CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

* In urma cu citeva minute pe arena de popice din Szeged (Ungaria) s-a incheiat turneul international denumit NOBILIS '62-KUPA 2010 * In optimile de finala, Vilmos Zavarko l-a invins pe Gyula Veres, de la CFR Olimpia ACB Iasi

In marea finala a competitiei, sirbul VILMOS ZAVARKO (nr. 3 mondial, recordmen mondial cu 728 p.d. din 120 bile lansate, in virsta de 21 ani) l-a invins pe colegul sau de echipa de la  ZP Sport a.s. Podbrezova-campioana Slovaciei, Milan Tomka (slovac, nr. 33 mondial, in virsta de 34 ani) cu scorul de 2-0 la manse (163 p.d. - 162 p.d. si 164 p.d. - 156 p.d.). Zavarko a cucerit astfel trofeul pus in joc si un premiu de 600 euro, intr-o competitie la care au participat 118 sportivi din 9 tari europene.
In optimile turneului final de "16" de duminica, 17 ianuarie, de la Szeged, Vilmos Zavarko l-a eliminat cu 2-0 la manse (178:151 si 152:137) pe Gyula Veres (nr. 88 mondial, de la CFR Olimpia ACB Iasi, campioana en-titre a Romaniei), clasat in final pe un onorant loc 9-16.
La competitia selecta de la Szeged au mai fost prezenti iesenii Marius Manea, Iulian Gabriel Cucu, Florin Opinca si Remus Antimirescu, toti de la CFR Olimpia ACB, care s-au clasat in prima parte a ierarhiei, dar nu au prins totusi turneul final de "16". De mentionat ca in preliminariile turneului de la Szeged fiecare popicar a lansat 120 bile, iar la turneul final s-a jucat in sistem eliminatoriu, cu 60 bile lansate pe 2 piste de fiecare sportiv.
In direct de la Szeged, Gyula Veres (FOTO) a spus: “Am pierdut in fata lui Zavarko in optimi, dupa o prima mansa in care el a reusit un rezultat excelent, de 178 p.d., rezultat de record mondial pot spune. Eu m-am tinut ca scaiul de el si cred ca mi-am facut datoria. Am pierdut totusi de la cel mai bun popicar al lumii la ora actuala, care in final a cistigat si turneul de la Szeged, dupa un parcurs extraordinar!”. 
In final, presedintele CS CFR Iasi, George-Radu Pipa ne-a declarat: "Rezultatul lui Gyusi Veres este unul promitator si il felicit pentru performanta reusita la Szeged. Si ceilalti popicari ieseni care au concurat la Szeged nu s-au facut de ris si deci pot spune ca am inceput anul 2010 cu BINE la sectia noastra de popice! Dorim sa ne pastram in acest an titlurile nationale cucerite la juniori si seniori si sa organizam la Iasi turneul final pe echipe al juniorilor, solicitind recent acest lucru FR Popice-Bowling, de la care asteptam un raspuns oficial in zilele urmatoare".
Dan TEODORESCU