minea (Iaşi) – Nică Oprea (Sighet);
- Cat. +81 kg: Sebastian Dâmbu (Iaşi) – Florin Popan (Sighet);
TINERET:
- Cat. 69 kg: Ioan-Gheorghe Dumitrache (Iaşi) – Raul Bodean (Sighet).
La categoria +91 kg seniori, pe ringul disputei s-au luptat într-un meci demonstrativ Constantin Carabinieru (Iaşi) şi Adrian Moisiuc (Vatra Dornei), la finalul partidei, antrenorul Nicu Brânzei declarând: „Ambii sunt talentaţi, trebuie să-i legitimăm cât mai repede la CFR-CSŞ Unirea Iaşi!”.
După partidă, Constantin Carabinieru a menţionat şi el următoarele: „Îmi place boxul şi am ajutat cu mare plăcere pe sportivii de la CFR Iaşi să efectueze un cantonament de pregătire la Borşa. Vreau ca sportul românesc să fie cunoscut în lume numai prin rezultate de prestigiu, iar pugiliştii de la CFR Iaşi poate vor ajunge şi ei să boxeze la Londra şi să întoarcă astfel vizita celor de la All Stars Boxing Gym, care au rămas cu o impresie foarte bună în urma turneului la care au participat la Iaşi, cu ocazia Memorialului Iosif Mattes. Nu trebuie să primesc mulţumiri pentru faptul că am sponsorizat acest cantonament pentru boxerii de la CFR Iaşi, am făcut-o şi pentru mine, deoarece mă simt excelent printre ieşenii mei şi printre foştii colegi ai prietenului de la Londra, Cristian Hodorogea!”. 
De menţionat că de la cantonamentul de la Borşa lipseşte motivat campionul României de la categoria 48 kg seniori, Benone Marcu, pugilistul ceferist ieşean pregătindu-şi în această perioadă examenul de licenţă de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului.
După revenirea acasă, de săptămâna viitoare, pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi vor continua pregătirile pe plan local pentru participarea la Cupa României de box pentru juniori de la Iaşi, competiţie care va debuta pe 1 februarie 2010.
Dan TEODORESCU